SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   SİVASSPOR CAS`A GİDİYOR (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=18816)

SivasSpor.Com 17.05.2008 20:45

[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/baskan/baskan10.jpg[/IMG]

Sivasspor Kulübü, FIFA nezdinde girişimlerde bulunmak ve konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) taşımak üzere harekete geçti...

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Sivasspor'un 13 Mayıs tarihinde Futbol Federasyonu'na göndermiş olduğu, ''Turkcell Süper Lig 2007-2008 sezon sonu puan sıralaması'' ile ilgili itiraz yazısının incelendiği belirtilerek, yapılan inceleme sonucu Sivasspor Kulübü başkanlığına şu yanıt yazısının gönderildiği bildirildi:

''İlgi yazınızda bahsi geçen 2007-2008 Sezonu Turkcell Süper Lig müsabakalarına ilişkin puan usulü ve averaj sistemi 21 Temmuz 2007 tarih ve 26589 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Turkcell Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 13. maddesi esaslarına göre belirlenmektedir. 2007-2008 Sezonu Turkcell Süper Lig müsabakaları sonunda kulübünüz ile birlikte Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri, ligi 73 puan ile tamamlamış ve üç kulübün kendi aralarında oynanan müsabakalar sırasıyla; Fenerbahçe:1 - Sivasspor:0, Fenerbahçe:2 - Beşiktaş:1, Beşiktaş:1 - Sivasspor:2, Sivasspor:1 - Fenerbahçe: 4, Beşiktaş:1 - Fenerbahçe:2, Sivasspor:1 - Beşiktaş:2, şeklinde sonuçlanmıştır.

Ligler Statüsü'nün 13. Maddesinin 2/a-b hükümleri uygulanmak suretiyle eşit puana sahip Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor kulüplerinin aralarında oynamış oldukları yukarıda belirtilen tüm müsabakalar dikkate alınarak üç takımın kendi arasındaki sıralama aşağıdaki şekilde oluşmuştur:

[B]TAKIM O G B M A Y P AV
--------------------------------------------[/B]

Fenerbahçe 4 4 - - 9 3 12 6

Beşiktaş 4 1 - 3 5 7 3 -2

Sivasspor 4 1 - 3 4 8 3 -4

İlgi yazınızda bahsi geçen genel averaja dönülme sistemi; ancak lig sıralamasında puanı eşit olan tüm takımlar arasında oynanan müsabakalara göre hazırlanan puan tablosunda puan ve gol averajının da eşitliği halinde uygulanmaktadır.''

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üçlü averaj sistemi gereği lig dördüncüsü olarak gösterilmelerinin ardından, Sivasspor Kulübü olarak statü gereği ligi 3. sırada bitirmeleri gerektiğini iddia etti.

TFF'ye itiraz ettiklerini belirten Otyakmaz, federasyonun bu konuda kendilerine karşıt bir görüşü olduğunu söyledi.

Lig üçüncüsü veya dördüncüsü olmalarının çok fazla bir önemi olmadığını, önemli olanın Sivasspor'un haklarının korunması olduğunu belirten Otyakmaz, konuyla ilgili federasyon yönetim kurulunun kararını beklediklerini ifade etti.

Kararın ardından gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Otyakmaz, ''Yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağız'' dedi.
Teknik direktörleri Bülent Uygun'un İntertoto Kupası'nda iddialı olacakları yönünde basında açıklamaların yer aldığını, bu açıklamaların İntertoto Kupası'na gitmeye şimdiden razı oldukları yönünde anlaşılmaması gerektiğini belirten Otyakmaz, ''Teknik direktörümüz Bülent Uygun, İntertoto Kupası'na da gitsek, UEFA Kupası'na da gitsek, şimdiden takımı hazırlıyor. Avrupa Kupaları'nda başarılı olmak için çalışmalarını yapıyor'' diye konuştu.
Başkan Otyakmaz, Sivasspor Kulübü olarak Avrupa kupalarında Türkiye'yi ve Sivas'ı en iyi şekilde temsil etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

[B]-BASIN SÖZCÜSÜ ÜNSAL- [/B]
Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal da lig statüsünün 13/c maddesi gereğince, Sivasspor'un lig üçüncüsü olarak ilan edilmesi gerektiği görüşünü savunduklarını söyledi.
Puan ve ikili averaj eşitliği durumunda genel averaj bakıldığını, takımları Sivasspor'un da Beşiktaş'a göre genel averajda üstün olduğunu belirten Ünsal, 13/c maddesinin yanlış yorumlandığını ve Sivasspor'un lig dördüncüsü olarak gösterildiğini kaydetti.
Ünsal, ''Bu hukuki olarak yanlış bir karar. FIFA nezdinde girişimlerde bulunacağız, Tahkime başvuracağız'' dedi.
Sivasspor Kulübü, 13 Mayıs Salı günü lig sıralamasıyla ilgili TFF'ye gönderdiği itiraz dilekçesinde, Turkcell Süper Lig Futbol Müsabaka Talimatı'nın 13/c maddesi gereğince, Sivasspor'un genel averajda artı 2 gol averajı fazlası bulunduğu, sıralamada Beşiktaş'ın üzerinde yer almaları gerektiği görüşü savunulmuştu.

zaralı19 17.05.2008 20:54

-->: SİVASSPOR CAS`A GİDİYOR

[B]fifada istediğimiz yere geleceğiz işallah saol başkan bu işin peşini bırakmıyorsun[/B]

sofularlı34 17.05.2008 21:02

gidelim hak werilmez alınır..................................................

XXCakir58 17.05.2008 21:02

bu isin pesini birakmayan Baskanla gurur duyuyorum. Iste böyle pesinden kosmamiz lazim. Insallah iyi neticeye ulasiriz

cs49 17.05.2008 21:11

Haklıyız. Yönetime destek lütfen..

Arkadaşlar pes etmeyin TFF uyanıklık yapmış. Nedir bunlar:

1.

"Ligler Statüsü'nün 13. Maddesinin 2/a-b hükümleri uygulanmak suretiyle eşit puana sahip Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor kulüplerinin aralarında oynamış oldukları yukarıda belirtilen tüm müsabakalar dikkate alınarak üç takımın kendi arasındaki sıralama aşağıdaki şekilde oluşmuştur"

2/a-b hükümleri aynı anda uygulanamaz. a hükmünün öncelikli olduğu özellikle belirtilmiş. Yani önce puanlara bakılacak. Bu ne demek Fb 12 SS 3 BJK 3 ve fenerbahçe ikinciliği kesinleşir.
b hükmü derki puan eşitliği devam ediyorsa.... Evet ediyor ama üç takım arasında değil iki takım arasında yani fener devredışı
Fenerin devre dışı olması gerektiği statünün ekindeki 2. örnekten anlaşılır.

2.
"genel averaja dönülme sistemi; ancak Lig sıralamasında puanı eşit olan tüm takımlar arasında oynanan müsabakalara göre hazırlanan puan tablosunda puan ve gol averajının da eşitliği halinde uygulanmaktadır."

