![]() |
MANISA´DA HAKEME YUMRUK
[IMG]http://www.gencturkhaber.com/images/197050.jpg[/IMG]
Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında Manisa'da oynanan Vestel Manisaspor - Sakaryaspor karşılaşması saha içinde çıkan olaylar nedeniyle hakem Cüneyt Çakır tarafından tatil edildi.. Karşılaşmanın 42. dakikasında mücadele 1-1 eşitlikle sürerken Nizamettin'in gördüğü kırmızı kart nedeniyle saha içi bir anda karıştı.. Olaylar sırasında Vestel Manisaspor kalecisi Bülent Ataman'da kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.. Bu kartın ardından Vestel Manisaspor cephesi bir anda hakem Cüneyt Çakır'ın üstüne yürüdü.. Olaylar sırasında Vestel Manisaspor'da Ersun Yanal'ın yardımcılarından biri Çakır'a saldırdı.. Cüneyt Çakır yumruklanmasının ardından yardımcıları ile birlikte soyunma odasına gidip maçı tatil ettiğini açıkladı.. Karşılaşma ile ilgili kararı Futbol Federasyonu verecek. ZORLU'NUN ÇABASI DA YETMEDİ Bu arada Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçının tatil edilmesinin ardından, Vestel Manisaspor Onursal Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, karşılaşmanın devam etmesi için çaba harcadı. Şeref tribününden hakem soyunma odasına gelen Ahmet Nazif Zorlu, yaklaşık 10 dakika burada kaldı. Zorlu'nun, hakem Cüneyt Çakır'dan karşılaşmayı devam ettirmesi için talepte bulunduğu kaydedildi. Karşılaşmanın tatil edildiğinin kesinleşmesinin ardından Ahmet Nazif Zorlu, ''Şiddet varsa provoke de varsa spora yatırımımızı gözden geçiririz'' dedi. Zorlu daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Hakem böyle bir karar verdi, bilemiyoruz'' dedi. Hakeme saldırıda bulunulduğuna ilişkin soruyu ise Zorlu, ''Bilmiyorum, ben görmedim'' diye cevapladı. ÇAKIR, VESTEL MANİSALILARI REDDETTİ Hakem Cüneyt Çakır soyunma odasından çıkmadan, Vestel Manisaspor takım kaptanı Uğur, futbolculardan Ümit ve antrenör Kemal Özdeş odanın önüne gelerek, Çakır ile görüşme talebinde bulundu. Ancak, bu talep kabul edilmedi. Cüneyt Çakır'ın maçı tatil etmesine, yaşanan kargaşada kırmızı kart gören kaleci Bülent'in, FİFA kokartını yırtmasının neden olduğu kaydedildi. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, futbol müsabaka talimatnamesinin 29. maddesinin (A) bendine göre karşılaşmayı tatil ettiğini, kararı Futbol Federasyonu'nun vereceğini söyledi. Çakır, stat çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, maçın son derece centilmence bir havada oynandığını ve olay dakikasına kadar gerginlik yaşanmadığını vurguladı. KALECİ FORMAMI YIRTTI, FORMA KUTSALDIR İki takım taraftarlarının da centilmence davrandığını ifade eden Çakır, şöyle konuştu: ''Olaya yol açan pozisyonda da bir şey yoktu. Ancak, pozisyonla ilgisi olmayan kalecinin kalesinden çıkıp gelmesi gerginliği tırmandırdı. Kaleci formamı yırttı, forma kutsaldır. Yardımcı antrenörün de yanağıma darbesi geldi. Futbol müsabaka talimatnamesinin 29. maddesinin (A) bendine göre karşılaşmayı tatil ettik. Kararı Futbol Federasyonu verecek.'' Bu arada, Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu, soyunma odası çıkışından araçlarına binene kadar karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır ve yardımcılarına refakat etti ve tokalaşarak uğurladı. "HAKEM AYNI ŞEYİ F.BAHÇE MAÇINDA YAPABİLİR MİYDi?" Kırmızı kart gören Vestel Manisaspor kalecisi Bülent Ataman ise maçın tatil edilmesini gerektirecek bir şey yaşanmadığını ileri sürdü. Bülent Ataman, gazetecilere yaptığa açıklamada, şöyle konuştu: ''Neredeyse düşme hattına yaklaştık. Can derdindeyiz, stresliyiz. Bir pozisyon oldu, itiraz ettim. Hakem sarı kart gösterecekti. Ben de yanımdaki takım arkadaşım Ümit ile konuşurken küfürlü bir kelime söyledim. Kırmızı kart gördükten sonra yaptığım hareketlerin yanlış olduğunu kabul ediyorum. Özür diliyorum. Ama, aynı şey Fenerbahçe maçında olsa hakem tatil kararı verebilir miydi? Bizim seyircimiz centilmen diye mi bunlar oluyor? 