![]() |
Millilere Yeni Forma.....
[CENTER][img]http://www.tumspor.com/photos/601367619.jpg[/img]
Nike, sponsoru olduğu Türk Milli Futbol Takımı için yepyeni bir forma tasarladı... Dış saha forması olarak kullanılacak yeni forma, Türkiye'nin geleneksel mimarisinde çok önemli yer tutan çinilerin rengi olan turkuaz detaylarla tasarlandı. Yeni forma vücuda oturan ve terletmeyen özelliklere sahip. [img]http://www.tumspor.com/photos-inner/772015454.jpg[/img] Türk Milli Futbol Takımı'nın sponsoru Nike, dış sahada giyilmek üzere milli takım için yepyeni bir forma tasarladı. Bundan böyle Türk Milli Futbol Takımı, deplasman maçlarına Türkiye'nin geleneksel mimarisinin en önemli unsurlarından çinilerin rengi olarak bilinen ve tüm dünyada adı Türk halkı ile birlikte anılan turkuaz renkli formalarla çıkacak. Türk kültürünün simge rengi turkuaz tonları ile beyazın bir arada kullanıldığı yeni forma, futbolcunun sahada en rahat şekilde mücadele etmesine olanak tanıyan incelikli bir teknolojinin ürünü olarak ortaya çıktı. [img]http://www.tumspor.com/photos-inner/686396278.jpg[/img] Formanın üst kısmı beyaz üzerine turkuaz tonda modern bir yaka ile omuzlardan ve her iki koldan aşağıya inen turkuaz ince şeritten oluşuyor. Göğsün sol tarafında ise Türk bayrağı yer alıyor. Boynun arka kısmında "Türkiye" yazısı, iç kısmında ise ülkenin çeşitli tarihi eserlerindeki çini desenlerinden esinlenmiş geleneksel Türk mozaiği yer alıyor. Tamamen turkuaz renkte tasarlanan dış saha şortlarının yanı sıra üst kısmında ince beyaz şeritlerin bulunduğu turkuaz renkli çoraplar da yeni formanın en önemli parçaları. Formaların üzerinde yer alan numaralar ve harfler Türkçe karakterlerle yazılmış olup yine Türkiye'nin tipik mimari ve tekstil tasarımlarının derin izlerini taşıyor. [img]http://www.tumspor.com/photos-inner/636603032.jpg[/img] Yeni forma, gerek tasarımı gerekse üretiminde kullanılan malzemenin niteliğiyle sahada mücadele veren milli futbolcuların mücadele performanslarını artıracak özelliklere sahip. Bu özelliklerden biri, formanın vücuda oturan ve vücut üzerinde daha sıkı bir görüntü verecek şekilde tasarlanmış olması. Futbolcuların oyun içerisinde rakip tarafından tutulup, çekilmesini zorlaştıran yeni formanın arka kısmında da vücuda hava aldıran ve serin tutan ergonomik bir ağ bulunuyor. Deplasman maçlarına beyaz-turkuaz renk kombinasyonu ile çıkacak olan Türk Milli Takımı'nın kendi evindeki maçlarda giymesi için tasarlanan klasik kırmızı renkli forma da yakında tanıtılacak. Türk futbolunun parlayan yıldızı ve A Milli Takım'ın başarılı oyuncusu Arda Turan, turkuazın Türkiye ile özdeşleşen bir renk olduğunu, yeni formayı çok beğendiğini ve Türkiye'yi diğer ülkelerden ayıracak bir özellik olduğunu söyledi. Turan, sözlerine şöyle devam etti. [img]http://www.tumspor.com/photos-inner/442641452.jpg[/img] Herkesin bizi formalarımızdan hatırlayacağı yepyeni bir tasarımla karşı karşıyayız. Bu formamızla güzel başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Türkiye Milli Takımı'nı bu formayla izlemek halkımızın da çok hoşuna gidecektir. Formanın bana kendimi nasıl hissettirdiği gerçekten performans açısından çok önemlidir. Çünkü futbolcular maça psikolojik olarak da hazırlanmak zorundalar. Forma ile kendimi iyi hissetmem gerçekten performansımı da etkileyen, çok önemli bir unsur. Ben, milli takım formamı ne zaman giysem çok heyecanlanıyorum ve bu çok hoşuma gidiyor. Bana çok güzel bir his veriyor. Kendimi daha iyi hissediyorum ve maça daha iyi konsantre oluyorum." [img]http://www.tumspor.com/photos-inner/658092713.jpg[/img] Arda Turan yeni formanın vücuda oturan, daha dar kesimli olmasının da bir avantaj olduğunu belirterek, "Milli takımın yeni formalarının dar olması çok büyük bir avantaj. Futbolda saniyelerin hatta saliselerin çok önemli olduğunu biliyoruz. Formanın darlığı rakibin seni çekmesini engelliyor. Bunlar skorları değiştirebilecek hareketler. Nike'ın tasarladığı yeni forma bize büyük bir avantaj sağlayacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.[/CENTER] |
--->: Millilere Yeni Forma.....
