![]() |
-->: BİR DEMET ŞİİR
İKİ İNSANIN İYİ GEÇİNMESİ HİÇ KUSURSUZ OLMALARIYLA DEĞİL, BİRBİRLERİNİN KUSURLARINI HOŞ GÖRMELERİYLE SAĞLANIR."
|
AKILLI KONUŞUR, ÇÜNKÜ SÖYLEMEK İSTEDİKLERİ VARDIR; APTAL KONUŞUR, ÇÜNKÜ KENDİSİNİN BİR ŞEYLER SÖYLEMEK ZORUNDA OLDUĞUNU SANIR."
|
Asker Ettiler Beni Kıdemli Çavuş
Gurbet Ellerinde Oldum Bir Berduş Hiç Başıma Gelmedi Böyle Bir İş Uçun Kuşlar Uçun İzmir’e Doğru Anadan Babadan Yardan Hiç Haber Yok Mu Güverteye Çıktım Uzandım Yattım Komutanı Görünce Selama Kalktım Anayı Babayı Sılaya Attım Evimizin Önü Duttur Geçilmez Bağımızda Sıktır Seçilmez Bir Ben Ölmeyinen Ordu Bozulmaz " |
Ağ Gelin De İndi M'ola Yayladan (Ağ Gelin)
Kaşın Değil Gözün Beni Söyleden (Ağ Gelin) Bu Güzellik Sana Kadir Mevla'dan (Ağ Gelin) Alırım Ahdımı Koymam Kız Sende (Ağ Gelin) Ağ Gelin De Oturmuş Daşın Üstüne (Ağ Gelin) Daramış Zülfünü De Kaşın Üstüne (Ağ Gelin) Bir Selamın Gelmiş Başım Üstüne (Ağ Gelin) Ölürem (De) Ahdını Koymam Kız Sende (Ağ Gelin) Yüce Dağ Basında Da Yayılır Yılan (Ağ Gelin) Göç Etmiş Aylesi Evleri Viran (Ağ Gelin) Var Mı Bu Dünyada Sevdiğin Alan (Ağ Gelin) Alırım Ahdımı Koymam Ağ Gelin Sürmelim |
Allı Durnam Bizim Ele Varırsan
Şeker Söyle, Kaymak Söyle, Bal Söyle Gülüm Gülüm, Kırıldı Kolum, Tutmuyor Elim,Durnalar Hey Ah Gülüm Gülüm, Yar Gülüm Gülüm Kız Gülüm Gülüm, Durnalar Hey Eğer Bizi Sual Eden Olursa Boynu Bükük, Benzi Soluk Yar Söyle Allı Durnam Ne Gezersin Havada Arabam Kırıldı Kaldım Burada Gülüm Gülüm, Kırıldı Kolum, Tutmuyor Elim,Durnalar Hey Ah Gülüm Gülüm, Yar Gülüm Gülüm Kız Gülüm Gülüm, Durnalar Hey Ne Onmamış Bir Kulmuşum Dünyada Akşam Oldu Allı Durnam Dön Geri |
Evlerinin Önü Yoldur
Yoldan Geçen Karakoldur Gurban Olam Sarı Gelin Gel Destini Bizden Doldur Al Fadime'm Bal Fadime'm Yanakları Gül Fadime'm Uyan Uyan Sabah Oldu Namazını Gıl Fadime'm Şu Dağların Burcu Musun Kız Boynumun Borcu Musun Gurban Olam Sarı Gelin Sen Kötünün Harcı Mısın Al Fadime'm Bal Fadime'm Yanakları Gül Fadime'm Uyan Uyan Sabah Oldu Namazını Gıl Fadime'm Evlerinin Önü Şatır Atlı Geçer Güpür Güpür Gurban Olam Sarı Gelin Gel De Bizim Evi Süpür Al Fadime'm Bal Fadime'm Yanakları Gül Fadime'm Uyan Uyan Sabah Oldu Namazını Gıl Fadime'm Koyun Yola Dizilirdi Bağlı İpler Çözülürdü Ahranımış Gavur Oğlan Buz Olsaydı Çözülürdü |
Cuma gelir Perşembeden
Evde duramam bilmem neden Toprak oldu güzel beden Sana gelsem ferahlarım Toprağını kucaklarım Gazel oldu yapraklarım Oğlum sen gitti gideli Kara yazı ak olur mu Silinir de pak olur mu Dertli anan yok olur mu Oğlum sen gittin gideli Sensiz bir an duramazdım Her geçenden soramazdım Şiirini kendim yazdım Oğlum sen gittin gideli |
Utan kara yerler utan,
Saçlarıda tutam tutam, Kara yeri vatan tutan, Babam oğlu genç kardeşim. Dağda bayırda gezen, Koyunu arkadaş eden, Bir gün yüzü gülmeyen, Kadersiz babam oğlu. Daşdan yastıklı, Keçeden yorganlı, Gençliği kara topraklı, Kadersiz babam oğlu. |
Sabahtan sabaha da okunur ezan
Dizlerim tutsa da bastığın yerleri gezem Gözlerimin yaşı mürekkep olsa da Sana hergün mektuplar yazam. Alemim var alemim var Dividim var kalemim var Uçan kuşlarınan babam oğlu Sana selamım var. Bir yel esiyor bir yel esiyor urumdan Gonca gaflet kalkmaz oldu serimden Güvendiğim bir sen idin babam oğlu Hiç tutmadın elimden. |
Toprak olsam yarga yarga yarılsam,
Sel olsam da bölge bölge bölünsem, Buralarda geçirdim fırsatı kuzum, Mahşerde bulsam boynuna sarılsam. Altınızda taşlar batar, Üstünüzde otlar biter, Öpemediğim o tatlı canlarını kuzum, Yılanlar çayanlar yutar. Niğde’den yüklediler göçünü, Doktor hekim gelmiş bulmamış çareni, On sene üç ay oldu kuzum, Taramamış saçını. Evimizin uğru üç ağaç incir, Ellerim kelepçede kollarım zincir, Eğer gel dersen kuzum bana, Kırarım zinciri varırım sana. Yedi devem varda yedisi de elimde, Yedi yaram varda yedisi de kolumda, Gelme kuzum gelme benim üstüme, Sarı Abdullam var benim serimde. Bir taş attım karlı dağın ardına, Vardı düştü sarı Abdullamın yurduna, Gecelere dek geldin kuzum, Melhem olmadım da senin derdine. Niye ben seveyim de, Kara toprak sarılsın, Seni vuran eller Abdullam, Köklerinden kırılsın. Emen çöllerinde kalan kuzum, Anasız babasız ölen kuzum, Yalnız kuzusu, Anasız babasız kalan kuzum. |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 05:51. |