'Dinsizin hakkından imansız gelir' derler. Bunlar için söylenmiş bir söz. Sanıyorum şimdi vicdanıyla baş başadır.'' KALECİ ANTRENÖRÜ BAYINDIR: ''HAKEME VURMADIM''- Hakem Cüneyt Çakır'ın, yanağına vurduğunu iddia ettiği Vestel Manisaspor kaleci antrenörü Metin Bayındır ise gazetecilere şu açıklamayı yaptı: ''Hakem, yardımcısına 'İçeri giriyoruz' deyince, bu tatil edileceği anlamına geliyor. Ben de 'Hocam giremezsiniz, Doğu'da olsa böyle bir şey için maçı tatil edebilir misiniz' dedim. Önüne geçtim, yakasından tuttum. Ancak, vurma gibi bir şey kesinlikle yok.'' Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu ise, Vestel Şirketler Grubu'nun ''Şiddet ve küfür ortamı olduğu sürece, adaletli ve temiz olunmadığı sürece sporun içinde kalmayacağını'' söyledi. Haluk Çubukçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Stadı'nda tatil edilen bir maçın tarafı olmaktan dolayı büyük üzüntü duyduklarını kaydetti. Vestel Manisaspor'un vizyonu ve misyonu gereği her zaman sportif başarıdan önce fair-play anlayışını ön planda tuttuğunu vurgulayan Çubukçu, bu konuda şimdiye kadar Türkiye'ye örnek olacak uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Çubukçu, şöyle konuştu: ''Centilmence devam eden bir mücadele vardı. İki takım taraftarları kol kola tribünde oturuyordu. Hatta vefat eden Sakaryalı bir taraftar için bizim taraftarlarımız mevlit okuttu. Maçta futbolcular arasında da gerginlik yoktu. Bir pozisyonda kaleci Bülent konuya müdahale etti. Sarı kart görecekti, sarı kartın kırmızı karta dönüşmesinden sonra hakeme yapılan hareketler oldu. Sonra hakem soyunma odasına çekildi.'' Çubukçu, bu davranışları asla kabul etmediklerini, ancak güvenlik açısından herhangi bir sorun da yaşanmadığını kaydederek, şöyle devam etti: ''Hakeme sağ duyulu davranıp maçı tatil etmemesini rica ettik. Milim milim görüntüleri izledik. Güvenlik problemi yok. Seyirci problemi yok. Hatta kırmızı karta kadar seyirciden en küçük bir küfür bile yok. Ancak, hakem tatil etme kararı verdi.'' VESTEL ŞİRKETLER GRUBUNUN BAKIŞ AÇISI Çubukçu, bir gazetecinin Onursal Başkan Ahmet Nazif Zorlu'nun ''Şiddet varsa provoke varsa biz de spora yatırımımızı gözden geçiririz'' dediğini hatırlatması üzerine, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''İlk günden beri söylediğimiz bir şey var. Vestel'in sponsorluğunu devam ettirip ettirmemesinde başarı ya da başarısızlık ölçü değil. 'Şiddet ve küfür varsa spora yatırımı gözden geçiririz' dedik. Vestel Şirketler Grubu üretken, ülkesini seven, ülkesine katma değer sağlayan bir gruptur. Şiddet, küfür ortamı olduğu sürece, adaletli ve temiz olunmadığı sürece sporun içinde kalmaz.'' ''RADİKAL KARARLAR ALINACAK'' Çubukçu, Vestel Manisaspor yönetimi olarak olay görüntülerini bir kez daha izleyeceklerini ve sebep olan futbolcu ya da antrenörlerle ilgili radikal kararlar alacaklarını bildirdi. Çubukçu, ''Bu kardeşlerimiz ile ilgili gerekli radikal cezalar verilecektir. Bizim felsefemize uymayan kim varsa onunla ilgili gereken yapılacaktır. Haklı, haksız böyle bir şey meydana geldiği için tüm spor kamuoyundan özür diliyoruz'' dedi. Haluk Çubukçu, hakemin soyunma odasına girmesinin ardından Futbol Federasyonu'ndan en üst düzeydeki yetkililerle görüşmek istediklerini kaydederek, ''En üst düzeydeki yetkililerle temas etmek için yarım saat çaba sarf ettim. Maalesef, ulaşamadım. Bir kulüp başkanı, federasyon yetkililerine ulaşamıyorsa yorum kamuoyunundur. İlla ki bir şey istemeyecektik. Durumu, halimizi anlatacaktık'' diye konuştu. MURAT ERDOĞAN: ''OLAYLAR