SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Taraftar (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   YİĞİDOLAR GRUBU (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=16463)

sait arslan 10.01.2008 13:59

YİĞİDOLAR GRUBU

Toplam 1 Eklenti Bulunuyor.
Sivasspor'un kurulacağı haberleri Sivas'ta kulaktan kulağa gezerken bir grup taraftar kulübe kurulmadan [COLOR="Red"]YİĞİDOLAR[/COLOR] demiştir.Bu olay tarihimizde yer almaktadır.
Sonrasında Sivasspor'un kurulduğu ilan edilir.9 Mayıs 1967 resmi kuruluş olarak gazetelerde belirtilir.Belli bir zaman geçmiştir.Sivasspor'a [COLOR="Red"]YİĞİDOLAR[/COLOR] diyen bir grup topluluk ortalarda yoktur.Aslında çevrelerindeki insanlar [COLOR="Red"]YİĞİDOLAR[/COLOR] isminin o grup ağzından çıktığını bilmektedir.Ancak çok sessiz kalmışlardır.Bir anda çok az gözükmeye başlamışlardır çevrede.1970'li yıllar gelmiştir.Bir köşede toplanan kişiler dikkat çekmiştir.Ne bir pankartları vardır nede üstlerinde bir formaları.Zamanla diğer taraftarlar tanımıştır bu Sivasspor sevdalılarını.Takıma [COLOR="Red"]YİĞİDOLAR[/COLOR] diyen bu taraftarlar bir gün gelecek bir kimlik alacaklardı kendilerine.O gün gelmişti.Bir pankart açıldı stadda.''ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN,YİĞİDOLAR,TARAFTARA BAK LA GARDAŞ'' sesleri her yerden yükseliyordu.Açılan pankartta [COLOR="Red"]ÜÇ YILDIZ YİĞİDOLAR GRUBU[/COLOR] yazıyordu.Asanlar göz yaşı döküyordu.Mutluydu herkez.Ama zamanla 1980'li yıllarda bir grup kuruldu.Daha sonra 1992'li yıllarda öğrenciler bir grup kurdu.Sonrasında Dernekler gündeme geldi.Nedense herkez ben [COLOR="Red"]YİĞİDOYUM[/COLOR] derken bu isimden zamanla uzaklaştı.Tamam biz [COLOR="red"]YİĞİDOYUZ[/COLOR] biz [COLOR="red"]YİĞİDOLARIZ[/COLOR].Ama bu isimi uzun süre kullandık.Ama neden bu isimle toplanmaktan kaçındık.Herkez bir olsa sadece [COLOR="Red"]YİĞİDOLAR[/COLOR] ismi ile toplansa olmazmıydı.Hesap sormak amacında değiliz.O zamanlarda [COLOR="red"]ÜÇ YILDIZ YİĞİDOLAR GRUBU[/COLOR] arasında yer alan [COLOR="Black"][B]Ahmet Emmi'den[/B][/COLOR] fikir aldık.Sonra biz bu oluşumu başlatalım mı dedik.Gözlerimizden öptü.Öpülen gözlerimizden yaşlar aktı.O göz yaşları bir yemindir.[COLOR="Red"]YİĞİDOLAR GRUBU[/COLOR] geliyor.Müjdeler olsun.

[I]2009 Yılında Lokalleşme veya Üyeli Bir Ortam
2009 Yılında Desteğe Başlama[/I]

[B]1 YIL BEKLE YİĞİDO
GRUBUN 1970 KAFASI İLE GELİYOR[/B]

KIZILCAN 10.01.2008 14:01

--->: Yiğidolar Grubu Tanıtım

Teşekkür ederiz,bilgiler için.

puar 10.01.2008 14:09

çok güzel bilgi resim pankartta güzel eline sağlık gardas.

sivas_kangallı 10.01.2008 14:41

bilgiler için tşkler.................

