SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Kilitli Konular (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=19)
-   -   BASKETBOL (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=8655)

gülkız 21.02.2007 02:24

--->: BASKETBOL

[QUOTE=GuNaY;193399]:D :D :D
[B]Haklısın All-Star'ın ulusarası ilişkilerimi bu kadar değiştireceğini hiç sanmıyordum :D :D :D[/B][/QUOTE]

[B]Bakarsın ciddi ciddi 6 Ekimden sonra arkadaş portföyün birdenbire değişir,
uluslararası önemli biri olursun :) Mehmet OKUR seni görünce ''aa Günay merhaba'' dermiş sonra da ver elini Amerika.Sivasspordan Amerikaya transfer olurmuşsun buraları tanımazmışsın sonra :D Bak All Star neler yaptırıyor insana :D[/B]

GuNaY 21.02.2007 02:28

[QUOTE=gülkız;193400][B]Bakarsın ciddi ciddi 6 Ekimden sonra arkadaş portföyün birdenbire değişir,
uluslararası önemli biri olursun :) Mehmet OKUR seni görünce ''aa Günay merhaba'' dermiş sonra da ver elini Amerika.Sivasspordan Amerikaya transfer olurmuşsun buraları tanımazmışsın sonra :D Bak All Star neler yaptırıyor insana :D[/B][/QUOTE]

[B]Bu All-Star senede en az 4 defa olsun o zaman, bu süreci daraltmış oluruz :D
Buraları niye tanımayayım yaa Amerikada internet yokmu :D
Ben geldiğim yerleri unutmam :p
Hemende havaya girdim :D

