![]() |
Resmi Kuruluş Yılımız Değişebilir
Arkadaşlar sağlam bir duyum aldım ve paylaşmak istedim.
Hepinizin bildiği gibi Sivasspor'un kuruluş tarihini 1967 olarak biliyorduk. Ama çoğu kimse aslında kuruluş tarihimizin daha önce olduğunu söylüyordu. Benim aldığım duyumlara göre resmi belgelerle de bu kanıtlanmış ve kuruluş tarihimizin değişmesi an meselesi. Tarih olarak kuruluşumuz 1932 olabilir. |
Cevap: Resmi Kuruluş Yılımız Değişebilir
belgelerle olması doğruluğunu gösterir. sevindirici bi haber. daha eski klup olucz.
|
İNşaallah 100. Yılımızda 2032 de ŞAMPİYON oluruz . AMİN
|
[COLOR="Blue"]Önemli olan ne zaman kurulduğumuz değil,önemli olan neleri başardığımız.[/COLOR]
|
[QUOTE=sinansakru;727244]İNşaallah 100. Yılımızda 2032 de ŞAMPİYON oluruz . AMİN[/QUOTE]
80. yaşımızda olsak daha iyi olmaz mı :) Şaka bir yana açıkçası bir iki sene ilk 8 sırada yer almak benim için yeterli olur. Bu sürede ekonomik verileri ve uzun vadeli planları düzenleyebiliriz belki. Bu arada Uefa sıralamasında 172. sırada yer almışız. Diğer Türk takımlarının UEFA Resmi Sıralaması ; 41.Fenerbahçe 45.Galatasaray 57.Besiktas 135.Bursaspor 136.Trabzonspor 167.Kayserispor 172.Sivasspor 180.Gaziantepspor |
uefa sıralaması neye göre yapılıyor hiç anlamamışımdır.
|
Sivas'ta kurulan SİVASSPOR kulübü 9 MAYIS 1967 yılında resmi bir şekilde kurulmuş olup,resmi gazetelerde de bu ilan edilmiştir.Daha önce 1930'lu yıllarda adı geçen oluşumun olduğunu MİLLİYET gazetesi sayfalarında belirtmekte,ancak idareciler yüzünden aktif bir çalışma(buna resmi diyebiliriz) yapılmadığı anlaşılmaktadır.Gazeteci abimiz sayın YÖNAL'ı İYİ dinleyememişiz.
Sağlam bir duyum almadın bence sen kardeşim.Gördün felan filan. Sivasspor kulübü 1967 yılında kurulmuş olup,Amblemi(Üç yıldızlı) ve adı ile tescilli bir MARKADIR.Türk Patent Enstitüsü(TPE) tarafından araştırılarak amblemde belirtilen tarihe kadar dayandığı anlaşışan SİVASSPORUMUZ marka isimleri arasında yerini almaktadır ve boru gibide 1967 yazmaktadır. Keşke düzen iyi kurulsaydıda 1932 diyebilseydik.Ama olmiyikiiii:) İnşallah yeni düzen sayesinde yararlanabiliriz.Ama düzen daha kurulmadı.:) İyi günler-akşamlar-geceler... |
Benim duyduğum kişiler şu anda çalışmaların sürdüğünü söylediler. Üstelik sizi bilmem ama ben Yücel Yönal ile defalarca görüşmüş birisiyim.
|
vallaha ben buna mujde derim iste super olur koklu bir takim oluruz ama nedense biraz ilginc ve tam inanamiyorum sana karsi degil tavarih ama ben biraz sastim kaldim :confused:
|
arastirmalar sonucunda benim yasim 25 degil 65 cikti. Alman hükümeti bana emeklilik aydatlarimi öde leyyynnnnnnn!!!
benim bildigim sivasspor 1967'de üc takimin birlestirilmesiyle kuruldu, bunlardan hicbiri sivasspor adini daha önce tasimadi. umarim birlestirilen takimlarin en eskisi 1932'de kurulmus olabilir. sonucta beni pek ilgilendirmiyor. takimin cok daha baska problemleri var ve bunlara göz atilmali. stadyum meselesi gibi. |
SİVASSPOR 1932 YILINDA KURULDU !...
