![]() |
Şanssızlıkmı, Becerisizliklmi
[IMG]http://www.sivasinsesi.com/images/yazarlar/pbngytji.jpg[/IMG]
Tarık BİÇER İkinci devrenin başlangıcından itibaren bol pozisyona giripte kazanamamak çok üzücü. Evet, şansızlıklar yakamızı bırakmıyor ama bunda hiç mi beceriksizlik yok. Bakın kimse değinmiyor ama Pedriel daha ilk dakikalarda sağdan kesilen topa düzgün vuramayınca mutlak bir golden olduk. Devamında en az beş pozisyonumuz ceza alanına giremeden beceriksiz bir şekilde eridi gitti. Eğer asistler olumlu yapılsa idi daha ilk devrede üçüncü golü bile bulurduk. Ben Eskişehirin ilk devredeki kadar uyuşuk bir oyun oynadığını bu sezon görmemiştim. Ama biz ne yaptık, yakaladığımız pozisyonları rahatça harcadık. Söyleyin bunun neresi şansızlık. Enaramo bir varlık gösteremediği gibi son dakikada yaptığı gereksiz faul ile sonumuzu hazırladı. Bu oyuncu için sabretmek gerektiği malum ama biraz gayretli olup umut vadedse neyse. Bu oyuncunun kaliteli olduğunu dinledik durduk. Görünen köy kılavuz istemez. Ya bu oyuncu sistemimize uymuyor, ya biz bu oyuncuya göre sistem kuramıyoruz. Ya da bu oyuncu söylenilen kalitede değil. Bunun başka bir açıklaması varsa söylesinler. Memet Yıldız, artık kendine gel, son vuruşlarda yoksun, hırslı, mücadeleci ve motive edici bir tarzın var ama kaçırdığın goller bizi çıldırtıyor. Önünde kalan topa rast gele vurmak yerine ayağının içi ile sağ köşeye bıraksan rakip dağılacak Sedat, Ziya bu ne anlaşmazlık, birbirinize girerek rakibe pozisyon yaratıyorsunuz. Öylesi pozisyonlarda ikiye bir durumda biriniz rakibi bozmaya yönelik davransanız, önüne geçerek hareketini kısıtlasanız pozisyon olmazdı. Hadi Ziya daha tam olarak tecrübe edinemedi ama Sedat sana yakışmadı. Hele gördüğün sarı kartı hiç konuşmayalım. Tamamen profosyenellik dışı bir davranış. Anlaşılan bu konuda akıllanmamışsın daha. Eğer sarı kartın olmasa idi beklide Serdara daha sert girerek pozisyonunu bozabilirdin. Korcan sana ne demeli, iyisin, hoşsunda barajda yanlış pozisyon aldın. Eğer Pele topu soluna vursa idi top kucağına gelirdi zaten. Bu kadar solda durmanın ne gereği var. Sağını tamamen boş bırakarak peleninde rahat ve emin vurmasını sağladın. Hâlbuki yarım adım daha sağında dursan iki köşeye gelecek topuda rahatlıkla alırdın. Bu reflekse de sahipsin, biliyorum. Elbette top gidebileceği en kötü noktaya gitti ama pozisyonunun yanlışlığına rağmen direğe çarpmaktan korkmasan çıkaracaktın o golü. Topun gittiği nokta bizim şansızlığımız ama senin durduğun yer beceriksizliği ön plana çıkartıyor. Aman Kamili, oyunda olduğun sürede yaptığın bir depar haricinde gezdin durdun. Senden çok şey bekliyoruz, ne olur kendine iyi bak. Oyuncularımız değil ama Rıza hocam sen şansızın. Takımın ruhunu değiştireceksin. Bu tempoyu bu mücadeleyi, bu oyunu yakalayacaksın, buna rağmen mağlup olacaksın. Senin için şansızlık değil de nedir. Ama bunun bir sonu vardır elbet. Dilerim bu hafta evimizde oynayacağımız Manisa maçında şeytanın bacağını kırarsın. Bu çalışmayla hak ediyorsun bu dilekleri. |
Cevap: Şanssızlıkmı, Becerisizliklmi
Dün spoaktif programızı izledim yorumculardan özellikle İlhami Hoca ve Abdullah Yiğit sorunlarımızı iyi tahlil etmişti. Bizim de bahsettiğimiz sorunlar olan Cihan ve Keita'nın oynatılmaması Grosicki'nin devamlı ters kanatta oynatılması konusuna özellikle İlhami Hoca değindi. Ama programa bağlanan Rıza Hoca için sorunları iyi tahlil ettiğini söyleyemeyeceğim sorunu hala ilerideki futbolcuların yeterince etkili olamamalarına bağlıyor. Ancak ileriye aldığı futbolcular zaten top tutma özelliğine sahip olmayan oyunculardı; Eneramo'ya, Mehmet'e, Kamanan'a gönderilen toplar duvara çarpar gibi geri döndü. Ayrıca bu sorunun bir boyutuydu ama esas sorun orta sahanın yapılan değişiklilerden sonra mücadele gücünün yok olmasıydı resmen orta sahasız oynamamızdı.Mehmet uğruna top tutan ender oyuncularımızdan biri olan Ceyhun'un gönderilmesinin de hata olduğu ortaya çıkıyor.
