SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Yazarlar Ne Dedi? (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Başaramadın be Abdullah Yılmaz! (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=30790)

SivasSpor.Com 13.12.2010 11:26

Başaramadın be Abdullah Yılmaz!

[IMG]http://www.hurdogan.com/images/abdullah_yigit.jpg[/IMG]

[B]Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi[/B]

Dünkü maçı izledikten sonra Trabzon bölgesi hakemi Abdullah Yılmaz'ın Sivasspor saplantısı olduğuna bir kez inandım. Yahu, bir hakem bir futbol takımını yenilmesi için bu kadar mı uğraşır? Abdullah Yılmaz'ın Sivasspor'a kini hıncı dün ortaya çıkmadı. Hatırlayacacağınız gibi geçen sezon Denizli'de oynanan ve 1-1 biten maçta Sivasspor'un kaleye giden topunu elle çıkaran futbolcuya kırmızı kart göstermiyip, penaltı vermeyen Abdullah Yılmaz, aslında o gün gerçek yüzünü göstermişti.
Dün sahada yaptıklarına fazla şaşırmadım, zira ondan bekliyordum böyle şeyleri.
Şu işe bakın, Sivasspor belkide grubun en önemli maçına çıkıyor, henüz 14. dakikada Sivasspor'u 10 kişi bırakan hakem, daha sonra Konyalı futbolcunun ceza alını içerisinde Mehmet Yıldız'ın topunu eliyle kesmesine seyirci kalıyor. Maçta ortada olan bütün pozisyon insiyatifi Konya'dan yana kullanıyor. Maç 1-0 devam ederken, topu almaya giden kaleci Ramoviç'e vakit geçiriyor diye sarı kart gösteriyor, ancak maç berabere iken yatıp kalkmayan, oyunu aşırı biçimde yavaşlatan Konyaspor'a ikazda bile bulunmadı.
Kısacası dün Sivasspor 10 kişi kaldığı maçta 11 kişilik Konyaspor'u değil, onları açıkca destekleyen hakemleride yenmeyi başardı, bu yüzdende tebrik ediyorum.
Maça gelince.
Yaklaşık 80 dakika 10 kişi oynayan Sivasspor, oyunun büyük bölümünde topa hakimdi. Suarez bir kaç hava topunu indirmenin dışında oyunda yoktu. Daha sonra oyuna giren 20 dakikadan fazla oynayan Hayrettin az kalsın takımın başına iş açıyordu. Bir futbolcunun maç eksiği olabilir ama bu kadar çabuk yorulmasına ve olduğu yerde donup kalmasınada bir anlam veremedim. Kaleci Ramoviç, Diallo, Mehmet Yıldız ve Kadir sahanın en iylerindendiler. Özellikle Ramoviç ve Diallo'yu yürekten tebrik ediyorum. Tabi burada zaten bahane arayan hakeme fırsat veren Sedat Bayrak'ıda eleştirmek istiyorum. Böyle bir dönemde kimsenin takımı durduk yere ateşe atmaya hakkı yok. Bunu çok sık yapıyorsun Sedat, bir an önce düzelmek zorundasın.

alemdarlar 13.12.2010 11:36

Cevap: Başaramadın be Abdullah Yılmaz!

Trabzonluların bize yaptıkları önemlidir.Başkalarına ne yapıyorlar veya neler yaptırtıyorlar bizi ilgilendirmez.Kayserispor ve Trabzonspor sevgisi şehirlerinden çıkmış kişi veya kişilerde vardır.Başımıza Trabzonlu ve Kayserili geliyorsa ortamı başlarına yıkmalıyız.Birlik olmalıyız.Çünkü eski olaylara takıntıları olan insanlardır bunlar.

Konya maçında herkes iyi oynadı.Sedat da kart görmeyip katkıda bulunsaydı keşke.Bile bile de kurallara aykırı oynanmaz ki.... SEDAT?

