SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   SivasSpor (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Helal Olsun Serhat Zafer (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=10097)

izmirliyigido 10.02.2007 07:18

Helal Olsun Serhat Zafer

[B][B]
Sivasspor'a hizmet şereftir.. [/B][/B]

Bu yazıyı beni çok sinirlendiren bir yazarın sözleri üzerine kaleme alma gereği duydum.
Yazar Ahmet Turan Alkan Sivas’ta yapılan bir toplantıda, hiçte hakkı olmadığı halde Sivasspor Tesisleri gibi fevkalade bir tesisi Sivas’a kazandıran Valilerimizden Lütfullah Bilgin’e dil uzatma cüretinde bulunmuş.
Hadi oradan. Senin Sivas’a ve Sivasspor’a menfaatin ne.
Neymiş efendim, ‘Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri’ önünden geçerken ‘Vali Lütfullah Bilgin’ ismini görünce sinirleniyormuş beyefendi.
Sayın Alkan’a bir önerim olacak. Seni Vali yapalım. Bulduğun kaynaklarla Sivasspor Tesisleri gibi bir tesis inşa et yemin billah senin de anıtını diktirelim.

Sivas’ta görev yaptığı dönemde birlikte çalışma gibi bir onura erdiğim Vali Lütfullah Bilgin gerçekten Sivas’ın ve Sivasspor’un her zaman yanında oldu. Sivasspor Tesislerini görenler bilir. Böylesine şahane bir tesisi Sivas’a ve Sivasspor’a kazandıran bu insanın isminin tesisleri verilmesi bence en doğru karardır.
Bence Sivasspor’un 38 yıllık Süper Lig özlemine son vermesinde emeği geçen başta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in, dönemin valilerinden Vali Hasan Canpolat’ın Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Yönetim Kurulu üyelerinin isimleri de ebedileştirilmeli.

Şimdi soruyorum Sayın Alkan’a, amacı sadece bu şehre ve Sivasspor’a hizmet etmek olan insanları bir yazar olarak onure etmek yerine yermek sizce hangi mantığa ve vicdana sığar.
Ben yüreği Sivas ve Sivasspor sevdası ile çarpan genç bir muhabir olarak bu şehre ve bu şehrin bağrından çıkan Sivasspor’a hizmet edenlerin karşısında saygı ile eğilir, onların bu hizmetlerinin devamı için karınca kararınca destekte bulunurum.
Netice olarak diyorum ki, Sivas’a ve Sivasspor’a hizmet etmek bir şereftir.

Serhat Zafer [url]www.ajansspor.com[/url]
09.02.2007 tarihli yazısı

izmirliyigido 10.02.2007 07:20

--->: Helal Olsun Serhat Zafer

Arkadaşalar sabah sabah ajansspor.com'u okurken gördüm. Bu Sivas ve Sivasspor aşığı kardeşimi ayakta alkışlıyorum. Helal olsun sana kardeşim.

BOUN 10.02.2007 07:29

Kardeşim tabii kırıcı, tahrik edici ve aşağılayıcı olmadığı müddetçe eleştiride bulunmak normal karşılanmalıdır, bu yüzden ben bu eleştiriyi olağan karşılıyorum.

Ancaaaaaak..... Sayın Ahmet Turan Alkan Beyefendi'nin sadece kalemiyle Sivasımıza yaptığı hizmetin, Vali Lütfullah Bilgin tesislerinden kıyaslanamayacak ölçüde daha değerli olduğunu düşünüyorum.

Belki aramızda okuyanlar vardır, ''Altıncı Şehir'' isimli kitabın yazarı Sayın Ahmet Turan Alkan'dır. Sevgili hemşerimiz Alkan bu kitabıyla, sadece Sivaslılara değil, hayatında Sivası hiç görmemiş olanlara bile bu kitap vasıtasıyla Sivas sevgisi kazandırmış bir kişidir.

