SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   SivasSpor (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Bu gerçekten "Şike Operasyonu" mu? (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=32359)

giants 08.07.2011 21:32

Bu gerçekten "Şike Operasyonu" mu?

Fenerbahce ve Aziz yildirim üzerine yazilmis bir yazi fakat bizi kiminle ayni
kuyuya gömmek istiyorlar o acidan önemli

Bu gerçekten “Şike Operasyonu” mu? Cengiz Candar

“Şike operasyonu” mu gerçekten? Yoksa, “Fenerbahçe operasyonu” mu; ya da “Aziz Yıldırım operasyonu” olmasın...

Doğma büyüme Beşiktaşlı ve Beşiktaş Kulübü kongre üyesi olduğunu açıklayan İsmet Berkan’ın önceki gün sosyal paylaşımsitesi Twitter’da yazdığı şu satırlara gözüm takıldı, televizyonda (A Haber) kelimesi kelimesine okudum:
“Şike operasyonu beni hiç rahatsız etmiyor, aksine bu operasyon sayesinde sevinmeye de hazırdım ama polisin operasyonunu kamuoyuna satma çabası beni işkillendirdi, bugün yaşananlar daha beter işkillendiriyor beni. Büyük resimde birşeyler dönüyor, ama ne?”
İsmet Berkan’ın sözünü ettiği, o gün Emniyet’ten alındığı açıklanan ve polislerin Aziz Yıldırım’ın evine Pazar sabahı gidişini gösteren görüntülerin televizyon kanallarında sunumuydu. Araya “Şike Operasyonu”nda ele geçirilen (Aziz Yıldırım’la ilişkisi yok) 8 ruhsatsız silahıngörüntüleri de sokuşturuluyor.
Görüntülerde bir suçun suçüstü ortaya çıkartılması yok elbette. Ama böyle bir algı yaratılıyor. Aziz Yıldırım üzerinde. Tipik bir psikolojikharekat örneği. Daha ifadesi bile alınmamış birinin kamuoyu nezdinde infazı sağlanıyor.
Psikolojik harekat
Üstelik bu gizli olması gereken hazırlık soruşturması sırasında yapılıyor. Polis, medyaya –daha önce de yazdım- cömert bir servis yapıyor.Medya, hiçbir hukuk ve ahlak filtresinden geçirmeden eline tutuşturulanı yayımlayarak psikolojik harekata aracılık yapıyor.
Tıpkı 28 Şubat’ta yaptığı gibi. Tıpkı o dönemde mağdurlarından birinin ben olduğu “Andıç”ta yapıldığı gibi.
Hukuk ayaklar altına alınarak “adalet”e nasıl ulaşılacaksa, o yol izleniyor.
Medya yöneticilerinin bir bölümü hiçbir şeyi sorgulamadan, polise inanma yolunu çoktan ve kendiliğinden seçtiler bile.
Oysa, medya boru-trampet takımıyla üç gün üstüste gürültüyle açıklanan “bilgiler ve bulgular”ın bir bölümü fos çıktı. Örneğin, Karabükspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan Nijeryalı futbolcu Emenike’nin bavul bavul para aldığı ve Fenerbahçe karşısında maça çıkmadığı, bunun belgelerininbulunduğu öne sürülmüştü. Açın bakın Pazartesi-Salı günkü gazetelere.
Emenike serbest bırakıldı. Var olduğu iddia edilen görüntüler ise hiç ortaya çıkmadı.
Aziz Yıldırım’ın Beşiktaş-Fenerbahçe maçından önce Futbol Federasyonu Başkanı’na telefon edip Cüneyt Çakır’ı maç hakemi olarak istediği vemaçtan önce Cüneyt Çakır’la görüştüğü manşetlere çıkmıştı.
Ne oldu? Bunun gerçek olmadığı ortaya çıktı. Örnekleri saya saya bitiremeyiz.
Bu şekilde yürütülen bir “operasyon”un milyonlarca Fenerbahçeliye “Temiz Eller Operasyonu” olduğuna ikna edemezsiniz. Fenerbahçeliler, bunun Aziz Yıldırım üzerinden yürütülen bir “Fenerbahçe Operasyonu” olduğuna kanaat getirmeye başladılar.
Bunu kim, niçin, ne amaçla yapıyor? Cevabını bulamadıkları, benim de cevabını araştırdığım soru bu.
Lube Ayar’ın soruları
Ne ki, Fenerbahçelilerin önemli bir bölümü bunun “dürüst” bir “Şike Operasyonu” olduğuna ilişkin kül yutmuyor. Alın size bir Fenerbahçetaraftarı olan, ödül sahibi bir gazeteci, 12 yıllık yargı muhabiri Lube Ayar’ın Twitter’de yazdıklarına.
“Anlamak istemeyenlerle işim yok. Ama algı sorunu olanlara tekrar anlatabilirim. Hadi başlayalım” diye söze girmiş. Kayda düşsün:
“1) Polis, 2004’ün son haftalarında ‘dinlemede’ydi! Yani, Rize-Akçaabat ve Rize-Beşiktaş maçında olacakları biliyordu. Soru: Ne yaptılar?
2) Maçlar oynandı, lig bitti, soruşturma bitti. Bursaspor küme düştü. Şike konuşmaları savcı Selim Berna Altay’a geldi (Hrant Dink cinayeti davasının savcısıydı. cç) Soru: Savcı ne yaptı?
3) 2005’te dava başladı. Ben dosyayı aldım. Bazı belgeleri yayımlayan Milliyet, şike belgelerine burun kıvırdı. Soru: Geçti mi bir yıl?
4) Milliyet’in spor ödülleri töreninde M. Ali Şahin’e bu belgeleri anlattım, önceki haberlerimi övüp kartını verdi. Soru: Bakan ne yaptı?
5) Juventus (İtalya’nın ünlü futbol takımı cç) küme düşürüldü. Ben apar topar Datça’dan çağrıldım, bir kısmını yazdım (Türkiye’deki şike soruşturması cç), bir kısmı veto yedi. Soru: Geçti mi 2 yıl?
6) Bakan (M.Ali Şahin) NTV’nin canlı yayınına çıktı. Haluk Yürekli istedi, telefonla bağlanacaktım. Ama Bakan istemedi, konuşamadım. Soru:Size neden?
7) Bakan yayında ‘İki yıllık zaman aşımı süresi doldu, yapacak bir şey yok’ dedi. Soru: Bu sürenin nasıl geçtiğini anladınız mı?
8) Milliyet’ten Cemal Ersen’e konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, ‘Bu belgeler yok’ dedi. Soru: Diyecek sözbulabiliyor musunuz?
9) Sedat Ergin (o sırada Milliyet Genel Yayın Yönetmeni cç) Fenerbahçe muhalefetinin (Aziz Yıldırım’ın muhalifleri) telefon konuşmalarınıiçeren bölümü silip attı, ‘Yıldırım lehine yazı istemem’ dedi. Sorum yok!
10) Milliyet’te Sedat Peker’in ünlülerle yaptığı telefon konuşmalarını koyduğum dosyadan Şansal Büyüka’nınkiler yok oldu! Bulamam mısandınız?
11a) Habertürk’teyken Fatih Altaylı kimsenin yapamadığını yaptı Rüştü’nün (o dönemde Fenerbahçe’nin kaptanı, kaleci Rüştü Reçber)dövülmesine ilişkin telefon konuşmalarını Kanal 1 Haber’de yayımladık.
11b) Ertesi gün spor basınının Sedat Peker’le ilişkisin kanıtlayan ikinci bandı hazırladık. Sabah, Altaylı beni çağırdı ve şöyle dedi...
11c) ‘Bugüne kadar Başbakan, Cumhurbaşkanı, MİT, Ordu yazdım, ama böyle bir şey ilk defa başıma geliyor. Bu bandı yayımlamasak olmazmı?’
11d) Altaylı, ‘Mehmet Ağar’ından Şenes Erzik’ine, Fatih Terim’inden Tahir Kıran’ına aramayan kalmadı’ dedi. Sorum yok!
Aykut Kocaman’dan Alex’e
“Türk futbolu çökmeli, yeniden inşa edilmeli... 1958’den beri bütün lig incelensin... Benim ağırıma giden Fenerbahçe’nin öne çıkarılması” diyenTürk futbolunun ahlak abidesi, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın onur ve emek adına niçin çırpındığını şimdi anlıyor musunuz?
Türkiye’de futbol oynayanlar arasında bir başka ahlak abidesi olan Fenerbahçe kaptanı Alex’in dün basın toplantısı düzenleyip, “Biz buradaalını terimizi biliyoruz. Biz hiçbir maçı lekeli kazanmadık. Hak ederek kazandık. Şu an net bir şey yokken bu konular hakkında vereceğim bircevap yok. Ben gerçekler üzerine cevap veririm. Benim için Fenerbahçe şampiyondur” diyerek, niçin isyan ettiğini anladınız mı?
Fenerbahçelilerin niçin olan-biteni “dürüst” amaçlı bir “şike operasyonu” olarak görmediğini anlayabiliyor musunuz?
[url]http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18200242.asp[/url]

