SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Diğer Konular (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Eurovision da ilginç sonuç 4. olduk (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=25564)

GokhanTurna 17.05.2009 09:58

Eurovision da ilginç sonuç 4. olduk

[CENTER][IMG]http://www.haberturk.com/galeriler/147223/2_k.jpg[/IMG][/CENTER]

[B]OYLAMALARIN SONUCUNDA OLUŞAN SIRALAMA[/B]
NORVEÇ: 387
İZLANDA: 218
AZERBAYCAN: 207
[B][COLOR="red"]TÜRKİYE:177[/COLOR][/B]
İNGİLTERE: 173

[B][URL="http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=39093&k_A=haberturk"]1. olan şarkıyı dinlemek için tıklayınız[/URL]
[URL="http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=39091&k_A=haberturk"]Hadisenin performansını izlemek için tıklayınız[/URL][/B]

Moskova’da düzenlenen 54. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Norveç adına yarışan Aleksandr Ryback “Fairytable” şarkısıyla 387 puanla birinci oldu. İzlanda 218 puanla ikinci Azerbaycan 207 puanla üçüncü oldu. Türkiye’yi temsil eden Hadise ise 177 oy alarak dördüncü sırada yer aldı.

Moskova’da birbirinden keyifli şarkılar ve sahne şovlarıyla dün gece muhteşem bir gece yaşandı. Alsou ve Ivan Urgant’ın sunduğu yarışma sirk gösterisiyle başladı. Avrupa’dan sahne tasarımı ve teknik donanımı için 110 TIR eşyanın getirildiği yarışmada 25 ülke sanatçısı yarıştı. Türkiye’yi “Düm Tek Tek” adlı parçasıyla temsil eden Hadise 18. sırada sahneye çıktı. Olimpinski spor salonunda bulunan 22 bin seyirci Hadise’yi büyük alkışla karşıladı. 400’ün üzerinde Türk ellerinde Türk bayrakları ile Hadise’yi destekledi. Belçika, Fransa, İsviçre, İngiltere, Makedonya ve Azerbaycan’dan 12 tam puan alan Hadise’ye toplam 26 ülke puan verdi. Yarı finalde performansı eleştirilen, kostümü ise dansöz kıyafetine benzetilen Hadise, 42 ülkeden topladığı 177 puanla dördüncülüğü elde etti. Yarışmanın favorisi Norveç’in uzak ara birinciliği elde ettiği gecede, İzlanda ikinci, Azerbaycan üçüncü oldu.

[B]Oylama nasıl yapıldı?[/B]
Bu yıl yarışmanın yayıncı kuruluşu EBU’nun (Avrupa Yayın Birliği) ısrarıyla Doğu Avrupa ülkelerinin birbirlerine tam puan vermesinden dolayı yaşanan rahatsızlığa son vermek için jüri sistemi getirildi. Oylama sonuçlarını yüzde 50 jüri yüzde 50 de halktan gelen SMS sonuçlarının ortalaması belirledi. Jüri sistemine rağmen geçmiş yıllara göre oylama sisteminde büyük bir değişiklik olmadı. Kuzey Avrupa ülkeleri yine birbirlerine oy verirken, Ermenistan Rusya’ya Rusya’da Ermenistan’a, Yunanistan Güney Kıbrıs’a, Güney Kıbrıs’ta Yunanistan’a tam puan verdi.

[B]Hadise’ye büyük alkış[/B]
25 ülkenin yarıştığı gecede 18’inci sırada sahne alan Hadise 42 ülkeden topladığı 177 puanla dördüncü oldu. Yarışmanın favorisi gösterilen Norveç ise tahminleri boşa çıkarmayarak 387 puanla birinciliği uzak ara kazandı. Hadise gösterdiği başarılı performans sonrası salondan büyük alkış aldı.