O yüzden diyorum ki, eleştirdiğiniz kişi Ahmet Turan Alkan olunca önce bir kaç kez düşünün ve ona göre davranın...

izmirliyigido 10.02.2007 08:12

Ahmet Turan Alkan bey, saygı duyulan ve sevilen bir insan, gözlemlediğim kadar. Yazılarıda beğinilerek okunuyor. Fakat bu, onun Sivas'a ve Sivasspor'a hizmet etmiş ve eser bırakmış kişi ve kurumlara sinirlenmesini gerektirmez. Ve eseri bırakan kişiye atfen onu onurlandırmak ve yaşatmak için isimini verdikleri bir tesisin önünden geçerken sinirlenmek, kendi problemidir. Bunu topluma yayıpta karşıt görüş toplamak bir yazara yakışmaz. Ben o yüzden Serhat Zafer'e helal olsun dedim. Eserler, yapılan kişinin isimleriyle anılınca güzeldir.

O zaman bizde tarihte ki medreseleri, camileri veya günümüzdeki stadları, spor tesislerini (Ali Sami Yen'leri, Şükrü Saraçoğlu'nu, Mehmet Ali Yılmaz tesislerini, Selçuk Yaşar (KSK) tesislerini) isimlerini verdiler diye sinirlenelim, onlar isimsiz sadece medrese....cami......spor tesisi.......stad......diye söyleyip geçelim.

Bence yanlış bir düşüncede Sn. Ahmet Turan Alkan

izmirliyigido 10.02.2007 08:17

Haa...ayrıca şunuda belirteyim, Sn. Ahmet Turan Alkan akıcı uslübu ve kullandığı yazı dili ile de yazmış olduğu yazıları beğenerek okuduğum, şehrimizin yetiştirdiği iyi yazarlardan birisidir. Bunu da belirteyim. Kendisiyle ilgili çeşitli internet sitelerinde de övgü dolu sözler bulabilirsiniz...

mustafa_sivasım 10.02.2007 08:32

SERHAT ZAFAEREE BİR SİVASSPORLU OLARAK TEŞEKÜR EDİYORUM.BİR SİVASLI OLARAK SİVASSPORA OLAN AŞIKLIGINI KUTLUYORUM.

neyse ne 10.02.2007 08:52

Ben yazar A:Turan ALKANA katılıyorum.Sayın Vali tesislerin yapımı için emek harcamış olabilir.Ancak bu durum ona tesise isim verme hakkını vermez.Yalnız budurum Sayın valinin isteği değil tabiki.Sivas spor yönetimi sanırım sayın Valiyi onure etmek için ismini vermiş.EEEEEEE bu konuda bize düşen saygı duymaktan başka bir şey değil.Yönetim öyle uygun gördüyse elbet vardır bir bildikleri.OLCAY AKKUŞ

ÜçYüzKırkAltı 10.02.2007 09:08

arkadaşım geçmişte tartışılan bir konu vardı.ikili arasına fazla girilmesin diye düşünüyorum.bencede sivassporun ve sivassporun adıyla başarı sağlayanların isimlerinden verilmeliydi.

örnek:hamza yerlikaya bağlı olduğu spor kulübünde başarı sarfediyor.bu ülke için onu yetiştiriyorlar.ama sonuçta sokağada hamza ismi,durağada hamza ismi veriliyor.yarın birgün spor kompleksi yaparla hamzanın ismi verilir.çünkü hak ediliyorsa hizmetin içinde yani baş basamakta olan isimler yer ismiyle zikredilmeli ve gözükmeli.bence sivassporun ve sivasspor ismini taşıyan bu isime hizmet vermiş insanların ismi verilmelidi.yani yardımcı olanıda zaten kimse unutmuyor.anlamsız buluyorum bende şuanki ismi.ama yaptııran için her zaman dua ederim.bunuda unutacak değilim yani.

by_maffayy 10.02.2007 09:19

-->: Helal Olsun Serhat Zafer

ahmet turan alkan muhtesem bı yazardır we turkıyede en rabet goren kısılıkler arasındadır ama ben o yazdıgı yazıyı kotu nıyetlı dusunerek yazmadıgını dusunuyorum

Besyo_cu 10.02.2007 09:53

Ahmet turan ALKAN cok büyük bi ayıp etmiş bunu nasıl yapmış anlayamadım oysaki bu yazar Sivas a cok tutkundur 6. şehir adı altında Sivas'ı her yönüyle anlatmıştır hemde cok güzel bi şekilde kitap sadece Sivas ı mızı anlatıyor. Hayret keşke öyle demeseydi gözümdekı tüm değeri bitti...