sait arslan 10.01.2008 14:55

YAZILAN YAZILAR TARAFTAR AĞZI İLE YAPILMIŞTIR.
İLK TARAFTARLAR ARASINDA YER ALAN [B]AHMET BEY'e[/B](emmiye) TARAFTAR AĞZI İLE VERDİĞİ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.BELKİ EKSİKLERİM VARDIR DEDİ BİZLERE.BEN YAŞLIYIM,UNUTKANLIĞIM VAR DEDİ.OLSUN BİZ BÖYLE TARAFTARLARDAN ÖRNEK ALACAĞIZ.HATIRLADIĞI KADAR ANLATMALARI BİZE YETER.

[B]1 YIL BEKLE YİĞİDO
GRUBUN 1970 KAFASI İLE GELİYOR[/B]

YARALI_AŞIK 10.01.2008 15:23

TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU.
ÇOK ETKİLENDİM.BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

YARALI_AŞIK 10.01.2008 15:34

BENCE 1980 DERKEN [B]ÇILGINLARDAN[/B] BAHSEDİLİYOR

1992 Lİ YILLAR DERKEN [B]YENİÇERİLERDEN[/B]

DERNEK DERKENDE YA [B]1967[/B] DEN YADA [B]58 SİVASSPORUM [/B]DERNEKTEN BAHSEDİLMİŞTİR.ANIRIM 58 SİVASSPORUM T.DERNEĞİ DE ÇILGINLAR.

BUNUDA BELİRTEYİM DEDİM.BENİM BİLDİĞİM BU.BÖYLE ANLADIM.YANLIŞIM VARSA PARDON.ÖZÜR.

AYRICA KONUYU AÇANDANDA ALLAH RAZI OLSUN.İYİ BİRŞEY AMA 2.KEZ OKUMAM.BAYAĞI ETKİLİYOR.

TUNA_TNK 10.01.2008 16:30

[COLOR="Black"][B]BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM,
BENCE SİVASTA YETERİNCE GRUP VAR VE BU GRUPLAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMAZ...
İNŞALLAH BAŞARILI OLURSUNUZ.....

EFSANE DÖNER,
HİKAYELER BİTER,
BU ALEMDE KRAL YENİÇERİLERRRRRRRRRRRR[/B][/COLOR]

yusuf_yusuf 10.01.2008 16:57

her bılgı için saolun.........................

mermerbey 10.01.2008 16:57

BENCE İYİ BİR FİKİR.1 SENE BEKLEYECEĞİZ VE GÖRECEĞİZ.

AYRI SAFTAYIZ AMA YARDIMCI OLURUZ.

Del Piero 10.01.2008 17:02

Okurken duygulandım tüylerim diken diken oldu...

Benimde tanıdığım bir abim bahsediyordu ozamanlar Türkiyede 2 büyük grup varmış YİĞİDOLAR ve ES ES'ler... Hadi bakalım hayırlısı...

mermerbey 10.01.2008 17:22

[QUOTE=FatihCan;296024]Okurken duygulandım tüylerim diken diken oldu...

Benimde tanıdığım bir abim bahsediyordu ozamanlar Türkiyede 2 büyük grup varmış YİĞİDOLAR ve ES ES'ler... Hadi bakalım hayırlısı...[/QUOTE]

HAAA BENDE SONRADAN ANLADIM.GÖZ YAŞI DERKEN O GÖZ YAŞININ İLK GRUP İÇİN AKTIĞI ANLAMINDA SANIRIM.OKULU BİTİRELİ ÇOK OLDU.VALLAHA BÖYLE ANLADIM.AMA ÇİZGİMİZ AYRI ŞUAN.İNKARDA EDEMEYİZ.İNŞ. 1970 HAVA GELİR.EVDE BABAMIN ÜSTLERİ VAR.:)

diom işte bişeyler boş verin:D:):D

altuntas58 10.01.2008 17:44

-->: Yiğidolar Grubu Tanıtım

Sivasta yeterince guruplar var benim fikrimi sorarsanız bütün bu guruplar birleşsin isminide [COLOR="Red"]
YİĞİDOLAR GURUBU [/COLOR]Olarak değiştisinler daha iyi bütün türkiye bizi yiğidolar olarak tanırken çok ilginc bizde halen yiğidolarla ilgili bir calışmalar yoktur bence harika bir marka olacaktır yeterki biz böyle bir gurubu kurup ehli kişilerle çok güzel işler yaparız

