![]() |
Maçı Değerlendirelim
[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories//maclar/1.bjksivass.jpg[/IMG]
İnönüde Bjk'ya 3 - 1 mağlup olduğumuz maçı değerlendirelim. [FONT=Verdana]Maçta göze çarpanlar : ?[/FONT] [LEFT][FONT=Verdana]Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : ?[/FONT] [FONT=Verdana]Maçın en iyisi kimdi : ?[/FONT] [FONT=Verdana]Maçın en kötüsü kimdi : ?[/FONT] [FONT=Verdana]Maçta göze çarpanlar : ?[/FONT] [FONT=Verdana]Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : ?[/FONT] [FONT=Verdana]Rıza Hoca'nın oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz : ?[/FONT][/LEFT] |
Cevap: Maçı Değerlendirelim
Maçı elleriyle Beşiktaş'a veren Rıza hoca ve Kuddusi maçın herşeyiydiler. En iyileri, en kötüleri, en baş aktörleri ikisiydi....
. |
Maci degerlendireek birsey bulamiyorun evet dogru söylemek gerekirse ikinci yarida cok iyi mücadele ettik güzel paslar yaptik ama P'edriel,M.Nas gibi Oyuncular oldugu zaman bide Hakeminde hatasi olunca artik macin tadi kalmiyor.
[B]Macin Yildizi Grosicki. [/B] [B]Maçın en iyisi kimdi : ?[/B] Macin en iyisi bana göre Ligtv`di adamlar Almeida,Simao,Simao,Oauresma,Ouaresma diye altina yapacakdi az kala! |
[B]Maçı İnönü'de izledim. Yeni sezonda Sivasspor'u ilk canlı olarak izledim.
Oyuna çok tutuk başladık orta sahada pas trafiğini beceremedik. Özellikle ilk yarıda çok net 2 pozisyonu harcadık. Rıza Hoca oyuncu değişikliklerinde bence hatalı davrandı. Pedriel 90 dk oyunda kalmamalıydı. Bjk'ye herzaman ters gelen Cihan mutlaka oynamalıydı. Erman maç içinde çok aktifti zira Kamil'de bu isimler çıkmamalıydı. Solda Kamil, sağda Pedriel defansa hiç katkı yapmadılar haliyle beşiktaş'ta hızlı kanat adamlarıyla golleri buldu. 2. yarıya başlarken Rıza Hoca Pedrieli çıkartıp yerine Cihanı alsa Kamil'i forvete çekce çok daha verimli olurdu. Yenildik ama ezilmedik takımda umut var. Rıza hoca taş gibi bir takım yapmış. büyük emek harcamış bu bariz ortada. [U]Bizim en büyük sorunumuz defans hattımız bir türlü ideal 4 lüyü bulamadık. Rıza Hocanın bu duruma bir çare bulması şart[/U]...[/B] |
[B]Maçın en iyisi her zamanki gibi Kadir bir de eneramo idi..
En kötüsü şüphesiz mahmut boz.. Ziya bu maçta kalitesinin üstüne çıktı kesinlikle böyle devam etmesi lazım Hakeme değinecek olursak genel itibari ile ortada bir maç yönetti.Penaltı pozisyonunda bizim sözde futbolcu mahmut cebinde sarı kartla oynuyosun karambolde itiş kakıştan en uzak olması gereken sensin adamın gidip formasından çekmeyeceksin ama işte sorumsuzluğunun bedelini tüm takıma ödetti.Pozisyona rıza hoca da penaltı dedi zaten ..O yüzden hatayı öncelikle bizim oyuncuda aramak lazım böyle bir laubalilği böylesi maçlar kaldırmaz.. Laubalilik diyince pedriel in 7 metrelik boş kale yerine dışarı atması da affedilmez bir olay zaten cezayı kesti rakip takım Murat Akça biraz daha tecrübe ile bize çok şey katacak gibi..Ağır kalan defansı toparlayabilir zaman içerisinde Rıza hoca mehmeti çıkarıp kıvancı almakta geç kaldı ..Ayrıca grosicki -rasmussen değişikliği yerine suarez-rasmussen daha verimli olabilirdi.Ama hocan bir an önce ileri uçta cift forvete dönmesi lazım suarezden sağ açık olmaaaz görüldüğü üzere....[/B] |
maçı degerlendirecek bir tarafı yok rıza hoca takımı belirleyemiyor
maçı okuyamıyorhaftalardır yazıyoruz suarez bu takıma katkısıyok neden rsamussenle başlamıyor hoca hala saşkınız birde maç içersinde oyuncu pskolocisini bilmiyor dk 80 defansında sarı kartlı adam var degiştirmiyorsun topçun boş kaleye atamıyor görmüyorsun bir takım bir maçta kaç gol pozisyonu bulabilirse 3 mislisini buluyoruz fakat atamıyoruz bunu cevabını kim verecek rıza hoca deplasmanda nasıl oynanır bilmiyor maç başlıyor gol yiyene kadar bekliyoruz ondan sonra pozizsyonları buluyoruz fakat atacak adam yok |
Öncelikle İnönü'ye gelip takımımıza destek veren yaklaşık 500 kişilik Sivasspor taraftarına çok teşekkür ederim. Desteğin sadece iyi günlerde değil her zaman verilmesi gerektiğini idrak eden bu insanları tebrik ediyorum.