jangbogo_58 10.02.2007 10:03

[B][I][COLOR="Blue"]BİZ ZATEN SİVASA HİZMET EDEN HER KESE HELAL OLSUN DERİZ SERHAT GARDAŞIMIZADA HELAL OLSUN[/COLOR][/I][/B]

yasin_58 10.02.2007 10:18

helal olsun adama valla sözleri kurşun gibi sokmuşş...

neyse ne 10.02.2007 10:20

[QUOTE=besyo_cu;189504]Ahmet turan ALKAN cok büyük bi ayıp etmiş bunu nasıl yapmış anlayamadım oysaki bu yazar Sivas a cok tutkundur 6. şehir adı altında Sivas'ı her yönüyle anlatmıştır hemde cok güzel bi şekilde kitap sadece Sivas ı mızı anlatıyor. Hayret keşke öyle demeseydi gözümdekı tüm değeri bitti...[/QUOTE]

GÜZEL KARDEŞİM DEĞER YARGILARINI BU KADAR KOLAY KAYBETME.BU KONUDA YAZAR KENDİNE GÖRE HAKLI VEYA SANA GÖRE HAKSIZ OLABİLİR.DEĞER VERDİĞN HERKES SENİNLE AYNI GÖRÜŞTE OLACAK DİYE BİR DURUM YOK.HER KESİN BİR DÜŞÜNCESİ VAR SAYGILI OLMAK LAZIM HELEDE DEĞER VERDİĞİN BİRİ İSE.AYRICA YAZARA BENDE KATILIYORUM TESİSE EMEĞİ GEÇTİ DİYE İSMİ VERİLMESİ ŞART DEĞİLDİ.SONUÇTA BABASININ PARASI İLE YAPMADI BUNU.AMA YİNE DE HAKSIZLIK EDİP EMEĞİNİ İNAKAR ETMİYORUM HATTA TEŞEKKÜR EDİYORUM SAYIN VALİYE .AMA İSİM VERME KONUSUNU BENDE KABUL ETMİYORUM.

Besyo_cu 10.02.2007 10:53

[QUOTE=neyse ne;189521]GÜZEL KARDEŞİM DEĞER YARGILARINI BU KADAR KOLAY KAYBETME.BU KONUDA YAZAR KENDİNE GÖRE HAKLI VEYA SANA GÖRE HAKSIZ OLABİLİR.DEĞER VERDİĞN HERKES SENİNLE AYNI GÖRÜŞTE OLACAK DİYE BİR DURUM YOK.HER KESİN BİR DÜŞÜNCESİ VAR SAYGILI OLMAK LAZIM HELEDE DEĞER VERDİĞİN BİRİ İSE.AYRICA YAZARA BENDE KATILIYORUM TESİSE EMEĞİ GEÇTİ DİYE İSMİ VERİLMESİ ŞART DEĞİLDİ.SONUÇTA BABASININ PARASI İLE YAPMADI BUNU.AMA YİNE DE HAKSIZLIK EDİP EMEĞİNİ İNAKAR ETMİYORUM HATTA TEŞEKKÜR EDİYORUM SAYIN VALİYE .AMA İSİM VERME KONUSUNU BENDE KABUL ETMİYORUM.[/QUOTE]

Bu benım kendı görüşüm evet tamamını kendi parası ile yapmadı ama yapılamsında emeği cok ama cok fazla. Ben besyo ya hazırlandığım dönemlerde o yoldan gecerken kendisini elinde kazma ile tesislerin cevresinde cok gördüm... Bir vali olarak bu nedemektir....
Evet tesislerin tamamında kendı aprası yok ama hem kendisi önemli bağışlarda bulunda hemde önemli bağışlar topladı....

