SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Umudumuzu Yitirmedik (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=24553)

konartr58 27.03.2009 11:50

Cevap: Umudumuzu Yitirmedik

BİR KAZANIN ARDINDAN

Sivas kökenli siyasilerin 1980 sonrasının en flaşlarındandı. Ülke sevgisi Sivas sevgisi büyüktü.980 döneminin acılarını yaşamış bir siyasetçi idi. Kahır dolu bir siyasi yaşamı vardı.
Umut ediyorum ki o ve beraberindekiler sağ kurtulurlar. Ama umutları giderek yok edecek iklim koşullarının ortasında beyaz bir boşluğun üzerindeler. Teknolojinin de aciz kaldığı bu durumda söylenecek çok şey yok. Susmaktan başka. Dua etmekten başka.
Kazanın nalsı olduğunu ancak helikopteri bulduktan sonra öğrenebileceğiz. O nedenle şimdiden bir yorum yapmak için erken. Ya da bu durumdan yararlanmak isteyen konuşmalar ve tavırlarda doğru değil. Ulus olarak bu üzücü olayda birilerini suçlamak, birilerini kasıtlı göstermek yanlış olsa gerek.
Ben Muhsin Yazıcıoğlu’nu uzaktan izleyen bir insanım. Sivaslılık bağından öte bir yakınlığım ya da diyalogum olmadı. Ama 12 Eylül cenderesi içerisinde ezilen bir kuşağın insanı olarak yitik kuşağın ünlülerinden olarak biliyorum ve mücadelesine saygı duyuyordum. Belki bir genel ideali olsa da Sivaslılıktan öteye çok fazla kendini gösteremedi. Sivas, Yozgat, Maraş üçgeni içersinde bir alanda sıkışık kalan siyasetçi kimliği ile kimilerine göre bir bölen olarak görüldü. En son uğraşı da kendini bağımsız milletvekili olarak seçtirerek Türkiye de görülmeyen bir başarı elde etmişti. Çünkü ülkemizde kendilerini bağımsız seçtirenler genelde etnik milliyetçilik yapan doğu illerimizden seçilen DTP etkenli kişilerdi. Ama o bu tür bir kullanıma gitmeden Sivaslılık argümanını kullanarak kendini seçtirmeyi becermişti. Bu durumla ilgili olarak seçimler sonrasında yapmış olduğum değerlendirmede şöyle demişim;
” Sivas bağımsız aday seçmekle aslında çok değişik bir mesaj verdi Türkiye’ye. Verilen oylar bir aşiret oyu değildi. Doğudan seçilenler gibi baskın bir ideolojiye bağlı oylarda değildi. Sivaslılık kimliği ile verilen oylardı. Buna benzer bir görüntü sadece Rize’de görüldü. Bu nedenle bu sonucu küçümsememek gerekir. Bir kişi tek başına Sivaslının ¼ ünü etkileyebiliyor. Arkasında iktidarın gücü yok. En Başta karşısında MHP gibi örgütlenme düzeyi yüksek bir gurup var. Bağımsız aday seçmenin zorluğuna rağmen bir insan bu kadar oy alabiliyorsa bu durumda Sivaslıya da; Sivaslıyı kendisine yıllardır kanalize eden bu insana da şapka çıkarmaktan başka bir şey elden gelmiyor.”
Sayın Yazıcıoğlu’nun son yıllarda Atatürk ile ilgili söylediği sözlerde dikkat çeken nitelikte idi. Bu konuyu da bir yazıma taşıyarak, son yıllarda okuduğum en doğru ve en iyi Atatürk yorumu olduğunu belirtmiştim. Sayın Yazıcıoğlu;
“Biz ülkücülerin de, doğal milli liderimiz olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında olumsuz propagandalara ve gelişmelere seyirci kalmakla hata yaptığımızı itiraf etmek isterim. Gençlerimizi önce komünizm ve kapitalizm tehlikesi hakkında eğitirken, milliyetçi saydığımız yazar ve mütefekkirlerin görüşlerine sarılıp, Atatürk’ü sağlıklı olarak öğretip, inceletmediğimiz kanaatindeyim.
Bugün İslam dünyasının içerisinde bulunduğu acıklı durum, Yüce Atatürk’ün ne kadar uzak görüşlü olduğunu, bugünleri o zamandan görebildiğini göstermektedir. Devletin temellerini Cumhuriyet üzerine inşa etmesi laik ve üniter devlet yapısını yerleştirmesi sayesinde ülkemiz, tüm zorluklar ve yanlış yönetimlere rağmen, her türlü tehlikeye karşı göğüs gerebilen bir dünya devleti halinde varlığını devam ettirebilmektedir. Atatürk’ü doğru anlayarak yetişen gençlerimizin dünyadaki her türlü yarışta, onurla mücadele edip, başarılı olacağına inanıyoruz. Atatürk’ü doğru anlayan devlet adamı ve siyasetçilerin ülkemizi emperyalist ülkelerin pençesine terk etmeyeceğini, dış mihraklarla içli dışlı olmayacağını da vurgulamak isterim.
Atatürk çizgisinden sapan yöneticilerin, bugün ülkemizi tehlikeli maceralara ittiğini, ülkemizin çıkarlarını kendi çıkarları uğruna heba ettiklerini de üzülerek görmekteyiz. Bu türden siyasilerle yaptığımız mücadelemizin temel fikri dayanağı, elbette Atatürk’ün manda ve himaye. Kabul etmeyen tam bağımsızlık kavramında saklıdır.” Diyerek güzel bir itiraf ve yorumda bulunmuştur. Umarım ki bu konuda onu anlayan ve tamamlayan yandaşları ve gönüldeşleri çok olur. Yeni yerleştirmeye çalıştığı siyasi çizgi yeni Osmanlılıktı. Sanırım bu ifade ile ön Asya da yeniden Türkiye’nin etkin ve egemen olmasını istiyordu.
Kaza sonucu ne olursa olsun şunu açıkça ifade etmeliyim ki, Bu kaza Türk siyasetinde önemli bir etki yaratacaktır. Türkiye gündem’ini birçok konuda uzunca bir süre etkisi altına alacaktır.
Bu üzücü olayı bahane edip de yönetenleri eleştirmek için bahane kapısı arayanları sinekten yağ çıkarma amaçlı hoş olmayan davranışlar olarak gördüğümü belirtmek isterim. Özellikle de Baykal ve Erbakan’ın konuşmalarını doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Buna benzer görüntüler Sivas’ta da tevessül eden yayın kuruluşları ve kişiler oldu.
Şimdi sabır zamanı,şimdi dua zamanı.