giants 08.07.2011 21:36

Cevap: Bu gerçekten “Şike Operasyonu” mu?

en azindan yarimda olsa akil sagligi olan basindan bir kisi varmis.Bize yapilan haksizliga vurguda yapsaymis tam olacakmis ama kendi penceresinde en azindan yanlisligi görme cesareti göstermis.

Bizim yerel basinimiz hala seyirci türübünde izliyor olup biteni aman dikkat edeyim iktidari kizdirmiyayim diye dengeli hareket ediyor SivasSpor giderse onlarinda payina iyi seyler düsmeyecek.

savaş2 08.07.2011 21:41

[QUOTE=giants;731080]en azindan yarimda olsa akil sagligi olan basindan bir kisi varmis.Bize yapilan haksizliga vurguda yapsaymis tam olacakmis ama kendi penceresinde en azindan yanlisligi görme cesareti göstermis.

Bizim yerel basinimiz hala seyirci türübünde izliyor olup biteni aman dikkat edeyim iktidari kizdirmiyayim diye dengeli hareket ediyor SivasSpor giderse onlarinda payina iyi seyler düsmeyecek.[/QUOTE]

+++bizim basın sadece kişkırtmayı cok iyi bilir+++

akifesk 08.07.2011 21:43

grosickinin demecini eleştiren yazılarla gündeme gelen sivas yerel basınını göreve kalemı ele almaya davet ediyorum

alperen2009 08.07.2011 21:43

ARKADASLAR NEDEN TAKIMIMIZA KAMP YAPTIGI YERDE DESTEK VERMIYORUZ, BAKSANIZA FENERLILER KARSI ATAGA GECTILER HEMEN TFF YI ETKILEMEK ICIN....

akifesk 08.07.2011 21:48

sivasspor yarınkı hazırlık maçından sonra sivas a gelecek. bolu kampı tamamlandı..

MaXiMuM 08.07.2011 22:00

[B]Rize - Sebat maçını hatırladınız değil mi ? Sebata 1 puanın yettiği al gülüm ver gülüm maçı....Ligin son maçı bizimle çekişiyorlardı. Ama şu an ikisi de nerelerdeler ? İlahi adalet bu işte... Aynen Bursa'yı bjk koalisyonuyla beraber düşürdükleri gibi...[/B]

gogohan 08.07.2011 22:05

[QUOTE=MaXiMuM;731086][B]Rize - Sebat maçını hatırladınız değil mi ? Sebata 1 puanın yettiği al gülüm ver gülüm maçı....Ligin son maçı bizimle çekişiyorlardı. Ama şu an ikisi de nerelerdeler ? İlahi adalet bu işte... Aynen Bursa'yı bjk koalisyonuyla beraber düşürdükleri gibi...[/B][/QUOTE]

[B][I]Bu amca doğru söylüyor. Ben de duymuştum öyle birşey olduğunu. İnşaallah FB bankasyaya düşerde kurtuluruz.:rolleyes:[/I][/B]

MaXiMuM 08.07.2011 22:10

[QUOTE=gogohan;731087][B][I]Bu amca doğru söylüyor. Ben de duymuştum öyle birşey olduğunu. İnşaallah FB bankasyaya düşerde kurtuluruz.:rolleyes:[/I][/B][/QUOTE]

O amcan gözlerinden öper senin :D:D:D

alperen2009 08.07.2011 22:11

[QUOTE=gogohan;731087][B][I]Bu amca doğru söylüyor. Ben de duymuştum öyle birşey olduğunu. İnşaallah FB bankasyaya düşerde kurtuluruz.:rolleyes:[/I][/B][/QUOTE]

bu azizi yildirimin aldigi sampiyonluklarin hepsinde sike yapmistir ozaman, fenerin diger sampiyonluklarinida arastirmak lazim, simdi daha iyi anlasiliyor turk takimlarinin neden avrupada basarili olamadigi deyilmi neden... avrupada kime sike yapacaklar uefada adamlari yok sanirim benim bildigim kadari ile azizi yildirimin...sizin bildiginiz varmi....

efendigardaş 08.07.2011 22:36

Kesinlikle şike ile alakası yoktur.Bunlar korku devleti yaratıp istedikleri herşeyi yapacaklar,bu arada,yanan biz olacağız putinin Rusyada yaptığı gibi bütün gücü elinde bulundurup daha sonra ,Cumhurbaşkanı olacak onun hazırlığı***[SIZE[B]"][/SIZE][/B]="6

emin kara 08.07.2011 22:44

sizin bildiğiniz aziz yıldırım türk futboluna hizmet vermiş kişilerden biridir gecmiş yıllara bakarsak beşiktaşın bizim elimizden aldıgı şampiyonluktan tutun bu sezon oynanan bursa trabzonun ve karabük trabzon maçı daha saymadımız nice maçlar vardırki şike ortada olmasına ragmen hiç gündemde olmamalarıdır bu nasıl bir adalet yoksa adalet sadace fener ve sivasspor için mi var bunu anlamak mümkün degil bu yasa fener sivasspor içinmi çıktı bizi yargılayın sonra bu yasayı kaldıra bilirsiniz nede olsa arzularınıza kavuşmuş sayılırsınız

58 SiVaSıM 58 08.07.2011 23:07

Cevap: Bu gerçekten "Şike Operasyonu" mu?

tabiiiki değil fbyi ve sivası bitirmeye çalışıyolar ama babayı bitirirler az kaldı şu kulübe bişey olmasında o zaman görüb her zaman yeni başkan iyidir

Elbeyliliyiz 08.07.2011 23:26

Aziz yildirim ve adamlarai varsayim sike Yaptilarsa takimin sucu ne! Hic haberi olmayan takim düsecek....