Ben dünkü programdan Rıza Hoca'nın hala özeleştiri yapacak bir yapıya sahip olmadığını ve sorunu hep dışarıda aradığını gördüm ve bu beni ileriki maçlar için endişendiriyor. Ancak umarım ben yanılırım. Bu takımın ligden düşmesi bu şehir için çok büyük bir kayıp olur. |
Sayın Tarık Biçer, güzel bir yazı kaleme alarak Sivas Spordaki mevcut durumu artıları ve eksileri ile özetlemiş.Defans hatalar yapıyor, forvet son vuruşlarda beceriksiz, kaleci hatalı goller yiyor.Bunların olmasının yanında da hem şans faktörü hem de becerisizlik de önemli alınan olumsuz sonuçlarda.Ben her hafta bir umut ile bu foruma yorumlar yapıyorum hafta sonu ise umutlarım yıkılıyo, takımın mağlup olması ile.İnşaallah talih bize bu hafta güler de manisa maçından 3 puan alırız.seriye geçsek eminim bu takım en az 5-6 galibiyetlik bir seri yakalar.Şansımızı arttırmak için beceriksizlikleri ve hataları asgariye indirmek gerekki şansın yanında gerçek gücümüz ortaya çıksın...
|
[B][COLOR="DarkRed"]Doğru söylemiş hepzi bizde var.Şansızlık beceriksizlik.inşALLAH daha iyi oluruz.[/COLOR][/B]
|
[QUOTE=50sekiz;695680][IMG]http://www.sivasinsesi.com/images/yazarlar/pbngytji.jpg[/IMG]
Tarık BİÇER Sedat, Ziya bu ne anlaşmazlık, birbirinize girerek rakibe pozisyon yaratıyorsunuz. Öylesi pozisyonlarda ikiye bir durumda biriniz rakibi bozmaya yönelik davransanız, önüne geçerek hareketini kısıtlasanız pozisyon olmazdı. Hadi Ziya daha tam olarak tecrübe edinemedi ama Sedat sana yakışmadı. Hele gördüğün sarı kartı hiç konuşmayalım. Tamamen profosyenellik dışı bir davranış. Anlaşılan bu konuda akıllanmamışsın daha. Eğer sarı kartın olmasa idi beklide Serdara daha sert girerek pozisyonunu bozabilirdin. [I][B]O pozisyon olduğunda sedatın kartı yoktu. Sedat kartı biz gol attığımızda hakemle dalaşarak gördü. Ayrıca Ziya'da da 2 haftadır form düşüklüğü var. [/B][/I] |
Disiplinsizlik ve inançsızlık.