Genellikle Sivasspor’un resmi kayıtlara göre, 1967 yılında kurulduğu bilinir. Oysa ki, Sivasspor’un asıl kuruluş tarihi 14-Nisan-1932 dir. Selahattin ELBAY [email]selahattin.elbay@mynet.com[/email] Hatırlarsanız bir yıl kadar önce kızım Beden Eğitimi Öğretmeni Arzu Elbay ile birlikte yaklaşık 8 yılık çalışma ve araştırma süreci sonunda ‘Dünden Bugüne Sivasspor Tarihi’ isimli bir kitap hazırlayıp piyasaya sürmüştük. Sivasspor hakkında yapılan araştırmalara katkıda bulunmak ve de gelecek kuşaklara ışık tutmak amacıyla hazırlanan bu eser çok beğenildi. Eserin ilk bölümünde yer alan ‘Sivasspor Kulübünün Tarihçesi’ ise çok ilgi gördü. 1932 li yıllara ait Sivasspor’un ‘Dış ve İç Yasası’ ile ilgili dökümanı sayın Haluk Çağdaş ve o yıllara ait fotoğrafları sayın Ruhi Başeğmez’den temin etmiştik. Rahmetli olan babaları o yıllarda Sivassporumuzun ilk formalarını terletmişler. O yıllarda emek veren ve rahmetli olanların ruhları şad olsun. O zamanki İç Yasa’da yer alan şu cümleler her okuyuşumda beni çok duygulandırıyor ve heyecanlandırıyor. ‘Sivasspor namı ile teessüs eden Kulübün amacı, Kulübün teşekkülünden maksat, memlekette gençleri spora teşvik etmek ve onları muntazam sporlarla idmancılığın fenn-i esasatı dahilinde çalıştırmak, netice itibari ile vatana gürbüz, iyi görür ve düşünür gençler yetiştirmektir.’ Sivassporumuzun tarihçesi ile ilgili diğer önemli yazı ve fotoğraflar çıkarmış olduğumuz kitapta daha detaylı ve açık şekilde anlatılmıştır. Zaten kitabı temin edenler bu ilginç tarihe tanıklık ediyoırlar. 2011-2012 sezonunda Sivassporumuz 80 yaşına girmiş olacaktır. Yönetim Kurulumuz bu ‘ Yasa’ dan yola çıkarak 80 yıllık bir tarihe sahip olduğumuzu tescil ettirirse, bizimde forma ve amblemlerimizdeki 1967 yi 1932 olarak değiştirebilirler. Bizde bu sayede 80 yıllık bir maziye sahip Kulüp olmuş oluruz.. Güzel haberlerle tekrar görüşmek dileğiyle, hoş ve sevgiyle kalın.. Günün sözü: ‘ Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur..’ ( N.F.Kısakürek ) kaynak: [url]http://www.manset58.com/haber/805-sivasspor-1932-yilinda-kuruldu.html[/url] |
[QUOTE=sebasteia;727308]SİVASSPOR 1932 YILINDA KURULDU !...
Genellikle Sivasspor’un resmi kayıtlara göre, 1967 yılında kurulduğu bilinir. Oysa ki, Sivasspor’un asıl kuruluş tarihi 14-Nisan-1932 dir. Selahattin ELBAY [email]selahattin.elbay@mynet.com[/email] Hatırlarsanız bir yıl kadar önce kızım Beden Eğitimi Öğretmeni Arzu Elbay ile birlikte yaklaşık 8 yılık çalışma ve araştırma süreci sonunda ‘Dünden Bugüne Sivasspor Tarihi’ isimli bir kitap hazırlayıp piyasaya sürmüştük. Sivasspor hakkında yapılan araştırmalara katkıda bulunmak ve de gelecek kuşaklara ışık tutmak amacıyla hazırlanan bu eser çok beğenildi. Eserin ilk bölümünde yer alan ‘Sivasspor Kulübünün Tarihçesi’ ise çok ilgi gördü. 1932 li yıllara ait Sivasspor’un ‘Dış ve İç Yasası’ ile ilgili dökümanı sayın Haluk Çağdaş ve o yıllara ait fotoğrafları sayın Ruhi Başeğmez’den temin etmiştik. Rahmetli olan babaları o yıllarda Sivassporumuzun ilk formalarını terletmişler. O yıllarda emek veren ve rahmetli olanların ruhları şad olsun. O zamanki İç Yasa’da yer alan şu cümleler her okuyuşumda beni çok duygulandırıyor ve heyecanlandırıyor. ‘Sivasspor namı ile teessüs eden Kulübün amacı, Kulübün teşekkülünden maksat, memlekette gençleri spora teşvik etmek ve onları muntazam sporlarla idmancılığın fenn-i esasatı dahilinde çalıştırmak, netice itibari ile vatana gürbüz, iyi görür ve düşünür gençler yetiştirmektir.’ Sivassporumuzun tarihçesi ile ilgili diğer önemli yazı ve fotoğraflar çıkarmış olduğumuz kitapta daha detaylı ve açık şekilde anlatılmıştır. Zaten kitabı temin edenler bu ilginç tarihe tanıklık ediyoırlar. 2011-2012 sezonunda Sivassporumuz 80 yaşına girmiş olacaktır. Yönetim Kurulumuz bu ‘ Yasa’ dan yola çıkarak 80 yıllık bir tarihe sahip olduğumuzu tescil ettirirse, bizimde forma ve amblemlerimizdeki 1967 yi 1932 olarak değiştirebilirler. Bizde bu sayede 80 yıllık bir maziye sahip Kulüp olmuş oluruz.. Güzel haberlerle tekrar görüşmek dileğiyle, hoş ve sevgiyle kalın.. Günün sözü: ‘ Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur..’ ( N.F.Kısakürek ) kaynak: [url]http://www.manset58.com/haber/805-sivasspor-1932-yilinda-kuruldu.html[/url][/QUOTE] eeee gel de sasirma :confused::confused::confused: dogruysa tarih degisir dusun 80 yillik cinar oluruz :D insallah dogrudur ne diyelim |
[B]Tarih:
21 Mart 2011 Pazartesi, 20:13 tarihinde Aşk - I Sivas * tarafından eklendi İspatladık ! Ama İnandiramadık. Resimlerle İspatladık ! [url]http://www.facebook.com/notes/a%C5%9Fk-i-sivas-/sivassporun-1932-y%C4%B1l%C4%B1nda-kuruldu%C4%9Funun-kan%C4%B1t%C4%B1-/188613557847055[/url][/B] |
Çokta önemli değil aslında kuruluş yılı...35 yıl geriye gitse ne olacak madalyamı takacaklar......
|
Bence kuruluş yılımızın daha eski çıkması başarısızlık oranımızı yükseltir.Yani 1932 de kurulmuşuz ama bırakın süper ligde şampiyonluğu,süper lige çıkalı 7-8 yıl olmuş olur o zaman.
|
"Dünden Bugüne Sivasspor Tarihi" isimli kitabı nereden alabiliriz ?
|
[QUOTE=recep cevik;727363][B]Tarih:
21 Mart 2011 Pazartesi, 20:13 tarihinde Aşk - I Sivas * tarafından eklendi İspatladık ! Ama İnandiramadık. Resimlerle İspatladık ! [url]http://www.facebook.com/notes/a%C5%9Fk-i-sivas-/sivassporun-1932-y%C4%B1l%C4%B1nda-kuruldu%C4%9Funun-kan%C4%B1t%C4%B1-/188613557847055[/url][/B][/QUOTE] Fotoğrafın internete yayılmasında emeği geçenlerdenim.Ancak bizlerde başkalarından faydalandık. Sivasspor diye bir oluşum kuruldu 1932 de.Ancak ne varsa idarecilerde var düşüncesiyle hareket edecek olursak toz oldu uçtular ve aktif bir çalışmaları yoktu.Sadece Sivaslıları spora alıştırmaktı hedef.Ayrıca sonradan kurulan Sivasspor 3 resmi kulübün birleşmesiyle kuruldu.Yani bu takım şuan desteklediğimiz takım.1967 den geri ne yazıkki gidemeyiz.Yakışmaz bize.Üzmeyelim ihsanı,üzmeyelim akçayı,üzmeyelim uğrunda can veren insanların yakınlarını.Devamı değiliz ama aynı isim kullanılmış sadece.Ayrıca 1932 yılından öykülerimizde bahsedilmekte ama [U]İMZAMIZ[/U] tarihimiz ve logomuzLA BERABER BİTMEKTE. FARK BURDA.1932 den bahsediliyor ama altına 3 yıldızlı 1967 li ss logomuz konuluyor.Traş bir haber.Ama bura türkiye olur sa şaşırmam.Eeee 1967 yılında bu olay bilinmiyormuydu bide:) Neyse... |
67 olsa ne olacak 32 olsa ne olacak önemli olan sahada yapılan işler. İBB 10-20 yıllık takım ama sahada yaptıkları ortada. Boş işler ile uğraşmasın sivasspor
|
[QUOTE=migroArmis;727364]Çokta önemli değil aslında kuruluş yılı...35 yıl geriye gitse ne olacak madalyamı takacaklar......[/QUOTE]
Bursalı kardesim haklısın ne bir katkısı nede bir zararı olur. |
eeee neolacak simdi bir bu eksikti olacaksa cabuk hallolsun hersey bari
olurmu yaa 80 yillik kulup oluyoruz bari 100 yilimizda sampiyon oluruz insallah:D |
hayırdır konvoymu yapacaksınız araçlarla.bursalı kardeşime katılıyorum.aktif olmayan bir oluşumun yıllarını üzerine almak yakışmaz bize.ayrıca amaç gençlere sporu aşılamakmış.abi olmadı öle bişey.kızılırmakspor aşıladı yahu yolspor aşıladı yahu demirspor aşıladı yahu... aslında kuruluş 1932 imiş.:)