güsel bir forma hayırlı olsun..
|
[B]bence güzel bir forma değil bizim formamızın bayrağımızı,milletimizi temsil etmesi için "Kırmızı-Beyaz" forma olması gerekirdi...[/B]
|
[QUOTE=yigidomustafa58;283759][B]bence güzel bir forma değil bizim formamızın bayrağımızı,milletimizi temsil etmesi için "Kırmızı-Beyaz" forma olması gerekirdi...[/B][/QUOTE]
çok doğru gardaş tam üstüne bastın...bayrağımızın renkleri bizi temsil edio başka renk formalar bize yakışmaz...aynı özellikleri kırmızı-beyaz formaya yapsalar süper olur... |
[QUOTE=nuri_58;283761]çok doğru gardaş tam üstüne bastın...bayrağımızın renkleri bizi temsil edio başka renk formalar bize yakışmaz...aynı özellikleri kırmızı-beyaz formaya yapsalar süper olur...[/QUOTE]
Arkadaşlar İyi Okumamışşınız Heralde Sadece Ve Sadece Dışarıda gİYİLCEK vE Bizim Eski Beyaz Formanın Aynısı |
[QUOTE=eyuphan58;283766]Arkadaşlar İyi Okumamışşınız Heralde Sadece Ve Sadece Dışarıda gİYİLCEK vE Bizim Eski Beyaz Formanın Aynısı[/QUOTE]
[B]ha içerde ha dışarda ne fark ediyor dışarıya çıkınca almanyayımı temsil ediyorum yine Türkiye'yi temsil ediyoruz dikkat et formaya Kırmızı-Beyaz renkleri gözüküyor mu ?(almanya örnektir..)[/B] |
[QUOTE=yigidomustafa58;283768][B]ha içerde ha dışarda ne fark ediyor dışarıya çıkınca almanyayımı temsil ediyorum yine Türkiye'yi temsil ediyoruz dikkat et formaya Kırmızı-Beyaz renkleri gözüküyor mu ?(almanya örnektir..)[/B][/QUOTE]
Neyse Arkadaşim Polemiğe Girmeyelim Napalım Yapmışlar Sen Dedikten Sonra Değişcekmi Yok Birbirimizin Kalbimi Kırmayalım :D |
[QUOTE=yigidomustafa58;283768][B]ha içerde ha dışarda ne fark ediyor dışarıya çıkınca almanyayımı temsil ediyorum yine Türkiye'yi temsil ediyoruz dikkat et formaya Kırmızı-Beyaz renkleri gözüküyor mu ?(almanya örnektir..)[/B][/QUOTE]
evt haklısın ama heralde yanlış anlaşılma oldu... |
[QUOTE=eyuphan58;283771]Neyse Arkadaşim Polemiğe Girmeyelim Napalım Yapmışlar Sen Dedikten Sonra Değişcekmi Yok Birbirimizin Kalbimi Kırmayalım :D[/QUOTE]
durduk yere kavga çıkartmayalım tamam işte bizim dememizle değişmez zaten... |
-->: Millilere Yeni Forma.....
