![]() |
--Bıyıklarına 1 adam assanız,2 ncisi yokmu?der! :)
--Sakalları o kadar serttirki,0,5 lik zımpara bile yumuşak kalır! 8O --İklimi sert yerden olduğu için,Sibiryada bile ''nerede bizim memleketin havaları''şeklinde serzenişte bulunur! :roll: --Gurbette ki hemşerisine rastladığı anda ilk sorusu''gardaş SİVAS'ın neresindensin''şeklindedir! :wink: --Hiç bir şey ''çalmaz'',sadece güzel SAZ çalar! :D --Islık çalarak türkü söyler! :wink: --Haksızlığa tahammülü yoktur.Gerektiğinde 10 kişinin arasına dalar, sopasını yer,gık'ı çıkmaz! :lol: --Haksızsa (ki enderdir) yine gık'ı çıkmaz! :wink: --SAZ'ın sesini 20 km.mesafeden duyduğu rivayet edilir! :roll: --Yemek gördünmü giriş,dayak gördünmü sıvış adamı değildir! 8) --Nabza göre şerbet hiç vermez! 8) --Dağ adamı görüntüsünün altında,dağları bile içine alacak büyük bir gönlü vardır! 8) --Pek gülmez,güldüğünde ise en arkada ki azı dişi bile görünür! 8O --Gözleri serttir,çakmak çakmaktır,ama bir çocuk gibi bakar! :wink: --Yardımseverdir,cebinde ki son parasını arkadaşına verir,sonra da diğer arkadaşından borç ister! 8O --Tek rakibi;yine diğer bir SİVAS'lıdır! :) --Çekirdeğin amansız düşmanıdırlar! :evil: -- Mütevazidir;üniversite mezunu olsa bile,sorulduğunda ''anaokulu mezunuyum''şeklinde cevap verir! :wink: --Bir konuda ''söz'' verdimi,T.C MERKEZ BANKASI bile yanında hafif kalır! 8) --Bir oturuşta 70'lik rakıyı tek başına içer,sonraki 35'likle ağzını çalkalar! :lol: --Sohbetlerde konu;SİVAS ve SİVASSPOR oldumu mangalda kül bırakmaz,ama maçlara da gelmez! :? ...ARSLANLARIN GERÇEK TARİHLERİ YAZILANA DEK, AVCILIK ÖYKÜLERİ AVCILARI SÜREKLİ YÜCELTECEKTİR... |
[b]gardas cok iyi ya..valla ben nerden taniyorum biliomusun..biri "niydiyon gardas" derse bilinki sivasli abijim..[/b]
|
valla çok güzel aynı beni ve diğer SİVASlıları tarif etmişsin övünmek gibi olmasın devamını isteriz başarılar herşey önce SİVASSPOR için başkasını tanımam :) :)
|
[quote=b1gLoRD][b]gardas cok iyi ya..valla ben nerden taniyorum biliomusun..biri "niydiyon gardas" derse bilinki sivasli abijim..[/b][/quote]
Birde istasyonda gezerken sarılıp öpüşme muhabbeti yokmu?Tam sivas usulü... Klasik muhabbet"niydiyon gardas;eyi valla -sen niydiyon-aha böyle ugrasıp duruyok.... |
[quote=serhankaburcuk][quote=b1gLoRD][b]gardas cok iyi ya..valla ben nerden taniyorum biliomusun..biri "niydiyon gardas" derse bilinki sivasli abijim..[/b][/quote]
Birde istasyonda gezerken sarılıp öpüşme muhabbeti yokmu?Tam sivas usulü... Klasik muhabbet"niydiyon gardas;eyi valla -sen niydiyon-aha böyle ugrasıp duruyok....[/quote] zuhahaaaa :lol: |
Sivaslının hikayesinden tanırım ,
''hep aynı hikaye geçerlidirya kaymakam bağlı bütün köylerden muhtarları ve akıllı azaları cağırın diyor. kaymakam bizim köy içindende ilk kime rastlarsan onu getirin demiş. hikayesini anlatmasından tanırım... :lol: :lol: :lol: |
2 NCİ BÖLÜM
