SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Taraftar (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Dualarda Buluşalım (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=39794)

ihtiyar yiğido 02.03.2016 19:15

Cevap: Dualarda Buluşalım

[B][I]Kim ne derse desin, bizde dualarımızın arkasındayız. Ey Yüce RABBİMİZ, şüphesiz sen duaları işiten ve kabul edensin, bu samimi kullarını mahcup etme, biz aciz kulların sana inandık, sana sığındık, sana teslim olduk, sen bizleri ve tüm inanan kullarını koru, muhafaza eyle ve dualarımızı kabul buyur. Amin[/I][/B]

34MUAMMER58 02.03.2016 20:01

[B]Kur’ân’da “De ki: Eğer duânız olmasa Rabbim katında ne ehemmiyetiniz var?” (Furkan Sûresi: 77) buyurulur. Yani, varoluşun sırrına işâret edilir.
Duânın önemi; kul ile Yaratıcı arasında bir irtibat vesilesi olmasından da gelir.

“İnsanların en âcizi, duâdan âciz olandır. En fazîletli ibâdet, duâdır. Allah katında duâdan daha değerli bir şey yoktur. Allah ısrarla duâ edenleri sever.” (Câmiü’s-Sağîr, Hadîs No:, 1145, 1129, 7602, 1876.)
Duâ o kadar önemli ki, bizi gazaptan kurtarır:

“Cenâb-ı Allah buyurmuştur ki: ‘Kim bana duâ etmezse ona gadab ederim.’” (İbn Mâce, Duâ, 1; İbn Hanbel, 3/477.)

Öyle ya, duâ ile ona sığınmamak ya gafletten, ya kibirden, ya nankörlükten veya O’nun azametini kavrayamamaktan kaynaklanır. Bunlar ise azaba sebeptir.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------sakın yanlış anlaşılmasın kimseyle polemik yaşamak ,yada hiçbir kimseye cevap niteliğinde yazmadım,isteyen olursa bilgilensin diye yazdım,ALLAH kim hayır için dua ediyorsa edenlerin dualarını kabul etsin,SİVASSPOR umuzun süperligde kalması için ,tüm taraftarlarımıza ülke sevgisi,şehir sevgisi,takım sevgisi nasip etsin ,tüm taraftarlarımıza sivassporumuza destek olmayı nasip etsin,futbolcularımızı hertürlü kazadan beladan korusun,güç kuvvet versin ,attıkları şutlar gol olsun,kalemizde gol görmemeyi nasip etsin,tüm dua edenlerin dualarını kabul etsin AMİİN.Duamızıda ettikten sonra 1 2 kelam daha etmek istiyorum,SİVASSPOR 1970 Lİ Yıllarda yanılmıyorsam ,yine böyle golcüsüz bir sezon yaşıyordu,bitürlü gol atamıyordu,edemediler 200 kusur yiğido,4.eylül stadında yağmur duasına çıkar gibi gol duasına çıkmışlardı,çarede olmadı ,golcüde alsak 3.lige düşmekten kurtulamamıştık ,yanlışlık varsa düzeltin lütven,sezon başında Hadi olmadı devre arasında iyi bir golcü alınsaydı böyle son çare olarak duaya sarılmazdık,hayırlısı neyse o olur inşallah.[/b]

Ferhat06 02.03.2016 20:14

Fetih Suresi okudum bu akşam.İnşirah da okuyalım çoğumuzun ezberinde vardır.Allahım bizi bu dardan kurtarır inşallah.

Turan 59 02.03.2016 20:22

[QUOTE=34MUAMMER58;969699][B]Kur’ân’da “De ki: Eğer duânız olmasa Rabbim katında ne ehemmiyetiniz var?” (Furkan Sûresi: 77) buyurulur. Yani, varoluşun sırrına işâret edilir.
Duânın önemi; kul ile Yaratıcı arasında bir irtibat vesilesi olmasından da gelir.

“İnsanların en âcizi, duâdan âciz olandır. En fazîletli ibâdet, duâdır. Allah katında duâdan daha değerli bir şey yoktur. Allah ısrarla duâ edenleri sever.” (Câmiü’s-Sağîr, Hadîs No:, 1145, 1129, 7602, 1876.)

“Cenâb-ı Allah buyurmuştur ki: ‘Kim bana duâ etmezse ona gadab ederim.’” (İbn Mâce, Duâ, 1; İbn Hanbel, 3/477.)

