![]() |
Bu Yıl Bu Dağların Karı Erimez
Bu Yıl Bu Dağların Karı Erimez
bu yıl bu dağların karı erimez eser bad-ı saba yel bozuk bozuk türkmen kalkıp yaylasına yürümez yıkılmış aşiret yel bozuk bozuk kızılırmak gibi çağladım aktım el vurdum göğsümün bendini yıktım gül yüzlü carenin bağına çıktım girdim bahçesine gül bozuk bozuk elim tutmaz güllerin dermeye dilim tutmaz hasta halin sormaya dört cevabın manasını varmeye sazım düzen olmaz tel bozuk bozuk Pir Sultan ım yaradıldım kul diye zalim paşa elinden mi öl diye dostuj beni ısmarlamış gel diye gideceğim ama yol bozuk bozuk Kaynak Kişi TRT M üzük Dairesi Başkanı Derleyen Feyzullah Çınar Yöre Sivas |
Celal Oğlan
Celal Oğlan
İpek Mendil Dane Dane Yuğdular Serdiler Güle Celal oğlanı yuğdular Başucunda Döne Döne Celal Oy Oy Oğlum Oy Oy Ana Oğlunu Yuğdular Başucunda Döne Döne Celal Oy Oy Yavrum Oy Oy Evlerin Önü Arpa Kırat Gelir Kırpa Kırpa Benim Yavrum Hastalanmış Kuru Yerde Yata Yata Celal Oy Oy Yavrum Oy Oy Evlerinde Var Makine Derdimi Dökeyim Kime Benim Yavrum Hastalanmış Götürmemişler Hekime Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Nasıl Edek Nere Gidek Derdimizi Kime Diyek Suçu Yalnız İnsan Sevmek Celal Oy Oy Yavrum Oy Oy Evlerinin Önü Yonca Yonca Çıkmış Dam Boyunca Bu Yoncayı Kim Biçecek Celal Oğlan Olmayınca Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Kaynak Kişi Muzaffer Sarısözen Yöre Sivas / Divriği |
Çiğdem Derki Ben Alayım
Çiğdem Derki Ben Alayım
Çiğdem Der Ki Ben Alayım Yiğit Başına Belayım Hepisinden Ben Alayım Benden Ala Çiçek Var Mı Çiçek Var Mı Hey Al Baharlı Mavi Dağlar Yarım Gurbet Elde Ağlar Lale Der Ki Be Hey Tanrı Benim Boynum Neden Eğri Yardan Ayrı Düştüm Gayrı Benden Ala Çiçek Var Mı Çiçek Var Mı Hey Çayır Çimen Doldu Dağlar Yarim Gurbet Elde Ağlar Nevruz Der Ki Ben Nazlıyım Sarp Kayalarda Gizliyim Mavi Donlu Gök Gözlüyüm Benden Ala Çiçek Var Mı Çiçek Var Mı Hey Al Baharlı Mavi Dağlar Yarim Gurbet Elde Ağlar Sünbül Der Ki Boyum Uzun Yapraklarım Düzüm Düzüm Beni Ak Gerdana Dizin Benden Ala Çiçek Var Mı Çiçek Var Mı Hey Çayır Çimen Doldu Dağlar Yarim Gurbet Elde Ağlar Kaynak Kişi Muzaffer Sarısözen Derleyen Aşık Veysel Şatıroğlu Yöre Sivas/Şarkışla |
Sivasin Yolları
Sivasin Yolları
Siyah saçın dolan dolan Boynunda kurbanın olam Eğer baska yar seversen Bu ellerde nasıl duram Sivasin yollarina Çıkayım dağlarına Bırak ben beni vuram Ölum gitmez zoruma Selvi boylum salında gel Bir bakışın ömre bedel İkimizi ayırdılar Kör olasi zalim kader Kaynak Kişi Selda Bağcan Derleyen mehmet ozcan Yöre Sivas |
Daha Senden Gayrı Aşık Mı Yoktur
Daha Senden Gayrı Aşık Mı Yoktur
Daha Senden Gayri Aşık Mı Yoktur Nedir Bu Telaşın Vay Deli Gönül Hele Düşün Devr-İ Adem’ Den Beri Neler Gelmiş Geçmiş, Say Deli Gönül Şu Fani Dünyada Umudunu Yüz İnanmazsan Var Kitaba Yüz Be Yüz Evin Mezaristan , Malın Bir Top Bez Daha Duymadınsa Duy Deli Gönül Günde Bir Yol Duman Çöker Serime Elim Ermez Gidem Kisbü Karıma Kendi Bildiğine Doğrudur Deme Var İki Kamile Sor Deli Gönül Gördüm İki Kişi Mezar Eşiyor Gam Gasavet Gelmiş , Boydan Aşıyor Çok Yaşayan Yüze Kadar Yaşıyor Gelde Bu Dünyayı Yor Deli Gönül Mevlam Kanat Vermiş Uçamıyorsun Bu Nefsin Elinden Kaçamıyorsun Ruhsati Dünyadan Geçemiyorsun Topraklar Başına Vay Deli Gönül RUHSATİDEN SİVAS |
Dam Üstüne Çul Serer
Dam Üstüne Çul Serer
