SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Maçı değerlendirelim (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=31113)

BOUN 23.01.2011 22:44

Cevap: Maçı değerlendirelim

Staddan yeni eve geldim. Bir çok arkadaşın iddia ettiği gibi yeni transferlerle şov yapacak bir Sivasspor beklemiyordum. Adamlar takımla beraber bir tane bile hazırlık maçı yapmadı ki ilk maçtan fırtına gibi esmelerini bekleyelim! Ama sağolsunlar, yeni transferlerimiz kesinlikle ilk maç olmasına rağmen benim beklediğimden çok daha iyi performans ortaya koydular. Şunu baştan söyleyelim ki Sivasspor bu yıl ligde kalırsa -ki kalacak inşallah- bu kesinlikle yeni transferlerle olacak. Rada, Navratil, Grosicki ve kalede Korcan kesinlikle beklediğimden daha iyi performans gösterdiler. Biz eskimiş, heyecanını kaybetmiş ve ruhsuzlaşmış adamlardan ne kadar çabuk kurtulursak o kadar iyi olacağını/olduğunu bir kez daha gördük.

Rıza Hoca'ya laf söyleyenler olmuş, takımın çok geriye yaslandığı, defans oynadığımız söylenmiş. Bence burada hocadan daha fazla futbolcuların suçlanması gerekir. Hoca'nın sistemine bakınca ilk yarı Mehmet - Suarez, ikinci yarı ise Mehmet - Kamanan - Eneramo'yu forvet bölgesinde denedi. Adam daha ne yapsın, dörtlü forvet mi oynatsın? Mehmet Yıldız'ın iki-üç yıl önceki halini hatırlayın, böyle miydi? Topu alır başını eğer, basar gider, kimse onu durduramaz, ayağından topu alamazdı. Bugün bu Mehmet kıçını kaldırmaktan aciz, top hakimiyeti zayıflamış, oyunu yavaşlatıyor. Kamanan'ın bir kaç hafta önce gideceği söylentileri çıkınca 'aman Kamanan canım Kamanan' diyenler, bugün Kamanan'ı görmüşlerdir. Erman ve Mehmet Yıldız'la birlikte bu maçın en faydasız üçüncü adamıydı! Erman - Kamanan - Mehmet Yıldız üçlüsünü maçın kötüleri olarak seçiyorum. Erman'dan içerideki maçlarda yararlanabiliriz belki, Kamanan ise bu kafayla yedek kalmaya devam eder/etmeli, belki içerideki maçlarda Rıza Hoca üçlü forvete döneceği zamanlarda üçüncü kişi olarak kullanır veya ihtiyaç olunca sağ açık olarak oynatabilir. Sene sonunda yolcu edilmeli. Mehmet Yıldız'ı hala yıldızımız olarak görmek istiyorum ancak yeni transferler form tuttuğu vakit artık Mehmet'in yavaş yavaş dinlendirilmesi gerekecek.

Vasat oyuncular ise Suarez ve Mehmet Nas'dı. Suarez'e kötü demiyorum çünkü bu maçta oynayacak tarzda yırtıcı forvet değil. Onu besleyecek orta saha ve kanatlar gerek ki bu sitil bu maçta bizde yoktu.

Diğer oyuncular Ziya - Kadir - Rada - Navratil - Grosicki - Eneramo - Korcan kesinlikle kalan maçlarda banko oynayacak ve oynaması gereken futbolcular.

Son olarak stada gelen bize ayrılan yeri dolduran tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Ah ne olur biraz da tezahürat kültürümüz gelişseydi! Altıncı yılımız süper ligde hala gelen 1600 kişinin 100'ü bağırıyor. Bu arada stadyumu Gsliler paşa paşa kullansın, hakkatten harika bir stadyum yapmışlar, darısı bizim başımıza. '4 Eylül bize yeter' diyenler gelip bir maç izlesinler, konforu daha önemlisi ambiansı görsünler. Bizde 100 kişi değilde 1600 kiş bağırsaydı stadyum inlerdi eminim. Öyle ki bağıran 100 kişiye rağmen Gs taraftarı sık sık ıslıklarıyla bizim taraftarımızın tezahüratlarını kesmek ve susturmak zorunda kaldı. Tabii bu avantajı hakemi etkileyerek de çokca kullandılar. Ne diyelim darısı başımıza!

