![]() |
Sabiha Serin`in Siirleri
--------------------------------------------------------------------------------
Uluönder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın hayatını araştırdım, yaşamış olduğu olaylardan çok etkilendim.Bu şiirimi de Zübeyde Hanım'a hitaben yazdım.ZÜBEYDE ANA adlı bu şiirim birçok nitelikli yerel ve ulusal kitap ve dergilerde yayınlandı.Şu anda Halen İnternette nitelikli ulusal bir derginin sitesinde yayınlanmaktadır. Saygıdeğer Siz üyelerimizle paylaşmak istedim. ZÜBEYDE ANA Anaların yücesi sen ! Zübeyde Ana Birgün ılgıt ılgıt emzirdiğin yavrunun Bilirmiydin yazgısını,bilirmiydin ne olacağını? Bilirmiydin Mustafa'nın saçlarını okşarken Yazgıları,yazgılarımızı değiştireceğini Mustafan serpildi,büyüdü Zübeyde Ana Gördü kötülükleri inat etti düzeltmek için Feda etti canını,malını,herşeyini Ülkesi için Bu uğurda senin çektiklerin bile anaların anası Mustafa'yı daha da kamçıladı dönmedi yolundan. Evladının eline diken batacak diye, Sel oldu gözyaşların çağlayan oldu. Sağlığın gitti elden, sen anaların anası, Duygularınla yaşadın bedenin bir hiç oldu. Sen rahat uyu oğlun başardı Zübeyde Ana Mustafan kötü yazgıları değiştirdi, Ulusal egemenliği tanıttı herkese, Cumhuriyet'i tanıttı,Devrimleri tanıttı. Ah Zübeyde Ana daha neler neler Miras bıraktı bize oğlun Zübeyde Ana. Bir ışık verdi Ülkemize,aydınlattı heryeri, Bunları görmemek kör olmak değil de nedir! Bu ışık öyle bir ışıkki asla sönmeyecek Evladınla,sende rahat uyu Zübeyde Ana Boşa gitmeyecek emekleriniz söz,söz,söz.... SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar |
SİVASIM SENİ UNUTAMIYORUM
Sivasımız için bu şiirimi bugün yazdım.
SİVASIM SENİ UNUTAMIYORUM Cumhuriyet,kültür ve sanat şehri Sivasım Güneşin her doğuşundaki kızıl ışıklara Bakarken o yorgun gözlerimle semalarına Mis kokulu esen yelini solurken Bulutların ardında gizlenen güneşe seni sorarım. Sanatçılar,aşıklar diyarı Sivasım Neden mahsun bakıyorsun bana Neden boynun bükük sanki Kızılırmak bile eskisi gibi coşmuyor Seni sevenlerimi özlüyorsun yoksa Yada geleneklerinin unutulduğunamı Özdeğerlerinin kaybolduğunamı Yitirdiğimiz büyüklere saygıyı,küçüklere sevgiyemi Yoksa birlik beraberlik ve dayanışma dolu dostluklaramı Üzülüyorsun İyi ve kötü günlerdeki paylaşımların bittiğinemi Taş yığınları arasında kalan anılarınamı üzülüyorsun. Neden geceleri bile karanlıklar caddelerinde Yanan lambanın ışıkları bile nazlı ve küskün yanıyor Biliyorum bu susmuş çehrende Anılarına gömülüp,parçalanan yüreğinin Sesini dinliyorsun yüreğine akan gözyaşlarınla Dinle beni Sivasım sil gözyaşlarını Benimde içim kan ağlıyor seni andıkça zaten Sivasım beni duyuyormusun mazilere gömülen anılarımızı Düşündükçe yüreğim bir parça çarpıyor seninle Kan damlıyor yüreğime sensizliği düşündükçe Unutamıyorum Sivasım seninle olan anılarımı Taş binalar yuttu acımasızca Çocukluğumu özlüyorum,gençliğimi özlüyorum Saf ve duru dostlukları,tel helva çekildiğinde Pırasa ve paspas dediğimde işittiğim azarları Evimizin bahçesindeki Armut ağacının dibinde Oynadığım çizgileri,yakan toplarını unutamıyorum Kıymalık yapılırken yediğim ekmek batırmalarını Yufkaları,pezik turşularını,eriştelerin kokusunu Sivasım seni unutamıyorum Ramazan gecelerinde dinlediğim davul seslerini, Arefe günü komşulardan topladığım memmecimin gliğini Bayram harçlığımla bakkala koşarak aldığım Gazoz ve kağıtlı şekerin tadını unutamıyorum Susayınca tatlı suyundan avucumla içtiğim Kepenek suyunun lezzetini unutamıyorum Gençliğimde 4 Eylül Stadında bütün coşkumla Kırmızı,Beyaz,Üçyıldız,Sivas,Sivas Heey demekten Sesimin kısılarak evime döndüğümü unutamıyorum Sivasspor diye çarpan yüreğimin sesini dinliyorum 38 yıl sonra süper lige çıkan Sivassporuma Doyasıya gidemediğimizin kahrıyla yaşıyorum Sivasım sende özlüyorsun bunları biliyorum Ondan boynun bükük,ondan mahsun bakışların Seninle her şeyin bir ayrı anlamı vardı Sivasım Seninle yaşanan her şeyin bir ayrı güzelliği vardı Sevgiyi ve aşkı tanıyan yürekler bile Senin mehtaplı gecelerinin sesliğinde Kutup yıldızında buluyordu teselliyi Sivasım seni unutamıyorum Umarım birgün bir bahar güneşi gibi Yüzünü güldürür yeni kuşaklar ve, Umarımki birgün bu kırlarındaki çiçekler Bir başka tomurcuk açar inatla Ve umarım ki bir gün unutulan öz değerlerine Birileri sahip çıkar ve yaşatırlar. Umarım birgün karlar arasında inatla direnen Kardelen çiçeği gibi