Konuya uygun bir bilgi ekliyeyim :D

All-Star Tarihi

2007 Las Vegas
Doğu 132
Batı 153 Kobe Bryant / L.A. Lakers

2006 Houston
Doğu 122
Batı 120 LeBron James / Cleveland

2005 Denver
Doğu 125
Batı 115 Allen Iverson / Philadelphia

2004 Los Angeles
Batı 136
Doğu 132 Shaquille O'Neal / L.A. Lakers

2003 Atlanta
Batı 155
Doğu 145 (2U) Kevin Garnett / Minnesota

2002 Philadelphia
Batı 135
Doğu 120 Kobe Bryant / L.A. Lakers

2001 Washington
Doğu 111
Batı 110 Allen Iverson / Philadelphia

2000 Oakland
Batı 137
Doğu 126 Tim Duncan / San Antonio
Shaquille O'Neal / L.A. Lakers

1998 New York
Doğu 135
Batı 114 Michael Jordan / Chicago

1997 Cleveland
Doğu 132
Batı 120 Glen Rice / Charlotte

1996 San Antonio
Doğu 129
Batı 118 Michael Jordan / Chicago

1995 Phoenix
Batı 139
Doğu 112 Mitch Richmond / Sacramento

1994 Minneapolis
Doğu 127
Batı 118 Scottie Pippen / Chicago

1993 Salt Lake City
Batı 135
Doğu 132 Karl Malone, John Stockton / Utah

1992 Orlando
Batı 153
Doğu 113 Earvin Johnson / Los Angeles

1991 Charlotte
Doğu 116
Batı 114 Charles Barkley / Philadelphia

1990 Miami
Doğu 130
Batı 113 Earvin Johnson / Los Angeles

1989 Houston
Batı 143
Doğu 134 Karl Malone / Utah

1988 Chicago
Doğu 138
Batı 133 Michael Jordan / Chicago

1987 Seattle
Batı 154
Doğu 149 (U) Tom Chambers / Seattle

1986 Dallas
Doğu 139
Batı 132 Isiah Thomas / Detroit

1985 Indianapolis
Batı 140
Doğu 129 Ralph Sampson / Houston

1984 Denver
Doğu 154
Batı 145 (U) Isiah Thomas / Detroit

1983 Los Angeles
Doğu 132
Batı 123 Julius Erving / Philadelphia

1982 New Jersey
Doğu 120
Batı 118 Larry Bird / Boston

1981 Cleveland
Doğu 123
Batı 120 Nate Archibald / Boston

1980 Washington
Doğu 144
Batı 136 (U) George Gervin / San Antonio

1979 Detroit
Batı 134
Doğu 129 David Thompson / Denver

1978 Atlanta
Doğu 133
Batı 125 Randy Smith / Buffalo

1977 Milwaukee
Batı 125
Doğu 124 Julius Erving / Philadelphia

1976 Philadelphia
Doğu 123
Batı 109 Dave Bing / Washington

1975 Phoenix
Doğu 108
Batı 102 Walt Frazier / New York

1974 Seattle
Batı 134
Doğu 123 Bob Lanier / Detroit

1973 Chicago
Doğu 104
Batı 84 Dave Cowens / Boston

1972 Los Angeles
Batı 112
Doğu 110 Jerry Batı / Los Angeles

1971 San Diego
Batı 108
Doğu 107 Lenny Wilkens / Seattle

1970 Philadelphia
Doğu 142
Batı 135 Willis Reed / New York

1969 Baltimore
Doğu 123
Batı 112 Oscar Robertson / Cincinnati

1968 New York
Doğu 144
Batı 124 Hal Greer / Philadelphia

1967 San Francisco
Batı 135
Doğu 120 Rick Barry / San Francisco

1966 Cincinnati
Doğu 137
Batı 97 Adrian Smith / Cincinnati

1965 St. Louis
Doğu 124
Batı 123 Jerry Lucas / Cincinnati

1964 Boston
Doğu 111
Batı 107 Oscar Robertson / Cincinnati

1963 Los Angeles
Doğu 115
Batı 108 Bill Russell / Boston

1962 St. Louis
Doğu 130
Batı 150 Bob Pettit / St. Louis

1961 Syracuse
Batı 153
Doğu 131 Oscar Robertson / Cincinnati

1960 Philadelphia
Doğu 125
Batı 115 Wilt Chamberlin / Philadelphia

1959 Detroit
Batı 124
Doğu 108 Elgin Baylor / Minneapolis
Bob Pettit / St. Louis

1958 St. Louis
Doğu 130
Batı 118 Bob Pettit / St. Louis

1957 Boston
Doğu 109
Batı 97 Bob Cousy / Boston

1956 Rochester
Batı 108
Doğu 94 Bob Pettit / St. Louis

1955 New York
Doğu 100
Batı 91 Bill Sharman / Boston

1954 New York
Doğu 98
Batı 93 Bob Cousy / Boston

1953 Ft. Wayne
Batı 79
Doğu 75 George Mikan / Minneapolis

1952 Boston
Doğu 108
Batı 91 Paul Arizin / Philadelphia

1951 Boston
Doğu 111
Batı 94 Ed Macauley / Boston

[/B]

gülkız 21.02.2007 02:40

[QUOTE=GuNaY;193401][B]Bu All-Star senede en az 4 defa olsun o zaman, bu süreci daraltmış oluruz :D
Buraları niye tanımayayım yaa Amerikada internet yokmu :D
Ben geldiğim yerleri unutmam :p
Hemende havaya girdim :D[/B][/QUOTE]

[B]Seninde canına minnet belli oluyor :D Amerikaya da giderim,Sivassporu da takip ederim diyorsun.O zaman sana havaya girmişken şimdiden Sivassporun ABD temsilcisi diyelim mi? :) Ön hazırlık mahiyetinde :D Bak All Starın bir meziyeti daha çıktı,Sivassporun yeni dünya da temsil edilmesini sağlayacak,taraftar sayımız artacak belki de :):)[/B]

GuNaY 21.02.2007 02:45

[QUOTE=gülkız;193403][B]Seninde canına minnet belli oluyor :D Amerikaya da giderim,Sivassporu da takip ederim diyorsun.O zaman sana havaya girmişken şimdiden Sivassporun ABD temsilcisi diyelim mi? :) Ön hazırlık mahiyetinde :D Bak All Starın bir meziyeti daha çıktı,Sivassporun yeni dünya da temsil edilmesini sağlayacak,taraftar sayımız artacak belki de :):)[/B][/QUOTE]

[B]Yok temsilci olamam, Amerikada İlker var o bizim temsilcimiz :)
Ama ilkerin asistanı olurum :)
Eskiden bir YigidoBrad vardı, eşi sivaslıymıs güzel yazıları vardı, yeni türkce ögreniyordu falan,
Hey gidi günler :D[/B]

gülkız 21.02.2007 02:53

[QUOTE=GuNaY;193406][B]Yok temsilci olamam, Amerikada İlker var o bizim temsilcimiz :)
Ama ilkerin asistanı olurum :)
Eskiden bir YigidoBrad vardı, eşi sivaslıymıs güzel yazıları vardı, yeni türkce ögreniyordu falan,
Hey gidi günler :D[/B][/QUOTE]