Tabloya bakan biri "ee ne var bunda" der ama zaten sorun bu statü tablo yap demiyor ne diyor öncelikli hüküm a sonra b sonra c diyor. Statünün hiç bir yerinde tablo yap ona göre karar ver demiyor.

Size düşen arkadaşlar aşağıda vereceğim tip mesajı bütün ulusal sitelerin yorumlarına ekleyip yöneticilere destek olmak

"2/a-b hükümleri aynı anda uygulanamaz. a hükmünün öncelikli olduğu özellikle belirtilmiş. Yani önce puanlara bakılacak. Bu ne demek Fb 12 SS 3 BJK 3 ve FB 2.b hükmü derki puan eşitliği devam ediyorsa.... Evet ediyor ama üç takım arasında değil iki takım arasında yani fener devredışı Ayrıca statü tablo yap demiyor ne diyor öncelikli hüküm a sonra b sonra c diyor."

dediğimi yapmayanlar sivassporluluklarını yargılasın lütfen..

SAYGILAR...

Turan 59 17.05.2008 21:40

--->: SİVASSPOR CAS`A GİDİYOR

BU ŞİKECİERE HAKKIMIZI YEDİRMEYECEĞİZ.ŞİKECİ BEŞİKTAŞ DEHAL KÜME DÜŞÜRÜLMELİ.

magistra 17.05.2008 22:06

cs 49,gerçekten tüm açıklığı ile meseleyi çözümlemişsin. Ben bir fenerbahçe taraftarıyım ancak bu noktada kanaatimce sivassporun maruz kaldığı yanlış muamele konusunda hiç bir şekilde adaletten bahsedemiyorum.
Dediğin gibi madde 13 kesinlikle aynı puana sahip takımlar arasında puan sıralaması yap demiyor, ortaya bir takım maddeler koyuyor ve bu maddelerin ilgili duruma hiyerarşik düzende sıra ile uygulanarak sıralamanın belirlenmesini öngörüyor, yani maddenin 2 bendinin eş zamanlı olarak meseleye uygulanması söz konusu değil üstelik hiyerarşik bir düzen olmasaydı böyle bir madde de düzenlenmesine gerek olmaz mini puan tablosu yap ona göre sırala der geçerdi son derece basit olarak.
Benimde bu maddeleri okuduğumda anladığım şu: a bendi diyor ki puanlar aynıysa ilgili takımların kendi aralrındaki müsabakalara göre üstün olan üst sırada sıralanır diyor b bendi ise puanlarına göre üstünlük kuramadın mı eşitlik sürüyormu beni uygula diyor, lakin burada söz konusu takımların puan eşitliği söz konusu değil, eşitlik var ama kısmi eşitlik kısmi, benim anladığım söz konusu takımların bütünü için sıralanamama durumunun sürmesi halinde b bendine geçilebilir. Kanaatim bu durumda söz konusu takımlardan her birini sıraladıktan sonra maddeyi kalan takımlar için yeni baştan uygulamak lazım. Bu mantık altında fenerbahçe devre dışı kaldıktan sonra beşiktaş ve sivasspora yeniden uygulanmalı. Bu yapıldığında madde iki tamın arasındaki eşitliği ancak genel averaja bakılması bendinde sıralayabiliyor yani aslında federasyonun yorumladığı gibi fenerbahçe devre dışı kalır bizde genel averaja bakalım ve sivasspor beşiktaş şeklinde sıralayalım gibi bir mantık değil, sıralamayı belirleyecek olan 13. madde a ve b bendlerinin yeterli olamayıp bir sonraki c bendi olduğu için genel averaja bakıyoruz.
Bu konuda inandığım Sivasspor'un 3. ilan edilmesi gerektiğidir, umarım Sivasspor nihayetinde bunu elde eder ancak inandığım bir diğer hususta bu mevzunun taraftar forumları dışına medyaya açıklanıp kamuoyu oluşturulmasıdır, ben bu konuda gücüm olsa saygın ve okunan gazetelerden birine ulaşıp meseleyi açıklarım ancak böyle bir bağlantım yok, sivasspor kulübündede kime ulaşabileceğimi bilmiyorum.

Saygılar

yigidomustafa58 17.05.2008 22:13

[B]sonuna kadar hakkımızı arayacağız bravo başkanım..[/B]

yusuf_yusuf 17.05.2008 22:29

gidelim hakkımızı sonuna kadar aramaalıyızzzzzz

yerliturkuaz 17.05.2008 22:37

[B]Ya neden uğraşıyoruz ki artık biz önümüzdeki sezonun hazırlıklarına başlamlıyız biran önce.....[/B]

EyüphanAydın 17.05.2008 22:45

[B]İnşallah İstediğimiz,Vardığımız Sonuca Varıcaktırız.

Haydi Hayırlısı Demekten Başka Bir Çaremiz Yok.

Allah Yardımcımız Olsun[/B]

ITUSFL 17.05.2008 23:12

Arkadaşlar, TFF zaten gereken açıklamayı yapmış ve üçlü averajın nasıl yorumlanması gerektiğini belirtmiş. Aşağıda, futbol federasyonunun ilgili konudaki hükümleri var.

"
2. Puan usulü ile yapılan müsabakalar sonunda en fazla puanı kazanan takım birinci, ondan sonra gelen ikinci ve ................ olarak sıralanır. 2007 – 2008 Sezonunda aynı puana sahip ilgili takımlar arasında aşağıda belirtilen esaslar uygulanır.
a) Öncelikle aynı puana sahip ilgili takımların kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır.
b) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına, (Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik var ise, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.) FMT’nin 10.maddesinin son paragrafı hükmünce;
c) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, Genel puantajdaki gol averajına bakılır. Takımlar arasındaki gol averajı da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.
"

Yukarıdaki statüye göre mantık akış şeması incelendiğinde, doğru değerlendirmenin futbol federasyonun açıkladığı mantıkta olduğu zaten görülüyor. Ayrıntısına girmeye çalışayım:

Statüye göre a ve b maddelerine girmeden önce, [U]değerlendirilecek takımların [/U]tüm sezon boyunca yaptıkları maçlarda aldıkları sonuçlara göre öncelikle [U]"eşit puana" sahip olması [/U]şartı var. Bu ana şart dahilinde a ve b maddelerine geçiliyor ve deniliyor ki "takımların kendi aralarındaki maçlara göre yapılan değerlendirmede herhangi bir puan eşitliği söz konusuysa, yine kendi aralarında yaptıkları maçlardaki gol averajına bakılır". Yani burada öncelikli şarta göre 3 takım aynı puana sahip ve bu yüzden kendi aralarında yaptıkları maçların sonuçlarına göre önce puan üstünlüğüne, bunun sağlanmadığı durumlardaki sıralama için "tüm sezon boyunca yapılan maçlara göre aynı puana sahip olan takımların kendi aralarında yaptıkları maçların sonuçlarına göre" gol averajı üstünlüğüne bakılıyor. 3 takımın kendi aralarında yapmış oldukları maçlarda puan ve gol averajlarına göre zaten net bir sıralama sağlanıyor. Yapılan yanlış yorumlar, 3 lü averajın içinde 2 li averajlar ortaya çıkarma gibi bir şeye benziyor. Aslında bu hükümlerin özeti "eğer 3 takım arasında tüm sezon boyunca puan eşitliği varsa, kendi aralarında yaptıkları maçlar lig usülünde değerlendirilir ve üstünlük ortaya çıkar" şeklinde. Belki de sorun, 2 li sistemden 3 lü sisteme "düşüncede" geçemiyor oluşumuz veya buna inanmak istemeyişimiz. Bu "yanlış değerlendirmeden" kaynaklanan ısrarı devam ettirmenin antipati oluşturabileceğini ve bu yüzden de Sivasspor'a hayır getirmeyeceğini düşünüyorum.

