SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivasspor'da kişisel hatalar kaybettiriyor (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=31279)

SivasSpor.Com 14.02.2011 12:49

Sivasspor'da kişisel hatalar kaybettiriyor

[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories//kadro/sivas-trabzon-2.jpg[/IMG]

Özellikle ikinci yarıya yeni transferler ve yeni umutlarla başlayan Sivasspor'da, futbolcuların yaptığı kişisel hatalar, camiayı kara kara düşündürüyor.
Kolay gol yeme alışkanlığına son veremeyen takımda teknik heyetin radikal kararlar alması bekleniyor.

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Sivasspor, son oynanan maçta Trabzonspor mağlubiyetiyle taraftarını bir kez daha üzdü. Ligde 21 hafta, ikinci yarıda ise 4 hafta geride kaldı. 3 -2 sona eren Trabzonspor yenilgisi sonrası 16 puanda kalan Sivasspor, bu hafta rakiplerinden Bucaspor'un Konyaspor'u yenmesiyle düşme potasına girdi.

Sivasspor, özellikle ikinci yarıya çok umutlu başlamıştı. 7 futbolcuyu kadrosuna katan kırımızı - beyazlı ekip, kolay gol yeme alışkanlığına ise çare bulamadı. İkinci yarıda oynanan maçlardan sadece Medical Park Antalyaspor ile berabere kalarak 1 puan alabilen Sivasspor, Galatasaray, Bursaspor ve son olarak da Trabzonspor'a yenilmekten kurtulamadı.

Özellikle defans bölgesinde çare olması beklenen transferler ile bazı eski savunma oyuncularının hataları, puan kayıplarında büyük oranda etkili oluyor. Öyle ki takımın geride kalan maçlarda gol yemediği sadece ligin 16. haftasında oynadığı Konyaspor karşılaşması var. Diğer 20 maçta kalesinde gol gören Sivasspor'da, ortaya konan iyi oyunun sonuca yansıtılması isteniyor.

Tehlike çanlarının çalmaya başladığı takımda, teknik heyetin radikal kararlar alarak uygulamaya koyması bekleniyor. Basit gol yeme alışkanlığına bir türlü 'dur' diyemediklerini belirten Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Çok çalışmamıza rağmen kişisel hatalara boyun eğmek zorunda kalıyoruz. Son Trabzonspor maçında da yenilgiden çok yediğimiz basit gollere üzüldüm." açıklamasını yaptı.

Bu arada önümüzdeki hafta Eskişehirspor deplasmanına gidecek olan Sivasspor'un, bu maçın hazırlıklarına bugün başlayacağı belirtildi.

(Cihan Haber Ajansı)

tavatir 14.02.2011 12:51

Cevap: Sivasspor'da kişisel hatalar kaybettiriyor

[B]Haber : Rıza Çalımbay[/B] :)

Ben yine de takımımıza güveneceğim ve destekleyeceğim. İnşallah sonu hayırlı olur.

masteraydin 14.02.2011 12:55

Ben takıma güvenmek istiyorum. ama olmayınca olmuyor dakika 85 de gol yersen cıkaqramasın. akıllı oynamak lazım eger yenemiyorsan yenilmeyeceksin.Rıza hocanın defans çözüm üretmesi lazım.

karşıyakalı 14.02.2011 12:56

kişisel hataların yanında taktiksel hatalarda dikkati çekiyor .uzun top oynamayı bırakmalıyız bence kısa ve ayaga atılan toplarla etkili olabiliyoruz artık böyle oynamamız gerektigini düşünüyorum çünki atılan uzun topların çogunu rakip alıyor .aldıgımız toplarla kısa ve dikine paslarla rakip alana ve kaleye dogru ilerlemeliyiz.son maçlara dikkat edersek rakip üzerinde baskı kurdugumuz ve gol attıgımız zamanlar kısa paslarla dikine olarak rakip kaleye yüklendigimiz zamanlardır.uzun top işi bu takıma yaramaıyor işin özeti budur bence

mishka 14.02.2011 13:01

Grosicki gibi bir adamın varsa pas yapacaksın ki etkili olabilsin. Trabzon maçında attığı gol ve Kamanan'a attırdığı gol bunun kanıtıdır.