Maça gelince beklediğimden daha iyi bir Sivasspor gördüm sahada, ancak aldığımız sonuç ile oynadığımız futbol çok orantısız oldu. İlk yarının ilk 25 dakikası hariç başabaş, bazı bölümlerde ise daha üstün oynadık Beşiktaş'tan. Ancak hem kendi beceriksizliğimiz hem de hakem denen alçak herifin oyuna müdahaleleri ile alacağımız bir puandan olduk. Üç gol birden yemiş de olsak, ben Rıza hocaya feryat figan etmeyeceğim. Sadece şunu söylemek istiyorum: Sevgili hocam her hafta kadroda 3-4 oyuncu ile oynaman kemikleşmiş bir kadro oluşmasını engelliyor. Hemen hemen herkesin hemfikir olduğu ve kart cezalısı veya sakat olmadığı müddetçe bu takımda oynaması gereken isimler var: Kalede Borjan, defansta Navratil ve Murat Akça, sol bekte Ziya, ortada Kadir ve Kıvanç, kanatlarda Grosicki ve Erman (Cerny) forvette de Eneramo. Burada ismi geçen 9 kişiye kimsenin itirazı olmaz herhalde. Forvette duruma göre Rasmussen ve Pedriel dönüşümlü, sağ bekte de Uğur olduğunu düşünürsek zaten ilk 11 kendiliğinden şekilleniyor. Kısacası bizim herhafta değişen 3-4 kişinin değiştiği kadrodan ziyade oturmuş bir kadroya ihtiyacımız var. Bugün bir kez daha gördükki Sivasspor çok rahat pozisyona giren ve deplasmanlarda bile rahat galibiyete oynayacak bir takım. Ayrıca birkez daha gördük ki Grosicki ve Eneramo Sivasspor için bu sezon ölmedikleri müddetçe banko oynayacak yerleri garanti, olmazsa olmaz iki kişi. Biraz dik durup diri futbol oynuyor isek bu ikilinin katkısı çok büyük. Taraftarımıza çağrım ise şudur: Kadromuz iyi, futbolcularımız kaliteli. Sadece biraz zamana ihtiyacımız var. Hocayı futbolcuları kıracak ve rencide edecek açıklamalardan ziyade nasıl daha iyi oluruz ona konsantre olalım. Son olarak aslında güzel olabilecek bir akşamı bize zehir eden ve staddan bizleri boynu bükük gönderen hakeme Allah'tan bela diliyorum. Çoluğundan çocuğundan çıkar inşallah!!! |
[B]Eskişehirlilerin dedikleri bir bir çıkıyor.Rıza hoca beşiktaşı yeneceğiz diye korktu.Hayatının futbolunu oynayan Ermanı çıkardı.Suarez dururken.Çok iyi oynuyorsun gol geldim gelecem diyordu.Daha sonra golde geldi.Herşey yolunda giderken Ermanı çıkarmasını başka şekilde tanımlayamıyorum.