adres58 17.05.2008 23:21

[B]Ajansspora yolladım sizlerde üye olun yollayın
Ben -mdeltemi-[/B]

magistra 18.05.2008 00:05

İTÜSFL'ye ithafen,

benim düşüncem bu maddenin iki türlü yorumu da yanlışlayamıyor olmasıdır ben senin düşüncenin yanlış noktasını net olarak ortaya koyamıyorum ancak benim öne sürdüğüm tezi de senin yanlışlayabilmen mümkün değil ben diyorumki b bendi ilgili takımların kendi aralarındaki maçlardan elde ettikleri puanda eşitlik bozulmuyorsa beni uygula diyor ve ben diyorumki ilgili takımlar için böyle bir eşitlik söz konusu değil ilgili takımlar içinde kısmen durum söz konusu ben diyorumki bu durumda a maddesiyle fenerbahçe yi sıraladım b bendiyle diğer ikisine devam edelim diyemezsin diyorum çünkü madde açık olarak böyle yapılır demiyor, ayrıca sen 2li averajdan 3lü averaja düşüncede geçemediğimizi iddia etmişsin, sen bana farazi skor ver ben sana değil 2li,3lü 9lu ya da kaç takımlı istersen o kadar takımlı averajı sıralıyım. benim senin ve federasyonun görüşüne karşı tezim şudurki mademki mesele bu sizin yorumunuz kadar kolay çözümlenebilir ve madde o kadar açık, bu madde sizin iddia ettiğiniz şekilde yazılabilir, ilgili takımlar arasında bir nevi alt küme oluşturulup mini puan tablosu çıkarılır ve bu tabloda oluşan puan ve averaj sıralaması geçerli olur derdi. şayet bu sıralamda bu yapılmak istenseydi inan bu hem yazması hem anlaması daha kolay bir açıklama olurdu ancak mevcut madde 13 bununla aynı şeyi söylemiyor ben seni b bendi yeniden okuyup dediğim şekilde bir muhakeme yapmaya davet ediyorum sen bana o maddenin açık ve net olarak ilgili takımların tümünün kendi aralarındaki puan eşitliğinin sürmesi koşulu aramaksızın uygulanabileceği anlamının açık olduğunu ispat edebilirsen ben senin ve federasyonun tezi konusunda ikna olurum,
ayrıca hak olduğunu düşündüğüm bi konuda bunun üzerine gitmekten antipati oluşturacağı korkusuyla geri durmanın ve bu hakkı talep etmekten geri durmanın hiçbir kabul edilebilir yanı yoktur.
ayrıca kendi tezinin doğru olduğunu istediğin kadar iddia edebilirsin ancak benim tezimin yanlışlığını kanıtlamadığın sürece ortada tek ve bir doğru sıralamadan bahsedemezsin, yanlış düşündüğüm hususu gerekçesiyle birlikte bana izah edebilirsen bende inan çok mutlu olurum.

saygılarımla

ilker_8787 18.05.2008 00:07

boşu boşuna kürek çekiyoruz ve dış çevreye karşı itici olmaya başladık sanırsam forumlardan okuduğum yorumlara göre.Bence Cas felan karıştırmayım intertotoya efendi gibi gitmeliyiz

yigido Atilla 18.05.2008 01:12

[QUOTE=yusuf_yusuf;369487]gidelim hakkımızı sonuna kadar aramaalıyızzzzzz[/QUOTE]

yigidomustafa58
sonuna kadar hakkımızı arayacağız bravo başkanım..
------------------------------------------------------------------

[COLOR="Red"][B][I][B]Yusuf ve Mustafa gardasalrimina katiliyorum ..... [/B][/I][/B][/COLOR]

[B]Baskan Kendi menfatleri icin degil sadece sivassporun Cikarlarini korumak icin ugrasiyor, helal olsun Büyük Baskan sonuna Kadar arkandayiz ....

Hakkini aramayanin ne hakki olabilirki... Hak Verilmez alinir..
Helal olsun Büyük Baskan ....[/B]..