==================: -- Babayiğittir;tek bir SİVASLI'nın,3 Rizeli ye,5 Antalyalı ya,7 Bursalı ya ve 11 Manisalı ya bedel olduğu söylenceler arasındadır! 8) -- Lüks bir lokantada,güzelim ''MADIMAK'' Yemeği bulunursa,''mantarlı ördek kızartmasını'' gözü bile görmez..! :? -- Beceriklidir;evde bozulan musluk contasını bile tek başına değiştirebilir..! 8O -- Kurusoğanı tek bir yumrukta adeta dilimlenmiş gibi açar..! :) -- Yakışıklıdır;çapkın olduğu söylenir,ammavelakin bugüne kadar gören olmamıştır..! 8O -- Eliaçıktır;lokantada yemeğin ücretini verdikten sonra kalan yol parasını garsona bahşiş olarak verir,sonra eve yayan gider..! :wink: -- Tek bir SİVASLI'nın göğüs kıllarından,gelinlik 3 kıza çeyizlik yorgan çıkacak kadar yapağı elde edilir..! 8O -- Bir SİVASLI;stadda bağırdığı zaman,180 desibel gücünde ses çıkartır ki; bu JET uçağının gürültüsüne eşittir..! :D -- Müzik kulağı vardır; Berlin Flarmoni Orkestrasını da dinler,AŞIK VEYSEL'ide aynı coşkuyla dinler..! :D --'' Bacım,gardaş,lan,muhanet,neydiyon'' gibi yöresel telaffuzları sık sık kullanması,O'nun kibar olmadığı anlamına asla gelmez..! 8) -- Saçları gür ve bakımlıdır,ama kesinlikle ahenkle dans etmez..! :wink: -- Kültürlü ve birikimlidir;Texas,tommiks,zagor,Tarkan ve Leman dergilerinin tüm serilerini okuduğu gibi,''Dünya ve Yurt Klasiklerinin'' tamamını da ezbere bilir..! 8) -- Almanya ve Fransa'da bile ve nerede olursa olsun bir HALAY çekiliyorsa,hiç tereddütsüz bodoslama anında halaya dalar..! :P -- Cüzdan taşır,ama kullanmaz..! 8O -- Utangaçtır;ama bu durum O'nun girişken bir ruha sahip olmadığı anlamına gelmez..! :? -- Gözüpektir;sanal alemde bile karşı tarafa haddini bildirmek için SİVAS'dan trene atlar,tek başına başka bir şehire intikal edebilir..! nOT:bknz.sitede,''Koray SANCAR'ın MANİSA macerası..!!! 8) 8) ...ARSLANLARIN GERÇEK TARİHLERİ YAZILANA DEK, AVCILIK ÖYKÜLERİ AVCILARI SÜREKLİ YÜCELTECEKTİR... |
valla helal olsun ergin gardaş sana
|
[quote=ergin]2 NCİ BÖLÜM
==================: -- Babayiğittir;tek bir SİVASLI'nın,3 Rizeli ye,5 Antalyalı ya,7 Bursalı ya ve 11 Manisalı ya bedel olduğu söylenceler arasındadır! 8) -- Lüks bir lokantada,güzelim ''MADIMAK'' Yemeği bulunursa,''mantarlı ördek kızartmasını'' gözü bile görmez..! :? -- Beceriklidir;evde bozulan musluk contasını bile tek başına değiştirebilir..! 8O -- Kurusoğanı tek bir yumrukta adeta dilimlenmiş gibi açar..! :) -- Yakışıklıdır;çapkın olduğu söylenir,ammavelakin bugüne kadar gören olmamıştır..! 8O -- Eliaçıktır;lokantada yemeğin ücretini verdikten sonra kalan yol parasını garsona bahşiş olarak verir,sonra eve yayan gider..! :wink: -- Tek bir SİVASLI'nın göğüs kıllarından,gelinlik 3 kıza çeyizlik yorgan çıkacak kadar yapağı elde edilir..! 8O -- Bir SİVASLI;stadda bağırdığı zaman,180 desibel gücünde ses çıkartır ki; bu JET uçağının gürültüsüne eşittir..! :D -- Müzik kulağı vardır; Berlin Flarmoni Orkestrasını da dinler,AŞIK VEYSEL'ide aynı coşkuyla dinler..! :D --'' Bacım,gardaş,lan,muhanet,neydiyon'' gibi yöresel telaffuzları sık sık kullanması,O'nun kibar olmadığı anlamına asla gelmez..! 