![]() |
--->: BASKETBOL
[QUOTE=GuNaY;193399]:D :D :D
[B]Haklısın All-Star'ın ulusarası ilişkilerimi bu kadar değiştireceğini hiç sanmıyordum :D :D :D[/B][/QUOTE] [B]Bakarsın ciddi ciddi 6 Ekimden sonra arkadaş portföyün birdenbire değişir, uluslararası önemli biri olursun :) Mehmet OKUR seni görünce ''aa Günay merhaba'' dermiş sonra da ver elini Amerika.Sivasspordan Amerikaya transfer olurmuşsun buraları tanımazmışsın sonra :D Bak All Star neler yaptırıyor insana :D[/B] |
[QUOTE=gülkız;193400][B]Bakarsın ciddi ciddi 6 Ekimden sonra arkadaş portföyün birdenbire değişir,
uluslararası önemli biri olursun :) Mehmet OKUR seni görünce ''aa Günay merhaba'' dermiş sonra da ver elini Amerika.Sivasspordan Amerikaya transfer olurmuşsun buraları tanımazmışsın sonra :D Bak All Star neler yaptırıyor insana :D[/B][/QUOTE] [B]Bu All-Star senede en az 4 defa olsun o zaman, bu süreci daraltmış oluruz :D Buraları niye tanımayayım yaa Amerikada internet yokmu :D Ben geldiğim yerleri unutmam :p Hemende havaya girdim :D Konuya uygun bir bilgi ekliyeyim :D All-Star Tarihi 2007 Las Vegas Doğu 132 Batı 153 Kobe Bryant / L.A. Lakers 2006 Houston Doğu 122 Batı 120 LeBron James / Cleveland 2005 Denver Doğu 125 Batı 115 Allen Iverson / Philadelphia 2004 Los Angeles Batı 136 Doğu 132 Shaquille O'Neal / L.A. Lakers 2003 Atlanta Batı 155 Doğu 145 (2U) Kevin Garnett / Minnesota 2002 Philadelphia Batı 135 Doğu 120 Kobe Bryant / L.A. Lakers 2001 Washington Doğu 111 Batı 110 Allen Iverson / Philadelphia 2000 Oakland Batı 137 Doğu 126 Tim Duncan / San Antonio Shaquille O'Neal / L.A. Lakers 1998 New York Doğu 135 Batı 114 Michael Jordan / Chicago 1997 Cleveland Doğu 132 Batı 120 Glen Rice / Charlotte 1996 San Antonio Doğu 129 Batı 118 Michael Jordan / Chicago 1995 Phoenix Batı 139 Doğu 112 Mitch Richmond / Sacramento 1994 Minneapolis Doğu 127 Batı 118 Scottie Pippen / Chicago 1993 Salt Lake City Batı 135 Doğu 132 Karl Malone, John Stockton / Utah 1992 Orlando Batı 153 Doğu 113 Earvin Johnson / Los Angeles 1991 Charlotte Doğu 116 Batı 114 Charles Barkley / Philadelphia 1990 Miami Doğu 130 Batı 113 Earvin Johnson / Los Angeles 1989 Houston Batı 143 Doğu 134 Karl Malone / Utah 1988 Chicago Doğu 138 Batı 133 Michael Jordan / Chicago 1987 Seattle Batı 154 Doğu 149 (U) Tom Chambers / Seattle 1986 Dallas Doğu 139 Batı 132 Isiah Thomas / Detroit 1985 Indianapolis Batı 140 Doğu 129 Ralph Sampson / Houston 1984 Denver Doğu 154 Batı 145 (U) Isiah Thomas / Detroit 1983 Los Angeles Doğu 132 Batı 123 Julius Erving / Philadelphia 1982 New Jersey Doğu 120 Batı 118 Larry Bird / Boston 1981 Cleveland Doğu 123 Batı 120 Nate Archibald / Boston 1980 Washington Doğu 144 Batı 136 (U) George Gervin / San Antonio 1979 Detroit Batı 134 Doğu 129 David Thompson / Denver 1978 Atlanta Doğu 133 Batı 125 Randy Smith / Buffalo 1977 Milwaukee Batı 125 Doğu 124 Julius Erving / Philadelphia 1976 Philadelphia Doğu 123 Batı 109 Dave Bing / Washington 1975 Phoenix Doğu 108 Batı 102 Walt Frazier / New York 1974 Seattle Batı 134 Doğu 123 Bob Lanier / Detroit 1973 Chicago Doğu 104 Batı 84 Dave Cowens / Boston 1972 Los Angeles Batı 112 Doğu 