ITUSFL 18.05.2008 01:54

Sevgili magistra, insan bazen bazı hususları objektif değerlendirmelerden uzaklaşarak görmek istediği gibi görme, hisleri doğrultusunda algılama eğilimine girebiliyor. Hepimiz yaşıyoruz bunu aslında. Ancak bu "objektif, bilinen, ortada olan gerçeklerin" varlığını değiştirmiyor. Aslında bu kuralları koyan ne sensin, ne buradaki diğer üyeler, ne de benim: Bu kuralları koyan federasyon, açıklamasını da yapmış zaten. Kaldı ki kuralları koyan merci açıklamasını da böyle yapıyorsa, başka yere gitmenin ne anlamı var. CAS mı belirledi Türkiye'deki kuralları da orada hak arıyoruz: Türkiye'deki statü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği bir statüdür ve CAS'ın da danışacağı yer zaten burasıdır. Ne mantığı,ne gereği var bunun? Elbetteki hak aranmalıdır ama bunun doğru ve mantıklı biçimde yapılması gerekir ki hak arayan taraf bundan yıpranmasın. Ben Sivaslıyım ve Sivas'ı haliyle severim ama bir de gerçekler vardır: İlk reflekslerle tepkisel hareket etmenin ne kişilere ne de kurumlara hayır getirmeyeceğini düşünüyorum ve Sivasspor'un bu durumda olmasını istemiyorum. Ben TFF'nin "aynı puana sahip takımlar arasındaki averaj kuralları" ile ilgili statüden bahsederken senin söylediklerini değerlendirmedim, genel olarak kendi düşüncemi belirttim. Ancak madem bana ithaf ederek bir yazı yazmışsın, yeniden açıklamaya çalışayım. a ve b bendine geçmenin koşulu eşit puana sahip olmak, burada eşit puana sahip olan 3 takım var ve bu 3 takım da değerlendirmenin içinde. a bendine geçildiğinde, bu 3 takımın kendi aralarında yaptıkları maçlara göre puan dizilimi aranıyor; bu durumda Fenerbahçe 12, Beşiktaş 3, Sivas 3 puana sahip. Burada Beşiktaş ve Sivas için, eşit puana sahip olduklarından, sıralama belirsizliğini koruyor ve bu yüzden b bendine geçiliyor. B bendinde eşit puana sahip olma durumunda yapılacak işin; bu 3 takımın kendi aralarında yaptıkları maçlarda aldıkları averajların sonucuna göre sıralama yapılır diyor. Şimdi senin ve benzeri düşüncedeki yorumlardaki hata, tam bu noktada 3 lü averaj mantığından çıkıp, 2 li averaj mantığına girmeye çalışmak. Halbuki, a ve b bendine girmeden önce "sezon boyunca yapılan maçlar sonunda eşit puana sahip takımlar arasında" diye bir ana şart koyuyor ve a ve b bendinde "kendi aralarında yaptıkları maçlar" diyerek bu 3 takımın birbirleriyle yaptıkları maçları kastediyor. "kendi aralarında yaptıkları maçlar veya kendi aralarındaki averaj" ifadelerinde yer alan "kendi aralarında (ki)" değişkeni, bir yerde 3 lü averaj , bir diğer yerde ikili averaj gibi değerlendirilemez. Değişken , aynı değişkendir. Yani bir statü veya akış şeması içinde yer alan bir değişken "belirlenen ana koşul altında" her yerde aynıdır, değişmez. Değişmesi için ek ifadelerle desteklenmelidir. Aslında söylenilenlerin tam aksine, hatalı yorumlarda bahsedilen koşulların gerçeklenebilmesi için ek ifadelere gereksinim var: Tıpkı "eğer 3 lü averaj içinde olan takımlardan ikisinin puanı eşitse, bu iki takımın kendi aralarındaki maçlar 2 li averaj şeklinde değerlendirilir" gibi. Statü bu haliyle açıktır ve doğru değerlendirme biçimi belirttiğim, federasyonun da açıkladığı üzeredir. Diliyorum ki Sivasspor bu sene kaçırdığı şampiyonluğu, önümüzdeki sene (lerde) elde eder ve bu sezonki başarısının üstüne çıkar ve hepimiz o zaman, tıpkı Süper Lige çıktığımız gün yaşadığımız gibi, seviniriz.

unsal_58 18.05.2008 02:12

[QUOTE=ITUSFL;369562]Sevgili magistra, insan bazen bazı hususları objektif değerlendirmelerden uzaklaşarak görmek istediği gibi görme, hisleri doğrultusunda algılama eğilimine girebiliyor. Hepimiz yaşıyoruz bunu aslında. Ancak bu "objektif, bilinen, ortada olan gerçeklerin" varlığını değiştirmiyor. Aslında bu kuralları koyan ne sensin, ne buradaki diğer üyeler, ne de benim: Bu kuralları koyan federasyon, açıklamasını da yapmış zaten. Kaldı ki kuralları koyan merci açıklamasını da böyle yapıyorsa, başka yere gitmenin ne anlamı var. CAS mı belirledi Türkiye'deki kuralları da orada hak arıyoruz: Türkiye'deki statü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği bir statüdür ve CAS'ın da danışacağı yer zaten burasıdır. Ne mantığı,ne gereği var bunun? Elbetteki hak aranmalıdır ama bunun doğru ve mantıklı biçimde yapılması gerekir ki hak arayan taraf bundan yıpranmasın. Ben Sivaslıyım ve Sivas'ı haliyle severim ama bir de gerçekler vardır: İlk reflekslerle tepkisel hareket etmenin ne kişilere ne de kurumlara hayır getirmeyeceğini düşünüyorum ve Sivasspor'un bu durumda olmasını istemiyorum. Ben TFF'nin "aynı puana sahip takımlar arasındaki averaj kuralları" ile ilgili statüden bahsederken senin söylediklerini değerlendirmedim, genel olarak kendi düşüncemi belirttim. Ancak madem bana ithaf ederek bir yazı yazmışsın, yeniden açıklamaya çalışayım. a ve b bendine geçmenin koşulu eşit puana sahip olmak, burada eşit puana sahip olan 3 takım var ve bu 3 takım da değerlendirmenin içinde. a bendine geçildiğinde, bu 3 takımın kendi aralarında yaptıkları maçlara göre puan dizilimi aranıyor; bu durumda Fenerbahçe 12, Beşiktaş 3, Sivas 3 puana sahip. Burada Beşiktaş ve Sivas için, eşit puana sahip olduklarından, sıralama belirsizliğini koruyor ve bu yüzden b bendine geçiliyor. B bendinde eşit puana sahip olma durumunda yapılacak işin; bu 3 takımın kendi aralarında yaptıkları maçlarda aldıkları averajların sonucuna göre sıralama yapılır diyor. Şimdi senin ve benzeri düşüncedeki yorumlardaki hata, tam bu noktada 3 lü averaj mantığından çıkıp, 2 li averaj mantığına girmeye çalışmak. Halbuki, a ve b bendine girmeden önce "sezon boyunca yapılan maçlar sonunda eşit puana sahip takımlar arasında" diye bir ana şart koyuyor ve a ve b bendinde "kendi aralarında yaptıkları maçlar" diyerek bu 3 takımın birbirleriyle yaptıkları maçları kastediyor. "kendi aralarında yaptıkları maçlar veya kendi aralarındaki averaj" ifadelerinde yer alan "kendi aralarında (ki)" değişkeni, bir yerde 3 lü averaj , bir diğer yerde ikili averaj gibi değerlendirilemez. Değişken , aynı değişkendir. Yani bir statü veya akış şeması içinde yer alan bir değişken "belirlenen ana koşul altında" her yerde aynıdır, değişmez. Değişmesi için ek ifadelerle desteklenmelidir. Aslında söylenilenlerin tam aksine, hatalı yorumlarda bahsedilen koşulların gerçeklenebilmesi için ek ifadelere gereksinim var: Tıpkı "eğer 3 lü averaj içinde olan takımlardan ikisinin puanı eşitse, bu iki takımın kendi aralarındaki maçlar 2 li averaj şeklinde değerlendirilir" gibi. Statü bu haliyle açıktır ve doğru değerlendirme biçimi belirttiğim, federasyonun da açıkladığı üzeredir. Diliyorum ki Sivasspor bu sene kaçırdığı şampiyonluğu, önümüzdeki sene (lerde) elde eder ve bu sezonki başarısının üstüne çıkar ve hepimiz o zaman, tıpkı Süper Lige çıktığımız gün yaşadığımız gibi, seviniriz.[/QUOTE]
[B]magistra zaten bir fenerbahceli yaniobjektif olmama gibi bi durmu yok...acılamıs kendısıde[/B]

Dark Force 18.05.2008 03:04

Bülent uygun karar doğru demişti ama yönetim bu görüşte değil galiba hayırlısı olsun....

magistra 18.05.2008 10:42

[QUOTE=unsal_58;369565][B]magistra zaten bir fenerbahceli yaniobjektif olmama gibi bi durmu yok...acılamıs kendısıde[/B][/QUOTE]

Objektif olmam hususunda yapılan hatırlatma için teşekkür ederim.

