![]() |
ÜSTAD
Bu Hesap Sorulacak
Yiğit olanın lokması cana azıktır beyler Kimse bana söylemesin buna yazıktır beyler Soyu soysuz olanın sütü bozuktur beyler Bunların soyu bozulmuş Türk'e düşman göbekten Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Kan istediniz canlardan bitmedi inadınız Oğuz size yar olmadı budüz idi adınız Senelerdir bu vatanın ekmeğini yediniz Suyunuzu keseceğiz dağlardaki gölekten Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Dağlar, taşlar bu ovalar bilin ki Türk'ün yurdu Aslımız insan neslidir Türk'e semboldür Kurd'u Soyu ermeni olanlar nerden bilecek Kürd'ü İhaneti seyreyleyin perdedeki delikten Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Alperenler şehadeti seslenirken çağrına İbrahim'in dedikleri nişan oldu bağrına Mehmetçik'ler şehit düştü bu vatanın uğruna Vatan mı istediniz lan beşikteki bebekten? Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Başı bozuk yaylalarda bol keseden savurdun Ne dinin var, ne imanın sen ne biçim gavurdun? Hem korkaksın, hem zavallı zoru gördün kıvırdın! Urgan bile dava eder boynundaki ilmekten! Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten! Aşık Sefai |
ÜSTAD
Bayraksızlar!
Bayraksızlar bayraksızlar Yere düşse bayrak sızlar Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar Ne olurdu yazmasaydım Ben bu kara yazıyı Bilmeseydi namert soysuz İçimdeki sızıyı Yıldızların isyanı var Hilâl taşıyan felek Damla damla kan akıyor Delik deşik bu yürek Al rengine kara bağlar Yastadır deli gönül Aşık'ın olmuşum senin Hastadır deli gönül Renginde şehitlik gizli Hilâlinde mana var Yüreğimde saklamışım Kurbanında kına var Toprağa düşse yiğit Ölüm güç verir bize İnancıma teslim oldum Zulüm güç verir bize Uğrunda ölen yiğit Kim ne bilsin ne kadar Geriye ne can kaldı Hepsini kurban adar Yamacında gezindiğin Şimdi dağlar ağlasın Bayrağım hançerlendi Şimdi çağlar ağlasın Bayrak yere düşerken Alkışlayan piçleri Kahredecek Türk milleti Destek veren güçleri Susmayın ey milletim Bayraksızda ar olmaz Susar ise yiğitler Vatan bize yar olmaz Başı bozuk yaylada Pusuları kurdular İki yaşında yiğit Kürşad'ımı vurdular Bundan gayrı düşmanım Bayrağa ters bakanlar Artık hesap vermeli Dağı taşı yakanlar Meleküt aleminde Destan olan can bizim Dalgalansın bayrağım Üstündeki kan bizim Dört aylık bebeklere Kurşun sıkan nerdesin Nereye gidersen git Öleceğin yerdesin Hükmü ilâhi varsa Belki korur Yaradan Kan düşmanı olmuşuz Çekilsinler aradan Bu vatanın ekmeğii Gözünüze durmalı Yiğit bir can gelmeli Sizden hesap sormalı Sefai'yem yaşamak ki Bundan gayrı ar gelir Ay yıldızlı bayrağa Bu yeryüzü dar gelir! |
lütfen bu formu boş bırakmayalım
lütfen bu formu boş bırakmayalım.
