SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   REZALET !! (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=12585)

Serd@r 29.08.2007 01:58

REZALET !!

[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories//fruit/ErmanToroglu.jpg[/IMG]

Federasyonun verdiği bu kararla, bundan sonra Türkiye’de hangi hakem, hangi maçı, hangi şartlarda bırakabilir? Eğer bıçakla öldürürseniz, belki o zaman karar değişebilir.

Doğma büyüme futbolun içindeyim. Ben böyle bir rezilliği ilk defa görüyorum. Zaten bu kararı vermek için bu kadar beklenilmesi ve işin sulandırılması neticeyi bu noktaya getirdi. Olmaz olsun böyle özerk futbol. Olmaz olsun böyle Futbol Federasyonu ve kulüp yöneticiliği... Bu kararı verirken işi hukuken neye dayandırdılar bilmiyorum. Ama hakem raporunda maçın neden tatil edildiği açıkça yazılmıştı.

Seyircinin sahaya girmesi, Sivassporlu futbolculara darp yapmaları ve özel güvenlik görevlilerinin yetersiz kalmaları... Bu maça illa 3-0 kararı verilmesi için birkaç tane Sivassporlu futbolcunun bıçaklanarak öldürülmesi mi gerekir? Bundan sonra Türkiye’de hangi hakem, hangi maçı, hangi şartlarda bırakabilir? Bundan sonra bütün statlarda rakip futbolcuları dövmek serbest olacaktır. Eğer bıçakla öldürürseniz belki o zaman karar değişebilir.

[B]O lisansı yırtmalı [/B]

Trabzonspor-Sivasspor maçındaki görüntülerde ve şartlarda FIFA’ya bağlı bütün ülkelerin hakemleri aynen Bülent Demirlek’in yaptığı gibi içeri girer, maçı bırakırdı. Bu maçın kasedini FIFA’ya yollayın belki FIFA bizim iç işimize karışmaz ama Türkiye’de maçların nasıl olduğunu, Futbol Federasyonu’nun asıl yüzünün nasıl olduğunu, olduğu gibi görürler. Futbol Federasyonu bu kararı verdikten sonra hakem Bülent Demirlek’in lisansını yırtması gerekir. Aferin İbrahim Usta’ya... Demek ki bildiği varmış. Aferin Trabzonspor Kulübü Başkanı’na, helal olsun Futbol Federasyonu Başkanı’na... Sizlerin heykelini Türkiye’nin en yüksek tepesine dikmek lazım; "İşte Türkiye’de futbolu katledenler" diye...

[B]* ÖNEMLİ NOT: [/B]

Sayın Başbakan Erdoğan, 20 yıl futbol oynadım. Milli Takım formasını giydim, 10 yıl hakemlik yaptım, FIFA kokartı taktım. Eğer bu olaya acilen el koymazsanız ve gereğini yapmazsanız, tecrübelerime dayanarak söylüyorum; Bundan sonraki haftalarda bazı statlardan cenazeler kaldırmak durumunda kalırsınız. O zaman bu Haluk Ulusoy’u ortalarda bulamazsınız, sorumlusu siz olursunuz. İnşallah yanılırım ama tecrübelerim, beni bu cümleleri yazmaya zorladı. Çünkü bu insanlarda ne kızaracak yüz var ne de surat... Benden söylemesi. Saygılarımla...

[B]Türker Arslan’dan açıklama bekliyorum [/B]

GEÇEN sezon oynanan olaylı G.Saray-F.Bahçe maçından sonra kamuoyundan da büyük tepki gelince, Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan’ın gazetelerde beyanatını okumuştum, "Verilecek cezalardan sonra G.Saray sakın bana gelmesin" diye.

Bir hukuk adamının söyleyemeyeceği bir cümleydi bu. Ama aynı Tahkim Kurulu Başkanı, Trabzonspor-Sivasspor maçından sonra aynı cümleyi telaffuz edemedi. Kendisinden eğer bir açıklama gelirse, bu sütunlarda aynen yazarız.

[B]Federasyonun uzman doktorları! [/B]

SÜPER Lig maçlarının saat 21.00 ve 21.45’te başlamalarıyla ilgili geçen hafta yazdığım yazıya cevap geldi. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Sağlık Kurulu ekibinden görüş almamış.