Akıncılar Haber 10.01.2008 20:42

1 YIL GEÇSİN BAKALIM DURUMLAR NEYİ GÖSTERECEK.TABAN SAĞLAM KURULURA SİZE AKARIZ.DAHA DOĞRUSU HERKEZİN AKMASI LAZIM.
AMA BAKACAZ.Bİ GELSİN O GÜNLER.

belalı_yiğido58 10.01.2008 20:56

[QUOTE=sait arslan;295889]Sivasspor'un kurulacağı haberleri Sivas'ta kulaktan kulağa gezerken bir grup taraftar kulübe kurulmadan [COLOR="Red"]YİĞİDOLAR[/COLOR] demiştir.Bu olay tarihimizde yer almaktadır.
Sonrasında Sivasspor'un kurulduğu ilan edilir.9 Mayıs 1967 resmi kuruluş olarak gazetelerde belirtilir.Belli bir zaman geçmiştir.Sivasspor'a [COLOR="Red"]YİĞİDOLAR[/COLOR] diyen bir grup topluluk ortalarda yoktur.Aslında çevrelerindeki insanlar [COLOR="Red"]YİĞİDOLAR[/COLOR] isminin o grup ağzından çıktığını bilmektedir.Ancak çok sessiz kalmışlardır.Bir anda çok az gözükmeye başlamışlardır çevrede.1970'li yıllar gelmiştir.Bir köşede toplanan kişiler dikkat çekmiştir.Ne bir pankartları vardır nede üstlerinde bir formaları.Zamanla diğer taraftarlar tanımıştır bu Sivasspor sevdalılarını.Takıma [COLOR="Red"]YİĞİDOLAR[/COLOR] diyen bu taraftarlar bir gün gelecek bir kimlik alacaklardı kendilerine.O gün gelmişti.Bir pankart açıldı stadda.''ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN,YİĞİDOLAR,TARAFTARA BAK LA GARDAŞ'' sesleri her yerden yükseliyordu.Açılan pankartta [COLOR="Red"]ÜÇ YILDIZ YİĞİDOLAR GRUBU[/COLOR] yazıyordu.Asanlar göz yaşı döküyordu.Mutluydu herkez.Ama zamanla 1980'li yıllarda bir grup kuruldu.Daha sonra 1992'li yıllarda öğrenciler bir grup kurdu.Sonrasında Dernekler gündeme geldi.Nedense herkez ben [COLOR="Red"]YİĞİDOYUM[/COLOR] derken bu isimden zamanla uzaklaştı.Tamam biz [COLOR="red"]YİĞİDOYUZ[/COLOR] biz [COLOR="red"]YİĞİDOLARIZ[/COLOR].Ama bu isimi uzun süre kullandık.Ama neden bu isimle toplanmaktan kaçındık.Herkez bir olsa sadece [COLOR="Red"]YİĞİDOLAR[/COLOR] ismi ile toplansa olmazmıydı.Hesap sormak amacında değiliz.O zamanlarda [COLOR="red"]ÜÇ YILDIZ YİĞİDOLAR GRUBU[/COLOR] arasında yer alan [COLOR="Black"][B]Ahmet Emmi'den[/B][/COLOR] fikir aldık.Sonra biz bu oluşumu başlatalım mı dedik.Gözlerimizden öptü.Öpülen gözlerimizden yaşlar aktı.O göz yaşları bir yemindir.[COLOR="Red"]YİĞİDOLAR GRUBU[/COLOR] geliyor.Müjdeler olsun.

