![]() |
Sen beni birakip gittinya
Ben dokulen sonbahar yapraklarinin Ezilmesinin cikardigi o hisirtiyi Ozlemeyecegim... Cunku biliyorumki; Artik bahar gelmeyecek. [CENTER](extra sivas)[/CENTER] |
Agzına yüregine saglık valla ne deyim yok böyle bi şeyresmen döküldüm yani eger bu yazdıkların gerçekse allah sana kolaylık versin ha bide bunların telif haklarını alabilirmiyim en azından bi kaçının tek kelimeyle muhteşem devamı gelsin bekliyoruz
|
BİZİM KÖY
bizim köy
kadınların çarsafına bürük derler bizim köyde, daha yetmemiş ekine firik derler bizim köyde, işaretin adı kertik,evde durmayana sürtük, eger çok büyükse yırtık yirik derler bizim köyde, avrat diyorlar madama,loğ çekiyorlar toprak dama, zayıf çelimsiz adama cırık derler bizim köyde, erkek herif,bayan karı,kaysı çir,mısır darı, harmana eskiden beri hürük derler bizim köyde, çiftçilerin çapasına,meses derler sopasına, boz eşşegin sıpasına kerik derler bizim köyde, bakmazlar bahara yaza,hazırlık yaparlar güze, sevgilisi olan kıza,kırık derler bizim köyde, |
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
ahhhhhhhhh ah koyum koyum guzel koyum
|
Agzina saglik Dellezli
|
merhaba
kardeş merhaba şiirin çok güzel olmuş.aklına fikrine sağlık.ya ben bişi sorcam:bu Dellez merkezemi değilse hangi ilçeye bağlı?
|
köyünü ve yaşadıklarını güzel anlatmış şiirle
|
[QUOTE=ezbiderli58]kardeş merhaba şiirin çok güzel olmuş.aklına fikrine sağlık.ya ben bişi sorcam:bu Dellez merkezemi değilse hangi ilçeye bağlı?[/QUOTE]
gardaş dellez aslında deliilyasın bizim dilde söyleme şekli yani ''deli ellez''kısası ''dellez''.deliilyas kasabasıda önce şarkışla ilçesine bağlıydı şimdi ise altınyayla ilçe olunca mesafe 6 kilometre altınyaylaya bağlıyız ,,sen nerdensin |
sizin köy :D
hmmm bende diyordum dellez nere diye
deliilyasi duydum nede olsa sarkisladanim kardes yazdiklarin her köyü uyuyor yani herkez icin hitaab olmus eline saglik :D |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 23:03. |