[B]Yarışmanın startı uzaydan [/B]
- Yarışmanın oylama startını kendileriyle bağlantı kurulan uzaydaki Rus kozmonotlar verdi. - Almanya’yı “Miss kiss kiss bang” şarkısıyla temsil eden “Alex Swing and Oscar Sings” ikilisi sahneye dünyaca ünlü striptizci Dita Von Teese ile çıktı. Provalarda göğsü tamamen dışarı fırlayan striptizcinin nasıl bir erotik şova imza atacağı merak konusuydu ancak organizatörler izin vermeyince erotik şov gerçekleşmedi. - TRT’de yayımlanan yarışmanın sunuculuğunu üstlenen Bülend Özveren, bu yılki yarışma için, “Yıllardır en kaliteli şarkıların söylendiği yarışma oldu” değerlendirmesini yaptı. - Yarışmaya uluslararası çapta ünlü bir ses olan Patricia Kaas ile katılan Fransa hayal kırıklığı yaşadı.

[B]Milliyet[/B]

oNuR 17.05.2009 10:00

Cevap: Eurovision da ilginç sonuç 4. olduk

[B]Bu yarışmanında suyu cıktı artık...[/B]

sinan-58 17.05.2009 10:03

bu yarışmanın oylaması şarkıya göre değil siyasete göre onun için önemsiz bir yarışma

Muhsinim 17.05.2009 10:07

[B]Siyasete göre olsa ne yazar 48 ülke oyladı 5 6 tanesi hiç puan vermedi norveçe diğer ülkeler 7 8 10 12 böyle gittiler.Saçma saçma konuşmayın orada en güzel şarkı azerbaycan ve norveçinde ama norveç kazandı.İngiltere bize 12 puan verdi bu şimdi siyasetmi ?...Öyle cins cins konuşupta kendinizi burada küçük düşürmeyin...[/B]

yiğidoemin58 17.05.2009 10:10

tam bir siyasi yarışma oldu kuzey ülkelerinden balkanlara hiç oy gelmedi balkanlardan ise kuzeye azda olsa gitti ama yine genelde birbirlerine verdiler bizede belli başlı ülkeler verdi azerbeycan arnavutluk almanya vs.

58_babacan_58 17.05.2009 10:17

[B]ÖNEMLİ OLAN SİVASLI HADİSEMİZİN BİZİ TEMSİL ETMESİYDİ :)[/B]

osmanlisivas 17.05.2009 10:21

Hiçte siyasi bir yarışma falan olmadı.Hakeden kazandı.Siyasi olsa hep aynı ülkeler kazanırdı.Bunlar boş laflar zaten dediğiniz gibi olsa Sertap Erener 1. olamazdı.[B][U]Zaten açık açık söyliyim ne Türk'e ne İslam'a yakışmayan bir sanatçının,kültürümüzle alakası olmayan bir şarkının 1. olmasını istemedim[/U][/B].Favorim kendi kültürünü yansıtan,huzur veren bir şarkı olan Norveç'in şarkısıydı zaten hak ettiği gibi açık ara aldı.

Ayşegül 17.05.2009 10:26

Hadise'nin şarkısı güzel olabilir...fakat ne şarkının ne kıyafetin Türkiye ile Türklükle hiç bir alakası yoktu o yüzden iyi oldu...kazanacaksak eğer bi gün kendi değerlerimizle kendi kültürümüzle kendi dilimizle katılarak kazanmalıyız...sinan yılmaz ve kolbastı ekibi katılsaydı daha iyi olurdu...fakat trt nedense kabul etmedi...

tanju_58 17.05.2009 10:32

azerbaycanın şarkısı gerçekten çok güzeldi bence.tabiki ayselde :D

GokhanTurna 17.05.2009 10:32

Dansçların şarkıya eşlik etmesi nerden çıktı ya. Tek başına sölemesi lazımdı batırdılar şarkıyı

yigido_sampiyon 17.05.2009 10:34

[B]ayrıca norveç o iğrenç şarkıyla nasıl birinci oldu anlamadım...[/B]

Salim58 17.05.2009 10:38

olacağı buydu ve bukadar oldu.............