PRoFeSSioNaL 10.02.2007 11:08

SivasSpor için canımız feda
Herşey SivasSpor için

FurkaN 10.02.2007 11:15

[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Ahmet Turan Alkan bir yazar olarak endince beğenmediği bir şeyi dile getirmiş. Ancak unutulmamalıdır ki tesise Vali Lütfullah Bilgin isminin verilmesini Sivasspor yönetimi kararlaştırmıştır. Sebebide tesisin İl Özel İdare ye ait olması ve hiçbir karşılık beklemeden Sivasspor'a tahsis edilmesidir. Yani bu jeste karşılık jesttir. Her 5 yılda bir Sivasspor'la olan sözleşmesi yenilenir İl Özel İdare'nin...

Ahmet Turan Bey'de bu isimin gereksiz olduğunu söylemiş kendi düşünceleridir... Herkes gibi onun da eleştirmeye hakkı vardır, neden bu kadar tepki gösteriliyor anlamış değilim... O'nun Sivas'ı ne kadar sevdiğini ve Sivas'ı bilmeyenlere ne kadar güzel anlattığını "Altıncı Şehir" den biliyoruz... Böylesi Sivas sevdalısı birini eleştirirken biraz daha aklı selim davranalım ve ifadelerimize dikkat edelim...[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]NOT : Ben o yazıyı bulamadım eğer bulan varsa bizlerle paylaşabilir mi?[/COLOR][/FONT][/B]

svssnn 10.02.2007 11:45

arkadaşlar bazı şeyleri tartışa biliriz ama sivas ve sivasspora zarar vere bilecek tartışmalarda uzak duralım arkadaşlar butartışmaların zamanı ddeğil sporda dostluk var dost ve dostlar yok örnek konya ili sivassın enyakın hemşerisi olarak biliniyor ama iş sporra gelince bize en büyük darbeyi vurmakta kaçınmadılar ben alkanıda zefer beyide sivassın yararına tartışmanın olmayacağını düşünüyom konunun uzaması bizi üzer saygılarla

ceza_tolga_rep 10.02.2007 12:59

TA OOOFFFF ARKADAŞLAR BİZENE YA??BİZ BAŞARILARIMIZI,SİVASSPORUMUZU KONUŞLAIM?

orhan058 10.02.2007 14:11

Arkadaşalar sabah sabah ajansspor.com'u okurken gördüm. Bu Sivas ve Sivasspor aşığı kardeşimi ayakta alkışlıyorum. Helal olsun sana kardeşim.

SEMİH-58 10.02.2007 14:19

allah razı olsun böyle insanlar olacakki sivasda gelişsin.

1967_Dernek_Murat 10.02.2007 15:12

KİM SİVAS VE SİVASSPOR'UMUZA YARDIM VE KATKIDA BULUNUYORSA TEŞEKKÜR EDİYORUM

gülkız 10.02.2007 18:56

[B]Sayın Yrd.Doç.Dr Ahmet Turan ALKAN hakkında eleştiri yaparken uslubunuza,söylemlerinize dikkat edeceksiniz.Kendisi sizin akranınız değil ve burda herkesten kat kat üstün birisidir.Yaşam tecrübesi,akademik kariyeri,bilgisi,saygınlığı,geçmişi herkesten fazla olan birisidir.Sizin anneleriniz ve babalarınız bebekken Ahmet Turan ALKAN vardı.Sayın ALKAN her zaman Sivası düşünmüş,Sivası çok seven ve Cumhuriyet Üniversitesinde hocalık yapan değerli bir büyüğümüzdür.Kendisinin görüşleri olabilir ve eleştirilerini beyan edebilir.Sizde Sayın ALKAN'a karşı fikirlerinizi ifade etmek istiyorsanız saygı çerçevesinde yapmak zorundasınız. [/B]

gülkız 10.02.2007 20:11

[B]Ayrıca bu yazıyı yazan kişiyi de saygısızlığından dolayı kınıyorum.Sayın Yrd.Doç.Dr Ahmet Turan ALKAN'ın muhatabı olması için kırk fırın ekmek yemesi gerektiğini öğrenmesi gerekiyor.Her eline kalem alan sınırlarını bilmeden bir şeyler karalarsa saygısızlığın ve terbiyesizliğin adını ifade özgürlüğü derler.İlk önce saygının s'sini öğrenip sonra saygı hudutları içerisinde kendi görüşlerini temiz bir uslupla aktarması gerektiğini öğrenmemiş;öğretilmemiş olduğuda açıkça belli.Böyle kişiler bir de Sivasspor hakkında orda burda yazı yazıyor,yorum yapıyor!Yazık....[/B]