kempes 13.12.2010 11:37

Abdullah Yiğit maça seyirci kalmış,
taraftara, maça gelenlere! teşekkür etmeyi unutmuş

yigidocengiz 13.12.2010 11:51

bu adam ezbere konuşuyo işte ya ne bekliyosunuzki

karyola 13.12.2010 12:28

unutmayın!trabzonlu veya trabzonspor farketmez bıze karsı cekememezlık ıcındeler 2.yarıda kı trbzn macında gereken cevabı alacaklar yenecez zırveden ındırecez.:mad:

eyupkocak 13.12.2010 12:34

konyaspor fanatiği hakem becereemedi gerçi çok uğraştı sağolsun da :mad:
bu adam süper liğ de maç yönetmemelii

negro34 13.12.2010 13:00

Lig tv de ki bir haberde cüneyt çakır'ın dünya kupası, şampiyonlar ligi final maçı yönetmek hedefleri arasındaymış ! bismillah bismillah !..Ben her zaman dedim yinede sözümdeyim,Türkiyede bu hakemler bu zihniyet olduğu sürece emek hırsızlığı sürüp gidecektir.bu maçtada hakemin tek göze çarpan doğru kararı sedatı atmaktı;çünkü sedat beni at diye meydandaydı zaten,art niyetli sedat !..Mehmetin gördüğü kart alakası yok kartla..haftaya cezalı bu kadar basit işte.Ben hakemlere güvenmiyorum,(bünyamin gezer dışında) hepsi art niyetli renk'e göre sahaya göre düdük çalıyorlar,emek hırsızları..

Besyo_cu 13.12.2010 13:16

[QUOTE=SivasSpor.Com;674848][IMG]http://www.hurdogan.com/images/abdullah_yigit.jpg[/IMG]

[B]Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi[/B]

Şu işe bakın, Sivasspor belkide grubun en önemli maçına çıkıyor, henüz 14. dakikada Sivasspor'u 10 kişi bırakan hakem,

Tabi burada zaten bahane arayan hakeme fırsat veren Sedat Bayrak'ıda eleştirmek istiyorum. Böyle bir dönemde kimsenin takımı durduk yere ateşe atmaya hakkı yok. Bunu çok sık yapıyorsun Sedat, bir an önce düzelmek zorundasın.[/QUOTE]

[B]Yahu bir yazar ancak bu kadar kendi ile çelişir biraz yazdıgını oku ondan sonra yayınlat. [/B]

negro34 13.12.2010 13:25

Şu işe bakın, Sivasspor belkide grubun en önemli maçına çıkıyor, henüz 14. dakikada Sivasspor'u 10 kişi bırakan hakem, daha sonra Konyalı futbolcunun ceza alını içerisinde Mehmet Yıldız'ın topunu eliyle kesmesine seyirci kalıyor. Maçta ortada olan bütün pozisyon insiyatifi Konya'dan yana kullanıyor. Maç 1-0 devam ederken, topu almaya giden kaleci Ramoviç'e vakit geçiriyor diye sarı kart gösteriyor, ancak maç berabere iken yatıp kalkmayan, oyunu aşırı biçimde yavaşlatan Konyaspor'a ikazda bile bulunmadı.

Bende ilk okumam da sizin gibi düşündüm ama Sayın Yiğit karşılaştırma yapıyor.Yani sedatı atmasına doğru karar ama Konya aleyhine düdük çalmadı gibi..Zaten dediğim gibi hakem APO'nun tek doğru kararı sedatı atmaktı..

50sekiz 13.12.2010 13:57

eline kalem olan yazar olmus memlekette :D

ShabbatShalom 13.12.2010 14:04

Abdullah Yiğit , Sizin bu sitede hesabınızın olduğunu biliyoruz. Acaba hangi nick ile yazıyorsunuz? Bu sitedeki 12 yaşındaki çocukların yazdığı şeyleri sizde bir gazeteci olarak yayınlamaktasınız. Hiçbirşeye bir gazeteci olarak değişik yönlerden bakmıyorsunuz. Hiçbir futbol zekası yok sizde.[B] "Türkiye'de futbol neden geri?" [/B]sorusuna sizi gösteririm argüman olarak.

negro34 13.12.2010 15:08

[QUOTE=50sekiz;674874]eline kalem olan yazar olmus memlekette :D[/QUOTE]

o vakit herkes elindekine baksın...

negro34 13.12.2010 15:14

[QUOTE=alemdarlar;674849]Trabzonluların bize yaptıkları önemlidir.Başkalarına ne yapıyorlar veya neler yaptırtıyorlar bizi ilgilendirmez.Kayserispor ve Trabzonspor sevgisi şehirlerinden çıkmış kişi veya kişilerde vardır.Başımıza Trabzonlu ve Kayserili geliyorsa ortamı başlarına yıkmalıyız.Birlik olmalıyız.Çünkü eski olaylara takıntıları olan insanlardır bunlar.

