SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Diğer Sporlar (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   ATLETİZM (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=15913)

TracyMcGrady58 01.12.2008 20:28

-->: ATLETİZM

Milli atlet sponsor arıyor!
2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılmayı hedefleyen milli atlet Mehmet Ali Akbaş, sponsor desteğiyle bu hedefine ulaşmaya çalışacak.

Amplio Otel Yatırımları, şirketin Maslak'taki merkezinde düzenlenen törenle milli atletle sponsorluk anlaşması imzaladı.

Köln Maratonu'nda 21.1 kilometreyi 1 saat 8 dakika ve 8 saniyelik dereceyle koşan Akbaş'ın yeni hedefi, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılmak.

İmza töreninde konuşan Mehmet Ali Akbaş, kendisine destek veren Amplio Otel Yatırımları'na teşekkür ederek, "Köln Maratonu'nda Amplio'nun bana verdiği destek sayesinde birinci oldum. Olimpiyatlarda da yine sponsorumun sayesinde ülkeme en güzel dereceyle dönmeyi hedefliyorum" dedi.

Amplio Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, sadece ülkeye değil, ülke insanına her konuda faydalı olabilecek yatırımı yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, ''Sporun önemini biliyoruz ve spora bundan sonra da destek vereceğiz. Amatör olarak bugüne dek bir çok spor dalıyla ilgilendim. Sporun insan sağlığı açısından hem fiziksel, hem de ruhsal açıdan ne derece yararlı olduğunun bilincindeyim. Amplio Otel Yatırımları olarak sadece belirli spor dallarına değil, tüm spor dallarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz, gençlerimizin başarısıyla gurur duyuyoruz'' diye konuştu.

TracyMcGrady58 01.12.2008 20:29

Veteran atletten davet!
Türkiye'nin en eski lisanslı atleti Erdoğan Dulda, yarış pistleri arasında mekik dokuyor. Çankaya Belediyesi formasıyla İzmir'de düzenlenen Atadan Anaya Koşusu'nda 80 yaş üstü kategorisinde 1. olan Erdoğan Dulda, gençleri spora davet etti.

Çankaya Belediyesi adına 4 yıldır yarışan milli atlet Erdoğan Dulda, "Kuruluşuna tanıklığım ettiğim, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan Çankayalılar adına yarışmanın, çağdaş Çankaya'nın bayrağını İzmir'de Atadan Anaya Koşusu'nda yükseltmenin gururunu bir kez daha yaşadım" dedi.

Milli Veteran Atletizm Takımı'nda ülkemizi defalarca temsil eden Dulda, anlam atfettiği 7 Aralık'ta yapılacak 5 bin metrelik Bursa Atatürk ve 23 Aralık'ta yapılacak 8 bin 200 metrelik Menemen Kubilay koşularına hazırlanıyor. Dulda, bu iki koşunun ardından 36. kez koşacağı 10 bin 800 metrelik 27 Aralık Ankara Atatürk Koşusu'nda tüm Ankaralı sporseverleri pistte beklediğini belirtti.

Spora olan ilgisizlikten sitem eden Dulda; "Ankara'nın üç önemli günü vardır, Ata'nın Ankara'ya gelişi, Başkent oluşu ve Cumhuriyetin ilanı... Bugünlerin anısına yeterince sahip çıkılmadığını, bu ruhu yaşatmak için yurttaşların gereken ilgiyi göstermediğini düşünüyorum. Atatürk Cumhuriyetinin kuruluşuna tanıklık eden, varlığını Cumhuriyete borçlu olan pek çok sanayi kuruluşu ve resmi kurum bile bir takım gerekçelerle Başkentimizi terk etmeye çalışırken, kendini Ankaralı hisseden herkesi yarışma kaygısı olmadan 27 Aralık'ta düzenlenecek Atatürk Koşusu'na davet ediyorum" dedi.

1928'de Ankara'da doğan Dulda, babasının görevi gereği yurdun değişik yörelerinde gezdikten sonra şimdiki adı Türkiye İstatistik Kurumu olan Başvekalet İstatistik Umum Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı. Kuruluş sürecine tanıklık ettiği Devlet İstatistik Enstitüsü'nün spor kulübünde spor yaşamını da sürdüren Dulda, 32 yıllık çalışma yaşamına profesyonel voleybolcu ve sonrasında voleybol hakemi olarak devam etti. Atletizmle ilgisi çocuk yaşlarda başlayan Dulda, Türkiye'nin en dinamik atletizm hakemlerinden biri olmasına rağmen, sıra gençlerde diyerek 65 yaşında hakemliği kendi isteğiyle bırakırken, veteran olarak yarışlara katılmaya başladı. Henüz bir lise öğrencisi iken 1943 yılında Kütahya'da düzenlenen atletizm yarışmasında ilk derecesini alan Dulda, 65 yılda binlerce kez piste çıktı.

