![]() |
Sivasspor'u bekleyen asıl tehlike
[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg[/IMG]
[B][B] Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi[/B][/B] Sivasspor'un ileride sıkıntı yaşamaması için ligin ikinci yarısına daha güçlü bir takımla girmesi şart. Çünkü ikinci yarıya bütün takımlar takviye yapmış,dolayısıyla da daha güçlü olarak gelecek. Sivasspor'un sıkıntı yaşamaması için sadece iyi takım kurması yetmez,hakem konusundada çalışma yapması gerekiyor. Geriye dönüp şöyle bir baktığımda Sivasspor aleyhine inanılmaz hakem hataları yapıldığını görüyorum. Bunlardan ilk aklıma gelen, Bursa ve Kayserispor maçlarında Cüneyt Çakır ince ince Sivasspor'u doğraması. Bursaspor'un gol atması için elinden gelen desteği gösteren Cüneyt Çakır,Kayserispor maçında da Sivasspor 1-0 öndeyken,Kayserili futbolcu Saida'nun üzerine basıp yükselerek gol atmış,Cüneyt Çakır'da bu golü vermişti.Bu gol bir anda dengeleri değiştirip Sivasspor'un sahadan farklı yenik ayrılmasına vesile olmuştu. Gaziantepspor maçında Sivasspor'lu Kadir'in kafayla attığı golü iptal eden Halis Özkahya Sivasspor'un iki puanını alıp götürürken,benzer olay Buca maçında yaşandı. Barış Şimşek,Sivassor lehine tartışması bile yapılmayacak bariz penaltıları es geçerek Sivasspor'un iki puanının daha gitmesine neden oldu. Son oynanan Fenerbahçe maçında ise Yunus Yıldırım önce Bekir'in topu eliyle kontrol edip kaleye vurduğu topa göz yumdu,sonra gole giden Mehmet Nas düşürüldü devam dedi.Asıl skandal kararı da Mehmet Topuz'un Ceyhun'a yumruk atmasına göz yummasıyla verdi. Yunus Yıldırım yumruk atan Mehmet Topuz'u eliyle itekleyip ayırdıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi oyunu devam ettirdi. Bütün bunları yaşadıktan sonra ikinci yarı için endişe duymamak mümkün değil. Hele hele Cüneyt Çakır,Yunus Yıldırım,Abdullah Yılmaz ve Barış Şimşek gibi hakemlerin yönettiği maçlarda Sivasspor kesinlikle dikkatli olmak zorunda. Onun için, Mecnun başkanın böyle hakemlere dur diyecek girişimlerde bulunması şart. Uzun lafın kısası,ikinci yarı için Sivasspor'un iyi bir takım kurması kadar,böyle hakemlere dur denilmesi de önemli. |
Cevap: Sivasspor'u bekleyen asıl tehlike
[B]Benım şahsi görüşüm ABDULLAH YİĞİTTEN köşe yazarı fılan olmaz ;) [/B]
|
demekki bizim oynadığımız rakipler oniki kişi, bizim futbolcularda adam gibi oynayacak hakemide yenecek rakibide, bize hırs yapacak futbolcu lazım ama hırslanırkende takıma zarar vermeyecek sedat gibi
|
[QUOTE=50sekiz;677337]o zaman magazin yazari olsun :D[/QUOTE]
[B]Sivastan başka bir yerde yapamaz.Napalım artık boyle ıdare edıcez FİKO ya katlandıgımıza göre APO yuda ıdare edicez kardeşim:D[/B] |
bos muhabbet hakemlerden dert yanmayan takim varmi bu ligte?hakemlern bize karsi bi art niyetleri olsa karabuk macindaki penalti verilmezdi..hakemlerde futbolun bi parcasidr futbolcu nsl hata yapiyosa hakemlernde hata yapma luksu vardr.aglamaya gerek yok..mecnun bskanin elini cebine atip 2 yildr bize yasatdgi izdiraplar telafi etmesini bekliyoruz..
