![]() |
Ne Var Ne Yok?
Türkiye'den gelen gördüm, Hoş beş için yanına vardım Ne var ne yok diye sordum. Yılanlar var dedi bana. Masal beyim arı marı, Torpil tutmuş masaları Vurgun ile kasaları Dolanlar var dedi bana. Esnaf isen boldur vergin, İşçi sefil köylü yangın Zengin iken daha zengin Olanlar var dedi bana. Bu asırda ayıp ayıp Doktor ilaç bulamayıp Bulsa bile alamayıp Ölenler var dedi bana Elektrik, su mu haşa? Yapan yoktur hiç telaşa Kıçlarını hala taşa Silenler var dedi bana. Orta direk neyin nesi Ne kendi var ne de sesi Ancak lafta efsenesi Kalanlar var dedi bana Becerene şu ş iyi Bul paşayı dön köşeyi Oldururlar olmaz şeyi Bilenler var dedi bana. Yetim hakkı leziz deyip Devlet malı deniz deyip Yemeyenler domuz deyip Çalanlar var dedi bana. Hiç bakmayıp şarta şurta Ürüşveti yırta yırta Hem de böyle uluorta Alanlar var dedi bana. Mektepler hep aynı heri Yine aynı oyunları Oynayarak beyinleri Çelenler var dedi bana. Hak hukuk var dendi bir de Varsa eğer şimdi nerde Vatan deyip hücrelerde Solanlar var dedi bana. Arif gardaş hallerinden Vazgeç sen bu yollarından Senin gibi dillerinden Bulanlar var dedi bana. Ozan Arif |
Vatanımı Özledim.
Sorma gardaş derdimi, Vatanımı özledim. Adım adım yurdumu Vatanımı özledim. Çekmeyen bilmez hey hey, Yurt hasreti kötü şey, Şehir şehir kaza köy Vatanımı özledim. Muşlu hasrettir Muş'a Maraşlılar Maraş'a Ben ise baştan başa Vatanımı özledim. Bahçesini bağını, Dalını yaprağını Taşını toprağını Vatanımı özledim. Elvan elvan gülleri, Ilgıt ılgıt yelleri, Türkü diyen dilleri Vatanımı özledim. Bıırak be kader bırak, Biliyorum çok ırak, Yoları çamur çorak Vatanımı özledim. Sıkıntı derdi ile, Köpeği kurdu ile, Kalleş merdi ile Vatanımı özledim. Gelenekler töreler, Ezanlar minareler Ah..Daha neler neler Vatanımı özledim. Şu gurbet kasa kasa, Al sana para dese Dünyayı bağışlasa Vatanımı özledim. Her bayram acı acı, Sızlar burnumun ucu Batsın gurbetin tacı Vatanımı özledim. Arif der: Çürür müyüm? Kalır mı durur muyum? Acaba görür müyüm? Vatanımı özledim. Ozan Arif |
Sorma Hancı
Perişanım, bitkinim, Bir odan var mı hancı? Adımı sorma benim, Benim adım almancı. Ediyorsan çok merak, Pasaportum aha bak, Ceplerim de üç-beş mark, Yüreğimde bir sancı. Sorma nedir bu sancı, Bu Arif`in usancı. Yere batsın be hancı, Almanya`nın kazancı Kim diyorsa kazandım, Vallahi de yalancı, Billahi de yalancı Ozan Arif |
[QUOTE=dogukan58]bizim köy
kadınların çarsafına bürük derler bizim köyde, daha yetmemiş ekine firik derler bizim köyde, işaretin adı kertik,evde durmayana sürtük, eger çok büyükse yırtık yirik derler bizim köyde, avrat diyorlar madama,loğ çekiyorlar toprak dama, zayıf çelimsiz adama cırık derler bizim köyde, erkek herif,bayan karı,kaysı çir,mısır darı, harmana eskiden beri hürük derler bizim köyde, çiftçilerin çapasına,meses derler sopasına, boz eşşegin sıpasına kerik derler bizim köyde, bakmazlar bahara yaza,hazırlık yaparlar güze, sevgilisi olan kıza,kırık derler bizim köyde,[/QUOTE] ELLERINE EMEGINE SAGLIK ABI GÜZEL OLMUS SAGOL |
Sorma gardaş derdimi,