Kendileri karar vermişler. Demek ki, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu içinde bu işten anlayan uzman doktorlar varmış, bilmiyormuşuz.

[B]İşte Türk hakemi! [/B]

BU yazı yazıldığı sırada, yarıda kalan Trabzonspor-Sivasspor maçının skor neticesi açıklanmamıştı. Günlerce sulandırıldı. Bin tane senaryo yazıldı. Trabzon’la Haluk Ulusoy karşı karşıya geldiler. Büyük ihtimalle maçın 3-0 Sivasspor lehine tescili gerekirdi. Çünkü hakemin verdiği rapor onu gerektiriyor.

Bahsetmek istediğim aslında bu konu değil. Futbol Federasyonu’nun Trabzon kanadından yönetim kurulu üyesi İbrahim Usta, o maçın hakemi Bülent Demirlek için söylemediğini bırakmadı. Bir tek küfür etmediği kaldı. Usta’nın açıklamasından Haluk Ulusoy’un haberi var mıydı bilmem. Futbol Federasyonu Başkanı’nın bu açıklamadan sonra sesi çıkmadığına göre demek ki vardı.

[B]Aferin onlara [/B]

Demek ki, bundan sonra Haluk Ulusoy göreve devam ettiği müddetçe Demirlek’in işi zor.

Demirlek’in başkan yardımcısı olduğu Faal Futbol Hakemleri Derneği’nden de bir ses çıkmadı. Bu derneğin saygı değer, çok prensipli, FIFA kokartı takan, yan bakanın canına ot tıkayan hakemleri, önüne geleni mahkemeye verirken; Usta hakkında ne eylem yaptılar, ne de mahkeme yoluna gittiler.

Veya Usta, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa edene kadar maçlarda boykot yapmaya... Bu hakem derneği, İbrahim Usta’nın açıklamalarını alıp FIFA’ya gönderse, federasyonun başı büyük derde girerdi.

Onlar ne yaptılar? Geçen hafta İzmir’e gittiler, hep beraber havai fişekler atarak hakemliklerini kutladılar. Herhalde o fişekleri ateşleyenlerin başında Demirlek, dernek başkanı Selçuk Dereli ve gene FIFA kokartlı hakem İzmirli İsmet Arzuman geliyorlardı.

Aferin onlara. Siz veya arkadaşlarınızdan birisi hakarete uğrasın, siz de havai fişek fırlatın, kutlayın. İşte Türk hakemi. Ve Türk hakem kişiliği... Fazla anlatmaya gerek var mı?

melih1 29.08.2007 02:12

--->: FUTBOLCU DÖVMEK SERBESTTİR!

bizde trabzonluları doverek baslaıyacaz bu işe..nasılsa serbest

ertor58 29.08.2007 02:12

AĞZINA SAĞLIK ERMAN HOCA GERÇEKLERİ GÖREN VE YAZAN BİRİLERİNİN OLMASI SEVİNDİRİCİ

sivaslimemo 29.08.2007 03:17

Arkadaslar eger böyle bi karar varsa sahaya girip futbolculari döv sonrada TFF'den Seyircisiz mac cezasi al. Ozaman 4 Eylül Sivasdaki, Sivasspor-Trabzonspor macinada böyle eylem yapalim herkes sahaya insin vursun bi kac trabzonlu oyunculara nasil olsa Tekrar olur mac demi ne güzel. Hayret bisey ya cok ayip ya bizim bu türk futbolundan utaniyorum. Ama yinede Erman Toroglu katiliyorum cok güzel sözler söylemis.

sivaslimemo 29.08.2007 03:46

böylelerini affetmiceksin, ellindende kacirmicaksin

Ulu - Soytari

[IMG]http://img519.imageshack.us/img519/6441/ulusoytaricc4.jpg[/IMG]

ayazoğlu 29.08.2007 03:53

Sivas Tırabzon maçında Ayman benim onu kimseye bırakmam onu evire çevire bir güzel döğmeklazım onu bırakıp şikeçi gökdenizi isminin ne anlama geldiği belli olmayan martini en sonada ceyhunu hemde maçın 5. dakkasında nede olsa maç tekrarlanaçak bir korkumuz yok bundan çünki bu kara emsal teşkil gösterilecek .
Haluk Ulusoy silahını temizlerken karını veya çoçuklarını vurasın sonrada kaçarken tırın altında kalası bu kararı oylayan her kimse onlarda kanser olur işallah.
Sitemizin RADYOsu varsa bir şarkı istekte bulunacağım Haluk Ulusoysus için Burhan çaçan dan KURŞUNLARA GELESİN .Şu anda sabah ezanı okunuyor ALLAHIM DİLEK KAPILARIMI AÇIK TUT AMİN

ayazoğlu 29.08.2007 03:58

TAKİME GİTMEK LAZIM BELKİ ORADA İNSAFLI İNSAN EVLADI VARDIR.

