![]() |
Duran top özürlü Sivas!
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1010.hizliresim.com/2010/10/28/253.jpg[/img][/url]
En kolay gol yiyen takım" istatistiği yapılsa herhalde Sivasspor açık ara önde olurdu. Lig maçlarındaki yan top zaafiyeti dün akşamki kupa maçında da kendini gösterdi. Teknik Direktör Rıza Çalımbay'la ilk resmi maçına çıkan Sivasspor,maça öyle bir başladıki tribündeki herkes " Takıma değişik bir elin değdiği belli oluyor" dedi. Bu yarıda gerçekten Sivasspor çok etkiliydi,eğer biraz daha dikkatli olsaydı maçın ilk yarısını farklı şekilde önde kapatabilirdi. Ancak hesapta olmayan bir şey çıktı. İlk yarının uzatması oynanırken,sağ kanattan kullanılan serbest atışta Dıxon o kadar rahat kafa vurduki,kaleci Akın olduğu yerde kaldı. Bu gol Manisa'ya moral oldu. İkinci yarının ortalarında yine bir duran top ve yine gol Sivasspor'u 2-1 geriye düşürdü ve maçta bu skorla tamamlandı. Takıma şöyle baktığımda lig maçında ideal kadronun olduğunu gördüm. Cezası nedeniyle iki haftadır forma giymeyen Mehmet Yıldız ve sakat olan Sedat'ın yerine Ivanovs sahada. Buna karşılık rakip Manisa neredeyse yarım takımla sahaya çıktı. Makakula,İsaac,Murat Erdoğan ve Simpson gibi yıldız isimler yoktu. Sivasspor'un ne yapıp edip basit gol yeme hastalığına çare bulması lazım,hemde çok acil! Belki her maçta gol atarız ama bu defansla ve bu anlayışlada çok gol yeriz. Burada bir parantezde genç Ziya Erdal için açmak istiyorum. ligdeki 3. maçına çıkan ve her hafta üzerine biraz daha koyan Ziya,belkide dün akşamın en iyisiydi,bu yüzdende tribünlerden boy bol alkış aldı,bir alkışta benden Ziya'ya. Keşke Rıza hoca Pedrieal'i biraz daha erken oyuna alsaydı. Atılan hemen hemen bütün topları indirmeyi ve takım arkadaşını pozisyona sokmayı başardı. Hem 100 bin dolar,bundan sonraki kupa maçlarında alınacak 100 bin dolarlar uçup gitti. Yazık oldu! Kaynak:Hürdoğan/Abdullah YİĞİT |
Cevap: Duran top özürlü Sivas!
Maçı izleyemeyen arkadaşlara kısa bi özet olur umarım bu köşe yazısı!
İki Süper lig takımı kupa eleme maçı oynuyor ve ne tv de ne de radyolarda en ufak bır yayın olmuyor.Uzay çağında odunla ateş yakmak gibi birşey bu! |
Evet çok güzel yorumda bulunmuşsunuz.Aynı şeyleri bende dile getiriyorum mutlaka ama mutlaka defans ve kaleye bir çözüm üretilmeli veya bu oyuncuları rakip takımına karşı önceki oynadıkları lig maçları seyrettirilip bir şekilde önlem almak lazım.Yoksa attıgımız golün 2 mislini yedikten sonra atılan golünde forvetinde takımında maç süresince moral ve performansı düşük aynı zamanda kalitesiz bir futbol müsabası seyretmeye devam ederiz.Buda ligin geride kalan maçları için bizim için hüsran rakip için ise bayram havası estirir.
|
yan top zafiyeti bülent uygun döneminde 5 , 0 andelesht macinda basladi ve hala devam ediyor bakalim kac sezon sürecek daha
|
maci izlemedim ama izlemis kadar oldum. cok tesekkürler sayin abdullah yigit bey
|
ya bizim takimin en buyuk iki problemi defans cok zaafli vede kadro derinligi yok:mad: ama olucak insallah...:D
|
bence ramoviç acilen dönmeli :D akın a ne olmuş anlamadım defansın mantalitesi bozuk bi kere, oturmuş bi düzen yok birliktelik yok ve ruh yok (tu)
|
ziya harikaydi sol taraf sorunu ziyayla kapan hayretinde yedek olsun.
|
Geçmiş olsun.