8) -- Saçları gür ve bakımlıdır,ama kesinlikle ahenkle dans etmez..! :wink: -- Kültürlü ve birikimlidir;Texas,tommiks,zagor,Tarkan ve Leman dergilerinin tüm serilerini okuduğu gibi,''Dünya ve Yurt Klasiklerinin'' tamamını da ezbere bilir..! 8) -- Almanya ve Fransa'da bile ve nerede olursa olsun bir HALAY çekiliyorsa,hiç tereddütsüz bodoslama anında halaya dalar..! :P -- Cüzdan taşır,ama kullanmaz..! 8O -- Utangaçtır;ama bu durum O'nun girişken bir ruha sahip olmadığı anlamına gelmez..! :? -- Gözüpektir;sanal alemde bile karşı tarafa haddini bildirmek için SİVAS'dan trene atlar,tek başına başka bir şehire intikal edebilir..! nOT:bknz.sitede,''Koray SANCAR'ın MANİSA macerası..!!! 8) 8) ...ARSLANLARIN GERÇEK TARİHLERİ YAZILANA DEK, AVCILIK ÖYKÜLERİ AVCILARI SÜREKLİ YÜCELTECEKTİR...[/quote] SÜPER BE GARDAŞ :wink: |
ulen doğru ha hepsi tutyo artık sivaslı olduğumdan şüphem kalmadı..
bunlara bide ,,,, Kaldırım duruken yolda yürür ,,,,,Ev dururken çeşme başında içer ,,,,,İçtikten sonra nara atar ,,,,,her gittiği yerde (yurtiçi yurtdışı) hemşerisaini bulur bunlarıda eklersek tam olur :lol: :lol: |
....ceketini sol omuzuna atar
....sag eliyle tesbih ceker ....topuklu ayakkabi giyer ....ayakkabisinin ökcesine basar |
Sigaraya cıgara der; hanımına avrat der ;Ceketinin iç cebinde bir küçük çay bardağı herzaman mevcuttur bulduğu çeşme başında içer o da yetmez nara atar AVVVVVVVVVVVVVVVV diye....
|
-- Lüks bir lokantada,güzelim ''MADIMAK'' Yemeği bulunursa,''mantarlı
ördek kızartmasını'' gözü bile görmez..! madımak demeye ya canım çekti valla olsada yesem ah ahh |
[quote=DisiKartal_58]-- Lüks bir lokantada,güzelim ''MADIMAK'' Yemeği bulunursa,''mantarlı
ördek kızartmasını'' gözü bile görmez..! madımak demeye ya canım çekti valla olsada yesem ah ahh[/quote] [size=2][b]Ah nerden hatırlattın yahu Madımağı valla olsada yesek .... TEKE TÜKE SAKALIM OY MADIMAKK...[/b][/size] |
[quote=yigitali]valla helal olsun ergin gardaş sana[/quote]
Sizlerede helal olsun,sevgili kardeşlerim,SİVASLI olsun,olmasın olumlu-olumsuz,ciddi ya da mizahi yönden başka özelliklerimiz neler olabilir lütfen yazalım.hadi kolay gele... :) ...ARSLANLARIN GERÇEK TARİHLERİ YAZILANA DEK, AVCILIK ÖYKÜLERİ AVCILARI SÜREKLİ YÜCELTECEKTİR... |
cok klasik replikler vardir, aninda sivasli oldugu cikar ortaya:
" la bahh laa bahh, nidiyonki laa ??? ! " la gardas la,... " " hemi laa, vallahamiii ???! " " la git !!! " (kizdigi zaman ) ..... :lol: aklima geldikce yazarim |
:lol: [size=2]birde mehmetpaşa mahallesinde oturan yada o mahalleli olan sivaslılar her zaman biz çavuşbaşlıyız derler mehmetpaşa pek söylenmez[/size]
|
[quote=ergin]2 NCİ BÖLÜM