ayazoğlu 29.08.2007 04:05

Bu Tırabzona sivasın ne olduğunu göstermeklağzım.
SİVAS 6 Tırabzon 0

ayazoğlu 29.08.2007 04:13

* ÖNEMLİ NOT:

Sayın Başbakan Erdoğan, 20 yıl futbol oynadım. Milli Takım formasını giydim, 10 yıl hakemlik yaptım, FIFA kokartı taktım. Eğer bu olaya acilen el koymazsanız ve gereğini yapmazsanız, tecrübelerime dayanarak söylüyorum; Bundan sonraki haftalarda bazı statlardan cenazeler kaldırmak durumunda kalırsınız. O zaman bu Haluk Ulusoy’u ortalarda bulamazsınız, sorumlusu siz olursunuz. İnşallah yanılırım ama tecrübelerim, beni bu cümleleri yazmaya zorladı. Çünkü bu insanlarda ne kızaracak yüz var ne de surat... Benden söylemesi. Saygılarımla...
__________________Erman Toroğlu

Başbakandan önce ALLAH var hocam ALLAH

Dağcı 29.08.2007 08:08

FUTBOLCU DÖVMEK SERBESTTİR!

[B]Kim hangi futbolcuya gıcık oluyorsa sahaya atlasın ve adama dalsın. Nede olsa maç tarafsız sahada ve seyircisiz tekrar oynanacak.

Bu sezon bitmez.[/B]

ademgoze 29.08.2007 08:09

-->: FUTBOLCU DÖVMEK SERBESTTİR!

sivas trabzon maçında bizde onları dövelim bakalım aynı karar verilicek mi biz onlardan daha çok ceza aldık nasılsın o maça gidicam

yunuss 29.08.2007 08:21

[QUOTE=Ser58dar;242375][B][URL=http://www.sivaslilar.net/][IMG]http://img237.imageshack.us/img237/7885/83byg5.jpg[/IMG][/URL]

[COLOR="Red"]Futbolcu dövmek serbest[/COLOR]

Erman TOROĞLU

Federasyonun verdiği bu kararla, bundan sonra Türkiye’de hangi hakem, hangi maçı, hangi şartlarda bırakabilir? Eğer bıçakla öldürürseniz, belki o zaman karar değişebilir.

DOĞMA büyüme futbolun içindeyim. Ben böyle bir rezilliği ilk defa görüyorum. Zaten bu kararı vermek için bu kadar beklenilmesi ve işin sulandırılması neticeyi bu noktaya getirdi. Olmaz olsun böyle özerk futbol. Olmaz olsun böyle Futbol Federasyonu ve kulüp yöneticiliği... Bu kararı verirken işi hukuken neye dayandırdılar bilmiyorum. Ama hakem raporunda maçın neden tatil edildiği açıkça yazılmıştı.

Seyircinin sahaya girmesi, Sivassporlu futbolculara darp yapmaları ve özel güvenlik görevlilerinin yetersiz kalmaları... Bu maça illa 3-0 kararı verilmesi için birkaç tane Sivassporlu futbolcunun bıçaklanarak öldürülmesi mi gerekir? Bundan sonra Türkiye’de hangi hakem, hangi maçı, hangi şartlarda bırakabilir? Bundan sonra bütün statlarda rakip futbolcuları dövmek serbest olacaktır. Eğer bıçakla öldürürseniz belki o zaman karar değişebilir.