karahisarli 14.02.2011 13:04

trabzon maci kisisel hatalardan degil hocamizin hatasindandi hizli oyunculara sahip rakibe karsi bizim yavas defansi ileri alinca maglubiyet geldi acik futbol oynayacaksan defans oyuncularin cok hizli olmali bu mac bize derslik mac oldu hocam bundan sonra daha dikkatli olursun insallah eskisehir cok dikkatli oynayip mutlak galibiyet lazim rakiplerimizin puan kaybedebilecegi bir hafta olacak

Yusuf Çevik 14.02.2011 13:04

[B]Evet.Biz düşme potasındayız ve her maçımızda çok dikkatli olmalıyız.Bu saatten sonra ben hata felan anlamam.Mutlak galibiyet yoksa düşeceğiz.[/B]

MaXiMuM 14.02.2011 13:12

[I][B]Bu maçtn Rıza Hoca'nın da çok ders çıkardığını umut ediyorum...[/B][/I]

poolat58 14.02.2011 13:13

yav rıza hocam tamam korkak oynatma takımı baskılı oynatta ki korkak oynarsak elimiz ayağımıza dolaşıyo daha kötü oluyo da defansta bu kadar ileriye çıkarılmaz ki 2-2 yapmışsın daha çekilsene geriye:mad:

GoRKi 14.02.2011 13:20

[QUOTE=poolat58;693176]yav rıza hocam tamam korkak oynatma takımı baskılı oynatta ki korkak oynarsak elimiz ayağımıza dolaşıyo daha kötü oluyo da defansta bu kadar ileriye çıkarılmaz ki 2-2 yapmışsın daha çekilsene geriye:mad:[/QUOTE]

geriye çekecek fırsat mı oldu takımı santra ve gol :((

Salim58 14.02.2011 13:24

[B][I]Oynadığımız maçların içinde sadece Konyaspor'dan gol yememişiz.

Demekki defansta büyük sorunlar var bunu ikinci yarının başlamasıyla daha net gördük.Bu haftaki maçla beraber artık telefisi olmayan maçlar yapacağız,Ya batacağız ya çıkacağız,İnşallah kolay gol yemeyede son veririzde iyi yerlere geliriz.

Rıza hocam bu sorunu bildiğine göre en çok kafa yorman gerekli bölge belli.Şu hayrettini biraz dinlendirelim bakalım nasıl olacak.[/I][/B]

HaKaN 14.02.2011 13:25

Abi cok basit hatalar yapıyoruz dusme tehlikesindeyiz rıza hocanın artık bu hataları iyileştirmesi lazım bole hatalar inşallah gormeyiz bir daha yoksa işimiz cok zor...

yiğider58 14.02.2011 13:27

13 HAFTA KALDI VE BİZE EN AZ 22 VEYA 23 PUAN LAZIM BİRBİRİNDEN ZORLU MAÇLAR BİZİ BEKLİYOR. BİZ ŞAMPİYONLUĞA OYNARKEN DEFANSIN SAĞLAMLIĞI BİZİ YUKARILARA TAŞIYORDU. BİZE HİÇ BİR ZAMAN AÇIK FUTBOL GELMİYOR. RIZA HOCA KİŞİSEL HATA DİYOR AMA BENCE TAKTİKSEL ÇÜNKÜ
BİZİN YEDİĞİMİZ GOLLER DE HEP YARI SAHA YAKINLARINDA YAKALANDIK ADAMLAR TÜRKİYE LİGİNİN EN HIZLI ADAMLARI BİZ ONLARLA MÜCADELE EDECEK HIZA SAHİP DEĞİLİZ.RIZA HOCA DEFANSI İLERİ ÇIKARIRSA BUNDAN SONRAKİ MAÇLARDAD ÇOK SIKINTI ÇEKERİZ. BİZİM DEFANS ÇAKILI OLMALI NASIL OLSA ELİMİZDEKİ FUTBOLCULAR BİR GOL ATAR. ATMASADA EN AZINDAN BÖYLE KOMİK GOLLER YİYİ KENDİMİZİDE YİYİ BİTİRMEYİZ.RIZA HOCA BU SEVDADAN DÖNMELİ
YÜKSEK TEMPO BİZE YARAMAZ. TEMPOYU DÜŞÜK TUTMAK LAZIM
BU SAATTEN SONRA GÜZEL OYUN DEĞİL UAN LAZIM