|
arkadaslar saka suka biryana harbiden hakemler bizi inceden inceye kiydilar tabi bizimde kotu futbolumuzu ve sanssizligimizida sayarsak cok kotu bir ilk yari gecirdik hakemlerden tek dileyimiz adil bir ikinci yari baska isdeyimiz yok
|
ben hakemlerin bizi kiydigina falan inanmiyorum cünkü her hafta bütün maclari canli izliyorum. her macta hakem hatasi oluyor yani art niyet falan yok.
eskisi kadar olmasada sadece büyük takim oyuncularin bazilarina torpil geciliyor.. uzun lafin kisasi takim iyi oldu mu hakem falan hikaye bkz. son 5 hafta :) |
Abdullah Yiğit, hakemlerden çok takımımızı bekleyen en büyük tehlike ,Sedat vb. futbolcuların halen takımdan gönderilmemesi bir defada yönetimi eleştirde seni alkışlayalım.
|
sayin abdullah abim ben seninenaz benim kadar sivassporlu oldugunu bildigim icin sonunakadar senin goruslerine katiliyorum Allah senden razi olsun
|
[B]Bunlar hakem degil yunan tohumu[/B]
|
yazılanlar çok ta yanlış değil, gerçekten de antep maçında, trabzon maçında ve fb maçındaki hakemler çok art niyetliydi
|
[B][I]Abdullah YİĞİT güzel bi yazı kaleme almış,Aynen katılıyorum iyi takviyeler yapmamız gerek,Rakiplerimizi geride bırakmak istiyorsak onlardan dahi iyi transferler yapıp daha iyi futbol oynayarak daha güzel yerlere gelmemiz gerek.
Bunun haricinde yapılan hakem hatalarınıda yazmış zaten,İnşaallah ikinci yarı hakem hatalarırı fazla olmaz.[/I][/B] |
Hakem hataları kadar futbolcularında hatalarını konuşmak lazım. Kaleye kadar gidip topu ve pozisyonu öldürmekte bizim futbolcuların kitabında yazıyor. Ya da biryerlerden direktif alıyorlar.
|
Armutakl Gardas su ermana dunyalari verdiler fotosunu kaldr ya son 2-3 mactada olsa bize puanlari kazandiran adam oldu gorur morurde alinir:)
|
[QUOTE=duman58;677354]sayin abdullah abim ben seninenaz benim kadar sivassporlu oldugunu bildigim icin sonunakadar senin goruslerine katiliyorum Allah senden razi olsun[/QUOTE]
Taraftarligina kimsenin lafi yok, Tamam dogru Bursa maçinda hakem'in hatalari çoktu bizi zor durumda birakti ama biz ordaki golleri atsaydik, Bursa'yi rahat yenerbilirdik. Kayseri belki faullü bir gol atmis olabilir bu yinede bizim o 3 golü yememize mani olmazda sonuçta yenilgi kaçinilmazdi. Ha rakipler iyi transferler yapacaklarmis, neyi yapiyor, kim yapiyor, yapsa yapsa ancak, Konya, Kasimpasa, Bucaspor yapar. Onlarda yine sisirirler takimi gereksiz bir çok futbolcuyla o kadar. |
Kockoca fb nin Kocaman hocası bile hakemlerden dert yandığı bir ligde.Hakem şikayetlerini pek ciddiye almıyorum
|
[QUOTE=armutaklı;677328][B]Benım şahsi görüşüm ABDULLAH YİĞİTTEN köşe yazarı fılan olmaz ;) [/B][/QUOTE]
[B]O zaman gidin siz soyunun bu işe... Öyle yada böyle adam bal gibi haklarımızı savunuyor işte.. Devamlı taşlıyorsunuz ne zaman oturup bu ağacın meyvelerini yiyeceksiniz destekleyeceksiniz bilmiyorumki.. Ufak tefek harf hataları olur ne var bunda hepimiz yapıyoruz. Bu onun kalitesinemi yansır. Yapmayın arkadaşlar. Kimseyi beğenmiyorsunuz azcık işin olumlu taraflarını düşünün...[/B] |
