![]() |
KINALI KUZULARIM
KINALI KUZULARIM
Nasılda minicikti o yumak elleriniz Mis gibi kokardı pamuk yüzleriniz Sizle geçen o uykusuz gecelerimde Ilgıt ılgıt emzirdim sizi ak sütümle Koklamaya kıyamazdım kınalı kuzularımı Derken bir gün emeklediniz yumak yumak Sonrada yürüdünüz çimenlerde koşarak Manolyalar, Güller,Papatyalar tüm çiçeklerin Bir başka gülüyordu tomurcukları sizinle Nihayet ikinizde okullu oldunuz Taradım mis kokulu saçlarınızı öperek Gönderdim okulunuza el sallayarak Ne güzeldi sizinle ödev yapılan geceler Dökülüyordu dilimizden sevgi dolu sözcükler Derken Lise, Üniversite geldik yolun sonuna Aktı zaman geldi ayrılık saati boşuna Kanatsız kuş gibi aranızda koşan ananızın Kırılmıştı kolları, ayrıldı kınalı kuzularından El salladı ardınızdan boğulan hıçkırıklarıyla Çünkü biliyordu sizinle kavuşmanın çaresizliğini Geriye kaldı sadece gözyaşlarımın izleri Hüzünlü yalnızlığımda gizlice kokladığım Ter kokulu eski bir giysinizdi tesellim Artık sizde şimdi aldınız yavrunuzu kucağınıza Anne ve Baba olmanın keyfini sürün yavrunuzla ,Dilerim yüzünüz de hep taze güller açsın Yarınlarınız güzel ,mutluluğunuz sonsuz olsun. SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar |
BEN TÜRK DOĞDUM TÜRKÜM
BEN TÜRK DOĞDUM TÜRKÜM
Ben Türk doğdum,ölene dek hep Türk'üm Cumhuriyet’tir her zaman tek Ülküm Atamın izindeyim, sadık Türk’üm Şahlanır Al Bayrağım tek onurum Devrimler, Ulus Egemenliğimiz, Hep yaşayacak bu ilkelerimiz Siz Gazilerimiz, Şehitlerimiz Emanetlerinizi hep korurum Bakmasın Türk’e kimse kem göz ile Biz Türk’ler tek yumruğuz sevgi ile Türk’üm gururluyum hep Ülkem ile Her zaman her yerde benim gururum Var ise Türk ‘lüğünü inkar eden Çıkıp gitsinler güzel Ülkemizden Bağlıyım vatanıma ta ezelden Her an İstiklal Marşımı okurum , Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Şükran ve minnet boçludur size Türk Rahat uyu Atam izindeyiz biz Türk Cumhuriyet’i, Ülkemi solurum.. SABİHA SERİN |
DOĞUM GÜNÜM
DOĞUM GÜNÜM
Doğmuşum ben bugün, Yirmi Yedi Ocak’ta, Nüfus Cüzdanım ise, çıkmış Bir Temmuz’da Neymiş; amcamın hanımı da doğuracakmış, nasıl olsa İki bebeğin nüfus cüzdanı aynı anda çıksın, denmiş Altı ay var, amcamın oğlu ile aramda Birlikte büyüdük, birlikte oynadık,aynı ortamda Yazsa da, nüfus cüzdanımda bir Temmuz Sabiha Serin meğer, o gün doğmamış Oysa asıl, yirmi yedi Ocak’ta doğmuş Bu tarihi öğrenmem kolay olmadı benim Sonra serpilip büyüyünce, rahmetlik anneme Asıl doğum günümü söyle dedim, ısrarla Annemde bana ‘Kızım seni doğurdum zemheride Hatta ocak ta yemek yandı tencerenin dibinde Ne bilirim tarih marih hatırlamam ‘derdi Derken bir gün rahmetlik babamın eşyalarından Geçti elime daha sonra evlenme cüzdanları Baktım bir sayfada kendi el yazısı ile bir not ‘ 27 Ocakta son beşiğim,bal