![]() |
KAPTAN GULE GULE GIT BENDE 6 YIL SONRA GIDERIM HERHALDE
|
Askerlik bu onurlu görevi her sırası gelen gidecek.Anılar la dolu günler, gelip anlatmakla bitiremeyeceksiniz.Eskiden daha zordu,şimdi hem kısaldı hemde daha rahat olması lazım gibi geliyor bana:D
|
ÇÜRÜK RAPORUYLA ASKERDEN KAÇANLAR, ARENA KAMERALARINDAN KAÇAMADILAR!
GÜZEL ÜLKEMİZDE BİR YANDA ASKERE GİTMEK İÇİN CAN ATAN YİĞİT VATAN SEVDALILARI VE DİĞER YANDA İSE SAHTEKAR VATAN HAİNLERİ VAR... BURADA BU KONUYU GÜNDEME GETİREN UĞUR DÜNDAR'A TEŞEKKÜR ETMEMİZ LAZIM... AYRICA BU KONU İLE İLGİLİ BİR TOPİK AÇMIŞTIM ANCAK O KADAR GEREKLİ TOPİKLERİN İÇERİSİNDE GEREKSİZ GÖRÜLMÜŞ OLACAK Kİ HEMEN SİLİNDİ... BURADA HEM SİVASSPOR HEMDE GÜNCEL KONULARI KONUŞABİLMELİYİZ. ANCAK BAZI ARKADAŞLAR FORUMU CHATE ÇEVİRİYOR. ÜSTÜNE ÜSTELİK BÖYLE ÖNEMLİ KONULARDA DUYARSIZ KALINIYOR... DÜŞÜNMEKTEN VE AÇIKLAMAKTAN KORKMAMALIYIZ. LÜTFEN GERÇEKLERDEN KAÇMAYIN...
[IMG]http://www.kanald.com.tr/tv/img/arena/140x220.jpg[/IMG] ÇÜRÜK RAPORUYLA ASKERDEN KAÇANLAR, ARENA KAMERALARINDAN KAÇAMADILAR! Bir yanda şehitler, gaziler, yüreği yanık analar, babalar, kardeşler, diğer yanda ise, sapasağlam olmalarına karşın, yoksul özürlü vatandaşların avuçlarına üç beş kuruş sıkıştırarak, onların kimlikleriyle aldıkları çürük raporlarıyla askerden kaçanlar. Daha önce aralarında politikacılar, sinema oyuncuları ve işadamlarının bulunduğu birçok ünlünün, resmi makamları yanıltarak askerden kaçtıklarını ortaya çıkaran ve bu kişileri vatani göreve gönderen usta gazeteci Uğur Dündar yönetimindeki Arena programı, bu kez de sahte çürük raporu şebekesini ekrana getirdi. Arena'nın soruşturmasının ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ekipleri, sahte çürük raporu işini organize edenlerle, bu yolu kullanarak askerden kaçan yükümlüleri gözaltına alıp, adalete sevk etti. |
güle güle git güle güle gel gardas....
|
[QUOTE=LİS67_MERİÇ]güle güle git güle güle gel gardas....[/QUOTE]
[B] ALLAH RAZI OLSUN GARDAŞ[/B] |
ASKERİN SÖZLÜĞÜ
Sevgili hemşehrilerim tamamen eğlence amaçlı olarak bazı terimleri mizahi biçimde anlatmak istedim.Umarım beğenirsiniz:
[COLOR="Red"]BOT:[/COLOR]Ayağa işkence yapmak için kullanılan ve genellikle amacına ulaşan,gece hariç günün her saati giyilen ilkel ancak son derece etkili bir işkence aleti(ayağı mahveder) [COLOR="Red"]İÇTİMA:[/COLOR]Uzun sürdüğü takdirde(genellikle uzun sürer)savaş tesiri gösteren,bir de eğer azarlama amaçlı toplanılırsa ve de yemekten sonra olursa kurşun yemeye şükrettiğiniz işkence türü. [COLOR="Red"]İÇTİMA ALANI:[/COLOR]İstisnasız tüm askerlerin beddualarına maruz kalan,özellikle içtima yemekten sonra olursa savaş alanından farksız olan,masum bir alandır. [COLOR="Red"]KALK BORUSU:[/COLOR]Dünya askeri tarihindeki en şanssız varlık.Zaten düzgünce uyuyamayan askeri uyandırmak için kullanıldığından,sabahları yediği lafın haddi hesabı yoktur. [COLOR="Red"]TEZKERE:[/COLOR]Benimle direkt olarak alakası olmayan bir şey.Fakat bildiğim kadarıyla erlerin