![]() |
♦__Maç Anıları__♦
[B]Arkadaşlar bu bölümde gerek eski günlerdeki Sivassporumuzun maçlarında gerekse şu an veya hafta hafta maçlarda yaşadığımız ilginç olayları, anıları veya güzellikleri bu konu başlığı altında paylaşarak hoşça vakit geçirebileceğimizi düşündüm ve böyle bir konu açtım, yani kısacası maksat muhabbet...İlginç olaylar yaşayan veya anıları olan arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum, ilk olarak da ben birkaç şey yazıyorum:
♦Sivasspor 3.ligde sanırım terme veya pazarsporla oynuyor hava sıcak güneşli tabi o zamanlar bütün tribünler beton maça giriyoruz -bu arada bizim de maçlara yeni yeni gitmeye başladığımız dönemler-adamın biri kucağında yaklaşık 15-20 etliekmekle stada giriyor :) herkes şaşkın polis de öyle, bu ne beyefendi diyorlar, adam gayet rahat abi garnımız ac idare et aha şunu da siz bölüşün diyerek polislere de 2 tane uzatıyır ve geçiyor içeri :) ♦Bir keresinde de Cumhuriyet Kupası maçları için stada gittim maçlar beleş tabi, bi trt veriyor o zaman. Statta o kadar çok boş yer varken 2 adamın oturacak yer yüzünden dalaşmasına ve kavgasına şahit olmuştum :)[/B] |
Cevap: ♦__Maç Anıları__♦
Bence çok güzel bir konu olmuş. Çok teşekkürler... Ortaya çok güzel anılar çıkacak sanırım.
Ben yıllardır unutamadığım bir maç anımı anlatacağım. Hangi yıldı şimdi unuttum ama, en kısa zamanda arşivlerime bakıp tarih olarakta belirteceğim. O zamanlar 2. Ligde'yiz. Biz orta sıralarla düşme hattı arasında kanter içinde gidip gelirken Gaziantepspor şampiyonluğa oynuyor. Soğuk ve karlı bir pazar öğleninde kardeşimle bu maça gittik. İlk yarı 0-0, ikinci yarı soğukta oynanıyor, yerlerde, (o zaman oturulacak yerler beton) oturma yerlerinde kar var, ayaklarımız dondu ve maç halen 0-0. Artık dakikalar 85 oldu, kardeşim dedi ki; - "Bu maç böyle bitecek hadi biz çıkalım da belki Sivasspor gol atar" Bende istemeye istemeye çıkalım dedim. Tam çıkış kapısına geldik stad yıkıldı sandık. Dak.87 ve bizde (sanırım) Ömer vardı gol atmış, henüz kapıdan çıkmadan tekrar içeri fırladık, golü göreceğiz ya. Bize o anda sanki Tv'de olduğu gibi tekrarı varmış gibi geldi. Bende kardeşimde ağlıyoruz ama artık sevinçten mi? golü görememekten mi? yoksa o kadar bekleyipte sinirlerin gerilmesinden mi nedir bilemedik ama o galibiyeti yıllardır unutamadım. Bu maçın tarihini ve detaylarını yine burada paylaşacağım. Bende Sivasspor'un 1967 yılından beri yapmış olduğu tüm liglerin arşivi var. AYK |
[B]Sivasspor un Super Lige Yukseldigi Yil Denizlispor Macinda Kale Arkasinda Kaleci SULEYMANOYA Biri Bagiriyo LAAAAA GARAAAAA GAFANA KOMURMU CALDILAR LAAAAAA Diye O Gun Bu Gun Agzima Takilmistir LAA GARA GAFANA KOMURMU CALDILAR LA :)[/B]
|
[B]-[/B] Trabzon'u 3-0 yendiğimiz maçtı. Stada biletsiz giren çok fazla kişi vardı. Merdiven boşlukları tamamen dolu, boş yer yoktu stadda. Küçük boylu sarışın bir güvenlikçi merdivenleri boşaltın diye bağırıyor çağırıyor hiç takan yok adamı. Sonra gidiyor bir güvenlikçiyi çağırıyor. Uzun boylu kalıplı bir adam. Adamı görür görmez merdivende toz bile kalmamıştı.
|
Çok güzel bir konu teşekkürler HAYALKAFE....
Ayrıca (izmirliyiğido) abimin dediği gibi tam senesini bende hatırlayamıyorum ama biz 2. ligdeyiz çok iyi bir başlangıç yapmış ve o dönemki 2 puanlı sistemde 4 maçta 7 puan alarak haftanın takımı olmuştuk. O hafta içerde Petrolofisi ile oynuyoruz. Yanımda Faruk abi var (Postanede çalışırdı çok zeki ama biraz sıyırtıkdı) maça çok iyi başlamış atak oynuyorduk. ama sağolsun İsmail abi (Cin İsmail) bi ofsayt taktiği icat etmiş ve kontra topla gol yemiştik. Stadda çıt yok yanımdan bir ses yükseldi... DOLMAYA GIZARTMAYA BİBEEERRR.... Hiç unutmam o maçı... |
Bir anımı daha paylaşayım.
