SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Maçı Değerlendirelim (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=38682)

mühendisburak58 23.01.2015 21:29

Cevap: Maçı Değerlendirelim

adamlarda mehmet ekici, erkan zengin var bizde kadir, adem var bu kadar basit. kazanmamaları anormal olurdu. adem ve kadir in takıma katkıları 0 hiç ileri top götüremiyorlar hatta takımın ayağındaki topları da ezbere pas atıp kaptırıyorlar üstüne de kontra yiyoruz. sonra o kontra ya gol oluyor ya korner. kornerler tehlike üstüne tehlike oluyor ya direkten dönüyor ya da tekrar korner oluyor. bu döngü böyle sürüyor. sorunun kaynağı belli orta sahanın top yapamayıp sürekli de top kaybetmesi.

Morten58 23.01.2015 21:30

[QUOTE=babapiton;933396][B]Korcan :[/B] 3.golde açılması lazımdı.Direkten dönen toplar ve direği sıyıran şutları seyretti kaleyi tutsa hepsi içerideydi.Güven vermiyor.

[B]Cicinho :[/B] Kaldığı yerden devam ediyor.

[B]Da Costa :[/B] Çıkarken fazla top kaybetmedi ama 3.golde hatası var geriye doğru kaçta Cardozo golü atamıyacaktı.

[B]Ümit :[/B] Defans en iyisiydi.Cardozo'ya kafa topu vermedi.Kritik bir kaç müdahale yaptı.

[B]Ziya :[/B] Sakatlığın ardından hazır gözükmedi.2.golde hatası var.Fiziği çok kötü.
Toparlanması lazım.

[B]Adem : [/B]Çok pasif kaldı.Daha çok sorumluluk almalı.

[B]Kadir :[/B] Defansif anlamda iyi oynadı.Paslarında diğer haftalara nazaran isabetliydi.Genel olarak başarılıydı.

[B]Burhan :[/B] Sene başından beri fiziği berbat.Her topu ezdi daha erken çıkması lazımdı.Artık alternatifimiz var.Bu form durumuyla ilk 11'e girmesi zor.

[B]Mehdi : [/B]Gol attı ama berbat oynadı.Kesinlikle bu bölgeye transfer lazım.

[B]Aatif :[/B] Sol kanatta pasif kaldı.Takım olarak hücuma ağır çıkışlarımız top Aatif'a geldiğinde pas alternatifi yaratamadık.Orta alana geçtikten sonra daha başarılı oynadı.Ortada oynaması lazım.

[B]Batuhan :[/B] Günün en iyilerinden çok mücadele etti golde ve bir kaç pozisyonda çok başarılı paslar attı böyle devam.

[B]İbrahim Akın :[/B] Girdikten sonra etkili oldu.Keşke Burhan yada mehdiden birinin yerine ilk 11'de başlasaydı.

-Ofansa daha hızlı çıkıp ileride hızlı çoğalmamız lazım.Buda tamamen kondisyon ile ilgili.

-Kondisyonumuz halen 90 dakika kaldıracak düzeyde değil.Bunu düzeltmemiz lazım.

-Mehdi ve Burhan kötü oyunları ve fizikleriyle bundan sonra ilk 11'e girmesi zor.

-İlk gol tamamen Mehdi'nin hatası ilk golü atsak maç çok farklı olabilirdi.Golü attık.Ümit'in kaçırdığı pozisyonu atabilsek yine bişeyler olabilirdi.Maçı yenebilirdik beraberede bitebilirdi ama yenildik.Çok iyi oynamadık ama Carlos'lu döneme göre deplasmanda daha dengeli oynadık.[/QUOTE]

[B]Yoruma aynen katiliyorum![/B]

Ayrica ilave etmek istiyorum, Rüstü Recber Lig'de ,Sivasspor ikitene teknik özeligi iyi olan oyunculari var bunlardan biri Aatif biri Mehdi , eger Sivasspor'da Kadir Adem ikilisinden , birisinde Aatif veya Mehdi gibi teknik acidan yetenegi olsaydi , suan Sivasspor'da Aatif ve Mehdi daha rahat oynarlardi, ama bu oyunculari ön Liberonun görevini bile yapiyor .

yiğido58sinan 23.01.2015 21:30

Kadir'in acilen değiştirilmesi lazım adam canlı bomba !! Ön libero şart daha neyi bekliyoruz anlamıyorum..