Konya maçında herkes iyi oynadı.Sedat da kart görmeyip katkıda bulunsaydı keşke.Bile bile de kurallara aykırı oynanmaz ki.... SEDAT?[/QUOTE]

Ne demek şimdi başkalarına ne yapıyorlar neler yaptırıyorlar bizi ilgilendirmez..bize dokunmayan yılan bin yaşasın,bize dokunmıyacaksa diğer her yol yollar onlara mübahtır yani..Birlik olmalıyız diyorsunuz ama Sivaslıların kimliğinde Sivas yazan şahsında FB tribününde olmasından yanasınız.Trabzonluların veya herhangi bir şahsın kurumun bana yaptığı değil genel kanısını baz almalıyız.

Yigido 058 13.12.2010 17:07

Hakem iyiydi bence

58 SiVaSıM 58 13.12.2010 17:12

pek farklı birşey yazmamış aynı şeyleri bende yazıyorum sadeceo hakemi artık sivasımızın maçına atamayın

akkuzu 13.12.2010 17:24

Bu hakeme iyi diyenler ya maçı sahada seyretmedi,yada skora göre konuşuyor
Bende bu görüşe katılıyorum.Maçtaki tek doğru gibi kararı Sedatın atılmasydı.Bu bile çok ucuz verilmiş karar ilkinde ayağa darbe yok yanlış girip faul yapıyor bu pozisyonda başka takım oyuncularını uyarmakla geçiştiriyorlar,ikincisindede topun oyun içerisinde tehlike yaratacak pozisyonu yok yani sadece entbol.

50sekiz 13.12.2010 19:19

birakalim hakem takintilarini.
her hafta kim atanirsa atansin begenmiyorsunuz.
sanki hatalar sadece bizim maclarda oluyor.
ben her hafta bütün maclari canli tv den izliyorum
ve her macta hatalar oluyor.
trabzonlu hakem istemiyorsunuz
türkiyenin su an en iyi hakemi olan cüneyt cakiri fikret ünsal efendi istemiyor
peki o zaman kim düdük calacak?
hangi hakemi begeniyorsaniz onu yazin da bari ona bileyim :D
su hakem iyi, su hakemi bizim maca verdiginiz dediginiz hakem kimdir?
[B]ben her zaman söylüyorum, takim iyi oldu mu hakem makem hikaye[/B]

58_babacan_58 13.12.2010 19:38

[B][CENTER]BENCE BU HAKEMİ TFF'E ŞİKAYET EDELİM MAİL ATALIM SESİMİZİ BİR ŞEKİLDE D DUYURALIM....[/CENTER][/B]

alemdarlar 16.12.2010 02:31

[QUOTE=58_babacan_58;674935][B][CENTER]BENCE BU HAKEMİ TFF'E ŞİKAYET EDELİM MAİL ATALIM SESİMİZİ BİR ŞEKİLDE D DUYURALIM....[/CENTER][/B][/QUOTE]

Başaramadın be Abdullah Yılmaz! demiş yazarımız.Apo hoca da zaten yerel gazeteleri takip ediyormuş.Bir dergide öyle demiş...

karyola 16.12.2010 09:27

[B]Arkadaşlar ve de özellikle Besyocu ve 50Sekiz nickli arkadaşlar..Size bir sorum olacak siz maçı nerenizle izlediniz?Abdullah Yiğit'in yazısı bence mükemmel olmuş.Abdullah Yiğit Sivasın en önemli Spor yazarıdır.Lütfen yazılarınızı yazarken insanları tanıyarak yazın.Belki hiçbiriniz taraftar olarak maça ve de özellikle deplasmana gitmezken Abdullah Yiğit bizzat taraftar gruplarının araçlarıyla maça gidip takımına destek olmuş bir insandır.Sivas dışından olup da bu yazıları lütfen yazmayın.Yazarkende eleştirirkende eleştirdiğiniz insana çok dikkat edin.İnanın benim zoruma gitti bu yazılanlar.Çünkü Abdullah Yiğit'i çok iyi bilen ve iyi bir Sivassporlu olduğunu bilen bir insanım...

