![]() |
[size=6][color=darkblue][i][b]
ALBEYAZIM...... Biz ki kartal misali Göklerde uçmalıyız Merhamet bekleyene Yürekler açmalıyız. Kaldır başını kaldır Dik gözünü güneşe Gölgesinden korkanlar Tutuşamaz güreşe. Hak haklının değil ki Hak kuvvetli olanın Öyle bir yarıştayız Şansı yok yorulanın. Albeyazım beyazım Türk'üm elimde sazım Sen göklerde dalgalan Çıksın benim avazım. Söz - Müzik : Mustafa Yıldızdoğan [/b][/i][/color][/size] |
[size=6][color=darkblue][i][b]ŞEHİTLER ÖLMEZ
Karlı dağlardan indirdiler Adımı kayıttan sildirdiler Beyaz gömleğimi giydirdiler Şehitliğimi sılaya bildirdiler Şehitler ölmez ki ben öleyim Açın yüzümü anamı göreyim Sonkez, ondan helallik dileğim Dünya yalanmış ben ne bileyim Açın gözlerimi o yâri göreyim Sonkez, sevdiğimi söyleyeyim Öleceksem ondan sonra öleyim Dünya faniymiş ben ne bileyim Daha ölmeden, öldüğümü söylediler Mezarını kazın haberini gönderdiler Bayrağa sarıp sarmalayıp gönderdiler Sevenlerimi deli divaneye dönderdiler Oy anam, oy anam ağlamanı dayanamam Ağlama anam ağlama, yüreğimi dağlama Şehitler ölmez, arkamdan ah edip ağlama Ne olur ağıt yakıp, karaları bağlama anam Eğer ki beyaz giymişte gidiyor görürseniz Sakın öldüğümü inanmayın şehitler ölmez Bir davet aldım, icabet etmeye gidiyorum Bir emanet vardı, onu vermeye gidiyorum ..[/b][/i][/color][/size] |
İyilik ve sevgi için uzatılan elin içine bak.
Ama o elin içindekini alma. O eli tut. |
[quote=_zaraLI_]benim en sevdigim türkü nün sözleri:
Karli daglar karanligin basti mi? Kahbe felek ayriligin vakti mi? Karli daglar ne olur ne olur Asker agam gelse yarelerin ey olur Bir bulut kayniyor Sivas elinden Ucu telli mektup geldi yarimden Karli daglar ne olur ne olur Asker agam gelse yaralarim ey olur Allah su askere ömürler vere Tezkeresin alip geriye döne Karli daglar ne olur ne olur Asker agam gelse yaralarim ey olur SIVAS/ZARA ===>ZaraLI Halil Söyler<===[/quote]SÜPER BİT TÜRKİ SEÇMİŞSİN HEMŞO GERÇEKTEN GÜZEL VE ANLAMLI... |
Bahardan bir şal yaptım, omuzlarına serdim,
Dantelledim gönlümü, üstüne bahşiş verdim, Soluksuzca yaşamak, çaresiz büyük dertken,. Hayaline razıydım, düşlerimden vazgeçtin... |
MARŞ SÖYLERKEN YUMRUK GÖKLERDE
YENSENDE YENİLSENDE TARAFTARIN SENİNLE.. |
VASIYET
imansiz askerin,korkak pa$anin Bir boyuna,bir de enine tûkûr. Kaçarken vurulup yere dû$enin Bir le$ine,bir de kanina tûkûr. Ölursen de hak yedirme,hak yeme Aka kara,karayada ak deme Adaletten ayrilirsa mahkeme Bir hakime,bir de kanuna tûkûr. ilaç olsa içme dû$man tasindan Sakin ta$ attirma dost arkasindan Kim iki yûzlûyse tut yakasindan Bir yûzûne,bir de canina tûkûr. Millet parasindan verdirme parsa Edirne'den Van'a,Mugla'dan kars'a Nerede bir sahte kahraman varsa Bir resmine,bir de $anina tûkûr. Kesmekle kisalmaz cômertin eli Yigitin adina eklerler deli Baban olsa bile Allahsiz ôlû Bir ruhuna,bir de sinine tûkûr. Birak hesabini ôlûm-kalimin inanmi$a zulmû neki zalimin Mànayi reddeden sôzde àlimin Bir ilmine,bir de fenine tûkûr. ABDURRAHIM KARAKOç |
