SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Maçı Değerlendirelim (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=37291)

Sivasli010 09.12.2013 23:04

Cevap: Maçı Değerlendirelim

[QUOTE=DOGU_BEY;888096][B]Nasıl ki Carlosu şu ana kadar yaptıklarından dolayı övüp alkışladıysak bugünkü tuhaf ve yanlışlarla dolu oyun anlayışından dolayı da eleştirmemiz lazım...belki de sezonun fb maçından bile daha kötü oyununu oynadık inanılmaz pozisyonlar verdik...2.yarı biraz daha dengeyi sağladık ve neyse ki golü bulduk...şu profilde kazandığımız 1 puan çok çok iyi...ümit kurta da geçmiş olsun acil şifalar diliyorum...Atıf-utaka acilen uyarılmalı..Carlos Aydını sol bek oynatmaktan vazgeçmeli fakat burada yerine erene de güvenemiyor ki haklı...santrfor eksikliğimiz aşikar...devre arası 2 yerli 2 yabnacının alınması zaruri...kötü oynayarak 1 puan aldık...puansız dönmekten hele ki şu kötü oyunla puan almak fazlasıyla iyi..2.yarı bu 1 puanın ne kadar değerli olduğunu göreceiz...artık rizeyi yenip yeni bir galibiyet serisine başlamlıyız...[/B][/QUOTE]

agabey aydin sol bekde superdi yaw eren olsaydi daha iyisiini yapamasdi

58YIGIDO58 09.12.2013 23:36

[QUOTE=adres58;888038]Anlatacak çok şey var....

1-Takım hala Halis Özkahyanın enkazlarının moral bozukluğunu daha üzerinden atamamış göründü. Futbolcu psikolojisini iyi bilirim. Eyvah şöyle olacak böyle olacak stresini maç içerisinde üzerinden silkelemesi çok zor olur.
2-İlk yarı çok kötü başladık. Özellikle Aatıf ve Ümit Kurt bu maçın her periyotlarında kötüydü. Birisi ben Puyolum diyor diğeri Messi... Yok kardeşim biriniz Ümit diğeriniz Aatıfsınız. Eccük takım oyununa yönelin, defanssanız o statüde oynayın, orta sahada oynuyorsanız ona göre... Belki Kadirin çizgisi belli, belki topda kaybediyor ama pozisyonun ne olduğunu çok iyi biliyor. Sizde ona göre oynayın.
3-Adem ve Ziyanın yokluğu bu kadarmı belli olur bir takımda... Orta sahada top kayıplarımızda şöyle bakıyorum 5/1 kalıyoruz. Özellikle ilk yarı çok sırıttı bu durum. Hal böyle olunca trene döndü koridor. Aydın ise mevkisinin bir adım gerisinde defans bölgesinde mücadele etti. Adım Hıdır elimden gelen budur. Fazlasını zaten beklemiyoruz. Ama bir Cicinho varki adam gerçekten topçu. Klas zeka sukunet ne ararsanız var. Maşallahı var. Veee birde Da Costamız var ki aman aman. El yakar gönül fetheder. Tek kelime ile muhteşem.
4-Eveeet gelelim forvete... Salla salla vur duvara. Ne Utaka nede Djebbour iyi çıktı. 13 hafta geçti dişe dokunur hiç bir numara göremedik maalesef. Bu takımın forveti bunlar deseler; Vallahamı diye tepki verecekleri bir durum hasıl olmuşken, gel görki sorun bize; İçi beni dışı sizi yakar misali hiç bir şey yok. Forvet dediğin bir maç iki maç kurtarır abicim, ama nerdeee.. Bizimkilerin dermanı yok.
5-Korcanın maşallahı var. Herhalde bir kaç maç tolerans daha ekledi üzerine. Adam resmen ilk yarı bizi ipten alan pozisyonlar çıkardı. Allah onuda nazardan saklasın.
6-Hocamız her zamanki gibi sakin, centilmen ve ağır başlı. Ama oyuncu değişikliğinde biraz yavan. Gerçi takımın hüviyetini bizlerden çok o iyi biliyor. Biz böyle ahkam kesiyoruz ama belkide adamın ismi var cismi yoksa ne yapsın...
7-Murat hocamız bir ara röportajında transfer konusuna değinmiş, biz kimseyi yollamak istemiyoruz demişti. Gerçi devre arasında iy oyuncu bulmak çok zordur ama ben inanıyorum ki şu ligleri sona eren Brezilyadan Refikden de Utakadan da iyi bir forvet bulur. 2 yanlış bir doğruyu götürür misali ayağına geleni çatala takmasını değil sadece dürtüp içeri atması bize yetecektir.