Arkadaşlar gerçekten fenerbahçeliyim ama benim burda işlettiğim mantık ne sivasspora olan büyük sempatim ne de beşiktaşa olan düşmanlığım ben sporu seven ve bu bağlamda fenerbahçeyi desteklemyi tercih etmiş sade bir taraftarım. Ancak adaletsizlik içerdiğini düşündüğüm konularda hassasiyetle durmaktan kendimi alamıyorum.

ITUSFL kardeşim sağolsun görüşüme karşılık vermek nezaketinde bulunmuş ancak yine de sanırım varmaya çalıştığım yorumlamaya çalıştığım şekli anlamamış. Sana katıldığım bir husus varki CAS bu konuda kendisi karar almaz çünkü kural bir genellenebilir FİFA kuralı değildir ulusal bir federasyon kararıdır dediğin gibi CAS ın da danışacağı yer büyük olasılıkla federasyondur. Beni yakalayamadığını düşündüğüm yer tam olarakta 3'lü averajdan
2'li averaja geçiş mevzusu. Ben böyle bişeyi doğrudan iddia etmiyorum hatta böyle bir çıkarım yapmıyoyom maddenin usülen nasıl uygulanması gerektiğini söylüyorum üstelik senin görüşünü paylaşıyor ve ilgili tüm takımların konu dahilinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum lakin sen ortaya koyduğum bu mantığa 3lü averajdan 2li averaj çıkarmak adını koyabilirsin. Ben diyorum ki 13. b tam bir cümle değil başlangıcı üst satırlarda olan devam niteliğinde bir cümle ben şimdi sana 13. madddeyi parçalayarak aktaracağım.

[B]2. Puan usulü ile yapılan müsabakalar sonunda en fazla puanı kazanan takım birinci, ondan sonra gelen ikinci ve ................ olarak sıralanır. 2007 – 2008 Sezonunda aynı puana sahip ilgili takımlar arasında aşağıda belirtilen esaslar uygulanır.[/B]

Sanırım hemfikir olduğumuz konu Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivassporun elde etikleri 73 puanla konuyla ilgili takım haline geldikleri. Takımlarımız elimizde geçelim maddeye bakalım sırlamayı nasıl yapın diyor, bize hangi çıkışı gösteriyor.

[B]a) Öncelikle aynı puana sahip ilgili takımların kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır.[/B]

burdada bir fikir ayrılığı yok;
fenerbahçe 12
sivasspor 3
beşiktaş 3

ben bu esnada averaj hesabına girmiyorum çünkü a bendi herhangi bir averaj hesabı ile sıralama yorumu getirmiyor.

bu noktada b bendini uygulamamız gerek. peki ne diyor b bendi bakalım;

[B]b) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına, (Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik var ise, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.) [/B]

şimdi benim hassasiyetim burada beliriyor. ben diyorumki bu bent kim sorusuna yanıt vermeyen, öznesinden yoksun eksik bir cümle. peki öznesi nerde. kanaatim o ki öznesi a bendinde saklı yani aslında maddenin bütünü

[I][B]aynı puana sakip ilgili takımların kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına bakılır.[/B][/I]

objektifliğimi sonuna kadar korumaya çalışıyorum ve buradan 2 çıkarsama yapıyorum. birincisi bende söz konusu olan aynı puana sahip olma durumu lig statüsündeki aynı puan yani 73 puan, bu durumda ilgili takımların önce kendi aralrındaki maçların sonucuna göre puan farkına daha sonrada puan eşitliğinin sürmesi durumunda aralrındaki müsabakalardaki gol averajı üstünlüğüne bakılır. ben diyorumki fenerbahçe 12, sivasspor 3, beşiktaş 3 diye oluşan bir sıralamada ilgili takımların puan eşitliğinden söz edemeyiz. ben farkındaysan 2li averaja geçmiyorum elimdeki 3 takımıda tutuyorum, burada madde takımalrın aralarındaki maçlarda pıuan eşitliği sürüyorusa b bendine geç diyor ve ben diyorumki puan eşitliği devam etmiyor. bu yüzden b bendini olayın devamına doğrudan uygulayamam.
gelelim 2. çıkışa tutki senin dediğin gibi olsun maddenin takımları sıralayabilmek için maddeyi uygulamaya geri kalan takımalra uygulamaya bu noktadan devam edelim yani sivasspor ve beşiktaşa maddeyi böyle yorumlamaya başalrsan ne analamı çıkıyor, aynı puana sahip ilgili takımalar arasında kendi aralarındakş maçlarda puan eşitliği sürüyorsa kendi aralarındaki maçlardaki gol averajına bakılır. şayet sen bu noktada kendi aralarındaki maçlardaki puan eşitliğisürüyorsa ilgili takımların kendi aralrındaki maçalrdaki gol averajına bakılır diye uygulayacaksan fenerbahçe puan eşitliğine dahil takım olmadığı için ilgili takım olmaktan çıkmıştır ve meselenein bu noktasında 2 ilgili takım için 3 takım arasındaki müsabakaya bakmak hatasını yapmış olursun diyorum.
Tüm bu yazdıkarımdan farkettiysen hassasiyetimin ilgili takım denilirken yapılacak yorum olduğunu ve mesleyi de çözecek olan kısmın ilgili takım derken söz konusu yapılan takımların hangi kısımda kimler olduğudur.
yeterince açık olmaya çalıştım ama bilmiyorum hala yürüttüğüm mantıkta objektiflikten ziyade subjektif olan bir sivasspor sempatisi ya da beşiktaş antipatisi olduğunu mu iddia edeceksin?

uzun ve biraz karışık bir açıklama olmuş olabilir, sabırla ve dikaktle okuduğunuz için teşekkür ederim.

saygılarımla,

altan54&58 18.05.2008 11:23

Ya yönetmelik açık ve yönetim kurulu da buna dayanarak TFF'ye gereken itirazı yaptı ama neden bu kabul edilmezki itiraz yani.Bizans takımlarının elinde oyuncak olan TFF kendi yönetmeliği ile ters düşüyor o zaman.Sayın Başkan ve yönetim kurulunun Yiğidoların hakkını aramaları gayet normal kendilerine sonsuz teşekkürler.Bu arada bence en adil sistem Hollanda'nın uyguladığı play off sistemi.Bizde de olmalı

s_mayster 18.05.2008 11:36

tabiki haklar sonuna kadar aranmalı ama artık milletin sempatisini kazanmış sivas bu şekilde artık antipati kazanmaya başladı..belkide hakkımızda hayırlısı bu.. uefaya direk gidip elenmek intertotoya gidip bi kaç maçtan galip çıkıp daha fazla sevgi ve destek toplamakta var.....