Ben artık kabullenmeye başladım. Bu işin sonu kötü. |
[B]Sayın Abdullah YİĞİT kısaca maçı özetlemiş.İnşallah Rıza hocamız da bu sıkıntıları görür ve transfer çalışmalarını bu aksayan bölgelere göre yapar...[/B]
|
duran top, yan top,kaleci, forvet ve orta alan savunması zaafiyeti yaşamaktayız.defansda birlik olmalı, özellikle orta alanda savaşçı oyuncular olmalı ki defansa top düşmesin.ama biz de bunlar henüz yok.bir de kaleye şut atma özelliğimiz hiç ama hiç yok.sayın rıza hocam Beşiktaşda futbolcu iken kanatlardan kaleye iyi ortalar yapar ayrıca da kaleye iyi şutlar çekerdi, bu özelliğini futbolcularına kazandırır diye düşünüyorum.hafta sonu oynanacak BJK maçında umarım bu zaafiyetler devam etmez.
|
Ramoviçin refleksleri çok iyi akın ağır kalıyor ve duran toplardan goller yiyoruz buda bizi çok üzüyor
|
cozumu bız mı uretecez forumlar da hep aynı konuları tartısıyoruz.sahadakı kalaslar acıpta burda ki goruslerı okusunlar.
|
bizim yöneticiler küçük düşünüyorlar 100bin dolar bile vermekten çekiniyorlar ne oluyor 1milyon dolar gidiyor ligdede puan alamıyorsun orda da 1 milyon gidiyor bir de üstüne küme düşerse hem prestij hem de yayın gelirinden gelen 10 milyon doları kaybedeceksin ne oldu geçen sene dedim bu sene akıllanırlar yok aynı kafa Rıza Hoca inşallah bunu değiştirir ama iş işten geçiyor geçen sene diyarbakır denizli ankara vardı bu sene işimiz daha zor bu zihniyetle daha da zor
|
[B]Evet kesinlikle duran top özürlü.Bir takım düşünün hiç bir duran topu tehlike oluşturacak şekilde kullanamıyor ve rakip takımın kullandığı her duran top kalede tehlike oluşturuyor.İnsan hiç mi düşünmez kardeşim.Aynı hata on defa mı yapılır.
Ayrıca bizim takımın orta sahası yok.Lütfen bi dikkatle izleyin.Ceyhun forvete gidiyor.Mehmet Nas sahada geziyor aldığı topları kaybediyor.Kadir topu alıyor geri veriyor başka yaptığı birşey yok.Kanatlar zaten ölü topu alan içeri giriyor.Sıfıra inipte birtane orta açan yok.Dün olan umutlarımı tamamen kaybettim.Devre arasına kadar bi beklentim yok malesef.[/B] |
[B][FONT="Book Antiqua"][COLOR="red"]Ya geçen sezon hangi maçtı hatırlamıyorum. Taç atışından goller yemiştik. Kahrolmuştuk.
Hani güzel pas organizasyonuyla yapılan atak sonucunda gol yediğimizde veya uzaktan atılan şutlarda yediğimiz gollerde (bunlar futbolun güzelliği ve kuralı diyerek) o kadar üzülmüyorum. Ama gel gör ki ceza sahamıza yapılan her orta da ağzımız yüreğimize geliyor.[/COLOR][/FONT][/B] |
Hep aynı seneryolar geçen sene ile aynı kopyala yapıştır''basit gol yiyoruz '' ...M.bakkal gitse düzeliriz (geçen sene muhsin hoca gitse düzelir idik )...''takıma devre arasınsda takviye şart''. hoca devre arasında birilerini getirir(geçensene afrika idi umudumuz muhsin hocadan dolayı bu sene beşiktaş rıza hoca dan dolayı) '' takımın zamana ihtiyacı var teknik direktör yeni '' ...''takviyelerle ikinci yarı bomba gibiyiz :)'' hımm geçen seneden farklı bir durum var ankaraspor diyabakırspor denizlispor yok
Maksadım felaket tellallığı yapmak değil böyle bi durumda yeri de değil .rıza hocayıda suçlamıyorm daha yeni adam naapsın.. soruyorm yönetime geçenn seneden hiç mi ders çıkarmadınız yazık yav bi çukura bi kere düşülür biz heryıl zirveye oynayalım demiyorz ama en azından düşme korkusu yaşamak isyemiyorz.hadi kalın sağlıcakla |
IVANOVS DEFANS DİYE ALAN ADAMLAR UTANSIN ACİLEN SEDAT DİALLO İKLİSİYLE OYNAMAK GEREK
|
yan top dik top bunlar hikaye defansımız kötü.nerdeyse topa vurmaktan aciz insan topluluğu haline geldiler.libero kesinlikle alınmalı kendine güvenen biri olmalı hemde.hayrettin sivaslı olmasa takımdan derhal gönderilmeli çocuk bişeyler yaptıgını sanıyor ileri geri koşturuyor ama yerini hep boş bırakıyor hepte o kanattan yiyiyoruz.hayrettine birileri orta sahadan ileriye çıkma sen dese iyi olur.yabancılarda gerçekten verimsiz nerde güçsüz çelimsiz varsa toplamış getirmişler.bu kadroyla hiç bişey olmaz.bu yılda bizi kesin bu hakemler düşürür bunu da unutmayın.başkanımızın hemen lobi çalışması yapmalı.yoksa işimiz çok zor.