olursun ,hırslı ve kararlı Sen üzülme Sivasım sevdiklerin yanında olmasada Biz varız yanında teselliyi bizde bul Umarım küskün Kızılırmakta birgün barışır Coşar Sivaslının yüreği gibi çağlaya çağlaya Sivasım seninle yaşadığım o eski yıllarımı hem özlüyor Hemde bütün yüreğimle seninle gurur duyuyorum Sivasım biliyormusun dinle yüreğimin sesini Seni öyle çok seviyorum ki, Zaman dursada,mevsimler geçsede ve hatta Gökyüzündeki bütün yıldızlar bana dur desede Dinlemem kimseyi yine koşarım sana delicesine Gitsemde birgün bir dağların ardına Yırtar gelirim yine sana soluk alamam sensiz Sivasım senden ayrılmak mümkün mü kopamam senden Ama olurya Sivasım istemedende olsa Birgün ayrılırsam eğer senden ve bu mis kokulu topraklarımdan Getirsinler cansın bedenimi yine Sivas'a Yukarı Tekke den başka yer istemem bilesin sen Sivasım. Getirmezlerse beni buraya o zaman Sitemim hiç bitmeyecek herkese sonsuza kadar Bedenim olmasada ruhum hep seninle olacak Çünkü Sivasım Seni çok ama çok seviyorum Sivasım seni unutamıyorum.. SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar |
-->: Sivas'a Şiir
SİVASIM SENİ UNUTAMIYORUM
Cumhuriyet,kültür ve sanat şehri Sivasım Güneşin her doğuşundaki kızıl ışıklara Bakarken o yorgun gözlerimle semalarına Mis kokulu esen yelini solurken Bulutların ardında gizlenen güneşe seni sorarım. Sanatçılar,aşıklar diyarı Sivasım Neden mahsun bakıyorsun bana Neden boynun bükük sanki Kızılırmak bile eskisi gibi coşmuyor Seni sevenlerimi özlüyorsun yoksa Yada geleneklerinin unutulduğunamı Özdeğerlerinin kaybolduğunamı Yitirdiğimiz büyüklere saygıyı,küçüklere sevgiyemi Yoksa birlik beraberlik ve dayanışma dolu dostluklaramı Üzülüyorsun İyi ve kötü günlerdeki paylaşımların bittiğinemi Taş yığınları arasında kalan anılarınamı üzülüyorsun. Neden geceleri bile karanlık caddelerinde Yanan lambanın ışıkları bile nazlı ve küskün yanıyor Biliyorum bu susmuş çehrende Anılarına gömülüp,parçalanan yüreğinin Sesini dinliyorsun yüreğine akan gözyaşlarınla Dinle beni Sivasım sil gözyaşlarını Benimde içim kan ağlıyor seni andıkça zaten Sivasım beni duyuyormusun mazilere gömülen anılarımızı Düşündükçe yüreğim bir parça çarpıyor seninle Kan damlıyor yüreğime sensizliği düşündükçe Unutamıyorum Sivasım seninle olan anılarımı Taş binalar yuttu acımasızca Çocukluğumu özlüyorum,gençliğimi özlüyorum Saf ve duru dostlukları,tel helva çekildiğinde Pırasa ve paspas dediğimde işittiğim azarları Evimizin bahçesindeki Armut ağacının dibinde Oynadığım çizgileri,yakan toplarını unutamıyorum Kıymalık yapılırken yediğim ekmek batırmalarını Yufkaları,pezik turşularını,eriştelerin kokusunu Sivasım seni unutamıyorum Ramazan gecelerinde dinlediğim davul seslerini, Arefe günü komşulardan topladığım memmecimin gliğini Bayram harçlığımla bakkala koşarak aldığım Gazoz ve kağıtlı şekerin tadını unutamıyorum Susayınca tatlı suyundan avucumla içtiğim Kepenek suyunun lezzetini unutamıyorum Gençliğimde 4 Eylül Stadında bütün coşkumla Kırmızı,Beyaz,Üçyıldız,Sivas,Sivas Heey demekten Sesimin kısılarak evime döndüğümü unutamıyorum Sivasspor diye çarpan yüreğimin sesini dinliyorum 38 yıl sonra süper lige çıkan Sivassporuma Doyasıya gidemediğimizin kahrıyla yaşıyorum Sivasım sende özlüyorsun bunları biliyorum Ondan boynun bükük,ondan mahsun bakışların Seninle her şeyin bir ayrı anlamı vardı Sivasım Seninle yaşanan her şeyin bir ayrı güzelliği vardı Sevgiyi ve aşkı tanıyan yürekler bile Senin mehtaplı gecelerinin sesliğinde Kutup yıldızında buluyordu teselliyi Sivasım seni unutamıyorum Umarım birgün bir bahar güneşi gibi Yüzünü güldürür yeni kuşaklar ve, Umarımki birgün bu kırlarındaki çiçekler Bir başka tomurcuk açar inatla Ve umarım ki bir gün unutulan öz değerlerine Birileri sahip çıkar ve yaşatırlar. Umarım birgün karlar arasında inatla direnen Kardelen çiçeği gibi olursun ,hırslı ve kararlı Sen üzülme Sivasım sevdiklerin yanında olmasada Biz varız yanında teselliyi bizde bul Umarım küskün Kızılırmakta birgün barışır Coşar Sivaslının yüreği gibi çağlaya çağlaya Sivasım seninle yaşadığım o eski yıllarımı hem özlüyor Hemde bütün yüreğimle seninle gurur duyuyorum Sivasım biliyormusun dinle yüreğimin sesini Seni öyle çok seviyorum ki, Zaman dursada,mevsimler geçsede ve hatta Gökyüzündeki bütün yıldızlar bana dur desede Dinlemem kimseyi yine koşarım sana delicesine Gitsemde birgün bir dağların ardına Yırtar gelirim yine sana soluk alamam sensiz Sivasım senden ayrılmak mümkün mü kopamam senden Ama olurya Sivasım istemedende olsa Birgün ayrılırsam eğer senden ve bu mis kokulu topraklarımdan Getirsinler cansın bedenimi yine Sivas'a Yukarı Tekke den başka yer istemem bilesin sen Sivasım. Getirmezlerse beni buraya o zaman Sitemim hiç bitmeyecek herkese sonsuza kadar Bedenim olmasada ruhum hep seninle olacak Çünkü Sivasım Seni çok ama çok seviyorum Sivasım seni unutamıyorum.. SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar |
-->: Sivas'a Şiir
REYTİNG KURBANI KADINLARIMIZ
Benim ak yüzlü analarım, bacılarım, kızlarım Gördükçe ekran karşısında sizi, yürekten sızlarım Böylemi olacaktı hali Ülkemiz kadını der yanarım Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! Ne zaman uyanacaksınız bu gaflet uykusundan Kafanızı kaldıracaksınız şu televizyon kutusundan Yarınları düşünün çalışın sizde Ülkemiz için candan Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! Kurtuluş Savaşında , Milli Mücadele için Sırtında yavrusuyla kağnısını çekerek Cepheye mermi taşıyan kahraman kadınlarımızı Örnek alınız Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! İlk milletvekillerimizden Sivas’lı Hatice Sabiha Gürkay’ı İlk bayan subaylarımızdan Muzaffer Sever, Gürışık Gürpınar’ı İlk bayan pilotumuz Sabiha Gökçen ve daha birçoklarını Örnek alınız Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! Cephane taşırken donarak ölen Şerife Bacı’yı Vatan savunmasın da gazi ve şehit olan analarımızı Kara Fatma,Tayyar Rahmiye,Halide Edip Adıvar’ı Örnek alınız Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! İşte gerçek Türk Kadınlarımız onurumuz onlar Şükran borçluyuz hepsine nur içinde yatsınlar Kadınlarımız onların kemiklerini sızlatmasınlar Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! Siz ise oturursunuz kara kutunun karşısında Mutfakta yangın tüter tencerende olmayan aşında Torunların ah edecek sonra mezarının başında Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! Sabiha Serin Araştırmacı Yazar |
Sabiha Serin`in Siirleri
Saygıdeğer Üyelerimiz;
Bayram yaklaşıyor.Bavullar halen hazırlanmadımı,İzinler halen alınmadımı,Analarınız, babalarınız , sizi sevenler bayramda sizleri bekliyorlar.Sardılar yaprak sarmalarını,pişirdiler aşureleri,hurmaları sofralarına oturacak yavrularını bekliyorlar.Şekerler tabaklarda kalmasın...Daha fazla bekletmeyiniz onları.Öpünüz pamuk ellerini,gül yanaklarını,koklayınız mis kokularını.Analar,babalar bayram gelince hep evlatlarını ararlar...Gitmezseniz yanlarına onları kaybettiğinizde de siz bugünleri ararsınız.Benden söylemesi... Gelemezlerse de evlatlar bayrama , bu karda kışta ta. İşte insana böyle şiir yazdırırlar... Daha erken ama olsun ben şimdiden herkesin bayramını sevgi ve saygılarımla kutluyorum. Saygılarımla.... BAYRAM BENİM NEYİME Bayram gelmiş bana ne! Kan damlar yüreğime, Yavrularım gelmemiş, Bayram benim neyime. Özlesem de ona ne! Tükenmez kederime, Gönlüm sizi istemiş, Bayram benim neyime. Üzülsem de sana ne! Suskun gecelerime, Hazanım hiç bitmemiş, Bayram benim neyime. İncinmişim kime ne, Burkulan yüreğime, Yüzümse hiç gülmemiş, Bayram benim neyime Pişirsem de bana ne . Aşıma yemeğime Yavrularım gelmemiş Bayram benim neyime Sabiha Serin Araştırmacı Yazar |
-->: BAYRAM BENİM NEYİME
Çok sükür ailemizin yan1nday1z
|
[B][I][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Çok şükür geldik bayrama anamızın babamızın yanına....[/COLOR][/FONT][/I][/B]
|
inşallah ayın 28 inde sivastayım
|
--->: BAYRAM BENİM NEYİME
[B][COLOR="Blue"]bu bayram sivasa gelmeyi düşünüyorum
inşallah yanınızdayım[/COLOR][/B] |
29 da yollardayım sivassıma gelicem inşallah
|
ayinn 25 dee sivastaa olacagimmm geceleri tatamiyorummm heyecandannn
|
[COLOR="Sienna"][B]BÜ GÜZEL ŞİİRİNDEN DOLAYI SABİHA ABLAMIZA TEŞEKKÜR EDERİM, HER NE KADAR ESKİ BAYRAMLARI UNUTMUŞ OLSAK DA, BAYRAM GÜNLERİNDE BÜYÜKLERİMİZİ, HATIRLAMALI, ONLARIN GÖNÜLLERİNİ ALMALIYIZ.BİZİM İÇİN YILBAŞI ÖNEMLİ DEĞİL, MÜBAREK GÜNLERİMİZ OLAN BAYRAMLAR ÖNEMLİ...[/B][/COLOR]
[COLOR="Navy"][B]IRKÇILIĞA HAYIR...[/B][/COLOR] |
[B][I][CENTER][FONT="Century Gothic"][COLOR="Black"]GURBETTEN SİVAS'A GELEREK BAYRAMI AİLELERİ İLE BİRLİKTE GEÇİRECEK OLANLARIN MUTLULUĞU 2 KAT FAZLA OLUR..BAYRAMI DOYA DOYA YAŞARLAR[/COLOR][/FONT][/CENTER][/I][/B]
|
Özlediysen git bul,kirdiysan af dile,kirildiysan affet,seviyorsan söyle,cünkü bugün BAYRAM.