TracyMcGrady58 01.12.2008 20:30

[B]Sivas'a atletizm kulübü!
Sivas'ta, bir grup atletin girişimleri sonucu Çağdaş Atletizm İhtisas Spor Kulübü kuruldu. Sadece atletizm branşında faaliyet gösterecek kulübün kurucu başkanı olarak Adem Demir seçildi.

Hizmet binası, Sivas 4 Eylül Stadyumu'nun gar tarafı kale arkası tribününün alt kısmında bulunan kulübün yönetiminde ise DSP Sivas İl Başkanı Cengiz Bulut, eski CHP Sivas İl Başkanı Fikrettin Erbaş ile eski atletler yer alıyor. Bulut, kulübün başkan yardımcılığı görevini yürütürken, Erbaş ise genel sekreterlik görevini üstleniyor.

Fevzi Erçil'in saymanlığını yaptığı kulübün antrenörlüğünü ise eski atletlerden Hikmet Sevinç ile atlet Zekeriya Korkmaz yürütüyor. Atlet Mustafa Erdoğan'ın masterler sorumlusu olduğu kulübün kadrosunda İlhan Koç, Eyüp Koyuncu gibi tecrübeli atletlerin yanı sıra genç sporcular da bulunuyor.

Kulüp başkanı Adem Demir, yaptığı açıklamada, Türk atletizmine yeni yetenekli sporcular kazandırmak için bu kulübü kurduklarını söyledi. Altyapıya önem vereceklerini ifade eden Demir, atletizme gönül verenleri kulüpleri bünyesinde spor yapmaya çağırdı.

Kulübün hem antrenörü hem de sporcusu olan Zekeriya Korkmaz ise Sivas'ta 6-7 tane kulübün diğer branşlarla birlikte atletizm branşında da faaliyet gösterdiğini, kentte sadece atletizmde faaliyet gösteren ilk kulüp olacaklarını kaydetti.

Şu anda kadrolarında 20 sporcunun bulunduğunu belirten Korkmaz, kulüp olarak başarılı atletler yetiştirmeyi, milli takıma sporcular kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kulüp yönetiminde yer alan DSP İl Başkanı Cengiz Bulut ve eski CHP Sivas İl Başkanı Fikrettin Erbaş da kulübe ellerinden gelen desteği vereceklerini ve Sivas'tan başarılı atletlerin yetişmesi için çaba göstereceklerini söylediler.[/B]

TracyMcGrady58 14.12.2008 20:11

Cevap: ATLETİZM

Selim 3. oldu!
Atletizmde, 15. Avrupa Kros Şampiyonası'na katılan Türk Milli Takımı'nda, Selim Bayrak, 23 Yaşaltı Kategorisi'nde, 25.17'lik derecesiyle 3. oldu.

Aynı kategoride İtalyan Andrea Lalli 24.25 ile birinci, Büyük Britanya'dan Andy Vernon 25.04'lük derecesiyle ikinci sırada yer aldı.

Bu arada, milli takımın başarılı atleti Selim Bayrak'ın pasaportu son anda yetiştirilmişti.

Öte yandan, Türk Milli Takımı'nda bugün yarışan atletlerden hiçbiri kategorisinde dereceye giremeyerek, başarısız oldu.

TracyMcGrady58 14.12.2008 20:12

Milli kafile Belçika'ya gitti!
Atletizmde, 15. Avrupa Kros Şampiyonası'na katılacak Türk Milli Takımı, Belçika'ya gitti.

Başkanlığını Mehmet Terzi'nin yaptığı kafilede, pasaportu yetiştirilen ay-yıldızlıların altın madalya ümidi Selim Bayrak da yer aldı. Sis nedeniyle uçağı Erzurum'dan kalkmayan Esra Güllü ise Belçika'ya gidemedi. Esra Güllü, milli takım seçmesi niteliği taşıyan 53. Ömer Besim Kır Koşusu'nu 4. sırada tamamlamıştı.