MaXiMuM 14.02.2011 13:32

[I][B]Rıza Hoca Hayrettin'den stoper yaratma inadından bir an önce vazgeçmeli. Hem Hayrettin'e hem takıma yazık ediyor. Rada - Navratil stoper, sağ kanat uğur (mecburiyetten) (Yetiş Apooo) , sol kanat Ziya veya hayrettin. Stoperlerin önüne de koy kadir ve keitayı. Çok mu zor hoca ?[/B][/I]

favori58 14.02.2011 13:45

sİVASSPOR GİBİ AMATÖR TAKIMIN YAPMAYACAĞI HATALARI YAPAN 3.LİGDE TAKIM VARMIDIR ACABA?

Rıza hoca,ne olur artık ş hAYRETTİN SEVDASINDAN VAZ GEÇ. BİZİ DAHA KAÇ MAÇTA YIKACAK.HAYRETTİN HAVALARDA GEZECEĞİNE BİRAZDA İŞİNİ YAPSIN. ALLAH AŞKINA OYNADIĞI MAÇLARDA YENİLEN GOLLERE BAKIN,MUTLAKA OYNDAN KAYNAKLANAN HATALAR VAR.

yeter artık HAYRETTİN YETER
tRABZON MAÇINDA TRİBÜNLERDEN YETERİNCE TEPKİ ALDI,DAHA FAZLASI İSTENMİYORSA OYNATMAYIN ARTIK

58_babacan_58 14.02.2011 13:52

[B][CENTER][COLOR="DarkGreen"]İstanbuldan kalktım maça gittim,böyle rezillik olmaz ya tamam iyi mücadele var ama sokak takımının yemeyeceği golleri yedik 3 tane kopya gol yedik,santra yapıyoruz 11 kişide kendi sahamızda nasıl kontrataktan gol yiyoruz anlamış değilim,kendi golümüze seviniyodum arkamı döndümki şoookkkkkkkk oldum yoooookkkkkkkk artık dedim,Diyeceğim şuki : HAYRETTİNDEN STOPER OLMAZZZZZZZZZZZZZ[/COLOR][/CENTER][/B]

ercan58.a 14.02.2011 14:09

[B][COLOR="Blue"]bu takım düş me ye cek
inşallah........rıza hoca artık şu mehmet yıldız ve hayrettini oynatma ne olur
ileri ikiliye suarez ve eneramoyu koy her maç enaz 3-5 gol atarız lütfen bir dene[/COLOR][/B]

ayna26 14.02.2011 14:13

Hem bu sene hem de geçen sene kişisel hatalar bizi ligin dibine itti.Bu yıl bakıyoruz aynı senaryo yine canlandı TS maçında. İlk dakikada gol geldi.İBB maçı gibi olmaması için dua ettim Allahtan olmadı.Yoksa fark yemiştik hamsilerden.Bizim en büyük hatamız bence defansif manada yapılan bireysel hatalardır.Defansın sağlam olursa yenmesen de en az berbaerlik ya da az gol yersin.Biz ise bu kolay gol yeme alışkanlığından kurtulamadık gitti.Sonumuz inşaallah iyi olur.13 maç kaldı sanırım, ligde kalmak için en az 20 puana ihtiyacımız var, bunu alamazsak gerisini düşünmek dahi istemiyorum.