[B]Daha önceden Amerikadan vardı demek foruma katılan.İsmi de orjinalmiş YigidoBrad :) Güzel yazıları vardı derken ironi anlamında mı dedin?Hey gidi günler derken o arkadaş ne zaman katıldı ne zaman terkidiyar eyledi?Ben yeniyim ya :) O anlamda sordum.Avustralyadan,Türki Cumhuriyetlerden,Rusyadan varmıydı mesela ciddi ciddi soruyorum bak.Sivasın adı sanı nerelere uzanıyor tahmin etmek için...[/B]

GuNaY 21.02.2007 02:56

[QUOTE=gülkız;193409][B]Daha önceden Amerikadan vardı demek foruma katılan.İsmi de orjinalmiş YigidoBrad :) Güzel yazıları vardı derken ironi anlamında mı dedin?Hey gidi günler derken o arkadaş ne zaman katıldı ne zaman terkidiyar eyledi?Ben yeniyim ya :) O anlamda sordum.Avustralyadan,Türki Cumhuriyetlerden,Rusyadan varmıydı mesela ciddi ciddi soruyorum bak.Sivasın adı sanı nerelere uzanıyor tahmin etmek için...[/B][/QUOTE]

[B]Yarım türkçe ile yazıyordu bazıları kızıyordu ama bana güzel geliyordu yazıları :)
Bir seneden fazla süredir katılmıyor foruma Brad.
Avusturalyadan gencecik bir kardesimiz var, su aralar girmiyor olsada geleceğin Site yöneticilerinden kendisi :) (dostol)
Rusya ve Türk Cumhuriyetlerinden fazla sayıda giren var...[/B]

gülkız 21.02.2007 03:04

[QUOTE=GuNaY;193411][B]Yarım türkçe ile yazıyordu bazıları kızıyordu ama bana güzel geliyordu yazıları :)
Bir seneden fazla süredir katılmıyor foruma Brad.
Avusturalyadan gencecik bir kardesimiz var, su aralar girmiyor olsada geleceğin Site yöneticilerinden kendisi :) (dostol)
Rusya ve Türk Cumhuriyetlerinden fazla sayıda giren var...[/B][/QUOTE]

[B]Hani derler ya 7 milyon Sivaslı var diye bence daha fazla...Bi de söylemeyenler var,söylemezlerse ne olacaksa...Harvard da bile Sivaslı bir hoca var biliyor musun?Her yerde varız alimallah :)Bak All Star vasıtasıyla Amerika gidersen orada Sivaslılarla kaynaşırsın belki o zaman rastlaşırsınız Sivaslı hoca ile :) All Starın bir özelliği daha çıktı iyi mi :D Oy Oy All Star :) :) [/B]

gülkız 21.02.2007 03:31

[B]
Mehmet Okur tarihe geçti

NBA'de şampiyonluğu tadan ilk Türk olan Mehmet Okur, All-Star maçında yer alarak bir ilke daha imzasını attı.

20.02.2007 10:48

NBA’de Detroit Pistons forması ile şampiyonluğu tadan ilk Türk olan Mehmet Okur, All-Star turnuvalarına da adını yazdırarak yeni bir ilke daha imzasını attı. Tüm dünyada basketbolseverlerin ilgiyle takip ettiği NBA All-Star karşılaşmasında Batı karmasında oynayan Utah Jazz’ın Türk yıldızı, 4 sayı attı.

Maça çıkarken binlerce seyirci, milyonlarca izleyici önünde adı anons edilirken heyecanını bastırmaya çalıştığı belli oluyordu Mehmet Okur’un. Salonda Türk bayrağının dalgalandığını görüp, dünyanın en büyük yıldızları arasında oynamak herkesi heyecanlandırır.

İkinci yarıda heyecanını yendi
Mehmet ilk yarıda oyunda kaldığı sürede fazla top alamadı. Tek kullandığı hücumda kendisine yapılan faul’de ise heyecanına yenik düşerek iki serbest atışı da kaçırdı. Ancak ikinci yarıda heyecanını yenen ve şovun bir parçası olan Memo, kullandığı iki atışta çok rahat isabet bulurken maçı 15 dakikada 4 sayı, 2 ribaunt, 1 asistle tamamladı.

Gecenin şovunu Shaq’a yaptı
Ancak gecenin en çok akılda kalan anı Memo’nun Shaquille O’Neal’la yaptığı birebir düelloydu. Tüm oyuncular kenara çekildikten sonra üç sayı çizgisinin gerisinde Shaq dripling şovu ile Mehmet’in üzerine gidip faul atış çizgisinin üzerinden bir şut attı. Mehmet de bu şova gülümseyerek katıldı ve çok fazla savunma yapmadı ama Shaq şutu kaçırdı. Atması, atmaması önemli değil... Mehmet emeği, yeteneği ile girdiği o yıldızların arasına ait olduğunu orada bir kez daha gösterdi.