|
Bayram diyorlar bugün icin,sensiz dogan bir günün sabahinda,hüznün gölgesi var yine gözlerimde.Gel de bayram olsun.....
|
Sabiha Serin`in Siirleri
ANADOLU KADINIM
Sen benim çilekeş Anadolu kadınım Toprağınla yoğrulur, ürününü toplarsın. Eli öpülesi nasırlaşmış o güzel ellerinle, Eşini, koyununu, kuzunu başına toplar, Mis kokulu tandır ekmeğinle doyurursun. O titremiş sesinle, yorgun yüreğinle,. Yanık sesinle söylediğin, dertli ninnilerinle, Ilgıt ılgıt emzirdiğin o gül gibi yavrularını, Kurumuş dudakların la öper uyutursun. Kul köle olursun yuvana işine, eşine, aşına, Yüzünde beliren derin kırışıklıklarda, Ne anılar vardır der, dalar gidersin bazen. Kar yağmış saçlarının ,her beyaz telinde, Yorgunluğunun sesini duyarsın kulaklarında. Hazandan kalan, hazin dolu yorgun yıllara, Buruk bir tebessümle, anar ah çekersin. Bakışların gizemli, sanki sitem doludur geçmişe Ne yorulmak bilirsin nede dinlenmek Çalışırsın hep durmadan , hiç of demezsin Sen tarlanda toprağınla boğuşurken Bazen de ararsın kocanı yardım etse diye Ama o kahvede kesin çayını yudumluyordur Sen benim çilekeş Anadolu Kadınım Var mıdır seni koruyan , kollayan, savunan Var mıdır hakkını ve hukukunu arayan Var mıdır ellerine sağlık diyen İşte bayram geliyor uzat bana yanaklarını Ver de öpeyim toprak kokan asil ellerini Kutlu olsun bayramın yüzün sevgi dolsun O tertemiz yüreğin ne isterse onu bulsun... Benim bir tanecik Anadolu Kadınım Sabiha Serin Araştırmacı Yazar |
--->: ANADOLU KADINIM
eline saglik guzel olmus gen bekleriz gene yaz
|
-->: ANADOLU KADINIM
[B][I][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Ellerinize yüreğinize sağlık güzel bir şiir olmuş.... Yazar ibaresinin yanına şair de eklemenizin vakti geldi galiba...[/COLOR][/FONT][/I][/B]
|
--->: ANADOLU KADINIM
[B][I][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Magenta"]Bu mahzun bayram sabahında kalsaydın ya evinde
bir sen değildin al yanakta damla sus payı kapı gözleyen hüzzam dinlerken başı önde kaç anne bakıp dağlara masum sevdasına el açmış da mahur ağlar en dirisi baş eğmiş sırasını bekliyorken meçhulde yol başlarında kınalı saçlı kuzular koçlar ölümsüzlüğün sınırında ödünsüz bayram yapıyorlar zaman öyle kahpe ki kartal yuvasını deşer hele ulaşmaya görsün yüreği tüyünden kara kuzgun ak pak martıları katıp önüne ta Fizan’a kadar sürer uyku gözlere inat dirençlidir lakin yorgun zaman bilen olmaz anlayan olur ayrılığı eşinden aşiyanından sonra sızısı bayram şekerlerinin tadına düşer kızının istemesen de bilirsin arifeden başlar eteklik telaşı hatırla mazi sevimli bir çocuktu düşer kalkar çok önceden başlardı telaşı masum bayramın bilirsin illa ki kötü kadınlar ısrarla süpürürdü halı altlarıyla kapı aralıklarına tozlarını yürek gibi sanki konu komşu bir oraya bakmazdı senin ise saçlarında bigudiler dilinde türkü kimse anlamazdı ne derdin ah nenen ölsün sarı gelin[/COLOR][/FONT][/I][/B] |
NEREDESİNİZ UYANALIM CANLARIM
NEREDESİNİZ UYANALIM CANLARIM
Ne zaman uykudan uyanıpta Olup bitenleri göreceğiz Onca yaşanan olumsuzlukların Ne zaman üstesinden geleceğiz Ne hukuk kaldı, nede adalet Yediğimiz,içtiğimiz hep rezalet Vatandaş gözlerinde oldu illet Sen ise otur hepsini, pencerenden seyret Tüketiciyiz ama , bakmıyoruz etikete Boğulduk marka yarışında ,yazık bu millete Çürük,çarık demeyip ne bulursak yutarız Sağlığımız gitti elden derdimize dert katarız Sonrada çare arar,doktorda bilmez, yanlış ilaç yutarız Herkeste şimdi kanser,ülser ,seyrederiz ölümü Kimsenin umurunda mı, çektirirler onca zulümü Nedenini sormayız kendimize, hep kader deriz Oysa neden olanları araştırıp, hiçbirşeyi görmeyiz Maaşlar deseniz uçtu ,hep kuşa döndü Seçtiğimiz vekiller ise, arkamızdan sinsice güldü Amaçları zaten hizmet değil, köşeyi dönmekti Layık bize bunlar sızlanmasın hiç kimse Her önümüze geleni, göndermeyelim meclise Amaç vatandaşa hizmet ise peki neden böyleyiz Memur,işçi,emekli sızlanıp ,üç ayları bekleriz Vatandaşın işi düşer gider resmi daireye Anlatır iki kat derdini müdüre , sonra döner geriye Bulamaz derdine çare , atlatırlar sorunu seneye Oysa boş beyinli oturmuştur hak etmeden koltuğa Kültürden yoksun,işini bilmez sorar memuruna Güvenir taktığı kravata, bir şey sanar kendini, Anlamaz hizmetten, hava atar, haramdır yediği Biz ise çözüm ararız sözüm ona, alırız hep havayı Ey benim kalbi temiz ,asil yürekli Türk Halkım Amacım duyarlı olup sıkıntılara çare bulalım Çevremizde olup bitenlere susmayıp, duyarlı olalım Mutluluk hakkımızsa eğer, hepimiz bir yumruk olalım Sarılalım birbirimize , hepimiz mücadeleci olalım. Çocuklarımıza daha temiz bir ülke bırakalım. Sevgilerim ve saygılarım hep sizin olsun Yüzünüzde açsın tomurcuklar, mutluluk sizi bulsun....... Sabiha Serin Araştırmacı Yazar |