ÇIĞRINDAN ÇIKTI'' Sakaryasporlu futbolcu Murat Erdogan da Vestel Manisasporlu oyuncuların ısrarla itiraz etmesinin ''olayları çığrından çıkardığını'' belirterek, şunları söyledi: ''Hakem o ana kadar iyi maç yönetiyordu. O olayı da iyi niyetle kapatacaktı. Ama anlamsız bir şekilde hakeme saldırılar oldu. Hakem de maçı tatil kararı verdi. Vestel Manisasporlu futbolcular da tabii ki stresliler.'' Bu arada, maçın tatil edilmesinin ardından Sakaryasporlu futbolcu Murat Erdoğan ile Vestel Manisasporlu taraftarlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Taraftarlar, cep telefonuyla konuşan Murat Erdoğan'ın, karşısındaki kişiye olayları abartarak anlattığını ileri sürerek, Sakaryasporlu futbolcuya tepki gösterdiler. "3-0 HÜKMEN GALİBİYET BEKLİYORUZ" Öte yandan Sakaryaspor Kulübü Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçının tatil edilmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye Futbol Federasyonunun Sakaryaspor'u 3-0 hükmen galip etmesi beklentisi içinde olduklarını söyledi. Hacıeyüpoğlu, yaptığı açıklamada, Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında yaptıkları maçta 1-0 öne geçtiklerini ve ilerleyen dakikalarda da 1-1 eşitlik oluştuğunu belirterek, şunları söyledi: ''30. dakikadaki faulden sonra, bizim oyuncumuz ve Vestel Manisaspor'un oyuncusu arasında tartışma çıktı. Hakem, olay yerine geldi ve duruma müdahale etmek istedi. Vestel Manisaspor'un kalecisinin olay yerine gelerek hakemin kararına itiraz etmesi sonucunda da hakem kırmızı kart gösterdi.'' Vestel Manisaspor yardımcı antrenörünün saha dışından gelerek hakemi darp ettiğini öğrendiklerini belirten Hacıeyüpoğlu, şöyle konuştu: ''Bizim bulunduğumuz yer, olaya ters tarafta bulunduğu için yardımcı antrenörün hakemi darp ettiğini göremedim ama hakemin söylediği bu oldu. Hakem daha sonra oyuna 15 dakika ara verdi.'' Hakem kararları hakkında değerlendirmede bulunmak istemediğini kaydeden Hacıeyüpoğlu, ''Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Sakaryaspor'u 3-0 galip saymasını bekliyoruz ama bu konuda federasyonu da yönlendirmek istemem'' dedi. |
-->: MANISA´DA HAKEME YUMRUK
kaleci bülent 20 maç antrenörü 2 yıl müsabakalara çıkamayacak sakarya 3 0 kazanmış sayılacak manisanın 3 puanı silinecek ve bir kaç maç saha kapanacak vestelin ilk duyumlar böyle.....
geçmiş olsun şimdiden vestel kümeye:D sivassporun darbesi ağır geldi :D sonra daha toparlayamadılar... |
[B][I][CENTER][FONT="Comic Sans MS"]söyleyecek bişey bulamıyorum türk futbolu adına tam bir utanç tablosu yazık çok yazık ülke olarak ileriye giderken köhne zihniyet bu defada manisada hortladı demek inşallah tekrarı olmaz ! ! ! [/FONT][/CENTER][/I][/B]
|
yazık ya manisaya....bir tane dengesizin yüzünden belki de küme düşecekjler zor durum
|
--->: MANISA´DA HAKEME YUMRUK
[B]bende söyliyecek bir söz bulamiyorum .türk futbollu adina cok utanc verici birsey.biz artik avrupadaki imajimizi zor düzeltiriz(avrupayi gec dünyadaki imajimizi hic düzeltemeyiz).ne diyim allah kendini bilmez futbolcu ve taraftarlara akil fikir versin!!!!!!!!!!!![/B]
|
ummarim bize ceza yagdirmayagelince cekingen davranmaya TFF vestel e de ayni oranada güzel bi jest yapar;)
|
ABiii Ben MAcı Radyo Dinledim ADam Ballandıra Ballandıra Anattı Ben Dedim Bi Adam Ölür Cıkmadı ALLAH tan :(.
|
[B][FONT="Comic Sans MS"]YapıLan HaReKet ÇoK YanLı$TıR.. İn$ TeKRaRı oLMaZ![/FONT][/B]
|
federasyon işine gelen takımlara ceza vermez işine gelmeyenlere kolay ceza verir
|
Bana göre manisaya çok ağır ceza verilmesi gerekir?yoksa Türkiyede daha çok hakem tekme tokat dövülür,daha çok olaylar olur,daha çok şike olur?gerekirse ligden bile düşürülebilir,aynı şeyi biz bile yapsak bizimde ligden düşmemiz gerekir diye düşünüyorum?
