![]() |
Ertuğral Resmen Sivas'ta
[IMG]http://cdn.24.com/files/Cms/General/d/92/06fde6cba2d44facbda89fdbd85e7ec2.jpg[/IMG]
[B]HOCAMIZLA ANLAŞTIK [/B] Sivassporumuzda Ertuğral dönemi başladı. Başkanımız Mecnun Otyakmaz, teknik direktör sorununu çözdüklerini yeni dönemde Muhsin Ertuğral ile yollarına devam edeceklerini açıkladı. Başkanımız Otyakmaz, "Bülent Uygun un istifasının ardından teknik direktör sorunu ile ilgili sıkıntıyı ortadan kaldırdık. Başarılarıyla herkesin takdir ettiği Muhsin Ertuğral hocamızla ön anlaşma yaptık. Hocamız kendi kulubüyle anlaşmasını feshetti. Cumartesi günü hocamızla İstanbul da resmi sözleşmeyi yapacağız ve Sivasspor da Muhsin Ertuğral dönemi başlayacaktır. Sivassporumuza ve Sivasspor camiasına hayırlı olsun" dedi. sivasspor.org.tr [B]ERTUĞRAL KİMDİR?[/B] 1997-98 sezonunda Trabzonspor'da Yılmaz Vural'ın yardımcılığını yapan Muhsin Ertuğral, daha sonra Güney Afrika'nın Kaizer Chiefs takımının başına geçti ve 5 yıl boyunca burada görev yaptı. Ertuğral 2001 yılında takımına Afrika Kupa Galipleri Kupası'nı kazandırdı ve Güney Afrika ekibine bu başarıyı yaşatan ilk teknik adam olarak tarihe geçti. 2003-04 sezonunun sonunda Kaizer Chiefs'ten ayrılan Ertuğral, Avusturya'nın Mattersburg takımıyla anlaştı. 4 ay süren Avusturya macerasının ardından yeniden Güney Afrika'nın yolunu tutan Muhsin Ertuğral, 2 sezon Kaizer Chiefs'i, 2 sezon da Ajax Cape Town'ı çalıştırdı. Ertuğral 1996 yılında da Zaire Milli Takımı ile Afrika Kupası'na katılma başarısını göstermişti. |
Cevap: Muhsin Ertuğral Resmen Sivasda
hayırlı olsun, takıma ank spordan defans ve orta saha takviyesi yaparsak daha iyi olucak, devre arasındada afrikadan muhsin hocanın bildiği iyi yabancılar alabiliriz...
|
"Madida'nın gelmesi zor"
Sivasspor'a transferinden önce ilk kez editörümüz Hilmi Sever'e konuşan Muhsin Ertuğral, yeni kulübüyle kesin olarak anlaştıktan sonra ilk açıklamalarını yine Sporx'e yaptı. Sivasspor'un yeni teknik direktörü ilk duygularını şöyle dile getirdi: "Sivasspor'da görev alacağım için büyük mutluluk duyuyorum. Beni bu görev layık görenlere teşekkür ediyorum. Ajax Cape Town ile olan sözleşmemi feshettim ve bu teklifi kabul ettim. Prensip olarak yapmayacağım bir şey ancak Sivasspor için bunu göze aldım. Türkiye ve Türk futbolundan hiç bir zaman uzak kalmadım, sürekli olarak takip ettim. Sivasspor'un bugün içinde bulunduğu durumun şanssızlığı bağlı olduğunu düşünüyorum. Bülent Uygun çok büyük işler başardı, takımı önemli yerlere getirdi, son haftalarda şampiyonluğu kaçırdı. Yapılan bir kaç oyuncu değişikliği nedeniyle takımın bu kadar kötü bir duruma gelmesinin şanssızlıktan kaynaklandığını düşünüyorum. Sivasspor dün büyük hedeflere koşmayı başardı, bugün neden olmasın! Çok yüksek potansiyeli olan bir takımın başına geçiyorum, ilk işimiz takımın motivasyonunu üst düzeye çıkarmak olacak. Moral ve motivasyonu bir an önce yükseltmemiz gerekiyor. Yardımcımın Almanya'dan tanıdığım eski Beşiktaşlı Madida olmasını istemiştik ama şu an için bu zor gözüküyor. Çünkü Madida'nın çalıştığı kulüple