Kafilede, idareci Ergüder Uzun, başantrenör Muharrem Or, antrenörler Süleyman Altınoluk, Şenal Özdemir ve Mehmet Şirin Gönen yer alırken, yarın yapılacak yarışlarda mücadele edecek sporcular ve branşları şöyle:

Genç Bayanlar (4 kilometre): Tuğba Karakaya, Özlem Kaya, Gülcan Mıngır, Yağmur Tarhan

Genç Erkekler (6 kilometre): Yusuf Alıcı, Alper Demir, Vedat Günen, Hasan Pak, Cihat Ulus

23 Yaş Altı Bayanlar (6 kilometre): Sultan Haydar, Narin Kahraman, Şeyma Karagöz, Fadime Suna, Alev Yurduseven

23 Yaş Altı Erkekler (8 kilometre): Selim Bayrak, Osman Baş, Murat Ertaş, Sedat Günen, Muğdat Öztürk, Ali Haydar Tekgöz

Büyük Erkekler (10 kilometre): Kemal Koyuncu

TracyMcGrady58 14.12.2008 20:12

"Projeleri tek tek hayata geçireceğiz"
Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, bir kez daha göreve geldikleri için tüm delegelere teşekkür ederek, ''Planladığımız tüm projeleri tek tek hayata geçireceğiz'' dedi.

Terzi, yeni dönemdeki hedeflerini anlatırken, yönetim kurulunun yüzde 50 oranında yenilendiğini belirterek, ''Kulüp yöneticileri, sponsorlukla ilgili bilgili arkadaşlar, atletizm geçmişi olan tecrübeli arkadaşlar ve işadamlarından oluşan yeni bir yönetim kurduk. Daha önceden planlanan veya devam eden tüm projelerimize hız kazandırdık. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yaptığımız protokole ağırlık veriyoruz. Atletizmi, beden eğitimi müfredatına aldırdık. Bu sayede yetenekli gençleri yetiştirerek, Türk atletizmine sunacağız'' diye konuştu.

8 ilde kamp eğitim merkezleri açacaklarını ifade eden Mehmet Terzi, şöyle devam etti:
''Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun da katkılarıyla İzmir'de Performans Değerlendirme Merkezi kuruyoruz. Yurtdışından gelecek hocalar ve kendi antrenörlerimizle, birçok sporcuyu izleme fırsatı bulacağız. MEB ile yapılan protokol sonrasında belirleyeceğimiz ilk ve orta öğretim öğrencilerini de bu merkeze yönlendireceğiz. Orta ve uzun mesafede 63 sporcuyu büyük bir titizlikle takip ediyoruz. Bu merkeze kanalize ettiğimiz öğrencilerimizden de olimpiyatlarda yarışacak kapasitede sporcu yetiştireceğiz.''

-''ULUSLARARASI ARENADA BAŞARIMIZ ARTACAK''-
Mehmet Terzi, artık tecrübelendiklerini ve neler yapmaları gerektiğinin farkında olduklarını vurgulayarak, ''2009 yılı atletizm için çok hareketli geçecek. Birçok uluslararası yarışma var ve hepsinde madalya sayımızı artırmak istiyoruz'' dedi.

En büyük hedeflerinden bir tanesini ise sporcu sayısını artırmak olarak belirten Terzi, ''Yarı final ve final koşacak, olimpiyatlarda madalya kazanacak sporcu sayımız artacak. Artık uluslararası arenada daha büyük başarılar yakalamayı planlıyoruz'' şeklinde konuştu.

-ELVAN VE SELİM'E UKRAYNALI ANTRENÖR-
Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, şampiyon sporcular Elvan Abeylegesse ve Selim Bayrak için Ukraynalı bir antrenörle büyük ölçüde anlaşma sağladıklarını söyledi.

İki sporcunun antrönerlüğünü yapan Anatoly Bychkov ile yollarını ayırdıklarını hatırlatan Terzi, ''İsmini açıklamak istemiyorum ama dünya atletizminde büyük başarılar elde etmiş, atletizm dünyasına büyük sporcular kazandırmış bu antrenörle her konuda anlaştık. Yeni antrenörümüzün, Türk atletizmine büyük kazanç olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

-2012 DÜNYA SALON ATLETİZM ŞAMPİYONASI-
Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın 2012 yılında Türkiye'de yapılacağını da hatırlatan Terzi, ''2012 dünya Salon Atletizm Şampiyonası ile ilgili çalışmalarımızda hiçbir problem yok'' dedi.