Ayrıca Antalya maçında 4 Eylül tıklım tıklım dolsun, Sivasspor şovu izlesin. Garantisini veriyorum, takım çok iyi, ben beğendim. En azından daha evvel İstanbul'da hep iki gol yediğimiz Gs'den bu maçta, hem de açılış maçlarında, hem de 40 binden fazla taraftarlarının önünde sadece bir gol yedik. :) İhtiyacımız olan üst üste iki galibiyet. Bunun için ilk adım Antalya maçı olmalı.

rapge 23.01.2011 22:50

Korcan: Çok yararlı oldu takıma fakat topları sektiriyor sıkıntı olabilir.
Uğur: Takımın en çalışkanlarından gerek hırsı gerek hızı olsun.
Navratil:Rakiplerine geçip vermedi.İlerleyen haftalarda daha iyi olucak.
Hayrettin:Sakatlanmadan önce süper oynadı.İnş önemli bişey yoktur.
Ziya:İlk yarıdaki performansı devam ettiriyor.
Grosicki:Daha kimse tanımıyor.Süper olcak süper :)
Rada:Biraz ağır kaldı.Aralara pas atmaya çalıştı.Daha iyi paslar bekliyoruz.
Erman:İbb'deki Ermanı istiyoruz.
Mehmet Yıldız: Eskisi kadar top saklamıyor.Saklasa daha iyi olur.
Pedriel:Bugün kötüydü.
KADİR: Tartışmasız en süper oyuncu.
Kamanan:Eski Kamanan değil!!
Mehmet Nas:Daha iyi olacak.
Eneramo:Bende Kamanan değilde o alınsaydı belki daha farklı olurdu.

58CeZa58 23.01.2011 22:51

arkadaslar her mactan sonra
neyden biktim bilyiormusnuz

her mactan sonra hep ve cogu yada herkez
bu oyuncu gönderilmeli
su gönderilmeli
ne bu yaa
bi iyi oynamadi diye gönderilmeli
bunu bizim futbolcularmiz okuyordur kesin
bence üzücü birsey
bu macta iyi degildi falan yazilir ama hepte gönderilmeli lafini almayin agziniza

migroArmis 23.01.2011 22:53

Sivasspor gerek yeni transferleriyle gerekse oynadığı futbolla bana gre geçer not aldı.Mağlubiyete çok fazla takılmamak lazım daha ncede sylemiştim Sivasspor adına olmazssa olmazların maçı değildi.......

şarkışla 58 23.01.2011 22:53

Maçtan geliyorum.Canlı canlı izledim SİVASSPOR u.İlk önce şunu belirteyim,bazı arkadaşlar işte rakip gs idi,gs ye yenildik ne var bunda tarzında yorumlar yapmışlar.Bakın arkadaşlar rakibimiz Konya,Bursa dan puan aldı bu şu demek,biz özellikle bu gibi zor maçlardan puan ve puanlar çıkartmalıyız.Öyle gs ye yenildik normal falan diye birşey yok olmamalı.Maça gelirsek o kadar da iyi değildik.Sistemimiz yok.Sürekli defanstan top şişirdik bu toplarda gs defansı tarafından kolaylıkla karşılandı.Orta saha diye birşey yok.Rıza hocanın Erman ve Mehmet e bu kadar sabretmesine çok şaşırdım ikiside aldığı tüm topları ezdiler resmen.Pedriel yalnız ve etkisiz kaldı yerine giren Kamanan da aynısı.Korcan bana güven vermedi daha 5. dk itibaren zaman geçirme olaylarına başladı.Bazı toplarıda sektirdi 2 kritik kurtarış yaptı.Navratil sade ve olumlu,Rada biraz vasattı.Kadir herzaman ki gibi mücadeleciydi.Grosicki iyi bir topçu sağdan çizgiye kadar inip kesebiliyor onu anlayacak adam lazım.Eneramo birkaç hafta sonra iyi olur tehlikeli bir adam.Mehmet Nas sıfırdı resmen.Genel olarak haftaya Eneramo-Pedriel olmalı Erman ve Mehmet kesilmeli