Kara günler yaşadığımız yıllardan biri... Amatöre düşmüşüz, içimiz kan ağlıyor. Sene 1983-84 sezonu. Ligin en efe takımı biz. Yıllarca 2. Ligde mücadele etmişiz, düşe düşe 3.Lige oradan da Amatöre düşmüşüz. Hakketmediğimiz bir yerdeyiz. Pazarsporlar, Şair Zinnisporlar, Hopasporlar, Erzincansporlar vsler var. Sahamızda Gümüşhane Şair Zihni Spor ile oynuyoruz. İsme ve takımlara bakarmısınız? Neyse bu takım bize göre çerez. Maç 4-0 olmuş. Maçın son 15 dakikası. Bizde Tamer diye bıçkın bir orta saha oyuncusu var. Topu tam taç çizgisine yakın (bizim oturduğumuz yere yakın) yerde orta saha çizgisinin üzerinde aldı. Daha 1 adım atmıştı ki, tribünden biri aynen şöyle bağırdı; - "La Tameerrr, vur la vur, gol olur" Tamer'de yaradana sığındı orta sahadan bir şut attı top kalecinin elleriyle üst direğin arasından geçip muhteşem bir gol oldu. Tamer yere oturdu ellerini birbirne vuarark gülüyor. Kendisi bile inanamadı. Ve o maçı 5-0 kazandık.. AYK |
[B]ßenimde Aklımda Kalan Bülent Uygun Doneminde :D 3 Tane Adam Bülent Uygun Roportaj Verirken .. BÜLENT BAŞKANN :D gerisini Biliosunuz Zaten :D Hala Aklımda o olay unutamadım [/B]
|
selam arkadaslar sizlere bir animi paylasayim sene 2007 ilk haftalari olsa gerek istanbul buyuksehir bld ile oynuyoruz yaz aylari bende sivasta tatildeyim ben kardesim ve kuzenim maca gittik giriste izdiham var tabi yaz ayi sezonun ilk maci olsa gerek maca on dakika gec girebildik biz sirada beklerken stat inledi m yildiz atmis 5 dakikada neyse girdik sivas cok ustun oynuyor biz eski aciktayiz sayisiz gol kacirdik macin 88 dakikasinda ibb ilk ciddi ataginda golu atti 1 1 oldu kahrolduk tabi santra yapildi sivas atak yapti kale onunde karambolde bizim bir afrikali vardi defanstaydi belki diallo olabilir golu atti o kadar sevindikki stattan mevlanaya kadar bagirmistim cok mac izledim ama bu maci hic unutamam..
|
Bir anı da benden;yılını tam hatırlamıyorum Sivasspor 3. ligde şampiyonluk mücadelesi veriyor..Rakibimiz HOPA..Maçın son dakikaları rakip 2-1 önde ..Herkes çok gergin,çünkü bu maç belki de 2. ligin anahtarı olacak..Maçın son dakikalarıydı galiba sağ kanattan Abdullah (Apo) ileri çıktı topun dibine doğru vurdu amacı arkdaşlarına güzel bir orta atmaktı ama hava o kadar rüzgarlıydı ki top rüzgarında etkisiyle bir an da yön değişltirip hızlandı ve kalecinin üzerinden doksana takıldı..Maç 2-2 olmuştu..Bütün stat ayağa kalkmıştı herkes sevinç içindeydi daha sonra son dakika da 1 gol daha atıp maçı 3-2 kazandık ve o maç sayesinde 2. lige çıktık...O maçın sonunda yaşadığım sevinci hiçbir zaman unutmadım..
|
[QUOTE=izmirliyigido;689082]Bence çok güzel bir konu olmuş. Çok teşekkürler... Ortaya çok güzel anılar çıkacak sanırım.
Ben yıllardır unutamadığım bir maç anımı anlatacağım. Hangi yıldı şimdi unuttum ama, en kısa zamanda arşivlerime bakıp tarih olarakta belirteceğim. O zamanlar 2. Ligde'yiz. Biz orta sıralarla düşme hattı arasında kanter içinde gidip gelirken Gaziantepspor şampiyonluğa oynuyor. Soğuk ve karlı bir pazar öğleninde kardeşimle bu maça gittik. İlk yarı 0-0, ikinci yarı soğukta oynanıyor, yerlerde, (o zaman oturulacak yerler beton) oturma yerlerinde kar var, ayaklarımız dondu ve maç halen 0-0. Artık dakikalar 85 oldu, kardeşim dedi ki; - "Bu maç böyle bitecek hadi biz çıkalım da belki Sivasspor gol atar" Bende istemeye istemeye çıkalım dedim. Tam çıkış kapısına geldik stad yıkıldı sandık. Dak.87 ve bizde (sanırım) Ömer vardı gol atmış, henüz kapıdan çıkmadan tekrar içeri fırladık, golü göreceğiz ya. Bize o anda sanki Tv'de olduğu gibi tekrarı varmış gibi geldi. Bende kardeşimde ağlıyoruz ama artık sevinçten mi? golü görememekten mi? yoksa o kadar bekleyipte sinirlerin gerilmesinden mi nedir bilemedik ama o galibiyeti yıllardır unutamadım. Bu maçın tarihini ve detaylarını yine burada paylaşacağım. Bende Sivasspor'un 1967 yılından beri yapmış olduğu tüm liglerin arşivi var. AYK[/QUOTE] Buldum, 1984-85 sezonu 18.Hafta maçı. Golü Dakika 87'de Ömer atmış. Gaziantepspor o sene 1. Lige çıkarken biz son haftalarda aldığımız galibiyetlerle ve averajla aynı puanlı Elazığspor'u geçip ligde kalmıştık. AYK |
ankarasporun son kez ligde olduğu sezon deplasmanda asaş stadındaki maçın öncesinde yaşadığım bir anıyı paylaşmak istiyorum. bilet sırasındaydık ve önümüzde sivastan gelen bir kafile var, hemşerim yanaştı büfeye kaç para olduğunu sordu -tabi o zaman biletler promosyon 50 kuruş- cevabı alınca ooo dayı simit parasıymış ver 15-20 tane dedi :D:D:D
|
2007 yılında Diallo'nun 90+4'te gol atıp İBB'yi 2-1 yendiğimiz maçtı..