[B]1 YIL BEKLE YİĞİDO
GRUBUN 1970 KAFASI İLE GELİYOR[/B][/QUOTE]
[COLOR="DarkRed"][B]BİLGİLERİN İÇİN TEŞEKKÜRLER......[/B][/COLOR]

EyüphanAydın 10.01.2008 22:46

BAYA BİR EDKİ BİR RESİM AMA ÇOK GÜZEL O ZAMANDA BİEL AYAĞIMIZ VARMIŞ KEŞKE DAHA ERKEN SÜPER LİGE ÇIKSAYDIK.

ademgoze 10.01.2008 22:50

resim süper eskileri görünce insan

HaSiVasLıM58 10.01.2008 22:52

[QUOTE=sait arslan;295889]Sivasspor'un kurulacağı haberleri Sivas'ta kulaktan kulağa gezerken bir grup taraftar kulübe kurulmadan [COLOR="Red"]YİĞİDOLAR[/COLOR] demiştir.Bu olay tarihimizde yer almaktadır.

[B]1 YIL BEKLE YİĞİDO

[COLOR="Red"][B][FONT="Comic Sans MS"]
Tamam size katılıyorum bide şu notu sunmak istedim Atatürk daha demir yollarını kurarken Fransada'dan bir Kara Tren gelmiş ve deneme amaçlı Hatta o trene binmiş ;Neyse yolu Sivas'a düşmüş ve Halkın ilgisinden memnun kalmış ve Sivas Halkı Yiğit Olur (Yiğit olur-Yiğido)Kalmış..[/FONT][/B][/COLOR]

omercoskun 10.01.2008 22:53

hayırlısı diyelim ...............

Bahattin 10.01.2008 22:59

sizleri statta gormekten mutluluk duyariz hayirli ugurlu olsun

sait arslan 15.01.2008 11:01

Her türlü yapılan yorumlar için teşekkür ederiz.

avsarli58 15.01.2008 15:53

bilgiler icin tesekkur ederım.
neden 2009 u beklıorsunuz?

merkez-1 16.01.2008 00:17

[QUOTE=avsarli58;299800]bilgiler icin tesekkur ederım.
neden 2009 u beklıorsunuz?[/QUOTE]

üyeli bir ortam kurulacakmiş.ondan olabilir.
ama yinede bende senin gibi merak ediyorum.
inş. cevap gelir.neden?

yeniceri_can 16.01.2008 23:32

[B][I]çaLışmaLarınızda başarıLar...

YeNiÇeRiLer..aLicaN[/I][/B]

asil58 17.01.2008 14:28

[B]1 YIL BEKLE YİĞİDO
arkadaşım öncelikle görüşlerin güzel iyi düşünmüşünüz yüreğinize sağlık ama şunu söyleyim aynı şeyleri bizde düşündük ve bu isim üzerine grubumuzu kurduk ve trabzon maçında yakaşık 40-50 kişiydik buna soğuk havanın etkisi çok oldu ama yinede ilk maçımıza göre iyiydik gElecek maçlara daha sağlam olacağımıza inanıyoruz grumuzun adı YİĞİDO GENÇLİK...

ceza_tolga_rep 17.01.2008 14:50

foto beni baya düşündürdü.işte taraftar taa o zamandan bölemiş....helal olsun size......

sivassoldier 17.01.2008 15:28

bilgiler icin tesekkürler. resim cok güzel

sinan-58 17.01.2008 15:31

şu anda sivasta gerçek anlamıyla tam bir grup yok çünkü bütün gruplar maçta ordan burdan adam çağırarak destek veriyor vede ordan burdan gelenler fazla bağırmıyor en son yeniçerilerden umutluydum ama onlarda 15-20 kişi çıktı ama artık bizim 500-1000 kişilik gruplara ihtiyacımız var gruplar kurulsun ama sağlam olsun