110 Jerry Batı / Los Angeles 1971 San Diego Batı 108 Doğu 107 Lenny Wilkens / Seattle 1970 Philadelphia Doğu 142 Batı 135 Willis Reed / New York 1969 Baltimore Doğu 123 Batı 112 Oscar Robertson / Cincinnati 1968 New York Doğu 144 Batı 124 Hal Greer / Philadelphia 1967 San Francisco Batı 135 Doğu 120 Rick Barry / San Francisco 1966 Cincinnati Doğu 137 Batı 97 Adrian Smith / Cincinnati 1965 St. Louis Doğu 124 Batı 123 Jerry Lucas / Cincinnati 1964 Boston Doğu 111 Batı 107 Oscar Robertson / Cincinnati 1963 Los Angeles Doğu 115 Batı 108 Bill Russell / Boston 1962 St. Louis Doğu 130 Batı 150 Bob Pettit / St. Louis 1961 Syracuse Batı 153 Doğu 131 Oscar Robertson / Cincinnati 1960 Philadelphia Doğu 125 Batı 115 Wilt Chamberlin / Philadelphia 1959 Detroit Batı 124 Doğu 108 Elgin Baylor / Minneapolis Bob Pettit / St. Louis 1958 St. Louis Doğu 130 Batı 118 Bob Pettit / St. Louis 1957 Boston Doğu 109 Batı 97 Bob Cousy / Boston 1956 Rochester Batı 108 Doğu 94 Bob Pettit / St. Louis 1955 New York Doğu 100 Batı 91 Bill Sharman / Boston 1954 New York Doğu 98 Batı 93 Bob Cousy / Boston 1953 Ft. Wayne Batı 79 Doğu 75 George Mikan / Minneapolis 1952 Boston Doğu 108 Batı 91 Paul Arizin / Philadelphia 1951 Boston Doğu 111 Batı 94 Ed Macauley / Boston [/B] |
[QUOTE=GuNaY;193401][B]Bu All-Star senede en az 4 defa olsun o zaman, bu süreci daraltmış oluruz :D
Buraları niye tanımayayım yaa Amerikada internet yokmu :D Ben geldiğim yerleri unutmam :p Hemende havaya girdim :D[/B][/QUOTE] [B]Seninde canına minnet belli oluyor :D Amerikaya da giderim,Sivassporu da takip ederim diyorsun.O zaman sana havaya girmişken şimdiden Sivassporun ABD temsilcisi diyelim mi? :) Ön hazırlık mahiyetinde :D Bak All Starın bir meziyeti daha çıktı,Sivassporun yeni dünya da temsil edilmesini sağlayacak,taraftar sayımız artacak belki de :):)[/B] |
[QUOTE=gülkız;193403][B]Seninde canına minnet belli oluyor :D Amerikaya da giderim,Sivassporu da takip ederim diyorsun.O zaman sana havaya girmişken şimdiden Sivassporun ABD temsilcisi diyelim mi? :) Ön hazırlık mahiyetinde :D Bak All Starın bir meziyeti daha çıktı,Sivassporun yeni dünya da temsil edilmesini sağlayacak,taraftar sayımız artacak belki de :):)[/B][/QUOTE]
[B]Yok temsilci olamam, Amerikada İlker var o bizim temsilcimiz :) Ama ilkerin asistanı olurum :) Eskiden bir YigidoBrad vardı, eşi sivaslıymıs güzel yazıları vardı, yeni türkce ögreniyordu falan, Hey gidi günler :D[/B] |
[QUOTE=GuNaY;193406][B]Yok temsilci olamam, Amerikada İlker var o bizim temsilcimiz :)
Ama ilkerin asistanı olurum :) Eskiden bir YigidoBrad vardı, eşi sivaslıymıs güzel yazıları vardı, yeni türkce ögreniyordu falan, Hey gidi günler :D[/B][/QUOTE] [B]Daha önceden Amerikadan vardı demek foruma katılan.İsmi de orjinalmiş YigidoBrad :) Güzel yazıları vardı derken ironi anlamında mı dedin?Hey gidi günler derken o arkadaş ne zaman katıldı ne zaman terkidiyar eyledi?Ben yeniyim ya :) O anlamda sordum.Avustralyadan,Türki Cumhuriyetlerden,Rusyadan varmıydı mesela ciddi ciddi soruyorum bak.Sivasın adı sanı nerelere uzanıyor tahmin etmek için...[/B] |