bayram habercisi.Askeri öğrenci ve subayların tezkere gibi bir müjdesi yoktur.Okula girdiğinizde "[COLOR="Red"]şafak sonsuz[/COLOR]" diyerek başlarsınız çünkü kader budur. [COLOR="Red"]TEZKERE GÜNÜ:[/COLOR]Bayram günü [COLOR="Red"]KOĞUŞ NÖBETİ:[/COLOR]Askere gitmiş olanlar için yoruma gerek olmayan bir mevzudur.Kısaca tanıtmak gerekirse;gece sizden önceki nöbetçi sizi uyandırır."nöbetin var" der(bu işi nazikçe yapmalıdır çünkü tüm askerlerin ciddi bir uyku sorunu olduğundan tatsız bir olay oluşabilir) ve 1 veya 2 saat koğuşta yarı baygın şekilde gezersiniz. [COLOR="Blue"]VEEEEEE[/COLOR] [COLOR="Red"]ASKER[/COLOR]:Tüm tanımları elbette yazılamaz ama genel olarak gözleri uyuma ve uyuyarak yürüme kabiliyetine sahip,içtima gibi kavramlardan nefret eden,barış olsa bile çektiklerinden dolayı savaştaymış gibi muamele gören canlı(canlılıkla ölülük arasında bir şey aslında) varlık. Sevgili hemşolarım,şaka bir yana askerlik dünyanın en gurur verici mesleğidir.Özellikle de Türkiye gibi şanlı tarihe sahip ve yüksek askeri gücü olan,kahraman insanlar memleketi olan bir vatanda askerseniz bu insanın içine sığmayan bir gurur kaynağıdır.Hele de bir Türk subayı veya subay adayı iseniz işte o zaman hem aileniz, hem sizi sevenler hem de siz büyük bir saygı görür ve gururlu bir şekilde yaşarsınız. Abilerim,amcalarım;size önerim çocuklarınızı askeri liseye göndermenizdir.Eğer çocuğunuzla gurur duymak,vatanına milletine hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek istiorsanız bu bence çok iyi bir yoldur.Çünkü bu yol ATATÜRK'ün yoludur.Çocuklarınızı huzur içerisinde şanlı yuvalarımızın[COLOR="Red"](IŞIKLAR Askeri [/COLOR][COLOR="Red"]Lisesi,Kuleli Askeri Lisesi,Maltepe Askeri Lisesi)[/COLOR] güven verici kollarına bırakabilrisiniz.Tabii bu iş o kadar kolay değil.Çalışması,bu mesleği yğrekten sevmesi ve istemesi lazım.İsteyince hiçbir engel zor değildir. [COLOR="Blue"]HERŞEY VATAN İÇİN HERŞEY SİVAS İÇİN[/COLOR] |
Az önceki forumumu da kimse yanıt yazmadı buna da.Kimse okumuyor bile.Sesimi duyurabilmek için ne yapmalıyım anlamadım.Yanlış anlamayın ama biraz kırgınım.
|
Kangal06 kardeşim yazdığın yazı son derece güzel.Evet haklısın diğer konuna da kimse cevap yazmamıştı.Ama bu çok güzel bir yazı.Konuna cevap verilmemesi ve buraya atılması beni de kırdı bir hemşehrin olarak.Olsun koçum sen yazmaya devam et ben senin yazılarını takip ediyorum.ß
|
[QUOTE=kangal06]Kangal06 kardeşim yazdığın yazı son derece güzel.Evet haklısın diğer konuna da kimse cevap yazmamıştı.Ama bu çok güzel bir yazı.Konuna cevap verilmemesi ve buraya atılması beni de kırdı bir hemşehrin olarak.Olsun koçum sen yazmaya devam et ben senin yazılarını takip ediyorum.ß[/QUOTE]
Abicim kimse yanıtlamadığı gibi üstteki bir destek vermiyor kimse.Çok kırgınım hemşolar |
[B][I] Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. (((( MEHMET AKIF ERSOY))))) 86/3 KANGAL/SİVAS SİNAN OZDAL [/I][/B] |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 20:22. |