[COLOR="red"]O lisansı yırtmalı[/COLOR]

Trabzonspor-Sivasspor maçındaki görüntülerde ve şartlarda FIFA’ya bağlı bütün ülkelerin hakemleri aynen Bülent Demirlek’in yaptığı gibi içeri girer, maçı bırakırdı. Bu maçın kasedini FIFA’ya yollayın belki FIFA bizim iç işimize karışmaz ama Türkiye’de maçların nasıl olduğunu, Futbol Federasyonu’nun asıl yüzünün nasıl olduğunu, olduğu gibi görürler. Futbol Federasyonu bu kararı verdikten sonra hakem Bülent Demirlek’in lisansını yırtması gerekir. Aferin İbrahim Usta’ya... Demek ki bildiği varmış. Aferin Trabzonspor Kulübü Başkanı’na, helal olsun Futbol Federasyonu Başkanı’na... Sizlerin heykelini Türkiye’nin en yüksek tepesine dikmek lazım; "İşte Türkiye’de futbolu katledenler" diye...

[COLOR="red"]* ÖNEMLİ NOT:[/COLOR]

Sayın Başbakan Erdoğan, 20 yıl futbol oynadım. Milli Takım formasını giydim, 10 yıl hakemlik yaptım, FIFA kokartı taktım. Eğer bu olaya acilen el koymazsanız ve gereğini yapmazsanız, tecrübelerime dayanarak söylüyorum; Bundan sonraki haftalarda bazı statlardan cenazeler kaldırmak durumunda kalırsınız. O zaman bu Haluk Ulusoy’u ortalarda bulamazsınız, sorumlusu siz olursunuz. İnşallah yanılırım ama tecrübelerim, beni bu cümleleri yazmaya zorladı. Çünkü bu insanlarda ne kızaracak yüz var ne de surat... Benden söylemesi. Saygılarımla...[/B][/QUOTE]

helal olsun erman toroglu aynen katılıyorumm.

tüm sivas lıların sevgisini kazandın. helal....

abircan 29.08.2007 08:37

HALUK ULUSOYSUZ TÜRKİYEDE FUTBOLU GETİRDİĞİ YERLE ÖVÜNEBİLİR

HALUKUN ADI ARTIK MAHLUK ULUSOY OLSUN LÜTFEN

abircan 29.08.2007 08:37

PARDON SOYADI YANLIŞ DÜZELTEYİM MAHLUK ULUSOYSUZ

MERDO 29.08.2007 08:39

ayva çiçek açmış yazmı gelecek O TRABZON SİVASA NASIL GELECEK

selanikli58 29.08.2007 08:45

BEN SÖYLEMİŞTİM ARKADAŞLAR HAYİN BİR PUSU BU.TÜRKİYEDE FUTBOLU BİTİRMEK İÇİN LİNDEN GELENİ YAPIYOLAR.ARTIK BOKS MAÇLARI İZLİCEZ DEMEKKİ........

ErdalGüler 29.08.2007 08:51

[QUOTE=Ser58dar;242375][B][URL=http://www.sivaslilar.net/][IMG]http://img237.imageshack.us/img237/7885/83byg5.jpg[/IMG][/URL]

[COLOR="Red"]Futbolcu dövmek serbest[/COLOR]

Erman TOROĞLU

[COLOR="red"]O lisansı yırtmalı[/COLOR]

Trabzonspor-Sivasspor maçındaki görüntülerde ve şartlarda FIFA’ya bağlı bütün ülkelerin hakemleri aynen Bülent Demirlek’in yaptığı gibi içeri girer, maçı bırakırdı. Bu maçın kasedini FIFA’ya yollayın belki FIFA bizim iç işimize karışmaz ama Türkiye’de maçların nasıl olduğunu, Futbol Federasyonu’nun asıl yüzünün nasıl olduğunu, olduğu gibi görürler. Futbol Federasyonu bu kararı verdikten sonra hakem Bülent Demirlek’in lisansını yırtması gerekir. Aferin [COLOR="red"]İbrahim Usta[/COLOR]’ya... Demek ki bildiği varmış. Aferin [COLOR="red"]Trabzonspor Kulübü Başkanı[/COLOR]’na, helal olsun [COLOR="red"]Futbol Federasyonu Başkanı[/COLOR]’na... Sizlerin heykelini Türkiye’nin en yüksek tepesine dikmek lazım; [COLOR="Red"]"İşte Türkiye’de futbolu katledenler"[/COLOR] diye...

[/B] [/QUOTE]

Helal olsun erman toroğlu sana, gerçekleri gördüğün ce aktardığın için...

yigidomustafa58 29.08.2007 10:03

[B]helal olsun Erman Toroğluna çok güzel yazmış...[/B]

melih1 29.08.2007 10:05

[QUOTE=Dağcı;242420][B]Kim hangi futbolcuya gıcık oluyorsa sahaya atlasın ve adama dalsın. Nede olsa maç tarafsız sahada ve seyircisiz tekrar oynanacak.

