![]() |
Kiremit Bacaları
Kiremit Bacaları
Kiremit bacaları (canım) Geydinmi alacaları (canım) Sevmeyin gelinleri (canım) Darılır kocaları (canım) Bahçeyi belliyorlar (canım) Gülünü elliyorlar (canım) Bu ne şirin şehrdir(canım) Sevmeden söylüyorlar (canım) Kaynak Kişi Zaralı Halil -Ö.Altuğ Derleyen M.SARISÖZEN (DERL.) Yöre Sivas |
Nasıl Yar Diyeyim Ben Böyle Yare
Nasıl Yar Diyeyim Ben Böyle Yare
Nasıl Yar Diyeyim Ben Böyle Yare Mecnun Edip Çöle Saldıktan Sonra Alemin Bağına Bülbüller Konmuş Nidem Benim Gülüm Solduktan Sonra Karadır Kaşların Ferman İstemem Şu Gönlümden Özge Mihman İstemem Ölsem De Derdime Derman İstemem Ok Vurup Sinemi Deldikten Sonra Coşkun Çaylar Gibi Çağlamayan Yar Gönlünü Gönlüme Bağlamayan Yar Benim Bu Halime Ağlamayan Yar Daha Ağlamasın Öldükten Sonra Pir Sultan Abdal´ım Sürem Bu Yolu İnsanı Kamilin Olmuşam Kulu İster Yağmur Yağsın İsterse Dolu Nidem Ben Ummana Daldıktan Sonra Kaynak Kişi Ali Ekber Çiçek Derleyen Pir Sultan Abdal Yöre Sivas |
Niçin Ağlamayım Niçin Gülmeyim
Niçin Ağlamayım Niçin Gülmeyim
Niçin ağlamayım niçin gülmeyim Deli gönlüm bir sevdaya bağlandı Özü şirin sözü şirindir yarin Gamzesi ok kaşı yaya bağlandı Yürüdükçe eda verir özüne Kuduret sürmesi çekmiş gözüne Taramış zülfünü dökmüş yüzüne Zannedersin bulut aya bağlandı İrfaniyem yeni buldum bir devlet Sakın yadlarınan eyleme ülfet Eskiden kalmadı mihri muhabbet Şimdi gönül taze yara bağlandı Derleyen Kamber Yıldırım-Süleyman Yıldız Yöre Sivas (Tokuş Köyü) |
Sarardım Ben Sarardım
Sarardım Ben Sarardım
Sarardım Ben Sarardım, Senin İçin Sarardım. Baş Yastıkta Göz Yolda, Her Gelenden Sorardım. Oy Dağlar Yeşil Dağlar, Gurbette Yarim Ağlar Açtı M’ ola şu Sivas’ın Gülü Yaprağı, Çekti Bizi Gurbet Elin Suyu Toprağı. Kayalardan Kayarım, Bulamadım Ayarım. Ben Bu Dertten Ölürsem, Kaderime Sayarım. Al Dağlar Yeşil Dağlar, Gurbette Yarim Ağlar Açtı M’ ola Su Sivas’ın Gülü Yaprağı, Çekti Bizi Gurbet Elin Suyu Toprağı. Kaynak Kişi Muzaffer Sarısözen Yöre Sivas |
Seherde Ağlayan Bülbül
Seherde Ağlayan Bülbül
Seherde ağlayan bülbül Sen ağlama ben ağlayım Ciğerim dağlayan bülbül Sen ağlama ben ağlayım Bülbül... Aşık der ki hale böyle Gideriz biz yola böyle Felek bildiğini işler Hemen yüzyıl talep eyle Bülbül... Bülbülün doları sarı Ben ağlarım zarı zarı Sende mi yitirdin yarı Sen ağlama ben ağlayım Bülbül... Aşık değir ki uyandım Uyandıkça uyandım Taş olsam yandımıdı Toprak olup dayandım Derleyen Aşık Veysel Şatıroğlu Yöre Sivas/ Şarkışla |
Sen Bir Ceylan Olsan
Sen Bir Ceylan Olsan