KINALI KUZULARIM
KINALI KUZULARIM
Nasılda minicikti o yumak elleriniz Mis gibi kokardı pamuk yüzleriniz Sizle geçen o uykusuz gecelerimde Ilgıt ılgıt emzirdim sizi ak sütümle Koklamaya kıyamazdım kınalı kuzularımı Derken bir gün emeklediniz yumak yumak Sonrada yürüdünüz çimenlerde koşarak Manolyalar, Güller,Papatyalar tüm çiçeklerin Bir başka gülüyordu tomurcukları sizinle Nihayet ikinizde okullu oldunuz Taradım mis kokulu saçlarınızı öperek Gönderdim okulunuza el sallayarak Ne güzeldi sizinle ödev yapılan geceler Dökülüyordu dilimizden sevgi dolu sözcükler Derken Lise, Üniversite geldik yolun sonuna Aktı zaman geldi ayrılık saati boşuna Kanatsız kuş gibi aranızda koşan ananızın Kırılmıştı kolları, ayrıldı kınalı kuzularından El salladı ardınızdan boğulan hıçkırıklarıyla Çünkü biliyordu sizinle kavuşmanın çaresizliğini Geriye kaldı sadece gözyaşlarımın izleri Hüzünlü yalnızlığımda gizlice kokladığım Ter kokulu eski bir giysinizdi tesellim Artık sizde şimdi aldınız yavrunuzu kucağınıza Anne ve Baba olmanın keyfini sürün yavrunuzla ,Dilerim yüzünüz de hep taze güller açsın Yarınlarınız güzel ,mutluluğunuz sonsuz olsun. SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar |
BEN TÜRK DOĞDUM TÜRKÜM
BEN TÜRK DOĞDUM TÜRKÜM
Ben Türk doğdum,ölene dek hep Türk'üm Cumhuriyet’tir her zaman tek Ülküm Atamın izindeyim, sadık Türk’üm Şahlanır Al Bayrağım tek onurum Devrimler, Ulus Egemenliğimiz, Hep yaşayacak bu ilkelerimiz Siz Gazilerimiz, Şehitlerimiz Emanetlerinizi hep korurum Bakmasın Türk’e kimse kem göz ile Biz Türk’ler tek yumruğuz sevgi ile Türk’üm gururluyum hep Ülkem ile Her zaman her yerde benim gururum Var ise Türk ‘lüğünü inkar eden Çıkıp gitsinler güzel Ülkemizden Bağlıyım vatanıma ta ezelden Her an İstiklal Marşımı okurum , Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Şükran ve minnet boçludur size Türk Rahat uyu Atam izindeyiz biz Türk Cumhuriyet’i, Ülkemi solurum.. SABİHA SERİN |
DOĞUM GÜNÜM
DOĞUM GÜNÜM
Doğmuşum ben bugün, Yirmi Yedi Ocak’ta, Nüfus Cüzdanım ise, çıkmış Bir Temmuz’da Neymiş; amcamın hanımı da doğuracakmış, nasıl olsa İki bebeğin nüfus cüzdanı aynı anda çıksın, denmiş Altı ay var, amcamın oğlu ile aramda Birlikte büyüdük, birlikte oynadık,aynı ortamda Yazsa da, nüfus cüzdanımda bir Temmuz Sabiha Serin meğer, o gün doğmamış Oysa asıl, yirmi yedi Ocak’ta doğmuş Bu tarihi öğrenmem kolay olmadı benim Sonra serpilip büyüyünce, rahmetlik anneme Asıl doğum günümü söyle dedim, ısrarla Annemde bana ‘Kızım seni doğurdum zemheride Hatta ocak ta yemek yandı tencerenin dibinde Ne bilirim tarih marih hatırlamam ‘derdi Derken bir gün rahmetlik babamın eşyalarından Geçti elime daha sonra evlenme cüzdanları Baktım bir sayfada kendi el yazısı ile bir not ‘ 27 Ocakta son beşiğim,bal kaşığım,sarışınım, Buyur etti minik kuşum evimize’ yazmış Okudum ,belki binlerce kez kokladım satırları Nihayet öğrenmiştim, gerçek doğum tarihimi Son otuz beş yıldır kutlarız, arada bu günümü Meğer yanlış kutlamışız önceden doğum günümü Beni unutup, hatırlamasa da bir çoğu Beklerim evlatlardan bir telefon, esirgerler aloyu Sonra da oturur, üzülürüm ben hüsrandan Belli etmem yine de ,saklarım duygularımı onlardan Bu kez anladıklarında başlarlar, ah tuh demeye Af dileseler de benden, bir kez kırılmıştır yüreğim Oyy yalan dünya ben ne yaptım ki söyle sana İnsanlar oldu vefasız, duygusuz, neden böyle baksana? Sabiha herkesi hatırlar, mumlar pastalar alır Döker sevgi dolu yüreğini , hep gönül alır Oysa kimseler onu hatırlamaz , buğulanır gözleri Arada bir hatırlar, onu yürekten sevenleri Benim canım sevdiğim ta bugünden kutladı ya Hem de bir gün öncesinden, beni mutlu etti ya Kutlamasa