SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   SivasSpor (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=8)
-   -   BAYAN FUTBOL ŞUBESİ KURULURSA OLAY OLUR (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=5936)

FATIMA 29.01.2006 15:30

[QUOTE=erdalguler][B]

BELKİ ERKEK ANNE GİBİ YETİŞTİRİR ÇOCUĞUNU... AMA KİMSENİN ANLAMADIĞI ŞU Kİ YETİŞEN ÇOCUKLAR ANNE SEVGİSİNDEN VE İLGİSİNDEN MAHRUM KALIR.. KİM NE DERSE DESİN HİÇBİR ERKEK ANNE ŞEFKATİYLE ÇOCUĞUNU BÜYÜTEMEZ.. ALLAH ANNELİK VASFINI KADINLARA VERMİŞ VE ONA GÖREDE BELİRLİ YETENEKLER İHSAN ETMİŞ ASIL SEN BENİ GÜLDÜRME... AYRICA BİR ERKEĞİ ÇOCUK BAKARKEN DÜŞÜNEBİLİYORMUSUN.. VARSA ÖYLE BİR ERKEK ÇIKSIN ORTAYA AMA YOKTUR ÇÜNKÜ İSTESEDE YAPAMAZ. KADINLAR GİBİ BU İŞİ BECEREMEZ. SEN HİÇBİRŞEY BÖYLE LAFTA OLDUĞU GİBİ DEĞİL GERÇEKLER ACIDIR KLAVYE BAŞINDAN BİZ HERŞEYİ YAPARIZ DEMEYLE OLMAZ GERÇEKLER GÖZ ARDI EDİLEMEZ.... BELKİ MECBUR KALSA TABİİ BAYANLARDA ÇALIŞIR AMA ALLAH İŞ HAYATIYLA İLGİLİ ERKEKLERE SABIR VERMİŞ EV HAYATINDA DA KADINLARA SABIR VERMİŞ VE ONA GÖRE YETENEKLER VERMİŞTİR... BUNU ANLAMAK O KADAR DA ZOR DEĞİL SANIRIM... [/B][/QUOTE]

[COLOR="Magenta"][B][I][FONT="Comic Sans MS"]bu tartışmayı kadınların iş hayatı ve ev hayatı polemiğine kadar getirdiniz ya helal olsun...[/FONT][/I][/B][/COLOR]

ErdalGüler 29.01.2006 15:35

[B][QUOTE=FATIMA][COLOR="Magenta"][B][I][FONT="Comic Sans MS"]bu tartışmayı kadınların iş hayatı ve ev hayatı polemiğine kadar getirdiniz ya helal olsun...[/FONT][/I][/B][/COLOR][/QUOTE]

HERŞEY TOZ PEMBE DEĞİLDİR. İŞİN İÇİNE GERÇEKLER GİRİNCE KARIŞTI ORTALIK... HERHALDE HERKESİN ARKADAŞ ÇOK GÜZEL DÜŞÜNMÜŞSÜN AYNEN ÖYLEDİR DEMESİNİ BEKLİYORSUNUZ... O ZAMAN FORUMLAR HER YAZILANA KAFA SALLAMAKTAN BAŞKA BİR ŞEYE HİZMET ETMEZ... DÜŞÜNCELERİMİZİ BÜTÜN ÇIPLAKLIĞIYLA BELİRTMEMİZ LAZIM İŞTE BEN BUNU YAPIYORUM..[/B]

FATIMA 29.01.2006 15:46

[QUOTE=erdalguler][B]

HERŞEY TOZ PEMBE DEĞİLDİR. İŞİN İÇİNE GERÇEKLER GİRİNCE KARIŞTI ORTALIK... HERHALDE HERKESİN ARKADAŞ ÇOK GÜZEL DÜŞÜNMÜŞSÜN AYNEN ÖYLEDİR DEMESİNİ BEKLİYORSUNUZ... O ZAMAN FORUMLAR HER YAZILANA KAFA SALLAMAKTAN BAŞKA BİR ŞEYE HİZMET ETMEZ... DÜŞÜNCELERİMİZİ BÜTÜN ÇIPLAKLIĞIYLA BELİRTMEMİZ LAZIM İŞTE BEN BUNU YAPIYORUM..[/B][/QUOTE]

