![]() |
Rıza Çalımbay'a sorular
[B][I][url=http://resimzade.com/Show.html?i=27614&token=46082][img]http://resimzade.com/Show.html?i=27614&token=46082[/img][/url]
Arkadaşlar, Sivassporumuzun teknik direktörü Rıza Çalımbay hocamız 28 Mart 2011 pazartesi günü TV58'de sporaktif proğramında Mustafa Ateş'in konuğu olacak. Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay hocamıza sormak istediğiniz soruları buraya yazabilirsiniz. Kafanızda oluşan soruları yazarken lütfen, yaşadığınız şehir ve isimlerinizi de belirtiniz. Sorular buradan takip edilerek cevaplandırılacağını ümit ediyoruz.[/I][/B] |
Cevap: Rıza Çalımbay'a sorular
[B]İlk soru,
Sivas'tan - Yasin 1- Rıza hocam, takım içerisinde gruplaşmaların olduğunu sağır sultan bile duymuş idi. Bu gruplaşmaların önüne geçilmesi ile takımında kendine geldiği düşüncesindeyiz. Bu başarınızın sırrı nedir? 2- Hocam, henüz lig bitmemiş iken, önceki günlerde bir gazetede siizn açıklamanız olarak verildiği öne sürülen ve açıklamaya ise "bilindiği gibi biz geldiğimizde takım zor durumda idi" diyerek başlayan açıklama, size ait midir?. Doğru ise henüz lig bitmeden daha ortada 24 puandan pay varken bu açıklama zamanı doğrumudur. Siyasilerin enkaz devraldık edebiyatı ile eşdeğer değilmidir? Teşekkür ederim.[/B] |
Almanya´dan B.DUMANLI Riza hocaya sorum,ne zaman bizde gönül rahatligi icerisinde Sivasspor´un maclarini seyredebilecegiz.Iki yildan beri cektiklerimiz yeterli degilmi?Seneye ligde kalirsak kadroyu genclestirmeyi düsünüyormu?
Tesekkürler. |
[B]İstanbuldan Osman.
Benim birçok sorularım olacak Rıza Hocama bunlardan başlıcaları ; 1-) Defans bölgemizde sürekli farklı oyuncuları görev yaptı defansta istikrar neden bir türlü sağlanamadı. 2-) İlk sorumun cevabı olarak Rıza Hocam sakatlık diyeceğini düşün düğüm için doğal olarak takımda neden bu kadar sakatlık ön planda. 3-) Türkiye'nin sayılı sağ beklerinden olan Abdurrahman DERELİ neden bir türlü forma giyemiyor. 4-) Takımda üst düzeyde kaynaşma var, futbola küsmüş Erman takımın liderliğine soyunmuş durumda, Vasat bir oyuncu olan Kadir takımın bel kemiği oldu bunun gibi daha bir çok oyuncu yeni bir kabuğa büründü bu durumu nasıl sağladı. 5-) Rıza Hoca çalıştırmış olduğu hemen hemen bütün takımlarda fizik gücü üst seviyede, boy ortalaması yüksek takım kuruyor Sivasspor'da da Rada , Navratil ve Eneramo'dan görmeye başladık yeni transfer sezonunda bu durumu görmeye devam edecekmiyiz. 6-) Transfer döneminde benım pek beğenmediğim Rada hariç nokta transferler yapıldı, transferde ki bu başarının nedeni nedir ? 7-) En önemli sorum ise yeni sezonda nasıl bir Sivasspor izleyeceğiz...[/B] |
[I]Sivas - Mustafa
Hocam siz hedefi olan bir teknik adamsınız. İddiasız bir takımda bulunmadınız şimdiye kadar. Bu doğrultuda gelecek yıl için düşünceleriniz nelerdir? Taraftarın hemfikir olduğu ve takımdan gönderilmesi gereken futbolcuları gönderebilme cesaretiniz var mı?[/I] |
Engin - İstanbul
[B]HOCAM ABDURRAHMANIN TAM DURUMUNU SÖYLEYEBİLİRMİSİNİZ . ?[/B] |
[FONT="Arial Black"][B][/B][/FONT][LIST=1][LIST=1][LIST=1][/LIST][/LIST][/LIST]İSTANBULDAN MUAMMER 1.) RIZA HOCAM LİGİN 2.YARISINDA GÖZE HOŞ GELEN İYİ MAÇLAR OYNADIĞIMIZ HALDE NEDEN ENAZINDAN BERABERLİĞE RAZI OYUN OYNATMADINIZ?
