![]() |
KARLI DAĞLAR KARANLIĞIN BASTI MI?
KARLI DAĞLAR KARANLIĞIN BASTI MI?
Karlı dağlar karanliğin bastı mi? Kahpe felek ayriligin vakti mi? Karli daglar ne olur ne olur Asker ağam gelse yaralarım ey olur Bir bulut kayniyor Sivas elinden Ucu telli mektup geldi yarimden Karli daglar ne olur ne olur Asker agam gelse yaralarım ey olur Allah şu askere ömürler vere Tezkeresin alip geriye döne Karli daglar ne olur ne olur Asker agam gelse yaralarim ey olur Zaralı İnce Halil |
KÖSEDAĞ...
Zaralı Halil (Söyler)
KÖSEDAĞ Kösedag dedigin büyük manzara, Bir yani Susehri bir yani Zara, Otur çiçekliye zülfünü tara, Çekil duman Kösedag'in basindan. Kösedag basinda acısu çoktur, Tatli su basinda menekse çoktur, Böyle bir yayla bir yerde yoktur, Çekil duman Kösedag'in basindan. Kösedag yüksektir Zara engini, Yaylaya çikarlar fakir, zengini, O güzel çiçekler dökmez rengini, Çekil duman Kösedag'in basindan. |
ŞARKIŞLA YÖRESİ
DERDİMİ DÖKERSEM
DERDİMİ DÖKERSEM DERİN DEREYE DOLDURUR DEREYİ DÜZ OLUR GİDER İRAKİPLER GELDİ GİRDİ ARAYA KORKARIM YAR BENDEN YOZ OLUR GİDER PERVANE ATEŞTEN SAKINMAZ CANI UĞRUNA KOYMUŞUM BAŞI BEDENİ DOLDUR TÜFEĞİNİ HEDEF ET BENİ YARAM DOKSAN DOKUZ YÜZ OLUR GİDER VEYSEL DER ÇIKAYIM BİR YÜCE DAĞA AĞAÇLAR BEZENMİŞ YEŞİL YAPRAĞA ZAMAN GELİR TENİM DÜŞER TOPRAĞA KARIŞIR TOPRAĞA TOZ OLUR GİDER, AŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU |
HARIKA!!!
Hay Allah senden razi olsun gardas.Sayende memlekete gidip gelmis gibi oldum.Ellerine saglik.. |
Dagci kardes ayrica senin $u deyimin cok hosuma gitti.Ne kadar anlamli."Oyun bitince, şah ve mat'ı aynı kutuya koyarlar. . ." Super bir deyim dusundugun zaman...
|
arkadaşlar epinizin eline sağlık
türküler hepside ne kadar anlamlı değilmi hiçbiri boşa yazılmamış hepsinin özünde değişik anlamlar var çağımızın pop müzikleri gibi değil çıkıyorlar sonra unutuluyorlar oysa türkülerimiz senerdir dillerden düşmüyor düşmezde çünkü türküler sevdamız türküler özümüz negüzel söylemiş AŞIK VEYSEL KİM OKURDU KİM YAZARDI ,BU DÜĞÜMÜ KİM ÇÖZERDİ, KOYUN KURD İLE GEZERDİ FİKİR BAŞKA BAŞKA OLMASA
|
canım kardeşlerim
be bir başlangıç yaptım.inanın sivas türküleri bitmez. türkü yakan yürekli,sevdalı insanlar bizde çok yetişir. bu yüzden türküsü en bol şehir benim memleketimdir. geçen bir formdada yazmıştım. şu anda radyo repertuarında çalınınp söylenen 5000 civarı türkünün 2000 ye yakını sivas türküsüdür. bitermi hiç sivas türküsü. yalnız forma yazılmış türküleri bir daha yazmayalım. |
Bekar Gezelim
Bekar Gezelim
Yaylı geliyor yaylı Bizi de alsa bari Ayşe saraya çıkmış Doğru söylese bari Haydi güzelim Şeker ezelim Bu sene de bekar gezelim Girdim mapushaneye Ahbaplarım çok imiş Ayşe kızın yanında Haysiyetim yok imiş Haydi güzelim Şeker ezelim Bu sene de bekar gezelim Kani Yılmaz Karakoç Şarkışla |
Dağlar Seni Delik Delik Delerim
Dağlar Seni Delik Delik Delerim
Dağlar seni delik delik delerim delerim Kalbur alır toprağını elerim aman aman Elerim aman aman dumanlı dağlar Sen bir kara koyun ben de bir kuzu bir kuzu Sen döndükçe ardın sıra melerim aman aman Melerim aman aman dumanlı dağlar Dağlar senin ne karanlık ardın var Lale sümbül boynun eğmiş derdin var Derdin var aman aman dumanlı dağlar El alemin vatani var yurdu var yurdu var Benim yurtsuz kalışıma n’edeyim aman aman N’edeyim aman aman dumanlı dağlar Muhlis Akarsu Kangal |
Dost Bağının Meyvaları Erişti
Dost Bağının Meyvaları Erişti
Dost bağının meyvaları erişti Ayva benim turunç benim nar benim Gözüm yaşı ummanlara karıştı Cefa benim sitem benim yar benim Yedi derya boz bulanık selimden Cümle alem aciz kaldı dilimden Ben bülbülüm ayrı düştüm gülümden Bahça benim bağban benim har benim Mail oldum libasına tacına Ben doğmuşum siyah zülfün ucuna Mansur gibi asılır mı saçına Kakül benim perçem benim tel benim Gevheri der kime gönül katayım Gevherimi nadanlara satayım Dost bağında bülbül gibi öteyim Gülşen benim güller benim har benim Yüksel Yıldız Kangal |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 17:29. |