Vatanımı özledim. Adım adım yurdumu Vatanımı özledim. Çekmeyen bilmez hey hey, Yurt hasreti kötü şey, Şehir şehir kaza köy Vatanımı özledim. Muşlu hasrettir Muş'a Maraşlılar Maraş'a Ben ise baştan başa Vatanımı özledim. Bahçesini bağını, Dalını yaprağını Taşını toprağını Vatanımı özledim. EVET KARDAŞ BENDE COK ÖZLEDİM AMMA GİDEMEDİKTEN SONRA NE YARAR |
Vara vara vardım ol kara taşa
Hasret ettin beni kavim kardaşa Sebep ne gözden akan kanlı yaşa Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm Nice sultanları tahttan indirdi Nicesinin gül benzini soldurdu Nicelerin gelmez yola gönderdi Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm Karac'oğlan der ki kondum göçülmez Acıdır ecel şerbeti içilmez Üç derdim var birbirinden seçilmez Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm ********* Üryan geldim gene üryan giderim Ölmemeye elde fermanım mı var Azrail gelmiş de can talep eyler Benim can vermeye dermanım mı var Dirilirler dirilirler gelirler Huzur-ı mahşerde divan dururlar Harami var diye korku verirler Benim ipek yüklü kervanım mı var Er isen erliğin meydana getir Kadir Mevlâ'm noksanımı sen yetir Bana derler gam yükünü sen götür Benim yük götürür dermanım mı var Karac'oğlan der ki ismim öğerler Ağı oldu yediğimiz şekerler Güzel sever diye isnad ederler Benim Hakk'dan özge sevdiğim mi var Karacaoğlan |
[QUOTE=Etemtemizkan]Sorma gardaş derdimi,
Vatanımı özledim. Adım adım yurdumu Vatanımı özledim. Çekmeyen bilmez hey hey, Yurt hasreti kötü şey, Şehir şehir kaza köy Vatanımı özledim. Muşlu hasrettir Muş'a Maraşlılar Maraş'a Ben ise baştan başa Vatanımı özledim. Bahçesini bağını, Dalını yaprağını Taşını toprağını Vatanımı özledim. EVET KARDAŞ BENDE COK ÖZLEDİM AMMA GİDEMEDİKTEN SONRA NE YARAR[/QUOTE] DEĞERLİ ABİM BAYRAMLAR BİZE BAYRAM İNSALLAH KURBANDA SİVAS TAYIM |
[QUOTE=dogukan58]DEĞERLİ ABİM BAYRAMLAR BİZE BAYRAM İNSALLAH KURBANDA SİVAS TAYIM[/QUOTE]
CAIMIN İCİ BENİM İCİNDE BİR CAY İÇ TAŞHANIN ÜSTÜNDE ORAYI BİLİRMİSİN MEYDAN CAMİSİNİN KARŞISINDA 2 KATTA CAY OCAĞI VAR HEM BENDEN SELAM GÖTÜR HEMDE BİR BENİM YERİNE CAY İÇ CAYCI COCUK BENİM ARKADAŞİM CAYCI HÜSEYİN BEN 5 YILDIR GİDEMİYOM BARİ SEN ĞİTTİĞİNDE SELAM GÖTÜR BİRDE BENİM İÇİN CAY İÇ CANIM |
[QUOTE=Etemtemizkan]CAIMIN İCİ BENİM İCİNDE BİR CAY İÇ TAŞHANIN ÜSTÜNDE ORAYI BİLİRMİSİN MEYDAN CAMİSİNİN KARŞISINDA 2 KATTA CAY OCAĞI VAR HEM BENDEN SELAM GÖTÜR HEMDE BİR BENİM YERİNE CAY İÇ CAYCI COCUK BENİM ARKADAŞİM CAYCI HÜSEYİN BEN 5 YILDIR GİDEMİYOM BARİ SEN ĞİTTİĞİNDE SELAM GÖTÜR BİRDE BENİM İÇİN CAY İÇ CANIM[/QUOTE]
İNSALLAH ABİM SANA SÖZ BEN TAŞHANIN ÜSTÜNÜ BİLİYOM, ORAYA GİDİP ÇAYINI İÇEÇEĞİM, ALLAH NASİP EDERSE .SELAMIN BAŞIMIN ÜSTÜNE ABİ |
[QUOTE=dogukan58]İNSALLAH ABİM SANA SÖZ BEN TAŞHANIN ÜSTÜNÜ BİLİYOM, ORAYA GİDİP ÇAYINI İÇEÇEĞİM, ALLAH NASİP EDERSE .SELAMIN BAŞIMIN ÜSTÜNE ABİ[/QUOTE]
CANIMIN İCİ ORAYI BİLDİĞİN İÇİN COK SEVİNDİM ORAYI CALIŞTIRAN ARKADAŞIN İSMİ HÜSEYİN ONA İZMİRDEN (MURAT) ABİNİN SELAMI VAR DEYİVER ETEM DERSEN TANIMAZ TAMAMMI |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:58. |