şafak58_35 18.05.2008 11:45

haklar sonuna kadar savunmalı bence,,,,

altan54&58 18.05.2008 11:58

Hak aramakla neden antipatik olalımki eğer hak arıyoruz diye SİVASSPOR'u sevmeyeceklerse sevmesinler demi ama.Ne yani Bizans takımlarına boyun mu eğelim esas antipatik olan onlar bjk'nin beceriklsiz yöneticileri ne yapar sadece ağlar.SİVASSPOR'un hakkını yedirmemek için Sayın Başkan ve yöneticiler çalışıyor doğal olarak kendilerine sonsuz teşekkürler.

sivasfutbol 18.05.2008 13:21

insanlar hakkını arayınca antipatikmi oluyoruz çok yanlışşşş tırsak olmanın anlamı yok hakkını ara buralara kolay gelmedik herhalde

cs49 18.05.2008 14:46

İTUSFL İÇİNDİR DİĞERLERİ OKUMASADA OLUR.

AVE B HÜKÜMLERİNİN BİRLİKTE UYGULANAMAYACAĞINI VE B HÜKMÜNDE FENERBEHÇENİN DEVRE DIŞI OLMASI GEREKTİĞİNİ AÇIKLAMAYA ÇALIŞAYIM SİZE. KENDİSİNİ "OBJEKTİFİM" DEME UĞRUNA TFF VE BJK YANINDA YER ALMAK İÇİN KASAN BİRİNE BU DURUMU ANLATİLBEK BİRAZ ZOR OLACAK AMA DENEYECEĞİM.

"“a” hükmünün uygulanması:
Puan Üstünlüğüne göre;
Aralarındaki müsabakalarda Fenerbahçe 12, Beşiktaş 3 ve Sivasspor 3 puan almış. Bu durumda “a” hükmünde Fenerbahçe’nin lig ikincisi olduğu kararına varılır. 3. ve 4. takım “a” hükmünde belirlenememiştir ve “b” hükmüne geçilmesi gerekir (Beşiktaş ve Sivasspor un puanları eşit.)
“b” hükmünün uygulanması:
Kendi aralarındaki maçlarda üç takım arasıda puan eşitliği söz konusu olmayıp Sivasspor ile Beşiktaş arasında puan eşitliği vardır. Bu durumda BJK ile SS arasındaki maçların gol averajına bakılmalıdır.
TFF yazılı cevabında 2/a-b hükümleri uygulanmak suretiyle… Sıralamanın FB-BJK-SS şeklinde olduğunu belirtmektedir. Sıralama iki hükmü aynı tabloda özetleyerek belirlenmiştir. Ancak statü metninde “Puanı eşit takımların aralarında yaptıkları maçlar için Puan ve averaj tablosu oluşturulur ve buna göre “a” ve “b” hükümleri uygulanır diye ya da bu manaya gelecek herhangi bir ifade bulunmamaktadır. Ayrıca statüde “a” hükmünün öncelikli olduğu özellikle vurgulanmıştır. Dolayısıyla “a” ve “b” hükümlerinin birlikte uygulanması doğru değildir. Yapılması gereken önce “a” hükmünü sonra “b” hükmünü uygulamaktır. Puan üstünlüğüne göre Fenerbahçe’nin “a” hükmünde ikinciliği kesinleştiğinden ve diğer takımlarla puanı eşit olmadığından “b” hükmünün uygulanmasında devre dışı bırakılarak, averaj hesabına katılmaması gerekir.
Statü ekinde verilen örnekler mevcut duruma bire bir uymamaktadır. Ancak sıralaması belli olan takımın devre dışı kalması durumu statünün ekinde verilen örnek 2 de de vardır. (Söz konusu örnekte ilk iki takımın, burada son iki takımın eşitliği var ama neticede sırası belli olan takım devre dışı kalmış.) Bu durumda statüde herhangi bir madde de sıralaması belli olan takımın devre dışı kalması gerektiği kabul edilmiştir. (Bu Konuda Örnekler çoğaltılabilir.)
Mevcut durum için “b” hükmü uygulanırken “Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa” ifadesindeki “kendi” kelimesinin BJK ve SİVASSPOR’ u kastettiğini, aynı cümle içinde yer alan “kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına” ifadesindeki “kendi” kelimesinin de yine bu iki takımı kastettiğini kabul etmek gerekir. Aynı cümle içinde yer alan birinci “kendi” kelimesinde iki takımın ikinci “kendi” kelimesinde üç takımın kastedildiğini söylemek mümkün değildir.
Sonuç olarak “b” hükmünde Sivasspor ile Beşiktaş arasındaki maçlardaki gol averajına bakılması gerekir ve eşitlik söz konusudur.
“c” hükmünün uygulanması:
Genel averaj
Bu hükme göre Sivasspor un 3. ve Beşiktaş ın 4. Olması gerekir

SONUÇ: Madde hükümleri birleştirilmeden sırayla uygulanmalıdır. Sıralaması belli olan takım devre dışı bırakılmalı, eşitliği devam eden takımlar arasında 13.2. madde hükümlerinin uygulanmasına devam edilmelidir. (Statüdeki örnek-2de olduğu gibi)"

magistra 18.05.2008 15:13

CS49

tamamen aynı mantıkla düşünüyoruz ancak sivasspor yönetimi bu mesleyi bu açıklıkla gerekirse örneklerle çözümleyerek izah ettimi önemli olan bu federasyonun açıklamsı kesinlikle yeterli değil izahat yok ancak benim ilk mesajımdada dediğim gibi bu görüşü kamuoyunda dillendirmek gerekir burda ancak yazılanları okuayn birkaç kişiyi bu konuda düşünmeye sevkedebilir bu da sonuç getirici olmaz diye düşünüyorum.

Arif Coşkun 18.05.2008 16:21

Beni düşündüren nokta şu:O kadar hesaplamalar yapıldı basında, yok skor şöyle olursa, böyle olur böyle olursa bu takım kalır yada gider.Neden bu üçlü averaj gündeme getirilmedi? Bunları araştırmak öğrenmek kimin işidir? Neden bir açıklama yapılmadıda,iş oldu bittiye getirildi.Madem böyle bir madde lig başlarken eklenmiş bundan neden kuluplerin haberi yok,yada neden basın maç başlamadan yazmamıştır.Ali Cengiz Oyunu gibi birşey bu.

sewaz58 18.05.2008 17:12

Olumlu ya da olumsuz herhangi bir karar verse bile bu çaba güzel birşey.En azından birşeyler konusunda sessiz kaldığımızı her şartta hak aradağımızı gösterir.Emeği geçenlere teşekkürler..

ITUSFL 18.05.2008 19:18

Sevgili cs49,

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, onca cümleyi yazmamdaki amaç ne Beşiktaş'ın ne TFF'nin yanında yer almaya çalışmak değil; aksine Sivasspor'un ve memleketlilerimin akıllarında kalan soru işaretlerini, gerçekler ekseninde, bir nebze bile olsa gidermeye çalışıp bu konuda takılmayı engellemeye çalışmak ve geleceğe odaklanmaktır. Ortada olan bir gerçeği, orasından burasından tutup çekiştirerek bir sonuca varılmaz. Statüler ortaya konulurken bu, maddeler halinde belirtilir ve belli bir akış şeması içerisinde anlatılır; buna göre de a ve b bendleri, bu bendlere giriş şartıyla birlikte açık olduğundan bu konuda yeniden etraflıca yorum yazmaya gerek duymuyorum. Ancak değindiğin 1-2 hususa açıklık getirmekte fayda var.