[QUOTE=gülkız;193409][B]Daha önceden Amerikadan vardı demek foruma katılan.İsmi de orjinalmiş YigidoBrad :) Güzel yazıları vardı derken ironi anlamında mı dedin?Hey gidi günler derken o arkadaş ne zaman katıldı ne zaman terkidiyar eyledi?Ben yeniyim ya :) O anlamda sordum.Avustralyadan,Türki Cumhuriyetlerden,Rusyadan varmıydı mesela ciddi ciddi soruyorum bak.Sivasın adı sanı nerelere uzanıyor tahmin etmek için...[/B][/QUOTE]
[B]Yarım türkçe ile yazıyordu bazıları kızıyordu ama bana güzel geliyordu yazıları :) Bir seneden fazla süredir katılmıyor foruma Brad. Avusturalyadan gencecik bir kardesimiz var, su aralar girmiyor olsada geleceğin Site yöneticilerinden kendisi :) (dostol) Rusya ve Türk Cumhuriyetlerinden fazla sayıda giren var...[/B] |
[QUOTE=GuNaY;193411][B]Yarım türkçe ile yazıyordu bazıları kızıyordu ama bana güzel geliyordu yazıları :)
Bir seneden fazla süredir katılmıyor foruma Brad. Avusturalyadan gencecik bir kardesimiz var, su aralar girmiyor olsada geleceğin Site yöneticilerinden kendisi :) (dostol) Rusya ve Türk Cumhuriyetlerinden fazla sayıda giren var...[/B][/QUOTE] [B]Hani derler ya 7 milyon Sivaslı var diye bence daha fazla...Bi de söylemeyenler var,söylemezlerse ne olacaksa...Harvard da bile Sivaslı bir hoca var biliyor musun?Her yerde varız alimallah :)Bak All Star vasıtasıyla Amerika gidersen orada Sivaslılarla kaynaşırsın belki o zaman rastlaşırsınız Sivaslı hoca ile :) All Starın bir özelliği daha çıktı iyi mi :D Oy Oy All Star :) :) [/B] |
[B]
Mehmet Okur tarihe geçti NBA'de şampiyonluğu tadan ilk Türk olan Mehmet Okur, All-Star maçında yer alarak bir ilke daha imzasını attı. 20.02.2007 10:48 NBA’de Detroit Pistons forması ile şampiyonluğu tadan ilk Türk olan Mehmet Okur, All-Star turnuvalarına da adını yazdırarak yeni bir ilke daha imzasını attı. Tüm dünyada basketbolseverlerin ilgiyle takip ettiği NBA All-Star karşılaşmasında Batı karmasında oynayan Utah Jazz’ın Türk yıldızı, 4 sayı attı. Maça çıkarken binlerce seyirci, milyonlarca izleyici önünde adı anons edilirken heyecanını bastırmaya çalıştığı belli oluyordu Mehmet Okur’un. Salonda Türk bayrağının dalgalandığını görüp, dünyanın en büyük yıldızları arasında oynamak herkesi heyecanlandırır. İkinci yarıda heyecanını yendi Mehmet ilk yarıda oyunda kaldığı sürede fazla top alamadı. Tek kullandığı hücumda kendisine yapılan faul’de ise heyecanına yenik düşerek iki serbest atışı da kaçırdı. Ancak ikinci yarıda heyecanını yenen ve şovun bir parçası olan Memo, kullandığı iki atışta çok rahat isabet bulurken maçı 15 dakikada 4 sayı, 2 ribaunt, 1 asistle tamamladı. Gecenin şovunu Shaq’a yaptı Ancak gecenin en çok akılda kalan anı Memo’nun Shaquille O’Neal’la yaptığı birebir düelloydu. Tüm oyuncular kenara çekildikten sonra üç sayı çizgisinin gerisinde Shaq dripling şovu ile Mehmet’in üzerine gidip faul atış çizgisinin üzerinden bir şut attı. Mehmet de bu şova gülümseyerek katıldı ve çok fazla savunma yapmadı ama Shaq şutu kaçırdı. Atması, atmaması önemli değil... Mehmet emeği, yeteneği ile girdiği o yıldızların arasına ait olduğunu orada bir kez daha gösterdi. Amerikan basını defansına övgü yağdırdı Salt Lake Tribune gazetesi, All-Star