![]() |
--->: AYILAR... DAYILAR...!
Çok güzel bir yazı yazmışsın Mustafa gardaş eline sağlık.Bu kafiyesi uyan kelimeeleri bir araya getiren yazan tribünlere taşıyan beyine bir sorum olurdu? Oda şu: "Sen hangi dağdan geldin" İstanbul'un yerlisimi kaldıki? Bu kentin nüfusunu anadolunun çeşitli illlerinden gelenler oluşturuyor.Düşünmeden sırf macara olsun türünden yapılan bir şey.Çokta ciddiye alınacak bir durum değil bence.Kötü söz sahibine yakışır diye bir söz vardır.Aynen öyle.
|
-->: AYILAR... DAYILAR...!
onlar dersini alıyor bizden....
|
süper bi yazı ellerine sağlık.
|
BÜTÜN TÜRKİYE KİMİN AYI OLDUĞUNU GÖRDÜ.
|
KENDINI BILMEZLER 10 KASIMDA ESAS BESIKTAS TARAFTARININ BOS BIRAKTIGI TRÜBÜNLERDE KENDILERINI ADAM SAYIP TEZAHÜRATA KALKMISLAR.
SONRADA OTURUP ALKISLAMISLAR. IYI OLDU BIR DEGIL IKI TANE SALLADIK . BU SIZE YETER SÖZDE BESIKTASLILAR O TRÜBÜNLERI ADAM GIBI ADAM OLAN TARAFTARA BIRAKIN |
-->: AYILAR... DAYILAR...!
[QUOTE=SONMEZ;273263][B]Sokakta :[/B]
- İyi günler [B]Emmii[/B], saatın var mıydı ? - He canuum var, 3' ü çeerek geçiyor. - Saolasın [B]Emmi[/B]. [B]Yolda :[/B] - Aalen hele [B]Gardaş[/B], şuna bi el atahk hele yav, - Ne demek [B]Gardaş[/B], gaç hele neyi varımış bi bahahk. - Nebliiim, birden istop etti. - Hmm... Marş basmıyor, bi iteleyehk hele belki çalışır : Haydi bismillah... - Çalışmıyor [B]Gardaş[/B], sen aha beyle bekle, ben bi tamirci bulup getiriyim. - Saolasın [B]Gardaş[/B]... [B]Çarşıda :[/B] - Afedersiniz, şu adrese nasıl gidebilirim ? - Ver bi bahıyım [B]Bacım[/B], neresiymiş ? Memmeeeeed, elindeki işi bırak oğlum, aha bu [B]Bacımıza[/B] yardımcı olahk, sevaptır. Çivteminare' nin hemen arkasına bi götürüver. - Hemen usta, buyrun [B]Teyze[/B] gidelim. [B]Otobüste :[/B] - [B]Anacıım[/B], buyur otur ayahda galma. - Sağolasın evladım, otursaydınız.. - Ne demek [B]Anacım[/B], siz ayahdayken ben nasıl otururum ? - Allah razı olsun evladım. - Cümlemizden [B]Anaa[/B]. [B]Pazarda :[/B] - Yoven, şu poşetleri taşımama bi yardım edermisin ? - Ne demek [B]Dayı[/B], başım gözüm üstüne. - Şu sokağın başına kadar gidersek yeter yoven. - Yooo... olmaz [B]Dayıı[/B], evinize kadar götürürüm. - Varolasın delikanlı. - ...vs...vs... Buna benzer enstantaneler ve diyaloglar, Sivasımızın yollarında, çarşısında, pazarında...vs çok yaşanır. Enstantanelerde, hep yardımseverlik görünür. Diyaloglarda, hep saygı vardır. Hitaplarda, hep [B]Emmi, Dayı, Ana, Bacı, Gardaş [/B]lafları geçer. Bizim çarşımız-pazarımız başka çarşılara benzemez. Bizim çarşı pazarımızda öyle [B]Herkeze Karşı [/B]gelinmez...! Sevgi vardır, saygı vardır...! - Naber [B]Moruk[/B] ? - Git işine be [B]Moruk[/B], - [B]Hey Adamım[/B], dün gece koptuk, - [B]Moruğa[/B] bak bee, kalkmıyorum işte, ayakta git. - ... Gibi medeniyetten ve insanlıktan nasibini almamış, Büyüğüne de küçüğüne de moruk diyen ruhsuz bir nesil bulamazsınız bizim çarşımızda pazarımızda. Yaşıtlarımız; Ya [B]Gardaşımızdır, ya da Bacımız [/B](yabancı olsalar bile...!) Büyüklerimiz ise; Ya [B]Emmimiz-Dayımız[/B] Ya da[B] Anamız-Teyzemiz [/B]dirler. İnönü stadında : [B]''SİVAS' LI AYILAR, İSTANBULDA NE ARAR''[/B] diyen zavallılara sesleniyorum : [B]Dayılar[/B] aradığını buldu; [B]Ayılar[/B] hala aramada ve arayışta. Bizde [B]Dayı[/B] çooook Sizde de [B]Ayı[/B] çooook Hemi de [B]kıvıran[/B] cinsten...![/QUOTE]GARDAŞ SENDE OLMASAN ÜÇÜ BİR ARADAYI NASIL İÇECEM.(FENER,CİMBOM,KARTAL KARIŞIMI) |
AYI DEDİNİZ BİZE,NASIL YENDİK SİZE...
|
Ben bu tezahurata bu kadar takilmamamiz gerektigini dusunuyorum, oyle bagiranlar icinde de sivaslilar vardir kesin, kendi takimlarinda da sivaslilar oynuyor, zaten kisa bir sure bagirip sustular, sonra da alkisladilar, takimimiza helal olsun dediler...buyukluk bizde kalsin yine de,ciglik yapmayalim,bize yakismaz
|
[QUOTE=blacksky;273583]Ben bu tezahurata bu kadar takilmamamiz gerektigini dusunuyorum, oyle bagiranlar icinde de sivaslilar vardir kesin, kendi takimlarinda da sivaslilar oynuyor, zaten kisa bir sure bagirip sustular, sonra da alkisladilar, takimimiza helal olsun dediler...buyukluk bizde kalsin yine de,ciglik yapmayalim,bize yakismaz[/QUOTE]
BLACKSKY: BIR SIVASLI KENDI KENDINI AYI YURDUNA KOYMAZ VE O TEZAHÜRATA KESINLIKLE KATILMAZ HATTA O TRÜBÜNÜ TERK EDER. YA O TRÜBÜNLER BU YAPTIKLARINI TEMIZLERLER, YADA SIVASIN YIGIT INSANI ONLARA GEREKENI GÖSTERECEK. FANATIK BESIKTASLI AMIGO ALEN KARDESIMIZ VAR BESIKTAS AMIGOSU OLARAK BU ISI TEMIZLERLER VEYA ONUN GIBI AMIGOLAR YADA SIVASLILAR SÖZDE BESIKTASLI TARFATARA GEREKEN CEVABI HER ZAMAN VE HER YERDE VERECEK DURUMDADIR BIZ BU ******** VE HAYASIZ TEZAHÜRATA GEREKEN CEZAYI KESERIZ. SEN HERHALDE SIVASLI DEGILSIN. |
onlar kendilerine baksın yontulmamış zırıllar :D :D
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 04:43. |