|
çok yazık.. hem müsabakanın cok centilmen bi hava içerisinde geçtiğini söylüyorlar ama olayları bu boyuta getirecek ne olabilirki çok dikkat cekici ama ne olursa olsun türk futboluna yakışmıyor böyle şeyler
|
[B][COLOR="Red"]Parayla Saadet Olmazmis.Bunu Ogrendik.[/COLOR][/B]
|
Arkadaslar lütfen kirici ve tahrik edici sözlerden kacinalim nasilki sporda bugibi davranislari hos görmüyorsak burasida bir spor sayfasi onun icin kullnacagimiz uslube dikkat edelim. saygilarimla
|
25.11.2006, 04:38 #22
albina58 Sivasspor-3 Üyelik tarihi: 03.08.2005 Yaş: 34 Mesajlar: 313 Tecrübe Puanı: 0 --->: ZİDANE'MİSİN BE ARDA!.. -------------------------------------------------------------------------------- Amatör futbol oynadığımız yıllarda; maçın hakemi her iki takım oyuncularını saha ortasında toplar, biz futbolculara :''sakın kararlarıma itiraz etmeyin,düdük çaldıgım anda topu bırakın ve kurallara uyun '' diye ikazda bulunurdu, maç içinde ise verdigi karara yanlış olsa bile itiraz edecek olsak ''sakın ha küfür ettin sayar oyundan atarım'' derdi. Böylesi katı kuralların uygulandığı futbol alt yapımız ne olduda böylesi lakayt hareketlerin sergilendigi bir futbol endüstrisine dönüşdü. Uzun yıllar futbolu takip ederken benim kanaatimce TÜRKİYE'de futbol kültürünün bozulmasına etkeni görsel ve yazınsal basının rekabetçi ortamda hergün bir gazete,bir tv kanalının çıkması ve bunlara kalifiye olmayan elemanların görev alması sonucunda sadece ekranları ve gazete sütunlarını doldurmak ugruna asparagas haberler yer alması, kaldıki TV kanallarında köşe dönme mantığının halkımıza empoze edilme ugraşı sonucunda, halkımızın bilinç altında yer etmesi bizi bugün ki sonuçlara getirdi. Öte yandan Türk futbolunu ve dünya futbolunu iki ayrı kategoride inceleyecek olursak; Türkiye'de George HAGI'nin GS'a gelmesi ile başlayan bir futbolda erozyonu oluşdu.İlk defa bir hakeme küfür eden,ayagına basan,konunun mahkemelere taşınması maalesef hagi ile olmuş ve sonrasında kademe kademe türk futbolunu bir kanser gibi sarmışdır. Dünyada ise son avrupa şampiyonasında yunanistan'ın futbolu maalesef futbol endüstrisinin görsel ve temaşa oyunundan uzaklaşmasına,numaradan futbolcuların yerlere kapaklanması,zaman geçirmek için aldatıcı oyalama taktiklerinin uygulandıgına şahit olunmuşdur. Bütün bunlar neticesinde üzülerek söylüyorum ki ,ne yazıkki ülkemizde basın ve medya üzerinden gelecegi son nokta budur.(not.Almanya ve batı futbolunda futbol egitimi ilkokul çagından başlar ve futbol kulüplerinin alt yapılarında gelişir.) Bundan sonrası sadece ve sadece bilinçli ve basiretli futbol otoritelerinin verecegi, caydırıcı özellikler taşıyan CEZAİ yaptırımlarına kalıyor. Nihayetinde sonuç ve şartlar ne olursa olsun yüz kızartıcı bir hareket vardır,bu hareketin mazereti olamaz, geçmişde GÖKDENİZ, TANJU vb. futbolcu kardeşlerin affı gelecekdeki futbolumuza fayda saglamadığı gibi kısa yoldan şöhret olmak yönünde bir kapı aralıyor, bu gibi durumlara yol açmamak ve gelecekdede emsal teşkil etmesi için bu ve benzeri hareketlerde en ağır cezaların verilmesi taraftarıyım -------------------------------------------------------------------------- Manisa-Sakarya maçındaki pozisyonları ve hakemin kararını seyrettikden sonra benim dört ay kadar evelki yazıdan alıntı yaparak yazmanın daha iyi olacağını düşündüm. Pozisyonun devamında sadece iki futbolcuya birer sarı kart göstermek,maçın kaldığı yerden devamını gelecek 90. dak. sonunda,galibiyet,mağlubiyet veya beraberlik. Ne yazıkki; Futbol oyunumuzun alt yapısını sağlayacak,kültürü ve eğitimi alamamış futbolcularımızın yaptığı çocukca düşünce kahramanlıkları bakınız,bir takımın hatta bir kentin nasıl kaderi ile oynuyor. Bu ve buna benzer futbolumuzun içinde bir kanser gibi barınmakdadır.Asıl sorunumuzun bir kupadan veya şampiyonlukdan çok ileriki dönemlerde gelecek başarıların tarihte yer bırakması saglam temeller üzerinde kurulmasıdır. [COLOR="Red"] SİVASSPOR' [/COLOR]umuzda böyle bir olayın yaşanmayacağı umudum ile.Bu olaylar diğer futbol kulüplerimizin kulağına küpe olsun. |