subasi29 23.01.2011 22:54

[B]Riza Hocaninda Dedigi Gibi Yenilerden Verim Beklemek Yanlis ! ama ozellikle kamil groscki iyi adapte olmus maca transferler bence trabzon macina kadar tam yerine oturur :) bu arada eneramo biraz daha erken girseydi oyuna atarmiydi atardi ha :) [/B]

Champion_58 23.01.2011 22:54

[B]erman mehmet nas ve mehmet yıldız[/B] olmasaydı yenerdik
bu adamları özellikle izleyin faydalı değiller kesinlikle .
mehmet ilerde top tutuyor denilebilir ama onun yerine hızlı ve kanatlara geçiş yapabilen bi oyun tarzı daha iyi bence ..
rıza hoca nın şişirme oyun oynatmaması lazım.
mehmet yılıdızı her kes çözmüş artık topu alsada pas çıkarttırma yeter diyolar.onu kesince başka bi atak varyasyonumuz yok işte bu kadar kısır oyun tarzıyla gol üretemeyiz.
grosickiye suareze kamanana veremediği paslar bunu gösterir!

sivastatlıbelam 23.01.2011 22:57

[QUOTE=BOUN;686184]Staddan yeni eve geldim. Bir çok arkadaşın iddia ettiği gibi yeni transferlerle şov yapacak bir Sivasspor beklemiyordum. Adamlar takımla beraber bir tane bile hazırlık maçı yapmadı ki ilk maçtan fırtına gibi esmelerini bekleyelim! Ama sağolsunlar, yeni transferlerimiz kesinlikle ilk maç olmasına rağmen benim beklediğimden çok daha iyi performans ortaya koydular. Şunu baştan söyleyelim ki Sivasspor bu yıl ligde kalırsa -ki kalacak inşallah- bu kesinlikle yeni transferlerle olacak. Rada, Navratil, Grosicki ve kalede Korcan kesinlikle beklediğimden daha iyi performans gösterdiler. Biz eskimiş, heyecanını kaybetmiş ve ruhsuzlaşmış adamlardan ne kadar çabuk kurtulursak o kadar iyi olacağını/olduğunu bir kez daha gördük.

Rıza Hoca'ya laf söyleyenler olmuş, takımın çok geriye yaslandığı, defans oynadığımız söylenmiş. Bence burada hocadan daha fazla futbolcuların suçlanması gerekir. Hoca'nın sistemine bakınca ilk yarı Mehmet - Suarez, ikinci yarı ise Mehmet - Kamanan - Eneramo'yu forvet bölgesinde denedi. Adam daha ne yapsın, dörtlü forvet mi oynatsın? Mehmet Yıldız'ın iki-üç yıl önceki halini hatırlayın, böyle miydi? Topu alır başını eğer, basar gider, kimse onu durduramaz, ayağından topu alamazdı. Bugün bu Mehmet kıçını kaldırmaktan aciz, top hakimiyeti zayıflamış, oyunu yavaşlatıyor. Kamanan'ın bir kaç hafta önce gideceği söylentileri çıkınca 'aman Kamanan canım Kamanan' diyenler, bugün Kamanan'ı görmüşlerdir. Erman ve Mehmet Yıldız'la birlikte bu maçın en faydasız üçüncü adamıydı! Erman - Kamanan - Mehmet Yıldız üçlüsünü maçın kötüleri olarak seçiyorum. Erman'dan içerideki maçlarda yararlanabiliriz belki, Kamanan ise bu kafayla yedek kalmaya devam eder/etmeli, belki içerideki maçlarda Rıza Hoca üçlü forvete döneceği zamanlarda üçüncü kişi olarak kullanır veya ihtiyaç olunca sağ açık olarak oynatabilir. Sene sonunda yolcu edilmeli. Mehmet Yıldız'ı hala yıldızımız olarak görmek istiyorum ancak yeni transferler form tuttuğu vakit artık Mehmet'in yavaş yavaş dinlendirilmesi gerekecek.

