![]() |
ÖSS
[B]“Sınav tek ve son seçenek değil''[/B]
[B] *[/B]Sınavı bir amaç olarak değil, araç olarak görün. Sonuca değil, sürece odaklanın. [B]*[/B] Sınava hazırlık uzun süre, sürekli ve planlı çabayı gerektirir. Son birkaç haftalık çalışma ile başarı elde edilmez. Siz de uzun süredir bu hazırlığın içindeyseniz son günleri daha sakin ve dinlenerek geçirin. Son zamanda paniğe kapılıp gece gündüz çalışmanın yarardan çok zararı olabilir. [B]*[/B]Sınava yeterli hazırlandığınızı, elinizden geleni yaptığınızı düşünün. Ancak, mükemmeliyetçi olmayın. Gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler koyun. Kendinize karşı dürüst olun, eksikliklerinizi fark edin ve gidermek için çaba harcayın. [B]*[/B]Sınavı kişiliğinizin değerlendirilmesi olarak algılamayın. [B]*[/B]Sınavdan önceki süreçte, öğrenim yaşamınız boyunca elde ettiğiniz başarıları düşünün, başarılı olduğunuz zamanları zihninizde canlandırın. Bu görüntüleri belleğinizde canlı tutmak size moral verecektir. [B]*[/B]Olumlu düşünün, kontrolün sizde olduğunu anımsayın. ’Başarabilirim’ diye tekrarlayın. [B]*[/B]Sınava ilişkin yönergeleri dikkatli okuyun, sınavın uygulanmasına yönelik gerekli bilgileri bildiğinizden emin olun. [B]*[/B]Kaygılarınızı ailenizle paylaşın. Onların sınavı kazanamadığınız zaman da sizi seveceklerine, değer vereceklerine güvenin. [B]Sınav ve Öncesi için Tavsiyeler[/B] Sınav yaklaştığında, çevrenizdeki insanların “Bu sene sorular zor olacakmış!” yorumlarını dikkate almayın. Soruların zorluk dereceleri her sene aynı olmaktadır, önceki yılların sınav sorularını çözmeyi ihmal etmeyin. Sınavdan bir gün önce, sınavda gerekli olan belgeleri hazırlayın. Sınava geç kalmayın. Sınavdan en az 30 dakika önce sınav yerinde olmaya özen gösterin. Sınava başlamadan önce kitapçık türünü mutlaka işaretleyin, kodlamaları dikkatlice yapın. Kitapçığı aldığınızda, eksik ya da hatalı sayfa olup olmadığını kontrol edin. Sınavda birden fazla kitapçık türü olacağından, soruların dizilişi deneme sınavlarında alıştığınız biçimde olmayabilir. Bu nedenle de zor sorular ilk başta, daha kolay sorular daha sonra olabilir, bundan dolayı panik yapmayın. Sınava kendinize en çok güvendiğiniz alandan başlayın. Sene boyunca deneme sınavlarında alıştığınız süreleri aşmayın. Doğru cevapları cevap kağıdına işaretleyin. Cevap kağıdına işaretleme işlemini en sona bırakmayın. Doğru cevabı bulduğunuzdan çok emin olsanız da, soru kökünü bir kez daha okuyup, ondan sonra cevabı işaretleyin. İşlem gerektiren sorularda, işlem hatası yapmamak için, cevabı işaretlemeden önce işlemlerinizi bir kez daha kontrol edin. Her sorunun bir tek cevabı olduğunu unutmayın. Sorulara kendi yorumunuzu katmayın, soruları esnetmeyin. Çeldiriciye (doğru cevaba yakın olan seçenek) takılmamak için, soruda sizden ne istendiğine dikkat edin. Bir soruya takılıp kalmayın. Soruyla inatlaşmayın ve bir soruya gereğinden fazla zaman harcamayın. Sorulara önyargıyla yaklaşmayın. Sınavda bilgi gerektirmeyen birçok soru bulunduğunu göz önünde bulundurun. Çok çok kolay sorular da olacağından “Bu kadar kolay bir soruyu herhalde sormazlar.” diye düşünmeyin. “Acaba benim göremediğim başka bir şey mi var?” diyerek çok kolay sorulara fazla zaman harcamayın. Her soru aynı puanı getirmektedir. Bu nedenle zor sorulara daha fazla zaman ayırmayın. İki seçeneğe indirgediğinizde mutlaka birini işaretleyin. Sadece bir seçenek elemişseniz o soruyu boş bırakın. İlk okuduğunuzda doğru gelen seçeneği işaretleyin. İşaretlediğiniz sorulara geri döndüğünüzde, kesin bir fikriniz yoksa cevabı değiştirmeyin. Seçeneklerin dengeli olduğunu unutmayın. Aynı seçenekten arka arkaya üçten fazla işaretlemişseniz soruları ve cevaplarınızı bir kez daha kontrol edin. Numaralanmış ve öncüllü sorulara dikkat edin. Sınavda dikkatinizi diri tutun. Okuduğunuzdan hiçbir şey anlamadığınızı hissettiğiniz an kalemi bırakın ya da her 30 dakikada bir 20-25 saniye sınava ara verin. Gereksiz yeme-içmeden uzak durun. Yanınızda su, çikolata ve ağrı kesiciden başka bir şey bulundurmayın. [B] ''OKS ve ÖSS sınavlarına girecek arkadaşlara başarılar dilerim. Umarım istediğiniz puanı alır ve hayatınıza başarılar ile devam edersiniz.''[/B] |
--->: Sınava Gireceklere Son Tavsiyeler
HERKEZE BAŞARILAR DİLİYORUM
.... |
SINAVIN SONLARINA DOĞRU SIKILMA GELDİĞİNDE SALLAMA YAPMAYIN.HERKEZİN BAŞINA GELİR BUNLAR.BİTSEDE ÇIKSAM HESABI YAPIP SORULARA HIZLI CEVAPLAR VERİYOR BAZI İNSANLAR.OYSAKİ YILLARCA ÇALIŞIYOR O SINAV İÇİN.BİR ANLIK BİR ŞEY..