58MUAMMER58 08.07.2011 23:29

:mad:BU operasyonun gerçekten ŞİKE operasyonu olduğuna ben inanmıyorum son yıllarda kulüpler takımlar başkanlar hakemler tff üzerinde inanılmaz şekilde baskı kuran istediği maça istediği hakemi atayan hakemler fb aleyhine düdük çaldığı zaman tff yi haşlayan diğer büyük takımlarla hem sportif başarı hemde tesis maddi gelir açısından makası iyice açan FB Yİ ve başkanını kamu oyu önünde küçük düşürmek yanındada en büyük FB yalakası şehir olduğunu son maçta gösteren SİVASSPOR umuzudayanında gönderme operasyonudur yıllarca birikmiş pislikleri sivas ve fb forması üzerinde silerek akıllarınca futbolu temizlemek operasyonudur beni asla FB ilgilendirmiyor tek tuttuğum takım SİVASSPORDUR başka takımıda tutuyorsam burda cenazem çıksın.:mad:

migroArmis 09.07.2011 00:59

Aslında daha hiçbirşey netleşmedi..Oiçede bu sorguda eminiyetten bir sürü iddalar war.Mahkeme kararıda war..Ama birileri çıkıpta şu şu maçlarda şikenin delili budur ve bundan dolayı a kişiyi içeri attıkta demiyor..Bütün bu olayların sonucunda Bursa şike yaptıysa doğma büyüme koyu bir Bursaspor taraftarı oarak en başta ben düşmesini isteyeceğim..Fenerse fener Sivassa sivas...Hangi takım olursa olsun bunun sawunulacak bir tarafı yok.Futbolumuz için her ne kadr kötü bir tablo gibi görülsede aslında yapılan bu olay Türk futbolunun kurtuluşunun ilk günüdür..Şimdi önümüzdeki yıl hakemleri göreceğim ..wermesinler penaltıları büyük takımların ofsaytlarına dewam desinlerde göreyim..her şey yoluna girecek ama bir çok kişi bunun farkında değil...Sivasspor adına bende sizler kadar üzülüyorum..Ama her defasında isyanımız haksızlığaysa eğer şeriatın kestiği parmak acımayacak...

bulentt07 09.07.2011 02:12

2003 2004 Rize Sebat macı oynanırken biz Antalyada Trübünde idik onlar öylesine oynadılar biz öne gecmıstık ama yanılmıyosam sebat evinde macı rizeye vermisti bizimkilerde bıraktı macı 1-1 bitmisti. Ya Aykut haklı 1958 den bugüne arastırılsa fifa bizi ihrac eder.

giants 09.07.2011 03:18

[QUOTE=migroArmis;731123]Aslında daha hiçbirşey netleşmedi..Oiçede bu sorguda eminiyetten bir sürü iddalar war.Mahkeme kararıda war..Ama birileri çıkıpta şu şu maçlarda şikenin delili budur ve bundan dolayı a kişiyi içeri attıkta demiyor..Bütün bu olayların sonucunda Bursa şike yaptıysa doğma büyüme koyu bir Bursaspor taraftarı oarak en başta ben düşmesini isteyeceğim..Fenerse fener Sivassa sivas...Hangi takım olursa olsun bunun sawunulacak bir tarafı yok.Futbolumuz için her ne kadr kötü bir tablo gibi görülsede aslında yapılan bu olay Türk futbolunun kurtuluşunun ilk günüdür..Şimdi önümüzdeki yıl hakemleri göreceğim ..wermesinler penaltıları büyük takımların ofsaytlarına dewam desinlerde göreyim..her şey yoluna girecek ama bir çok kişi bunun farkında değil...Sivasspor adına bende sizler kadar üzülüyorum..Ama her defasında isyanımız haksızlığaysa eğer şeriatın kestiği parmak acımayacak...[/QUOTE]

Tabiki şikenin savunulacak bir tarafi yok.Ortada bir namussuzluk varsa ortaya komlo karalama iftira ve tuzak kurmadan cikarilmali burada bizim karsi ciktigimiz mesele Türkiye futbol liginin kirliliginin tuzak kurularak bizim ve bir baska takimin üzerimizden temizlenmeye kalkilmasi.

1. Emniyet kendi aciklamasinda Bursa sporda dahil olmak üzere süperligde son sezonda 19 macta 12 takimin ismi geciyor. fakat ne hikmetse 10 tane takimin ne yöneticisine nede futbolcusuna nede baskanlarina dokunuldu.

2.Daha tam nedir tam bilmiyoruz fakat basina servis edilenlere bakildiginda Bize suclamayi yapanlarin SivasSpor Fenerbahce macinin en önemli dayanagi Otel önü resimlerdir. Polis sadece otelenin cikisini servis ediyor.. sizce 8 aydir sürdügü idda edilen bir operasyonda sivasa gelen her takimin kalacagi Otel biliniyorken birak otelin kendi güvenlik kameralarini polis otelin tuvaletlerini bile dinlemez yada görüntü alacak sistemi kurmazmi polis... peki elde ne var.. ne Otelin güvenlik kamerasi kayitlari nede polis kemaralari. niye bunlar ortada yok cünkü icinde birsey olmayan kayitlar ellerinde ve bos birsey yok gizliyorlar....Eger igne ucu kadar birsey olmus olsaydi Inanin simdiye kadar bu yalaka medya bangir bangir bunlari verecekti.

3.Suclama ney silahli cete ve sikecilik tehdit yolu ile maclari manupile etme.
alti yedi capulcu yakalamislar alakali alakasiz insanlari o capulcularla ayni kuyuya atiyorlar. silahlar gösteriliyor adam tehdit edildigi söyleniyor getiriyor o kisilerle ayni fotografin icine koyuluyoruz.

4. Daha polis sorgusu yapilmadan emniyet sorugusu asamasina suclamalarin ne oldugu savcilarin karsisina insanlarin neyle gönderilecegi belli degilken.. durmadan birileri birseyleri servis etti.. resimler yoladilar... ifade ve fezekeleri yoladilar...polisin ve birtakim cevrelerin iddalarini Medya sisirerek üstünede kendileriden katarak, bu süreci hazirlayan kesimlere yaranma yarisiyla medya ucaklari havalanip toplumu piskolojik bombardumana tuttular.. toplumu vay alcaklar vay sikeciler vay ********ler moduna soktular.

5. Ben öyle fenerbahceliler gibi 49 yil geriyede gidelim demiyorum. 4 yil 3 yil geriden basliyalim Su ligi temizlemeye inan bana sadece Türkiye futbolu degil Türkiye herseyden arinacak.Siyasilerinden emniyetine Medyasindan spor camiasina kadar ne kadar cürük elma varsa ayiklanir.Bak ben Bülent Uygunun SivasSporda sikecilik yaptigini yilardir bagiriyorum ama yanindada Azmetdiricisinin Basbakan oldugunu söylüyorum bakanlar oldugunu söylüyorum özel savci öz oldugunu söylüyorum eski fedrasyonun tümü oldugunu söylüyorum.

6. Biz kimsenin samar oglani degiliz birileri cani sikilacak Lig siralamamiz 3.lük den 4 . lüge indirecek. Cani sikilacak takim sampiyonluga giderken hocasina Ergenekondan dava acip takimi firenliyecek. sonra yanina cagirip Ya sen cezaevine yada sampiyonluk BJK ye diyecek. Bülenti sikecilige azmettirecek. sampiyonluk sansi kalmadiginda ligin bitimine bir hafta kala ergenekonculuk bitecek dava düsecek. Cani sikilacak ligde cantacilar sikeciler dolaniyor diye demec veren baskana cikip bir soru bile sormadan Federasyonu kisiligini zedelemeden haftalarca hak mahrumiyeti verecek... cani sikilacak sike, silahli cete lige fesat karstirmadan baslayip ne kadar pislik ahlaksizlik varsa üzerime atacak. Cani sikilacak Türkiye futbol tarihinin bütün pisliklerini benim üzerimden temizlemeye kalkacak.Cani sikilacak hapse atilacagiz. Kusura bakma Bursali kardesim [B] Biz artik kimsenin samar oglani olmayacagiz[/B]... artik bizim bir kulagimizin arkasi kaldi oda bize kalsin.