VALLA ELİNE SAĞLIK MACIN HAKEMİNE ÖYLE Bİ DAYAK ATACANKİ DERS OLSUN BUNDAN SONRA ADİL OLURLAR ONURUYLA ŞEREFİYLE MAÇYÖNETİRLER.ANKARA SİVAS MACININ HAKEMİNE İLTAF OLUNUR
|
[B][COLOR="Red"]ŞİMDİ NE OLACAK?[/COLOR]
Vestel Manisaspor, 3-0 hükmen yenik sayılacak ve 3 puanı silinecek. Kaleci Bülent, Disiplin Talimatı’nın 26. maddesi gereği 20 maç ceza alacak. Kaleci antrenörü Metin Bayındar’a ise 2 yıl hak mahrumiyeti cezası verilecek. Çakır kamu görevlisi sayıldığı için Kaleci Bülent ve Metin Bayındır için dava açılacak. Çakır, çarşamba günü İsrail-Estonya maçında görevliydi. İş göremez raporu alır ve maça gitmezse skandal olacak. [/B] |
GERÇEKTEN ÜZÜCÜ BİR OLAY TÜRK FUTBOLUNDA BİR TÜRLÜ ENGEL OLUNAMAYAN OLAYLAR BUNLAR HEM HAKEMLER HEM FUTBOLCULAR ARTIK BUNA BİR SON VERMELİ
|
[QUOTE=gülkız;201961][B][COLOR="Red"]ŞİMDİ NE OLACAK?[/COLOR]
Vestel Manisaspor, 3-0 hükmen yenik sayılacak ve 3 puanı silinecek. Kaleci Bülent, Disiplin Talimatı’nın 26. maddesi gereği 20 maç ceza alacak. Kaleci antrenörü Metin Bayındar’a ise 2 yıl hak mahrumiyeti cezası verilecek. Çakır kamu görevlisi sayıldığı için Kaleci Bülent ve Metin Bayındır için dava açılacak. Çakır, çarşamba günü İsrail-Estonya maçında görevliydi. İş göremez raporu alır ve maça gitmezse skandal olacak. [/B][/QUOTE] amma çok şey öğrenmişsin bende kendimi futbol anlar sanırdım :D senin yanında hiç bişey bilmiyormuşum valla :D |
Futbol cok tehlikeli bi spor 2 tane dengesiz koca kubulu ne hallere sokuyor yazık.. Bu bize ders olmalı cok dikkatlı davranmalıyız
|
VESTEL SPONSORLUKTAN CEKILIYORMU?
[img]http://www.taraftarhaber.com/upload/images/1174230704.pjpeg[/img]
VESTEL DESTEĞİNİ ÇEKEBİLİR Manisa'da oynanan Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçının tatil edilmesinin ardından Vestel Manisaspor Kulübü Onursal Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, çıkan olaylarda şiddet ve provakasyon olması durumunda spora yaptıkları yatırımı gözden geçireceklerini söyledi. Vestel Manisaspor Kulübü Onursal Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Hakem böyle bir karar verdi, bilemiyoruz" dedi. Hakeme saldırıda bulunulduğuna ilişkin soruya ise Zorlu, "Bilmiyorum, ben görmedim" diye cevaplarken, çıkan olaylarda şiddet ve provakasyon olması durumunda spora yaptıkları yatırımı gözden geçireceklerini de sözlerine ekledi. Sakaryaspor Kulübü Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu ise, Futbol Federasyonu'nun Sakaryaspor'u 3-0 hükmen galip etmesi beklentisi içinde olduklarını söyledi. Başkan Hacıeyüpoğlu, 1-1 devam eden karşılaşmanın 30. dakikasındaki faulden sonra kendi oyuncularıyla Vestel Manisasporlu oyuncular arasında tartışma çıktığını kaydederek, "Hakem, olay yerine geldi ve duruma müdahale etmek istedi. Vestel Manisaspor'un kalecisinin olay yerine gelerek hakemin kararına itiraz etmesi sonucunda da hakem kırmızı kart gösterdi" diye konuştu. Vestel Manisaspor yardımcı antrenörünün saha dışından gelerek hakemi darp ettiğini öğrendiklerini de belirten Başkan Hacıeyüpoğlu, "Bizim bulunduğumuz yer, olaya ters tarafta bulunduğu için yardımcı antrenörün hakemi darp ettiğini göremedim ama hakemin söylediği bu oldu. Hakem daha sonra oyuna 15 dakika ara verdi" dedi. Hakem kararları hakkında değerlendirmede bulunmak istemediğini kaydeden Başkan Hacıeyüpoğlu, "Futbol Federasyonu'ndan Sakaryaspor'u 3-0 galip saymasını bekliyoruz, ama bu konuda federasyonu da yönlendirmek istemem" ifadelerini kullandı. |
--->: VESTEL SPONSORLUKTAN CEKILIYORMU?