İkinci bir faktörse hakem.Maçı nasıl beşiktaşa kazandırırım diye uğraştı durdu.En sonunda da penaltı uydurdu.Hilbert denen kazma 10 defa faul yaptı kart yok.Almeida bizim futbolcunun formasına aslıyor,eliyle oynuyor kart yok.Mahmut Boz iki defa faul yapmış diye hemen kart çıkarıyor,Erman elle oynadı diye kart çıkarıyor.Ama beşiktaşın oyuncularına yüreği yetmiyor.[/B] |
nesini değerlendirecen oynayan sivas yenilen sivas anlatılacak bi durumu var lig tv izlemiyorum maçlar radyo 1 den bakacam. para kazanmasın şanşal beyfendi.
ve kuruluşu |
:mad:
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : ? ilk yarı 25. dak kadar bjk net pozisyonları vardı farkı açabilirlerdi son 20 dak sivasspor beraberliği kazanabilirdi galip bile gelebilirdi net pozisyonları kaçırdık maçta hakem hatası ve rıza hocanın hataları damga vurdu Maçın en iyisi kimdi : ? herkes elinden geleni yapmaya çalıştı eneramo çok mücadele etti eneramo iyiydi kaleci borjanda farkın açılmasını önledi yediği gollerde hatası yok tu Maçın en kötüsü kimdi : ? maçın en kötüsü mahmuttu mehmet nas groseçki gol atsa bile suarez ben beğemedim hele pedriele inanamadım ogoller nasıl kaçar Maçta göze çarpanlar? hakem hatası rıza hocanın kadro seçimi oyuncu değişimleri yanlışları sivassporun pes etmemesi bjk nin futbolve hakem şansı tribünlerin boş gözükmesi Rıza Hoca'nın oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz :? erman çıkıncaya kadar sivasspor galibiyet golünü atacak gibi oynuyordu sarı kartı olan mahmut bozu alır diyordum almadı maçın kaybedilmesinde baş aktör bu hata oldu yerine hayrettin kerim rada faty birinden biri oynayabilirdi maç 1-1 iken beraberliği korumak için oynanabilirdi kıvanç yerine keita oynayabilirdi yazık oldu puan alacağımız maçı elimizle verdik :mad: |
[B]Bizim takımımız gol atabiliyor..Bundan dolayı deplasman galibiyetleri uzak bir şey değil adımıza ..Ama şunu görüyoruz ki biz savunma mantalitesi ile maça başladığımızda KESİN gol yiyoruz. Bakın işte bugün hilbert attı, ondan sonra 2-3 net pozisyona girdiler..
Ama ne zaman ki biraz özgüvenli oynayıp orta sahada top yaparsak ileri uçta gol bulmakta zorlanmıyoruz ..Açın bakın fikstüre 2011 Ocak ayındaki telekomdaki 1-0 yenildiğimiz gs deplasmanından, Eylül ayındaki içerde 4-0 kaybettiğimiz eskişehir maçına kadar her maçta golümüz var.Bu sene de eskişehir ve antep maçları dışında gol atıyoruz..Ama takım biraz geriye yaslanayım dediğinde kesin gol yiyor.Ofansif olalım derken kayseri hezimeti gibi değil , maçın tamamına yayarak defansif anlayıştan uzaklaşmamız topa sahip olmamız gerektiğini oyunculara kabul ettirmemiz lazım... Bu anlayışı şampiyonluk senemizde çok iyi uyguluyorduk neden savunmada Bilican abdurrahmanın önlerinde ibrahim dağaşanın ileride de kontratak ustaları kamanan ve balilin vs.. kalburüstü oynayan oyuncuların vardı ..Şimdi ise işte gördük uğur gider mahmut gelir..Dolayısıyla takımda mantalite düzeldiği zaman istediğimiz sonuçları alır hatta zirveye oynarız ..Takımımız kötü bir takım değil.Maçtan sonra carvalhal bile " Sivassporun ne kadar güçlü,mücadeleci ve tehlikeli bir takım olduğunu biliyorduk ve buna göre önlem aldık" yönünde açıklama yaptı Bu arada Ligtvde maraton programında sağ alt köşede izleyicilerin attığı tweet'lerin çoğu grosickiye yönelik.Kimisi ligin en iyi kanat oyuncusu, kimisi kim bu oyuncuyu bulduysa helal olsun, kimisi de mükemmel ötesi bir gol attı diyor..Şansal da okudu bunları devamında da " bunu rıza hocaya söylemek lazım en kritik anda en son çıkaracağı oyuncuyu çıkardı" yönünde açıklama yaptı[/B] |
o penaltı olmasaydı maçtan galip çıkmamız işten bile değildi.