poolat58 14.02.2011 14:32

[QUOTE=GoRKi;693177]geriye çekecek fırsat mı oldu takımı santra ve gol :(([/QUOTE]

kardeş azınla söylüyon santra ve gol. santra da zaten butun takım kendi yarımızdaydı:confused:

selo=== 14.02.2011 14:42

selam arkadaslar.
arkadaslar sakin beni yanlis anlamayin bende sivas spor luyum sonucta sonuna kadar SIVASLIYIZ ama öyle geliyoki gecen sezon mucizelerle
birinci lig de kalabildik ama bu sezon mucizelerde bizi kurtaramiyacak

selo=== 14.02.2011 14:47

ne yazikki bu takimin kiymetini bilen olmadi
herkesi tar mar etdiler ve bizden gidenler bize teker teker gol atiyolar acimiyolar
yani arkadaslar BIZ BUNU HAK ETDIK

kareas 14.02.2011 14:58

Tandır tava geldi hamur tükendi,akıl başa geldi ömür tükendi...Şimdi bu takımı rıza hoca anlayıp çözene kadar takım küme düşecek..Bu deyimi söylemeye bile zaman kalmayacak bize.Bu adam küme düşürür takımı her ne kadar Bülent uygun bu hafta sivasa 3 puan verecek olmasına rağmen..buraya yazdım......................küme düşürecek çalımbay ve o çalışkan üretken ekibi.

cılgınsivas58 14.02.2011 15:13

es es maçındada bu hatalara devam edersek artık sabrımız kalmaz

doktor38 14.02.2011 15:24

HAYRETTİNİ KADRODIŞI BIRAKMADAN BU TAKIM DÜZELMEZ.BURSA MAÇINDA 2 GOL ATTI BİZE TRANZON MAÇINDA YERİNDE DURMADI 2 GOL YEDİRDİ.DAHA SİZE HANGİ MAÇI SAYAYIM O KADAR ÇOKKİ.BİRDE ÖDÜLLENDİRMİŞLER KAPTANLIK VERİYORLAR.RIZA HOCA SİVASI TANIMIYORSAN GEÇMİŞ MAÇLARINI SEYRETTE HAYRETTİNİ GÖR GÖRDE AT ŞUNU ARTIK.YOKSA SENİN KARİYERİN GİDİYOR.

yiğidosalim58 14.02.2011 15:25

YOK BÖYLE REZİLLİK YA

Mamadou Diallo 14.02.2011 15:33

Hayrettin'in yerine Sedat Uğur'un yerine de Murat oynarsa sorun olmaz.

SIVAS58FOREVER 14.02.2011 15:34

Ara transfer sezonu da kapandığına göre bundan sonraki maçlarımızda defans hattına 4 yerine 5 oyuncu koymalıyız. Bu şekilde de belki forvet hattı yalnız kalabilir ve gol atmakta daha zorlanabiliriz ama en azından bu kadar da kolay gol yemeyiz.

Defansa birbiriyle uyumlu oynayacak 5 kişi koymamız şart, bu 5 kişinin hemen önüne Keita yı joker olarak koymamız da faydalı olacaktır. Aynı şekilde kanatlardan Uğur ve Ziya'nın bindirme yapmalarını azaltmalıyız ki defans güvenliğini elden bırakmayalım.

Ancak bu şekilde gol atmamız da zor olacaktır ve rakip takımlar bizi kendi sahamıza hapsedecektir. 0-0'a oynayıp muhtemel bir kontra atakla da gol arasak daha iyi olur.

Yiğiter 14.02.2011 15:49

Bireysel hataları yapanalrı oynatmakta ısrar ediliyorsa suç bireysel olarak hocanındır..

sivasfutbol 14.02.2011 15:55

bu takım daha düzelmez ben umudumu kaybettim..