DOGU_BEY 23.01.2015 21:30

[B][B]Bugünkü mağlubiyette başlıca rolde 2 isim var:

1-Sahada ölü gibi gezen aldığı her topu b...k eden , cicinhoyaya yardım etmeyip onun da hücum gücünü bitiren Burhan Eşer denilen kendini birden bire yıldız zanneden kazmadır.

2-55.dakikaya kadar güzel bir anlayışla takımı sahaya süren ama o dakikadan sonra özellikle sağ kanattan baskı yediğimizi herkesin görmesine rağmen burhanı oyundan almayan sergendir.

-Burhanın tarafını felç ettiler nitekim yediğimiz 2.gol burhan sorumsuzunun kaptırdığı topu 5 dakika uzaklaştıramadığımızdan oldu..
-ben sergen hocadan sistem ve taktik anlamda devre arası değişiklikler bekliyordum ama bildiğimiz carlosun ya da düzeniyle ya da 3-4 yıldır oynadığımız düzenle çıktı sadece atıfı ortada değil solda kullandı..sistemde değişmeyebilir hadi onu da geçtim ama oyun içi varyasyonlarda kupa maçlarında umut veren hamlelerin hiçbirini göremedim...eğer sergen bu anlayışla devam edecekse ha carlos kalmış ha sergen gelmiş bişey değişmez...
-bugünkü maçta olumlu en güzel şey Batuhan'ın beni oldukça şaşırtan ve ilerisi adına umut veren güzel oyunuydu...topu her alışında en az 2 tsliyle boğuştu ve rakip defans önünde çok güzel toplar indirerek duvar oldu...eğer baskı yediğimizde burhan çıkıp oraya koşan bir adam hatta ibrahim alınsaydı maç tam bize dönecekti..yani boş alanları biz bulacaktık ts strese girecekti ama sergen hoca geç kaldı..bir sözüm de o cüneyt çakıra..penaltıyı net izleyemedim ama her atağımızda faul ufak tefek kesmelerle zaman zaman o da sapıttı..

son cümle: bugünkü maç bir kez daha bu takıma ortadan oyuna iyi yön verecek bir ortasaha veya ön liberoyla iyi bir santrafor alınması gerektiğini açıkça ortaya koydu..[/B][/B]