|
Zaten Rıza hoca maçtan sonra çıkıp açıkladı duran toplardan çok gol yiyiyoruz bundan önceki haftalarda da duran toplardan çok gol yemiş bu takım diye, defansda ciddi zaafiyetler var dedi, Abdullah Yiğit de Rıza Hoca'dan duyduklarını yazmış, duran toplardaki zaafiyete daha önceden dikkat çekseydi keşke, en azından Mesut Hoca'ya yol gösterirdi. Rıza Hoca'nın söylediklerini tekrarlayarak yeni bir şeyler yazıyormuş gibi davranmanın da bi anlamı yok.
|
BİR GALİBİYET LAZIM ARTIK. ASLINDA PEKTE UMUTLU DEĞİLİM RIZA HOCANINDA NE YAPABİLECEĞİ ÖYLE UZUN HAFTALARDA DEĞİL ÖNÜMÜZDEKİ 3-4 MAÇTA BELLİ OLUR. İNŞAALLAH İYİ OLUR.
|
[B][U][COLOR="Red"]Ömer Faruk Ünal: Hakemler niye penaltı çalmıyor?
29 Ekim 2010 , 09:12 [/COLOR][/U][/B] [B]Bazı hakemlerin “ısrarla ve inatla” penaltı çalmaması incelenmeye değer bir konu. MHK, hakemine mecbur kalmadıkça ceza vermeden sürekli maç vererek hakemin özgüvenini kazanmasını istiyor olabilir. Serkan Çınar, G.Birliği-Antalya maçında 3 penaltı çaldı. 3’ü de doğru. Kırmızı kartı da öyle. Ertesi hafta soluğu Bank Asya 1.Lig’de aldı. Bir hakemin bir hafta Süper Lig, bir hafta Bank Asya 1.Lig’de görev alması normal. Ama bu örneğin bir de kötüsü var. 18 Ekim 2010 tarihinde (8. hafta) Konya-F.Bahçe maçında Abdullah Yılmaz, (tıpkı Özgür Yankaya gibi, Karabük-Eskişehir maça penaltı çalmamak için çıkmıştı) 6 gün sonra da Karşıyaka-Adana maçına, bitmedi 7 gün sonra da Kasımpaşa-Kayseri maçı verilince, hakemlerde acaba şöyle bir kanaat mi oluşuyor: “Penaltı çalmamak penaltı çalmaktan daha doğrudur!” Bizim bildiğimiz penaltı kararı eğer siyah-beyaz bir hata ise hakemin notu 0.3 puan kırılıyor. 8.2 ise 7.9’a düşmüyor mu? Bu gözlemciler ne iş yapıyor? Notlarını bilemediğimiz için günahlarını istemesek de alacağız. Eskiden bir maçta tartışılan 1 penaltı pozisyonu olurdu. Şimdi her maçta kabak gibi 2’şer, 3’er penaltı çalınmıyor. Ve bu hakemler çatır çatır maç almaya devam ediyor. Bence MHK, bu konuyu acilen dikkate almalı. Konya-F.Bahçe maçı 1-1 bitmiş olsaydı, çıkacak gürültüyü tahmin etmek çok zor değil. Maç 3-1 iken, 4-1 iken penaltı çalamayan hakem 1-1 iken asla çalamaz. F.Bahçe’nin feryadı, Karabük’ün çıtının çıkmamasına benzemez; [U][I][COLOR="red"]hele Mesut Bakkal‘ın boynunu büküp gitmesine hiç benzemez![/COLOR][/I][/U][/B] |
evet ya gerçekten çık basit goller yiyoruzz haklısın
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 12:39. |