da başka kimse, oda bana yetti ya Veririm canımı ona, tek varlığım, nefesim o ya Dilerim hepinizin açsın yüzünüzde güller Solmasın hiç bahçenizde, çiçekler, menekşeler Yağdı şimdi saçıma kar, yanar içimde ateş Bu dünya meğer neymiş, hep vefasız, kalleş Oysa herkes tutuşsa el ele, olsa birlikte kardeş İşte böyle canlarım ,bugün doğum günümde Paylaştım sizinle birkaç anımı, yordum gözlerinizi Arada bir buğulandı ise de, yazarken gözlerim Ben inanın hepinizi ta yürekten severim Hepiniz mazur görün beni, dinlediniz dertlerimi Hakkınızı helal edin, belki daha göremem sizleri Öpüyorum büyüklerin ellerini, küçüklerin gözlerini Hoşçakalın ; kalın sağlıcakla, unutmayın lütfen beni Okuyunuz fırsat buldukça,çağladığım şiirlerimi SABİHA SERİN |
--->: DOĞUM GÜNÜM
[COLOR="Blue"]SABİHA HANIM DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN ......[/COLOR]
|
-->: DOĞUM GÜNÜM
Doğum gününüz kutlu olsun sabiha hanım. daha nice mutlu yıllara..
|
[B][COLOR="Blue"]SABIHA HANIM DOGUM GÜNÜNÜZÜ KUTLAR SAGLIKLI MUTLU HUZURLU YASAMLAR DILERIM.SAYGILARIM ILE...[/COLOR][/B]
|
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Doğum gününüz kutlu olsun.....[/COLOR][/FONT][/B]
|
BIZLERIN DOGUM GUNLERI 3 ASGI 5 YUKARI HEP OYLE KAFANA FAZLA TAKMA HANGIMIZIN YAS GUNU DOGRUKI SAGLIKLI GUNLER GECIRMEK ONEMLI NICE YILLARA
|
[B]Sakın üzülmeyin hayatın hızına, en güzel yıllar çabuk geçenlerdir... Geleceğinizi oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi mutlu edecek şekilde olmasını dilerim. Yüzünüzde her zaman bir gülümseme olsun.Nice mutlu yıllara...
[/B] |
[B]Sabiha Abla döktürmüşün gene..
Valla eğer Sivas'ta olsaydım.. Elini öpmeye, doğumgününü kutlamaya gelirdim koşa koşa.. Doğum günün kutlu olsun Sabiha ablacığım.. sevdiklerinle birlikte sağlıklı ve mutlu nice yıllar dilerim[/B] |
[B].....dogum günün kutlu olsun teyze.....[/B]
|
Doğum gününüz kutlu olsun ablamız. Herkes abla dediğinine göre bende abla dedim. Demekki büyüğümüzsünüz. Nice sağlıklı ve mutlu yıllara
|
CANIM SİVAS'IM
CANIM SİVAS'IM
Dün gine seni bekde göresim geldi Burnumda çok tüttün, datlı Sivas'ım Hemen atlasam gelsem,gaynanam geldi Soğna bağa tellenir canım Sivas'ım Ekim gıymalıh vahdı,et gavuracuk Gış devlüğü peskütan erzak alacuk Bulgurlar çekilecek,ayıtlıyacuk Ev badana olacak canım Sivas'ım Kepenek suyu içsem, ciğerim sönse Madımağan yanında çemende tütse Gışın tel helvaların elimde sünse Gızın gıneycesi var canım Sivas'ım Toprağın, dağın, daşın yüzlere güler İnsanı bek ciğerli yardımı sever Dostluğu bambaşkadır canını serer Gendini turab eder canım Sivas'ım Ah bir de gelenekler unutulmasa Çoluk çocuğa bunlar hep anlatılsa Bayramda seyranda dost gapımı çalsa Unutuldu o günler canım Sivas'ım Sevgi saygı galmadı heryerde bitti Ahali bir hoş oldu dostluklar gitti Böyükler unutuldu el öpme bitti Ciğerlerim yanıyor canım Sivas'ım Cumhuriyet kentisin gururumuzsun Gurtuluş savaşında onurumuzsun Tarihte adın tekdür, unutulmazsun Sevülmiye layıhsın canım Sivas'ım Sabiha Serin ölüp parçalanıyor Sivas'ını yazarak hep tanıtıyor Çünkü seni yürekden bekde seviyor Arhandan laf söyletmem canım Sivas'ım SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair Not: Bazı kelimeleri açıklamak istedim. Bek : Çok Emme : Ama Tellenmek : Küsmek Gıymalıh vahdı : Kıymalık vakti.(Köşe yazımda kıymalık geleneğini anlattım )Kuşbaşı etin ufak ufak doğranıp leğenlerde kavrulması. (Kışın yemeklerde kullanılır) Gıneycesi : Kına gecesi Ciğerli olmak : Candan,samimi Gendini turab etmek:Fedakar ve cefakar olmak Ciğerleri yanmak : Çok çok üzülmek sanırım diğerleri anlaşılmıştır.... Selamlar Sevgiler Saygılarımla... |
-->: CANIM SİVAS'IM
[B]Abla emeğine yüreğine sağlık:)
Önceki yazılarını diğer arkadaşlarıma okuttum üniversitenin forumlarında yayınladım. Çok beğendi tüm Sivaslılar:) Buşiirini de hemen oraya ulaştıracağım:) Kaleminize ve edebiyatla sanatla atan yüreğinize sağlık.... İyiki varsınız....[/B] |
--->: CANIM SİVAS'IM
ŞİİR İÇİN VE PAYLAŞIM İÇİN, SABİHA SERİN HANIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. GÖZLERİM DOLDU VALLAHİ. 13.HAZİRAN'DA BURADA (İZMİR'DE) SİVAS'LILAR GECESİ YAPILACAK. MÜSAADE EDERSE BU ŞİİR TÜM SİVAS'LILARA DİNLETMEK İSTERİM..