sözleşmesi devam ediyor. Hollanda 1. Ligi'nden çok değerli bir kaleci antrenörü ve kondisyoner ile anlaşmaya çalışıyoruz. Kariyerim boyunca çok farklı ülkelerde çalıştım, önceliğim her zaman mevcut takımımızın potansiyelinden faydalanmaktır. Mehmet Yıldız çok önemli bir isim, keşke takımımızda bir çok Mehmet Yıldızımız olsa. Takımlar için böyle ön plana çıkan isimler her zaman çok değerlidir. Ertuğral, transfer gündeminizde mi sorumuza ise şu yanıtı verdi: "Transfer şu an için gündemimizde değil. Transferden çok yerli oyuncularımızdan faydalanmayı düşünüyorum. Ülkemizde çok sayıda yetenekli oyuncu var ve bunların değerini bilmek gerekir diye düşünüyorum. Afrika'da bir çok oyuncuyu dünya piyasasına kazandırdık. Ajax'a Kamerunlu oyuncu Eyong Enoh'u ben önermiştim, Pienaar da ortaya çıkardığımız bir başka önemli oyuncu. Trabzonspor'da Yılmaz Vural ile birlikte çalışırken de alt yapıdan Fatih Tekke'yi çıkarmıştık. Fatih'in ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu anlatmaya gerek yok. Alt yapıya yine büyük önem vermek istiyorum." Ertuğral'ın Sivasspor'a mesajı ise şu oldu: "Göze hoş gelen bir futbol oynayacağız ve bizi izleyenler oynadığımız oyundan memnun kalacaklardır. Taraftarımızın öncelikle bunu bilmesini istiyorum. Yine büyük hedeflere koşmanın çok uzak olmadığını düşünüyorum." |
BÜLENT DÖNEMİ BİTTİ ALLAH'A ŞÜKÜR......
|
Daha ne göreceğim
Fatih Tekke'yi bile o çıkartmış :) |
Hayırlı Olsun İnşallah Puan Cetvelinde yukarı çıkarız yeni hocamızla
|
Hayırlı ve uğurlu olsun... İçimden bir ses iyi niyetli ve sağlam bir teknik direktör le anlaştığımızı söylüyor..
Şampiyon Sivasspor... hala matematiksel Şampiyonluk şansımız devam ediyor.. |
[B][I]Hayırlı uğurlu olsun.
Muhsin Ertuğral hocamız ile inşallah ligde yükselişe geçip yaşadığımız olumsuzluklardan kurtuluruz. Başarılar Muhsin hocam ...[/I][/B] |
işallah iyi işler başaracağız hoş geldin
|
Bülent Hocamızı seviyorduk ama bizi yarı yolda bıraktı gitti artık önümüze bakalım.
Öncelikle hoşgeldin Muhsin hocam. Bu sene takımı kümede tutcağına inanıyoruz. İlk 5de yer alcağız hayali kurmuyorum. Teknik heyeti sağlam antrenörlerden kurcak inşallah. 2. yarıda veya seneye kaliteli kendinin tanıdıgı ucuz maliyette oyuncular alcaktır eminim. Alt yapıya çok önem verdiğini söylüyor hayırlısı görcez. |
Cevap: Ertuğral Resmen Sivas'ta
işallah muhsin hocada bülent gibi büyük başarılara imza atar hoşgeldin muhsin hoca
|
takıma yeni heyacan getireceği şüphesiz hayırlı olsun
|
hadi haylırlısı olsun görecez bakalım ne olucak
|
Helal olsun ertuğrul hocam inş sivası adam edersiniz...
|
[B]HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH KISA ZAMANDA BAŞARILARA İMZA ATAN SİVASSPOR GÖRÜRÜZ HEP BERABER !!![/B]
|
hoşgeldin muhsin hoca.. inşallah, en az bülent hoca kadar başarılı olursun.. :)
|
Hocamız hayırlı olsun... Umarım başarılı oluruz
|
bülent uygundan daha basarılı olacagına inanıyorum hayırlı olsun
|
[B]Umarım başarılarla dolu yıllar geçirmek nasip olur Hayırlısı olsun[/B]
|
Camiamıza hayırlı olsun.. Başarılı olması hepimizin dileğidir.