58svs58 10.02.2007 21:10

sivaslı büyükler dururken bir valinin isminin verilmesi doğru değil. zaten sivasta yabancı hayranlığı var maçlarda kendilerini jop latan celalettin cerrah müdürede cerrah baba derler. sonra sivasta süleyman demirel ilköğretim okulu var

BOUN 10.02.2007 21:29

Sayın Ahmet Turan Alkan Beyefendi'nin kıymetini hala idrak edememiş olanlara aşağıdaki linki öneriyorum. Sadece bir kitabı için yapılan yorumlar bile onun önemini anlamaya yeter:

[url]http://kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=19739&sa=20535164&session=70698782985962775201&LogID=[/url]

alperen1982 02.03.2007 22:42

SEVGİLİ ARKADAŞLAR AHMET TURAN ALKAN İLE İLGİLİ YAZDIĞIM YAZIDAN DOLAYI BİR ÇOK KİŞİNİN DESTEĞİNİ ALIRKEN DOĞAL OLARAK DA BAZI KİŞİLERİN ELEŞTİRİLERİNİ ALDIM. SONUÇ OLARAK ŞUNU SÖYLÜYORUM İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDIĞINDA SİVAS'I YAŞANILMAZ ŞEHİR OLARAK TANIMLAYAN, 'SİVAS'TA ESNAF DÜKKANINA GİRDİĞİNİZDE DAYAK YEMEKTEN ÇIKARSANIZ DUA EDİN' DİYEREK SİVAS ESNAFINI KÖTÜLEYEN VE SİVAS'TAN BAŞKA NERDE YAŞARIM DİYE KENDİSİNE ŞEHİR ARAYAN BİR İNSANIN NE KADAR MEMLEKET AŞIĞI OLDUĞUNU SİZLERE SORMAK İSTİYORUM. BİR BAYAN ARKADAŞIMIZ 'ÖNÜNE GELEN YAZIP ÇİZİYOR' DİYOR. BENİM GAZETECİLİKTEKİ 8. YILIM VE SİVASSPOR KULÜBÜNÜN MEDYA SORUMLUSUYUM. SİVASSPOR DERGİSİNİN YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜYÜM.YAŞIM GENÇ AMA ALLAH'IN İZNİ İLE BU MEMLEKETE VE SİVASSPOR'A HİZMET ETMEK BOYNUMUN BORCU. BU ARKADAŞIMIZ UNUTMAMALI Kİ ELEŞTİRİNİN YAŞI OLMAZ. AHMET TURAN ALKAN'I O KADAR GÖZÜNDE BÜYÜTEN BU ARKADAŞIMIZA SAYIN ALKAN'IN BİR YAZISINI OKUTMAK İSTERDİM. SİVAS IN İLERİ GELEN 5 GAZETECİSİ İLE OKUDUĞUMUZ VE BİRŞEY ANLAMADIĞIMIZ BİR YAZI. BELKİ BU ARKADAŞIM SAYIN ALKAN'IN NE ANLATMAK İSTEDİĞİNİ BİZLERE ANLATIR. SİVAS'I VE BU ŞEHRİN BAĞRINDAN ÇIKAN SİVASSPOR'U SEVENLERE SAYGI VE SEVGİLERİMLE. SERHAT ZAFER

alperen1982 02.03.2007 23:01

AYRICA GÜLKIZ NİCKLİ ARKADAŞIM DİYOR Kİ 'Sizin anneleriniz ve babalarınız bebekken Ahmet Turan ALKAN vardı.' BENİM ANNEM VE BABAMIN YAŞININ A. TURAN ALKANDAN BÜYÜK OLDUĞUNU DA HATIRLATIR, SAYGININ S.Nİ DEĞİL TAMAMINI İYİ BİLEN BİR KİŞİ OLARAK YAZDIĞIM YAZILARDA VE YAPTIĞIM ELEŞTİRİLERDE ASLA SAYGI ÇERÇEVESİNİN DIŞINA ÇIKMADIĞIMIN ALTINI ÖZELLİKLE ÇİZERİM. MEMLEKETİNİZİ YAŞANILMAYAN BİR ŞEHİR OLARAK TANIMLAYAN KİŞİLERE OLAN HAYRANLIĞINIZI DA KUTLARIM.