TEKRAR TEŞEKKÜRLER. . |
-->: --->: CANIM SİVAS'IM
[QUOTE=izmirliyigido;221338]ŞİİR İÇİN VE PAYLAŞIM İÇİN, SABİHA SERİN HANIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. GÖZLERİM DOLDU VALLAHİ. 13.HAZİRAN'DA BURADA (İZMİR'DE) SİVAS'LILAR GECESİ YAPILACAK. MÜSAADE EDERSE BU ŞİİR TÜM SİVAS'LILARA DİNLETMEK İSTERİM..
TEKRAR TEŞEKKÜRLER. .[/QUOTE] [B]valla çok güzel olur bu şirii dinletmek:) ve de sabiha ablamızın gençlere nasihatı vardı mümkünse onu da alırsınız:) bu arada izmir sivaslılar gecesi ile ilgili bi konu açıp bizi bilgilendirirseniz seviniriz abi.. saygılar..[/B] |
valla şiiri bende beğendim. ama sivas ve sivaslıyı ilgilendiren bir konuda seçimdi kimi destekleyeceğimiz. ben sayın başkanımız muhsin bey için sizden birlik istiyorum sadece site üyelerinin oyu yeter. SİVASLININ SİVASLIDAN BAŞKA DOSTUDA YOKTUR DÜŞMANIDA. bunu unutmayın
|
[QUOTE=Sabiha Serin;221304]CANIM SİVAS'IM
Dün gine seni bekde göresim geldi Burnumda çok tüttün, datlı Sivas'ım Hemen atlasam gelsem,gaynanam geldi Soğna bağa tellenir canım Sivas'ım Ekim gıymalıh vahdı,et gavuracuk Gış devlüğü peskütan erzak alacuk Bulgurlar çekilecek,ayıtlıyacuk Ev badana olacak canım Sivas'ım Kepenek suyu içsem, ciğerim sönse Madımağan yanında çemende tütse Gışın tel helvaların elimde sünse Gızın gıneycesi var canım Sivas'ım Toprağın, dağın, daşın yüzlere güler İnsanı bek ciğerli yardımı sever Dostluğu bambaşkadır canını serer Gendini turab eder canım Sivas'ım Ah bir de gelenekler unutulmasa Çoluk çocuğa bunlar hep anlatılsa Bayramda seyranda dost gapımı çalsa Unutuldu o günler canım Sivas'ım Sevgi saygı galmadı heryerde bitti Ahali bir hoş oldu dostluklar gitti Böyükler unutuldu el öpme bitti Ciğerlerim yanıyor canım Sivas'ım Cumhuriyet kentisin gururumuzsun Gurtuluş savaşında onurumuzsun Tarihte adın tekdür, unutulmazsun Sevülmiye layıhsın canım Sivas'ım Sabiha Serin ölüp parçalanıyor Sivas'ını yazarak hep tanıtıyor Çünkü seni yürekden bekde seviyor Arhandan laf söyletmem canım Sivas'ım SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair Not: Bazı kelimeleri açıklamak istedim. Bek : Çok Emme : Ama Tellenmek : Küsmek Gıymalıh vahdı : Kıymalık vakti.(Köşe yazımda kıymalık geleneğini anlattım )Kuşbaşı etin ufak ufak doğranıp leğenlerde kavrulması. (Kışın yemeklerde kullanılır) Gıneycesi : Kına gecesi Ciğerli olmak : Candan,samimi Gendini turab etmek:Fedakar ve cefakar olmak Ciğerleri yanmak : Çok çok üzülmek sanırım diğerleri anlaşılmıştır.... Selamlar Sevgiler Saygılarımla...[/QUOTE] ABLAA ALLAH SENI NAPSIN EMII :))) VALLAHIII GULDURDUN BENIII OZLEDIM BU LAFLARI YA ANNEMLERRIN KÖYÜNDE TAM BÖLE KONUSUYORLAR KURBAN OLURUMM YAA BÖYLE LAFLARAA ÖZLEDIMM ABLACIM SIVASIMII BEN SUAN VIYANADAYIMMM ALLAH SIVASIMIZI BIR ÖMÜR BOYU PAYIDAR EYLESIN CUMLESINIDEEE::GIZ ANAAA EKMANNNN ARASINA CEMEN CALELE ACUHTUM :)) |
canım sivasımı gördüm.dedimki bu ne.okuyu verdim vallahi kendimden geçtim bu şiiri görünce.süper olmuş.