-Arkadaş izdihamdan dolayı içeriye 8.dakikada girmişti dolayısıyla 5.dakikada Mehmet'in attığı golü göremedi. -Benim WC'ye gitmem gerek deyip,gitti ve İBB'nin attığı golü göremedi. -90+3'te "Daha da gol olmaz" deyip arkasını dönüp giderken Diallo 90+4'te golü attı,onu da göremedi. Maça gidip hiçbir golü göremeyen göremeyen nadir insanalrdan olduğu için fena dalga geçmiş idik kendisi ile.:) |
[QUOTE=izmirliyigido;689088]Bir anımı daha paylaşayım.
Kara günler yaşadığımız yıllardan biri... Amatöre düşmüşüz, içimiz kan ağlıyor. Sene 1983-84 sezonu. Ligin en efe takımı biz. Yıllarca 2. Ligde mücadele etmişiz, düşe düşe 3.Lige oradan da Amatöre düşmüşüz. Hakketmediğimiz bir yerdeyiz. Pazarsporlar, Şair Zinnisporlar, Hopasporlar, Erzincansporlar vsler var. Sahamızda Gümüşhane Şair Zihni Spor ile oynuyoruz. İsme ve takımlara bakarmısınız? Neyse bu takım bize göre çerez. Maç 4-0 olmuş. Maçın son 15 dakikası. Bizde Tamer diye bıçkın bir orta saha oyuncusu var. Topu tam taç çizgisine yakın (bizim oturduğumuz yere yakın) yerde orta saha çizgisinin üzerinde aldı. Daha 1 adım atmıştı ki, tribünden biri aynen şöyle bağırdı; - "La Tameerrr, vur la vur, gol olur" Tamer'de yaradana sığındı orta sahadan bir şut attı top kalecinin elleriyle üst direğin arasından geçip muhteşem bir gol oldu. Tamer yere oturdu ellerini birbirne vuarark gülüyor. Kendisi bile inanamadı. Ve o maçı 5-0 kazandık.. AYK[/QUOTE] O Tamerin (cezalı yada sakattı sanırım ) bir ayva yiyişi vardı tribünde ayvadan mı soğUsam senden mi Tamer hala karar vermedim ;) |
[QUOTE=eyuphulagu;689091]Bir anı da benden;yılını tam hatırlamıyorum Sivasspor 3. ligde şampiyonluk mücadelesi veriyor..Rakibimiz HOPA..Maçın son dakikaları rakip 2-1 önde ..Herkes çok gergin,çünkü bu maç belki de 2. ligin anahtarı olacak..Maçın son dakikalarıydı galiba sağ kanattan Abdullah (Apo) ileri çıktı topun dibine doğru vurdu amacı arkdaşlarına güzel bir orta atmaktı ama hava o kadar rüzgarlıydı ki top rüzgarında etkisiyle bir an da yön değişltirip hızlandı ve kalecinin üzerinden doksana takıldı..Maç 2-2 olmuştu..Bütün stat ayağa kalkmıştı herkes sevinç içindeydi daha sonra son dakika da 1 gol daha atıp maçı 3-2 kazandık ve o maç sayesinde 2. lige çıktık...O maçın sonunda yaşadığım sevinci hiçbir zaman unutmadım..[/QUOTE]
Özür dileyerek küçük bir düzeltme yapayım. O maç Ünyespor maçı olmasın. Çünkü o sene bizim grubumuzda Hopaspor yoktu. AYK |
[QUOTE=izmirliyigido;689099]Özür dileyerek küçük bir düzeltme yapayım. O maç Ünyespor maçı olmasın. Çünkü o sene bizim grubumuzda Hopaspor yoktu.
AYK[/QUOTE] abi o maç ünye macıydı evet 3-2 bitmişti aynen. hatta o aralar şansal erman cok meshurdu ikisi de sivasa sivassporu ve taraftarını gormeye gelmişti :) gollerimizi de muharrem turgay ve bombacı halil atmıstı mactaydım ben de :) |
70-80'li kuşak bilir, Sivasspor-Keçiörengücü maçı vardı.