2.)TAKIM ÖZELLİKLE 70. DAKKADAN SONRA YORULUYOR,YENİLDİĞİMİZ MAÇLARDA HEP SON DAKİKALARDA GOLLER YİYİYORUZ TAKIMI FİZİK KONDİSYON BAKIMINDAN YETERLİ BULUYORMUSUNUZ? 3.)ORTA SAHADA TOP TUTACAK PAS YAPACAK ADAM AZKEN NEDEN SANDROYU ENAZINDAN 2. YARILARDA KULLANMIYORSUNUZ? 4.)KEİTA GEÇEN YIL SAVAŞÇI KİMLİĞİYLE TAKIMIN LİGDE TUTUNMASINA BÜYÜK KATKI YAPMIŞTI,NEDEN BUYIL KADROYA GİREMİYOR NEDEN OYNATMIYORSUNUZ? 5.)TAKIM LİGDE KALIRSA GELECEK SEZON HANGİ MEVKİLERE KAÇTANE OYUNCU ALINMASINI İSTEYECEKSİNİZ?TEŞEKKÜR EDERİM. |
[B]Ahmet Celik / Almanya[/B]
- "[B]SIVASSPOR 2011 /2012 [/B]sezonunda Sampiyonluga oynamali ve avrupa müsabakalarinda yerini almali". [B]Soru 1[/B]: Sizin hedefiniz ile örtüsüyormu ? - "Stadyum Kapasitesi kesinlikle 35000 olmali FIFA kriterlerine göre stadyum istiyoruz, Vizyon sahibi bir Kent olarak, kücük düsünmek ve kücük projelere sicak bakma kültürümüz ve lüksümüz yok". [B]Soru 2[/B]: Sizin Stadyum kapasitesi hakinda düsünceniz ne ? - "Sivas bir Spor Kenti bir cok basarili milli sporcu yetisdirdi ve basarilara imza atdi". [B]Soru 3[/B]: Siz buna katiliyormusunuz ? Verdiginiz cevaplar takmin edici olmasi dilegi ile Saygi ve Selamlar. [B][U][COLOR="black"][COLOR="black"]Rahmetli Abim Muhsin Yazicioglunu ve bütün Sehitlerimizi Rahmetle yad ediyorum " ALLAH TÜRKÜ KORUSUN"[/COLOR][/COLOR][/U][/B] |
Hollandadan Furkan - hocam transferdoneminde alinan mendonca neden oynatilmiyor ? , ileriki zamanda alt yapidan oyuncular cikarmayi planliyormusunuz ? , oyun sistemimizi cok forvetli oynadigimizda daha yararli oldugunu goriyorum sizin dusunceleriniz nelerdir ?
|
İstanbuldan OSMAN 1-Gelecek sezon ligde kalma takımı mı oluşturulacak yoksa zirveye oynayan mı.2-Eğer ligde kalma takımı oluşturulacaksa devam edecekmisiniz.3-Kontrolsüz güç güç değildir ilkesinden yola çıkacak olursak takımda bir kontrolcü yani bir beyin gerektiği aşikar bu konuda ne düşünüyorsunuz.
|
[B][COLOR="DarkRed"]
Mersinden Yusuf... Öncelikle Saygılar Sevgiler Rıza Hocam... Hocam Mehmet Yıldız hakkında bilgi alabilirmiyim?Normalde her zaman ilk 11 de forma giyiyordu.Bu aralar yedek alıyorsunuz.Bu sorumu cevaplarsanız sevinirim.[/COLOR][/B] |
[B]Sayın Mustafa Ateş, izin verirseniz size bir sorum olacak..