Kısaca maç iki versiyon oynandı. Birinci devre farklı yenilebilirdik. Ama ikinci devre toparladık. Bu defada biz alabilirdik maçı. Durum nötrleşti ve berabere bitti.[/QUOTE]

Futbolcu piskolojisini nerden biliyon abi sen psikolog musun hahaha :D :D
YANLIS ANLAMA :)))

DieForMetal58 10.12.2013 00:55

Yorumları okudumda saçmalayan arkadaşlar var.Hala [B]ÜMİT KURT[/B]'u eleştiriyorsun sen adam çok büyük fedakarlık yapıp sahaya çıkıyor.Maç sonrasında hastanelik oluyor.Sen geliyorsun orda bu adama ahkam kesiyorsun.Bre kardeşim hatasız kul olmaz.Adam takım için neler yaptıgını görüyorsun biraz anlayışlı ol.[B]AYDIN[/B] açıkcası Ziyanın yerinde oynadı.İyiki Eren oynamadı.Bugun çok kötü bir skor ile ayrılabilirdik [B]EREN[/B] bi almeida yada gökhan töreyi tutacak kapasiteye sahip değil.Gelelim oyunculara.[B]RAFIK[/B] adam gol makinası diye geldi.Yunanistanda gol kralı olmuş.Meğer traş makinası imiş.[B]UTAKA[/B] sezon başı geldiğinde çok sevinmiştim.Çok işimize yarar felan demiştim.Yanılmışım bu kadar kötü oynayan biri göremedim ben.Al amatör ligden birini koy aynı işi yapar top kaptırmak.Başka yaptıgı iş yok zaten.Hala takıma ısınamadı diyenler var olmuş 10küsür hafta hala mı ?.[B]KORCAN[/B] bu adam olmasa inanın Sivassporumuz şuan çok daha altlardaydı gerçekten inanılmaz pozisyonlar çıkartıyor.Borjanı çok severim takımda en sevdiğim oyuncudur ama bi Korcan olamaz ne yazikki.Son oyuncumuz ise [B]CİCİNHO[/B] ben bu adama hasta oldum böyle topçu görmedim ben.Takım dökülsede 10 yesede bu adam oynuyor.Hiç bir şekilde oyundan düşmüyor.Belkide bu kadro içinde gitmesine üzüleceğim tek oyuncu diyebilirim.Şu zamana kadarki maçlarımıza bakın mutlaka gollerimizde kıyısından köşesinden bi katkısı var bu adamın.Çıkmadıgı maç 3-0 maglup olmuştuk zaten :)

B.Demirci 10.12.2013 07:05

Fark ta yiyebilirdik farkta atabilirdik öyle bir maçtı. Sivassporda forvet eksikliği yaşanıyor. Cebur ve Utaka uyum sağlayana kadar boş kalelere atacak bir gol ayağı lazım. Nereye kadar orta saha ve defans oyuncularının attıkları gollerle yola devam edeceğiz. Devre arasında iyi bir gol ayağına ihtiyacımız var. Eğer sezon başında böyle bir golcümüz olsaydı şu anda lider olabilirdik. En azından ikinci sırada idik..

58Sivaslilar 10.12.2013 07:38

Besiktasin kapesitesi oyunculari imkanlari belli adamin evinde 1.1 iyi diyelim fakat bizde onlardan asagi kamadigimizi bir kez daha ispatlamis olduk

teknik 10.12.2013 07:43

Maçı 3 bölümde değerlendirmek istiyorum.
1.Bölümde (İlk 30) çok kötü bir sivas.Solda utaka defansa gelmedi,orta saha saha paylaşımı yapamadı, atıf oyunu çorbaya çevirdi bu arada manç 5 olurdu.
2.Bölüm (İkinci 30) Ssanırım kenardan müdahale geldi oyunu klasik 4-42 dönderdiler. Atıf aydının önüne geldi.Oyun dengelendi.Ama kansantrasyon sıkıntımız var.Genede iyiyiz.Ama solbek sorunu yaşıyoruz.Ama eleştiremiyorum demek ki eren güvenemiyoruz.
3.Bölüm (son 30) Oyun üstünlüğünü aldık.Kontrol bizde biraz akıllı olsak maçı alacağız. Ama ilk 30 u seyreden biri olarak 1 puana razıyım.Şükür 1 puanı aldık.
Sonuç olarak bu hafta daha iyi takım beklitorum.Ama bir solbek, kanat ve kesinlikle orta saha almalıyız.Bjk dan Mehmet AKGÜN 'e hayran oldum. Kadirden iyi oynadı. Biraz daha agresif olsak maçı alabiliriz.