Eger Temizlik yapiliyorsa onurluca sereflice hak edenlere yapilsin boynumuz kildan ince ama bizde kimsenin Günahlarini cikarcagi ne papaziz nede bu ligin pisliklerinin günah kecisiyiz. Biz bu bicimi ile kabul etmiyoruz. zamanla bunun suyu ciktikca kimsede kabul etmiyecek.

Inan Adaletli bir sorusturmada kimsenin Kazandigi kupada kimseye kalmaz son 4 yilda!!!
Adaletli onurlu bir sorusturmada boynumuz kildan ince olsun birak seriatin kestigi parmagin acimasini seriatin kopardigi kafa acimasin.

yigidoss 09.07.2011 03:19

Bu futbol dünyasının Aziz Yıldırım karşısında aciz kalmışlığının intikamı. Yıllardır öyle ya da böyle kendisini hiç sevmesem de futbolda Aziz ne diyor o oluyor. Tabii bizim suçumuz ne? başkanımızın eskiden FB üyesi ve hatrı sayılır bir adamı olması.
Hatta işe biraz septik yaklaşırsak Mehmet Ali Aydınlar FB nin önde gelen adamlarından biri ama ne hikmetse GS-BJK ve diğer takımlar adamı başkan yapabilmek için çırpındılar. Allah Allah dedim ne oluyor yahu? Fb , Fb.li bir adamın federasyon başkanı olmasına karşı ama diğer kulüpler can atıyor. Meğer zemin hazırlamakmış bu rezilliğe. Belki amma saçmalamışsın diye düşüneceksiniz ama benim düşüncem bu.
Ben adım gibi eminim başkanımızın böyle bir çirkefliğin içinde olmadığından ve olmayacağından. Bu tiyatro bitecek mutlaka bitecek ama Erbakan hocanın dediği gibi "Kanlı mı bitecek kansız mı bitecek?:);):)"

berduh 09.07.2011 07:53

[QUOTE=giants;731080]en azindan yarimda olsa akil sagligi olan basindan bir kisi varmis.Bize yapilan haksizliga vurguda yapsaymis tam olacakmis ama kendi penceresinde en azindan yanlisligi görme cesareti göstermis.

Bizim yerel basinimiz hala seyirci türübünde izliyor olup biteni aman dikkat edeyim iktidari kizdirmiyayim diye dengeli hareket ediyor SivasSpor giderse onlarinda payina iyi seyler düsmeyecek.[/QUOTE]

[B][COLOR="blue"]bizim basın çalgı çengi varken, 2 tane aşık diye ortalıkta gezinen için program yapmak varken, bu şehrin gerçek lokomotifi ve halkının tek gurur kaynağı olan sivassporumuzun düşürüldüğü durumu neden ekranlara yada sütunlara taşısın ki? daha sezonun son maçından sonra bir yerel kanalın spor müdürü yenildik diye canlı yayında neredeyse göbek atmayacak mıydı? neden sivassporla ilgili birşeyler yapsınlar ki? sivasspor şuan süper ligde olduğu için ulusal medyanın gözü önünde ve sürekli haberi yapılan bir kulüp.yerel medya belli kalıplar içerisinde sıkışıp kalıyor bu nedenle. ama bank asya ya düşerse yerel medya kral olmayacak mı? eeeee bunlar varken neden sivassporla ilgilensinler ki? [/COLOR][/B]

Örükcülü 09.07.2011 09:03

[B]Bunun adı "Şike Operasyonu" değil, "Şike Tiyatrosu"...
Bir oyun yazılmış, birileri (!) o senaryoya göre oyunu yönlendiriyor, amaç (sevmesekte) Aziz Yıldırım'ı bitirmek "Aciz Yıldırım" yapmak.
Bunun yanında figüran yaratmışlar.
Bunlarda, Mecnun başkanın Sivasspor'u ve Bülent Uygun'un Eskişehirspor'u...
Bu jöne yakışsa yakışsa bu kızlar yakışır, çünkü onlar piyasada ki Fenerbahçeliler !...
Onları da katıp bir KOMEDİ TİYATROSU ÇEVİRİYORLAR !...
Ama oyunun sonu gelecek beyler !
Ya bu oyunu beğenmeyen olursa?
Ya alkışlamayıpta yuhalayan olursa?
Ya paramızı verin bu oyun rezaletti diyen olursa?
Onlara verecek cevabınız var mı?

Ben baştan oyuncuları beğenmedim?
Hani bunun, diğer aktörleri?
Hani bunun Galatasaray'ı? Beşiktaş'ı? Trabzonspor'u?
Hani bunun Gaziantepspor'u? Denizlispor'u? Karabükspor'u?
Hani bunun Ankaragücü'sü? Gençlerbirliği? Bursaspor'u?
Hani bunun Altay'ı? İstanbul BŞB'si? Sarıyer'i?
Hiçbir film, hiçbir tiyatro tek aktörle oynanmaz.

Yıllarca bize film izletiyorsunuz?
Bizde hep birilerinin t...şağını yalayanları izliyoruz.
Sonuçta perde kapanıp tekrar açılırken, sahneye oyuncuları çağırıyorsunuz.
A-aa, sahne de bir aktör, bir figüran..
Fenerbahçe, Sivasspor !...
Alkışlayın beyler, alkışlayın, alkışlayın..
52 yıllık ligin en başarılı (!) şikecileri karşınızda, alkışlayın..
Hele de Sivasspor bu işlerde, henüz acemiyken, henüz toyken bu ünvanı alabildi ya, alkışlayın !...

Trabzonspor'un şampiyon olduğu yıllarda ligde en az 4-5 tane Karadeniz takımı vardı..
Ve o yıllarda şampiyon oluyordu (!) şimdi olamıyor..
Neden ?
Neden, çünkü şimdi ligde yardımcıları (!) yok..
Trabzon'un aslanları Trabzon'a 1-0 yeniliyor, gidiyor Fener'i, G.Saray'ı, Beşiktaş'ı yeniyordu.
Ve Trabzon peşpeşe şampiyon...
Bunlar, hiç araştırılmadı.

Çok değil 3-4 yıl önce,
"Kupa senin, Lig benim olsun" repliği unutulmadı.
Ama hiç onlara bakılmıyor?
Sonra Kupa o zamanın Federasyon Başkanınn hastanede yatan babasının ellerine teşekkür olarak götürülmüştü..
Bunlar hiç araştırılmıyor !..

SİVASSPOR'umuz şampiyonluğa giderken,
Gaziantep'te nasıl tırpanlandığına,
Bu maçın ve şampiyonluğun ödülü olarak 1,5 milyon dolarlık TABATA'ya, 8,5 milyon EURO,
250 bin TL'lik İSMAİL KÖYBAŞI'na 3,5 milyon EURO fiyat (!) ödeyerek,
Gaziantepspor'a vaad edilen 15 milyon Euro böylece şekillendirildiğini cümle alem gibi bizde biliyoruz.
Bunlar hiç araştırılmıyor.
Sonra bu futbolcular kaç maç oynadı? Hiç merak eden oldu mu?

Geçen sene (çok sevdiğimiz ve sevindiğimiz) Bursaspor şampiyonluğa giderken oynadığı maçlara,
Diğer takımların birlik olarak yaptığı yardıma,
Son 2 haftadaki malum 4 takımın "Kankalığı"na hiç bakılmıyor..

Daha geçen sene Türkiye Kupasını alan Beşiktaş'ın İstanbul BŞB ile yaptığı final maçına bakılmıyor..