"b" bendinin başında belirtilen "kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa" ifadesini, yalnızca "3 takımın da puanı eşitse" diye algılamanıza saygı duysam da bunun aslında böyle olmadığı, doğru değerlendirmenin " 3 takım veya 2 takım arasında puan eşitliği varsa, yani ortada herhangi bir puan eşitliği varsa" şeklinde olduğu ortadadır. 3 takımın da kendi aralarında yapmış olduğu maçlar sonucundaki puanlar ve yine 3 takımın da kendi aralarında yapmış oldukları maçlardaki averajlara göre bir dizilim oluşturulması gerektiği a ve b bendlerinde belirtilmiş. Hal böyleyken,asıl zorlamanın "a bendine göre Fenerbahçe dışarıda kalıyor,Sivas ve Beşiktaş kendi aralarında değerlendirilmeli" gibi yorumların çıkarılması olduğu kanaatindeyim. Fenerbahçe zaten a bendine göre üstte yer alacak ama sonra gelen ve puanları eşit olan iki takımın değerlendirilmesi " bu 3 takımın kendi aralarında yapmış oldukları maçlara göre oluşan averajlarla" değerlendirilecek. Statüdeki hükümlerin sonucu budur. Sizlerin düşüncesi doğrultusunda, puan sıralaması oluşturulurken 3 takım hesaba katılıyor da, puan eşitliği durumundaki averaj hesabında neden 2 takıma indirgeniyor? O zaman 3 lü averajda, bu 3 takımın kendi aralarında yapmış oldukları maçlardaki averajların ne anlamı kalıyor? Herkes, istediği açıdan bakmak istese de ortadaki gerçek budur ve bunu belirleyen federasyon da bu şekilde açıklamıştır. Bahsettiğin ve TFF Süper Lig Statüsünün sonundaki eklerde yer alan "Örnek 2" hakkında yapmış olduğun açıklamaya senin bile tam anlamıyla inanmadığını, hatta bu konuda üstü kapalı cümleler sarfettiğini görmekteyim. Bahsettiğin Örnek 2 'ye bir daha ve daha dikkatli biçimde bakarsan, 3 takım arasında sıralama belirlenirken , önce [U][B]kendi aralarında yapmış oldukları maçlara göre puan durumuna [/B][/U]bakılmış; puan eşitliği söz konusu olduğundan daha sonra, b bendine göre yine [U][B]bu 3 takımın kendi aralarında yapmış oldukları maçlar sonucundaki averajlara [/B][/U]bakılmış; bu da eşit olduğundan yine [U][B]bu 3 takımın kendi aralarında yapmış oldukları maçlara göre fazla gol atan üstün sayılır[/B][/U] ilkesinden hareketle bir takım sonda yer almış; tüm bu değerlendirmeler sonucunda aynı durumda olan iki takım için en sonunda genel averaja bakılmış ve üstünlük belirlenmiştir. Yani burada da görüldüğü üzere, öncelik "3 takımın kendi aralarında yaptıkları maçlara göre puana, sonrasında da yine üç takımın kendi aralarında yaptıkları maçlara göre averaja göre" dizilimdir.

Lütfen, benden beklediğiniz "görebilme" hususunu, bu gerçekler ışığında "kendiniz için" değerlendirin. Çünkü yanlış anlamalar veya yanlış anlamalara sebep olmak, ileride Sivasspor ve bizler için gereksiz sıkıntılar doğurabilir.

togarma kuzarim 18.05.2008 19:52

--->: -->: SİVASSPOR CAS`A GİDİYOR

[QUOTE=cs49;369705]İTUSFL İÇİNDİR DİĞERLERİ OKUMASADA OLUR.

AVE B HÜKÜMLERİNİN BİRLİKTE UYGULANAMAYACAĞINI VE B HÜKMÜNDE FENERBEHÇENİN DEVRE DIŞI OLMASI GEREKTİĞİNİ AÇIKLAMAYA ÇALIŞAYIM SİZE. KENDİSİNİ "OBJEKTİFİM" DEME UĞRUNA TFF VE BJK YANINDA YER ALMAK İÇİN KASAN BİRİNE BU DURUMU ANLATİLBEK BİRAZ ZOR OLACAK AMA DENEYECEĞİM.

"“a” hükmünün uygulanması:
Puan Üstünlüğüne göre;
Aralarındaki müsabakalarda Fenerbahçe 12, Beşiktaş 3 ve Sivasspor 3 puan almış. Bu durumda “a” hükmünde Fenerbahçe’nin lig ikincisi olduğu kararına varılır. 3. ve 4. takım “a” hükmünde belirlenememiştir ve “b” hükmüne geçilmesi gerekir (Beşiktaş ve Sivasspor un puanları eşit.)
“b” hükmünün uygulanması:
Kendi aralarındaki maçlarda üç takım arasıda puan eşitliği söz konusu olmayıp Sivasspor ile Beşiktaş arasında puan eşitliği vardır. Bu durumda BJK ile SS arasındaki maçların gol averajına bakılmalıdır.
TFF yazılı cevabında 2/a-b hükümleri uygulanmak suretiyle… Sıralamanın FB-BJK-SS şeklinde olduğunu belirtmektedir. Sıralama iki hükmü aynı tabloda özetleyerek belirlenmiştir. Ancak statü metninde “Puanı eşit takımların aralarında yaptıkları maçlar için Puan ve averaj tablosu oluşturulur ve buna göre “a” ve “b” hükümleri uygulanır diye ya da bu manaya gelecek herhangi bir ifade bulunmamaktadır. Ayrıca statüde “a” hükmünün öncelikli olduğu özellikle vurgulanmıştır. Dolayısıyla “a” ve “b” hükümlerinin birlikte uygulanması doğru değildir. Yapılması gereken önce “a” hükmünü sonra “b” hükmünü uygulamaktır. Puan üstünlüğüne göre Fenerbahçe’nin “a” hükmünde ikinciliği kesinleştiğinden ve diğer takımlarla puanı eşit olmadığından “b” hükmünün uygulanmasında devre dışı bırakılarak, averaj hesabına katılmaması gerekir.
Statü ekinde verilen örnekler mevcut duruma bire bir uymamaktadır. Ancak sıralaması belli olan takımın devre dışı kalması durumu statünün ekinde verilen örnek 2 de de vardır. (Söz konusu örnekte ilk iki takımın, burada son iki takımın eşitliği var ama neticede sırası belli olan takım devre dışı kalmış.) Bu durumda statüde herhangi bir madde de sıralaması belli olan takımın devre dışı kalması gerektiği kabul edilmiştir. (Bu Konuda Örnekler çoğaltılabilir.)
Mevcut durum için “b” hükmü uygulanırken “Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa” ifadesindeki “kendi” kelimesinin BJK ve SİVASSPOR’ u kastettiğini, aynı cümle içinde yer alan “kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına” ifadesindeki “kendi” kelimesinin de yine bu iki takımı kastettiğini kabul etmek gerekir. Aynı cümle içinde yer alan birinci “kendi” kelimesinde iki takımın ikinci “kendi” kelimesinde üç takımın kastedildiğini söylemek mümkün değildir.
Sonuç olarak “b” hükmünde Sivasspor ile Beşiktaş arasındaki maçlardaki gol averajına bakılması gerekir ve eşitlik söz konusudur.
“c” hükmünün uygulanması:
Genel averaj
Bu hükme göre Sivasspor un 3. ve Beşiktaş ın 4. Olması gerekir