Amerikan basını defansına övgü yağdırdı
Salt Lake Tribune gazetesi, All-Star maçında forma giyerek Türk basketbol tarihinde bir ilke imza atan Mehmet Okur’u defans yönüyle övdü. Gazete, Okur’un, 285 sayının atıldığı ve 30 smaçın yapıldığı maçta defansif yetenekleriyle hatırlanacağını yazdı. Okur’un, NBA’in yıldız oyuncusu Shaquille O’Neal’a kafa tuttuğunu belirten gazete, maçın son dakikalarındaki bir pozisyonu da hatırlatarak, “Mehmet Okur, Tiananmen Meydanı’nda tankın önünde durur gibiydi” yorumunu yaptı. Gazete, Mehmet Okur’un, maç öncesinde Türk bayrağının yanında durarak, yıldızlar karmasına daha önce oyuncu sokamayan ülkesini gururlandırdığını da ifade etti.

Shaq “İyi savunmaydı” dedi
All Star onurunu “Bu, basketbol kariyerimde yaşadığım birçok başarıdan daha önemli bir an. Ülkem için de bir onur. NBA şampiyonluğu, All-Star... Artık çıta yükseldi, hedefler büyüdü. Çok çalışmam gerekiyor” sözleriyle anlatan Mehmet Okur Shaquille O’Neil’la birebir kapışmasını ise şöyle aktardı: “Bacak arasından ve arkasından bütün hareketleri yaptı. Güzel hareketlerdi, ama ben de iyi müdafaa yaptım ve sayıyı atamadı. Ondan sonra konuştuk zaten, ’iyi müdafaa yaptın’ dedi. Ben de ’şanslı bir müdafaaydı, kötü atıştı’ dedim. Bayağı güzel vakit geçirdik.”

VATAN

[/B]

bdogan58 21.02.2007 16:32

MEHMET OKUUUUUUUR OLEEEEEEEEY!!!!!!!!!1

bdogan58 21.02.2007 16:34

--->: -->: BASKETBOL

[QUOTE=TracyMcGrady58;193355][B]Zaman Gazetesi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen basketbolun efsane ismi Vlade Divac, Mehmet Okur için, "NBA'in en iyilerinden olduğunu kanıtladı" dedi.[/B]

Avrupa ve dünya basketbolunun efsane ismi Vlade Divac, onur konuğu olarak Zaman Gazetesi'nin düzenlediği Yılın Sporcusu Ödül Töreni'ne katıldı.

NTV Spor Servisi'nden Irmak Kazuk'un sorularını yanıtlayan Divac, NTVSpor.net okurları için Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova'yı değerlendirdi.

[B]Öncelikle hoşgeldin Vlade. Seni ağırlamak gerçekten onur ve mutluluk verici. İstanbul'a ilk kez mi geliyorsun?[/B]
Teşekkür ederim. Evet, bu İstanbul'a ilk gelişim ama çok etkileyici ve güzel bulduğumu söyleyebilirim. Burada yaşayan arkadaşlarımın yanı sıra Türkiye dışında yaşayan arkadaşlarım bana konusu her açıldığında İstanbul'dan övgüyle bahsetmişlerdi. Onların haklı olduğunu gördüm. Gerçekten çok etkileyici.

[B]NBA kariyerine bahsedecek olursak, sen ligde en önemli etkiyi yapan Avrupalılar’dan biriydin. Bize bu süreçten bahseder misin? Kendini nasıl motive ettin?[/B]
Evet. Çok zor bir dönemdi. Zordu çünkü o dönemde Amerikalılar Avrupalılar’a pek güvenmiyorlardı. Ben de, benden sonraki Avrupalılar’a kapıyı açan olduğum için mutlu ve gururluyum. Ama aynı zamanda dünyanın en organize ve güçlü kulüplerinden LA Lakers'ta oynadığım için de şanslıydım. Çünkü Magic Johnson ve James Worthy gibi isimler bana her konuda yardım ederek daha çabuk adapte olmamı sağladılar. Bir şans buldum ve değerlendirdim.

[B]Profesyonel basketbol kariyerinin daha uzun olabileceği hiç aklına geliyor mu?[/B]
Hayır. Bir kaç sene daha oynayabilirdim belki ama geçtiğimiz sezon bir sabah uyandım ve birden antremana gitmek bana zor geldi. Artık bu işten zevk almadığımı düşündüm ve bıraktım. Sanırım zamanlama doğruydu.