07reis58 17.05.2009 10:53

[QUOTE=osmanlisivas;519259]Hiçte siyasi bir yarışma falan olmadı.Hakeden kazandı.Siyasi olsa hep aynı ülkeler kazanırdı.Bunlar boş laflar zaten dediğiniz gibi olsa Sertap Erener 1. olamazdı.[B][U]Zaten açık açık söyliyim ne Türk'e ne İslam'a yakışmayan bir sanatçının,kültürümüzle alakası olmayan bir şarkının 1. olmasını istemedim[/U][/B].Favorim kendi kültürünü yansıtan,huzur veren bir şarkı olan Norveç'in şarkısıydı zaten hak ettiği gibi açık ara aldı.[/QUOTE]

dedıklerıne sen ınanıyormusun....

TS58 17.05.2009 11:37

HADİSE'nin hadisesi olmayın.

İYİ OLDU,

Şarkı çok dejenere olmuştu.

osmanlisivas 17.05.2009 11:47

[QUOTE=yigido_sampiyon;519271][B]ayrıca norveç o iğrenç şarkıyla nasıl birinci oldu anlamadım...[/B][/QUOTE]

O Şarkıya nasıl iğrenç diyorsunuz anlamıyorum.Son zamanlarda duyduğum en güzel şarkıydı bence.Zaten her kesimden oy aldığına göre tartışılmaz bence.Ayrıca 07reis58 sonuna kadar inanıyorum ve sizin nasıl inanamadığınıza şaşırıyorum.

osmanlisivas 17.05.2009 12:23

1.olan eurovision tarihindeki en yüksek puanıda aldı

LosTie58 17.05.2009 12:50

[B]Biz Sertap Erener'le bu yarışmada 1. olurken 167 puan almıştık,bu yıl 177 puanla 4. olabildik.Aslında belli oranda yüksek puanlar aldık,bazı ülkeler hiç puan vermediler onlardan da ortalama 4-5-6 gibi puanlar çıkartabilseydik farklı olurdu.Ama her ülke 10 ülkeye puan dağıtıyor ve ben bize hiç puan vermeyen ülkelere gerçekten çok şaşırıyorum,bu şarkı 10 ülke arasında öyle puan alamayacak şarkı falan değildi.Bu yıl ki diğer bir şanssızlıkta rakiplerimizin geçen yıllara göre daha iyi olmalarıydı.Mesela İzlanda,Azerbaycan iyilerdi gerçekten.1. olan Norveç'e gelince şarkı güzel olabilir,adam sempatik olabilir ama 300 küsür puan alacak bir şarkı falan da değildi öyle,özellikle aradaki keman çalma kısımları olmasa çok düz giden bir şarkıydı. [/B]

velibircan 17.05.2009 13:09

[B]Azeri Kardeşlerimizin 3. Olması Sevindirici[/B]

candayanmaz58 17.05.2009 13:09

onun bunun emirlerini yerine getirerek yaşamaya alışmış olan, bağımsızlık gibi bir dertleri olmayan, zihinleri ve gönülleri köleleşmiş arapların geleneksel giysisi olan oryantal bir nedüğü belirsiz paçavrayla sahneye çıkması büyük türk milletine yapılmış büyük bir haksızlıktır hakarettir

giymiş olduğu paçavrayı kınıyorum

dede58 17.05.2009 13:10

[QUOTE=osmanlisivas;519259]Hiçte siyasi bir yarışma falan olmadı.Hakeden kazandı.Siyasi olsa hep aynı ülkeler kazanırdı.Bunlar boş laflar zaten dediğiniz gibi olsa Sertap Erener 1. olamazdı.[B][U]Zaten açık açık söyliyim ne Türk'e ne İslam'a yakışmayan bir sanatçının,kültürümüzle alakası olmayan bir şarkının 1. olmasını istemedim[/U][/B].Favorim kendi kültürünü yansıtan,huzur veren bir şarkı olan Norveç'in şarkısıydı zaten hak ettiği gibi açık ara aldı.[/QUOTE]

Hey Allah'ım ya Sabır. Bu nasıl bir anlayış anlamadım gitti. Ula bırakında insanın dini anlayışları kendisinde kalsın. Hepiniz bir Allah kesildiniz arkadaş. Sizene neyse ne. Görende şimdi Hadise dinsiz derler.