COBANSARAYLI 14.02.2011 16:20

Arkadaslar,ben maci izledim ve dakika bir gol bir sok oldum,pozisyonu hatirlayalim defanstan orta sahaya atilan pas ve top kaybi ve kontra atakla trabzon sans buldu enginin jaja ya pasinda hayrettinin jaja yi takip edecegi´ne kaleye gitmesi hata ve daha oncesi bunu hissetmesi lazim enginin topu jaja ya atmasini ve aninda mudahele ile bu pozisyon onlenebilinirdi,daha sonra zar zor 1-1 i bulduk 5 dk sonra noldu serkan uzun pasla buraki kacirdi yine hayrettinin yaptigi harekete dikkat cekelim ofsayt taktigi uyguluyor beyefendi ya sen o hareketi yapmadan bir sagina soluna bak 2 sivassporlu yan yana ve burak biraz ilerde bombos kim takip edecek onu tabiki hayrettin bir kac metre geride kalip o topada aninda mudahele etmesi gerekiyor veya yanindaki ziyaya soyleyip biraz daha buraka yakin ve arkasinda durmasi gerektigini bildirmesi gerektigini yani iki pozisyonda daha tehlike olmadan onlenebilinirdi ama kademe anlayisi futbol anlayisi gerekir gelelim yedigimiz
3. gole arkadaslar evlere senlik zar zor yine 2-2 yi bulmussun mac bittikten sonra sevinin bu ne kadar laobalilik adamlar 9 saniyede gol attilar yine 2.gole benzer,yine burak tek adami ekarte edip gitti golunu atti bu mac gitti yapacak birsey yok umarim Riza hoca hayrettini daha o bolgede oynatmaz takima ve taraftara yazik oluyor bu kadar basit goller yenilmez kademede en geride en az 5 metre geride libero olmali ve tum arkaya atilan toplara mudahele etmeli yoksa averaj takimi oluruz

favori58 14.02.2011 16:25

[QUOTE=doktor38;693210]HAYRETTİNİ KADRODIŞI BIRAKMADAN BU TAKIM DÜZELMEZ.BURSA MAÇINDA 2 GOL ATTI BİZE TRANZON MAÇINDA YERİNDE DURMADI 2 GOL YEDİRDİ.DAHA SİZE HANGİ MAÇI SAYAYIM O KADAR ÇOKKİ.BİRDE ÖDÜLLENDİRMİŞLER KAPTANLIK VERİYORLAR.RIZA HOCA SİVASI TANIMIYORSAN GEÇMİŞ MAÇLARINI SEYRETTE HAYRETTİNİ GÖR GÖRDE AT ŞUNU ARTIK.YOKSA SENİN KARİYERİN GİDİYOR.[/QUOTE]

Kardeşim düşüncelerine katılıyorum,sadece ben değil Sivs'ın büyük çoğunluğukatılıyor
Yeter artık Hayrettin...

ZiDaNe58 14.02.2011 17:20

takımın üzerinde iyi mücadele etmenin bunun sonucundada puan alamamanın bi stresi var..bu stresi bi galibiyetle atabiliriz..ayrıca özelliklede defans oyuncularının basit oynaması gerekiyo..orta sahada top kaptırmamamız gerekiyo..yoksa daha çok hatalı gol yeriz biz.eses maçı kilit maçımız olacak ordan 3 puan aldıgımız takdirde daha kimse tutamaz bizi.

pierlotti 14.02.2011 17:57

Rıza hoca'nın hiçbir suçu yok kardeşim,adam takımı defansa çekecek fırsat mı buldu ,ikinci golü attığımızda daha elimiz havadayken bir de baktık ki gol yemişiz,hoca ne yapsın.