Baba aktif bir rolü olsaydı biz kurulurken süleyman demirelin peşinden koşmazdık,ankaralara gitmerzdik,siyasilere gitmezdik.bi tarihi okuyun beyleee aloooo.zor kurulduk.çok zor kurulduk.tesisiniz yok be dedi federasyon başkanı o zaman.1967 yi bilmiyoruz daha 1932 yemi sahip çıkacağız. |
1967 yilinda kurulan kulübümüzü daha önceden kurulmus gibi göstermenin anlami nedir bilemiyorum.Bu konuyu ortaya atan kisi o yilda hayattamiydi.1967 yilinda kurulan takimimizin maclarina 8 yasinda seyretmeye basladim.Her zaman resmi kurulus tarihine bakilir ,Sivasspor 1967 yilinda kurulmustur ve kayitlara gecmistir.
|
[QUOTE=tavarih;727241]Arkadaşlar sağlam bir duyum aldım ve paylaşmak istedim.
Hepinizin bildiği gibi Sivasspor'un kuruluş tarihini 1967 olarak biliyorduk. Ama çoğu kimse aslında kuruluş tarihimizin daha önce olduğunu söylüyordu. Benim aldığım duyumlara göre resmi belgelerle de bu kanıtlanmış ve kuruluş tarihimizin değişmesi an meselesi. Tarih olarak kuruluşumuz 1932 olabilir.[/QUOTE] olabilir değil. 1932. hatta o kitap yeniden yayınlanmış olmalı.. sivas asitan yayıncılıkta görmüştüm. eski bir kitaptı. 1932 yılında şehirde sivasspor adında bir kulüp kurulduğu yazıyordu.kitabın sahibini ve kitabın adını öğrenebilirsem paylaşırım. |
[QUOTE=B.DUMANLI;727550]1967 yilinda kurulan kulübümüzü daha önceden kurulmus gibi göstermenin anlami nedir bilemiyorum.Bu konuyu ortaya atan kisi o yilda hayattamiydi.1967 yilinda kurulan takimimizin maclarina 8 yasinda seyretmeye basladim.Her zaman resmi kurulus tarihine bakilir ,Sivasspor 1967 yilinda kurulmustur ve kayitlara gecmistir.[/QUOTE]
bu şehrin tarihini bilmek lazım.günü yaşayacaksak 4 tane medreseyi de kaldıralım mı. tarihi belgeler var. kayıtlar var bu şehirde 1932 yılında sivasspor adında bir kulüp var. sonrası ne bilmiyorum. ama var. bu şehrin kültür yapısı ekonomik yapısı açısından önemli bir kayıttır.sporun nerede olduğunun kanıtıdır. eskiler anlatır bu şehirde atletizim musabakaları bisklet boks güreş gibi amatör sporlar o yıllarda çok popüler dallarmış.ama o hızı belli bir süre sonra kaybetmişiz. çok kaliteli sporcular yetişmiş. demirsporun amatörken yabancı takımlarla maçlarından bahsedildiğini duymuştum.1950 li yıllarda. sivasa ilk yabancı kulüp o tarihlerde gelmiş ve yine demirspor amatör bir kulüp olarak almanya ya maç yapmaya gitmiş. kısacası gerçekten araştırlıp bu günlere yol haritası çizecek bir konudur sivasta 1900 lü yıllarda başlayan spor faaliyetleri.ben sivasspor resmi kuruluş tarihi 1932 olsun demiyorum. ama sivasta futbol ve spor tarihi anlamında önemli bir belgedir bu tarih. |
[QUOTE=şarkışla 58;727365]Bence kuruluş yılımızın daha eski çıkması başarısızlık oranımızı yükseltir.Yani 1932 de kurulmuşuz ama bırakın süper ligde şampiyonluğu,süper lige çıkalı 7-8 yıl olmuş olur o zaman.[/QUOTE]
aynı kulüp değil.arada fark var. sivasspor ismi ile bir kulüp var. ama ne olmuş ne bitmiş bilmiyoruz. |
[QUOTE=sefilix;727606]olabilir değil. 1932. hatta o kitap yeniden yayınlanmış olmalı.. sivas asitan yayıncılıkta görmüştüm. eski bir kitaptı. 1932 yılında şehirde sivasspor adında bir kulüp kurulduğu yazıyordu.kitabın sahibini ve kitabın adını öğrenebilirsem paylaşırım.[/QUOTE]
daha önceki yazılarda selahattin abi yazmış ben yeni gördüm. formun hepsini okumdan yazdım kusura bakmayın. :( |
Arkadaşlar.1932 de kurulan oluşum resmi olsaydı devir edile edile bu zamana gelinirdi.çalışma olmuş ama faaliyet olmamış.sonrada birileri artık şart demiş ve 1967 de SİVASSPORUN kurulmasını sağlamışlar.