[B]Sivassporluluğunuzdan kimse zerre kadar şüphe duyamaz.Herkes sizin kadar Sivassporlu olsa şimdi neler olurdu neler..Yazılarınızın da hep bu tür olması lazım bence..Diğer yazılarınızdan farklı olmuş bu.Sizden beklediğim yazınızda şuanda olduğu gibi ya önerilerde bulunmanız yada yanlışları sorgulamanızdır..Olan şeyleri anlatmanız kimseye fayda sağlmaz zaten herkes ne olduğunu biliyor..[/B]
|
futboldan anlamayan çok adam var bi nail sertakan bi mustafa ateş bide ömer kaptan anlıyor futboldan sivaslı yorumcu olarak
|
[B]TUM ve kanfory Sylla Erman için değiştik ya halen çok sinirlenıyorum.şuan tum olsa daha ıyı olacaktık [/B]
|
[QUOTE=adres58;677400]O zaman gidin siz soyunun bu işe... Öyle yada böyle adam bal gibi haklarımızı savunuyor işte.. Devamlı taşlıyorsunuz ne zaman oturup bu ağacın meyvelerini yiyeceksiniz destekleyeceksiniz bilmiyorumki.. Ufak tefek harf hataları olur ne var bunda hepimiz yapıyoruz. Bu onun kalitesinemi yansır. Yapmayın arkadaşlar. Kimseyi beğenmiyorsunuz azcık işin olumlu taraflarını düşünün...[/QUOTE]
[B]Bunca zaman takım için hep olumlu dusunduk.ama bazen bağzı seylerın değişmesı gerek.yönetımden birilerı yada yeni kçşe yazarları gıbı.benım düşümcem ise sivasta daha ıyı yazarlarda war.Tek bır yazarın yorumlarına Kulak vermemek gerek.yanlış duşunuyorsam k.bakma bu benım şahsi düşüncem ;)[/B] |
[QUOTE=mucahitbaba58;677355][B]Bunlar hakem degil yunan tohumu[/B][/QUOTE]
ağzını öpiyim gardaş tam yunan :mad: |
Abdullah Yiğit güzel tespitlerde bulunmuş ve haklı. Sivasspor için düşünmüş taşınmış analizini yapmış.
Ukala ukala cevap vermek dalga geçmek gençliğe helede Sivas yiğidosna ve gençliğine hiç yakışmaz. Sen de düşünceni yeni konu açarak belirt. |
özellikle abdullah yılmaz bu adamdan hakem olmaz.....
|
bumudur :) budur:)
|
Bazı arkadaşlar öyle laflar ediyorlar ki sanki yıllarca köşe yazarlığı yapmış Sayın Abdullah Yiğti beğenmiyorlar.
Abdullah Yiğitin düşünceleine harfiyen katılıyorum.Verilmeyen yüzde yüz penaltılar verilseydi,Mehmet Topuz attığı yumruktan dolayı oyundan atılsaydı durum daha değişik olurdu. Yönetim kurulumuz acilen bir rapor yazıp yapılan bu haksızlıkları Futbol federasyonuna vermesi lazım sesini yükselten kulüpler işi götürüyor bu ne yazıkki ülkemizde geçerli bir kural oldu,bizde sesimizi yükseltelim derim. Birde iyi transferler istiyoruz imkanı olan yiğidolarda sivasspor ürünlerini alarak takıma maddi yönden destek olsunlar,Biz istiyoruzki maçlara bedava girelim bunu hangi takımın seyırcisi ister anlamış değilim.Selam ve saygılarımlar Cenabı Allah yar ve yardımcımız olsun. |