Sonra da 52 yıllık ligin pisliği, çamuru, lekesi, onursuzluk hırkası, ş.refsizlik gömleği, şike yaftası bizim üzerimize giydiriliyor !..
HAYIRRR !..
Biz bu oyunun bir parçası değiliz!.
Biz yıllardır yiğitliğimizle, doğruluğumuzla anıldığımız için YİĞİDO'yuz..
Bu doğruyuz, dürüstüz, mertiz...
Biz eziğiz, garibanız, sessiziz...
Ama bu ş.refsizce suçlama karşısında SESSİZ KALMAYACAĞIZ !..

HAYKIRIYORUZ VE UYANIYORUZ !...
YİĞİDOLAR SUÇSUZDUR !...
Siz gidin doğru taşın altını kaldırın, oradaki kaynayan kurdu böceği görün..
BİZ TEMİZİZ !..
Gerekirse sesimizi duyurmak için YÜRÜYÜŞTE yaparız..
Bizi lekeleyemezsiniz, buna müsaade etmeyeceğiz !...

.[/B]

Ahmet1658 09.07.2011 10:43

NERDESİNİZ HERŞEYE '''MAYDANOZ''' SIVAS basını.
NERDESİNİZ ARAŞTIRMA YETENEĞİ OLMAYAN ''POHPOHCU'' SIVAS basıncıkları ,SÖZÜM ONA gazetecikcileri. GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN EN KÜÇÜK BİR GAYRETİNİZ VAR MI ? BAKIYORUM DİLLER LAL OLMUŞ . TRABZON BASININA BAKINDA UTANIN BİRAZ. KAZANILAN HER MAÇ HAFTASI YEREL TV'LERDE METHİYELER DİZEN, KAYBEDİLEN HER MAÇ HAFTASI YETKİSİ VE ETKİSİ OLMAMASINA RAĞMEN TEKNİK ELEŞTİRİ YAPMA CÜRETİNİ GÖSTERENLER ,
EĞER SİZLER GERÇEK GAZETECİ İSENİZ ,BU GÜN SİZİN GÜNÜNÜZ. BU GÜN SİZİN KONUŞMA GÜNÜNÜZ. SİZİN İŞİNİZ MAÇ KRİTİĞİ YAPMAK , TEKNİK DİREKTÖR ,FUTBOLCU ELEŞTİRİSİ YAPMAK , TAKIM TERTİBİ YAPMAK , OFSAYT (hopsayt) POZİSYONLARINI İRDELEMEK DEĞİL, GERÇEKLERİN GÜN IŞIĞINA ÇIKMASINA YARDIMCI OLMAK , ARAŞTIRMA YAPMAK , ASILSIZ İDDİALARI DELİLLERİYLE BİRLİKTE ORTAYA KOYMAK , GÖNLÜNÜ VERDİĞİN!!!! TAKIMIN HAKKININ YENMESİNE MÜSAADE ETMEMEK VE İSYAN ETMEKTİR.
AMA NERDE BÖYLE BASIN !!!
BİZDEKİ BASIN SUSMASI GEREKEN YERDE MAŞAALLAH HİÇ SUSMUYOR ;KONUŞMASI ,BAĞIRMASI ,HAYKIRMASI GEREKEN YERDE SESLERİ ÇIKMIYOR. YUMURTA İÇİN BARİ

MaXiMuM 09.07.2011 12:42

[QUOTE=Ahmet1658;731158]NERDESİNİZ HERŞEYE '''MAYDANOZ''' SIVAS basını.
NERDESİNİZ ARAŞTIRMA YETENEĞİ OLMAYAN ''POHPOHCU'' SIVAS basıncıkları ,SÖZÜM ONA gazetecikcileri. GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN EN KÜÇÜK BİR GAYRETİNİZ VAR MI ? BAKIYORUM DİLLER LAL OLMUŞ . TRABZON BASININA BAKINDA UTANIN BİRAZ. KAZANILAN HER MAÇ HAFTASI YEREL TV'LERDE METHİYELER DİZEN, KAYBEDİLEN HER MAÇ HAFTASI YETKİSİ VE ETKİSİ OLMAMASINA RAĞMEN TEKNİK ELEŞTİRİ YAPMA CÜRETİNİ GÖSTERENLER ,
EĞER SİZLER GERÇEK GAZETECİ İSENİZ ,BU GÜN SİZİN GÜNÜNÜZ. BU GÜN SİZİN KONUŞMA GÜNÜNÜZ. SİZİN İŞİNİZ MAÇ KRİTİĞİ YAPMAK , TEKNİK DİREKTÖR ,FUTBOLCU ELEŞTİRİSİ YAPMAK , TAKIM TERTİBİ YAPMAK , OFSAYT (hopsayt) POZİSYONLARINI İRDELEMEK DEĞİL, GERÇEKLERİN GÜN IŞIĞINA ÇIKMASINA YARDIMCI OLMAK , ARAŞTIRMA YAPMAK , ASILSIZ İDDİALARI DELİLLERİYLE BİRLİKTE ORTAYA KOYMAK , GÖNLÜNÜ VERDİĞİN!!!! TAKIMIN HAKKININ YENMESİNE MÜSAADE ETMEMEK VE İSYAN ETMEKTİR.
AMA NERDE BÖYLE BASIN !!!
BİZDEKİ BASIN SUSMASI GEREKEN YERDE MAŞAALLAH HİÇ SUSMUYOR ;KONUŞMASI ,BAĞIRMASI ,HAYKIRMASI GEREKEN YERDE SESLERİ ÇIKMIYOR. YUMURTA İÇİN BARİ[/QUOTE]

[B]Susma hakkını kullanıyorlar kardeşim....
Ben özellikle Abdullah Yiğit'ten daha atak çalışmalar bekliyorum. Ama onu da bir kaç yazısı hariç sessiz görüyorum maalesef...[/B]

karşıyakalı 09.07.2011 13:09

herkes bizim üzerimize bilinçli bir şekilde geliyor.kimse neden karabük trabzon maçın konuşmuyor.karabük takımı sivastan iti bir takımdı .en azından puan olarak.trabzondan 4 müydü 5 miyidi gol gol yemesini sorgulamıyor.leş kargaları gibi bizim üzerimize geliyorlar.inşallah sivasıma karşı olan ********lerle en kısa sürede hesaplaşıp onlara yedirecegiz söylediklerini.

abdullah58 09.07.2011 14:51

[QUOTE=giants;731079]Fenerbahce ve Aziz yildirim üzerine yazilmis bir yazi fakat bizi kiminle ayni
kuyuya gömmek istiyorlar o acidan önemli

Bu gerçekten “Şike Operasyonu” mu? Cengiz Candar

“Şike operasyonu” mu gerçekten? Yoksa, “Fenerbahçe operasyonu” mu; ya da “Aziz Yıldırım operasyonu” olmasın...