==================: -- Babayiğittir;tek bir SİVASLI'nın,3 Rizeli ye,5 Antalyalı ya,7 Bursalı ya ve 11 Manisalı ya bedel olduğu söylenceler arasındadır! 8) -- Lüks bir lokantada,güzelim ''MADIMAK'' Yemeği bulunursa,''mantarlı ördek kızartmasını'' gözü bile görmez..! :? -- Beceriklidir;evde bozulan musluk contasını bile tek başına değiştirebilir..! 8O -- Kurusoğanı tek bir yumrukta adeta dilimlenmiş gibi açar..! :) -- Yakışıklıdır;çapkın olduğu söylenir,ammavelakin bugüne kadar gören olmamıştır..! 8O -- Eliaçıktır;lokantada yemeğin ücretini verdikten sonra kalan yol parasını garsona bahşiş olarak verir,sonra eve yayan gider..! :wink: -- Tek bir SİVASLI'nın göğüs kıllarından,gelinlik 3 kıza çeyizlik yorgan çıkacak kadar yapağı elde edilir..! 8O -- Bir SİVASLI;stadda bağırdığı zaman,180 desibel gücünde ses çıkartır ki; bu JET uçağının gürültüsüne eşittir..! :D -- Müzik kulağı vardır; Berlin Flarmoni Orkestrasını da dinler,AŞIK VEYSEL'ide aynı coşkuyla dinler..! :D --'' Bacım,gardaş,lan,muhanet,neydiyon'' gibi yöresel telaffuzları sık sık kullanması,O'nun kibar olmadığı anlamına asla gelmez..! 8) -- Saçları gür ve bakımlıdır,ama kesinlikle ahenkle dans etmez..! :wink: -- Kültürlü ve birikimlidir;Texas,tommiks,zagor,Tarkan ve Leman dergilerinin tüm serilerini okuduğu gibi,''Dünya ve Yurt Klasiklerinin'' tamamını da ezbere bilir..! 8) -- Almanya ve Fransa'da bile ve nerede olursa olsun bir HALAY çekiliyorsa,hiç tereddütsüz bodoslama anında halaya dalar..! :P -- Cüzdan taşır,ama kullanmaz..! 8O -- Utangaçtır;ama bu durum O'nun girişken bir ruha sahip olmadığı anlamına gelmez..! :? -- Gözüpektir;sanal alemde bile karşı tarafa haddini bildirmek için SİVAS'dan trene atlar,tek başına başka bir şehire intikal edebilir..! nOT:bknz.sitede,''Koray SANCAR'ın MANİSA macerası..!!! 8) 8) ...ARSLANLARIN GERÇEK TARİHLERİ YAZILANA DEK, AVCILIK ÖYKÜLERİ AVCILARI SÜREKLİ YÜCELTECEKTİR...[/quote] VALLA GARDAS NE DIYECEGIMI SASIRDIM AYNI BENI TARIF ETMISSIN :wink: :wink: ALLAH SENDEN RAZI OLSUN ASLINDA KENDIMDE BAHSETMEYI FAZLA SEVMEM AMA NE DIYEM ARTIK SEN ANLATMISSIN SAGOLASIN :D :wink: |
bence GARDAŞ kelimesi yeterlidir
aramızdaki samimiyet daha da güçleniyor bu sayede |
ergin abi helan walla sana nerden bukursun anlama boyle seyleri :) birine bile suphe ile bakılmayacak soylemler... ellerine saglık : ) :) :)
|
BUNDA 5-6 YIL ÖCE TURHAL DA MAÇIMIZ VAR DI TABİ Kİ BİZDE BÜYÜK BİR ÇIKARMA İLE TURHALA GİTTİ SABAH TURHALDE GEZİYORUZ.BİR TANE KÖPRÜ VAR DI TABİ YOLUDA VAR DI BİZ YOLU BIRAKIP KÖPRÜNÜN DERMİRLERİNDEN YÜRÜYOR DUK VE TABİ Kİ POLİS ANONS YAPTI'SİVAS LI ARKADAŞLAR KALDIRIMDAN GİDELİM LÜTFEN AŞAĞI İNİN DİYE' SEN KALDIRIMI BIRAK KÖPRÜDE GEZ KİM BİLMEZ BİZİM SİVASLI OLDUĞUMUZ :lol:
|
sivaslı büyükler küçük çocuklara kızdığında babanın bacağına sıçıyım, babanın canına it sıçsın diye kızarlar. benim anneanne bana böyle kızardı kulağı çınlasın. küçük küreğe kostavası diye seslenirler. sivasın büyükleri çok serttir. ama içleri çocuk kadar yumuşaktır :)
|
