![]() |
-->: BİR DEMET ŞİİR
Söyleyin güneşe artık doğmasın
Beni yakan yakmış ona gerek yok Şimşekler çakmasın, yağmur yağmasın Yanmış yüreğimde suya gerek yok |
Varsın anılarım uçsun içimden
Sönmüş ocağımda küle gerek yok Hazetmem çiçekten, çimenden, çimden Virane bağımda güle gerek yok |
Bana bir tenhada bir kuyu yeter
Çayıra, bayıra, kıra gerek yok Methiyeler dizip arkamdan yer yer Uydurma edebe, ara gerek yok |
Divane başımda yeller eserken
Seni duymuyordum, of oğul derken Bana dediklerin, çekip giderken Şimdi birer birer çıkıyor baba |
O eski oğlunu gel de gör şimdi
Butün yelkenlerim yerlere indi Ne kadar dert varsa sırtıma bindi Yavaş yavaş beni yıkıyor baba |
Meğer diken imiş gül sandıklarım
Terk ettiler, o gün inandıklarım Ağıta döndükçe hıçkırıklarım Eller dönüp dönüp bakıyor baba |
Çare arıyorum derdime çare
Mülk desem kalmadı bir metrekare Çulum delik deşik can pare pare Ömrüm sel hızıyla akıyor babam |
Saçlarım ağardı tenim sarardı
Gözlerim yoruldu ferim karardı Artık günlerimin kalmadı ardı Ecel nefesimi tıkıyor baba |
DÜN AKŞAM SİGARAMIN
ÜSTÜNE İSMİNİ YAZDIM SİGARAM BİTİNCE SENDE BİTİCEKTİN AMA NE BİLİRDİMKİ SENİ İÇİME CEKTİGİMİ |
mevsimlerden yaz
renklerden beyaz meyvelerden kiraz yemeklerden köfete ve piyaz hayvanlardan kaz rüzgarlardan poyraz insanlardan kurnaz müzik aletlerinden saz müziklerden caz çoçuklardaki naz ihtiyarların yaptığı ikaz iyilik yapmanın verdiği haz hoşuma gider..... |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 07:46. |