Sevgili Abdullah YİĞİT Abim eline kalemine ve diline sağlık..Senin gibi yazarlarımız ve kalemlerimiz olduğu müddetçe Sivasspor daima ileriye gidecektir...[/B]

MaXiMuM 16.12.2010 10:46

[QUOTE=karyola;675668][B]Arkadaşlar ve de özellikle Besyocu ve 50Sekiz nickli arkadaşlar..Size bir sorum olacak siz maçı nerenizle izlediniz?Abdullah Yiğit'in yazısı bence mükemmel olmuş.Abdullah Yiğit Sivasın en önemli Spor yazarıdır.Lütfen yazılarınızı yazarken insanları tanıyarak yazın.Belki hiçbiriniz taraftar olarak maça ve de özellikle deplasmana gitmezken Abdullah Yiğit bizzat taraftar gruplarının araçlarıyla maça gidip takımına destek olmuş bir insandır.Sivas dışından olup da bu yazıları lütfen yazmayın.Yazarkende eleştirirkende eleştirdiğiniz insana çok dikkat edin.İnanın benim zoruma gitti bu yazılanlar.Çünkü Abdullah Yiğit'i çok iyi bilen ve iyi bir Sivassporlu olduğunu bilen bir insanım...

Sevgili Abdullah YİĞİT Abim eline kalemine ve diline sağlık..Senin gibi yazarlarımız ve kalemlerimiz olduğu müddetçe Sivasspor daima ileriye gidecektir...[/B][/QUOTE]

[I][B]Aynen katılıyorum kardeşim, doğru söylüyorsun....[/B][/I]

ArifŞahin 16.12.2010 11:21

******** hakem kurulu abdullah yılmazı kasımpaşa -eskişehir maçına atamış.SİVASSPOR-fenerbahçe maçına orta halli Yunus Yıldırımı atamış, yardımcıları;Volkan Narinç , Asım Yusuf Öz , Tayfun Özkan. Gözlemciler ise; Ahmet Erken , Suat Öztin , İlker Arslan. Hadi hayırlısı bu maçı 2-0 alacağız. Yunus Yıldırım orta halli bir maç yönetecektir,adilane olacağına inanıyorum.

ccey 16.12.2010 12:25

hakem çok art niyetliydi, daha ilk pozisyonda sarı verilmez çok ağır bir faul değildi, maden elle oynama sarı ise niye konyalının kini görmezden geldi, bu adamıda yendik helal olsun, bunlar emek hırsızı

SivasZara585858 16.12.2010 18:44

Abdullah Yılmaz yeteneksiz bir hakemdir o nasıl bu süper lige çıktı anlamış değilim umarım yakında hak ettiği amatör liglerdeki maçlara geri döner...

ZiDaNe58 16.12.2010 19:02

hakeme rağmen kazanmasını bildik ama sedat bu maçla birlikte bitmistr benm gözümde..

Salim58 16.12.2010 19:10

[B][I]Sayın Abdullah YİĞİT yine güzel konulara değinmişte sesimizi duyan olurmu acaba..[/I][/B]

mühendisburak58 16.12.2010 19:27

arkadaşlar lütfen sivasın neden büyükşehir belediye olmadığı için başbakanlık içişleri bakanlığı ve vekil demeye şahit lazam denilen kişilere mail atalım.trabzon ve hatay büyükşehir belediye olurken 300 bin nüfuslu sivas neden büyükşehir belediye olmuyor.

adres58 16.12.2010 19:30

Sporaktif de ne kadar Ahat hocam muhalefet etsede genel kanım çok doğru tespitlerde bulunmuş Abdullah abi... Yahu arkadaş bende mi var sorun yoksa sizlerde de mi var ben bir Trabzonlu adı duyunca cinlerim tepeme geliyor. Hemen art niyet arayıveriyorum işin içinde... Nasıl aramayım adam geçen sene bizi az kalsın küme düşürüyordu. Allahdan son zamanlarda çıkış yaptıkta iş düzeldi. Adam Denizli maçında eliyle resmen kepçeledi ve bu adam bunu göremedi. Gelinde işin içinde bir çapanoğlu aramayın... Özellikle Sedatın ilk pozisyonunda sarı kartın ağır olduğunu düşünüyorum. Ha desenizki Sedat iyi niyetlimi onu tartışırız o ayrı bir mevzu ama eğer şu maçı 11 kişi devam ettirseydik ve sonuç 2-0 3-0 olsaydı hem ikili averajımız Konyanın önünde olacaktı hemde normal avreajımızda bir yükselme olacaktı. Bu adam art niyetli, Abdullah abi bunu demeye çalışıyor bence...

Rallim58 16.12.2010 21:49

[B][I]Abdullah Yiğit'i eleştiren zihniyetlere tek sözüm olacak, Yiğit kadar yiğitliğiniz, yiğidoluğunuz, hatta daha ileri giderek söyleyeyim, O'nun yarısı kadar "Sivasspor sevdanız" olsun yeter...