GARDAŞ NE DİYON CANIM AL SANA BİR SİVASLI
|
[quote=serkan20m]:lol: [size=2]birde mehmetpaşa mahallesinde oturan yada o mahalleli olan sivaslılar her zaman biz çavuşbaşlıyız derler mehmetpaşa pek söylenmez[/size][/quote]
[size=2][b][i]Yok gardaş benim çocuklugum Memmetpaşada geçti ve ben herzaman gururla söylerim ....Memmetpaşalıyık...[/i][/b][/size] |
veya bir arkadas ötekini agirlamak icin söyle der:
nidiyon gardas gel hele sana bir etlekmek dokturiym |
GARDAŞ NİYDİYON CANIM NASILSIN DERSE BİRİ BİLİNKİ SİVASLI
|
[quote=serhankaburcuk][quote=serkan20m]:lol: [size=2]birde mehmetpaşa mahallesinde oturan yada o mahalleli olan sivaslılar her zaman biz çavuşbaşlıyız derler mehmetpaşa pek söylenmez[/size][/quote]
[size=2][b][i]Yok gardaş benim çocuklugum Memmetpaşada geçti ve ben herzaman gururla söylerim ....Memmetpaşalıyık...[/i][/b][/size][/quote] gardaş bende mehmetpaşalıyım ama gurbette sivasın neresinden diye sordularmı çavuşabaşlıyız derler ben çok karşılaştım bu yüzden bu konuya değindim ok. bizde mehmetpaşalıyık pünzürüğün dere bizim mahallemizdir. |
birde sivasın eski büyüklerinin bir çoğunun kabadayılık hikayeleri vardır.mesela benim dedem mehmetpaşanın eski kabadayısıdır dedeme çok adam bıçakladığından dolayı bıçakçı yunus derler. sivasta kaç adam öldürdüğü ve yaraladığının sayısı bilinmez ve hala yaşamaktadır
kendi yaşıtları arkadaşları öldü o yaşayan tek efsane ve şu yaşına rağmen (bu arada yaşı 75) güçlü kuvvetli yiğt bir insan. bileğini kimse bükemez almanyada yaşadığı dönemlerde almanlarıda baya bir yola getirmiş mehmetpaşada herkes bizden çekinir bıçakçı yunusun torunları aman uzak durun derler diğer dedem de sivasın köylerine güreş yapmaya gidermiş ve güreşde yenen çıkmazmış. birgün köyün birinde güreşçi dedemin sırtınabüyük bir taş vurarak dedeyi yaralamışlar oda güreşçiliği bırakmış şimdi rahmetli oldu toprağı bol olsun mekanı cennet olsun [size=6][/size] |
valla yazacak hiçbirşey bırakmamışınız ki
benim bildiğim tam yolun ortasından yürür arabalar gelince araba yön değiştirir sivaslı diil |
EVET BENDE DOKTORA KATILIYORUM YOLUN ORTASINDAN AYNEN DEVA EDER........
BİRDE LA GARDAŞ ..... :D |
[color=darkred][i][b]bıyık abi en önemli özellik!!!!!!!!!!![/b][/i][/color]
[b]___________________________________________________ [color=indigo]BUILT FOR THE DESTROY[/color] [color=green]S&S[/color][/b] |
Kaldirimi degilde yolun ortasindan yürümeyi tercih eder.
Yolda yürüken tuuu diye tükürür. Minibüste bi bayan; soför bey sagda inecek var diye rica edince,ne yalvariyon baci dur de durak;der. Gardas derken agzindan bir gardas daha cikar. Adres sorani adresine kadar götürür,birader seni gidecegin yere birakayim diyen yol soran kisiyede yok sagol ben buraya gelecektim zaten der,geri geldigi yere döner. Yolda yürüken döner yemeyi sever. Tek dal sigarayi arkadaslariyla paylasir. |
[quote=iskeletor]Kaldirimi degilde yolun ortasindan yürümeyi tercih eder.