Acaba stüdyoyu yeniliyecekmisiniz ? Stüdyoda televizyonlar felan olsa,Sivasspor maçının özetini gösterseniz,pozisyonları tartışsanız.Daha çok beğeni toplar? Cevaplarsanız sevinirim.[/B] |
Sivas - Burak
Hocam tabi geçmişi açmak iyi olmyabilir ama biz eski günlerimizi çok istiyoruz bunları kısa vadede yapmak gibi bir düşünceniz var mı yoksa istikrarlı bir takım mı kurmak istiyorsunuz ayrıca avrupa kupları hakkında düşünceleriniz nelerdir ? Cevaplayacağınız ümidiyle teşekkürler... |
Poyraz Can - Sivas
Defansa Bilica ayarında bir adamın gerekliliği aşikar. Katılıyor musunuz? |
İSTANBULDAN SİNAN:
BEN SORU DEĞİLDE Bİ RİCADA BULUNACAĞIM . 10 Nisan Pazar Günü Olimpiyat Stadında oynanacak olan müsabakada İstanbulda sayısız Sivas -il ilçe köy dernekleri var Rıza Hocam bi seslense faydası olur . Hedef 58.000 Yigido İnş bu hedefe hep beraber ulaşacağız.. SAYGILAR |
Eyüp Koçak-Sivas
[FONT="Arial Black"]rıza hocamm takımızı hedefi olan bir takı m yapmak için ne gibi planlarınız var ?[/FONT] |
muğla/milas bahadır
hocam bu defans hala tam olarak oturmadı.Tokattan bile 2 gol yedik.Bu durumu düzeltmek için ne gibi düşüncelerininz var. |
Gebze'den Zekeriya
Hocam altyapıdan gözünüze çarpan ziya tarzı türk futboluna kazandıralacak yetenekler var mı bunları takıma kazandırmak en iyi transferden daha iyi değil mi? |
bence cok onemli bir konu acmissiniz bravo su an oyle cok sorum varki hepsini soramam uzun surer:D
|
Sivas Recep
Sivassporumuz ikinci yari yaptiginiz transferlerle ayaga pas yaparak cok iyi oynamaya basladi (nazar degmez insallah ama dahada iyisini bekliyoruz) fakat taraftar gozuyle baktigimda elimizde cok iyi bir sag bek ve orta sahanin beyni niteliginde oyun kurucu olmadigi fikrine katilirmisiniz ? saygilar |
[B]ERTAN KAYA SİVAS[/B]
[B]kalan maçlardaki planları ne hocamızın... rakiplerin fikstürünüde inceliyodur...kafasında kaç puan almak var hedefi ne...lütfen her maça galibiyet için çıkacağız demesin açsın konuyu...mesela 8taş maçına çift forvet mi başlıyacak yani yine hücum mu düşünecek yoksa takımı biraz geride tutup grosicki ve erman ile kontra mı planlıyor...bence 8taş çok hızlı başlayacak, yani en başta kontrollü oynasak takımı geride tutsak kontra ile zorlasak , zaten 8taş 70 den sonra bitiyor , o zaman yüklenmeye başlasak 2 forvete dönsek daha mantıklı olur mu...[/B] yoksa ben futboldan hiç bişey anlamıyor muyum :) |
Sivastan Nurullah..
Benim sadece 1 tane sorum olacak. Değerli hocam : Devre arasında alınan oyuncularımızdan olan SANDRO neden oynatılmıyor? Saygılar... |
SİVAS'tan Ferhat
Tam sivasspor fanatiğiyim sivassporumuzu gönülden destekliyoruz.Benim sorum lig bittikten sonra nasıl bir kadro oluşturmayı düşünüyorsunuz.Mehmet yıldız takımdan gönderilecek mi? |
Kadir Akın - Sivas
Hocam, hatalı pasları ile ataklarımızı kesen, kalabalığın arasına top saklayacağım diye girip topu kaybeden mehmet yıldız'ı son maçlarda ikinci yarının son dakikalarında oyuna sokmanızdan dolayı çok mutluyum. hatta oyuna hiç girmese daha mutlu olacağım. mehmet yıldız sağa sola bütün eforuyla koşan ancak top ayağına geldiğinde bütün atakları kesen oyuncu durumunda. bunların yanında maç içerisinde kendisi çok iyiymiş gibi arkadaşlarının hatalarından sonra bağırıp çağırarak arkadaşlarının motivasyonlarını düşürmesi de çok üzücü. benim sorum şu: sizce sivasspor olarak mehmet yıldız'ı tamamen kaybettik mi, yoksa geri kazanabilecek miyiz? |
Fatih-Sivas
Rıza hoca bu zamanda cevaplayabilirmi bilmiyorum ama , şunu sormak isterim yeni sezonda, kaç tane futbolcu transfer etmek istiyor ve özellikle yerli futbolcularda büyük bir değişime gitmeyi düşünüyor mu? |
[B]Edirne-Keşan'dan Burak
Rıza hoca şimdiden seneye transfer edeceği oyuncuları belirledimi?[/B] |
1-Defans bölgesindeki zaafla sürüyor.Sene sonunda Fenerbahçe'den ayrılacak Bilica geri gelir mi yani almak ister misiniz?(Bence alınmalı Bilica-Navratil veya Bilica-Diallo Sedat-Bilica hatta Murat-Bilica alternatifler arsında tabi Ivanovsta var ama sannımca gelecek sene kadroda düşünülmeyecek bir stoper ayrıca Murat kalırsa iyi olur.)