[B]hakem hataları her maçda olmuyor degil türkiye süper liginde oynayan takımların idarecileri olsun teknik patronları olsun takımlar hakkında yazan yazarlar olsun hep sürekli hakemi eleştirirler. hatayı kendilerinde aramak yerine tabiri caiz se trübünlere oynamayı tercih ederler sen yanlış transfer politikası izleyeceksin işe yarar topçuları gönderip yerine bank asyada oynayabilecek kapasitede olmayan topçuları getireceksin sonra da hakemlere suç bulacaksın efendi futbol oyununda hakem hatalarıda olacaktır nihayetinde hakemler de bir insan degilmidir sen önlemini almadıkdan sonra hakem ne yapsın sen gol attın da hakem mi saymadı başımızda ne dedigini bilmeyen basın sözcüsünden çok sokak kabadısına benzeyen işini bilmeyen bir futbol komitesi olmadıgı için hep böyle hataları kendi içimizde aramayayıp hataları düzeltme yoluna gitmeyip hatalarımızın sonuçlarını sebeblerini başka yerlerede arayıp dururuz[/B]
|
sırf yorum yapmak için yazmak insanın kalitesini gösterir. gerçekten bir konuda bilgin yoksa oku, yorum yapma, yapmaki adam sansınlar. burada boş boş yorum yapmakla, Sivas için birşeyler yapmak çok farklı şeyler arkadaşlar
|
herşey hakemde bitmiyor bizimkiler düzgün oynasın o ******** kaleye giren topuda çıkarak degilya bütün iş futbolcularda biter
|
Hakemlere yüklenmek ,gercekleri görmemek ve kabul etmemek demektir.Bugün icin puan durumuna bakmak bence yeterli.Ilk yarida ne ekildiyse o bicilmistir.Hakem hatalari her takima yapilmaktadir.Asil gercekler yapilan transferlerdeki fiyaskodur.Bunun sonucunda sahaya yansiyanlardir .Asil gercek bunlardir.Biz futbol oyniyamadik,futbolumuz kamu oyu tarafindan taktir topliyamadi.Hatta bizi düsecek takimlar arasinda görmeye basladilar.Hal böyle oluncada hakemlerin sanayisi olan sehirlere(Konya ,Eskisehir gibi)TAKIMLARA TARAFLI DAVRANMASI ,gayet normaldir.Bizi bekleyen en büyük tehlike,hakemler degil,sanayisi olan sehirlerdir.Gecen yil Konya ,politikacilari sayesinde süperlige cikmistir.Bunu sokaktaki Konya´li bile kabul etmistir.Biz sezon basi bu gercekleri göremedik ve gecen sezondan ders alamadik en büyük hatamiz bu.Ara transferlerle günü kurtarmaya ugrasacagiz bunda ne kadar basarili olabiliriz veya olacagiz zaman gösterecek.
|
türk hakemligi malesef yerlerde geziyor kişiliksiz palyoçalar
|
Abdullah Yiğit'in tesbiti duğru da doğru olmayan sahada gereken her yerde onlara gereken dersi veremeyen sivaslıların acizligidir sahada alkışlıyoruz centilmenizya:D
|
ben abdullah yigit in tespitine aynen katiliyorum arti ekleyeceklerimde var bu sivasspor dusmanligi federasyonda var iki senedir bunu caktirmadan yapmaya calisiyorlar
iki yil icerisinde sivasspor un dususe gecmesinde gizli ellerin yuzde doksan payinin oldugundan eminim bizi kume dusurmek istiyorlar eger birlik beraberlik icerisinde lobi faliyetlerimizi legal yollardan yapmazsak duserizde. ne futbolcu ne tenik heyet basarisizligi su bu hepsi palavra bir cok takimdan daha pahali kadromuz var sunu unutmayalimki sivasspor tarihinde hic bir zaman buyuk paralar harcanip transfer yapilmamistir bunu yapacak imkanlar da yok. oyleyse bizim yapmamiz gereken birlik beraberlik icerisinde her platformda hakkimizi aramaktir ,,benim nacizane bir tespitim var onuda soylemeden gecemeyecegim turkiyede sivasli olmak dunyada turk olmak gibi bisey tanimayan sevmiyor.. |
[QUOTE=fatih585858;677351]Abdullah Yiğit, hakemlerden çok takımımızı bekleyen en büyük tehlike ,Sedat vb. futbolcuların halen takımdan gönderilmemesi bir defada yönetimi eleştirde seni alkışlayalım.[/QUOTE]