Doğma büyüme Beşiktaşlı ve Beşiktaş Kulübü kongre üyesi olduğunu açıklayan İsmet Berkan’ın önceki gün sosyal paylaşımsitesi Twitter’da yazdığı şu satırlara gözüm takıldı, televizyonda (A Haber) kelimesi kelimesine okudum:
“Şike operasyonu beni hiç rahatsız etmiyor, aksine bu operasyon sayesinde sevinmeye de hazırdım ama polisin operasyonunu kamuoyuna satma çabası beni işkillendirdi, bugün yaşananlar daha beter işkillendiriyor beni. Büyük resimde birşeyler dönüyor, ama ne?”
İsmet Berkan’ın sözünü ettiği, o gün Emniyet’ten alındığı açıklanan ve polislerin Aziz Yıldırım’ın evine Pazar sabahı gidişini gösteren görüntülerin televizyon kanallarında sunumuydu. Araya “Şike Operasyonu”nda ele geçirilen (Aziz Yıldırım’la ilişkisi yok) 8 ruhsatsız silahıngörüntüleri de sokuşturuluyor.
Görüntülerde bir suçun suçüstü ortaya çıkartılması yok elbette. Ama böyle bir algı yaratılıyor. Aziz Yıldırım üzerinde. Tipik bir psikolojikharekat örneği. Daha ifadesi bile alınmamış birinin kamuoyu nezdinde infazı sağlanıyor.
Psikolojik harekat
Üstelik bu gizli olması gereken hazırlık soruşturması sırasında yapılıyor. Polis, medyaya –daha önce de yazdım- cömert bir servis yapıyor.Medya, hiçbir hukuk ve ahlak filtresinden geçirmeden eline tutuşturulanı yayımlayarak psikolojik harekata aracılık yapıyor.
Tıpkı 28 Şubat’ta yaptığı gibi. Tıpkı o dönemde mağdurlarından birinin ben olduğu “Andıç”ta yapıldığı gibi.
Hukuk ayaklar altına alınarak “adalet”e nasıl ulaşılacaksa, o yol izleniyor.
Medya yöneticilerinin bir bölümü hiçbir şeyi sorgulamadan, polise inanma yolunu çoktan ve kendiliğinden seçtiler bile.
Oysa, medya boru-trampet takımıyla üç gün üstüste gürültüyle açıklanan “bilgiler ve bulgular”ın bir bölümü fos çıktı. Örneğin, Karabükspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan Nijeryalı futbolcu Emenike’nin bavul bavul para aldığı ve Fenerbahçe karşısında maça çıkmadığı, bunun belgelerininbulunduğu öne sürülmüştü. Açın bakın Pazartesi-Salı günkü gazetelere.
Emenike serbest bırakıldı. Var olduğu iddia edilen görüntüler ise hiç ortaya çıkmadı.
Aziz Yıldırım’ın Beşiktaş-Fenerbahçe maçından önce Futbol Federasyonu Başkanı’na telefon edip Cüneyt Çakır’ı maç hakemi olarak istediği vemaçtan önce Cüneyt Çakır’la görüştüğü manşetlere çıkmıştı.
Ne oldu? Bunun gerçek olmadığı ortaya çıktı. Örnekleri saya saya bitiremeyiz.
Bu şekilde yürütülen bir “operasyon”un milyonlarca Fenerbahçeliye “Temiz Eller Operasyonu” olduğuna ikna edemezsiniz. Fenerbahçeliler, bunun Aziz Yıldırım üzerinden yürütülen bir “Fenerbahçe Operasyonu” olduğuna kanaat getirmeye başladılar.
Bunu kim, niçin, ne amaçla yapıyor? Cevabını bulamadıkları, benim de cevabını araştırdığım soru bu.
Lube Ayar’ın soruları
Ne ki, Fenerbahçelilerin önemli bir bölümü bunun “dürüst” bir “Şike Operasyonu” olduğuna ilişkin kül yutmuyor. Alın size bir Fenerbahçetaraftarı olan, ödül sahibi bir gazeteci, 12 yıllık yargı muhabiri Lube Ayar’ın Twitter’de yazdıklarına.
“Anlamak istemeyenlerle işim yok. Ama algı sorunu olanlara tekrar anlatabilirim. Hadi başlayalım” diye söze girmiş. Kayda düşsün:
“1) Polis, 2004’ün son haftalarında ‘dinlemede’ydi! Yani, Rize-Akçaabat ve Rize-Beşiktaş maçında olacakları biliyordu. Soru: Ne yaptılar?
2) Maçlar oynandı, lig bitti, soruşturma bitti. Bursaspor küme düştü. Şike konuşmaları savcı Selim Berna Altay’a geldi (Hrant Dink cinayeti davasının savcısıydı. cç) Soru: Savcı ne yaptı?
3) 2005’te dava başladı. Ben dosyayı aldım. Bazı belgeleri yayımlayan Milliyet, şike belgelerine burun kıvırdı. Soru: Geçti mi bir yıl?
4) Milliyet’in spor ödülleri töreninde M. Ali Şahin’e bu belgeleri anlattım, önceki haberlerimi övüp kartını verdi. Soru: Bakan ne yaptı?
5) Juventus (İtalya’nın ünlü futbol takımı cç) küme düşürüldü. Ben apar topar Datça’dan çağrıldım, bir kısmını yazdım (Türkiye’deki şike soruşturması cç), bir kısmı veto yedi. Soru: Geçti mi 2 yıl?
6) Bakan (M.Ali Şahin) NTV’nin canlı yayınına çıktı. Haluk Yürekli istedi, telefonla bağlanacaktım. Ama Bakan istemedi, konuşamadım. Soru:Size neden?
7) Bakan yayında ‘İki yıllık zaman aşımı süresi doldu, yapacak bir şey yok’ dedi. Soru: Bu sürenin nasıl geçtiğini anladınız mı?
8) Milliyet’ten Cemal Ersen’e konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, ‘Bu belgeler yok’ dedi. Soru: Diyecek sözbulabiliyor musunuz?
9) Sedat Ergin (o sırada Milliyet Genel Yayın Yönetmeni cç) Fenerbahçe muhalefetinin (Aziz Yıldırım’ın muhalifleri) telefon konuşmalarınıiçeren bölümü silip attı, ‘Yıldırım lehine yazı istemem’ dedi. Sorum yok!
10) Milliyet’te Sedat Peker’in ünlülerle yaptığı telefon konuşmalarını koyduğum dosyadan Şansal Büyüka’nınkiler yok oldu! Bulamam mısandınız?
11a) Habertürk’teyken Fatih Altaylı kimsenin yapamadığını yaptı Rüştü’nün (o dönemde Fenerbahçe’nin kaptanı, kaleci Rüştü Reçber)dövülmesine ilişkin telefon konuşmalarını Kanal 1 Haber’de yayımladık.
11b) Ertesi gün spor basınının Sedat Peker’le ilişkisin kanıtlayan ikinci bandı hazırladık. Sabah, Altaylı beni çağırdı ve şöyle dedi...
11c) ‘Bugüne kadar Başbakan, Cumhurbaşkanı, MİT, Ordu yazdım, ama böyle bir şey ilk defa başıma geliyor. Bu bandı yayımlamasak olmazmı?’
11d) Altaylı, ‘Mehmet Ağar’ından Şenes Erzik’ine, Fatih Terim’inden Tahir Kıran’ına aramayan kalmadı’ dedi. Sorum yok!
Aykut Kocaman’dan Alex’e
“Türk futbolu çökmeli, yeniden inşa edilmeli... 1958’den beri bütün lig incelensin... Benim ağırıma giden Fenerbahçe’nin öne çıkarılması” diyenTürk futbolunun ahlak abidesi, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın onur ve emek adına niçin çırpındığını şimdi anlıyor musunuz?
Türkiye’de futbol oynayanlar arasında bir başka ahlak abidesi olan Fenerbahçe kaptanı Alex’in dün basın toplantısı düzenleyip, “Biz buradaalını terimizi biliyoruz. Biz hiçbir maçı lekeli kazanmadık. Hak ederek kazandık. Şu an net bir şey yokken bu konular hakkında vereceğim bircevap yok. Ben gerçekler üzerine cevap veririm. Benim için Fenerbahçe şampiyondur” diyerek, niçin isyan ettiğini anladınız mı?
Fenerbahçelilerin niçin olan-biteni “dürüst” amaçlı bir “şike operasyonu” olarak görmediğini anlayabiliyor musunuz?
[url]http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18200242.asp[/url][/QUOTE]

SIVASSPORUN SAMPIYONLUGU NASIL KAYIP ETTIGINI VEYA ELINDEN NASIL ALINDIGINIDA YAZSAYDIN
BENCE TAM OLURDU

giants 09.07.2011 16:08

Siyah çantanın sırrı

DÜNKÜ Vatan gazetesinden okuyorum:

“Siyah çantanın sırrı.” Bende Oradaydim Ertugrul Özkök.