gülkız 02.03.2007 23:33

[QUOTE=alperen1982;196261]SEVGİLİ ARKADAŞLAR AHMET TURAN ALKAN İLE İLGİLİ YAZDIĞIM YAZIDAN DOLAYI BİR ÇOK KİŞİNİN DESTEĞİNİ ALIRKEN DOĞAL OLARAK DA BAZI KİŞİLERİN ELEŞTİRİLERİNİ ALDIM. SONUÇ OLARAK ŞUNU SÖYLÜYORUM İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDIĞINDA SİVAS'I YAŞANILMAZ ŞEHİR OLARAK TANIMLAYAN, 'SİVAS'TA ESNAF DÜKKANINA GİRDİĞİNİZDE DAYAK YEMEKTEN ÇIKARSANIZ DUA EDİN' DİYEREK SİVAS ESNAFINI KÖTÜLEYEN VE SİVAS'TAN BAŞKA NERDE YAŞARIM DİYE KENDİSİNE ŞEHİR ARAYAN BİR İNSANIN NE KADAR MEMLEKET AŞIĞI OLDUĞUNU SİZLERE SORMAK İSTİYORUM. BİR BAYAN ARKADAŞIMIZ 'ÖNÜNE GELEN YAZIP ÇİZİYOR' DİYOR. BENİM GAZETECİLİKTEKİ 8. YILIM VE SİVASSPOR KULÜBÜNÜN MEDYA SORUMLUSUYUM. SİVASSPOR DERGİSİNİN YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜYÜM.YAŞIM GENÇ AMA ALLAH'IN İZNİ İLE BU MEMLEKETE VE SİVASSPOR'A HİZMET ETMEK BOYNUMUN BORCU. BU ARKADAŞIMIZ UNUTMAMALI Kİ ELEŞTİRİNİN YAŞI OLMAZ. AHMET TURAN ALKAN'I O KADAR GÖZÜNDE BÜYÜTEN BU ARKADAŞIMIZA SAYIN ALKAN'IN BİR YAZISINI OKUTMAK İSTERDİM. SİVAS IN İLERİ GELEN 5 GAZETECİSİ İLE OKUDUĞUMUZ VE BİRŞEY ANLAMADIĞIMIZ BİR YAZI. BELKİ BU ARKADAŞIM SAYIN ALKAN'IN NE ANLATMAK İSTEDİĞİNİ BİZLERE ANLATIR. SİVAS'I VE BU ŞEHRİN BAĞRINDAN ÇIKAN SİVASSPOR'U SEVENLERE SAYGI VE SEVGİLERİMLE. SERHAT ZAFER[/QUOTE]

[B]Sayın Ahmet Turan ALKAN hakkında yazdığım herşeyin arkasındayım.Kendisinin Sivas hakkında belirttiklerinde doğruluk payı olduğunu anlamanız için sizin başka kentler görüp oraların sosyal ve ekonomik şartlarını yaşamanız gerekir.Hadi diyelim öyle bir imkanız yok 30000 öğrencinin okuduğu Cumhuriyet Üniversitesinde öğrencilerin kent hakkında fikirleri konusunda bilgi sahibi olmak için geniş çaplı ikinci bir araştırma yapılsın.Bakalım sonuç ne çıkacak?Yapılan geniş çaplı bir araştırma da Cumhuriyet Üniversitesi ,öğrencilerine kent esnafının tavırlarından memnun olup olmadığına dair anket düzenlemiştir ve olumsuz
sonuç %70'lerin üzerinde çıkmıştır.Türkiyenin dört bir yanından okumak için gelen insanların birbirinden habersiz ve birbirini tanımayarak verdikleri bu sonuç aşikardır.Varolan bu araştırma o zamanlar bütün yerel TVlerde haber olarak geçmiştir.
Sizin içinde alaylı olarak basın dünyasında bulunabilirsiniz ama kendinizi daha da fazla geliştirmenizi tavsiye ederim.Ahmet Turan ALKAN yazılarında eski Türkçe kelimeleri çok kullanmıştır.Bu da onun kelime dağarcığının ve bilgi birikiminin üst seviye de olduğunu göstermektedir.Kendisi zaten akademisyen olduğu için herkesten fazla bilgiye sahiptir.Yazı ve konuşma dilinde kullanılamayan kelimeleri seçmesi yazılarında, yeni Türkçe kullanımının tamamen egemen olduğu günümüzde anlatmak istediğinin anlaşılmamasına neden olmaktadır.Ancak kendisi eski Türkçe kelimelerle ifade edilen cümleler kurmayı bırakmış günümüzün konuşma dilinde yazılarını yazmaya çalışmaktadır.Sayın Ahmet Turan ALKAN hakkında daha fazla bilgi ve insanların onun hakkında neler düşündüğünü merak ediyorsunuz çıkın Sivas sokaklarına herkesin teker teker görüşlerini alın....[/B]