Formanin basilmasina kim karar verdi bilmiyorum ama bizim milletimiz daha guzelini hak ediyor diye dusunuyorum...
|
[B]bi dakka ben bişey anlamadım ben kimseyle polemiye girmedim de sinirlenmedim de Eyüphan sinirlenmişe mi benziyom...hehe[/B]
|
[QUOTE=yigidomustafa58;283783][B]bi dakka ben bişey anlamadım ben kimseyle polemiye girmedim de sinirlenmedim de Eyüphan sinirlenmişe mi benziyom...hehe[/B][/QUOTE]
walla en iyisi sessiz kalmak heralde...:D;) |
[QUOTE=yigidomustafa58;283783][B]bi dakka ben bişey anlamadım ben kimseyle polemiye girmedim de sinirlenmedim de Eyüphan sinirlenmişe mi benziyom...hehe[/B][/QUOTE]
Yok Be Sinirlenecek Bişey Değilki Zaten :D |
irenç bi forma
kırmızı beyaz forma yakışır türkiyeye eline sağlık eyüphan |
İLERİKİ GÜNLERDE İSE YENİ FORMA TASARIMI İLE İLGİLİ GÖRÜŞECEKLERMİŞ...
|
hayırlı olsun turkıye kanmız kırmızı beyazzz
|
mükemmel bi forma en iyi milli forma bana göre inşallah bu formayla kupamızı kaldırırız
P A Y L A Ş I M İ Ç İ N T Ş K L E R |
FIFA bu formayi cok övdü cünki: TURKUAZ renginin tarihcesi Türkiyeyi yurtdisinda temsil eden renk olark biliniyordu. Ismiyle ayni renkte bir formasi olan baska MILLI TAKIM YOK.
Mana bakimindan cok hos, cok ince düsünülmüs bi forma gibi geliyor bana, tabi alismasi zaman alacak.. Insallah hayirli ve ugurlu gelir. |
cok süper bir forma tasarlamis nike. milli takima yakisir ve bir renk degisikligi olur. ayrica aircan'nin dedigi gibi: Ismiyle ayni renkte bir formasi olan baska MILLI TAKIM YOK. Türkiye bu özellige sahip olan ilk ve tek devlet. insallah formanin güzeligi kadar milli takimada ayni güzellikte basarilarada imza atmasini saglar.
|
bune ya turkuaz KIRMIZI BEYAZ'ımız varken turkuaz'a ne oluyor birde NİKE yerine DIADORA veya LOTTO olsa olmuyormu markası
|
[COLOR="Red"][B]Hiç olmamış 10 üzerinden 0 Beş para etmez çiniymiş ne alaka ona bakarsan örfümüzde adetimizde binlerce renk var ve her bir renk bir şeyler ifade ediyor ama öyle bir renk varki..!!Ne Şehitimin Kanını Nede Yurdumun Şaheserliğini Anlatıyor tek bir renk''KIRMIZI BEYAZ''.......!![/B][/COLOR]
|
cok iyide değil cok kötüde değil kırmızı beyaz daha iyi olurdu ama yapmıslar bi kere bari içerdeki maclarda giyeceğimiz forma güzel tasarlasınlar
|
dışarda giyilecek olması bahane olamaz. Türkiyenin rengi kırmızı beyazdır. göğse koyulan türk bayrağı olmasa akla bile gelmez milli formamız oldugu.
|
vatana millete hayirli olsun guzel ve hos olmus..bence disarda giyilsin ne zarari olabilir...tskler
|
Güzel Tasarım olmuş.........
.............. |
burda yorum yazmis bir cok arkadasim gibi bende ayni kanidayim bencede kirmizi beyaz renkleri tasiyan bir forma olmaliydi ayni ozelliklerde kirmizi beyaz olarak tasarlana bilir mesela
|
[B][COLOR="Blue"]Cok guzel hayirli ugurlu olsun Milli takimimiza.Saygilarimla...[/COLOR][/B]
|
hayirli uguelu olsun ins herkes begenir sahsen guzel olmus
|
Millilere Yeni Forma.....
[B]Tasarım açısından çok başarılı.