YiğidoGençlik 18.01.2008 18:30

hiç kimsenin şüphesi olmasın çok sağlam geliyoruz bekleyin ve görün.Yiğido Gençlik.

merkez-1 19.01.2008 05:47

[QUOTE=YiğidoGençlik;302120]hiç kimsenin şüphesi olmasın çok sağlam geliyoruz bekleyin ve görün.Yiğido Gençlik.[/QUOTE]

bak kardeş gündemi iyi takip edeceksin.
madem yenilik peşindesin yiğidolar grubu deyi ver.
genç yiğidolar mı var sadece.30 yaşın üstünde maç izleyen daha çok kişi var.
bize bu alem yiğidolar diyor.bence yiğidolar grubu tek tercihiniz olmalı.
sait arlan ile temasa geç.beklemede kal.
hiç bir şey kaybetmezsin,kaybetmezsiniz.
biz 2009 yılında bu safta olmaya karar verdik.
merak etme herkez olmak zorunda veya olacak.
olmayanında canı sağolsun.

mert karsıyaka akıncılar olarak en büyüğümüz ve iş adamımız.bu safa geçin dedi.ve bizde tamam dedik.çünkü düzen var,sÖz dinleme var.
allah büyüktür.ne duruma geleceğimizi biliyor.

bize diyorlar neredesiniz diye.gs fb bjk maçında bulunduğumuz kadar biz burdayız zaten dedik.bilen biliyor.bilmeyende lütfen konuşmasın.

2009 YILINA KADAR BU KONU BURDA SABİTTİR.
OKURSUN HER SAYFAYI TAKİP EDERSİN.
YADA YOK YA BOŞ VER DİYORSAN.
YAZMA YAZI OLUR BİTER.BU İŞ BUKADARDIR.
[B]KİMSENİN KİMSEYİ ÜZMEYE HAKKI YOKTUR.[/B]
BURASI GEÇLİK İÇİN DEĞİL...
HER YAŞTAN TAKILABİLECEK İNSANLARIN GRUBU OLACAKTIR.

merkez-1 19.01.2008 06:17

[QUOTE=merkez-byCAN;300958][B][I]çaLışmaLarınızda başarıLar...

YeNiÇeRiLer..aLicaN[/I][/B][/QUOTE]

SAĞOL BABACAN.
ALLAH RAZI OLSUN.
SİZİDE BEKLERİZ BU SAFA.
BİZ KABUL ETTİK.

YiğidoGençlik 19.01.2008 15:31

[QUOTE=merkez-1;302411]bak kardeş gündemi iyi takip edeceksin.
madem yenilik peşindesin yiğidolar grubu deyi ver.
genç yiğidolar mı var sadece.30 yaşın üstünde maç izleyen daha çok kişi var.
bize bu alem yiğidolar diyor.bence yiğidolar grubu tek tercihiniz olmalı.
sait arlan ile temasa geç.beklemede kal.
hiç bir şey kaybetmezsin,kaybetmezsiniz.
biz 2009 yılında bu safta olmaya karar verdik.
merak etme herkez olmak zorunda veya olacak.
olmayanında canı sağolsun.

mert karsıyaka akıncılar olarak en büyüğümüz ve iş adamımız.bu safa geçin dedi.ve bizde tamam dedik.çünkü düzen var,sÖz dinleme var.
allah büyüktür.ne duruma geleceğimizi biliyor.

bize diyorlar neredesiniz diye.gs fb bjk maçında bulunduğumuz kadar biz burdayız zaten dedik.bilen biliyor.bilmeyende lütfen konuşmasın.