[B]Kariyerine dönüp baktığında gerçekleştiremediğin bir hedefin var mı? Dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşadın...[/B]
Kariyerimden çok memnunum. Daha iyisini ya da daha kötüsünü yapabilir miydim bilmiyorum. Geçmişi değiştiremem, sadece geleceğime yön verebilirim. O yüzden eksik birşey olduğunu düşünmüyorum.

[B]Ve Hido... Hidayet, Sacramento'dan takım arkadaşındı. Onun hakkında ne düşünüyorsun?[/B]
Hido Avrupa'nın en yetenekli oyuncularından biri. Çok iyi bir NBA kariyerine sahip olabilir. Sadece 1 pozisyonda oynamıyor. Herkese nasip olmayan bir yetenekle sahanın her bölgesinde forma giyebilecek nitelikleri var. Her pozisyonda oynar. Çok iyi bir aileden yetişmiş, çok iyi bir çocuk.

[B]Peki Mehmet Okur? Geçtiğimiz hafta All-Star seçilerek çok önemli bir başarıya imza attı. Bir de izleme şansın oldu mu bilmiyorum ama Ersan'ı soracağım. Bu iki isim hakkında ne söyleyeceksiniz?[/B]
Mehmet Okur tipik bir pota altı oyuncusu. 4 numara. Yeteneğinin yanı sıra çok zeki. Bu da onu kendi pozisyonunda Avrupa'nın en iyilerinden biri yapıyor. Şimdi de All-Star olarak, NBA'in en iyi oyuncularından biri olmak için çok önemli bir adım attı. Onun başarısı bizim başarımız. Çünkü o bir Avrupalı ve kariyerine baktığınızda Avrupa'yı NBA'de ne kadar iyi temsil ettiğini görüyorsunuz. Ersan'a gelince o da çok yetenekli biri. Ama daha çok genç. Çok çalışması gerek. Ben onun çok daha iyi işler yapacağına inanıyorum.

[B]NBA'e baktığımızda Avrupalı oyuncu sayısının arttığını görüyoruz. Sizce bu neye işaret? NBA'in kalitesinin düştüğüne mi, yoksa Avrupa basketbolunun kalitesinin arttığına mı?[/B]
Sanırım Avrupa basketbolunun kalitesi artıyor. Çünkü 10-15 sene önce Avrupa'da yalnızca Rusya, Yugoslavya ve Litvanya varken, şimdi Türkiye, İspanya, Yunanistan gibi ülkeler de söz sahibi oldu. Her birinde çok yetenekli isimler var ve bu isimler çok iyi koçlarla çalışıyorlar. Bu da NBA'deki Avrupalı oyuncu sayısının artmasını sağlıyor.

[B]Şu günlerde Real Madrid'de basketbol şubesinde uluslararası iletişim koordinatörü olarak görev yapıyorsunuz ve heralde Kerem Tunçeri ile hemen hergün birliktesiniz. Onu nasıl buluyorsunuz?[/B]
Kerem takıma önemil katkı yapan bir isim. Madrid'de herkes Kerem'in güzel oyunundan ve kendisinden çok memnun. Sanırım Real'in bu yılki başarısının sebeplerinden biri de bu. Çok önemli pozisyonda oynuyor. Point guard yani takımın sahadaki lideri. Umuyorum ki ligin ikinci yarısında da ilk yarıdaki oyununu sergileyecektir.

[B]Türkiye'den kadronuza katmayı düşündüğünüz başka oyuncular var mı?[/B]
Bu yıl değil. Milli takımda çok yetenekli bir jenerasyon yakaladınız ve takımın başında da Avrupa’nın en iyi koçlarından biri olan Bogdan Tanjeviç var. Sanırım buraya gelip birkaç oyuncu izleyeceğim.

[B]Son olarak genç basketbolculara ne tavsiye edeceksiniz?[/B]
Onlara sadece basketbolu iş değil, eğlence olarak görmelerini önerebilirim. Sadece oynadığınız oyundan zevk alın ve tabii ki çok çalışarak kariyer hedeflerinize inanın. Çünkü herşey olabilir.[/QUOTE]

DİVAÇ I BEN PEK BEĞENMİYORDUM SACRAMENTODA AMA DEDİKLERİ AÇIKLAMALARINI BEĞENDİM...

WEZ Format +2. Şuan Saat: 06:38.