![]() |
GUZEL ŞİİRLER ELLERİNİZE SAGLIK
|
çok hoş şiirler
|
CİNAYET VAR
Otogarda cinayet var Ne ambulans ne polis var Vuruldum düştüm yerlere Üzerime yağmakta kar Arkadaşlar gelmediler Sen gel sevdiğim Üzerime gazete örtün uyuyacağım Ben diyordum Anadolumun Ötüken yürekli yiğidi Vuruldum vatan için Şehir beni sordu Ben şehri sorguladım Düştüm düşlere ardına Gezdim vatanı bir uçtan bir ucu İnsanlar gördüm zevki sefa içinde Bir de kabristanlar Şehit yazan Hiç kimse ölmek için genç değildir! Haydutlar elele verip Etrafımı çevirdiler Yüzleri çirkin adamlar Dört yanımdan ateş açar Herkes bir yerlere kaçar Sen gel sevdiğim Söz-Müzik: Osman Öztunç |
Küfrüm Edebimi Aştı Bu Gece
Sen benim gözümde bir hiçsin artık
Nefretim aşkımı aştı bu gece Bugünkü sözlerin söz müydü artık? Son sözüm sabrımı aştı bu gece Kolayca bitsin bu diyemedin de Salladın savurdun basiretsizce Hiç mi ders almadın onca gezdik de? Yağmurun rahmeti aştı bu gece Yürümeyen neydi ilişkimiz mi? Günüm bomboş deyişimiz mi? Sensiz yaşayamam çelişkimiz mi? Yalanın doğrunu aştı bu gece Evlenmek hayali kapımda idi Giriş kat evimin boyası yeni Mobilyan takımın alınmış idi Vuslatım tadını aştı bu gece Yemedim yedirdim ne varsa sana Üç kuruşum olsa verirdim daha Memurdum yoksuldum hatırlasana Hafızam haddini aştı bu gece Ayakların donmuş üşümüştün de Gece yatamamış üzülmüştüm de Bir ay oruç tutup yememiştim de O çizmen boyunu aştı bu gece Yapılan söylenmez gelmezmiş dile Allah'tan beklenir kul bilmesede Kızgınlığım buna sebep ise de Sabrım miyadını aştı bu gece Onca gez toz benimle seviyorum de Sonra git nişalanlan bir de ona de Şerefsizlik değil nedir bu söyle Küfrüm edebimi aştı bu gece Sana son bir sözüm nasihatim var Aldığım ahlakla bir terbiyem var Seni doğuran ana deyip geçmek var Saygım adabımı tuttu bu gece Gönlümün romanı bitti bu gece Hangisine yansam şimdi gün gece Ömrümden beş yıl gitti bu gece. |
Başım Gözüm Üstüne
Senden başka yar bilmem Ömür boyu gözüme bak de yeter... Bakarım Başım gözüm üstüne İster aşk denizine ister hicran gölüne Ak de yeter... Akarım Başım gözüm üstüne Yılda bir olsa bile seviyorum de hele Senden gelmişse eğer sefadır bana çile Yalnız kalbimi değil koca dünyayı bile Yak de yeter... Ykarım Başım gözüm üstüne Yeter ki sen bekle de Hiç kalır sabır taşı Küçük bir umut bile Olur gönül yoldaşı Razıyım ömür boyu Gece gündüz göz yaşı, dök de yeter... Dökerim Başım gözüm üstüne Biliyorum... Biliyorum bu aşkın yalnız sensin galibi Her derdine razıyım çıkmasın tek talibin Varsın yağmur yağmasın Sen iste şimşek gibi çak de yeter... Çakarım Başım gözüm üstüne Tek söz etmem bu sevda vursa beni her yandan Tanrım beni korusun benden bıktığın andan Ne kadar sevsem bile Bir gün olur dünyandan çık de yeter... Çıkarım Başım gözüm üstüne Biliyorum sevgili Gönlünde yerim gurbet İster sılaya çağır İster hergün sürgün et Sen mutlu ol bir tanem Ben ömür boyu hasret çek de yeter... Çekerim Başım gözüm üstüne Seni bu kadar sevmek Yalnız benim günahım Hiç şikayet ettim mi? Bir gün çıktı mı ahım? Bir elimde yüreğim Bir eliimde silahım, sık de yeter... Sıkarım Başım gözüm üstüne |
FEZA PİLOTU
Yirminci yüzyılın ablak yüzlü pilotu Buldun mu Ay yüzünde ölüme çare otu ? Bir odun parçasına at diye binen çocuk Başında çelik kulaf, sırtında plastik gocuk. Uzakları yenmiş Fatih edasındasın| Dipsizliğin dibini bulmak sevdasındasın... Allah'a dil çıkarır gibi küstah bir yarış... Farkında değilsin ki, Ay Dünya'ya bir karış. Fezada milyarlarca ışık, yol, mesafe; Seninki, saniyelik zafer, ilmi hurafe. Kavanozda, kendini deryada sanan balık; Ne acı vahşet, mağrur ilimdeki kalabalık; Fezada 'Allah diye bir şey yok' iddiası Gel gör, kaç füzeye denk, bir mü'minin duası; Rafa kaldırmak için ruhlarını dürdüler; Güneş diye kalpteki güneşi söndürdüler. Bilmediler; kalptedir, kalptedir asıl feza; Kalptedir, olumsuzluk kefili kutsi imza. Sayıdan sonsuzluğa sınıf geçirtecek not; Bizdedir ve bizdedir Arş'a giden astronot, Ve mekandan arınmış ve zamandan ilerde, Fezayı teslim alma sırrı bizimkilerde. Bizimkiler ışığa gem vururda binerler; Yerden göğe çıkmazlar, gökten yere inerler.. NECİP FAZIL KISAKÜREK |
ZARALIYIZ
Biz bir bahtı karalıyız
Ta ezelden yaralıyız Dogduk yettik buralıyız Biz o güzel Zaralıyız Hürriyetin beşiğiyiz Halil Söyler aşığıyız Biz gariplerin ışığıyız Biz o güzel Zaralıyız Kösedağ'ı bakar bize Kızılırmak akar bize Tarih kokar ince ince Biz o güzel Zaralıyız Bilal Şahin'im uçamam sana Yollar uzak kaçıp gelemem sana Gözümde tütersin her zaman ama Aşığım ben sana aşığım Zara |
sivaslı
yüreğine sağlık
|
AGZINA SAGLIK KARDAS
|
şiirler guzel ellerınıze saglık
|
WEZ Format +2. Şuan Saat: 10:18. |