Karlı kaplı sahada, buz zeminde oynandı maç. Stad tam doluydu. Keçiörengücünde başta Nazmi olmak üzere birçok yıldız vardı. Bizim hocamız Erdoğan Gürhan'dı. İlk yarının son maçıydı. Başlarda 0-1 öne geçtiler. Sonra 1-1 yaptık. 67.dk sanırım 2-1 yaptık. Son 25 dakika ölüp ölüp dirildik tüm yiğidolar ... Ama yenmeyi başardık. Sonra maçın hakemi alınmış diye Keçiörengücü çok yaygara yaptı ama sonuç alamadılar. TFF Başkanı Halim Çorbacı idi. Fakat 2.yarı her zamanki gibi Keçiörengücü ligi aldı götürdü. Sezonu 2.bitirmiştik. O sene 2.olunca uzun süre toparlanamadık. Kotu gunler geçirdik. O seneki takımımız çok iyiydi fakat rakip çok daha iyi çıktı. Aynı takım 2.ligdede şampiyonluğu kıl payı kaçırdı. O maçı asla unutamam ... |
[QUOTE=izmirliyigido;689099]Özür dileyerek küçük bir düzeltme yapayım. O maç Ünyespor maçı olmasın. Çünkü o sene bizim grubumuzda Hopaspor yoktu.[/QUOTE]
O maçı statta izlediğim için o maçın Hopa maçı olduğunu çok iyi hatırlıyorum..O yıl grubumuzda Trabzonspor 3.lig takımı da vardı galiba..Trabzonsporu burada 2-1 yenmiş orada 4-1 yenilmiştik..Trabzonspor grubu 1. biz 2. olarak bitirmiştik..Bahsettiğim maçta golü atanlardan biri Abdullah Kasap namı değer Apo atmıştı...Apo sivassporun eski kaptanlarından Kadı lakaplı Hikmet Kasap'ın da kardeşi;bilmem anlatabildim mi?Bu konuda Abdullah YİĞİT ten de yardım alabiliriz diye düşünüyorum...Ünye eğer yanlış hatırlamıyorsam bizim grupta değildi..Siz başka bir yıldan bahsediyorsunuz..Ben başka bir maçtan bahsediyorum...Bilmem anlatabildim mi? |
Arkadaslar bu mac larin hepsinde vardim. hatta her zaman anlatirim hopa macinda statda yer yoktu ,tel örgülerin önüne diz cöküp seyretmistik ne seyirci vardi o gün. O Tokat macinda 4 mevsimi bir arada yasamistik kar ,yagmur falan. ! 1 -0 yenildigimiz p. ofisi macinda hocam spor toto m yatti diye bir bagirdim herkes bana bakmisti. Bir ani da benden 2.ligdeyiz kötü gidiyoruz, rakip elazig 1.o. öndeyiz sonra 2. golü yedik ,g,birliginden gelen dr.resit vardi .santraya topu koydu bir vurdu gol oldu ve mac 2-2 bitmisti, bu golü hic unutmam.sevgi ve saygilar, daha cok anilarimiz var.kacakmi girmedik ,aba benide yanina al ,diyemi yalvarmadik.sonra biz büyüdük her maca gittigimde 1. 2 tan´e cocuk alirdik yanimiza, bu bir sevda sivas ve sivasspor hastaligi.Allah yar ve yardimcimiz olsun.
|
3.ligdeyiz kars gölespor ile oynuyoruz biz oynadik onlarin 2 numarasi ceza sahasinin disindan bir vurdu adam catala takdi. Kalecimiz namideger kor sebo sonra sormuslar o golü nasil yedin diye sebo ya , yav ben o tppu kus sandim demis ve 1-0 yenilmistik sivasta
|
arkadaşlar bir anıda benden.sezon olarak sanırım 2007-2008 sezonu ve rakibimiz trabzonspordu.İlk yarıdaki maçta ayman ve balili ile olan olaylar ve sonrasındaki taraftarların küfürleri beni çok germişti.Ve beklediğim gün geldi çattı trabzonspor sivasa gelmişti,hava -28 derece dondurucu soğuk ben biletimi almış ve maçın başlama saatini bekliyordum 2 kazak bi hırka bi mont (alttan eşorfman) 3 çift çorap eldiven atkı bere ve botlarım...soğuğa meydan okuyacak bir savaşçı gibi gittim stada:)ama inanılmaz bir soğuk vardı yinede pes etmedim trabzonlulara yakın olayım diye havuz kale arkasından almıştım biletimi (normalde gardan izlerim hep:))trabzonlu taraftarlara sataşsakta nafile hepsi soğuktan tutulmuş öylece duruyorlardı:) ve maçı kazanmıştık o maçı kazanmamızı bir ömür unutamıyorum eve geldiğimde içimde huzur ve büyük bir mutluluk vardı:) okuyan herkese teşekkür ederim....