cywasli 27.03.2009 11:52

üşüyoruz be reis nerdesin....
içimiz kan ağlıyor kan....
sen alperensin,
sen reissin,
sen sen başbuğsun,
sen yiğidosun...
inanıyoruzki senin dayanacak gücün var...
üşüme ne olur...

emmioglu5858 27.03.2009 12:12

ALLAHIM sen büyüksün umudumuzu yitirmeyelim güzel sivasimizin degerli lideri sayin MUHSIN YAZICIOGLU nun ve diger degerli arkadaslarininda kurtulacaklarina ümitliyim .arkadaslar lütfen dualarinizi eksik etmeyin su anda duadan baska yapacak bir seyimiz yok sizleri duaya davet ediyorum..... SAYGILARIMLA::::::::

SEVDAMSIN58 27.03.2009 13:00

BENIM ALLAH TAN YANA UMUDUM BITMEDI AMA BU HUKUMET OLDUGU MUDDETCE TC DEN UMUDUM BITMISTIR DEVLETI BOYLE ACIZ BURAKAN BIR HUKUMETI LANETLE KINIYORUM

zaralı19 27.03.2009 13:36

[B]Bizler hepimiz sana ve sana eşlik eden insanlara duacıyız. İnanıyorum ki Allaha(c.c) ve Kadare olan inancın seni kurtaracaktır. Seni umutla bekliyorum,Ağlamıyorum çünkü Umuda olan ağlamaz sayın Başkanım[/B]

SenSetik 27.03.2009 13:43

[B]Helikopterin içinde bulunanların hala canlı kalabilmelerinin mümkün olduğunu savunan AKUT Antalya Şube Başkanı Sevgül, "Helikopterin renginin kırmızı olması büyük avantaj. Eğer helikopter parçalanmadıysa, kar yüksekse içine girebilmişlerse hayatta kalma şansları var" şeklinde konuştu.[/B]

bana ümit veren bir açıklama...Rabbim sen büyüksün...

kolocu5858 27.03.2009 16:46

BAŞIMIZ SAVULSUN ALLAH MEKANLARINI CENNET ETSN AİLELERİNE SABIR VE DİRENC VERSİN ALLAH RAHMET EYLESİN:(

superglam 27.03.2009 18:24

Bir melek daha rabbine kavuştu.. Allah mekanını cennet eylesin TÜRKİYE'min başı sağ olsun... Milli maça siyah kurdeleyle çıkmamız lazım artık... Çok değerli bir insanımızı yitirdik..

superglam 27.03.2009 18:42

Biraz önce [email]tff@tff.org[/email] adresine mesaj attım; umarım ispanya-TÜRKİYE maçına siyah kolluk ve saygı duruşu yapılmasını rica ettim.! Adam gibi adam Muhsin abimize, Vefatıyla Türkiyeyi birleştiren merhum insana ve yol arkadaşlarına yaraştığını düşünüyorum..!

sevda58 27.03.2009 22:26

MARAŞTAN BİR HABER GELDİ....
Karlı dağların ardında
Yare doğru yürüyorum
Yunus'un feyiz aldığı
Yere doğru yürüyorum
Yürüyorum yürüyorum yürüyorum

Kah atlıyım kah yayayım
Hangi derdimi sayayım
Ben bu alemde rüyayım
Sırra doğru yürüyorum