gülkız 02.03.2007 23:38

[QUOTE=alperen1982;196264]AYRICA GÜLKIZ NİCKLİ ARKADAŞIM DİYOR Kİ 'Sizin anneleriniz ve babalarınız bebekken Ahmet Turan ALKAN vardı.' BENİM ANNEM VE BABAMIN YAŞININ A. TURAN ALKANDAN BÜYÜK OLDUĞUNU DA HATIRLATIR, SAYGININ S.Nİ DEĞİL TAMAMINI İYİ BİLEN BİR KİŞİ OLARAK YAZDIĞIM YAZILARDA VE YAPTIĞIM ELEŞTİRİLERDE ASLA SAYGI ÇERÇEVESİNİN DIŞINA ÇIKMADIĞIMIN ALTINI ÖZELLİKLE ÇİZERİM. MEMLEKETİNİZİ YAŞANILMAYAN BİR ŞEHİR OLARAK TANIMLAYAN KİŞİLERE OLAN HAYRANLIĞINIZI DA KUTLARIM.[/QUOTE]

[B]O ifadeyi sadece size değil 17-20 yaş arasında bulunan kardeşlerimizin kendilerinden yaşça oldukça büyük birisi için yaptıkları saygı mertebesini aşan ifadeleri için kullandım.Yazınızı okumuştum ve sizin saygı çerçevesinde olduğunuzu iddia etmenizi de şaşkınlıkla karşıladım.PESSSS....[/B]

gülkız 02.03.2007 23:57

[QUOTE=alperen1982;196261]SEVGİLİ ARKADAŞLAR AHMET TURAN ALKAN İLE İLGİLİ YAZDIĞIM YAZIDAN DOLAYI BİR ÇOK KİŞİNİN DESTEĞİNİ ALIRKEN DOĞAL OLARAK DA BAZI KİŞİLERİN ELEŞTİRİLERİNİ ALDIM. SONUÇ OLARAK ŞUNU SÖYLÜYORUM İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDIĞINDA SİVAS'I YAŞANILMAZ ŞEHİR OLARAK TANIMLAYAN, 'SİVAS'TA ESNAF DÜKKANINA GİRDİĞİNİZDE DAYAK YEMEKTEN ÇIKARSANIZ DUA EDİN' DİYEREK SİVAS ESNAFINI KÖTÜLEYEN VE SİVAS'TAN BAŞKA NERDE YAŞARIM DİYE KENDİSİNE ŞEHİR ARAYAN BİR İNSANIN NE KADAR MEMLEKET AŞIĞI OLDUĞUNU SİZLERE SORMAK İSTİYORUM. BİR BAYAN ARKADAŞIMIZ 'ÖNÜNE GELEN YAZIP ÇİZİYOR' DİYOR. BENİM GAZETECİLİKTEKİ 8. YILIM VE SİVASSPOR KULÜBÜNÜN MEDYA SORUMLUSUYUM. SİVASSPOR DERGİSİNİN YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜYÜM.YAŞIM GENÇ AMA ALLAH'IN İZNİ İLE BU MEMLEKETE VE SİVASSPOR'A HİZMET ETMEK BOYNUMUN BORCU. BU ARKADAŞIMIZ UNUTMAMALI Kİ ELEŞTİRİNİN YAŞI OLMAZ. AHMET TURAN ALKAN'I O KADAR GÖZÜNDE BÜYÜTEN BU ARKADAŞIMIZA SAYIN ALKAN'IN BİR YAZISINI OKUTMAK İSTERDİM. SİVAS IN İLERİ GELEN 5 GAZETECİSİ İLE OKUDUĞUMUZ VE BİRŞEY ANLAMADIĞIMIZ BİR YAZI. BELKİ BU ARKADAŞIM SAYIN ALKAN'IN NE ANLATMAK İSTEDİĞİNİ BİZLERE ANLATIR. SİVAS'I VE BU ŞEHRİN BAĞRINDAN ÇIKAN SİVASSPOR'U SEVENLERE SAYGI VE SEVGİLERİMLE. SERHAT ZAFER[/QUOTE]