Akartuna58 17.05.2009 13:12

en iyisi katilmayacaksin bosuna masraf ediolar

komsu komsuya oy veriyor bukadar

dede58 17.05.2009 13:13

Benim en çok hoşuma giden eser İzlanda'nın dı birinciliği bence İzlanda hak ediyordu. Bir haksızlık varsa İzlandalılara yapılmıştır.

LosTie58 17.05.2009 13:38

Ayıp ya şu söylediğin ne böyle.

konartr58 17.05.2009 13:44

ne kadar onlara benzemeye çalışsak ta olmuyor demek ki.o nednele kendimize özgü olmalıyız.hadişe kot pantolunu ile katılsa daha iyi olurdu.arap kadınlarının kıyafetlerine benzer bir görüntü ile çıkması imajımız üzerinde olumsuz etki yaratmıştır.
ama siyasi ve bölgesel bir oylama olduğuda kesin.olur artık hadiseye sivastaki bakar körler gibi bakar görmezler olmuşlar

osmanlisivas 17.05.2009 14:04

[QUOTE=dede58;519329]Hey Allah'ım ya Sabır. Bu nasıl bir anlayış anlamadım gitti. Ula bırakında insanın dini anlayışları kendisinde kalsın. Hepiniz bir Allah kesildiniz arkadaş. Sizene neyse ne. Görende şimdi Hadise dinsiz derler.[/QUOTE]

Orada kendisini temsil etmiyor hadise bizleri temsil ediyor.Yoksa tabiki bizi ilgilendirmez ne olursa olsun ama ülkemizi temsil ediyorsa ülkemizin kültürüne göre davranmak zorunda ...

osmanlisivas 17.05.2009 14:07

Yalnız birşeyi bilmiyorsunuz galiba hatırlatıyım.Bu sene oylamaların yarısını jüri yaptı,yarısını halk.Siyasi ilişkileri azaltmak için.Bence de norve. 387 küsür puanıda hak etti.Diğer müzikler insanın kafasını yoruyor.Doğru dürüst bir onların şarkısıydı.Yani rakipsiz kaldılar

subasi29 17.05.2009 14:07

avrupada komsu ulkeler birbırlerıni destekliyor,estonya letonyaya 12 puan verıyor yani euro dıye bı kavram yok en kısa zamanda du monde olmalı

osmanlisivas 17.05.2009 14:08

[QUOTE=LosTie58;519338]Ayıp ya şu söylediğin ne böyle.[/QUOTE]

Ayıp olan senin söylediğin.Biraz doğruları konuşmak gerekiyor

oner162 17.05.2009 14:40

hep siyasi türkiyeyi sevmeyen ülkeler hic puan vermedi bide hadise sarkıyı iyi okuyamadı

FANATIK YIGIDO 17.05.2009 14:59

bence boylebirkonuyu sivasspor sitesine konu ediyolar anlamiyorum boyleseyler banasasmageliyor eyer turkiyeyi temsil edeceklerse baska birdallarla etsinler mesela futbolla baska spor dallariyla vs ozaman turkiyeyle gururduyalim boyle sasmasapan seylerledeyil kulturumuzu bozar bunungibi yarismalar

Müfettiş58 17.05.2009 15:05

sivaslı hadise maalesef adımızı lekeliyor dansöz elbisesi ile çıkmasın sahneye protosto edelim sivasın adı zaten tarihte yaralarla dolu birde sen hadise ap çık çıkmış malı mülkü meydanda kınıyorum şidddetle

LosTie58 17.05.2009 15:19

[QUOTE=osmanlisivas;519349]Ayıp olan senin söylediğin.Biraz doğruları konuşmak gerekiyor[/QUOTE]

Yok Türk'e yakışmıyormuş,İslam'a yakışmıyormuş,şarkı bizim kültürümüzü temsil etmiyormuş ta bilmem ne..Every way that i can şarkısıyla 1. olduğumuzda şarkı çok mu bizim kültürümüzü yansıtıyordu,ama ne güzel gururlandık 1. olduğumuz için bu şarkının o şarkıdan ne farkı vardı.