tebrikler gozum bakalim bunun hakkinda bi yaziyi ne zaman okuma zevkine varacagim sabirsizlikla bu yaziyi bekliyorum benn:)) nedense yazarlar hep futbolcu hakem taraftar ucgeninde toplanmislar...her hafta istanbul takimlari basarili olsada olmasada yonetimi yonetim sekli elestirilirken sivas spor yazarlarida hakeme takmis gidiyor...hakeme taraftar takio taktigi kadar sen biraz kalemini trasla sivriltte yonetime dogru yonelt bakalim Abdullah Yigit... ne kadar yigitsin gorsunler... |
[B]son günlerde zatem sivas medyası olsun sivasspor yönetimi olsun taraftar ve hakemlere yüklenip duruyorlar sivas halkı takımına yeteri kadar destek vermediginden hayıflanırlar. bazı arkadaşlara göre millet işi gücü bırakmış sivassporun hakkını puanlarını çalmak için anlaşmışlar.. bunlar hep boş laf arkadaşın dedigi gibi abdullah bey birazda yönetimi eleştiren yazılar yazsın yönetimin artılarını eksilerini anlatsın artık taraftar ve hakeme suç bularak suçluluk psikolojisinden kurtulmaları lazım artık laf zamanı degil iş zamanı [/B]
|
Bir spor yazarı sadece hakemleri eleştirmez. Eleştirilmesi gereken herkes yerini alır onun yazılarında ama bizim basınımız tutturmuş hakem. Ahat Hoca Tv58de bunun sorunların üstünü örtmek, kendi eksiklerini görmemek olduğunu söylemişti, aynen katılıyorum buna.
|
[QUOTE=esrarengiz;678225]tebrikler gozum bakalim bunun hakkinda bi yaziyi ne zaman okuma zevkine varacagim sabirsizlikla bu yaziyi bekliyorum benn:)) nedense yazarlar hep futbolcu hakem taraftar ucgeninde toplanmislar...her hafta istanbul takimlari basarili olsada olmasada yonetimi yonetim sekli elestirilirken sivas spor yazarlarida hakeme takmis gidiyor...hakeme taraftar takio taktigi kadar sen biraz kalemini trasla sivriltte yonetime dogru yonelt bakalim Abdullah Yigit... ne kadar yigitsin gorsunler...[/QUOTE]
Taraftarın hakeme yüklenmesi hiç birşey ifade etmez burada bizim yazdıklarımızı ne Türkiye futbol federasyonu nede mhk okuyor ve bu itirazı dile getirecek kişiler gazetecilerdir onlarda bu işi yapmazlarsa sen burada nekadar yazarsan yaz kimse ne görücek nede bilicek. ama yönetimde eleştirilmelidir buna itirazım yok. |
selam haklısınız hakemlerin etkisi olduğu kadar hakemlerin yorumcuları da çok önemli ben haber türk gazetesindeki eski hakem olan yorumcusunun yorumlarını her maç sonrası okuyorum sivassporun yendiği veya beraber kaldığı maçta hakemleri aşırı derece yere vuruyor bu güne kadar sadece fener maçındaki hakemi eleştirdi onda da sivasspor yenilmişti haber türk gazetesindeki hakem yorumlarını okursanız gerçekleri göreceksiniz buda sivasspora çok kötü etki bırakıyor hakemler üzerinde
|
[QUOTE=SivasSpor.Com;677325][IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg[/IMG]
