![]() |
Sen Bir Ceylan Olsan Ben De Bir Avcı - Sıvas yöresi
Sen Bir Ceylan Olsan Ben De Bir Avcı - Sıvas yöresi
Sen bir ceylan olsan ben de bir avcı Avlasam çöllerde saz ile seni Bulunmaz dermanı yoktur ilacı Vursam yaralasam söz ile seni Kurulma sevdiğim güzelim deyin Bağlanma karayı alları geyin Ben bir çoban olsam sen de bir koyun Seslesem elime tuz ile seni Koyun olsan otlatırdım yaylada Tellerini yoldurmazdım hoyrada Balık olsan takla dönsen deryada Düşürsem toruma bez ile seni Veysel der ismini koymam dilimden Ayrı düştüm vatanımdan ilimden Kuş olsan da kurtulmazdın elimden Eğer görsem idi göz ile seni Aşık Veysel |
Üğrunu Üğrunu Gelir Dereden (Bedir) - Şarkışla yöresi
Üğrunu Üğrunu Gelir Dereden (Bedir) - Şarkışla yöresi
Uğrunu uğrunu gelir dereden Benlerini sayamadım kareden Sevdiğimi bana yazsın yaradan Şen ol yaylam şen ol Bedir geliyor. Şu dereden cıvıl cıvıl kuş gelir Armağanlar dolu gider boş gelir Sevda bilmeyene hayal düş gelir Şen ol yaylam şen ol Bedir geliyor. Boğazımda lira Alnımda altın Bedir'i vermiyor şu Gürcü hatun Param çok değil alayım satın Şen ol yaylam şen ol Bedir geliyor. Kırık boğazında ardından yettim Kız yandığın yere kadar bende gittim Bedir'i yaylaya emanet ettim Şen ol yaylam şen ol Bedir geliyor Anonim |
Gine Dertli Dertli İniliyorsun DİVRİĞİ YÖRESİ
Gine Dertli Dertli İniliyorsun DİVRİĞİ YÖRESİ
SEMAH MAHMUT ERDALDAN ALINMIŞ Gine dertli dertli iniliyorsun Sarı turnam sinen yaralandı mı Yoksa ciğerlerin parelendi mi Hiç el değmeden ben iniliyorsun Yoksa sana yâr düzen mi düzdüler Tellerini sırmadan mı dizdiler Perdelerin tel tel edip büzdüler Allı turnam sinen yaralandı mı Havayı deli gönül havayı Ay doğmadan şavkı tutmuş ovayı Türkmen kızı katarlamış mayayı Çekip gider bir gözleri sürmeli Kuru kütük yanmayınca tüter mi Ak gerdanda çifte benler biter mi Vakti gelmeyince bülbül öter mi Ötüp gider bir gözleri sürmeli Dere kenarında evler hurmayı Kılavuz ederler telli turnayı Ak göğsün üstünde ilik düğmeyi Çözüp gider bir gözleri sürmeli Karac'oglan der ki geçti ne fayda Bir vefa kalmadı ok ile yayda Karacaoğlan |
Açıl Mor Menevşem
Açıl Mor Menevşem
Açıl Mor Menevşem Bahar Erişdi, Lale, Sümbül, Nergis, Reyhan Yetişti. Benim Kısmetime Ak Zambak Düştü, Menevşem Oy Bir Tanem, Ey Haydi De Haydi Çadır Almış Nerelerden Gelirsin , Benim Sana Yandığımı Bilirsin. Çokta Sürmez Benim Gibi Olursun , Menevşem Oy Bir Tanem, Ey Haydi De Haydi. Açılmış Menevşem Ne Güzel Olmuş, Lalesi , Sümbülü Hep Bize Kalmış . Seni Seven Gözler Uykuya Dalmış , Menevşem Oy Bir Tanem, Ey Haydide Haydi. Kaynak Kişi Nuri Üstünses - Muzaffer Sarısözen Yöre Sivas |
Barabar
Barabar
Mursal´dan Çıktım Hekme´ye Doğru Bir Gelin Yavruma Çağrıyı Nenni Nenni Nenni Dedim Bacım Nerelisin Dedi Mursal´lı Yoldaş Olam Şu Yollarda Barabar Barabar Barabar Barabar Ölek Ölek Ölek Barabar Gelin Dedi Bu Yoncalık Gayrı Çamırlık Bir Ahd Eyledim Ki Gardaş Of Of O Da Ömürlük Ali´mi Salmıyı Zalım Ayrılık Mektup Yazak Şu Yollarda Barabar Oğlan Dedi Tanımam Ki Yazayım Goyver Bacım Şu Dağları Gezeyim Evliyisen Sennen Nasıl Gideyim Ben Ayrıldım Garşı Yoldan Barabar Barabar Barabar Barabar Ölek Ölek Ölek Barabar Gelin Dedi Bu Yoncalık Gayrı Çamırlık Bir Ahd Eyledim Ki Gardaş Of Of O Da Ömürlük Ali´mi Salmıyı Zalım Ayrılık Mektup Yazak Şu Yollarda Barabar Gelin Dedi Şu Gediği Savuştur Gorkiyim Allah Ali Nerdeyse Bana Kavuştur Gardaş Oruyaca Beni Yolla Barabar Barabar Barabar Barabar Ölek Ölek Ölek Barabar Gelin Dedi Bu Yoncalık Gayrı Çamırlık Bir Ahd Eyledim Ki Gardaş Of Of O Da Ömürlük Ali´mi Salmıyı Zalım Ayrılık Mektup Yazak Şu Yollarda Barabar Oğlan Dedi Ki Ben Ölem Bacım Ekin Değmiş Keçeye Dönmüş Saçı İşte Ben Ali´yim Canımın İçi Yol Üstünde Ağladırlar Ki Barabar Barabar Barabar Barabar Ölek Ölek Ölek Barabar Gelin Dedi Bu Yoncalık Gayrı Çamırlık Bir Ahd Eyledim Ki Gardaş Of Of O Da Ömürlük Ali´mi Salmıyı Zalım Ayrılık Mektup Yazak Şu Yollarda Barabar Kaynak Kişi Aşık Ali Kızıltuğ Derleyen Aşık Ali Kızıltuğ Yöre Sivas/Divriği |