|
bilmediğiniz soruları boş bırakın daha iyi :rolleyes:
|
-->: Sınava Gireceklere Son Tavsiyeler
tşk. beyler inş. kazanacağım bu arada yanımızda niye su bulundurmuyalım
|
TEŞEKKÜRLER HEP DESTEK TAM DESTEK İŞTE HEMŞERİLİK BU....
|
[QUOTE=sinan-58;222220]tşk. beyler inş. kazanacağım bu arada yanımızda niye su bulundurmuyalım[/QUOTE]
Yanınızda su bulundurmayın diye bir tavsiye yok.Sınavda yanında su mutlaka olsun,heycandan ani kan şekeri düşmesine önlem olarak çikolata yada kesme şeker de bulunsun.Baş ağrısına karşı ağrı kesicide bulunabilir ama bir taneden fazla da kullanma çünkü bu haplar seni uyuşturabilir ve enerjini azaltabilir. Allah yardımcınız olsun Başarılar |
yarın oks'ye gireceklere haftaya da öss'ye girecek arkadaslara sonsuz başarılar,Allah yardımcıları olsun ;)
|
SINAVA TELEFON SOKMAK YASAKTIR.BİLGİNİZ OLSUN.
|
AYRICA %2 ÖĞRENCİNİN YAPTIĞI GİBİ SİZLERDE KALEMLERİNİZİ VE AÇACAKLARINIZI EVİNİZDE UNUTMAYIN.BİDE BABAM DEDİKİ TATLI YESİNLER İŞE YARAR MIŞ:)
|
İNŞALLAH SINAVA GİRECENİZ OKULU BULURSUNUZ.BİDE O PROBLEMLER OLUYOR.DESENİZE YARIN BANA AMCA .... OKUL NEREDE DİYE SORULAR SORULUYOR.ABİ ABİ.AMCA DEĞİL.
SINAVA GİRENLERE TEKRAR BAŞARILAR.BİYAZ EĞLENDİREM DEDİM SINAV ÖNCESİ SİZİ:) |
haftaya oss sinavina giricemmm OKS deki ark ve OSS girecek ark basarilar benm kardesimde giricekkk haydii hakkimizda hayirlisi olsunn degilmii
|
inşallah kazanırsam ilk tercihim Cumhuriyet Üniversitesi olacak :):)
|
Sınava girecek arkadaşlara başarılar ve Allahtan zihin acıklığı temenni ederim
|
yarın oks ye girecek arkadaşlara başarılar sadece 1 sansları war dikkatli olup bu fırsatı ii degerliendirsinler keşke hepsi ii yerlere gidebilse çünki TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN eğitimli gençlere ihtiyacı war gelecek onlara emanet.Allah yardımcınız olsun arkadaşlar BAŞARILAR
|
[QUOTE=tanju_58;222250]inşallah kazanırsam ilk tercihim Cumhuriyet Üniversitesi olacak :):)[/QUOTE]
İnşallah gardaş .............. |
Seneye kızım sınava gireceğinden tavsiyelerini kopyalayıp kaydettim. Ertuğrul abisinin tavsiyelerine göre hareket edeceğinden eminim.
