SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   SivasSpor (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Geçen Sezona Göre Sivasspor (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=35666)

lanbilal 24.02.2013 12:38

Geçen Sezona Göre Sivasspor

Sivasspor da geçen sezona göre büyük bir düşüş yaşanıyor. Yiğidolar geçen sezon boyunca (Play Off hariç) toplamda 10 mağlubiyet aldı. Fakat bu sezon daha 23. Haftasına kadar 10 yenilgi aldı.

**Sivasspor bu sezon oynadığı 23 maçta 29 puan topladı.

** Geçen sezon ise 37 puan topladı ve 6 yenilgi aldı.

**Sivasspor bu sezon şimdiye kadar 25 gol atıp, 30 gole engel olamadı.

**Geçen sezon aynı hafta ise 38 gol atıp 34 gole engel olamadı.

**Yedikleri goller fazla olsa da geçen sezona göre mağlubiyet sayısı daha az ve topladığı puan daha fazla. Sivasspor olarak hedefimiz her sene daha iyi olup, bir önceki senenin üzerine koyarak yükselmekti fakat şimdiden geçen sezon tüm maçlarda alınan yenilgiyi 23 maçta aldık. Bundan sonra da durum nasıl gelişir zamanla göreceğiz.

35kağan58 24.02.2013 12:55

Cevap: Geçen Sezona Göre Sivasspor

Takımın geçen sezonki bu verileri Rıza Hoca'ya nasıl olsa takımım gol atıyor biraz daha savunma yaptırırsam daha iyi konuma gelirim düşüncesini getirdi.
Bu da takımda ters tepti ve forvet arkasındaki 3'lünün ofansif verimi savunmaya yardım ederken düştü.
Ayrıca maçlar orta sahalarla kazanılır ya da kaybedilir sözüne uygun olarak Kadir'le uyumlu olan Kıvanç'ın gidişinden sonra orta sahadaki iki yönlü oyunda da gerileme oldu.
Tüm bunlara ofansif oyuncularımızın bu sezonki formsuzlukları da eklenince geçen seneyle bu fark oluştu.
Oysa ki geçen seneye göre artı olarak hücum bölgesine Aatif gibi bir oyuncu gelmişken takımda ligin bu seneki çalkantışı durumuyla da orantılı olarak puan sıralamasında gerileme oldu.

burak58as553 24.02.2013 13:20

[B]Tipik bir Anadolu takımı olduk işte.Orta sıralara oynayan..

Allahtan Türkiye Kupasında ilerliyoruz yoksa boşuna 1 senemiz gidecekti.[/B]

58 SiVaSıM 58 24.02.2013 13:42

en önemlisi gecen sezondan çok daha kötü oynuyoruz çünkü orta sahamız yok kadirle bu iş olmaz kıvanç gibi adamı gönderdik 40 yaşındaki mehmet nastan medet umdu rıza

onurcngr 24.02.2013 13:50

geçen yıl tüm deplasmanlarda gol atmayı başarmıştık bu yıl ise tam tersi şimdiye kadar 7 gol atabildik. geçen yıl iyi kontra yapıyorduk bu yıl hoca savunmaya ağırlık verince onuda yapamaz olduk ve sonuç ortada 7 gol...

cemahmety 24.02.2013 14:04

Geçen sene çok daha istikrarlı bir takımdık, bu sene birden parlayıp sönüyoruz maalesef, Ama bu sezon Türkiye kupasında finale kalırsak her şey farklı olabilir.

