SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Bir Düşüş Öyküsü (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=27104)

kasko 03.09.2009 16:45

Cevap: Bir Düşüş Öyküsü

Bana göre şöyle bir durum var.Bu takımın buralara kadar gelmesinde herkes bir tutturmuş Bülent hoca'dır gidiyor.Sanki herşey Bülent Hoca sayesinde olmuş onun sayesinde bitmiş.Zeki Çol'un da bu konuda bazı eksik bilgileri var.

Bu takım Mecnun Başkan'ın yönetime gelmesiyle büyük bir çıkış trendi yaşadı.Başkanın yönetime geldiği ilk sene İsmail Kartal yönetiminde sivasspor şampiyon olarak süper lige terfi etti.Bu sivasspor tarihinde bir ilk olarak göze çarpmaktadır.Burada Mecnun Başkanımızın yönetiminde sivassporun çok iyi yönetileceği ve başarıların gelebileceği bu şampiyonlukla kanıtlanmış oldu.Daha sonra süper lige çıkılmasıyla birlikte iki yabancı hoca ile( lorant ve karol pecze) çalışıldı.Ancak süper lige yeni çıkan bir takım için bu çok yabancı bir durumdu.Bir kan uyuşukluğu oluşmadı, oluşması da beklenemezdi zaten.Bu şekilde yönetim-teknik heyet bütünleşmesi sağlanamadı.Daha sonra bu hatadan ders alınarak yerli hocaya dönüldü ve Bülent Hoca takımın başına getirildi.Bülent Hoca'nın avantajı bu takımı, camiayı ve şehri çok iyi tanımasıydı.Kendisini geliştirebilmesi için abi olarak gördüğü Mecnun Başkan kendisine her türlü ortamı hazırladı.Şehir ve şehirdeki insanlar da kendisini çok iyi tanıdıklarından hep destek verdiler.Yaptığı yanlış hareketlerde, davranışlarda seslerini çıkarmadılar.Bülent Hoca da bu özgür ortamda her istediğini rahatlıkla yapabildi.
Yani buradaki başarıyı ortaya çıkaran etkenlerin sadece Bülent Hoca olduğunu söyleyerek çok kişiye haksızlık etmiş oluruz.Burada o beğenmediğiniz taraftarın önemli bir etkisi olmuştur.Mecnun başkanımızın başkanlığındaki yönetimimizin etkisi olmuştur ve ayrıca Bülent Hoca 'nın daha önce sivası bilmesi ve tanıması bunda önemli bir etken olmuştur.Bu etkenler biraraya gelince başarı da kaçınılmaz olmuştur.
Şimdi durum nereye geldi kısaca analiz edersek, Bülent Hoca tüm bu başarıyı kendisi sahiplenerek bu konuda çok büyük bir bencillik yaptığını ortaya çıkarmıştır.Neden mi diyorum?
Çünkü Bülent Hoca'nın demeçlerinde ben şunu görüyorum.Bu takım 6 sene önce nerdeydi şimdi biz nerelere getirdik.Bunlar söylenecek laflar değil.
Bu yüzdendir ki Bülent Hoca 'ya karşı daha önce yurdun genelinde oluşan antipati artık sivasspor taraftarında da iyiden iyiye kendini göstermeye başlamıştır.Ayrıca ben Bülent Hoca'nın ağzından "Sivassporumuz" diyerek bahsettiğini hiç duymadım.Nedendir bilinmez sürekli bu konularda mesafeli durdu.Yani başarının önemli etkenlerinden biri olan taraftar desteğini yavaşa yavaş kaybetmeye başladı Bülent Hoca.
Ben tespitlerime dayanarak şunu söyleyeceğim;
Bu takımın başına Mecnun Başkan kendi tanıdığı yakın çevresinden tabi futbolle uğraşan kimi getirirse getirsin bu takım başarılı olur.Yeterki yabancı olmasın ve Mecnun başkanla aralarında bir samimiyet olsun gerisi önemli değil.Çünkü bir İsmail Kartal örneği ve son olarak da Bülent Hoca örneği var.
Dolayısıyla ben bu başarının daha çok Mecnun Başkan ve yönetimin eseri olduğuna inanıyorum...

İbrahimAyas01 03.09.2009 17:50

[QUOTE=izmirligardaş58;557263]arkadaşlar forumlarda belki birileri yazılarımı yorumlarımı okur ılımlaşır die yazmıştırımdır ama ben zaten bülent uygunu vede hayrettini hiç sevmiorum ki nefret bile ediorum o bülent hoca varya ta bilmem napım geçen sene manisasporla olan kupa maçında teee otele gittik ya yırttım kendimi hocam hocam vallahide tam önümde bakmadı bakmak istemedi yine aynı şekilde denizlide maçtan sonra tüm otobüs otele gittik gece 1de evimize dönmedik yollara düştük ama o alex fergusonluk taslıyorya bizi bi fırçaladı sanki cumhur başkanı dangalak okusun bu yazıyıda bi gram erkekse karşıma çıksın bende onun duyacağı şekilde bırakın la çekinmeyin kendini bişey sanan artistlerle dedim ki gocunmamda ondanda korkmam hayrettin yine öle bizim sivaslılar öle değilmi biraz şöhret biraz para görünce imparator oluyor çok örnekleri var allah insanı şaşıranlardan etmesin bide sergio pacego olayını okuyunda hocayı tanıyın ateş olmayan yerden duman çıkmaz piss ırkçı biz osmanlı torunuyuz oğlum bu ülkede ne ırklar ne dinler barınmış sen kim oluosun geçen sene israil olayında ibrahim doğaşanın yaptığı hep sivassporu yanlış yansıtmaya neden olan durumlar eleştirilier ve tepkiler sembol olmaz toplu olur bi sembol olarak ona düşmezdi bak futbolu ilerleyeceğine geriledi ona düşmezdi trübün zaten gerekli pankartları açıyordu başka hoca olsa kadro dışı bırakırdı ben olsam bende bırakırdım tekrar diyorum tepkiler kişisel olunca sadece köpek gibi hörür toplu olunca çığ gibi büyür[/QUOTE]
[B]
yazdıkların dogruysa gerçekten çok yazık [/B] :confused:

58musab58 03.09.2009 17:54

çok güzel yazmış ellerine sağlık...bülent uyguna tepki gösterenler onun kötü teknik adam olduğundan değil gidişat ii değil onun için biraz silkinip takımın kendine gelmesi için..

58ÖREN58 03.09.2009 18:12

son uc hafta bulen hoca hata yapmadı bence butun yonetım olarak rehavete kapıldılar o yuzden sampıyonluk gıttı bırazda son ıkı hafta formsuzluk tabıkı

makebu 03.09.2009 18:40

Bülent hoca bazılarıına göre hatalı olabilir ama sezon uzun çok şey değişecek....
en büyük değişim sivasspor da olacaktır.bülent uyguna tam destek.

saygılarımla...

okkan 03.09.2009 18:50

Zeki Çöl ün yazıları içinde bulunduğumuz durumu ortaya koyuyor.Gecen yıldı galiba Türkcel süper ligde en uzun zaman görev yapan hocaların başında Bülent Uygun geliyordu..Demekki taraftar uzun süredir hep olumlu tepki vermiş hocaya..Sayın Çöl bırakında üç haftada sıfır çekmiş hele hele Trabzon ve de Diyarbakıra evinde mağlup olmuşsun..Ne yapacaktı taraftar tepkisini vermeyecekmiydi...Gecen yıl başarılarından dolayı maçlarda taraftarın takıma sahip çıkılmadığı, yazıldı ,çizildi söylendi..Bu yılda tepki veriyosun yine kimseye yaranamıyosun...Bülent hocanında artık bu saatten sonra takıma fayda vermesi lazım artık yetti...Kendisi son kredilierini kullanıyor..Ha bu ara unutmadan Sivasspor kimsenin sığınacağı bir liman değil..Kamuoyunda adı çetelerle anılan bilmem karanlık işlere bulaşmış kişilerin Sivassporda ki sıfatları ne olursa olsun kendilerine dikkat etmelidirler.Burası kimsenin ne kaçacağı nede kurtulacağı birer liman değildir,..

merkez_emre 03.09.2009 19:47

aynen katılıyorum sımdıye kadar bızı getıren adam o
cok fazla konusan morınho dan bıle abartılı ve anlamsız acıklamalar yapanda o

ama su var sıvasspor a gelmıs gecmıs en buyuk hocaların basında gelır ve kımse nın onu ıstıfaya cagıraya hakkı yok

subasi29 03.09.2009 19:57

zeki col icimizdeki gercegi yazmis bravo

Bestepeli-58 03.09.2009 20:38

zeki col ne yazmış kardeşim bu olay bunların beklediği bir düğün dü bayramdı şimdi kına yakıyorlar bu zeki col degilmiydi bu bjk şanpıyonlugu bırakmaz diyen ben 12 yıl önce bu filmi seyretim bülent uygun topcuydu kocelinde koceli şanpıyonluga giderken yok güvenc kurtar bunu dedi yok topcular şunu dediler kocelini yediler sivas spor şanpıyonluga giderken aynı şeyi yaptılar ben yemem bunları zeki efendi ben sizin cigerinizi bilirim siz kemik olmadan hiç bir zamn ürmesiniz ulasal basın gecin lan bunları gecen yıl sivastan kac topcu alındı bir satır yazı yazabildinizmi o yürek sizde yok mustafa denizlinin tarihteki en güzel sözu budur LEŞ GARGALARI BEN YEMEM BU NUMARALARI YÜRÜ BÜLET HOCA SEN BU İŞİ BİTİRECEKSİN İNŞ SİVASI ŞANPIYON YAPMADAN GİTME Kİ BUNLAR SUSUSUN

Aydogan58 03.09.2009 20:40

zeki col sivasa yazdigi bir yorumuda daha önce trabzona yazmisti,,
ordada hem takimi hemde baskani ve taraftari kinamisti ,,sivas trabzonu 3-0 yenince basinda yönetim maci niye kayip etigini sorunca,, bunu teknik direktörü size anlatsin deyince.............teknik direktör istifasini vermisti.

zeki colda siz kimsinizki ligden ve takiminizdan beklentileriniz fazlamiydi diye aciklama yapmisti ,,,sanki yeni teknik adami gelince sizimi kurtaracak dersine ......

ve sonunda ne oldu trabzon zirvedeki yarisini sürdürdü ve bu sene sivasin arkasinda 1 puanla bitirdi sezonu !!!

WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:29.