sebasteia 14.02.2011 17:59

[QUOTE=COBANSARAYLI;693227]Arkadaslar,ben maci izledim ve dakika bir gol bir sok oldum,pozisyonu hatirlayalim defanstan orta sahaya atilan pas ve top kaybi ve kontra atakla trabzon sans buldu enginin jaja ya pasinda hayrettinin jaja yi takip edecegi´ne kaleye gitmesi hata ve daha oncesi bunu hissetmesi lazim enginin topu jaja ya atmasini ve aninda mudahele ile bu pozisyon onlenebilinirdi,daha sonra zar zor 1-1 i bulduk 5 dk sonra noldu serkan uzun pasla buraki kacirdi yine hayrettinin yaptigi harekete dikkat cekelim ofsayt taktigi uyguluyor beyefendi ya sen o hareketi yapmadan bir sagina soluna bak 2 sivassporlu yan yana ve burak biraz ilerde bombos kim takip edecek onu tabiki hayrettin bir kac metre geride kalip o topada aninda mudahele etmesi gerekiyor veya yanindaki ziyaya soyleyip biraz daha buraka yakin ve arkasinda durmasi gerektigini bildirmesi gerektigini yani iki pozisyonda daha tehlike olmadan onlenebilinirdi ama kademe anlayisi futbol anlayisi gerekir gelelim yedigimiz
3. gole arkadaslar evlere senlik zar zor yine 2-2 yi bulmussun mac bittikten sonra sevinin bu ne kadar laobalilik adamlar 9 saniyede gol attilar yine 2.gole benzer,yine burak tek adami ekarte edip gitti golunu atti bu mac gitti yapacak birsey yok umarim Riza hoca hayrettini daha o bolgede oynatmaz takima ve taraftara yazik oluyor bu kadar basit goller yenilmez kademede en geride en az 5 metre geride libero olmali ve tum arkaya atilan toplara mudahele etmeli yoksa averaj takimi oluruz[/QUOTE]

bu kadar adam görüyor, hayrettin'in defansı kıyım kıyım kıydığını, rıza hoca göremiyorsa..... yapacak bir şey yok! böyle gelmiş böyle gider, 13 hafta sonunda da tamamen süper lig serüveni biter!

tek üzüleceğim nokta grosicki gibi bir adamı bulmuşken onu seneye izleyememek olacak! süper lig'den değil ama grosicki'den hemen ayrılmak koyacak!!!

mucahitbaba58 14.02.2011 18:01

[B]hayrettin olmassa bizim takimin yukselisi baslar ama hayrettin ilk onbirde cikdigi muddetce biz kan kaybetmeye devam ederiz
bir forvet bir ortasaha bir kaleci kotu olabilir ama defansin icinde bir kotuluk varsa kaybetmeye mahkum oluruz [/B]

58Sivaslilar 14.02.2011 18:25

Ben takima vede riza hocaya sonuna kadar güveniyorum fakat defranstaki dandiklere hic güvenim yok onlar bildiginden vaz gecmiyor vede gecmez onlari ordan almazsan küme düseriz öbür yedekteki orta saha oyunculari defransi onlardan daha iyi bekler

58Sivaslilar 14.02.2011 18:34

Riza hoca eger bu ise yaramaz stoprleri oynatmaga devam edesen kisisel hata sana ayit olacktir svasin yenilmesinden sen sorumlu olursun:confused:

58Sivaslilar 14.02.2011 18:40

Mejnun baskan kusura bakma sanada bir diyecegim var FB nin yani aziz beyin didiginden cikmadin zorda olmamiza ragmen bilikayi yedekte yatirdi ve yatiriyor gined sana vermedi senonlara yaranmak icin ne yaparsan yap:rolleyes:

58g0kberk58 14.02.2011 18:58

kişisel hata olmaktan çıktı artık bu olay taktiksel olay haline geldi, sen bildiğimiz Hayrettini stoper oynatmaya calısırsan ve sonrada ondan hayır beklersen vay halıne, futboldan anlamayan bırısının bıle kolayca farkedebılecegı kadar kotu bır oyun ortaya koyuyor her mac mac boyunca 20 hamlede bulunuyorsa ancak 2sinde basarılı oluyor, e dogal olarak gerı kalanlarda arkasında adam olmadıgı ıcın gol pozısyonu oluyor... yanı hocam bıreysel hatalar varsa bunların basında sen varsın.. oynatma hayrettını baska adam mı yok radayı cek stopere sedatı oynat cokta daha faydalı olcaktır..

mishka 14.02.2011 19:03

Olmuyorsa forumdan bir stoper bulalım. Sanırım daha kötü olmaz.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 14:33.