Anlaşılan müteahhitle sözleşmenin feshedildiğini vurgulayan Terzi, sözlerini şöyle tamamladı:
''Şampiyona ile ilgili ihale İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. Her yıl yerine getirmemiz gereken taahhütleri yapıyoruz. Yönetim Kurulu toplantımızda, bununla ilgili bir komisyon kurduk. Arkadaşlarımız büyük bir heyecanla ve titizlikle bu konuda çalışıyor. 2010 yılında ülkemizde yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası için de çalışmalar devam ediyor. Bizim organize edeceğimiz şampiyona, basketbol salonunda yapılacak. Bu yüzden iki federasyonun çalışmalarıyla hiçbir sorun çıkmayacağını düşünüyorum.''

TracyMcGrady58 14.12.2008 20:13

Anneliği atletizme tercih etti!
Belçika'nın Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu milli atleti Tia Hellebaut, hamile olduğu gerekçesiyle spor bıraktığını açıkladı.

Antrenörü Wim Vandeven ile bir ilişki yaşayan ve hamile kalan Hellebaut, her zaman çocuk sahibi olmak istediğini belirterek, "Antrenörümle bir süredir devam eden ilişkim var. Kendisinden hamile kaldım. Kendisi bana bütün yarışlarımda büyük destek verdi. Ama artık sporu bırakmanın zamanı geldiğine inanıyorum. Bir aile kurup, hayatıma bu şekilde devam etmeyi planlıyorum" diye konuştu.

Hellebaut, "Sporda yeterli parayı kazandın mı" sorusuna ise, "Hayır, bankada ufak bir hesabım oldu. Şu an normal insanlar gibi her sabah kalkıp işime gidiyorum. Atletizmin promosyonunu yapan bir şirkette edindiğim tecrübeleri gecçlere aktaracağım" cevabını verdi.

Bu arada açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu Tia Hellebaut, son dönemde sporu bıraktığını açıklayan 4. ünlü oldu.

Daha önce dünyaca ünlü Belçikalı tenisçiler Kim Clijsters 2007 yılının mayıs ayında, Justine Henin 2008 yılının mayıs ayında, 2 kez Avrupa şampiyonluğu bulunan atlet Kim Gavaert de 2008 yılının eylül ayında sporu bıraktıklarını açıklamışlardı.

TracyMcGrady58 14.12.2008 20:14

Kaş ve Demre'de atletizm yarışması!
Antalya Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kaş Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında düzenlenen atletizm yarışması, Kaş ve Demre ilçelerindeki öğrencilerin katılımıyla yapıldı..

Atletizm Geliştirme Projesi kapsamında düzenlenen yarışma, Kaş İlçesi Çukurbağ Yarımadası güzergahından başladı ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Küçükler ve Yıldızlar olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmalara 220 öğrenci katıldı.

Yarışma sonucunda, 1500 Metre Küçük Kızlarda Kaş İlçesi Çavdır Köyü İlköğretim Okulu öğrencisi Nazmiye Kara, 1500 Metre Küçük Erkeklerde Kaş İlçesi Kasaba Köyü Yatılı Bölge Okulu öğrencisi Yılmaz Cüceoğlu, 2000 Metre Yıldız Kızlarda Demre İlçesi 80'inci Yıl Lisesi öğrencisi Neslihan Dolgun, 2000 Metre Yıldız Erkeklerde Demre Atatürk Lisesi öğrencisi Murat Karaca birinciliği kazanan isimler oldu. Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz yaptığı konuşmada, "Atletizm Geliştirme Projesi kapsamında yapılan ilçeler arası okul öğrencilerinin katıldığı atletizm yarışması çocuklarımızın, gençlerimizin bedensel sağlığının gelişmesi ve öğrenciler arası tanışma, kaynaşma ve beraberinde sosyal, kültürel etkinliklere katılmak çok önemli. Yarışmaya katılan bütün öğrencilere teşekkür ederim" dedi.

Atletizm İl Hakem Komitesi Asbaşkanı Levent Saraçoğlu, Kaş İlçesindeki yarışmada dereceye giren atletlerin Antalya'da yapılacak il birinciliği yarışmalarına katılacağını söyledi.