ne kadar güzel şiir varsa yazalım buraya hemde herkes içn iyi bir arşiv olur. yazabildiğiniz kadar yazın. memleket şiirleri milli şiiirler aşk şiirleri tasavvufi şiirler. ne bulursanız. hemde bazen arayıpta bulamadığınız şiirlere rastlayabilirsiniz. |
OTUZ BEŞ YAŞ ŞİİRİ
OTUZ BEŞ YAŞ ŞİİRİ
Yaş otuz beş! yolun yarısı eder. Dante gibi ortasındayız ömrün. Delikanlı çağımızdaki cevher, Yalvarmak, yakarmak nafile bugün, Gözünün yaşına bakmadan gider. Şakaklarıma kar mı yağdı ne var? Benim mi Allahım bu çizgili yüz? Ya gözler altındaki mor halkalar? Neden böyle düşman görünürsünüz, Yıllar yılı dost bildiğim aynalar? Zamanla nasıl değişiyor insan! Hangi resmime baksam ben değilim. Nerde o günler, o şevk, o heyecan? Bu güler yüzlü adam ben değilim; Yalandır kaygısız olduğum yalan. Hayal meyal şeylerden ilk aşkımız; Hatırası bile yabancı gelir. Hayata beraber başladığımız, Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir; Gittikçe artıyor yalnızlığımız. Gökyüzünün başka rengi de varmış! Geç farkettim taşın sert olduğunu. Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan günün bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış. Ayva sarı nar kırmızı sonbahar! Her yıl biraz daha benimsediğim. Ne dönüp duruyor havada kuşlar? Nerden çıktı bu cenaze? ölen kim? Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar? Neylersin ölüm herkesin başında. Uyudun uyanamadın olacak. Kimbilir nerde, nasıl, kaç yaşında? Bir namazlık saltanatın olacak, Taht misali o musalla taşında. CAHİT SITKI TARANCI |
BİR DEMET ŞİİR...
eğer okumak isterseniz diye şiirlerimin bulunduğu sayfaların linklerini veriyorum, ilginize teşekkür ederim...
1 - [url]http://www.siirdefteri.com/?sayfa=sair&sair_id=11104&sair=Orhan%20Karahan[/url] www.siirdefteri.com'daki şiirlerim 1999 yılında yayımladığım "Düne, Bügüne, Yarına Şiirler" isimli şiir kitabımdaki şiirler. 2 - [url]http://www.antoloji.com/orhan_karahan[/url] (www.Antoloji.com'da bulunan şiirlerim 2003 yılında yayımladığım "Eylül ve Gül" isimli şiir kitabımdaki şiirler (Kitap; Sabit İNCE 2005 Edebiyat Ödülü yarışmasında Mansiyon almıştır.) |
Orhan bey, olağanüstü güzel. kutluyorum sizi.
|
teşekür ederim, desteğiniz de, eleştirilerinizde benim için önemli :)
|
şiirlerini beğendim orhan kardeşim.
bir sanatsever olarak memleketimizden iyi şairlerin çıkması daha doğrusu edebiyatta,şiirde sanatçıların çıkması tek dileğimiz. destekliyoruz sizi. yüreğinize sağlık a.turan alkan,beşir ayvazoğlundan sonra edebiyatta pek yazar çıkmadı memleketimizden yanılmıyorsam. başarılı insanların çoğalması dileğiyle. |
Acizane
Arkadaşlar, buraya benim acizane görüşüm, Sivas'li ilgili şiirler yazmalıyız, Vatan, bayrak, üzerine de yazılabilir. Ancak sıradan şiirleri şiir sitelerine girip okuyoruz zaten. Bize bizi anlatan kendimizden şeyler olsun diye düşünüyorum. Sivaslılık şuurunu, bilincini kuvvetlendirecek şiirler.. Herkese saygı ve selamlar..
|
[QUOTE=B.Demirci]Arkadaşlar, buraya benim acizane görüşüm, Sivas'li ilgili şiirler yazmalıyız, Vatan, bayrak, üzerine de yazılabilir. Ancak sıradan şiirleri şiir sitelerine girip okuyoruz zaten. Bize bizi anlatan kendimizden şeyler olsun diye düşünüyorum. Sivaslılık şuurunu, bilincini kuvvetlendirecek şiirler.. Herkese saygı ve selamlar..[/QUOTE]
sıradan şiiir olurmu demirci gardaş bu şiirler için neler yaşanmışta dile gelmiş kağıda dökülmüş. bir emek var şiirlerde.hiç sıradan şiir olurmu. öyle bir kategorimi var. sıradan şiir. bence bu şiirleri yazan şairlere ayıp ettiniz. şiirlerin hepsi güzeldir. |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 17:05. |