|
Çok iyi bir teknik direktörle anlaştıgımıza inanıyorum hayırlı olsun
|
kesinlikle doğru olanı yaptık hikmet karaman yılmaz vural gibi klasik süper lig hocalarının arasında dönüp duran bir takım olmaktan korkuyordum ki bülent uygun un gitmesine o yüzden üzülmüştüm.. şimdi sevindim ama:D:D
|
çok şükür artist bülent defoldu gitti çok şükür olsunnnnnnnnnn
muhsin hocamıza güveniyorum ona zaman vermemiz lazım bence bizi yine layık olduğumuz yere taşıyacaktır |
Muhsin Ertuğral (15 Ekim, 1959 İstanbul) Türk asıllı teknik direktör ve eski futbolcu. Muhsin Ertuğral Almanca, Türkçe ve İngilizce konuşabilmektedir.
Coaching career TSV Dagersheim - Germany TSV Platternhardt - Germany 1. FC Saarbrücken - Germany Trabzonspor - Turkey (assistant coach) Bani Yas Club - United Arab Emirates Kaizer Chiefs - South Africa Santos - South Africa Ajax Cape Town - South Africa Club Africain - Tunisia SV Mattersburg - Austria Ismaily - Egypt Congo DR En büyük eksikliği -eksiklik sayılırsa- TSL de az çalışmış olması.Yıpranmamış olması,Afrika futbolunu yakından tanıması,altyapıya önem vermesi artıları. Başkan ve yönetimi nöbetçi TD lerden birini getirmediği için tebrik ediyorum. İnşallah güzel işler yapar ve kalıcı olur.Hayılı olsun. |
Öncelikle Sivassporumuza hayirli olsun..........
Bu sezon benim tek beklentim geri birakilmis kocaman bir enkaz ile Süper Ligde kalabilmek. |
hayırlı olsun inşallah yeni galibiyet sürüvenine ertuğral hocamızla başlarız
|
[SIZE="6"][COLOR="DarkGreen"][B]:mad:[/B][/COLOR][/SIZE]artık kümede kalmak için oynıyacağız,bu takımı iki yıldır zirveye oynatan adama bir dönem sahip çıkılmadı.yazıklar olsun emeği geçenlere
|
1959 İstanbul doğumlu Ertuğral da Almanya'da hayatı değişen Türklerden biri. Küçük yaşta "acı vatan"a göç eden Ertuğral ailesi, o zamanlar çocuklarının Afrika'da çalışan bir teknik direktör olacağını bilmiyordu elbette. Futbola Köln'de başlayan, oradan Standart Liege'ye transfer olan, ardından da Türkiye'yi kariyerine ekleyen Ertuğral, Antalyaspor ve Eskişehirspor'da forma giydikten sonra profesyonel futbola veda etti.
Futbolu bıraktıktan sonra doğruca Almanya'ya dönen Muhsin Ertuğral, Türk futbolunun gezgini Yılmaz Vural'la birlikte Köln Spor Akademisi'ni bitirdi. Almanya'dan çok Türkiye'de tanınan akademiyi bitirdikten sonra Belçika'lı bir dostu sayesinde ikinci lig takımlarından Hekeren'in başına geçen Ertuğral'a Afrika kapıları böylece -Avrupa'dan- açılmış oldu. O dönemler Hekeren takımını elinde bulunduran Zaire’li iş adamları, Ertuğral’la ilişkilerini gittikçe geliştirmiş ve bu ilerleyen ilişki Muhsin Ertuğral’ın Zaire ulusal takımının başına geçmesine neden olmuş. Zaire’nin teknik direktörlüğüne getirildiğinde Afrika Uluslar Kupası eleme grubunda sonuncu durumda olan takım, Ertuğral’la birlikte büyük bir çıkış yakalamış ve Afrika Uluslar Kupası’nın çeyrek finaline dek yükselmiş. O dönemki Zaire millî takımında N’Dayi Kalenga ve Andrei Kona gibi tanıdık futbolcuların oynadığını da ayrıca belirtelim. 1997’de Köln Spor Akademisi’nden dostu Yılmaz Vural’ın yardımcısı olarak Trabzonspor’a gelen Muhsin Ertuğral, o dönemleri şöyle anlatıyor; “Bu arada Türkiye’den yardımcı hocalık anlamında teklifler alıyordum. Şenol Güneş hocadan ve akademiden beraberliğimiz olan, samimi arkadaşım Yılmaz Vural’dan teklifler geldi. O zaman Yılmaz ile birlikte Trabzonspor’un başına geçtik. Aslında biz o zaman Fenerbahçe’nin başına geçiyorduk. Yılmaz’ın bir stratejik hatasından dolayı Trabzonspor’a geldik. Ben çok mutluydum orada. O dönem Trabzonspor son on yılı içerisindeki en iyi takımına sahipti. Güzel bir anı yaşadık orada. Kulübün yöneticileri benim kalmamı istiyordu sene sonunda. Aslında benim kalmam gerekiyordu. Maalesef o zaman bir delikanlılık yaptık ve Yılmaz ile beraber geldik beraber gitmeliyiz düşüncesi ile takımdan ayrıldık. Eğer ayrılmasaydım; şu an Türkiye’de çok farklı bir konumda olabilirdim belki de.” Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra Afrika’daki bağlantıları sayesinde yine orada gündeme gelen Muhsin Ertuğral, Orlando Pirates’ten de teklif aldığı bir değerlendirme süresinin ardından Kaizer Chiefs yönetimiyle kurduğu sıcak ilişkilerin etkisiyle Amakhosi’nin başına geçti. 1999’da başlayan 1. Kaizer Chiefs döneminde büyük başarıların altına imza atan Ertuğral, Afrika Kupa Galipleri Kupası başta olmak üzere birçok kupayı havaya kaldırdı. 2002-2003 sezonunun yarısına kadar Chiefs’te kalan Muhsin Ertuğral, sessiz sedasız bir vedayla kulüpten ayrıldı. G. Afrika’dan ayrıldıktan sonra Avusturya 1. Lig takımlarından SV Mattersburg’un başına geçen Ertuğral’ın Avrupa kariyeri pek de umduğu gibi gitmedi. Avusturya’dan sonra Mısır’dan Ismaily ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden Bani Yas Club’ın başına geçen Muhsin Ertuğral, 2006-2007 sezonuyla birlikte tekrar “kara kıta”nın en “kara”sına döndü. Ajax’ın G. Afrika şubesiyle “memleketi”ne geri dönen Ertuğral, Eyong Enoh, Thembinkosi Fanteni, Bryce Moon ve Hans Vonk gibi bugün Avrupa futbolunda tanınan futbolcularla çalıştı. Ajax Capetown’da beklenmedik bir performans gösteren Ertuğral, ligi 4. sırada tamamlayıp Amsterdam’ın ilgisini çekse de eski takımı ve Afrika’daki ilk göz ağrısı Kaizer Chiefs’ten gelen teklife dayanamadı ve yuvasına geri döndü. İşte o günden bu yana Muhsin Ertuğral için mekân, Kaizer Chiefs. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Orlando Pirates’le birlikte en önemli takımı olan Kaizer’in şu anki kadrosunda, Chiefs’in başkanı ve efsanesi Kaizer Motaung’ın oğlu, Kaizer Motaung Junior; sağ bek Jimmy Tau; Venezuela’lı forvet José Torrealba ve 24 yaşındaki sol açık Siphiwe Tshabalala bulunuyor. Bunun yanında Muhsin Ertuğral’ın yardımcılıklarını yapan isimler daha tanıdık; Beşiktaş’ın efsane ve olaylı oyuncularından Fani Madida, yardımcı antrenör görevinde; Anadolu’ya gelen ilk kaliteli yabancılardan olan Donald Khuse’yse Kaizer’in PAF takımını çalıştırıyor. Peki, dünyanın bu kadar yerini dolaşmış bir teknik adama hiçbir Türk takımı teklif yaptı mı derseniz vereceğim yanıt gayet açık; resmî olarak yalnız Sarıyer(o dönemler kulübün as başkanı olan akrabası Adnan Şenses’in aracılığıyla), gayri resmî ve dedikodu olaraksa Samsunspor, Sivasspor ve Gençlerbirliği. Hatırlayanlar bilecektir; geçen sezon Feldkamp’ın ayrılmasından sonra Ertuğral’ın ismi gündeme gelmiş fakat “çapsız” olarak nitelenip konu henüz açılmadan kapanmıştı. Ertuğral’sa Galatasaray’la ilgili bu gelişmelere, “yardımcı hoca olarak teklif aldım” yorumunda bulunuyor. 11 Mart 2009 Çarşamba [url]http://www.uzunpaslar.com/2009/03/afrik[/url] ... ugral.html |
Bülent Hoca gitti ama arkasında bizim hiç görmediğimiz birçok başarı bıraktı ...İnşallah Muhsin hocamızla da uzun soluklu ve başarılı bir dönem geçiririz...Tek sevindirici gelişme asansör teknik direktörlerden herhangi birini tercih etmememiz ve bu konudaki farklılığımızı gösterebilmemiz oldu ...Camiamıza hayırlı uğurlu olsun ...