|
[QUOTE=50sekiz;695680][IMG]http://www.sivasinsesi.com/images/yazarlar/pbngytji.jpg[/IMG]
Tarık BİÇER Tamamen profosyenellik dışı bir davranış. Anlaşılan bu konuda akıllanmamışsın daha. Eğer sarı kartın olmasa idi beklide Serdara daha sert girerek pozisyonunu bozabilirdin. İYİ DE TARIK BEY, [B]ANLATTIĞIN POZİSYONDA SEDATIN KARTI YOKTU[/B], SARI KARTI ATTIĞIMIZ GOLDEN SONRA HAKEME HAREKET YAPARAK GÖRDÜ. LÜTFEN DİKKATLİ İZLE |
bence biraz becerikli birazda disiplinli oynasaydık şans faktörüde bizle olurdu...:mad:;):confused: yigidoemirkan
|
Ne şans ne beceriksizlik.bu işin aslı önemsememek.biz taraftar olarak haftalar gectikçe ve puanlar kaçtıkça çılgına dönüyoruz.ben şahsen can sıkıntısından hiçbişey yapamıyorum.bence bu duygunun yarısı futbolcu kardeşlerimde olsa(tabi kadir gibi elinden gelenin eniyisini yapanlar hariç) böyle kötü bir tablo oluşmaz.bir takım her haftamı sanssız olur,her macta mı hakemin yüzünden kaybeder,top herzaman mı rakip takımı sever.söylemek istediğim bu. Bu oyunu oynuyorsan hakkını vereceksin,vermezsen hakettiğini mutlaka alırsın!!!
|
cok iyi ayaga pas yapan takimimiz var ama son vuruslarda iyi degiliz erman erman disinda kaleyi yoklayan oyuncumuz yok top ayagimizdayken iyi oynuyoruz ama top rakipteyken rakibin oynunu bozamiyoruz direkt kaleye yada savunma arkasina sarkabilecek forvetimiz yok herzaman söylüyorum eneramo dan faydalanabilmek icin oyunu rakip kaleye yigmamiz gerekiyor orta sahada fazla top cevirmiyor tpou kapar kapmaz rakip kaleye gole gidiyoruz cok iyi düsünnce ama ona göre hizli bir forvet lazim
|
takımın üzerinde kara bulutlar var olmayınca olmuyor inşallah bu hafta manisa maçı ile güzel günlere gideriz takım aslında yenilecek futbol oynamıyor olmadımı olmuyor üzerine birde hakem hataklarını ekleyince perişanlık başlıyor
dün görmedikmi hakemin yanında manisanın penaltısını vermiyor 1 dakika sonra ts galip gfeliyor baktım bu gün gazetelere kimse yazmamış o pozisyonu heleki iskender gönen metiye üzerine metiye dizmiş bir hafta önce sadri sener volkan babacan o golleri yermi diyor alenzinyonu golü yenecek golmüydü hepsi hikaye ts lobisi bizi bitiriyor beyler her hafta hakem hatası evimizde bile rahat oynayamıyoruz vicdansız mhk nin hiç mi suçu yok |
En son galibiyetimiz ligin ilk yarisinda Konya´yi yendigimiz mac .Onun disinda galibiyet yok .Bu durum sadece becerisizlikle dogrudan orantili.Su ana kadar M.Yildiz oynadigi maclarda okadar cok firsat kacirdiki ,buda ancak becerisizlikle izah edilebilir.GS-BUCA macinda ALLAH bizi resmen korudu desem abartisiz konusmus olurum.Buca okadar sansizdiki dirkden dönen toplar gol olsaydi.Buca ile aramizda 5 puan fark olacakti.Birde Buca deplasman macimizda göz önünde tutulursa islerimiz cikmaza girecekti.Lige erken havlu atacaktik.Evvelden Cihan´in sutlariyla gol bulurduk ,hoca onuda oynatmiyor bu sansimizida kullanamiyaruz maalesef.