[B][B] Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi[/B][/B] Sivasspor'un ileride sıkıntı yaşamaması için ligin ikinci yarısına daha güçlü bir takımla girmesi şart. Çünkü ikinci yarıya bütün takımlar takviye yapmış,dolayısıyla da daha güçlü olarak gelecek. Sivasspor'un sıkıntı yaşamaması için sadece iyi takım kurması yetmez,hakem konusundada çalışma yapması gerekiyor. Geriye dönüp şöyle bir baktığımda Sivasspor aleyhine inanılmaz hakem hataları yapıldığını görüyorum. Bunlardan ilk aklıma gelen, Bursa ve Kayserispor maçlarında Cüneyt Çakır ince ince Sivasspor'u doğraması. Bursaspor'un gol atması için elinden gelen desteği gösteren Cüneyt Çakır,Kayserispor maçında da Sivasspor 1-0 öndeyken,Kayserili futbolcu Saida'nun üzerine basıp yükselerek gol atmış,Cüneyt Çakır'da bu golü vermişti.Bu gol bir anda dengeleri değiştirip Sivasspor'un sahadan farklı yenik ayrılmasına vesile olmuştu. Gaziantepspor maçında Sivasspor'lu Kadir'in kafayla attığı golü iptal eden Halis Özkahya Sivasspor'un iki puanını alıp götürürken,benzer olay Buca maçında yaşandı. Barış Şimşek,Sivassor lehine tartışması bile yapılmayacak bariz penaltıları es geçerek Sivasspor'un iki puanının daha gitmesine neden oldu. Son oynanan Fenerbahçe maçında ise Yunus Yıldırım önce Bekir'in topu eliyle kontrol edip kaleye vurduğu topa göz yumdu,sonra gole giden Mehmet Nas düşürüldü devam dedi.Asıl skandal kararı da Mehmet Topuz'un Ceyhun'a yumruk atmasına göz yummasıyla verdi. Yunus Yıldırım yumruk atan Mehmet Topuz'u eliyle itekleyip ayırdıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi oyunu devam ettirdi. Bütün bunları yaşadıktan sonra ikinci yarı için endişe duymamak mümkün değil. Hele hele Cüneyt Çakır,Yunus Yıldırım,Abdullah Yılmaz ve Barış Şimşek gibi hakemlerin yönettiği maçlarda Sivasspor kesinlikle dikkatli olmak zorunda. Onun için, Mecnun başkanın böyle hakemlere dur diyecek girişimlerde bulunması şart. Uzun lafın kısası,ikinci yarı için Sivasspor'un iyi bir takım kurması kadar,böyle hakemlere dur denilmesi de önemli.[/QUOTE] LÜTFEN KONU AÇMAK İÇİN KONU AÇMAYINIZ... Evet Takımımızın ligin ikinci yarısına daha güçlü girmesi gerekir ancak hakemler konusunda kesinlikle katılmıyorum..takımın güçlü olmadıktan sonra,futbolcular sahada formasını terletmedıkten sonra hakem sana penaltı verse kaç yazar...böyle verılecekse penaltılar ve bu ucuz penaltılarla takım bı yerlere gelcekse hiç gelmesın..biz iki sezon zirveye oynarken tum takım taraftarları helal olsun derdı bizlere alnımızın terıyle sahadan puanlarla ayrılırdık.çünkü rakıbı ıssırır,baskı kurar gerıye dussekte macı cevırırdık şuan taraftarın ve admının düşüncesine yazıkk..o donemlerde hakemler aleyhımıze de cok karar verdı hocamıza futbolcularımıza cezalar kesıldı ama ınancımız vardı yılmadık..lütfen önce düşünceleri degıstırelım.hakemlerle alınacak puan istemıyoruzz |
VALLA ABDULLAH ABİ TAKIM TOP OYNADIMI NE HAKEM NE BAŞKASI TAKIMIMIZA BİŞEY YAPABİLİR SEN BOŞ KALELERE GOL ATMA SON RA HAKEMDEN YAKIN KONYA MAÇI BİR ÖRNEK 10 KİŞİ MÜCADELE EETTİĞİMİZ BİR MAÇTA HEMDE HAKEMİN ÇOK KÖTÜ BİR YÖNETİMİNDE FUTBOLCU OLARAK KOŞAR MÜCADELE EDERSEN ALDIĞIN PARANIN HAKKINI VERİRSEN HİÇ BİR PROBLEM OLMAZ
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 00:22. |