LosTie58 17.05.2009 15:20

[QUOTE=Müfettiş58;519367]sivaslı hadise maalesef adımızı lekeliyor dansöz elbisesi ile çıkmasın sahneye protosto edelim sivasın adı zaten tarihte yaralarla dolu birde sen hadise ap çık çıkmış malı mülkü meydanda kınıyorum şidddetle[/QUOTE]

Ya noluyo ya ne demek Sivaslı Hadise adımızı lekeliyor bilmem ne ben burda kimsenin avukatı falan değilim ama herkes ne konuştuğuna biraz dikkat etsin.

LosTie58 17.05.2009 16:19

Müfettiş58 aman sen ne süper anadolu insanıymışsında haberimiz yokmuş ağzı küfürlü anadolu insanı seni.

Müfettiş58 17.05.2009 16:37

[QUOTE=LosTie58;519370]Yok Türk'e yakışmıyormuş,İslam'a yakışmıyormuş,şarkı bizim kültürümüzü temsil etmiyormuş ta bilmem ne..Every way that i can şarkısıyla 1. olduğumuzda şarkı çok mu bizim kültürümüzü yansıtıyordu,ama ne güzel gururlandık 1. olduğumuz için bu şarkının o şarkıdan ne farkı vardı.[/QUOTE]

Türkçe gibi zengin bir dile sahipsin ve çıkıyorsun dansöz elbisesi ile ingilizce şarkı söylüyorsun özünden kopmuş bir belçikalı şiddetle kınıyorum keşke en son sırada olsaydı keşke valla sevinirdim

cenk5821 17.05.2009 16:50

bu puanlama sistemiyle hic bisey olmaz herkes birbirine yagcılık yapti bu kdrda olmaz ya 4.cu ve 3. cude azerbaycan tbrk ediyorm ilk 4 sarkida guzeldi

LosTie58 17.05.2009 17:36

[QUOTE=Müfettiş58;519394]Türkçe gibi zengin bir dile sahipsin ve çıkıyorsun dansöz elbisesi ile ingilizce şarkı söylüyorsun özünden kopmuş bir belçikalı şiddetle kınıyorum keşke en son sırada olsaydı keşke valla sevinirdim[/QUOTE]

Kıyafet konusuna katılıyorum bence de hiç güzel değildi ama dil konusuna katılmıyorum.Neyse en azından geldi geçti aslına bakarsak çok ta önemli olmayan ama nedense bizim fazla büyüttüğümüz bir yarışma bu.Bu yılda güzel şarkılar vardı Norveç,İzlanda,Azerbaycan,bizim şarkımız yani ilk 4'ün hepsi iyiydi.Oldu bitti işte,4.'lük te başarıdır.Ama bir yarışma yüzünden bir insanı aşağılamaya kimsenin hakkı da yok.

sevda58 17.05.2009 18:00

ya bazi yorumlari okuyorumda, utaniyorum.
ya sizene ki, herkes istedigi gibi yasar, giyinir, isteyen destekler isteyen desteklemez ama yargilamak bize mi dustu????
hep o hep bu hep su, once bir aynada ona buna degil, kendimize bakmaliyiz.

Mursallı yiğido 17.05.2009 18:24

Kim ne derse desin Hadise Sivas'ın imajını düzelten bir sanatçıdır.
Keşke 1.olarak gelebilseydi ama 4.lük de büyük bir başarı.

sivaslitaner58 17.05.2009 20:05

dorduncu olmak iyi bence ama norvece sanki anlasmislar gibi yaw

WEZ Format +2. Şuan Saat: 07:33.