sivasspor un elindeki malzeme belli. buna rağmen elinden geleni yaptı. iyi mücadele etti, iyi de oynadı.gerisi lafı güzaf. her yenilgi sonrası rıza hocaya ve takıma saydıranlara hakikaten gülüyorum. madem futboldan bu kadar anlıyorsunuz yeteneklerinizi heba etmeyin böyle, gidin bir takım çalıştırın. türk futboluna bir katkınız olsun. |
[B]maç öncesi değerlendirmede yazdıklarım ve korktuklarım aynen çıktı malesef...yanılmayı o kadar isterdim ki...ancak maç öncesinde belirttiğim gibi bu maç rıza hocanın böyle büyük maçlarda hiçbir B planının olmadığını ve malesef oyunu iyi okuyamadığını ortaya koydu...
bugünkü yerlerde sürünen beşiktaşı böyle bir günde yakalamışssın kessene cezayı...üzülmemek elde değil demişssin hakketen de elde değil rıza hoca! 1-1'e getirmişssin oyunu sahada hayalet gibi dolaşan ve ısrarla sağ açık yaratmaya çalıştığın suarezi alıp cerny veya başka bir ortasaha koyacağına veya rasmusseni alıp çift forvete dönerek bjknin rahat çıkmasını önleyeceğine ermanı çıkardın ve 90 dakika suareze tahammül ettin! rasmussen sakat falan sanıyordum 11de olmadığını görünce ama meğer suarez 2 haftadır süper işler yapmış da kesmiş rasmusseni meğerse!!! kaçırdığımız goller, yediğimiz basit gol...bunlara hepimiz üzülüyoruz sen de üzülüyorsun ama 1 hafta sonra aynı hatayı yapmaya devam ediyorsun...çift forvet oynadığımız ve 3 haftada 7 puan topladığımız şablona geçtiğinde rıza hoca hatayı gördü ve güzel bir değişiklik yaptı demiştim ama yine eski tas eski hamam dönderdin...mersin maçında da aynısını yaptın, Allahtan mersini de kötü gününde yakalamıştık aldık 3 puanı... rıza hoca lütfen sizlerden istediğimiz basiteç çift forvetli sistem...suarezi illa oynatacaksan gene oynat ama sağ açıkta değil, santraforda, lütfen Allah rızası için!!! bir sözüm de o y..v...ş...k , ş..r.ff..z kuddusi müfüoğluna! baktı ki beşiktaş kendi bi halt yiyemiyor o uydurk penaltı ve kırmızı kartla işi bitirdi...suarez gole giderken sivok indirdi suarezi son adam kırmızı kart olması lazım ama pozisyonu g..t.yle gören kuddusi faulü bjkye veriyor...lig tvde diyor ki bu sezon aleyhine en fazla penaltı çalınan takım sivas diye...5 idi penaltı sayısı 6 oldu...başkan da yok yönetimdekiler de sağolsun çıkıp da 2 kelam edemiyor...böyle sustukça ş..rfs..zliği meslek edinenler üstümüze çok gelir tabi.. rıza hoca seni yine de seviyoruz, bu kötü günlerde bir sivaslı olarak zor bir göreve talip oldun belki yaptığın bu fedakarlıkları başka hocalar yapmazdı ama sen de artık lütfen göz göre göre bariz yanlışlarda ısrar etme....[/B] |
Hocamızın, Rasmussen varken Suarez'i ilk 11'de oynatması çok büyük hataydı. Süper Ligte oynayan bir oyuncunun (Pedriel Suarez) bomboş kaleye topu atamaması büyük beceriksizlik. Sağ bekte Sezon kampında, ve Kayseri ile oynanan hazırlık maçlarında çok iyi oynamış, mücadeleci ve hırslı yapısının yanında hücuma çıkıp, iyi orta yapabilme özelliği olan, gelecek vaat eden M. Ali niye oynamıyor. Üstelik hocanın hiç vazgeçmediği Uğur Kavuk'ta hazır yokken sağ bekte bu çocuğa niye şans verilmiyor, anlamış değilim. Bir de yeni sezon için transfer ettiğimiz , Kerim Zengin'den ilk yarının ilk 9 haftasında hiç yararlamamız büyük şansızlık! Bunların dışında genel olarak Keita varken, M.nas ve Kıvanç gibi ikili mücadelelerde zayıf, pas yüzdeleleri düşük oyuncuların oynaması bence hata. Maçı Bjk kazanmadı, bizim takım net bir şekilde, hakemle birlikte hediye etti. Bjk yönetimininde , bugünkü maçın hakemine takımlarına yaptığı kıyaktan dolayı teşekkür etmesi lazım! Mahmut Boz'un dokunmasıyla, kendini yere atan Egemen'in lehine komik bir penaltı çalan maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nu da Allah'a havale ediyorum.