Abdullah Yiğit'in makalelerindeki olası devrik cümle yapısına sözüm olmaz ancak, O'nun ne kadar "Sivasspor sevdalısı olduğunu yakınen bilenlerdenim". Nikah masasına oturacağı, düğün gününde dahi 4 Eylül stadyumuna gelen (Yanılmıyorsam 3. ligde, 6-1 yendiğimiz Amasyaspor müsabakası) bir kişiden bahsederken, lütfen daha dikkatli sözcükleri seçelim derim.

Konu başlığı yerinde, konularını da yerinde tesbit ederek yazan, başka kaç yazarımız var. Öyle ya da böyle, Sivasspor sevdalısı, bir başka Yiğit daha varsa, buyurun tartışalım.

Yapmayın lütfen, yorumlarınızda kişileri değil yorumları eleştirelim... Yorumları empati yaparak yazarsak daha düzeyli olacağını düşünüyorum...

(Not : Sakın olaki, Abdullah Yiğit'le yediği içtiği ayrı gitmeyen birisi olarak algılamayın)

Hepinize hayırlı akşamlar...[/I][/B]

noname87 16.12.2010 22:33

Diğer hakemleri ayırıyorum ama bu hakem art niyetli bize karşı bizden bir oyuncuyu haksız yere o maç atmıştı tribün baskısıyla ibrahim şahindi galiba sonra denizli golü bulmuştu zaten iki maçta da rakiplere tolerans sağladığıbelli oluyor yönetim bence o maçın da kasetini alsın federasyona göndersin diyecem ama federasyon da trabzonlu olmuş bu sene

Yiğiter 16.12.2010 23:57

Bizim gözümüzde başaramadı da başarmak zorunda olduğu şey neydi onu sorgulamak lazım!:)
Sedat'a verdiği kart doğruydu..Sedat beni yollayın diye bağırıyor resmen!

GuVeN 17.12.2010 05:37

Bir karşılaşmayı staddan izlemekle ekran başından izlemek arasında cok fark var.
Ben bu maçı mecburen tv başından izledım ve ne yalan söyleyeyım arkadaslar hakeme Sedat'ın iki pozisyonuyla ilgili söyleyebileceğim en ufak bi laf yok.Bir insan istese kasıtlı olarak ancak bu kadar kolay kart görebilir(isteyebılır)Staddakı arkadaslara da kızamıyorum pozısyona uzaklar,Sedat efendının tavırlarına bakarsan sankı oyuncuya hıc dokunmamıs gıbı bı hava ıcerısınde.İkinci pozisyon desen bal gibi topa elle mudahale edende Sedat efendı. Böyle oluncada stadda ıster ıstemez bır galyana gelme durumu oluyo,zaten hakeme karsı daha önceden gelen HAKLI bir önyargı var.Böyle oluncada en kolayı hakeme yuklenmek malesef. Böyle bir maç da Sedat'ın tartışılması gerekirken hakemın tartısılmasını anlamsız buluyorum. Zaten macı ekran basında ızleyenlerdense daha cok stadda takıp edenler elestırıyor.Bunda stadda kı topluluk psıkolojısının de etkısı var. Ekran basındakı tam hakeme kızarken,pozısyonun tekrarını yavaslatılmıs sekılde ızleyınce neyın ne oldugunu anlıyor ama staddakı arkadasların oyle bır sansı olmadıgından,staddan cıkarken kafasındakı tek sey hakem oluyor boyle durumlarda. Bu maç la ilgili kazanmış olsak bile tek suçlanabılecek ınsan Sedatdır,bir şehrin kaderıyle oynamak bu kadar kolay ve ucuz olmamalı.

hasan5884 17.12.2010 10:14

[QUOTE]zaten bahane arayan hakeme fırsat veren Sedat Bayrak'ıda eleştirmek istiyorum. Böyle bir dönemde kimsenin takımı durduk yere ateşe atmaya hakkı yok. Bunu çok sık yapıyorsun Sedat, bir an önce düzelmek zorundasın.[/QUOTE]

sedat hep sorundu takımda...zaten

doktor38 17.12.2010 10:18

HAYRETTİNİ OYNATMAYINNN BUNU HEP YAPIYOR HATIRLAYIN ARKADAŞLAR HAYRETTİN YÜZÜNDEN KAÇ GOL YEDİĞİMİZİ.HAYRETTİN SADECE SİVASLI ONUN HARİCİ BU TAKIM İÇİN FAYDASI KALMAMIŞTIR ONUN .

WEZ Format +2. Şuan Saat: 18:32.