Yolda yürüken tuuu diye tükürür. Minibüste bi bayan; soför bey sagda inecek var diye rica edince,ne yalvariyon baci dur de durak;der. Gardas derken agzindan bir gardas daha cikar. Adres sorani adresine kadar götürür,birader seni gidecegin yere birakayim diyen yol soran kisiyede yok sagol ben buraya gelecektim zaten der,geri geldigi yere döner. Yolda yürüken döner yemeyi sever. Tek dal sigarayi arkadaslariyla paylasir.[/quote] Respect helal baska bir söz bulamiyorum [color=red][size=2]Dünyada En Güzel Düsler Sivastadir[/size][/color] |
[size=2][b][i]-Sabah kahvaltısında ömür lokantasında işkembe çorbası içer;
-Sivaslı minibüscüye inecek var diye söylenildiğinde kendini ne yırtıyon eğlen de ağlenek der: -Şöyle içtik böyle adam döğdük gibi muhabbetleri çok severler; -İki sivaslı biraraya geldiğizaman birbirlerine :şunu tanınmı?sorusunu sorarlar, -Esnaflarda öğlen yemeğinde etliekmek döktürdüklerinde gelen müşteriye tanımasalar bile gel gardaş yamek ye toksanda ecük ucundan al dadına bah derler;[/i][/b][/size] |
bütün her şey yazılmiş benim eklıyecegim sadece
sandelyeye ters oturan iki sandelyeye bırden oturan bolca cekırdek yiyen .........yedigim diyen kesinlikle SİVAS lıdır. ama hepsinin kalbi temizdir. |
ya gardaşlar sivasın en meşur lafını unutmuşsunuz ????
[size=2]HEEEMİİİİİİİ ???[/size] 99 ANLAMA GELDİĞİ RİVAYET EDİLİR |
ABİ EĞER BİR İNSAN KALDIRIMDA YER VARKEN YOOLDA YURUYORSA BİLİNKİ O SİVAS/GANGALLIDIR.
|
SİVASSPOR ATKISINDAN VEYA FORMASINDAN....
|
[quote=ergin]--Bıyıklarına 1 adam assanız,2 ncisi yokmu?der! :)
--Sakalları o kadar serttirki,0,5 lik zımpara bile yumuşak kalır! 8O --İklimi sert yerden olduğu için,Sibiryada bile ''nerede bizim memleketin havaları''şeklinde serzenişte bulunur! :roll: --Gurbette ki hemşerisine rastladığı anda ilk sorusu''gardaş SİVAS'ın neresindensin''şeklindedir! :wink: --Hiç bir şey ''çalmaz'',sadece güzel SAZ çalar! :D --Islık çalarak türkü söyler! :wink: --Haksızlığa tahammülü yoktur.Gerektiğinde 10 kişinin arasına dalar, sopasını yer,gık'ı çıkmaz! :lol: --Haksızsa (ki enderdir) yine gık'ı çıkmaz! :wink: --SAZ'ın sesini 20 km.mesafeden duyduğu rivayet edilir! :roll: --Yemek gördünmü giriş,dayak gördünmü sıvış adamı değildir! 8) --Nabza göre şerbet hiç vermez! 8) --Dağ adamı görüntüsünün altında,dağları bile içine alacak büyük bir gönlü vardır! 8) --Pek gülmez,güldüğünde ise en arkada ki azı dişi bile görünür! 8O --Gözleri serttir,çakmak çakmaktır,ama bir çocuk gibi bakar! :wink: --Yardımseverdir,cebinde ki son parasını arkadaşına verir,sonra da diğer arkadaşından borç ister! 8O --Tek rakibi;yine diğer bir SİVAS'lıdır! :) --Çekirdeğin amansız düşmanıdırlar! :evil: -- Mütevazidir;üniversite mezunu olsa bile,sorulduğunda ''anaokulu mezunuyum''şeklinde cevap verir! :wink: --Bir konuda ''söz'' verdimi,T.C MERKEZ BANKASI bile yanında hafif kalır! 8) --Bir oturuşta 70'lik rakıyı tek başına içer,sonraki 35'likle ağzını çalkalar! :lol: --Sohbetlerde konu;SİVAS ve SİVASSPOR oldumu mangalda kül bırakmaz,ama maçlara da gelmez! :? ...ARSLANLARIN GERÇEK TARİHLERİ YAZILANA DEK, AVCILIK ÖYKÜLERİ AVCILARI SÜREKLİ YÜCELTECEKTİR...[/quote] |
egerki sılada ise birde arabası varsa kesinlikle pilakanin sonu 58..dir
kocaelinde nekadar sonu 58 varsa SİVASlı.arka camda SIVASSPOR.bayragı kesinlikle vardır..........41 KC 058 |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 16:30. |