alboran 24.02.2013 14:05

geçen yıldan öncelikli farkımızı söylüyüm size.geçen sezon bitmeden rıza hoca gol yemeyen bi takım olmaya çalışcaz demeye başlamıştı.bu da takımın biraz daha defansif oynayacağı anlamına geliyordu.geçen sene kadir.in yanında mehmet nas gibi oyunu iki yönlü oynayan bi isim varken.yerine doğa adlı bir kazmayı alıp haftalarca taraftarı deli etti.doğa mehmet nas.ın tersine ''OYUNU İKİ YÖNLÜ DE OYNAYAMAYAN'' bir oyuncuydu.o bitti adem gibi defansif bir oyuncuyu oynattı.ben adem.e kızmıyordum.çünkü o rakibi oynatmama üzerine bir oyuncu.nadiren topu alıp gitme özelliği var.geldiği günden beri bu özelliğini sadece 2-3 maçta görebildik.sonra gelelim erman kılıç'a.geçen sezon erman kılıç kadir ve mehmet nas.ın önünde oynuyordu eneramo'nun ise tam arkasında.yani 2. forvet veya forvet arkası gibi.bu sezon erman nerede oynuyor ? 2 önliberonun tam önünde.yani biz 3 önlibero gibi oynuyoruz erman sadece bir top dağıtıcı gibi oynuyor.böyle oynayınca da kamil ve aatif gibi iki teknik ve süratli kanat oyuncumuz olmasına rağmen ve iddia ediyorum türkiye liglerinin bir maç içinde en fazla sıfıra yani son çizgiye inen kanat oyuncuları bizde olmasına rağmen gol atamıyoruz neden mi ? eneramo iki stoperi birden öndireğe çekiyor ama arkadan destek veren bir oyuncumuz bile yok.neden çünkü erman çok geride oynatılıyor.ben illa erman oynasın da demiyorum.bu takım eneramonun yanına arkasında herhangi bir oyuncu koysun o oyuncu sezonu 10-15 golden aşağı bitirsin ben de bırakıyım futbol izlemeyi.arkadiusz piech tam eneramo.nun partneri olacak isim.çünkü eneramo gibi stoperleri üstüne çeken bir adamın yanına koyacağınız süratli bir isim maç içinde en az 2-3 tane net pozisyona girer.-ki bahsettiğim pozisyonlar karşı karşıya pozsiyonlar.çoğu kişi farkında değil ama eneramo'nun olduğu maçlarda rakip stoperlerin onunla mücadelede ne kadar zorlandığını ve ileri çıkamadağını,hatta eneramo pres yapmaya gittiğinde ikili mücadeleye girmemek için topu direk taca attıklarını görebilirsiniz.yeni transfer hakan arslan da mehmet nas gibi oyunu iki yönlü oynuyor bence gayet iyi bir oyuncu.ben ısrarla neden 2 önlibero varken erman.ın hemen onların önünde oynatılmasını anlamıyorum.noluyor yani sivasspor bu sene gol yemedi mi ? hatırlatırım mersin idman yurdu deplasmanını ''KADİR-ADEM-HAKAN'' üç önlibero da sahadaydı.sonuç : ''3-0''. şunu unutmayın : ''GOL YİYEREK DE MAÇ KAZANILABİLİR;AMA GOL ATMADAN MAÇ KAZANILMAZ !!''

lanbilal 24.02.2013 14:45

Hakikaten tam Anadolu takımı olduk. Biz çoğu Anadolu takımının ufkunu açtık şampiyonluğa oynadığımız dönem. Belki Bursa bizden sonra hırs yaptı. Böyle yükseklere oynadıktan sonra şu duruma gelmek. Hatta daha kötü duruma gitmek insanın vicdanını rahatsız ediyor

58sinan58 25.02.2013 11:46

üstelik geçen sene hafta içi de maç oynuyorduk maç trafiğimiz daha yoğundu

buraks58 25.02.2013 13:18

bu veriler bizleri yaniltir. cok daha cekismeli bir lig oynuyoruz. her takim her takimdan puan alabiliyor. bunun kaniti da gecen sezon 23. hafta itibariyle son uc siradaki takimlarin puan durumuyla bu sezon ki puan durumlari gosteriyor.

[B]2011-2012[/B]
18.Ankaragucu 23 mac 11p
17.Samsunspor 23 mac 17p
16. Karabuk 23 mac 21

[B]2012-2013[/B]
18. Mersin 23 mac 21p
17. Akhisar 23 mac 22p
16. Elazig 23 mac 24p

dusme potasindaki uc takim gecen sezona gore 18 puan daha fazla almis. [B]ayrica ligin zirvesindeki takimlarda gecen sezon bu haftaya kadar toplam 143 puan alirlarken-ilk uc sira-, bu sezon 122 puan almislar. [/B]

bu verilerde herseyi gosteriyor aslinda. 3 puan fazlamiz olsa konumumuz fena degil. ayrica cok zorlu bir fiksturden ciktik. bundan sonraki haftalarda cok daha iyi sonuclar alabiliriz. yani durumlar cok vahim degil ne kadar parlak olmasa da. felaket senaryolari uretmemize gerek yok.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 16:25.