kaşığım,sarışınım, Buyur etti minik kuşum evimize’ yazmış Okudum ,belki binlerce kez kokladım satırları Nihayet öğrenmiştim, gerçek doğum tarihimi Son otuz beş yıldır kutlarız, arada bu günümü Meğer yanlış kutlamışız önceden doğum günümü Beni unutup, hatırlamasa da bir çoğu Beklerim evlatlardan bir telefon, esirgerler aloyu Sonra da oturur, üzülürüm ben hüsrandan Belli etmem yine de ,saklarım duygularımı onlardan Bu kez anladıklarında başlarlar, ah tuh demeye Af dileseler de benden, bir kez kırılmıştır yüreğim Oyy yalan dünya ben ne yaptım ki söyle sana İnsanlar oldu vefasız, duygusuz, neden böyle baksana? Sabiha herkesi hatırlar, mumlar pastalar alır Döker sevgi dolu yüreğini , hep gönül alır Oysa kimseler onu hatırlamaz , buğulanır gözleri Arada bir hatırlar, onu yürekten sevenleri Benim canım sevdiğim ta bugünden kutladı ya Hem de bir gün öncesinden, beni mutlu etti ya Kutlamasa da başka kimse, oda bana yetti ya Veririm canımı ona, tek varlığım, nefesim o ya Dilerim hepinizin açsın yüzünüzde güller Solmasın hiç bahçenizde, çiçekler, menekşeler Yağdı şimdi saçıma kar, yanar içimde ateş Bu dünya meğer neymiş, hep vefasız, kalleş Oysa herkes tutuşsa el ele, olsa birlikte kardeş İşte böyle canlarım ,bugün doğum günümde Paylaştım sizinle birkaç anımı, yordum gözlerinizi Arada bir buğulandı ise de, yazarken gözlerim Ben inanın hepinizi ta yürekten severim Hepiniz mazur görün beni, dinlediniz dertlerimi Hakkınızı helal edin, belki daha göremem sizleri Öpüyorum büyüklerin ellerini, küçüklerin gözlerini Hoşçakalın ; kalın sağlıcakla, unutmayın lütfen beni Okuyunuz fırsat buldukça,çağladığım şiirlerimi SABİHA SERİN |
--->: DOĞUM GÜNÜM
[COLOR="Blue"]SABİHA HANIM DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN ......[/COLOR]
|
-->: DOĞUM GÜNÜM
Doğum gününüz kutlu olsun sabiha hanım. daha nice mutlu yıllara..
|
[B][COLOR="Blue"]SABIHA HANIM DOGUM GÜNÜNÜZÜ KUTLAR SAGLIKLI MUTLU HUZURLU YASAMLAR DILERIM.SAYGILARIM ILE...[/COLOR][/B]
|
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Doğum gününüz kutlu olsun.....[/COLOR][/FONT][/B]
|
BIZLERIN DOGUM GUNLERI 3 ASGI 5 YUKARI HEP OYLE KAFANA FAZLA TAKMA HANGIMIZIN YAS GUNU DOGRUKI SAGLIKLI GUNLER GECIRMEK ONEMLI NICE YILLARA
|
[B]Sakın üzülmeyin hayatın hızına, en güzel yıllar çabuk geçenlerdir... Geleceğinizi oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi mutlu edecek şekilde olmasını dilerim. Yüzünüzde her zaman bir gülümseme olsun.Nice mutlu yıllara...
[/B] |
[B]Sabiha Abla döktürmüşün gene..
Valla eğer Sivas'ta olsaydım.. Elini öpmeye, doğumgününü kutlamaya gelirdim koşa koşa.. Doğum günün kutlu olsun Sabiha ablacığım.. sevdiklerinle birlikte sağlıklı ve mutlu nice yıllar dilerim[/B] |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 19:30. |