SONUÇ: Madde hükümleri birleştirilmeden sırayla uygulanmalıdır. Sıralaması belli olan takım devre dışı bırakılmalı, eşitliği devam eden takımlar arasında 13.2. madde hükümlerinin uygulanmasına devam edilmelidir. (Statüdeki örnek-2de olduğu gibi)"[/QUOTE]

[B]haklisin kardes, ama bazilari kendinin cözdügü seyi baskasi bilemiyormus gibi davraniyor.

Tüzükte siralama ve hiyera$i var: buna görede 3 lü baslayan averaj tabiki ilk cözümde ikili averaja dönü$üyor, buda zaten i$in mantigi... yoksa anlam yok....

Bu isi o, sen ben cözmeyecegiz, federasyonunn diksiyonuda cözmeyecek,

Nasil avrupa insan haklari mahkemesi varsa, ayni sekilde bu tüzük sorununuda cözecek bir federasyondan yüksek kurul var...

tanrinin yardimiyla isi o cözecek....[/B]

Tenacious 18.05.2008 21:22

--->: FIFAYA GIDIYOUZ

sivası belkıde UEFA turkıyeyı rezıl eder dıye 4. yapıoar ama dusunun yada hatırlayın suank tabırımızle SEKİZTAS yanı BESİKTAS liverpoola 8-0 yenıldı ve sampıyonlar lıgının en gollu macı oldu yha eger bu dusuncelerdeyseler yanlıs dusunuolar 8-0 ıyı deıl batırdı bızı BENCE SİVASSPOR BESIKTASDAN DAHA IYI OYNAR BESIKTASIN OYUNCULARI TECRUBELI OLABILIR AMA BİZİM OYUNCULARIMIZ YUREKLERIYLE OYNUOLAR ADAMLAR CANLARI PAHASINA OYNUO yanı bence 3. luk sivassporun hakkı hakkımızıda sonuna kadar arayalım......( konu ıcın saolun)

TracyMcGrady58 19.05.2008 01:13

Hakkimizi sonuna kadar aramaktan baska caremiz yok. TFF nasil olsa bize 3.lügü vermez o yüzden fifa'ya bas vurmak cok mantikli bir karar. Insallah ordan lehimize bir karar cikar

Tuffy 19.05.2008 02:35

Her konuda Atatürk'ün sözlerini söyleriz değilmi peki soruyorum T.f.f ye
- Ben sporcunun zeki çevik ve AHLAK lısını severim.
sözü size neyi anımsatıyor?
Masada kazanılan maçlar fikstür avantajları gayri resmi tatiller İddia denilen bi illet ve son olarakta sivas spora yapılan bu çirkeflik
Bunuda mı görecektik sadece söylenecek tek söz var yazıklar olsun.
Kim emek hırsızlığı yaparsa Allah belasını versin
Sivas senelerdir hakkı yenilen bi memleket hemde sadece sporda da değil.
Bi olay oldu 10 sene ceremesini çektik
Şimdide karşımıza bununlamı çıkacaksınız Biz Anadoluyuz Biz Yiğidolarız
Ne bizi ezmeye nede hakkımızı yemeye kimsenin gücü yetmez helede istanbul pi... lerinin hiç yetmez Özellikle lafım Beşiktaşa o maçı nasıl aldıklarını ve fikstür sıralamasında ne gibi rolleri olduğunu iyi biliyoruz
Kimse o güzel kafasını yormasın bizim lokmamıza kan doğrayan
kendi kanında boğulur...
Saygılarımla

mavim 19.05.2008 08:52

--->: FIFAYA GIDIYOUZ

[COLOR="Red"][CENTER][B]Sonucu bende herkes gibi çok merak ediyorum.Hayırlısı ne ise o olsun sivas için...[/B][/CENTER][/COLOR]

GokhanTurna 19.05.2008 10:50

yha hızlı olsalar biraz ne zamn kesinleşcek bu durum

sıvaslıgenç 19.05.2008 10:54

Gidelim Casa ,Fifaya istediğimizi almadanda pes etmeyelim.

tugrulist 19.05.2008 12:06

[B][/B]Sivas'ın(UYGUN)takımına
Bakın puan durumuna,
Bırak gitmeyi intertoto'ya
UEFA bile gider zoruma
İnad olsun yavşaklara
Seneye giderim şampiyonaya...

GokhanTurna 19.05.2008 12:13

[QUOTE=tugrulist;370007]Sivas'ın(UYGUN)takımına
Bakın puan durumuna,
Bırak gitmeyi intertoto'ya
UEFA bile gider zoruma
İnad olsun yavşaklara
Seneye giderim şampiyonaya...[/QUOTE]

Döktürmüşüz Baqıomda:D

1 Puan Daha Olsaydı Şampiyonlar Ligindeydik Yaw Şansa Baq:mad:

GokhanTurna 19.05.2008 12:38

'UEFA BİZİ ÇAĞIRIYOR'

Kendilerinin bu yanlışlığı düzeltmek istediklerini ifade eden Ünsal, ''UEFA nezdinde bizim federasyonumuzun da bir hataya düşmemesi için konunun üzerine gittik. Hem kendi hakkımızı aramak açısından, hem de ileride olabilecek böylesi yanlışların bir daha basınımız tarafından da yapılmaması açısından hakkımızı arama yoluna girdik'' diye konuştu.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan lig puan durumunu basın mensuplarına gösteren ve bu puan durumunda Sivasspor'un üçüncü sırada gösterildiğini belirten Ünsal, şöyle devam etti:

''Bugün aldığımız UEFA'nın yayınladığı listede Sivasspor'un UEFA'ya katılacağı da resmen UEFA tarafından açıklanmıştır. Yani UEFA'nın Türkiye'den çağıracağı takımın biri kupa galibi Kayserispor, biri de Sivasspor'dur. Bu resmen de UEFA tarafından açıklanmıştır. Hal böyle olunca bu yanlışlığı düzeltmek de elbette ki bizlere düştü.''

WEZ Format +2. Şuan Saat: 05:05.