Beyler diyorum ki fotoyu ben yaydım nete genel olarak dinleyen yok.Açtığımız konulara engel konmasaydı anlayacaktınız.teşekkürler ve iyi günler. |
Arkadaşlar ben aldığım duyumu paylaştım. Yakında gerçekleşirse söylemişti dersiniz.
1932 veya 1967 benim için çok farketmez şu aşamada. O konuyla ilgili yorum yapmadım dikkat ederseniz. Yalnız uzun zamandır söylenti halinde olan bu haberin ciddiye bindiğini duyurdum size. |
[QUOTE=tavarih;727632]Arkadaşlar ben aldığım duyumu paylaştım. Yakında gerçekleşirse söylemişti dersiniz.
1932 veya 1967 benim için çok farketmez şu aşamada. O konuyla ilgili yorum yapmadım dikkat ederseniz. Yalnız uzun zamandır söylenti halinde olan bu haberin ciddiye bindiğini duyurdum size.[/QUOTE] 1967 senin için fark etmiyormu.1968 mi fark ediyor? İyi forumlar... |
[QUOTE=alemdarlar;727980]1967 senin için fark etmiyormu.1968 mi fark ediyor?
İyi forumlar...[/QUOTE] 1968 derken başkanım ? :) |
[QUOTE=tavarih;727982]1968 derken başkanım ? :)[/QUOTE]
1932 malum faaliye göstermeyen sivasspor. 1967 faaliyet gösteren ve sivaslıya bayram yaratan sivasspor. BUNLAR SENİN İÇİN FARK ETMİYORSA NEDEN BURDASIN. 1968 mi fark ediyor veya 2008 mi? :D:) valla dostum 1967 benim için fark ediyor.9 mayıs 1967 de kurulmuşuz be dostum.Milletin senesi var bizim tarihimiz belli:) neyse anlayan anladı dostum.yorumlarına saygılıyım ayrıca.bir hata(olur böyle şeyler) gördüğüm için hatırlatmak istedim. |
Sanırım anlamamışsınız. Yukarıdaki yorumumu tekrar gözden geçirirseniz 1967 ile 1932 arasında şu anda bir fark görmüyorum demiştim.
Resmi olarak 1932 tarihinde kurulduğumuz kanıtlanırsa benim için çok şey değişmez. Ama 1967'den sonrasını da kabul edemeyiz tabiki. Zaten mümkün de değil. Ben sadece haberi verdim. Sağlam bir kaynaktan duydum haberi. Şu anda Sivasspor'un resmi kuruluş tarihinin 1932 olması yönünde çalışmalar ciddiyet kazanmış. Benim verdiğim haber bundan ibaret ve konuyla ilgili yorum yapmadım. Yorumumuzu haber gerçekleşince bol bol yaparız zaten :) |
veya demişsin [U]bir[/U]
dostum hangi konudasın [U]iki[/U] yazmayacağım daha.forum kirliliği olmasın.ancak cevap hakkını kullanabilirsin. görüşürüz dostum.allaha emanet ol. |
1932 veya 1967 benim için çok farketmez şu aşamada.
1932 ile 1967 benim için çok farketmez şu aşamada. Yukarıdaki iki cümle farklı anlamlara geliyor da benim mi haberim yok acaba ? :) Neyse ben de cevap yazmayacağım size. Çünkü konu şu aşamada olayın resmiyet kazanıp kazanmaması konusudur. Yoksa hangi tarihin kuruluş tarihi olarak benimsenip benimsenmemesi konusu değildir. |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:09. |