|
[QUOTE=karahisarli;695752]cok iyi ayaga pas yapan takimimiz var ama son vuruslarda iyi degiliz erman erman disinda kaleyi yoklayan oyuncumuz yok top ayagimizdayken iyi oynuyoruz ama top rakipteyken rakibin oynunu bozamiyoruz direkt kaleye yada savunma arkasina sarkabilecek forvetimiz yok herzaman söylüyorum eneramo dan faydalanabilmek icin oyunu rakip kaleye yigmamiz gerekiyor orta sahada fazla top cevirmiyor tpou kapar kapmaz rakip kaleye gole gidiyoruz cok iyi düsünnce ama ona göre hizli bir forvet lazim[/QUOTE]
Sana hak veriyorum mehmet eneramo ve pedriyel ne ayaklarında top tutabiliyorlar nede hızlı hücum yapabiliyorlar.suanda transfer yapılamayacağına göre bu futbolcularla ne yapılabilir onu düşünmesi lazım rıza hocanın.aslında bizim elimizde kamanan diye bir oyuncu var ama nedense geldiğinden beri hiçbir verim alamadık ama satmadıkta.gerçekten oynadığında ne kadar etkili olduğunu hepimiz biliyoruz ancak bunun bir sürekliliği olmuyor.oynamakmı istemiyor,küskünlüğümü var bilmiyorum ama bu adamın mutlak suretle vitrine çıkarılması gerekiyor.mehmet sezon basından beri oynuyor ve sadece 2 gol attı.kamanan a da bu kadar sabretseydi ve oynatsaydı nasıl olurdu acaba demekten kendimi alamıyorum.eneramodanda kimse mucize beklemesin çünkü gücü yok.o fizikteki bir oyuncu güçlüyse ayakta kalır,ayakta kalırsa da çok iş yapar emenike gibi , eski mehmet yıldız gibi.rıza hoca hücum hattında mutlak suretle değişim yapmalı artık. |
Forvet fulbolcularının kendine tam olarak güveni yok.Ben bu işi başarabilirim diye sahaya çıkmıyorlar.Mehmet yıldız çok yanlış yerde oynatılıyor maçlarda ve çok uzun süre oynatılıyor.Kamilin yanlış oynatıldığı bi nevi yanlış olabili şu nedenle kamil iki kanadı da kullanabiliyor attığı ve attırdığı goller bakınca hepsi de sağ kanattandı, ama mehmet yıldızın sol kanattan oynatılmak istenmesi yıllarca forvet oynamış birine sol kanat oynatılmak istenmesi çok yalnış bi yaklaşım diye düşünüyorum.Eskişehir maçında ilk gol de tamamen hatalar zincirinin golü.Takımımız iyi oynasa da artık iyi oyundan çok iyi skorlara ihtiyacımız var. Şansızlık olduğunu sanmıyorum Suarez in pozisyonunda nasıl şanssızlık olabilir ki kaleciyle karşı karşıya atmadı, gs maçında Kamanan yine topu kalenin dibinde olduğu halde dışarıya attı bu "Beçerisizlik"ten başka bir şey değil....:mad:
|
ŞANSSIZLIK,BECERİKSİZLİK.HAKEM HATASI,KONSANTRE EKSİKLİĞİ,HOCANIN VE TAKIMIN 1 PUANA BURUN KIVIRMASI,TAKIMIN SON 15 DAK DA OYUNDAN DÜŞMESİ,HERNEKADAR RIZA HOCA KABUL ETMESEDE YANLIŞ KADRO SEÇİMİ,OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ YANLIŞLIKLARI,TARAFTARLARIN YETERİNCE TAKIMI GAZA GETİRECEK TEZAHÜRAT YAPMAMASI,FUTBOLCULARIN KENDİLERİNDEN BEKLEMEDİĞİMİZ ÇOK İNANILMAZ BİREYSEL HATALAR YAPMASI,HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ,YÖNETİMİN GEÇEN SEZONDAN DERS ÇIKARTMAYIP YİNE KÜMEDE KALMA MÜCADELESİ VERECEK YAŞLI VE KALİTESİZ OYUNCU TRANSFERİ YAPMASI,BANA GÖRE SİVASSPORUN BU DURUMA GELMESİNİN,ENBÜYÜK NEDENİDİR.
|
Defans yapmayı takıma öğretmemişler en büyük problemimiz buydu t.d yi de bunun için eğşitirdik :S
|
şanssızlık ve beceriksizlik bence ikiside ama en fazla şanssızlık top bizi sevmiyor manisa maçında sevecek inşallah
|
oydu buydu sebep artık sebep değil sonuç istiyoruz sebeplerin ne olduğu önemli değil bu satten sonra sonuca bakacağızzz
|
bu takımı spote eden bir kişi var oda erman dır erman oynamasın biz hermaçı alırız
|
Şanssızlık mı Beceriksizlik mi?
Joker hakkımı Kullanıp Rıza hocaya sormak istiyorum. |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:08. |