2009 YILINA KADAR BU KONU BURDA SABİTTİR.
OKURSUN HER SAYFAYI TAKİP EDERSİN.
YADA YOK YA BOŞ VER DİYORSAN.
YAZMA YAZI OLUR BİTER.BU İŞ BUKADARDIR.
[B]KİMSENİN KİMSEYİ ÜZMEYE HAKKI YOKTUR.[/B]
BURASI GEÇLİK İÇİN DEĞİL...
HER YAŞTAN TAKILABİLECEK İNSANLARIN GRUBU OLACAKTIR.[/QUOTE]
kardeşim öncelikle görüşlerin için sağol ama grubumuzun adı Yiğido Gençlik.Grubun adı bu diye biz kimseye yaş sınırlaması getirmedik ki herkese kapımız açık.Ayrıca bizim maç izleyenlerle işimiz olmaz bizimle gelelecek kişi takımını 90 dk boyunca desteklemek zorunda.Kimsenin 2009 u felan bekleyecek hali yok artık takım şampiyonluğa gidiyor destek yok, eğer varsa takımını desteklemek isteyen buyursun gelsin yada gelelim.

Haberler Benden 19.01.2008 17:16

[QUOTE=YiğidoGençlik;302894]kardeşim öncelikle görüşlerin için sağol ama grubumuzun adı Yiğido Gençlik.Grubun adı bu diye biz kimseye yaş sınırlaması getirmedik ki herkese kapımız açık.Ayrıca bizim maç izleyenlerle işimiz olmaz bizimle gelelecek kişi takımını 90 dk boyunca desteklemek zorunda.Kimsenin 2009 u felan bekleyecek hali yok artık takım şampiyonluğa gidiyor destek yok, eğer varsa takımını desteklemek isteyen buyursun gelsin yada gelelim.[/QUOTE]

MERAK ETME GELECEKSİN.
AYRICA 2009 DA ISRARLIYIZ.
BİDE ZATEN BUGÜN MAÇTAYDIK.
REKLAM KOKAN HAREKETLERE GİRMEKTE İSTEMİYORUZ.
MERAK ETME GARDAŞIM.SENİNDE GERÇEK YERİN BURASI.
SAİT AMCA NE DEMİŞ.
LOKALLİ VE ÜYELİ BİR ORTAM.
AMA GRUP OLARAK.
BURASI TÜRKİYE HERŞEYİN KOLAY BİR YOLU VARDIR.
MSN Nİ YOLLSANA BANA.
İY GECELER.

sait arslan 24.01.2008 23:07

ÜYELİ BİR ORTAM KURULMADAN ÇALIŞMALARA BAŞLAMAYACAĞIZ.
ÇALIŞMALARIMIZ PLANLIDIR.
2009 YILINDA HAZIRIZ.

[I]SORU SORAN 3 ARKADAŞIMIZA CEVAP[/I]

sivasın1uşağıbg 24.01.2008 23:24

bilgiler için cok sagolun

_gün gelir devran döner fenerede biri gömer_(sivasspor)

Bahattin 24.01.2008 23:43

sizleri hep bole gormek isteriz

mermerbey 25.01.2008 16:10

GÜZEL GÜNLER OLACAK GİBİ.
SAİT ABİ,MERT ABİ VE AHMET AĞA BİR ARAYA GELMİŞ.
BELEDİYE MAÇINDA BENDE OLMAK İSTERDİM AMA ARKADAŞLARIMIZ VE ABİLERİMİZ YERLERİNİ ALMIŞ.
ANCAK TAMAM O TARAFTAYIZ DENSE BİLE BENİM GÖRÜŞÜM HERŞEY HAZIR OLDUKTAN SONRA OK DENİLMELİ.BİMEM ANLATA BİLDİMMİ.
UNUTMAYINKİ BELEDİYE MAÇINDA AKINCILAR İSMİ İLE TOPLANILDI.
ŞUAN SON DURUM BU.AMA YİĞİDOLAR GRUBUDA NEDEN OLMASIN.

Buraq58 25.01.2008 16:27

[B]Bilğiler İçin Teşşekkürler...;)[/B]

şafak58_35 25.01.2008 16:42

BİŞGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER EMEĞİNE SAĞLIK

s.o.s58 25.01.2008 17:03

Güzel anlatım eline koluna sağlık.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 15:21.