2-Mehmet Yıldız gelecek sene kadroda düşünülüyor mu? 3-Bu takıma defans dışında takviye yapılacak mı?Ayrıca Sedat'la yeni anlaşma olacak mı [B](Editörün notu : Lütfen yaşadığınız yer ve isim belirtiniz...)[/B] |
Sivastan yiğido gençlikten
Hocam alt apı a2 takım yani yetenekli futbolcular var zayıf mevkilere seneye bunalrı kazandırabilirz ama ne yazııki sivas alt yapısına gerekli önem verilmiyor alt yapıya şehir dışına gelen çocuk baş üstünde tutuluyor neden veya A takıma başka ülkeden gelen bir futbolcu bunalrı ndeğerlendirirmisiniz.....alt yapı a2 takımı yani... |
[QUOTE=delight;703829]sivastan yiğido gençlik hocam alt apı a2 takım yani yetenekli futbolcular var zayıf mevkilere seneye bunalrı kazandırabilirz ama ne yazııki sivas alt yapısına gerekli önem verilmiyor alt yapıya şehir dışına gelen çocuk baş üstünde tutuluyor neden veya A takıma başka ülkeden gelen bir futbolcu bunalrı ndeğerlendirirmisiniz.....alt yapı a2 takımı yani...[/QUOTE]
-GELECEK SEZON HEDEF İLK 5- Şu an hedeflerinin bu seneyi atlatmak, kümede kalmak olduğuna işaret eden Çalımbay, ''Ama bizim esas hedefimiz seneye. Bizim bu seneyi atlatmamız gerekiyor. Şu anda en küçük şeye dikkat etmemiz gerekiyor. 8 maçımızı çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Öbür sene tabiki ilk 5'teyiz, yani tek hedef o, başka bir şey yok'' dedi. Bu seneyi atlattıktan sonra gelecek sezon bu takımın ilk 5'e yüzde 99 gireceğine inandığını bildiren Çalımbay, gelecek yılla ilgili olarak altyapının da içinde bulunduğu projelerinin olduğunu kaydetti. [I][B]Sorunuzun cevabını zaten vermiş hoca[/B][/I] :) |
[B]İstanbuldan Akif Biçer[/B]
Yeni sezon için transfer çalışmaları başladı mi oyuncu takip eden bir ekibiniz varmı bence almanyadan ve hollandadan gurbetçi oyuncular izlenmeye başlanılmali ve alt yapıdan futbolcu izliyormuşunuz adı çıkmış yıldız futbolcuların hiçbir getirisi olmaz örnek bjk bize başarıya aç futbolcular lazım an konu hakkında ne düşünüyorsunuz |
[B]İzmir'den izmirliyiğido (Yalçın KINIK)[/B]
Önce Mustafa Ateş kardeşimize ve konuklarına teşekkür ediyorum. Güzel bir program hazırladıkları için ama diğer arkadaşların dediği gibi stüdyodaki görselliği ve yayındaki ses ve görüntü kalitesini değiştirirseniz ve arttırarsanız çok güzel olacak. Zira sizlerin kalitesini gölgeliyor. Teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Ben sadece [B]Kamanan[/B] ve[B] Abdurrahman Dereli[/B]'yi artık takımda neden daha çok göremediğimizi ve Rıza hocayı [B]Mourinho[/B] gibi veya [B]Alex Ferguson[/B] gibi [B]uzuuuun yıllar[/B] takımın başında görmek istesek bu konuda kendi düşüncesi nedir? Onu sormak istiyorum. Birde bu hafta ki Beşiktaş maçı öncesi duyguları nedir? Bir yanda yetiştiği yuva, bir yanda memleket? Teşekkür ediyor bu hafta [B]3. galibiyeti [/B]bekliyoruz. AYK |
[COLOR="DarkRed"][FONT="Arial Black"]Ankara'dan Salim.[/FONT][/COLOR]
[B]Rıza hocamıza sorulacak soruların çoğu sorulmuş inşaallah zaman olur da bu soruların cevaplarını kısada olsa alırız. Rıza hocamız bir ilki gerçekleştirip canlı yayına çıkması ve taraftarın sorularına cevap verecek olması çok güzel,Bu konuda Rıza hocamıza teşekkür ederim. Benim hocamızdan isteğim haftada olmasa bile 15 günde bir zamanı müsait olursa canlı yayına katılması ve bizlerin soracağı sorulara cevap vermesi bizleri mutlu edeceği gibi, Sivassporu takip eden binlerce taraftarımızıda mutlu edeceğini düşünüyorum..[/B] |
[B][I]Dubai den Mustafa.