[COLOR="Magenta"][B][I][FONT="Comic Sans MS"]
Söyledikleriniz sadece sizi bağlamaz...bizler bu noktalara gelene kadar inanın sizlerden çok daha fazla güçlük çektik,kadının sosyal hayatı varsa çalışabilecek kadar özgürleşebildiyse bunların bir bedeli vardı,bizden önceki kuşak sanırım bunu zorda olsa ödedi,şimdi biraz daha rahatız bu ortamlarda.kendi ekmeğimizi kazanıp eve bir ekmek parasıda bizler getirebiliyoruz(edebimizle,azmimizle,başaramızla).çocuklarımızda öyle sanıldığı kadar ihmal edilmiyor..ne görüyorsak bu hayatta üzerine bir iki bir şey daha katıp onlara da işte hayat budur evladım diyoruz...(evimizde oturup pembe dizi takibi yaparak verecek olduklarımızdan daha faydalıdır sanırım).aynı üniversiteleri okuyup aynı dereceleri alıyoruz,aynı cafelere gidip,aynı ortamları paylaşıyoruz bunları yaparken toplumda bir yerimiz olabiliyorsa çalışırkende elbet ön saflarda yerimiz olacaktır...futbol konusunu sanırım aştı bu tartışma...[/FONT][/I][/B][/COLOR]

ErdalGüler 29.01.2006 16:01

[QUOTE=FATIMA][COLOR="Magenta"][B][I][FONT="Comic Sans MS"]
Söyledikleriniz sadece sizi bağlamaz...bizler bu noktalara gelene kadar inanın sizlerden çok daha fazla güçlük çektik,kadının sosyal hayatı varsa çalışabilecek kadar özgürleşebildiyse bunların bir bedeli vardı,bizden önceki kuşak sanırım bunu zorda olsa ödedi,şimdi biraz daha rahatız bu ortamlarda.kendi ekmeğimizi kazanıp eve bir ekmek parasıda bizler getirebiliyoruz(edebimizle,azmimizle,başaramızla).çocuklarımızda öyle sanıldığı kadar ihmal edilmiyor..ne görüyorsak bu hayatta üzerine bir iki bir şey daha katıp onlara da işte hayat budur evladım diyoruz...(evimizde oturup pembe dizi takibi yaparak verecek olduklarımızdan daha faydalıdır sanırım).aynı üniversiteleri okuyup aynı dereceleri alıyoruz,aynı cafelere gidip,aynı ortamları paylaşıyoruz bunları yaparken toplumda bir yerimiz olabiliyorsa çalışırkende elbet ön saflarda yerimiz olacaktır...futbol konusunu sanırım aştı bu tartışma...[/FONT][/I][/B][/COLOR][/QUOTE]

sadece önceden yazmış olduğum bu yazıyı oku...
[QUOTE=erdalguler]YAZDIKLARIMA DİKKAT EDERSENİZ BEN BAYANLARIN ÇALIŞMASINA VE BİRŞEYLER YAPABİLMESİNE KARŞI DEĞİLİM ANCAK BİR BAYANIN ASLİ GÖREVİ AİLENİN TEMELİNİ OLUŞTURMAKTIR... HER ŞEYİN BİR SINIRI VARDIR... O SINIR AŞILDIĞI ZAMAN BAZI ŞEYLERİ İSTESENİZDE ESKİYE DÖNDEREMEZSİNİZ... ŞU ANDA ATAERKİL AİLE PARÇALANMIŞ VE GENÇLER BİR ÇÖKÜNTÜNÜN İÇERİSİNE GİREREK SAYGI SEVGİ NAMUS DENEN KAVRAMLARI YİTİRMEYE BAŞLAMIŞTIR. İŞTE BUNUN TEMEL SEBEBİ AİLEDEKİ DÜZENSİZLİK VE AİLE ŞEFKATİNİN EKSİKLİĞİDİR... BİR BAYAN ASLINDA EVİN DİREĞİDİR.. HER ŞEYİ O ORGANİZE EDER. İŞTE BU ÇÖKTÜĞÜ ZAMAN AİLE ÇÖKER... BEN İŞTE BUNA KARŞIYIM. HERKES KENDİNE GÖRE DOĞRULARI YAZIYOR AMA BİR ETRAFINIZA BAKIN VE SOKAKTA GÖRDÜĞÜNÜZ GENÇLERİN YÜZÜNE BİR BAKIN ŞÖYLE MUTLU YÜZLÜ İNSANLAR GÖRMEK HİÇ KOLAY DEĞİL NEDEN?... ÇÜNKÜ YETERİNCE AİLE SEVGİSİ GÖREMEYEN GENÇLER MUTLULUĞU VE BAZI ŞEYLERİ DIŞARILARDA KÖTÜ YOLLARA SAPARAK ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR... BUNA ENGEL OLMANIN YOLU NERDEN GEÇİYOR TABİKİ DÜZENLİ BİR AİLEDEN...