Teşekkürler cahar. |
benım gibi öss ye giricek arkadaslara basarılar.... :)
|
[B][FONT="Comic Sans MS"]Yarın Oks'ye, haftaya ÖSS'ye, 30 Haziran da benim gibi KPSS'ye gireceklere başarılar... İnşaallah her şey gönlünüze göre olur...[/FONT][/B]
|
teşekkür ederiz bende yarın girecem oks ye inş ummduğumu buluurum
|
[QUOTE=merkez_emre;222267]benım gibi öss ye giricek arkadaslara basarılar.... :)[/QUOTE]
[B] emre seni grupla tezahürat eşliğinde götürecez haberın olsun :D [/B] |
[QUOTE=Merkez_ArMaĞaN;222274][B]
emre seni grupla tezahürat eşliğinde götürecez haberın olsun :D [/B][/QUOTE] o kadarla olmaz ılk yarım saat tezahurat yapmazsanız girmem :D |
[QUOTE=merkez_emre;222267]benım gibi öss ye giricek arkadaslara basarılar.... :)[/QUOTE]
sanada kardess basarlilar bende giricemmm ins ii bir yere giderizz[FONT="Comic Sans MS"][/FONT] |
tüm herkese başarılar diliyorum biraz zor bir sınav olacak
|
Hadi bakalım umarım istediginz yere girersiniz
|
sınava gireceklere bi nasıhat de benden
sakın benım gibi desen yapmayın cvp anahtarına :) Hayatın her alanında SivasSpor ! [img]http://img517.imageshack.us/img517/7733/emreresim88px5.jpg[/img] [img]http://img367.imageshack.us/img367/993/emreresim82ta4.jpg[/img] [img]http://img185.imageshack.us/img185/2111/emreresim83rd2.jpg[/img] [img]http://img185.imageshack.us/img185/307/emreresim84di6.jpg[/img] |
arkadaşlar fazla takmayın yaa hayat sadece sınav deil?daha güsel şeyler var,herkes okuyacak diye bi kavram yok?bu ülkenin çöpçüyede,şöförede,kaliteli hizmet sunan esnavınada(ama üçkağıtçı olmayacak),manavınada,sanayicisinide ihtiyacı var.
EĞİTİM ŞART.... |
Sınava girecek tüm kardeşlerimize başarılar. Allah onların yardımcısı olsun.
|
[B]Sınava girecek arkadaşlara başarılar...
Allah gönüllerine göre verir inş.[/B] |
[QUOTE=cahar;222227]Yanınızda su bulundurmayın diye bir tavsiye yok.Sınavda yanında su mutlaka
olsun,heycandan ani kan şekeri düşmesine önlem olarak çikolata yada kesme şeker de bulunsun.Baş ağrısına karşı ağrı kesicide bulunabilir ama bir taneden fazla da kullanma çünkü bu haplar seni uyuşturabilir ve enerjini azaltabilir. Allah yardımcınız olsun Başarılar[/QUOTE] abi bi şişe su olsa yeter bence. diğer dediklerin de gerekli olabilir ama bence gerek yok. çünkü onları yanına alma gerekliğini hissetmek bile insanı strese sokmaz mı:) Bi su alırsın sonra Allaha emanet girersin sınava... oks ye girecekler uyumuştur da öss ye gireceklerin Allah yardımcısı olsun.:) |
hiç kimsenin söylemediği en önemli tavsiyeyi ben vereyim: ''SAKIN HEYECANLANMAYIN'' :) 3 sene önce bana bu sözü söyleyenlere sinir olurdum :) , sanki benim elimdede heyecanlanmamak ben isteyerek heyecanlanıyormuşum gibi :) ne zaman öss muhabbeti olsa bi hüzün sarar beni, rabbim yardımcınız olsun..
bu arada emre cevap kağıdın çok hoşuma gitti.. kaç aldın bari o sınavdan :) |
herkese başarılar. çalışmanızın sonucunu alırsınız inşallah.sınavda bilemediğiniz yerleri sona bırakın.diğerlerini bitirdikten sonra üzerinde durun.sallamayın hiç değilse mantık yürütün byyy...
|
herkese başarılarrrrrrrrrrrrrr
|
--->: -->: Sınava Gireceklere Son Tavsiyeler
bende sınava girecek yigidolardanım inşallah allahın izni ile iyi biyer kazanırız sizlerin dualarıyla...
|
sonunda ben atlattım öss ye girecek olanlara başarılar
|
benım gibi öss ye giricek arkadaslara basarılar Allah yardımcımız olsun
|
--->: -->: Sınava Gireceklere Son Tavsiyeler
[QUOTE=CÜSSKB-jakobieen;222338]
bu arada emre cevap kağıdın çok hoşuma gitti.. kaç aldın bari o sınavdan :)[/QUOTE] 200 puan aldık 250 lazım yane bi umut gidios cok zor kazanmam :=) |
arkadaşlar oyunuzu Cem uzana verelim de kaldırşın şu öss yi mazot 1 ytl olsun herkesın oyu cem uzana:D:D:D:D
|
[B]Bende bugün oks sınavına girdim güzel geçtigine inanıyorum
Bilgiler İçin Teşekkürler Abi[/B] |
-->: --->: -->: Sınava Gireceklere Son Tavsiyeler
[QUOTE=merkez_emre;222425]200 puan aldık 250 lazım yane bi umut gidios cok zor kazanmam :=)[/QUOTE]
öyle deme öss de hiç bi şey belli olmaz, denemelere benzemez o sınav, inşallah başarırsın.. tabii cevap kağıdına aynı şekilde işaretleme yapmazsan :) |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 08:05. |