![]() |
-->: BİR DEMET ŞİİR
Anam yoktur yaşım yaşım ağlaya
Bacım yoktur karaları bağlaya Elim ulusum yok ciğerimi dağlaya Hazret ateşine yananım yoktur |
[QUOTE=Nilay]Etem bey, şiiri katletmesenizde:D hepsini aynı msj.da verseniz daha güzel olmazmı?[/QUOTE]
haklısın dası var neden dersen uzun olduğu zaman okumuyorlar belki kısa olusa gözlerini ucuyla okurlar düşüncesiyle kısa yazıyom ok |
Bir bülbül vardı düştü dalından viran
Bir gül vardı döktü yaprak talan oldu Bir Mecnun vardı düştü çöle ziyan oldu Bir Leyla vardı düştü gönle nalan oldu Bir Ferhad vardı vurdu dağa bi-sütun oldu Bir Şirin vardı erdi suya yasemen oldu Bir Kerem vardı yandı ciğeri dağıstan oldu Bir Aslı vardı yandı zülfü perişan oldu Bir Yusuf vardı girdi zindana civan oldu Bir Züleyha vardı gördü sıfatı zelişan oldu Bir Tahir vardı buldu yıldızı merdun oldu Bir Zühre vardı düştü arza bostan oldu Bir türkü vardı düştü dile Yemen oldu Bir fasıl vardı düştü alna aşiran oldu Bir aşk vardı geldi geçti dün oldu Bir sevda vardı esti geçti bugün oldu Bir biz vardı aktı geçti hazan oldu Bir ah vardı yıktı geçti hicran oldu |
Seni bildim bileli,
ey balçık dünya, başıma nice belâlar geldi, nice mihnet, nice dert. Seni sırf belâdan ibaret gördüm, seni sırf mihnetten, dertten ibaret. İsa'nın yurdu değilsin sen, yayıldığı yersin eşeklerin. Nerden tanıdım seni bilmem ki, nerden parçası oldum bu yerin, Bana vermedin bir yudum tatlı su, sofranı yaydın yayalı. Elimi ayağımı bağladın gitti, elimin ayağımın farkına varalı. Bırak da bir ağaç gibi yerin altından çıkarıp ellerimi sevgilinin havasıyla sarmaşdolaş olayım, uzayıp gideyim bâri. Ey çiçek, dedim çiçeğe, dedim, bu küçük yaşta sen, neden ihtiyar oldun bu kadar, dedim, nasıl oldu bu böyle? Çocukluktan kurtuldum, dedi çiçek, sabah rüzgârını tanıyalı, hep yukarlara doğru çıkar yukarlardan gelmiş bir ağaç dalı. Şunu da söyledi çiçek: Madem aslımı tanıdım, madem yersizlik âlemi aslım, artık bana tek bir şey düşecek: Yücelip aslıma gitmek. Sus yerter artık, var git yokluğa haydi, yoklukla yok ol. Git, yokluklardan tanı yokluktan var olanı. Mevlana Celaleddin Rumi |
Görmeden, doğduğum gecenin seherini
Ellerim değmeden anama, Ve günah izi yokken dudaklarımda, Bebeklere has bir dille ağlayarak, SANA geliyorum SANA Çırılçıplak Köklerim sığmadı zamana; Silktim ham meyvelerimi utandım da, Bir garip ağaç oldum aşk ükesinde, Kutsal duygularınla donandım yaprak yaprak SANA geliyorum SANA Dal-budak Ne bir dürüm ekmek var heybemde Ne içecek suyum kana kana... Bir tutam umutla düştüm yollara, Bazan yürüyerek, bazan koşarak SANA geliyorum SANA Yalınayak Yollar uzadıkça yük ağırlaştı, Ateş düştü gönlümdeki harmana Bıraktım ağrıyı, sızıyı bir yana; Hasretinden ipil ipil yanarak, SANA geliyorum SANA Bir avuç toprak Seyrettim uzaktan benliğimi ki, Et, kemik, kan değilmiş manâ Habibin hakkına, İsmin hakkına Af dilemek icin ağlayarak, SANA geliyorun SANA |
--------------------------------------------------------------------------------
Beklerim selâmın seher zamanı Ilgıt ılgıt esen yel ile gönder Engel olur ise dağlar dumanı Mektupla geç kalır tel ile gönder |
Yine de toprak suyu dışına salar
Kan boşaltır güneş beyinlerimize İki özgür ruhun kucaklaşmasıdır Birbirimize çektiğimiz hançerle Yine de tıpkı bana benzer Senin açtığın ilk kişiliğimin döngüsü Yine zevk içinde güzel bedeninden Doğanın en soylu sessizliği Mıhlanır yıldızların gücüne. Tanrısal bir şölendir Umutlara bağlıdır görüntümüz Birbirimize inancımız ya da Sudan geçer gibi ellerimiz Birbirine değmeden dokunur Ve konaklamadan hiçbir yerde Sadece sonsuzda, o bomboş ıssızlkta Yüreğimiz durulur |
Kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni beyninin içindekileri anlayabilmek ve yitirmeden yüzündeki anlık tebessümü tüm saatleri durdurabilmek için çıldırasıya paraladım kendimi lanet olsun artık sigarayı üç pakete çıkardım olsun gözüm olsun ne olacaksa olsun.
|
Bugün bir çiçekcinin önünden geçerken bir çiçek ben çok güzelim beni al diyordu. Onu aldım ama güzel olduğu için değil seni gördüğünde utansın diye.
|
Güller hep ellerinde açsın, ama dikenleri batmasın.Sevda hep seni bulsun,ama seni yaralamasın.Mutluluk hep yüreğine dolsun,ama beni unutturmasın.
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:51. |