|
[QUOTE=_DeReBeYi_;689084][B]Sivasspor un Super Lige Yukseldigi Yil Denizlispor Macinda Kale Arkasinda Kaleci SULEYMANOYA Biri Bagiriyo LAAAAA GARAAAAA GAFANA KOMURMU CALDILAR LAAAAAA Diye O Gun Bu Gun Agzima Takilmistir LAA GARA GAFANA KOMURMU CALDILAR LA :)[/B][/QUOTE]
adam hayatinda hic zenci gormemis, la garaaaa hemi |
[QUOTE=MeD_Turc;689119]adam hayatinda hic zenci gormemis, la garaaaa hemi[/QUOTE]
[B]Lige Yeni Cıkmısız ilk STADA Gordu Heralde Zenci Birisini :))) 6 Ay Gulduydum Bu Lafa LAAAA GARAAA GAFANA KOMURMU CALDILAR LAAA :)[/B] [B]Senin Bi Anin Yokmu Her Geldigin Macta Ya Berabere Kaldik Yada Yenildik Bi Anderlecht Macini Kazandik Oda Malum :)[/B] |
[QUOTE=eyuphulagu;689091]Bir anı da benden;yılını tam hatırlamıyorum Sivasspor 3. ligde şampiyonluk mücadelesi veriyor..Rakibimiz HOPA..Maçın son dakikaları rakip 2-1 önde ..Herkes çok gergin,çünkü bu maç belki de 2. ligin anahtarı olacak..Maçın son dakikalarıydı galiba sağ kanattan Abdullah (Apo) ileri çıktı topun dibine doğru vurdu amacı arkdaşlarına güzel bir orta atmaktı ama hava o kadar rüzgarlıydı ki top rüzgarında etkisiyle bir an da yön değişltirip hızlandı ve kalecinin üzerinden doksana takıldı..Maç 2-2 olmuştu..Bütün stat ayağa kalkmıştı herkes sevinç içindeydi daha sonra son dakika da 1 gol daha atıp maçı 3-2 kazandık ve o maç sayesinde 2. lige çıktık...O maçın sonunda yaşadığım sevinci hiçbir zaman unutmadım..[/QUOTE]
[QUOTE=eyuphulagu;689107][QUOTE=izmirliyigido;689099]Özür dileyerek küçük bir düzeltme yapayım. O maç Ünyespor maçı olmasın. Çünkü o sene bizim grubumuzda Hopaspor yoktu.[/QUOTE] O maçı statta izlediğim için o maçın Hopa maçı olduğunu çok iyi hatırlıyorum..O yıl grubumuzda Trabzonspor 3.lig takımı da vardı galiba..Trabzonsporu burada 2-1 yenmiş orada 4-1 yenilmiştik..Trabzonspor grubu 1. biz 2. olarak bitirmiştik..Bahsettiğim maçta golü atanlardan biri Abdullah Kasap namı değer Apo atmıştı...Apo sivassporun eski kaptanlarından Kadı lakaplı Hikmet Kasap'ın da kardeşi;bilmem anlatabildim mi?Bu konuda Abdullah YİĞİT ten de yardım alabiliriz diye düşünüyorum...Ünye eğer yanlış hatırlamıyorsam bizim grupta değildi..Siz başka bir yıldan bahsediyorsunuz..Ben başka bir maçtan bahsediyorum...Bilmem anlatabildim mi?[/QUOTE] O zaman şöyle düzeltme yapalım. Yanlış anlama kardeşim niyetim seni haksız çıkartmak veya başka bir sebep değil. Amacım doğru olan bir tek doğruyu herkese ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak olduğu için bunları yazıyorum. Hatıralar zamanla bizi yanıltabilir ama yazıtlar hep doğru kalır. Senin dediğin o maç 3.Ligde iken değil 1983-84 Sezonunda Amatör Ligde mücadele ettiğimiz ve 2.Kademe maçlarında Trabzonspor Amatör'ün Şampiyon olupta Profesyonel Ligler Statüsü gereği o zamanlar Profesyonel Liglerde 2 tane aynı isimde takım oynayamayacağı için çıkmayıpta bizim 3. Lig'e çıktığımız maçtı. Ve o maçı da Artvin Hopaspor maçını da 2-1 almıştık. Doğru diyorsun benim dediğim maçta farklı tarihte ki, 1998-99 Sezonun da 3. Ligde Şampiyon olduğumuz maçta Ünyaspor'u son 3. hafta da sahamızda 3-2 yenmiştik. Sen 3. Ligde Şampiyon olduk deyince ben bunu anladım. Senin dediğin Amatörde ki yıllarımızdı. Zaten pek yakında Sivasspor'un bugüne 2.Ligde, 3.Ligde, Amatör de, Yükselme Grubun da, 1. Ligde ve Süper Ligde oynadığı toplam 1380'e yakın tüm maçları, golleri, skorları, tarihleri, Teknik Direktörleri vs vs vs herşeyiyle SİTEMİZDE paylaşacağım. Bunun altyapısını hazırlıyoruz. Abdullah YİĞİT kardeşime de saygılarımla tabiki onunda arşivi vardır ama bende ki arşivin kimsede olacağını tahmin etmiyorum. Selam ve sevgilerimle kardeşim. AYK |
Bi anıda Benden Gerçi anı Çokta :) 2. Ligin Son maçı Şampiyonluk maçımız Maç sonu sivasta bayram havası desen fazlasıyla yeridir. Stadyumdan Meydana kadar otobüsün önünde yürüyerek şampiyonluk şarkıları söylerek gelmişiz hava felaket yağmurlu yanlış hatırlamıyorsam. Ogünde maaşı almışım tam olarak fiyat hatırlamıyorum ama yaklaşık 300-350 tl olması lazım meydana geldik eski havuz var o zaman kenarına çıktım bağırıyorum boğazım yırtılana kadar kırmızım beyazım sivasım diye o arada bi izdiham neymiş dev bayrak açılacak arkadaş bana bir vurdu kendimi havuzun içinde buldum hemen oradan havuzun ortasındaki betona ama sırılsıklamım cepte telefon para cüzdan gani gece eve bi gittim paralarda atatürk yok telefonun ekran yok en çok üzüldüğüm o zaman sevgilimin resmi yırtılmıştı ama sivassporum en değerli varlığım şampiyon olmuş benim için en büyük en güzel gün o gündü ahh eskiler ah..