Bu sezon bitmez.[/B][/QUOTE]

ikinci yarı trabzon maçında Allah trabzonluları korusun.kaçarı yok.bunları hesabı kesıldı..

Ahwettt 29.08.2007 10:10

ASLINDA ERMAN TOROĞLU BÖYLE SÖYLEMEKLE EN BÜYK HAKARET ETMİŞ.DÜRÜST SAHTEKAR OLMASLAR ÇAKARIN VE TOR OĞLUNUN YORUMLARINDAN SONRA HALUK ULUSOY O KOLTUKTA OTURMAZ. HALUK ULUSOR 70 MİLYONUN ÖNÜNDE HERŞEYİNİ PEŞKEŞ ÇEKTİ TABİ BİRDE SAYIN MECNUN BAŞKANIN AÇIKLAMLARINDAN SONRA

liseli 29.08.2007 10:11

"OLAYA ACİLEN EL KOYUN SAYIN BAŞBAKAN"

Usta spor yazarı Erman Toroğlu, bugünkü yazısında Federasyon'un Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili kararını sert bir dille eleştirirken, Başbakan Erdoğan'ı da konuyla ilgili göreve çağırdı!..

ERMAN TOROĞLU'NUN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!..

[URL="http://www.maraton.com.tr/article.php?article_id=1615"]http://www.maraton.com.tr/article.php?article_id=1615[/URL]

buraks58 29.08.2007 10:14

[COLOR="Purple"][B]helal olsun erman toroğluna.en sonunda da zaten sevgilerini yolluyor gerekenlere...[/B][/COLOR]

RECEP_YÜKSEL 29.08.2007 10:39

--->: "OLAYA ACİLEN EL KOYUN SAYIN BAŞBAKAN"

[QUOTE=liseli;242484]Usta spor yazarı Erman Toroğlu, bugünkü yazısında Federasyon'un Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili kararını sert bir dille eleştirirken, Başbakan Erdoğan'ı da konuyla ilgili göreve çağırdı!..

ERMAN TOROĞLU'NUN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!..

[URL="http://www.maraton.com.tr/article.php?article_id=1615"]http://www.maraton.com.tr/article.php?article_id=1615[/URL][/QUOTE]

[COLOR="Red"][B]DEFOL GİT ULUSOYSUZ DEFOL GİT ULUSOYSUZ DEFOL GİT ULUSOYSUZ[/B][/COLOR]

ErdalGüler 29.08.2007 10:40

BU HABER DAHA ÖNCE AÇILMIŞTIR

[url]http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=12565[/url]

hollywarnrvn 29.08.2007 10:52

Erman hoca yerden göğe kadar haklı bundan sonra olacağı bu olur. Bu işe birilerinin el atması gerekir hemde acilen

Turan 59 29.08.2007 11:14

SAYIN TOROĞLU AĞZINA,KALEMİNE SAĞLIK TARAFSIZ YAZAR BÖYLE OLUR.

ceza_tolga_rep 29.08.2007 11:16

-->: "OLAYA ACİLEN EL KOYUN SAYIN BAŞBAKAN"

YÖNETİM UFA YA GİTMEZSE BENCE BU İŞTE BAZI ŞEYLER DE VAR GİBİ?

oğuzhan AKDOĞAN 29.08.2007 11:37

-->: --->: FUTBOLCU DÖVMEK SERBESTTİR!

bizde tehdit ettseydik maç 3-0 bizim lehimize olurdu.

[IMG]http://img519.imageshack.us/img519/6441/ulusoytaricc4.jpg[/IMG][/QUOTE]

oğuzhan AKDOĞAN 29.08.2007 11:37

erman hoca sonuna kadar haklı her zaman destekliyorum

liseli 29.08.2007 11:39

Sivasspor yönetimi neden yaşanan bu gelişmelerle ilgi bir açıklama yapmıyor

altuntas58 29.08.2007 11:39

-->: "OLAYA ACİLEN EL KOYUN SAYIN BAŞBAKAN"

sayın başbakanım bu olaya el koyunuz lütfen. türk futbolunun geleceği acısından.eğer bu olaylara el konmassa sayın erman toroğlunun dediği gibi bundan sonraki olacak olayların peşinden yetişemessiniz türkiye bir kaosa sürüklenir lütfen çok rica ediyorum bu olayları masaya yatırınız

zereya 29.08.2007 12:38

Karar bizi şok etti,
Geçenyıl Manisa maçından alınan karar alınmadı cifte standart var,
Karar Trabzon lehine oldu,