|
SİVAS'IM SENİ UNUTAMIYORUM
SİVAS'IM SENİ UNUTAMIYORUM
Cumhuriyet,kültür ve sanat şehri Sivas’ım Güneşin her doğuşundaki kızıl ışıklara Bakarken o yorgun gözlerimle semalarına Mis kokulu esen yelini solurken Bulutların ardında gizlenen güneşe seni sorarım. Sanatçılar,aşıklar diyarı Sivas’ım Neden mahsun bakıyorsun bana Neden boynun bükük sanki Kızılırmak bile eskisi gibi coşmuyor Seni sevenlerimi özlüyorsun yoksa Yada geleneklerinin unutulduğuna mı Özdeğerlerinin kaybolduğuna mı Yitirdiğimiz büyüklere saygıyı,küçüklere sevgiye mi Yoksa birlik beraberlik ve dayanışma dolu dostluklara mı Üzülüyorsun İyi ve kötü günlerdeki paylaşımların bittiğine mi Taş yığınları arasında kalan anılarına mı üzülüyorsun. Neden geceleri bile karanlıklar caddelerinde Yanan lambanın ışıkları bile nazlı ve küskün yanıyor Biliyorum bu susmuş çehrende Anılarına gömülüp, parçalanan yüreğinin Sesini dinliyorsun yüreğine akan gözyaşlarınla Dinle beni Sivas’ım sil gözyaşlarını Benimde içim kan ağlıyor seni andıkça zaten Sivas’ım beni duyuyor musun mazilere gömülen anılarımızı Düşündükçe yüreğim bir parça çarpıyor seninle Kan damlıyor yüreğime sensizliği düşündükçe Unutamıyorum Sivas’ım seninle olan anılarımı Taş binalar yuttu acımasızca Çocukluğumu özlüyorum,gençliğimi özlüyorum Saf ve duru dostlukları,tel helva çekildiğinde Pırasa ve paspas dediğimde işittiğim azarları Evimizin bahçesindeki Armut ağacının dibinde Oynadığım çizgileri,yakan toplarını unutamıyorum Kıymalık yapılırken yediğim ekmek batırmalarını Yufkaları,pezik turşularını,eriştelerin kokusunu Sivas’ım seni unutamıyorum Ramazan gecelerinde dinlediğim davul seslerini, Arefe günü komşulardan topladığım memmecimin gliğini Bayram harçlığımla bakkala koşarak aldığım Gazoz ve kağıtlı şekerin tadını unutamıyorum Susayınca tatlı suyundan avucumla içtiğim Kepenek suyunun lezzetini unutamıyorum Gençliğimde 4 Eylül Stadında bütün coşkumla Kırmızı,Beyaz,Üçyıldız,Sivas,Sivas Heey demekten Sesimin kısılarak evime döndüğümü unutamıyorum Sivasspor diye çarpan yüreğimin sesini dinliyorum 38 yıl sonra süper lige çıkan Sivassporuma Doyasıya gidemediğimizin kahrıyla yaşıyorum Sivas’ım sende özlüyorsun bunları biliyorum Ondan boynun bükük,ondan mahsun bakışların Seninle her şeyin bir ayrı anlamı vardı Sivas’ım Seninle yaşanan her şeyin bir ayrı güzelliği vardı Sevgiyi ve aşkı tanıyan yürekler bile Senin mehtaplı gecelerinin sesliğinde Kutup yıldızında buluyordu teselliyi Sivas’ım seni unutamıyorum Umarım birgün bir bahar güneşi gibi Yüzünü güldürür yeni kuşaklar ve, Umarım ki birgün bu kırlarındaki çiçekler Bir başka tomurcuk açar inatla Ve umarım ki bir gün unutulan öz değerlerine Birileri sahip çıkar ve yaşatırlar. Umarım birgün karlar arasında inatla direnen Kardelen çiçeği gibi olursun,hırslı ve kararlı Sen üzülme Sivas’ım sevdiklerin yanında olmasa da Biz varız yanında teselliyi bizde bul Umarım küskün Kızılırmak’ta birgün barışır Coşar Sivaslının yüreği gibi çağlaya çağlaya Sivas’ım seninle yaşadığım o eski yıllarımı hem özlüyor Hem de bütün yüreğimle seninle gurur duyuyorum Sivas’ım biliyormusun dinle yüreğimin sesini Seni öyle çok seviyorum ki, Zaman dursa da, mevsimler geçse de ve hatta Gökyüzündeki bütün yıldızlar bana dur dese de Dinlemem kimseyi yine koşarım sana delicesine Gitsem de birgün bir dağların ardına Yırtar gelirim yine sana soluk alamam sensiz Sivas’ım senden ayrılmak mümkün mü kopamam senden Ama olur ya Sivas’ım istemeden de olsa Birgün ayrılırsam eğer senden ve bu mis kokulu topraklarımdan Getirsinler cansız bedenimi yine Sivas`a Yukarı Tekke den başka yer istemem bilesin sen Sivas’ım. Getirmezlerse beni buraya o zaman Sitemim hiç bitmeyecek herkese sonsuza kadar Bedenim olmasa da ruhum hep seninle olacak Çünkü Sivas’ım Seni çok ama çok seviyorum Sivas’ım seni unutamıyorum.. SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 19:36. |