TEKRAR SÖYLÜYORUM Kİ BAYANLAR ÇALIŞABİLİR SPOR DALLARINDA VEYA HERHANGİ BİR DALDA UĞRAŞ VEREBİLİRLER ANCAK AİLESİNİ VE SEVDİKLERİNİ İHMAL ETMEDEN ... ÇÜNKÜ AİLENİN TEMELİ ANNELERDİR. TEMEL TAŞLARI GEREKLİ İLGİYİ EVİNE GÖSTERMEZSE BU VATAN EVLATLARI İSTEMESELERDE YANLIŞ BİR YOLUN YOLCUSU OLURLAR...

BİRDE ŞU VAR BAYANLAR BAZI İŞLERİ ERKEKLERDEN DAHA İYİ YAPIYORLAR VE İŞYERLERİNDE TERCİH SEBEBİ OLUYORLAR... AMA UNUTMAMALARI GEREKİRKİ EN ÖNEMLİ GÖREVLERİ ANNELİK VE BUNUN ŞAKASI YOK... EVLAT YETİŞTİRMEK ÖYLE KOLAY İŞ DEĞİL... ALLAH TÜM ANNELERİMİZE SABIR VE KOLAYLIK VERSİN DİYORUM...[/QUOTE]

FATIMA 29.01.2006 16:06

[QUOTE=erdalguler]sadece önceden yazmış olduğum bu yazıyı oku...[/QUOTE]

[QUOTE=erdalguler]ÇALIŞAN VEYA HERHANGİ BİR SPOR DALIYLA UĞRAŞAN BAYANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU AİLELERİNİ İHMAL EDİYORLAR. BUNUN ÖNÜNE GEÇEBİLDİKLERİ ANDA SORUN YOK AMA BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BUNU ENGELLEYEMİYOR.

[COLOR="Magenta"][B][I][FONT="Comic Sans MS"]öyleyse bu cümleler size ait değil!!!!!![/FONT][/I][/B][/COLOR]

MAVİ_BERE 29.01.2006 16:08

Hiç gerekli bir sey değil.....

ErdalGüler 29.01.2006 16:22

[QUOTE=FATIMA]ÇALIŞAN VEYA HERHANGİ BİR SPOR DALIYLA UĞRAŞAN BAYANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU AİLELERİNİ İHMAL EDİYORLAR. BUNUN ÖNÜNE GEÇEBİLDİKLERİ ANDA SORUN YOK AMA BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BUNU ENGELLEYEMİYOR.

[COLOR="Magenta"][B][I][FONT="Comic Sans MS"]öyleyse bu cümleler size ait değil!!!!!![/FONT][/I][/B][/COLOR][/QUOTE]

[B]
Ben böyle düşünüyorum.Ve bütün yazılanlar bana aittir. Tabii bu ince bir çizgi. bu çizgiyi aşmamak lazım. bunu aşmamak öyle kolay değil ama tabi başaranlar da var. Çünkü aslında bayanlar erkeklere göre daha azimli ve istekliler...[/B]