Malasef Futbol Fedarasyonu tarafsız değil, alınan kararda şaşırtıcı değil,geçen yılda bakan bile uğraştığı halde Haluk Ulusoy görevinde kaldı ,

Sivasspor taraftarı gerekli protestolarda bulunmalı, ve sağ duyulu davranmalı,zaten başkanımız gerekenleri yapmaktadır.

Sakın Trabzondaki maç gibi ,taraftarlar sahaya girmemeli,
bu koşullarda bu fedarasyon varken suçlu olan yine Sivasspor ve taraftarı olur.

Bu bu karar dan sonra çok zorda kalan takımların maçlarında taraftarlar kesin sahaya atlayacak ve olaylar çıkacak ve sonu kaos

Bunun yolu açıldı

emresengul58 29.08.2007 12:41

ERMAN HOCAM HER NE KADAR SİZİ SEVMESEM DE YAZDIĞINIZ BU YAZIYLA BÜYÜK SAYGIMI KAZANDINIZ...GERÇEKLERİ GÖREN VE BUNU KİMSEDEN KORKMADAN DİLE GETİREN BİR YAZAR OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..

serhat3358 29.08.2007 12:55

[B]Üç maymunu bilen bilir GÖRMEDİM-DUYMADIM-BİLMİYORUM şimdi Sayın ULANSOYSUZ bunu yapıyor,tabi insan sıfatıyla değil,eğer insan olsaydı vicdan olurdu,vicdan olsaydı misafir bir kulübe hiç suçu yokken 250 bin YTL ceza vermezdi,adaleti memleketine göre değil makamına göre dağıtırdı.
Bu ULANSOYSUZ VE KABİNESİNE verdiğimiz oylar zehir zıkkım olsun![/B]

nomaak 29.08.2007 13:12

Hem dövüyorsun sadece seyircisiz oynuyorsun para cezası bile yemiyorsun ne güzel istanbul yaa

SivasSpor.Com 29.08.2007 20:24

REZALET !!

[IMG]http://image.haber7.com/haber/37058.jpg[/IMG]

Doğma büyüme futbolun içindeyim. Ben böyle bir rezilliği ilk defa görüyorum. Zaten bu kararı vermek için bu kadar beklenilmesi ve işin sulandırılması neticeyi bu noktaya getirdi. Olmaz olsun böyle özerk futbol. Olmaz olsun böyle Futbol Federasyonu ve kulüp yöneticiliği... Bu kararı verirken işi hukuken neye dayandırdılar bilmiyorum. Ama hakem raporunda maçın neden tatil edildiği açıkça yazılmıştı.

O lisansı yırtmalı

* ÖNEMLİ NOT:

Türker Arslan’dan açıklama bekliyorum

GEÇEN sezon oynanan olaylı G.Saray-F.Bahçe maçından sonra kamuoyundan da büyük tepki gelince, Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan’ın gazetelerde beyanatını okumuştum, "Verilecek cezalardan sonra G.Saray sakın bana gelmesin" diye.

Bir hukuk adamının söyleyemeyeceği bir cümleydi bu. Ama aynı Tahkim Kurulu Başkanı, Trabzonspor-Sivasspor maçından sonra aynı cümleyi telaffuz edemedi. Kendisinden eğer bir açıklama gelirse, bu sütunlarda aynen yazarız.

Federasyonun uzman doktorları!

SÜPER Lig maçlarının saat 21.00 ve 21.45’te başlamalarıyla ilgili geçen hafta yazdığım yazıya cevap geldi. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Sağlık Kurulu ekibinden görüş almamış.

Kendileri karar vermişler. Demek ki, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu içinde bu işten anlayan uzman doktorlar varmış, bilmiyormuşuz.

İşte Türk hakemi!