|
Yine Yakınlardan Bi anı Olsun Bu sezonun ilk yarısında oynanan Gayseri maçındayız maç başında açmışız pankartı HANIMIN ÇİFTLİĞİNDEYİZ diye dk 90 maç olmuş 4-1 kapalı kale bağırıyor YİĞİDONUN SUÇU NE arkadaşlarla dışarı çktık ama bende fena halde bi sinir tam dışarı çıktık simitçi bağırıyor " abi dördü bir lira " Tamamen kafayı yemiştim o zaman :)
|
belkide türkiye ve dünya liglerinin en ilginç cezasını sivasspor almıştı. 3. ligdeyiz vesivasspor şampiyonluk maçı için çubuk sporla oynamaya ankaraya gidiyor .şampiyonluktaki rakibimiz yanılmıyorsam çorumsporda tokatta maç yapıyor.çorumspor-tokatspor maçında olaylar çıkıyor sivasspor 5 maç saha kapatma cezası alıyor. ve sonraki sezon evimizde oynayacagımız 5 maçımızı başka bi sahada oynuyoruz
|
2.lig a katagorisinin ilk yada ikinci yılıydı lise ye gidiyoduk o zaman izmirspor şampiyonluğa oynuyordu okullarda ücretsiz otobüs kaldırıyor bizlerde 2 hafta da bi maça gidiyoduk beleşten tabiki sıra sivasspor maçına denk gelmişti bu maç kaçmazdı tabi o gün hava çok karışık maç alsancak stadında gönül sivasspor tarafına girmek isterdi ama zaten izmirspor taraftarını oluşturan öğrencilerin çoğu sivaslıydı biz stada girdik açık tribüne hava yağışlı olduğundan kapalı tribüne alıyolardı tam o sırada izmirspordan reşit golü attı ve 1-0 yenik duruma düştük tabi biz sevinemiyoz sivassporumuz golü yemişti taki ikinci yarı başlayana kadar ikinci yarı başladığında sivasspor rüzgarı fırtınayı yağmuru arkasına almıştı sanki saat daha öğlen 3 gibi hava karardı stadın ışıkları yanmıştı maçı 2-1 yenmişti (sivasspor balkon tarafında bulunan yaklaşık 100 yada 150 seyircimiz vardı hava şartlarına rağmen hiçbir koruma yok) kaleci degaj kullanıyodu orta sahadan geri kendisne geliyodu bende o maçı hiç unutamam...
|
2000 yılında 2.lig yükselme gruba çıkmıştık ilk maçımız altay laydı tabi ben sivasspor maçına odaklanmışım maç pazar günü saat 12:00 da trt de veriyo ben gidecem diyom maça babamgil nidecen diyolar tabi abim ben kardeşim ve de mahalleden iki arkadaş stadın yolunu tuttuk alsancak stadına vardığımızda babamdan peşimizden gelmişti bişey olur diye alsancak balkon tribünü ne girmiştik maç biletleri 3,00 tl idi o zamanlar şimdi 5,00 tl aradan 10 yıl geçmiş sivasspor taraftarı full doldurmuştu maç 0-0 bitmişti....
|
[QUOTE=izmirliyiğido35;689138]2.lig a katagorisinin ilk yada ikinci yılıydı lise ye gidiyoduk o zaman izmirspor şampiyonluğa oynuyordu okullarda ücretsiz otobüs kaldırıyor bizlerde 2 hafta da bi maça gidiyoduk beleşten tabiki sıra sivasspor maçına denk gelmişti bu maç kaçmazdı tabi o gün hava çok karışık maç alsancak stadında gönül sivasspor tarafına girmek isterdi ama zaten izmirspor taraftarını oluşturan öğrencilerin çoğu sivaslıydı biz stada girdik açık tribüne hava yağışlı olduğundan kapalı tribüne alıyolardı tam o sırada izmirspordan reşit golü attı ve 1-0 yenik duruma düştük tabi biz sevinemiyoz sivassporumuz golü yemişti taki ikinci yarı başlayana kadar ikinci yarı başladığında sivasspor rüzgarı fırtınayı yağmuru arkasına almıştı sanki saat daha öğlen 3 gibi hava karardı stadın ışıkları yanmıştı maçı 2-1 yenmişti (sivasspor balkon tarafında bulunan yaklaşık 100 yada 150 seyircimiz vardı hava şartlarına rağmen hiçbir koruma yok) kaleci degaj kullanıyodu orta sahadan geri kendisne geliyodu bende o maçı hiç unutamam...[/QUOTE]
Evet bende o maçtaydım. Hava müthiş yağmurlu idi kızım ve yeğenimle beraber Sivasspor bayrağının altında maçı izledik ama bir yağmur, bir fırtına.... Sırılsıklam olduk ama 80. dakika da Mehmet Yener ve 87.dakika da Emin'in golleriyle 2-1 yenince her türlü sıkıntı unutulmuştu. AYK |