Arif Coşkun 29.01.2006 16:43

Görüyorumda arkadaşlar bir sözcük,lasitik gibi nereye çekersen o tarafa uzuyorda uzuyor,hemcinslerime soruyorum? Fabrikada çalışmıyormu bayan? Tarlada çalışmıyormu bayan? Konfeksiyon Atölyelerinde erkeklerle beraber dikiş dikmiyormu bayan? Yemek işi bayan işi diyorsunuz,bugün en güzel aşçılar erkek aşçılar.İyi düşünüldüğü zaman hayatın her alanında bayan emeği vardır.Günümüzde bayan erkek ayrımı diye bir şey olabilirmi? Nice kamyon,otobüs kullanarak ailesinin geçimini sağlayan bayanlar mevcuttur.Fizik gücüne bağlayanlar var bu konuyu. Şimdi Fillerin kalıbı büyük diye onlar mı yönetecek bizi? Herşey zekayla ilgilidir.Bırakın Allah aşkına millet aya gidiyor biz hala yaya gidiyoruz.Bunları tartışma konusu bile yapmak çok yazık 2006 dünyasında. Düşünür ne güzel söylemiş sözümü onunla bağlıyayım "DEĞİŞEMEZSEK GELİŞEMEYİZ,GELİŞEMİYORSAK HİÇ YAŞAMIYORUZ DEMEKTİR" Gail Shechy
Saygılar

FATIMA 29.01.2006 16:58

[QUOTE=arifcoskun]Görüyorumda arkadaşlar bir sözcük,lasitik gibi nereye çekersen o tarafa uzuyorda uzuyor,hemcinslerime soruyorum? Fabrikada çalışmıyormu bayan? Tarlada çalışmıyormu bayan? Konfeksiyon Atölyelerinde erkeklerle beraber dikiş dikmiyormu bayan? Yemek işi bayan işi diyorsunuz,bugün en güzel aşçılar erkek aşçılar.İyi düşünüldüğü zaman hayatın her alanında bayan emeği vardır.Günümüzde bayan erkek ayrımı diye bir şey olabilirmi? Nice kamyon,otobüs kullanarak ailesinin geçimini sağlayan bayanlar mevcuttur.Fizik gücüne bağlayanlar var bu konuyu. Şimdi Fillerin kalıbı büyük diye onlar mı yönetecek bizi? Herşey zekayla ilgilidir.Bırakın Allah aşkına millet aya gidiyor biz hala yaya gidiyoruz.Bunları tartışma konusu bile yapmak çok yazık 2006 dünyasında. Düşünür ne güzel söylemiş sözümü onunla bağlıyayım "DEĞİŞEMEZSEK GELİŞEMEYİZ,GELİŞEMİYORSAK HİÇ YAŞAMIYORUZ DEMEKTİR" Gail Shechy
Saygılar[/QUOTE]

[COLOR="Magenta"][B][I][FONT="Comic Sans MS"]aynen katılıyorum size...annem 12 yıldır çalışıyor ve ben bugün hem çalışan hemde okuyan bi bayanım...sizce sonuç kötümü olmuş...annem çalıştığı için şikayetçi olmadım ve kendim çalışırkende şikayetçi değilim...insanın ufku genişliyor .ama erdal beyde söylediklerinde kısmen haklı,kendine güvenen bu yola çıkmalı,yoksa dışarısı biz bayanlar için daha acımasız.ama asla bayanları [U]dört duvar arasına [/U][U]hapsederek çocuk yetiştirmesi daha doğru [/U]diye kararlar alıp uygulamayınız,ve ataerkil toplumdayız ben evin erkeğiyim benim dediğim olur gibi çağ dışı bi uygulamayla yeşeren umutları yeniden köreltmeyiniz...zira bence bu zulumdür..

"Bir kimseye zulmetmeye gücünüz yettiğinde,ALLAH'ında size gücünün yeteceğini düşünün"

bunlarda benim düşüncelerim...[/FONT][/I][/B][/COLOR]

karacaören34-58 29.01.2006 17:45

[QUOTE=aslansivasli]YA ASLINDA ÖRERIM BILIYO MUSUN DA UGRASMIYORUM ISTE OKULLARDA AÇILIYO YA ZAMANIM OLSA BEN KENDIME ATKI ÖRCEM[/QUOTE]

BAK NE GÜZEL FIRSAT İŞTE TAM ZAMANI AYIR BİRAZ ZAMAN ARTIK ABİNİ DE UNUTMA YAPARSIN BİR KAZAK TA BANA:D

WEZ Format +2. Şuan Saat: 06:45.