Öyle ya, duâ ile ona sığınmamak ya gafletten, ya kibirden, ya nankörlükten veya O’nun azametini kavrayamamaktan kaynaklanır. Bunlar ise azaba sebeptir.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------SİVASSPOR 1970 Lİ Yıllarda yanılmıyorsam ,yine böyle golcüsüz bir sezon yaşıyordu,bitürlü gol atamıyordu,edemediler 200 kusur yiğido,4.eylül stadında yağmur duasına çıkar gibi gol duasına çıkmışlardı,çarede olmadı ,golcüde alsak 3.lige düşmekten kurtulamamıştık ,yanlışlık varsa düzeltin lütven,sezon başında Hadi olmadı devre arasında iyi bir golcü alınsaydı böyle son çare olarak duaya sarılmazdık,hayırlısı neyse o olur inşallah

-Her şey bu yukarıdaki paragrafta gizli.Önemli olan bunu okuyup anlamak..Benim anlatmak istediğimi çok iyi özetlemişiniz değerli yiğido kardeşim.

ihtiyar yiğido 02.03.2016 20:30

[B][I]Dua müminin silahıdır, Dua çaresizin çaresidir, Dua Rahmet kapılarının anahtarıdır, Dua kimsesizin kimsesidir, Dua kulun acziyetini bilmesi, güç ve kuvvetin, sonsuz kudret sahibi ALLAH (c.c.) olduğunun tasdikidir, Dua, kulu ALLAH'A yaklaştıran en büyük ibadettir.
Ey eşi ve ortağı olmayan, dengi ve benzeri bulunmayan, doğmamış ve doğrulmamış olan, evveli ve ahiri olmayan, sonsuz güç kuvvet, kudret sahibi olan Yüceler Yücesi RABBİMİZ, biz aciz kullarını sana dua ve ibadet etmekten mahrum eyleme. Amin. Amin. Amin. [/I][/B]

balmandol 02.03.2016 22:37

[QUOTE=Turan 59;969691]Ben çünkü doğruları söylüyorum,bu bazılarına dokunuyor.Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım.[/QUOTE]

'' YA HAYIR SÖYLE,yada sus '' lütfen..Uzatmaya gerek yok..

migroArmis 03.03.2016 00:14

[QUOTE=Turan 59;969702][QUOTE=34MUAMMER58;969699][B]Kur’ân’da “De ki: Eğer duânız olmasa Rabbim katında ne ehemmiyetiniz var?” (Furkan Sûresi: 77) buyurulur. Yani, varoluşun sırrına işâret edilir.

Öyle ya, duâ ile ona sığınmamak ya gafletten, ya kibirden, ya nankörlükten veya O’nun azametini kavrayamamaktan kaynaklanır. Bunlar ise azaba sebeptir.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------SİVASSPOR 1970 Lİ Yıllarda yanılmıyorsam ,yine böyle golcüsüz bir sezon yaşıyordu,bitürlü gol atamıyordu,edemediler 200 kusur yiğido,4.eylül stadında yağmur duasına çıkar gibi gol duasına çıkmışlardı,çarede olmadı ,golcüde alsak 3.lige düşmekten kurtulamamıştık ,yanlışlık varsa düzeltin lütven,sezon başında Hadi olmadı devre arasında iyi bir golcü alınsaydı böyle son çare olarak duaya sarılmazdık,hayırlısı neyse o olur inşallah

-Her şey bu yukarıdaki paragrafta gizli.Önemli olan bunu okuyup anlamak..Benim anlatmak istediğimi çok iyi özetlemişiniz değerli yiğido kardeşim.[/QUOTE]
Son paragrafınızdan anladığım şey şudur golcü olursa iyi işler yapılırsa bu iş olur yok olmaz da işimiz ALLAHA kaldıysa öncesinden bi örnek var olmamıştı yine olmaz ....Eğer söylediğiniz bu ise size katılmıyorum ..İçinde ALLAH (CC)olmadığı yakarışın olmadığı maneviyatın olmadığı hiç bir oluşumun altına imzamı atmam...Yanılıyorsa düzeltin ama ALLAHı yok sayıyor iseniz ALLAH islah etsin demekten başka cümlem olmaz olamaz...

kagansenbas 03.03.2016 01:51

Arkadaşlar dua sonrası fatihamızı okuyup özellikle sakallı kardeşlerim amin derken sakallarını avuçlamayı unutmasın peygamber efendimizin (SAV) sünnetidir;) aminnnn inşallah takımımız bu sıkıntılı günlerin üstesinden gelecek:)

kagansenbas 03.03.2016 02:00

[QUOTE=balmandol;969561]Tek sevdamız,aşkımız,canımız..Şehrin eğlencesi,bacasız fabrikası olan SİVASSPOR'umuza sen yardım et Allahım. Seri galibiyetler alarak ligde tutunmayı nasip eyle yarabbi. AMİİİNNNNNNN[/QUOTE]

Aminnnn kardeşim ağzına sağlık :)

sebasteia 03.03.2016 06:46

Rabbimiz katından bize rahmet ver ve işimizi kolaylaştır,bizi rüşde(başarıya) eriştir. ALLAH'IM SEN SİVASSPORLU FUTBOLCULARA YARDIM ET ONLARI BAŞARIYA ULAŞTIR

AMİN.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 23:00.