[B]Ayrıca [url]www.sivasspor.com[/url] sitesinde Diğer Konular başlığı altında açılan Sivaslı ne kadar birlik içinde formunu okumanızı rica ederim.Yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan Sivaslıların samimi olarak görüşlerini beyan ettiği bu form da o insanları da Sivas düşmanı olarak göremezsiniz.Herkes Sivasın iyi olmasını istemektedir.O yüzden olmaması gerekenleri ilk önce tespit etmek gerekir,ona göre daha sonra değerlendirme yapmak gerekir.[/B]

efe058 03.03.2007 01:00

Serhat Zafer'in yazsı ortada iken,Ahmet Turan Alkan hocamızın konuşma
metnini göremiyoruz sadece konuşmasından bir tek cümle alıntı yapılmış ve ağır
bir şekilde eleştirilmiş,konuşmanın tamamını okuyabilme şansımız olmaması
düşündürücü...

Hocamızın Sivaslılığını tartışmak kimsenin haddi olmasa gerek,bildiğim kadarı ile
hayatının tamamını Sivas’ta geçiren ve il dışına dahi çok nadir çıkan hocamızı
böyle pervasızca suçlamak hiç de doğru bir yöntem değil.
Ahmet hocamız konuşmayı Sivas’ta yapmış yani kendi aramızda eleştirmiş,istese
ulusal basındaki köşesinde bu eleştirileri yapabilirdi ancak yine hassasiyetini
göstermiş ve memleket dışına vurmamış eleştirilerini...
Sayın Zafer sizin genç yaşınızda çok işler yapmanız hemşerileriniz olarak
bizleri de gururlandırır lakin ağır bir biçimde eleştirdiğiniz şahsiyette bizleri
fazlası ile gururlandıran bir bilim adamımız bunu da düşünmenizi tavsiye ederim.

Ahmet Turan Alkan'a ''Hadi oradan'' demeniz ne kadar akla,mantığa ve vicdana
sığar buda tartışılır...
Diyorsunuz ki Ahmet Turan Alkan nerde yaşarım diye bir arayıştaymış bunu da
nerden çıkardınız,sizde çok iyi biliyorsunuz ki hocamız istese istediği şehirde
yaşayabilir bunun içinde hiç bir maddi engeli olmaz ancak Sivas aşkı ile
hayatını memlekette geçirmektedir.
Sivas’ın ileri gelen beş gazetecisi bir araya gelmişsiniz de Ahmet Turan Alkan'ın
yazısını anlayamamışsınız işte bu hocamızın cımbızla çektiğiniz o eleştirisinden
çok daha fazla acıtıcı...

Konuyu uzatmanın da bir alemi yok Ahmet hocamızın konuşma metninin
tamamını okuma imkanımız olmadığına göre olaya yanlı ve yanlış bakmış
oluruz,eleştirilerinin haklı yada haksız olduğu konusunda bir şey diyemeyiz.
Ancak bir çok kişin severek ve örnek alarak takip ettiği bir
yazarı,bilim adamını,münevveri eleştirirken üslubumuza daha fazla dikkat
etmeliyiz.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 03:45.