Sen bir ceylan olsan ben de bir avcı Avlasam çöllerde saz ile seni Bulunmaz dermanı yoktur ilacı Vursam yaralasam söz ile seni Kurulma sevdiğim güzelim deyin Bağlanma karayı alları geyin Ben bir çoban olsam sen de bir koyun Seslesem elime tuz ile seni Koyun olsan otlatırdım yaylada Tellerini yoldurmazdım hoyrada Balık olsan takla dönsen deryada Düşürsem toruma bez ile seni Veysel der ismini koymam dilimden Ayrı düştüm vatanımdan ilimden Kuş olsan da kurtulmazdın elimden Eğer görsem idi göz ile seni Derleyen Aşık Veysel Şatıroğlu Yöre Sivas / Şarkışla |
Taze Karlar Yağmış Karın Üstüne
Taze Karlar Yağmış Karın Üstüne
Taze karlar yağmış karın üstüne Bülbül figan eder gülün üstüne Dedilerki nazlı yari el almış Daha iflah olmam bunun üstüne Ekine gidiyor elinde orak Ekini kurumuş tarlası ırak Yarimi görünce alıyor merak Ben yari görmedim bunun üstüne Gine güz geldide hava soğudu Benim nazlı yarda ahdım çoğudu Ondan gayrı sevdiceğim yoğudu Başka yar sevemem bunun üstüne Kaynak Kişi Ali Sultan Yöre Sivas/Yıldızeli |
Uzun İnce Bir Yoldayım
Uzun İnce Bir Yoldayım
Uzun İnce Bir Yoldayım Gidiyorum Gündüz Gece Bilmiyorum Ne Haldeyim Gidiyorum Gündüz Gece Dünyaya Geldiğim Anda Yürüdüm Aynı Zamanda İki Kapılı Bir Handa Gidiyorum Gündüz Gece Uykuda Dahi Yürüyom Kalmaya Sebep Arıyom Gidenleri Hep Görüyom Gidiyorum Gündüz Gece Kırk Dokuz Yıl Bu Yollarda Ovada Dağda Çöllerde Düşmüşüm Gurbet Ellerde Gidiyorum Gündüz Gece Düşünülürse Derince Uzak Görünür Görünce Bir Yol Dakka Miktarınca Gidiyorum Gündüz Gece Şaşar Veysel İş Bu Hale Kah Ağlaya Kahi Güle Yetişmek İçin Menzile Gidiyorum Gündüz Gece Derleyen Aşık Veysel Şatıroğlu Yöre Sivas / Şarkışla |
Yandı Ha Yandı
Yandı Ha Yandı
Bir güzelin hasretinden ahından canan ahından Tutuştu her yanım yandı ha yandı yandı ha yandı Aşık oldum onun mah cemaline mah cemaline Aşkından her yanım da (yandı ha yandı) Benim derdim senin derdine taydır cananım taydır Bir güzel sevmişem gaşları yaydır gaşları yaydır Saatim gün geçer her günüm aydır her günüm aydır Üçyüzaltmışbeş günümde (yandı ha yandı) Sıtkıyam çekmişem gayet zarı ben gayet zarı ben Dilerimki muradıma erem ben canan erem ben Bir hayırsız yar elinde kaldım ben canan kaldım ben Ağzımda dillerim (yandı ha yandı) Kaynak Kişi Güler Duman Kaynak Aşık sıtkı Derleyen Aşık sıtkı SİVAS |
Yandım Allah Yandım
Yandım Allah Yandım
Yandım Allah yandım yatamıyorum Gençlik elden gitti tutamıyorum vah vah Yarin bahçesinde bülbül idim Alındı dillerim ötemiyorum vah vah Amman amman amman ey Gülüm amman amman ey Bugün kara gözlü yardan Ayrıldım oy oy Yüce dağ başında kar yiyeyim mi Yar senin derdinden eriyeyim mi vah vah Aşkın zencirini taktın boynuma Kıyamete kadarsürüyeyim mi vah vah Amman amman amman ey Gülüm amman amman ey Bugün kara gözlü yardan Ayrıldım oy oy Kaynak Kişi Nuri Üstünses Derleyen M.SARISÖZEN (DERL.) Yöre Sivas SÖYLEYEN ZARALI HALİL |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 08:30. |