BU yazı yazıldığı sırada, yarıda kalan Trabzonspor-Sivasspor maçının skor neticesi açıklanmamıştı. Günlerce sulandırıldı. Bin tane senaryo yazıldı. Trabzon’la Haluk Ulusoy karşı karşıya geldiler. Büyük ihtimalle maçın 3-0 Sivasspor lehine tescili gerekirdi. Çünkü hakemin verdiği rapor onu gerektiriyor.

Bahsetmek istediğim aslında bu konu değil. Futbol Federasyonu’nun Trabzon kanadından yönetim kurulu üyesi İbrahim Usta, o maçın hakemi Bülent Demirlek için söylemediğini bırakmadı. Bir tek küfür etmediği kaldı. Usta’nın açıklamasından Haluk Ulusoy’un haberi var mıydı bilmem. Futbol Federasyonu Başkanı’nın bu açıklamadan sonra sesi çıkmadığına göre demek ki vardı.

Aferin onlara

Demek ki, bundan sonra Haluk Ulusoy göreve devam ettiği müddetçe Demirlek’in işi zor.

Demirlek’in başkan yardımcısı olduğu Faal Futbol Hakemleri Derneği’nden de bir ses çıkmadı. Bu derneğin saygı değer, çok prensipli, FIFA kokartı takan, yan bakanın canına ot tıkayan hakemleri, önüne geleni mahkemeye verirken; Usta hakkında ne eylem yaptılar, ne de mahkeme yoluna gittiler.

Veya Usta, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa edene kadar maçlarda boykot yapmaya... Bu hakem derneği, İbrahim Usta’nın açıklamalarını alıp FIFA’ya gönderse, federasyonun başı büyük derde girerdi.

Onlar ne yaptılar? Geçen hafta İzmir’e gittiler, hep beraber havai fişekler atarak hakemliklerini kutladılar. Herhalde o fişekleri ateşleyenlerin başında Demirlek, dernek başkanı Selçuk Dereli ve gene FIFA kokartlı hakem İzmirli İsmet Arzuman geliyorlardı.

Aferin onlara. Siz veya arkadaşlarınızdan birisi hakarete uğrasın, siz de havai fişek fırlatın, kutlayın. İşte Türk hakemi. Ve Türk hakem kişiliği... Fazla anlatmaya gerek var mı?

EfsaneMermerbey 29.08.2007 23:03

--->: REZALET !!

TRABZONU HARİTADAN SİLDİM.YOK BÖYLE BİR ŞEHİR BENİM KAFAMDA.YOK YOK YOK.....

HAİNLER

mesut_tncsvs 30.08.2007 00:12

-->: REZALET !!

böyle adaletinde kurallarında içine ederler trabzonla kimse maç yapmasın kardeşim o zaman direk trabzonu şampiyon yapsınlar toplantıyı saat 12den önce yapmalılar artık

Ss--58--Ss 30.08.2007 00:30

--->: REZALET !!

HELAL OLSUN ERMAN HOCAM TRABZON USAGI HALUK ULUSOYUN YERINE SENİ FEDERASYON BASKANI YAPMALARI GEREKİR...

GrP_GARDAŞLAR 30.08.2007 10:16

-->: REZALET !!

DEMEKKİ BU KARAR SONUCUNDA BURAYA GELEN RAKİP FUTBOLCUYU DARP VE MAÇI TATİL ETMEK O KADARDA ZOR DEİLMİŞ.VALLA KİMSE ALINMASIN BENİM LAFIM ORTAYA BİZDE FAİR PLAY MUHABBETİNİ BIRAKIP GELENE GİDE DALALIM EE BİZDE GABADAYI ÇOK EN FAZLA 6 AY HAK MAHRUMİYETİALIRIZ OLUR BİTER.HA BU ARDA DÜŞÜNÜYORUMDA BU TRABZON BURDA NASIL MAÇ YAPMAYI DÜŞÜNÜYOR ACABA BURDAKİ MAÇ TAMAMLANIRMISİZCE VALLA BENDE ÜMİT YOK HAYIRLISI BU ARADA BU FEDERASYON BÖLE KARARLAR VERMEYE YAN TUTMAYA DEVAM EDERSE ANADOLUDAN ŞAMPİYON,FUTBOLCU,HAKEM,TEKNİK HEYET,ÇIKMAZ ÇIKSADA BİİŞE YARAMAZ.BÖYLE KARARLAR VEREN FEDERASYONUN BEN TA.. ....LANET OLSUN BÖLE HUKUKA BÖLE KARARA.....

WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:13.