ilk deplasman maçına gidişimi hiç unutamıyorum.turhal maçı.henüz lisede ögrenciyiz o zamanlar cepte dogru düzgün para yok ama içimiz sivasspor aşkıyla yanıyor.maç sabahı gittim çarşıya belediye çarşısının önünde pejo münibüsler dizilmiş dolan gidiyor sorduk kaça götürüyon abi diye fiyatı şu an hatırlamıyom ama benim cepteki paradan fazlaydı.çıkardım cepten bozuklukları bi daha saydım yok yetmiyo abi dedim şöföre bütün param bu benide götürün mü.sagolsun geç otur dedi.oturdum pejo dolmuşa ama sanki uçakla gidiyorum uçuyoyorum heyacandan cepte yok bir kuruş para maç bileti nasıl alacam ne yiyecem hiç bi şey umrumda degil dolmuşa bindikya.neyse turhala indik gittik stada parası olanlar bilet almaya sıraya girdi ama bilet bitmiş tokattan bilet gelecekmiş millet bekliyo sırada bizde giriş kapısının önünde bekliyoz ne olacaksa sanki derken bir grup sivaslı bagıra çagıra geldi küfür ediyolar bilet yok diye maç başlaması yaklaşıyor.kapıdada bir tane bilet kesen adam bide gece bekçisi şu kahverengi giysililerden olan polis falan yok.kalabalıgı görünce adamlar tırstı galiba susun da girin içeri dediler tabii bende daldım içeriye girdik portatif tribünlerde ayakta izledik maçı ve 2-0 kazandık maç bitti .karnım çok acıkmıştı ama para yok mecburen eve gidene kadar sabrettik.o 2 saatlik yolhiç bitmemişti
|
buda ilk maça gidişimle ilgili.muhtemelen ilk yada ortaokuldayım.bizim ev şimdiki vali konagının orda etembeyin parkının yanunda.öndeki caddeden gelin arabaları paşa fabrikasına giderler günlerden pazar bi sürü dügün var bizimde gelin arabasının önünü kesme ekibimiz tabi ki.neyse o gün şanslı günümüzdü iyi para yaptık sıra paraları harcamaya geldi.6 -7 kişiyiz mahalledeki arkadaşlar sinemaya gidecez yalçın sinemasına 3 filim birden devamlı matina.baktık filimleri begenmedik yıldız sinemasına bakmaya gidiyoruz yolda yanımızdan bi taksi geçti kırmızı beyaz bayraklarla süslenmiş bagırıyolar sivasspor falan diye.anladıkki maç var dedim hadi oglum sinemayı boşverin maça gidelim hem bi biletle iki kişi gireriz kalan parayıda harcarız daha çocuguz.arkadaşları ikna ettim ve gittik maça önce kapıdaki adama sorduk pazarlık yaptık abi 7 kişiye 3 bilet alsak olurmu.adam tamam dedi.zaten taraftarın çogu koca koca adamlar beleş girerken 7 tane çocuga 3 bilet çok bile.neyse 3 bilet aldık kalan paraya baktık biraz var ordan baktık köfteci var girişin orda .hiç unutmuyorum 2 tane tam düremeç aldık.çekildik kenara açtık ve 2 ekmegi 7 ye böldük içindekileri paylaştık pek adil olmadı ama bu paylaşım hakkımıza düşeni ööle bi yedikki aç kurtlar gibi..girişte kenardaki çeşmelerden suyumuzuda içtik ve içeri girdik hangi maçtı sonuç ne oldu hiçbirini hatırlamıyorum ama artık bu maçtan sonra devamlı maçlara gider olmuştuk
|
buda ilk hatırladıgım maç.yine orta okul yılları falan harçlıkları hafta boyunca biriktiriyorumki hafta sonu maça gidecem.bi kaç hafta biriktirdik ve bilet parasına ulaştık.ilk maça gidecegim artık.neyse pazar oldu gittim stada aldım biletimi maç giresunspor maçı giresun açık ara farkla lider bizde ikinciyiz.maç 1-1- bitti ve o sene giresun 2 lige çıkmıştı bizdeki şampiyonluk hevesleride sonraki yıllar a kalmıştı
|
m.yıldızın runjeye 30 küsür metreden kafayla atdıgı gol manisanin 7 haftalık galibiyet serisine son verdigimiz ve sırıl sıklam oldugumuz maç ve gsyi turkiye kupasi yarı final maçında penaltılarla saf dışı bıraktıgımız maç:)o penalti atıslarnda kalpten gidecem diye cok korkmustm:D bu maclar unutulmazlarm arasındaki ilk sıralarda yer alanlar.
|
ve artık üniverste ögrencisiyiz antalyada okuyorum . darıca gençlerbirligi sivasspor maçı.var hafta sonu.gebzede maç.sivasspor maçı oldummu dürtüyorlar sanki maça git diye sınav falan yok ortam uygun maça gitmek için hemen bir plan yaptım aradım evi dedim istanbuldan bi kitap almam lazım istanbula gidecem para yollayın.iş kitap olursa hiç para olmazmı hemen geldi para gittim istanbula .maçı 2-1 kazandık ve döndüm tekrar antalyaya
|
sivasspor süper lige çıktı çıkalı kombine alırım ama 3 ligdeki o parasız pulsuz aç karına izledigimiz maçlar hem daha heyecanlıydı hemde taraftar daha istekli ve coşkuluydu.deplasmana gittigimiz ilçelerde bayram ederdi esnaf.maç biletleri hemen 5 katına satılmaya başlardı sivasspor taraftarına.taraftar o zamanki adıyla birinci lig hayalleriyle yanıp tutuşurdu.ve yaşlı amcalar derlerdiki 'ölmeden şu sivassporun birinci lige çıktıgını bi görsem başka bi şey istemiyorum tek bi sefer bile çıksında hemen geri düşsün'çok şükür bu günlere geldik kimsenin hayal edemeyecegi başarılar yakaladık şampiyonlar liginde ön eleme oynadık uefa intertoto ne varsa gittik avrupa kupalarına.ama taraftar artık istekli ve coşkulu degiller.insan hasret kaldıgı şeye olan ilgisi kavuşunca bitermişya bizimkide böyle oldu galiba.