Dam Üstüne Çul Serer Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Bilmem Bu Kimi Sever Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Bunun Bir Sevdiği Var Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Günde On Çeşit Geyer Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Şunu Bana Verseler Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Cihana Bildirseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Gitsem Yarin Yanına Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Sabahtan Öldürseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Ağ Daşı Kaldırsalar Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Yılanı Öldürseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Küçükten Yar Seveni Loyluda Yar, Leylide Yar, Loy Loy Loy Cennete Gönderseler Halelim Nennide Kınalım Nennide, Belalım Nennide Nenni Kaynak Kişi Yücel Paşmakçı Derleyen Ali Kızıltuğ Yöre Sivas/Divrik |
Deli Gönül Hangi Dala Konarsın
Deli Gönül Hangi Dala Konarsın
Deli Gönül Hangi Dala Konarsın Ölem Konarsın Senin Tutunacak Dalın Mı Kaldı Kardaş Dalın Mı Kaldı Ahu Feryad İle Niçin Yanarsın Ölem Yanarsın Senin Dert Çekecek Halın Mı Kaldı Gönül Halın Mı Kaldı Yerin Yok Yurdun Yok Nerde Kalırsın Gönül Nerde Kalırsın Her Güzel Yüzü Dostun Mu Sanırsın Kardaş Bunca Derdi Sen Üstüne Alırsın Gönül Alırsın Senin Dert Çekecek Halın Mı Kaldı Kardaş Halın Mı Kaldı Eller Seni Yalan İle Uyutur Gönül Uyutur Eşini Dostunu Varıp Unutur Kardaş Unutur Gider Bir Bilmeze Gülüm Unutur Gönlüm Unutur Bülbüller Ötecek Bağım Mı Kaldı Gönlüm Bağım Mı Kaldı Derleyen Mahmut Erdal Yöre Sivas/Divriği |
Dinle Sana Bir Nasihat Edeyim
Dinle Sana Bir Nasihat Edeyim
Dinle Sana Bir Nasihat Edeyim Hatırdan Gönülden Geçici Olma Yiğidin Başına Bir Hal Gelirse Bunu Ellere Açıcı Olma Ha Leyli Ha Leyli Ha Leyli Mecliste Arif Ol Kelamı Dinle (A Canlar Ey) Mecliste Arif Ol Kelamı Dinle El İki Söylerse Sen De Bir Söyle Elinden Geldikçe Sen İyilik Eyle Hatıra Dokunup Yıkıcı Olma Ha Leyli Ha Leyli Ha Leyli El Ariftir Yoklar Senin Fendini (A Canlar Ey) El Ariftir Yoklar Senin Fendini Dağıtırlar Tuzağını Bendini Alçaklarda Otur Gözet Kendini Kat-İ Yükseklerden Uçucu Olma Ha Leyli Ha Leyli Ha Leyli Pir Sultan Abdalım Sözüm Başarır (A Canlar Ey) Pir Sultan Abdal´ım Sözüm Başarır Aşkın Deryasını Boydan Aşırır Seni Bir Mecliste Hacil Düşürür Kötülerle Konup Göçücü Olma Ha Leyli Ha Leyli Ha Leyli |
Engin Ol Gönül Engin Ol
Engin Ol Gönül Engin Ol
Gel Ha Gönül Havalanma Engin Ol Gönül Engin Ol Dünya Malına Güvenme Engin Ol Gönül Engin Ol Şu Dünyanın Hali Böyle Yalan Yahşi Geçer Şöyle Söyledikçe Engin Söyle Engin Ol Gönül Engin Ol Gökde Uçar Huma Kuşu Bilmeyenler Atar Taşı Enginlik Gönülün İşi Engin Ol Gönül Engin Ol Teslim Abdal Özüm Haktır Sözümün Yalanı Yoktur Engin Söyle Büyüklüktür Engin Ol Gönül Engin Ol Kaynak Kişi İzzet Savaş-Nida Tüfekçi Yöre Sivas / Şarkışla |
Ey Sevdiğim Sana Şikayetim Var
Ey Sevdiğim Sana Şikayetim Var
Ey sevdiğim sana şikayetim var ne sevdiğin belli ne sevmediğin ben de bir insanım bir de canım var ne sevdiğin belli ne sevmediğin oy oy hainsin oy zalımsın oy nedeyim oy eski günler hayalimden gitmiyor dün dediğin bugünkünü tutmuyor yiğidim ya san gücüm yetmiyor ne sevdiğin belli ne sevmediğin oy oy heinsin oy zalımsın oy nedeyim oy Akarsu yum böylemiydi ahdımız onun için viran oldu tahtımız umudum yok gülmez artık bahtımız ne sevdiğin belli ne sevmediğin oy oy heinsin oy zalımsın oy nedeyim oy Kaynak Kişi Muhlis Akarsu Derleyen Muhlis Akarsu SİVAS |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 15:49. |