Beni Hor Görme
Beni Hor Görme
Beni hor görme gardasım Sen altınsın ben tunçmuyum Aynı vardan var olmusuz Sen gümüşsün ben saçmıyım Topraktandır cümle beden Nefsini öldürür neden Böylemi emretmiş yaradan Sen kalemsin ben uçmuyum Tabiyata VEYSEL aşık Topraktan olduk gardaşık Aynı yolcuyuz yoldaşız Sen yolcusunda ben bacmıyım Kaynak Kişi Aşık Veysel Şatıroğlu Derleyen AŞIK VEYSEL Yöre Sivas / Şarkışla |
Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme (Dostum)
Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme (Dostum)
Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme Oy Gayet Şirin Geldi Dillerin Dostum Oy Varıp Yadellere Meyil Verirsen Oy Gış Ola Bağlana Yolların Dostum Dostum İlahi Onmaya Yardan Ayıran Oy Bahçede Bülbüller Ötüyor Uyar Oy Kula Gölge İse Allah’a Ayan Oy Senden Ayrılalı Gülmedim Dostum Dostum Pir Sultan Abdal’ım Gülüm Dermişler Oy Bu Şirin Canıma Nasıl Kıymışlar Oy İster İsem Dünya Malın Vermişler Oy Sensiz Dünya Malı Neylerim Dostum Dostum Derleyen Pir Sultan Abdal Yöre Sivas |
Bir Kararda Durmayalım
Bir Kararda Durmayalım
Bir kararda durmayalım Gel gidelim dosta gönül Hasretinden ölmeyelim Gel gidelim dosta gönül Kılavuz ol gönül bana Gel gidelim dosttan yana Canım kurbandır canana Gel gidelim dosta gönül Kara haberin almadan Can bedenden ayrılmadan Ezrail bizi bulmadan Gel gidelim dosta gönül Kılavuz ol gönül bana Gel gidelim dosttan yana Canım kurbandır canana Gel gidelim dosta gönül Gerçek murada varalım Yarin haberin soralım Yunus emre´yi alalım Gel gidelim dosta gönül Kılavuz ol gönül bana Gel gidelim dosttan yana Canım kurbandır canana Gel gidelim dosta gönül Bir kararda durmayalım Gel gidelim dosta gönül Hasretinden ölmeyelim Gel gidelim dosta gönül Kılavuz ol gönül bana Gel gidelim dosttan yana Canım kurbandır canana Gel gidelim dosta gönül Kara haberin almadan Can bedenden ayrılmadan Ezrail bizi bulmadan Gel gidelim dosta gönül Kılavuz ol gönül bana Gel gidelim dosttan yana Canım kurbandır canana Gel gidelim dosta gönül Gerçek murada varalım Yarin haberin soralım Yunus emre´yi alalım Gel gidelim dosta gönül Kılavuz ol gönül bana Gel gidelim dosttan yana Canım kurbandır canana Gel gidelim dosta gönül |
Bir Güzelin Aşığıyım Erenler
Bir Güzelin Aşığıyım Erenler
Bir güzelin aşığıyım erenler Onun için taşa tutar el beni Gündüz hayalimde gece düşümde Kumdan kuma savuruyor yel beni Ağ gül olsam al gerdana sokulsam Kemer olsam ince bele takılsam Köle olsam pazarlarda satılsam Yarim diye al sinene al beni Pir Sultan Abdalım gamzeler oktur Hazeren sinemde yaralar çoktur Benim senden özge sevdiğim yoktur İnanmazsan ol Allaha sor beni Derleyen Pir Sultan Abdal Yöre Sivas |
Bu Gün Günlerden Cumadır Cuma
Bu Gün Günlerden Cumadır Cuma
Bu gün günlerden cumadır cuma Yar hamama gitme kınanı yuma Ben seni sevmişem kimseye deme Zalim felek vurmuş yaram var benim Bu gün günlerden cumadır cuma Sallan gel sevdiğim sarılak bali Yoktur bu dünyada yarin emsali Zalim felek vurmuş yaram var benim ZARALI HALİL SÖYLER |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 15:48. |