|
[QUOTE=HAYALKAFE;689078][B]Arkadaşlar bu bölümde gerek eski günlerdeki Sivassporumuzun maçlarında gerekse şu an veya hafta hafta maçlarda yaşadığımız ilginç olayları, anıları veya güzellikleri bu konu başlığı altında paylaşarak hoşça vakit geçirebileceğimizi düşündüm ve böyle bir konu açtım, yani kısacası maksat muhabbet...İlginç olaylar yaşayan veya anıları olan arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum, [/B][/QUOTE]
hayalkafe teşekkür edrim bu konuyu açtıgın için beni tekrar eski günlere götürdün yazarkan kah duygulandım gözlerim doldu kah gülümsedim ve o anları tekrar yaşadım.her şeye ragmen iyikide yaşamışım bunları ve daha yazmadıgım onlarca anılarımı |
[QUOTE=izmirliyigido;689129]O zaman şöyle düzeltme yapalım. Yanlış anlama kardeşim niyetim seni haksız çıkartmak veya başka bir sebep değil. Amacım doğru olan bir tek doğruyu herkese ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak olduğu için bunları yazıyorum. Hatıralar zamanla bizi yanıltabilir ama yazıtlar hep doğru kalır.
Senin dediğin o maç 3.Ligde iken değil 1983-84 Sezonunda Amatör Ligde mücadele ettiğimiz ve 2.Kademe maçlarında Trabzonspor Amatör'ün Şampiyon olupta Profesyonel Ligler Statüsü gereği o zamanlar Profesyonel Liglerde 2 tane aynı isimde takım oynayamayacağı için çıkmayıpta bizim 3. Lig'e çıktığımız maçtı. Ve o maçı da Artvin Hopaspor maçını da 2-1 almıştık. Doğru diyorsun benim dediğim maçta farklı tarihte ki, 1998-99 Sezonun da 3. Ligde Şampiyon olduğumuz maçta Ünyaspor'u son 3. hafta da sahamızda 3-2 yenmiştik. Sen 3. Ligde Şampiyon olduk deyince ben bunu anladım. Senin dediğin Amatörde ki yıllarımızdı. Zaten pek yakında Sivasspor'un bugüne 2.Ligde, 3.Ligde, Amatör de, Yükselme Grubun da, 1. Ligde ve Süper Ligde oynadığı toplam 1380'e yakın tüm maçları, golleri, skorları, tarihleri, Teknik Direktörleri vs vs vs herşeyiyle SİTEMİZDE paylaşacağım. Bunun altyapısını hazırlıyoruz. Abdullah YİĞİT kardeşime de saygılarımla tabiki onunda arşivi vardır ama bende ki arşivin kimsede olacağını tahmin etmiyorum. Selam ve sevgilerimle kardeşim. AYK[/QUOTE] evet ünye maçıydı |
bide bizim kaleci şakir vardı iyi kaleciydi.sivasspor amasya maçıydı yanılmıyorsam maç 1-1- bitmişti ve o zamanki bir yönetici maç bitiminde sahaya girerek (skorbort tarafındaki kaledeydik )taraftarın önünde kaleci şakiri tokatlamıştı.ve şakir gözyaşları içinde soyunma odasına dogru gitmişti. çok kötü bir durumdu kendi yöneticinden taraftar önünde dayak yemek
|
aksarayspordan BİLBAY bi oyuncu almıştık.adam forvet oynuyordu sırf adamın isminden dolayı merak ettigimizden maça gitmiştik adamı görmek için:D:D:D
|
3. ligden beri sivassspor un içerdeki tüm maçlarını takip ettim.unutamadığım maç sebat maçıydı ilk yarı 1-o önde girmiştik içeri ikinci yarı bize 2 gol atıp yenmişlerdi.şampiyonluk gitmişti. o maçı hiç unutamam maçın bitmesini hiç istememiştim.sebat gol attığında dörteylül başıma yıkılmış gibiydi.maç bitiminde şok olmuştuk kimse stadı boşaltmıyordu.staddan çkarken hüngür hüngür ağladığımı hatırlıyorum. 3 gün kendime gelemiştim.bu sevda başka bişey dörteylüle gitmek 40 yıldır özlenen sevgiliye kavuşmak gibi güzel. dörteylülde yenmek taraftarın güldüğünü görmek anlatılmaz bir duygu.orda yenildiğmizde ise sivas 8.0 şiddetinde depremle sallanmış gibi. rabbbim bize dörteylülde mağlubiyet yaşatmasın çok zoruma gidiyor
|
WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:34. |