[quote=ariffr58]VASIYET
imansiz askerin,korkak pa$anin Bir boyuna,bir de enine tûkûr. Kaçarken vurulup yere dû$enin Bir le$ine,bir de kanina tûkûr. Ölursen de hak yedirme,hak yeme Aka kara,karayada ak deme Adaletten ayrilirsa mahkeme Bir hakime,bir de kanuna tûkûr. ilaç olsa içme dû$man tasindan Sakin ta$ attirma dost arkasindan Kim iki yûzlûyse tut yakasindan Bir yûzûne,bir de canina tûkûr. Millet parasindan verdirme parsa Edirne'den Van'a,Mugla'dan kars'a Nerede bir sahte kahraman varsa Bir resmine,bir de $anina tûkûr. Kesmekle kisalmaz cômertin eli Yigitin adina eklerler deli Baban olsa bile Allahsiz ôlû Bir ruhuna,bir de sinine tûkûr. Birak hesabini ôlûm-kalimin inanmi$a zulmû neki zalimin Mànayi reddeden sôzde àlimin Bir ilmine,bir de fenine tûkûr. ABDURRAHIM KARAKOç[/quote] [size=6][color=darkblue][i][b] ÇOK GÜZEL GARDAŞ ELİNE SAĞLIK.......[/b][/i][/color][/size] |
[size=6][color=darkblue][i][b] Sen Nerdesin
Yüce dağlar gibi başım karlandı Yağdım gözlerimden yaşım karlandı Yemedim içmedim asim karlandı Deli divaneyim sen neredesin Gören deli diyor derdi ne demez Öyle yalnızım dillerim dönmez Baykuş bile uğrak vermez tünemez Yıkık viraneyim sen neredesin Yıldızdoğan’ini bekletme yeter Beklemek gönlüme ölümden beter Kurbanım olayım çektirme yeter Sana pervaneyim sen neredesin [/b][/i][/color][/size] |
[color=blue][i][b] Er Mektubu
O elinde tuttuğun zarf, Bir ihanet anında örülmüştür. Ve zarfın içindeki kağıt, Er mektubudur görülmüştür. Doğum günüm bu gün 3 Aralık Ve şafak karanlık... Bu mektubu sana yazıyorum anne! Dün sevdiğimle ayrıldık. Son mektubuymuş bana yazdığı, Bir daha yazmayacakmış. Demek sevda ayrılığa bir ay dayanırmış Ve asker ocağında terk edilmekte varmış Bu mektubu sana yazıyorum anne Bu gün doğum günüm 3 aralık Ve şafak karanlık. 3-5 nöbetindeydim dün gece. Bir şarjörün boşluğunda içtim son sigaramı Ve yorgan gibi üstümü örttü kar siperde. Sabaha karşı biraz içim geçmiş Hayalin gözümün önüne geldi anne. Kızkardeşimide verdiğinden beri sevdiğine Bir ben bir de sen kaldın geriye Üzülme anne üşümüyorum Bekliyorum elim tetikte, Bekliyorum memleketi ve seni, Ve artık beklemiyorum beni beklemeyen sevdiğimi Beklemiyorum yüreğimi ve aşkımı Soğuk siperde yalnız bırakan sevgiyi Ve bekliyorum anne elim tetikte, Eğer girerse menzile vurup öldüreceğim Hem aşkı hem sevgiyi Geçen gece karakolu bastılat Kurşunlar yağmur gibi yağdı üzerimize Garip gelecek belki sana ama Ortalık bayram yeri gibi oldu anne Biliyormusun o an hiç korkmuyorsun. Herkes kendini bir sipere atıyor Ve gecenin karanlığında kurşun yerine Işıl ışıl yıldızlar yağıyor sanki üzerimize ölüm bile aklımıza gelmiyor anne... Canlar canlar gidiyor anne! Gidiyor canlar! Ve kimbilir ne zaman bahar...[/b][/i][/color] |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 15:20. |