[COLOR="Cyan"][B]TURKUAZ; adı Türk olan ve dünyada Türk rengi olarak kabul edilen bir renk'tir. [/B][/B][/COLOR] |
DIŞARIDA İYİ YANİ YİNE BEYAZ ,GİYİYODUK İÇERDE KIRMIZI İYİ OLUR
|
Yeni forma görücüye çıktı
Nike'ın düzenlediği Futbol Oynuyoruz 2007 organizasyonunda yeni milli formalar da görücüye çıktı. 12.12.2007 Nike’ın düzenlediği Futbol Oynuyoruz 2007 organizasyonunda önceki gün tanıtılan yeni milli formalar da görücüye çıktı. Turkuaz renge ve tasarım açısından da birçok farklı özelliğe sahip olan formalar için basın mensupları, “Değişik ama hoş” yorumunda bulundular. Turkuaz formaların deplasman karşılaşmalarında giyileceği belirtilirken, iç saha formalarının da önümüzdeki günlerde tanıtılacağının altı bir kez daha çizildi. |
[b]çok çok güzel bir forma ama sadece kırmızı olsa daha iyi olurdu:D[/b]
|
[QUOTE=aircan;300918]FIFA bu formayi cok övdü cünki: TURKUAZ renginin tarihcesi Türkiyeyi yurtdisinda temsil eden renk olark biliniyordu. Ismiyle ayni renkte bir formasi olan baska MILLI TAKIM YOK.
Mana bakimindan cok hos, cok ince düsünülmüs bi forma gibi geliyor bana, tabi alismasi zaman alacak.. Insallah hayirli ve ugurlu gelir.[/QUOTE] kesinlikle yanılıyorsun çünkü turkuaz yanılmıyorsam iranda çıkarılan bir madenin ismi ve Türklerle veya Türklükle anlamının yakındanuzaktan alakası yok. tarihini araştırın internetten benim yanılmadığımı göreceksiniz. bu forma ilk tanıtıldığında bununla lgili olarak birkaç spor yazarıda benim dediğim şeyleri yazılarında anlatmıştır zaten.... buna rağmen forma deplasmanda fena olmaz. zaten bazı maçlarda kırmızı formayı giymemize izin vermiyor. |
Ahmet Çakar'ın ilk milli maçı 1990 yılında Çekoslavakya maçıymış. Maç başlamadan önce şaşkınlığını gizleyememiş çekoslavakya bayrağı renklerinde olan formaları değişmiş takımın. Maçta şimdi Slovakya'nın başkenti olan Bratislava'da. Çekoslavakya milli marşı okunmuş bir grup oyuncu yerlerini almış sahada ama bir grup hala duruyor hazırolda bir anda tribünlerden bir marş daha duyulmuş taraftarlar okuyor (şimdiki slovak marşı) aradan 3 sene geçiyor Slovakya ayrılıyor Çekoslavakyadan ve Çek Cumhuriyeti ve Slovakya diye iki ayrı ülke çıkıyor. Kıssadan hissedir, Turkuaz bizim rengimiz vay süper forma olmuş ne de yakışmış diyen arkadaşlar artık kendi adlarına bir hisse çıkartırlar. Türk Bayrağı'nın rengi şehit kanından gelir, ne saçma sapan çırtlak mavi ne de başka bir renk bu Kan kırmızısının ve Ay Yıldız beyazının yerini tutmaz tutamaz.
Üzerimizde bunca oyun oynanırken bunu gözden kaçırmayalım.Çekoslavakya'yı, Yugoslavya'yı unutmayalım. Bu konuya bu açıdan bakarsak zannedersem daha iyi olur. Saygılar... |
Forma güzel de,giyen de tip yok valla :)
|
saçmalamışlar bence bizim renklerimize uymuor kırmızı beyaz olsaydı daha iyi olurdu :@
|
Nike en sonunda Millilerimize yakışan bir forma yapmayı başardı.
|
bence süper forma, ben tuttum valla... illede kirmizi olmasi önemli degil bence, zaten bayragimiz üzerinde formanin, oda en önemlisi zaten.
|
bi sitede görmüştüm bu formayı çok hoşuma gitmişti ;
[IMG]http://img339.imageshack.us/img339/4770/millitakim2006formanikeqd8.png[/IMG] |
Forma guzel olmus sonucta çini sanati denince de akla turklerin geldiginni bir göstergesi oldugu için guzel bir tasarım ile beraber milli takımımızın dış saha forması olmustur...Hayırlı olsun milli takımımıza...
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 10:45. |