[QUOTE=CAGLAYAN;201987]
[img]http://www.taraftarhaber.com/upload/images/1174230704.pjpeg[/img] VESTEL DESTEĞİNİ ÇEKEBİLİR Manisa'da oynanan Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçının tatil edilmesinin ardından Vestel Manisaspor Kulübü Onursal Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, çıkan olaylarda şiddet ve provakasyon olması durumunda spora yaptıkları yatırımı gözden geçireceklerini söyledi. Vestel Manisaspor Kulübü Onursal Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Hakem böyle bir karar verdi, bilemiyoruz" dedi. Hakeme saldırıda bulunulduğuna ilişkin soruya ise Zorlu, "Bilmiyorum, ben görmedim" diye cevaplarken, çıkan olaylarda şiddet ve provakasyon olması durumunda spora yaptıkları yatırımı gözden geçireceklerini de sözlerine ekledi. Sakaryaspor Kulübü Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu ise, Futbol Federasyonu'nun Sakaryaspor'u 3-0 hükmen galip etmesi beklentisi içinde olduklarını söyledi. Başkan Hacıeyüpoğlu, 1-1 devam eden karşılaşmanın 30. dakikasındaki faulden sonra kendi oyuncularıyla Vestel Manisasporlu oyuncular arasında tartışma çıktığını kaydederek, "Hakem, olay yerine geldi ve duruma müdahale etmek istedi. Vestel Manisaspor'un kalecisinin olay yerine gelerek hakemin kararına itiraz etmesi sonucunda da hakem kırmızı kart gösterdi" diye konuştu. Vestel Manisaspor yardımcı antrenörünün saha dışından gelerek hakemi darp ettiğini öğrendiklerini de belirten Başkan Hacıeyüpoğlu, "Bizim bulunduğumuz yer, olaya ters tarafta bulunduğu için yardımcı antrenörün hakemi darp ettiğini göremedim ama hakemin söylediği bu oldu. Hakem daha sonra oyuna 15 dakika ara verdi" dedi. Hakem kararları hakkında değerlendirmede bulunmak istemediğini kaydeden Başkan Hacıeyüpoğlu, "Futbol Federasyonu'ndan Sakaryaspor'u 3-0 galip saymasını bekliyoruz, ama bu konuda federasyonu da yönlendirmek istemem" ifadelerini kullandı.[/QUOTE] [B]Geçtiğimiz hafta Kulüp Yöneticileri tarafından Şiddet olmadığı sürece takımdan Vestel'in desteğini çekmeyeceğini söylemişlerdi.. Ancak bu haftaki olaydan da görülüyorki Vestel büyük ihtimal sponsorluğunu çekecek... Ligin en önemli Sponsoru konumunda olan ve birçok firmaya örnek teşkil eden Vestel'in sponsorluğunu çekmesi iyi bir sonuç olmaz :rolleyes: [/B] |
[B][COLOR="Red"]Goruntuleri izlemedim ama anladigim kadariyla cikan olaylarin aynen TURKIYE-ISVICRE macindakine benzerlikleri var.Burada madur olan rakip futbolcular degil ama hakem.
Kendini bilmez ve saldirgan bir kaleci antrenoru ile Ulu Onderin sevdigi 3 ozellikten sadece ikisine (zeki ve cevik) sahip bir kaleci koskoca bir kulubun kaderiyle oynamamali. Eger Manisasporun puanlari silinip sahasi kapatilirsa bu futbol tarihimize kara bir leke olarak gececek bir hata olur.Bu konu UEFAlik olursa futbolumuz bir kaosa suruklenir.Dirayetli ve sogukkanli bir Disiplin kurulu verilecek cezanin sadece bu talihsiz olayin sorumlularina olmasi gerektigini dusunerek hareket etmeli.Kaleci Bulente ve Antrenore rekor cezalar verilmeli ama Manisasporun sahasi kapatilmamali puanlari silinmemelidir.Manisaspor -Sakaryaspor macinin 3-0 Sakaryaspor lehine tescil edilmesi bile agir bir karar olur. Ayni seyler dengesiz ve Ataturkun sevdigi ozelliklerden mahrum bir futbolcumuz tarafindan bizim de basimiza gelebilir.[/COLOR][/B] |
--->: VESTEL SPONSORLUKTAN CEKILIYORMU?