İDDİAYA GÖRE: “Teknik takip” sonucu şöyle bir bilgiye ulaşılmış. Sivasspor maçından bir gün önce Aziz Yıldırım,Bülent İbrahim İşçen, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ve ikinci başkanı Mehmet Oflaz’ın Sivas BüyükOtel’de buluştuğu belirlendi. Sivasspor Yönetim Kurulu üyesi Faruk Taşseten 21.44 sıralarında otelden çıkarakaracından spor çanta getirdi. Taşseten gece yarısı çantayı arabasına geri götürdü.
“Polis’in teknik takibi” böyle.
* * *
Şimdi “o meşum” geceye ait başkalarının gözlemlerini aktarayım.
- Habere göre; bu kişilerin “Sivas Büyük Otel’de buluştuğu” belirlenmiş.
Yani ortada gizli bir takip varmış gibi anlatılıyor.
Oysa; Sivas Büyük Otel, Fenerbahçe takımının ve yöneticilerinin kaldığı otel.
Yani, herkesin gözü önünde gerçekleşen bir buluşmaya, “teknik takip” gibi gizemli bir görüntü verildiği anlaşılıyor. Bunu polis mi böyle vermiş, gazete mi böyle sunmuş bilmiyorum.
- Habere göre; Sivasspor Yönetim Kurulu üyesi Faruk Taşseten saat 21.44’te otelden çıkarak, arabadançanta getirmiş.
Tam o saatte, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yönetiminin önde gelen kişileri, otelin birinci katındaki restorandayemek yiyorlardı. Sivasspor Kulübü Başkanı da yemekteydi.
Bir de ayrıntı vereyim. Otelin listesindeki şaraplar beğenilmediği için, dışarıdan aldırıldı.
- Aziz Yıldırım otele girdikten sonra, zemin katın arka tarafındaki VIP salonuna geçti. Yemek dışında, bütüngece orada oturdu. Fenerbahçe yönetiminin öteki üyeleri de aynı salondaydı.
Bir ayrıntı vereyim. Bol bol çay içildi, fındık fıstık yendi.
- Faruk Taşseten’in otelden ayrıldığı saatlerden önce şehrin valisi de aynı salona gelip, gece yarısındansonraya kadar Aziz Yıldırım ve arkadaşları ile sohbet etti.
- Sivasspor Yönetim Kurulu bir açıklama yapmış. “Çantada getirilenler protokol biletleriydi” diyor.
- Evet, daha uçaktan inildiği anda, protokol biletleri sorunu yaşanmaya başlandı. Çünkü İstanbul’dan son anda gelen çok sayıda Fenerbahçeli vardı ve onlar için bilet bulunamıyordu.
- Bu sorun, yemek sırasında da uzun uzun tartışıldı. Sonunda biletler geldi.
- Maç gününün gündemi de şöyleydi. Öğle saatlerinde Aziz Yıldırım, Sivas’ın sanayi sitesi gibi bir yerinde“güvercin uçurmaya” gitti. Aynı gün, Sivas Fenerbahçe Derneği’nin engelliler için temin ettiği tekerlekli sandalye verme törenine katıldı. Oradan valiyi ziyaret etti. Valilikten, ünlü bir dönerciye gitti.
Oradan da maça.
* * *
Şimdi diyeceksin ki, polisin “teknik takiple” bile elde edemediği bu bilgileri sen nereden öğrendin.
Çok basit, çünkü o gece ve ertesi gün ben de aynı oteldeydim.
Fenerbahçe’nin uçağı ile maçı izlemeye ve yazmaya gitmiştim.
Peki başka günlerde, kapalı kapılar ardında başka “kirli işler” dönmüş olamaz mı?
Olabilir elbet.
Ben kimsenin avukatı değilim. Ama savcısı da değilim.
Sadece tanık olduğum bazı şeyleri yazıyorum. O gece Aziz Yıldırım ve valinin yanından saat 12.30’a doğruayrıldım. Onlar hâlâ aynı salonda oturmaya devam ediyorlardı.
Peki Aziz Yıldırım veya öteki yöneticiler otelde başka bir yerde buluşup para alışverişi yapmış olabilirler mi?
Otelin kapısında çok sayıda gazeteci ve kameraman vardı. Ayrıca, benim bildiğim artık otellerin kat kameralarıda var. Oradan da tespit yapılabilir.
Umarım polisin elindeki “deliller” o geceye ait olanlardan daha sağlamdır.
Emniyet Müdürü ve vali “Elimizdeki deliller çok sağlam” dediğine göre, bunları mahkeme safahatındagöreceğiz.
Umarım sağlamdır ve futbolun güzelleşmesine, temizlenmesine katkısı olur.
FATURA SİZE KESİLDİ KENDİNİZİ YAKIN

Eyüp Can, dün Radikal’de Aziz Yıldırım’a şöyle sesleniyor: “Başkan sen kendini zaten yaktın, konuş ve bu kirliçarkı çeviren herkesi yak.” Devam ediyor: “‘Fatura size kesildi’ ama balyoz sizin elinizde Aziz Bey.”
Ben hayatımda böyle bir hukuk anlayışı görmedim.
BİR: Daha ortada iddianame yok ama demek ki birileri önceden “faturayı kesmiş”.
İKİ: Demek ki bu ülkedeki “temizlik” hareketini, “seçilmiş semboller” üzerinden yapacağız. “Arkadaş zatensenin imajın şöyle, sen yanmışsın. Bari ötekileri de yak.”
Bakın daha iddianame hazırlanmadan neler oldu:
- DÜNKÜ POSTA: Federasyon kararını şimdiden vermiş: “Yargı sonucu beklenmeden karar verilecek.Fenerbahçe küme düşürülecek. Eskişehir’in 15 puanı silinecek. Trabzon şampiyon ilan edilmeyecek.”
- TUTUKLANANI KOVDULAR Eskişehirspor şikeden tutuklanan Bülent Uygun ve Ümit Karan’ı, Sivasspor da kalecisi Korcan Çevikay’ı kovdu.
- SERBEST KALANI DA Eskişehir serbest bırakıldığı halde Mehmet Yıldız’ı kovdu.
- TÜRKİYE KARİYERİ BİTTİ Günlerdir şike parası aldığı yazılıp çizildiği halde, mahkemeye bile çıkarılmadan serbest bırakılan Emenike’nin Türkiye kariyeri bitti; kaderi Yabancılar Polisi’nin elinde.
- SEN DE YILDIRIM’I YAKTIN Eh Federasyon gibi, sen de “delilleri” basından okuyarak kararını verdin. Aziz Yıldırım’ın “faturası kesildi” dolayısıyla kendini yakması lazım.
Sevgili Eyüp, o zaman yargıya ne gerek var?
Hepimiz oturalım, kızdığımız adamların, sembol diye gördüğümüz insanların bir listesini çıkarıp, iddianameyiyazalım, kararı verelim, hazır bir araya gelmişken infazını da yapalım, memleket temizlensin.
Neticede bu ülkede “temiz olan” sadece “bizler” olduğumuza; kızdıklarımızın ve öteki sembollerin hepsinin de“kirli insanlar” olduğu konusunda “kesin inancımız” bulunduğuna göre...
“Masumiyet karinesi” şimdiye kadar şöyleydi:
“Bir insan, hakkındaki iddia yargı tarafından kesin karara bağlanıncaya kadar masumdur.”
O karine şimdi şöyle:
“Bir insan, hakkındaki iddialardan aklanıncaya kadar suçludur.”
Demek ki “Milli yargı siyaset belgemizin” değiştirilemeyecek yeni maddesi belli oldu:
“Polis delilleri yeterlidir, yargı zaman kaybıdır. Türkiye’nin temizlenme konusunda zaman kaybına tahammülüyoktur.”
Eh fena bir gerekçe de değil yani... Zaten bol miktarda inananı da, iman edeni de var.
Çak kibriti gitsin...