maçında forma giyerek Türk basketbol tarihinde bir ilke imza atan Mehmet Okur’u defans yönüyle övdü. Gazete, Okur’un, 285 sayının atıldığı ve 30 smaçın yapıldığı maçta defansif yetenekleriyle hatırlanacağını yazdı. Okur’un, NBA’in yıldız oyuncusu Shaquille O’Neal’a kafa tuttuğunu belirten gazete, maçın son dakikalarındaki bir pozisyonu da hatırlatarak, “Mehmet Okur, Tiananmen Meydanı’nda tankın önünde durur gibiydi” yorumunu yaptı. Gazete, Mehmet Okur’un, maç öncesinde Türk bayrağının yanında durarak, yıldızlar karmasına daha önce oyuncu sokamayan ülkesini gururlandırdığını da ifade etti. Shaq “İyi savunmaydı” dedi All Star onurunu “Bu, basketbol kariyerimde yaşadığım birçok başarıdan daha önemli bir an. Ülkem için de bir onur. NBA şampiyonluğu, All-Star... Artık çıta yükseldi, hedefler büyüdü. Çok çalışmam gerekiyor” sözleriyle anlatan Mehmet Okur Shaquille O’Neil’la birebir kapışmasını ise şöyle aktardı: “Bacak arasından ve arkasından bütün hareketleri yaptı. Güzel hareketlerdi, ama ben de iyi müdafaa yaptım ve sayıyı atamadı. Ondan sonra konuştuk zaten, ’iyi müdafaa yaptın’ dedi. Ben de ’şanslı bir müdafaaydı, kötü atıştı’ dedim. Bayağı güzel vakit geçirdik.” VATAN [/B] |
MEHMET OKUUUUUUUR OLEEEEEEEEY!!!!!!!!!1
|
--->: -->: BASKETBOL
[QUOTE=TracyMcGrady58;193355][B]Zaman Gazetesi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen basketbolun efsane ismi Vlade Divac, Mehmet Okur için, "NBA'in en iyilerinden olduğunu kanıtladı" dedi.[/B]
Avrupa ve dünya basketbolunun efsane ismi Vlade Divac, onur konuğu olarak Zaman Gazetesi'nin düzenlediği Yılın Sporcusu Ödül Töreni'ne katıldı. NTV Spor Servisi'nden Irmak Kazuk'un sorularını yanıtlayan Divac, NTVSpor.net okurları için Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova'yı değerlendirdi. [B]Öncelikle hoşgeldin Vlade. Seni ağırlamak gerçekten onur ve mutluluk verici. İstanbul'a ilk kez mi geliyorsun?[/B] Teşekkür ederim. Evet, bu İstanbul'a ilk gelişim ama çok etkileyici ve güzel bulduğumu söyleyebilirim. Burada yaşayan arkadaşlarımın yanı sıra Türkiye dışında yaşayan arkadaşlarım bana konusu her açıldığında İstanbul'dan övgüyle bahsetmişlerdi. Onların haklı olduğunu gördüm. Gerçekten çok etkileyici. [B]NBA kariyerine bahsedecek olursak, sen ligde en önemli etkiyi yapan Avrupalılar’dan biriydin. Bize bu süreçten bahseder misin? Kendini nasıl motive ettin?[/B] Evet. Çok zor bir dönemdi. Zordu çünkü o dönemde Amerikalılar Avrupalılar’a pek güvenmiyorlardı. Ben de, benden sonraki Avrupalılar’a kapıyı açan olduğum için mutlu ve gururluyum. Ama aynı zamanda dünyanın en organize ve güçlü kulüplerinden LA Lakers'ta oynadığım için de şanslıydım. Çünkü Magic Johnson ve James Worthy gibi isimler bana her konuda yardım ederek daha çabuk adapte olmamı sağladılar. Bir şans buldum ve değerlendirdim. [B]Profesyonel basketbol kariyerinin daha uzun olabileceği hiç aklına geliyor mu?[/B] Hayır. Bir kaç sene daha oynayabilirdim belki ama geçtiğimiz sezon bir sabah uyandım ve birden antremana gitmek bana zor geldi. Artık bu işten zevk almadığımı düşündüm ve bıraktım. Sanırım zamanlama doğruydu. [B]Kariyerine dönüp baktığında gerçekleştiremediğin bir hedefin var mı? Dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşadın...[/B] Kariyerimden çok memnunum. Daha iyisini ya da daha kötüsünü yapabilir miydim bilmiyorum. Geçmişi değiştiremem, sadece geleceğime yön verebilirim. O yüzden eksik birşey olduğunu düşünmüyorum. [B]Ve Hido... Hidayet, Sacramento'dan takım arkadaşındı. Onun hakkında ne düşünüyorsun?[/B] Hido Avrupa'nın en yetenekli oyuncularından biri. Çok iyi bir NBA kariyerine sahip olabilir. Sadece 1 pozisyonda oynamıyor. Herkese nasip olmayan bir yetenekle sahanın her bölgesinde forma giyebilecek nitelikleri var. Her pozisyonda oynar. Çok iyi bir aileden yetişmiş, çok iyi bir çocuk. [B]Peki Mehmet Okur? Geçtiğimiz hafta All-Star seçilerek çok önemli bir başarıya imza attı. Bir de izleme şansın oldu mu bilmiyorum ama Ersan'ı soracağım. Bu iki isim hakkında ne söyleyeceksiniz?[/B] Mehmet Okur tipik bir pota altı oyuncusu. 4 numara. Yeteneğinin yanı sıra çok zeki. Bu da onu kendi pozisyonunda Avrupa'nın en iyilerinden biri yapıyor. Şimdi de All-Star olarak, NBA'in en iyi oyuncularından biri olmak için çok önemli bir adım attı. Onun başarısı bizim başarımız. Çünkü o bir Avrupalı ve kariyerine baktığınızda Avrupa'yı NBA'de ne kadar iyi temsil ettiğini görüyorsunuz. Ersan'a gelince o da çok yetenekli biri. Ama daha çok genç. Çok çalışması gerek. Ben onun çok daha iyi işler yapacağına inanıyorum. [B]NBA'e baktığımızda Avrupalı oyuncu sayısının arttığını görüyoruz. Sizce bu neye işaret? NBA'in kalitesinin düştüğüne mi, yoksa Avrupa basketbolunun kalitesinin arttığına mı?[/B] Sanırım Avrupa basketbolunun kalitesi artıyor. Çünkü 10-15 sene önce Avrupa'da yalnızca Rusya, Yugoslavya ve Litvanya varken, şimdi Türkiye, İspanya, Yunanistan gibi ülkeler de söz sahibi oldu. Her birinde çok yetenekli isimler var ve bu isimler çok iyi koçlarla çalışıyorlar. Bu da NBA'deki Avrupalı oyuncu sayısının artmasını sağlıyor. [B]Şu günlerde Real Madrid'de basketbol şubesinde uluslararası iletişim koordinatörü olarak görev yapıyorsunuz ve heralde Kerem Tunçeri ile hemen hergün birliktesiniz. Onu nasıl buluyorsunuz?[/B] Kerem takıma önemil katkı yapan bir isim. Madrid'de herkes Kerem'in güzel oyunundan ve kendisinden çok memnun. Sanırım Real'in bu yılki başarısının sebeplerinden biri de bu. Çok önemli pozisyonda oynuyor. Point guard yani takımın sahadaki lideri. Umuyorum ki ligin ikinci yarısında da ilk yarıdaki oyununu sergileyecektir. [B]Türkiye'den kadronuza katmayı düşündüğünüz başka oyuncular var mı?[/B] Bu yıl değil. Milli takımda çok yetenekli bir jenerasyon yakaladınız ve takımın başında da Avrupa’nın en iyi koçlarından biri olan Bogdan Tanjeviç var. Sanırım buraya gelip birkaç oyuncu izleyeceğim. [B]Son olarak genç basketbolculara ne tavsiye edeceksiniz?[/B] Onlara sadece basketbolu iş değil, eğlence olarak görmelerini önerebilirim. Sadece oynadığınız oyundan zevk alın ve tabii ki çok çalışarak kariyer hedeflerinize inanın. Çünkü herşey olabilir.[/QUOTE] DİVAÇ I BEN PEK BEĞENMİYORDUM SACRAMENTODA AMA DEDİKLERİ AÇIKLAMALARINI BEĞENDİM... |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 06:38. |