[/I][/B] [B]Hocam Keita yı neden oynatmıyorsunuz acaba.? Kamanan hazırlık maçında iki gol attı bunu nasıl değerlendiriyorsunuz.? Bundan sonraki maçlarda daha çok şans vermeyi düşünüyormusunuz.?...Saygılar.[/B] |
[FONT="Comic Sans MS"][B]Öncelikle konuyu acanlara tesekkür ediyorum.Ayrıca Sayın Mustafa Ateşten altta bulunan linki incelemesini ve bunu Sayın Rıza Çalımbay a iletmesini siddetle öneriyorum...Herşey icin tesekkürler...[/B][/FONT]
[url]http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?p=702296#post702296[/url] |
İstanbuldan-Ayhan
Hocam hafta sonu yapılan hazırlık karşılaşmasında sitede yapılan bir yorum dikkatimi çekti. Tokata gidip izleyena rkadaşın yorumu şu; -Kamanan boş alanlara kaçtı O'na pas verilmedi verilseydi daha farklı skorla yenerdik. Mehmet Yıldız da topu ayağında çok eziyor gol atmamıza engel oluyor. Birde arkadaşlarına bağırarak morallerini bozuyor... Bu bir yorum idi ama olay böylemi gerçekleşti. Sizin görüşünüz ve düşünceniz nedir? |
İSTANBULDAN SİNAN
Hocam Tamam Mehmet Yıldız Sivassporun simge ismidir ancak Onun yerine 2.yarıda Kamanan takviyesi daha yararlı olur die düşünüyorum çok iyi bir golcü . Siz ne düşünüyorsunuz? |
Almanya-Dökmetas
Keita durumu ne neden oynamiyor ?? Mehmet yildiz-neden topu ayanda fazla tutuyor, kimse bunu ona demiyormu?? Erman-Eneramo-Kamil bazen cok bencil oyniyorlar, bazen bir pass verseler sivasspor daha fazla gol atacak. |
[B]Almanya
Hocam benim merakim sizlerin taraftarlar hakkinda düsünceleriniz :rolleyes: Görüldügü gibi Taraftar kültürümüz az ve cözüm gerekli ! Siz Kulüb olarak hic taraftarlari/gruplari biraraya toplayip onlarla konusmayi bütünlük saglamayi hic düsündünüz mü? Taraftar bilesmese bile hep birlikte bir yürek olabilirler! Sivasspor Store`deki ürünlerin yetmezligi ayri bir konu, lisansli ürün alin diyorlar ama yeterince ürün ve cesitleri bulunmuyor. Taraftar olmak isteyen bile olamiyor Bu yaz Cumhuriyet Kupasi düzenlenecek mi? Turnuva zamani Kulüb gelirine katkida bulunmak icin SivasSpor senligi düzenlenip alinan gelirler kulübe gitse iyi olmaz mi? (cok ugrasli bir sey denilirse, eminim gönüllü taraftarlar cikar yardim icin) sözverilen ama bir türlü bastaki verilen sözleri tutulmayan Stad konusunda düsünceleriniz nedir? Yönetim yeni Stad istiyor mu istemiyor mu? Mustafa beye Sporaktif programi icin cok tsk ederiz TV58 olmasa takimimiz ile ilgili haberleri televizyon ekraninda göremiyecegiz[/B] |
[B]Amsterdam mucahit bal
Hocam cok merak ediyorum gecen sezonun ikinci yarisinin en iyi oyuncularindan olan keita ve sivasin ligte kalmasina buyuk katkisi olan bu futbolcuyu neden hic oynatmiyor oysaki hala kendi milli takiminin banko adami bu soruma cvp verirseniz cok tsk ederim yayinciya yapimciya ve yorumculara sevgiler saygilar riza hocamada sonsuz basari dileklerimle iyi aksamlar [/B] |
Rıza Hocam; Sivasspor takımındaki geleceğinizi nasıl görüyorsunuz,uzun yıllar Sivassporda çalışmayı düşünüyor musunuz?
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 10:58. |