Vasat oyuncular ise Suarez ve Mehmet Nas'dı. Suarez'e kötü demiyorum çünkü bu maçta oynayacak tarzda yırtıcı forvet değil. Onu besleyecek orta saha ve kanatlar gerek ki bu sitil bu maçta bizde yoktu.

Diğer oyuncular Ziya - Kadir - Rada - Navratil - Grosicki - Eneramo - Korcan kesinlikle kalan maçlarda banko oynayacak ve oynaması gereken futbolcular.

Son olarak stada gelen bize ayrılan yeri dolduran tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Ah ne olur biraz da tezahürat kültürümüz gelişseydi! Altıncı yılımız süper ligde hala gelen 1600 kişinin 100'ü bağırıyor. Bu arada stadyumu Gsliler paşa paşa kullansın, hakkatten harika bir stadyum yapmışlar, darısı bizim başımıza. '4 Eylül bize yeter' diyenler gelip bir maç izlesinler, konforu daha önemlisi ambiansı görsünler. Bizde 100 kişi değilde 1600 kiş bağırsaydı stadyum inlerdi eminim. Öyle ki bağıran 100 kişiye rağmen Gs taraftarı sık sık ıslıklarıyla bizim taraftarımızın tezahüratlarını kesmek ve susturmak zorunda kaldı. Tabii bu avantajı hakemi etkileyerek de çokca kullandılar. Ne diyelim darısı başımıza!

Ayrıca Antalya maçında 4 Eylül tıklım tıklım dolsun, Sivasspor şovu izlesin. Garantisini veriyorum, takım çok iyi, ben beğendim. En azından daha evvel İstanbul'da hep iki gol yediğimiz Gs'den bu maçta, hem de açılış maçlarında, hem de 40 binden fazla taraftarlarının önünde sadece bir gol yedik. :) İhtiyacımız olan üst üste iki galibiyet. Bunun için ilk adım Antalya maçı olmalı.[/QUOTE]

çok doğru tespitler,içimize soğuk su döktünüz sağolun,yine mi acaba demeye başlamıştık,evet yeniler daha coşkulu ve belli ki futbolu biliyorlar,ama rıza hocam allah rızası için şu ermandan vazgeç ve kamanandan da eneramo oynadığı 8 dk da daha çok iş yaptı onlardan.

58namso58 23.01.2011 22:59

ARKADAŞLAR LÜTFEN ARTIK ŞU BÜLENTİ ÖRNEK GÖSTERMEYELİM. ESKİŞEHİRİ O YERLERE O GETİRMEDİ O TAKIM ŞU ANDA İYİ İSE BU RIZA HOCANIN KURMUŞ OLDUGU TAKIMDAN DOLAYI İYİ. O TAKIMDAKİ HİÇ BİR OYUNCUYU BÜLENT ALMADI. BUCANIN TRANSFERRLERİNİ O YAPTI BAKIN TAKIM ORTADA. VEE SON İKİ YILDIR BİZİM TAKIM BU HALE GELMİŞ İSAE YİNE SUÇLUSU O BENCE ONUN KURDUGU TKIM. DAHA YENİ BİR YENİLENYEYE GİRDİK VE İNŞALLAH BU COK İYİ OLACAK. İLK MAÇ VE TRANSSFERLER GAYET İYİ.

sivastatlıbelam 23.01.2011 23:02

bir de bu maç şu gerçeği ortaya çıkardı orta saha da top yapıp atağa çıkamıyoruz alttan bir iki oyuncu getirilmeli veya orta saha oyuncularımız biraz pas yapmaya alıştırılmalı işte o zaman iyice bi takım oluruz

WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:25.