58Sivaslilar 10.12.2013 07:46

Biz simdi 3 puanla rahatlamis olacaktik Utaka ve Djebbour hiç etkili değildi.
SU takima adam gibi bir forvert bulmak mümkün degilmi adamlar isimleri iyi fakat oyunlari dandik yahu kardesim

BSMM 1964 10.12.2013 07:50

Kazanacağımız maçı berabere bitirdik ne kadar gol atarsan at istersen gol kralı ol bencil oynarsan seyirciyi çileden çıkartırsın atıf ve refik biraz şahsi oynamasalar bu maç bizimdi.Bir takımda gol elamanı 2 gol atıp, defans elamanı 4-5 gol atıyorsa bu gol elemanında bir sorun var ben diyorumki utaka ve refikten bir cacık olmaz ikisini verip iyi bir golcü almak lazım son sözümde ümit kardeşime öncelikle geçmiş olsun böyle HASTA maça çıkdığı için helal olsun diyorum ..

Ahmet Ateş 10.12.2013 08:34

Değerli Arkadaşlar

Dün ağır bir mağlubiyet alabilirdik, maçı da kazanabilirdik, lakin bir puan alıp sevindik. Önceki hafta defansımız yoktu bu hafta ise hücum hattımız. Gerçi daha önceki maçlarda da durum farklı değildi ama bu maçta Utaka ve Cebbur salaklarına Burhan da eklenince kanatsız kuşa döndük.

Daha öncede yazdım, şimdi de yazıyorum, Carlos maçlara Utaka ve Cebbur ile çıkacağına dokuz kişi ile çıksın daha iyi. Bir tarafta maça iğne ile çıkıp varını yoğunu ortaya koyan bir futbolcu, diğer tarafta ileride yan gelip yatan iki asalak!. Üstelik bir de doksan dakika sahada tutulan şapşallar! İnsanın biraz onuru olur, gayreti olur, hiç değilse üşümemek için koşturur. Bunlar sahaya çıkıp doksan dakika yayılıyorlar. Hele Cebbur birde pişmiş kelle gibi sırıtıp duruyor. Şimdi yedek kalan veya ilk onsekize giremeyen futbolcular niye kendilerini geliştirmeye çalışsınlar ki?

Önceki yıllarda Eneramo yayılır, Rıza Beyefendi onu oyunda tutar, koşturup yorulduğu için Erman'ı oyundan alırdı. Rıza Çalımbay'a kızardık şimdi Carlos'ta aynı şeyi yapıyor. Hiç değilse, bir şey yapamayacakları aşikar olsa da, Cihan'ı, Hakan'ı veya Abdulkadir'i oynatıp kendilerini geliştirmelerine imkan sağlarım. Oynamaya niyeti olmayanları sahaya sürmek teknik direktörlük değil teknik körlüktür.

Teknik ekip de yönetim de bu zaafiyeti görmelidir. Sivas hemen hemen her maçta forvetsiz oynadığı için orta alandan ya da defans bu eksikliği kapatmaya çalışıyor. Atıf'ın hatta Da Costa'nın attıkları, kendilerine golcü denilen karabataklardan daha fazla. Gelecek sezon yabancı sınırlaması da dikkate alınarak ileriye yetenekli, özverili ve çalışkan en az iki Türk delikanlısı acilen bulunmalıdır. Grosiçki, Utaka ve Cebbur ise derhal gönderilmelidir.

Carlos'un bir başka zayıf tarafı ise oyuncu değişikliklerinde çok geç kalması. Son on onbeş dakika içerisinde değişiklik, rakibi oyundan düşürmek için yapılmıyorsa, oyuna giren oyuncu açısından verimli olmayacaktır.

Carlos bu gecikmeli değişiklikleri her maçta tekrarlıyor ve oyuncu oyuna ısınamadığı için de varlık gösteremiyor. Ama "şans verildi ama bir şey yapamadı" değerlendirmesine maruz kalıyor. Genç oyunculara kupa maçları dışında şans vermeyen Carlos, hiç teknik adamlık tecrübesi yok iken kendisine bu şansı veren Başkan kadar cesaretli olmalı ve genç oyunculara da yer vermelidir.

Soyözen 10.12.2013 08:39

Maçı zaten tüm arkadaşlarım değerlendirmişler, benim değinmek istediğim tek bir nokta var. Acaba Aatıf'ın performans düşüklüğü Ziya'nın yokluğundan mı sadece? İnşallah böyledir çünkü Ziya sahalara geri dönüyor. Gözbebeğimiz Aatıf üç maçtır tel tel dökülüyor, çocuğa nazar değdi heralde.

Bir de herkes yazmış ben yazmasam da olur dedim ama dayanamıyorum, bu Utaka nedir Allah aşkına yahu? Bu kadar mı vasat oynanır, bir kere de olumlu bir hareketini göremedim maç boyunca. Djebbour da öyle ama hiç değilse mesela Gs maçında attığı gol güzeldi falan, hani bu maçta olmasa bile en azından sezonda bir katkısını gördük. Utaka'dan onu da göremedik.

Şu meşhur altı haftalık serimiz olmasaydı şimdi durum vahim olabilirmiş meğersem. Şu an aldığımız bir puana bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi açıkcası.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 08:27.