[QUOTE=GuNaY;201989][B]Geçtiğimiz hafta Kulüp Yöneticileri tarafından Şiddet olmadığı sürece takımdan Vestel'in desteğini çekmeyeceğini söylemişlerdi..
Ancak bu haftaki olaydan da görülüyorki Vestel büyük ihtimal sponsorluğunu çekecek... Ligin en önemli Sponsoru konumunda olan ve birçok firmaya örnek teşkil eden Vestel'in sponsorluğunu çekmesi iyi bir sonuç olmaz :rolleyes: [/B][/QUOTE] [B]Türk futbolu adına gelirlerini sadece İddiadaki bahis payına,stadın doluluk oranına göre stad getirilerine ve forma satışlarına bağlayan kulüpler için kurumsallaşmış bir firmanın maddi ve manevi desteğini sağlamak hepsinden önemli bir yer göstermektedir.Manisasporun aslında gıpta ile bakıldığı bir durumda son yaşananlardan sonra başkanının VESTEL de üst düzey yönetici olmasından ve hemşehricilikten dolayı desteğini çekmesi belki sözkonusu olmaz ama yaşananlara sebebiyet verenler ile yollarını ayırması mümkün olabilir.Ama ciddi şekilde 7 senedir sürdürdüğü sponsorluk antlaşmasını sona erdirme kararı alırlarsa Vestelin Türk futbolu ve sporu adına desteğini başka sahalarda ve kulüplerde sürdürmesi yerinde olacaktır. [/B] |
gereksiz ve utanç verici bi tablo hadi taraftar yapsa anlarım cahil birisiymiş derimde antrenör yapınca......
|
Çok yazık yani olmayacak şeyler bunlar
.................. |
[B]Gecen aylarda Italya Ligindeki olan bitenleri kiniyorduk
saskinlikla bakiyorduk, holiganizm ve siddete karsiydik malesef dünkü olaydan sonra Sporun her zaman her yerde siddete gelebilecegini gördük yönetim bu duruma düserse dahada utanc verici oluyor umariz böyle olaylar tekrarlanmaz herkes kendine hakim olmali ne olursa olsun sonrasini düsünerek hareket etmek lazim[/B] |
ERSUN YANAL İSTİFA ETTİ.
[IMG]http://img258.imageshack.us/img258/9468/sondakikagf6.gif[/IMG]
Vestel Manisaspor'da Ersun Yanal ekibiyle birlikte istifa etti !.. Turkcell Süper Lig'de alınan şok yenilgiler ve son Sakaryaspor maçının tatil edilmesi ile sonuçlanan olaylar sonrası Teknik Direktör Ersun Yanal ekibi ile birlikte istifa etti... Vestel Manisaspor Başkanı Haluk Çubukçu, teknik direktör Ersun Yanal'ın dün akşam istifasını kendilerine bildirdiğini söyledi.Teknik Direktör Ersun Yanal, kulüp yöneticileriyle Ves Kafe'de bir araya geldi. Yanal'ın toplantı sonrası kafeden ayrılmasının ardından gazetecilere bir açıklama yapan kulüp başkanı Çubukçu, dün akşamdan bu yana teknik direktör Yanal'ı istifasından vazgeçirmeye çalıştıklarını belirtti. Çubukçu, şöyle konuştu: ''Ersun Yanal dün akşam bize istifasını verdi. Vestel'in üst düzey yetkilileriyle şu saate kadar istifasını geri aldırma konusunda iknaya çalıştık, maalesef olmadı. 'Bu şartlarda yararlı olamayacağım, bırakıyorum' dedi. Çok üzüldük. Yanal, Türkiye'de değil dünyada karakteriyle, kariyeriyle üst düzey teknik adamlardan biridir. Biz bir değeri kaybettik, üzgünüz. Kendisine ve ailesine bundan sonraki yaşamında başarı diliyoruz.'' BÜLENT KADRODIŞI KALDI Çubukçu, tatil edilen Sakaryaspor maçında kırmızı kart gören ve hakemin kokartını yırtan kaleci Bülent'in ''affedilmemek üzere'' sezon sonuna kadar kadro dışı bırakıldığını, sezon sonunda da sözleşmesinin gözden geçirileceğini söyledi. Çubukçu, kaleci antrenörü Metin Bayındır'ın sözleşmesinin de koşulsuz feshedildiğini belirtti. Tatil edilen Sakaryaspor maçında hakem Cüneyt Çakır'a vurduğu belirtilen kaleci antrenörü Metin Bayındır'ın dün akşam istifasını teknik direktör Ersun Yanal'a verdiği, Yanal'ın da daha sonra yönetime istifasını sunduğu kaydedildi. Haluk Çubukçu, dün tatil edilen maçtan sonra Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a henüz ulaşamadıklarını belirterek, ''Şu saat itibarıyla aradan 28 saat geçti. Geçmiş olsun dileğinde bulunan olmadı. Ben Futbol Federasyonu'nun kapısından içeri girmiş bir başkan değilim. Futbolun yeşil sahalarda oynandığını bilen bir başkanım. Bundan sonra yine yeşil sahalarda mücadelemiz sürecek. Eğer futbolda eşitlik, adalet varsa bu bize de uygulanmalı'' dedi. İNANILMAZ DÜŞÜŞ Son galibiyetini 3 Aralık'ta Gaziantepspor'u 4-1 yenerek alan ve o günden bu yana 3 puan yüzü görmeyen Manisaspor, son 15 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik alabilmişti. Vestel Manisaspor'da dün oynanan Sakaryaspor maçında kaleci Bülent ve kaleci antrenörü Metin Bayındır hakem Cüneyt Çakır'a saldırmış ve Ege yönetimini oldukça zor bir duruma sokmuştu. |
-->: ERSUN YANAL İSTİFA ETTİ.