Tören, dereceye giren sporcularıa madalya ve hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

EyüphanAydın 15.12.2008 21:36

[img]http://www.sporx.com/images/86/59/4385_B_usainbolt001.jpg[/img]

[B]Usain Bolt'un gözü rekorda![/B]

Pekin 2008'in altın madalyalı ismi Jamaikalı sprinter Usain Bolt, ABD'li atlet Michael Johnson'ın 400 metrede 9 yıl önce kırdığı dünya rekoruna gözünü dikti.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 100 ve 200 metrede dünya rekoru kırarak, dünyanın en hızlısı olmayı başaran Bolt, BBC'ye yaptığı açıklamada, başarılarını, 400 metrede de sürdürmeyi düşündüğünü söyledi.

1999 yılındaki 43.18'lik derecesiyle erkekler 400 metrede dünya rekorunu elinde bulunduran ABD'li Johnson'ın rekorunu geliştirmek istediğini söyleyen Bolt, ''Bunu herkes yapmak ister. 400 metrenin antrenmanı çok daha zor, ancak bunu başarmak istiyorum'' dedi.

TracyMcGrady58 16.12.2008 11:37

Pumuckl kostümüyle koşacak!
Guinness Rekoru sahibi Alman Sporcu Dietmar Mücke, Antalya'da düzenlenecek 4. Runtalya Maratonuna çizgi film karakteri "Pumuckl" kostümü ile katılarak, 42 kilometrelik Antalya-Kundu parkurunda yalın ayak yarışacak.

Türkiye'nin önemli spor organizasyonlarından biri haline gelen Uluslararası Runtalya Maratonu, dünyanın dört bir yanından başarılı sporcular ve ilginç katılımcıları ile dikkatleri çekiyor.

Öger Tur Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart 2009'da düzenlenecek maratona bu yıl, 24 saat asfaltta yalın ayak koşarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Alman atlet Dietmar Mücke'nin de katılacağını bildirdi. Mücke'nin dünyanın bir çok ülkesinde düzenlenen maratonlara katıldığını anlatan Recep Yavuz, sporcunun katıldığı 390 yarışın 49'unda yalın ayak koştuğunu söyledi.

Mücke'nin kendisine daha çok özgürlük ifade ettiğini ve çocukluk yıllarına götürdüğünü düşündüğü için yalın ayak koştuğunu söylediğini anlatan Yavuz, Mücke'nin yalın ayak koşusu sırasında ayağına herhangi bir şey batmasından çekinmediğini kaydetti. Yavuz, ''Mücke, insanın tahmin ettiğinden çok daha fazla dayanıklı olduğunu, ayağına bir şey battığında çıkardıktan sonra koşmaya devam ettiğini, yarış sonunda ayaklarını ponza taşı ile temizleyerek bir sonraki koşuya hazırlandığını belirtiyor'' dedi.

Yavuz, bugüne kadar yalın ayak koşmasından dolayı hiç yaralanmadığını anlatan sporcunun, insanların doğa ile daha çok bütünleşmesi gerektiğini ve en büyük dileğinin bir gün bütün insanları yalın ayak koşarken görmek olduğunu anlattığını ifade etti.

-''İHTİYACI OLANLARA YARDIM ELİ UZATIYOR''-
Yavuz, koşularda ciddiyetten biraz uzaklaşarak sosyal değerlere katkıda bulunmayı sağlamak üzere çocukların çok sevdiği kızıl saçlı ''Pumuckl''ı kendisine örnek seçen ve onun kıyafetleri ile koşan Dietmar Mücke'nin böylelikle koşanlara ve seyredenlere ayrı bir heyecan kattığını da bildirdi. Mücke'nin bu şekilde bilgisayar ve televizyon önünde saatler geçiren çocukları daha aktif olmaya teşvik etmeyi hedeflediğini belirten Yavuz, sporcunun bugüne kadar katıldığı yarışlarda topladığı bağışlarla dünyanın dört bir yanındaki insanlara yardım ettiğini vurguladı.

Mücke'nin, ''1 avro ve düşüncelerinin gücü'' sloganı ile bugüne kadar yaklaşık 200 bin avroluk yardım toplayıp ihtiyacı olanlara dağıttığını kaydeden Recep Yavuz, Antalya'da bu yıl düzenlenecek Runtalya Maratonu'nunda ''Pumuckl'' kostümüyle ve aynı slogan ile yardım toplayacağını sözlerine ekledi.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 03:37.