[url]http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18208996.asp[/url]

Ulusal basin ruhunu satmis. Yerel basinimizda bu olayda onurunu satti Eminimki O gece Mecnun Otyakmazin yaninda yalakalik icin birden cok yerel gazeteci vardi. bunlari onlar yazmiyor ulusal basindan insanlar yaziyor. yaziklar olsun size.

ozledımeskıyı 09.07.2011 17:51

BOLU YA GİDİYORUZ

DEPİLASMAN OTOBÜSLERİ HAZIRLANSIN

GURBETÇİLER HAREKTE GEÇSİN ŞİMDİ DESTEK ZAMNIDIR

2 GÜNE BOLUYDAYIZ BİR KONUŞ BAŞLIĞI ALTINDA BİRLEŞELİM

SİVASI BOLUYA TAŞIYALIM

Murad_Kelleci58 09.07.2011 18:10

[QUOTE=ozledımeskıyı;731280]BOLU YA GİDİYORUZ

SİVASI BOLUYA TAŞIYALIM[/QUOTE]

AH ZAMAN DARLIĞI OLMASA, UÇARAK GİDERİM.. YEMİNLE...

redwhite 09.07.2011 18:51

bu türkiyedeki bir gücün her alanda tek olma çabasıdır

sinan-58 09.07.2011 18:52

:D :D ...................

redwhite 09.07.2011 18:56

daha stada taraftar çekemiyoruz istanbulda ankarada boluya nasıl gideceğiz?????

tavatir 09.07.2011 21:32

Soruşturmanın yürütülme tarzına ilişkin bir eleştiri yazısı da şöyle ;

[url]http://haber.gazetevatan.com/Haber/387682/1/Gundem[/url]

yigidoss 10.07.2011 00:30

[QUOTE=redwhite;731290]bu türkiyedeki bir gücün her alanda tek olma çabasıdır[/QUOTE]

Altına imzamı atarım :)

migroArmis 10.07.2011 00:36

[QUOTE=giants;731142]Tabiki şikenin savunulacak bir tarafi yok.Ortada bir namussuzluk varsa ortaya komlo karalama iftira ve tuzak kurmadan cikarilmali burada bizim karsi ciktigimiz mesele Türkiye futbol liginin kirliliginin tuzak kurularak bizim ve bir baska takimin üzerimizden temizlenmeye kalkilmasi.

1. Emniyet kendi aciklamasinda Bursa sporda dahil olmak üzere süperligde son sezonda 19 macta 12 takimin ismi geciyor. fakat ne hikmetse 10 tane takimin ne yöneticisine nede futbolcusuna nede baskanlarina dokunuldu.

2.Daha tam nedir tam bilmiyoruz fakat basina servis edilenlere bakildiginda Bize suclamayi yapanlarin SivasSpor Fenerbahce macinin en önemli dayanagi Otel önü resimlerdir. Polis sadece otelenin cikisini servis ediyor.. sizce 8 aydir sürdügü idda edilen bir operasyonda sivasa gelen her takimin kalacagi Otel biliniyorken birak otelin kendi güvenlik kameralarini polis otelin tuvaletlerini bile dinlemez yada görüntü alacak sistemi kurmazmi polis... peki elde ne var.. ne Otelin güvenlik kamerasi kayitlari nede polis kemaralari. niye bunlar ortada yok cünkü icinde birsey olmayan kayitlar ellerinde ve bos birsey yok gizliyorlar....Eger igne ucu kadar birsey olmus olsaydi Inanin simdiye kadar bu yalaka medya bangir bangir bunlari verecekti.

3.Suclama ney silahli cete ve sikecilik tehdit yolu ile maclari manupile etme.
alti yedi capulcu yakalamislar alakali alakasiz insanlari o capulcularla ayni kuyuya atiyorlar. silahlar gösteriliyor adam tehdit edildigi söyleniyor getiriyor o kisilerle ayni fotografin icine koyuluyoruz.

4. Daha polis sorgusu yapilmadan emniyet sorugusu asamasina suclamalarin ne oldugu savcilarin karsisina insanlarin neyle gönderilecegi belli degilken.. durmadan birileri birseyleri servis etti.. resimler yoladilar... ifade ve fezekeleri yoladilar...polisin ve birtakim cevrelerin iddalarini Medya sisirerek üstünede kendileriden katarak, bu süreci hazirlayan kesimlere yaranma yarisiyla medya ucaklari havalanip toplumu piskolojik bombardumana tuttular.. toplumu vay alcaklar vay sikeciler vay ********ler moduna soktular.

5. Ben öyle fenerbahceliler gibi 49 yil geriyede gidelim demiyorum. 4 yil 3 yil geriden basliyalim Su ligi temizlemeye inan bana sadece Türkiye futbolu degil Türkiye herseyden arinacak.Siyasilerinden emniyetine Medyasindan spor camiasina kadar ne kadar cürük elma varsa ayiklanir.Bak ben Bülent Uygunun SivasSporda sikecilik yaptigini yilardir bagiriyorum ama yanindada Azmetdiricisinin Basbakan oldugunu söylüyorum bakanlar oldugunu söylüyorum özel savci öz oldugunu söylüyorum eski fedrasyonun tümü oldugunu söylüyorum.

6. Biz kimsenin samar oglani degiliz birileri cani sikilacak Lig siralamamiz 3.lük den 4 . lüge indirecek. Cani sikilacak takim sampiyonluga giderken hocasina Ergenekondan dava acip takimi firenliyecek. sonra yanina cagirip Ya sen cezaevine yada sampiyonluk BJK ye diyecek. Bülenti sikecilige azmettirecek. sampiyonluk sansi kalmadiginda ligin bitimine bir hafta kala ergenekonculuk bitecek dava düsecek. Cani sikilacak ligde cantacilar sikeciler dolaniyor diye demec veren baskana cikip bir soru bile sormadan Federasyonu kisiligini zedelemeden haftalarca hak mahrumiyeti verecek... cani sikilacak sike, silahli cete lige fesat karstirmadan baslayip ne kadar pislik ahlaksizlik varsa üzerime atacak. Cani sikilacak Türkiye futbol tarihinin bütün pisliklerini benim üzerimden temizlemeye kalkacak.Cani sikilacak hapse atilacagiz. Kusura bakma Bursali kardesim [B] Biz artik kimsenin samar oglani olmayacagiz[/B]... artik bizim bir kulagimizin arkasi kaldi oda bize kalsin.

Eger Temizlik yapiliyorsa onurluca sereflice hak edenlere yapilsin boynumuz kildan ince ama bizde kimsenin Günahlarini cikarcagi ne papaziz nede bu ligin pisliklerinin günah kecisiyiz. Biz bu bicimi ile kabul etmiyoruz. zamanla bunun suyu ciktikca kimsede kabul etmiyecek.

Inan Adaletli bir sorusturmada kimsenin Kazandigi kupada kimseye kalmaz son 4 yilda!!!
Adaletli onurlu bir sorusturmada boynumuz kildan ince olsun birak seriatin kestigi parmagin acimasini seriatin kopardigi kafa acimasin.[/QUOTE]

Harika bir yorum..Teşekkürler...

WEZ Format +2. Şuan Saat: 02:28.