arkadaşım daha belli değil yarın 15:00 da açıklıyacakmış ama buyuk bir ihtiamal istifa etti heralde vestel de manisadan sponsorluğu bırakacak
|
BENCE BU MANISAYA DERS OLMUSTUR O KADAR HAVAYA GIRDILER MALUM MANISANIN KILITINI BIZ ACTIK ARTIK HER TAKIM MANISAYI YENECEK KESKE LIGDEN DUSSELER
|
sivas manisaya bi vurdu pir vurdu,daha düzelemediler.inşallahda ligden düşerler.
|
--->: ERSUN YANAL İSTİFA ETTİ.
eee olacağı buydu inşallah daha beter olurlar çok şiştiler ama sivassporun çelmesinden sonra düzelmediler
|
[B]Yiğodunun vurduğu iflah olmaz. Fakat şu bir gerçekki yıllar önce Altayın başkanı ike Nafiz Beyin Futbol Federasyonu aleyhinde açıklamaları sonucunda koca bir kulüp küme düş-ürüldü. Bu büyük işadamı demekki sevilmiyor. Bence Vestel Manisayı küme düşürecekler. Bu tavır kokuyor. Hekem o kadar yalvarmalara karşı isteseydi maçı tekrardan oynatabilirdi. Hiç değilse yatarlardı 1-1 i koruma durumları olabilirdi. İşe bakın şimdi 3 puanı bile silinebilir. O zaman seyredin tiyatroyu. Ben asıl şuna dikkat çekmek istiyorum. Amatör kümede ilçe takımları maçlarını yöneten hakemlerin başlarına neler geliyor neleerr. Hiç kimse bunu dile getirmiyorlar. Ve Futbol Federasyonu hala bu olayların önüne geçecek radikal kararlar alamadı yada yetersiz kaldı. Buna bir çözüm kazandırmak gerekiyor. Saygılarımla[/B]
|
artık beklenen son du bu ve oldu sonunda
insallah benımde temennim ligden düşmeleri dogrultusunda |
DAHA DURRRRRRRR DAHA KÜME KALACAK OKADAR HAVA SİVAS İNELEDİĞDİ FOS LADILAR YEMİYOR ONLAR DAHA *******SİVASSPORLUNUN HAL BAŞKA SİVASSPORLU DOYMAZ PUANA HERE BİR SİVASI VARSA SİVASSPOR DÜŞMEZ ASLA SİVASLI YORULMAZ SİVASLI YIKILMAZ BUNU BİLİN HERKES SİVASSPORLU OLAMAZ....******
YAZAR*** AHMET TUN. YANI BEN YORUMLARINI BEKLŞYECERM |
SİVASIN HAKINI VERİN
OKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK SİVASLI İSTASYONLU SİNGAN |
cok hızlı lige girdiler cok hızlıda gidicekler galiba
|
olacağı buydu okadar yenılırsen daha devammı etcen istifa edersin artık yaa
ÖNEMLİ NOT:w.manısa sivas yenılgisinden sonra düşmeye başlada yanı manisayı biz cökerttik :)))) hahahahahahahhh,ihihihihihihihihihihihiihhihehehehehehehehehheheehehhehe |
[B][FONT="Comic Sans MS"]Beklenen oldu istifa edeceği gecen haftadan belliydi yardımcıları gönderildikten sonra durması çok zordu... Hayırlı uğurlu olsun...[/FONT][/B]
|
arkadaşlar 2 hafta sonra bizim manisayla maçımız belki bu sefer korkularından maça çıkmazlar 3-0 yenilek daha iyi olur derler hahahahahahahahahaha
|
Ersun YANAL a da bu yakışır bence. onu hak edecek bir takımın başında durması en doğrusuu.
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 07:17. |