|
Sivasspor taraftarı olarak, öncelikle Bülent Hocaya tüm emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Bence Bülent hoca en kolay yerde bıraktı. Şu an için Musin ERTUĞRAL hocanın işi çok zor. Neden derseniz? 1- Beklentileri çok büyük bir takıma geldi. Yeni hoca takımı bu kadar puan kaybından sonra 3.üncü bile yapsa başarısız olarak görülecektir. 2- Bülent UYGUN'un kurguladığı bir takıma geldi. Bir kaç futbolcudan başka hiç birini tanımıyor. 3- Bülent Hoca gibi çok sevilen bir hocanın halefi oldu ki ister istemez bir çok taraftar yeni hocayı sırf bu yüzden yıpratmaya çalışabilir. Peki biz ne yapmalıyız diye düşünecek olursak; Yeni hocaya elimizden geldiğince destek verip, özlenen ve beklenen Sivasspora tekrar kavuşmak için çalışmalıyız. Eski hoca, yeni hoca kıyası yaparak hocayı yıpratmamalıyız. [B]Unutmamalıyız ki, bu takım başarılı olabilseydi, bu takımı kurgulayan, trasferleri bizzat yapan BÜLENT HOCA varken başarılı olurdu. Yani Takımın başarısız sonuçlarını hocaya maletmemeliyiz.[/B] |
hayırlı ugurlu olsun.. taraftar olarak arkasındayız..
|
inş bülent hoca kadar iyi işler yapar afrika bir futbol madenidir devre arası bize en çok transferde yardımı dokunabilir inş disiplini ve duruşuyla bülent hocayı aratmaz başarılar diliyoruz
|
Bulent Hocamiza takima yaptigi hizmetler icin tessekur ederken;yeni teknik direktorumuz Muhsin Ertugrul Hocamiza basarilar diliyoruz.Umarim;yukselise gecer ve Sivassporun parlak gunlerini Muhsin Hocamizla da yasayiveririz.
|
[COLOR="Red"][FONT="Century Gothic"][B]Muhsin hocamiza ve takimimiza sahip cikalim, destek verelim, arkasinda duralim, insallah hersey daha guzel olacak ozaman.....[/B][/FONT][/COLOR]
|
burada yazılanların hepsini hafızanızda tutun...hocanın işi zor taraftar herzaman en iyisini ister önceki başarının bir üstünü ister mesela sivas 3 olsun şampiyonlar liğine gidemesin bu futbol cahilleri istifa diye bağırır ..takımı 2 yapmış..şampiyonlar liğine sokmuş hocaya bagırdılar istifa diye..muhsin hocam işin zor trabzon gibi olduk sabırsız..!!!!
|
[QUOTE=özyiğido;571684]BÜLENT DÖNEMİ BİTTİ ALLAH'A ŞÜKÜR......[/QUOTE]
böle diyen çok hem şimdi konuşmak kolay sonrasına bakacak sınızz ;) |
[B]Hayırlı olsun .[/B]
|
camiyamıza ve:) ertuğral hocamıza hayırlı ugurlu olsun.
|
bu hoca iş yapar inşallah ilk 8 e gireriz
|
Altyapıya önem vermesi çok güzel.Yetenekli çocukları takıma kazandırır.Transfer için harcanan paralar başka ihtiyaçlar için kullanılır.Bülent Uygun'un her hafta söylediği bir söz vardı,aynı şeyi Muhsin Hoca'nın söylemesi ilginç: "Göze hoş gelen bir futbol oynayacağız ve bizi izleyenler oynadığımız oyundan memnun kalacaklardır."
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 15:57. |