eyuphulagu 23.01.2015 21:34

Zor dostum zor...Sivasspor yönetimi bu kafayla giderse takımı takımı PTT ye gönderecek...Artık rahatça söyleyebilirim bu takımda direkt oynayacak 2 tane iyi orta sahaya ihtiyacımız var..Bence Adem Mehdi,Kadir üçlüsünden 1 veya en fazla 2 tanesi oynamalı...Elimde olsa Adem,Kadir,Mehdi üçlüsünden 2 tanesinin yerine 2 tane oyuncu alır orta sahanın daha da güçlenmesini sağlarım..ilk yarı kötü oynamadık ama orta sahanın güçsüzlüğü rakip akın akın gelince daha iyi anlaşıldı...Ben sivassporda bu maçta en fazla Batuhan ı beğendim..Yeni transferlerden İ.Akın 2. yarı sivasspora neler yapabiliceğini gösterdi...Sivassporda 3 de birbirine benzeyen orta saha oyuncuları var....Mutlaka sivasspor ne yapıp edip bu takıma oyunun 2 yanını oynayan bir orta saha tarsfer edilmeli...Sivassporda bu maçta Adem ve Kadir den daha fazla hayal kırıklılığı bence Atıf dı..Atıf maç boyunca istediklerin,i yapamadı;bir çok topu ezdi;ilk yarı yakaladığı müsait pozisyonda topu dışarı attı...Mehdi ilk yarı iyi gözüktü ama 2. yarı o da oyundan düştü...Kadir ve Adem maç boyunca çok sayıda hatalı pas yaptılar;fazla ileri çıkmadılar 10 metrekarelik alanda oynadılar....Etli ve sütlüye karışmadılar...Batuhan ve Enaramo maalesef birlikte oynayamadıkları için neredeyse birbirlerini engellediler...Bu maçta da gördük ki sivassporun oyunu okuyan takımı yönlendiren bir beyine ve teknik bir orta sahaya ihtiyacı var...Kadir ve Adem iyi niyetli oyuncular ama sadece iyi niyetli olmak takımı kurtarmaya yetmiyor..Mehdi ilk yarı biraz iyiydi, golünü de attı ama 2. yarı fiziksel olarak oyundan düştü;sivassporun Bursasporda oynayan Arjantinli orta saha gibi oyunun 2 yönünü oynayan bir oyuncuya ihtiyacı olduğu bu maçta açıkça gözüktü...Sivasspor tarnsfer yapmayıp bu oyuncularla oynarsa açıkçası geri düştüğü deplasman maçlarında zor puan alır...14 puanlı bir takımın en gerekli bölgesi olan orta sahaya transferi yapmayabiliriz demesini açıkçası çok yadırgadım...Enaramo nun formna girmesi için en az 3-4 maç oynaması gerekiyor..Oynadıkça daha iyi olacak ama orta saha sorunu sivassporun başını çok ağrıtacak...Gollerde kalecinin hatasını göremedim...G.Antep maçı sivassporun bence ligdeki en kritik maçlarından birisi olacak...Umarım Utaka iyileşip takıma katılır;çünkü sivassporun Utaka gibi kanatta oynayan iyi bir forvete de ihtiyacı var...Bazı maçlarda disipli oynamak yetmeyebilir çünkü bir takımda kalitesi yüksek iyi oyuncular olmazsa 2. sınıf oyuncular kapasitesi oranında oynar..Kaliteli oyuncu zamanı gelince kalitesi gösterip gerekeni yapıp seni oyun disiplinin bu şekilde uzaklaştırır..Onun için orta sahaya mutlaka oyunun 2 yönünü oynaycak eldekilerden daha en az 1 oyuncuya mümkünse 2 tane oyunuya ihtiyacımız var..Hareketli forvet ve Muhammet Ali tarzında orta saha istiyenler Tuzalsporda oynayan Mehmet Alaaddin ve forvetleri Yakup u dikkatli izlesinler;çünkü bu 2 oyuncuda çok kaliteli kumaş var...Son olarak keşeke Ahmet Aras ı göndermeseydik...Çünkü biz olgunlaştırdık kaymağını Antalya yiyecek...Artık G.Antep maçı sivasspor için çok daha önem kazanmış durumda...

dibba58 23.01.2015 21:36

Şu önümüzde çok maç varı bırakın. Farkında degilmisiniz biz transfer yapmadık gardaş onun bunun kovduğu oynatmaya bile lüzum görmediği 4 adam aldık toplasan [B]TRANSFERDE KOCA BİR SIFIR[/B] ötesi varmı. santraforumuz yok orta sahada iyi bir orta saha oyuncumuz yok o yok bu yok Eeeeeeeee tabi ki puanda yok.

58YIGIDO58 23.01.2015 21:36

Degerli Arkadaslar,

Benim asil merak ettigim konu su:
Biz taraftarlar ön libero ve golcü transferi sart diyoruz, bunu görüyoruzda,
asil bu isin icinde olan Sivasspor Yönetimi NASIL görmüyor ?

Bunu bir türlü anlamiyorum, anlayan varsa yazabilir mi ?

Saygilar.

PETKOVİC 23.01.2015 21:37

ben takımı beğendim açıkçası özellikle batuhan beni çok çok şaşırttı gerçekten verimli oynadı. 3 gol yememize rağmen ümit ve da costa son derece başarılıydı. sadece 10 dakikada yediğimiz baskıyı savuşturamadığımız için maçı kaybettik. ben çok umutluyum ayrıca ibrahim akın da çok canlar yakacak gibi. kadir burhan ve mehdi hayal kırıklığına uğrattı onlar da form tutabilirlerse 2.yarı yaklaşık 25 puan toplarız

KaanK 23.01.2015 21:38

Çözüm belli transfer bitimine bir hafta kala bastıracak parayı ya yektayı çaykur rizeye kaptırmayıp alacak ya da soner aydoğdu yu takıma monte edecek. Benim umudum yok bu orta saha ve kadroyla şapkadan tavşan çıkarmayı başarırsak büyük iş yapmış oluruz. Başaramazsak yeni statta ptt maçları oynarız

kkemal58 23.01.2015 21:38

az yiyip kısa giyinip acilen ziyanın ve burhanın yerine transfer yapılmalı. sene başından beri verilen kredi yetmedi mi bu adamlara! Her topu eziyorlar bütün ataklar bu ikisinin yüzünden bitiyor.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 05:07.