|
[B][QUOTE=fatih585858;749455]Hocamızın, Rasmussen varken Suarez'i ilk 11'de oynatması çok büyük hataydı. Süper Ligte oynayan bir oyuncunun (Pedriel Suarez) bomboş kaleye topu atamaması büyük beceriksizlik. Sağ bekte Sezon kampında, ve Kayseri ile oynanan hazırlık maçlarında çok iyi oynamış, mücadeleci ve hırslı yapısının yanında hücuma çıkıp, iyi orta yapabilme özelliği olan, gelecek vaat eden M. Ali niye oynamıyor. Üstelik hocanın hiç vazgeçmediği Uğur Kavuk'ta hazır yokken sağ bekte bu çocuğa niye şans verilmiyor, anlamış değilim. Bir de yeni sezon için transfer ettiğimiz , Kerim Zengin'den ilk yarının ilk 9 haftasında hiç yararlamamız büyük şansızlık! Bunların dışında genel olarak Keita varken, M.nas ve Kıvanç gibi ikili mücadelelerde zayıf, pas yüzdeleleri düşük oyuncuların oynaması bence hata. Maçı Bjk kazanmadı, bizim takım net bir şekilde, hakemle birlikte hediye etti. Bjk yönetimininde , bugünkü maçın hakemine takımlarına yaptığı kıyaktan dolayı teşekkür etmesi lazım! Mahmut Boz'un dokunmasıyla, kendini yere atan Egemen'in lehine komik bir penaltı çalan maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nu da Allah'a havale ediyorum.[/QUOTE]
evet kardeşim m.ali ye şans ver iyi ya da kötü oynar ama en azından genç oyuncu ...buna yüzde yüz eminim bizim taraftarımız tam destek verir...ziyayı böyle kazanmadık mı kötü oynasan bile cesaret verip yüreklendirmedik mi? neden bu kadar korkaklık yapıyorsun rıza hocam? senden radikal kararlar ve değişiklikler beklerken malesef sen her hafta aynı şablonda ve yanlışlarda ısrar ediyorsun...[/B] |
Maçla ilgli en orjinal değerlendirme Lig tvde Mustafa Denizli'den geldi 'Sivasspor istemedi.." Eee Şansal bey ve saz arkadaşları size soruyorum maçı katleden başlangıç düdüğüyle birlikte ş.r.fsizlik örneği gösteren hakeme niye laf söyleyemiyorsunuz. Maçı Sivasa vermemek için her türlü insiyatifi kullandı niye diyemiyorsunuz Kargaların bile güleceği faul ve ofsayt kararlarıyla kesilen ataklarımızı erkekçe niye ekrana getirip yorum yapamıyorsunuz.. Sonrada Avrupada başarı gelmiyor diye gezersiniz..
|
macin özetini simdi seyretim yazik olmus enazindan, 1puan alacagimiz bir macmis,sans bizden yana olsaydi veya birazdaha becerikli olsaydik maci biz bile alirmisiz,fakat hakamin teretsüzsüz penalti vermesini biraz yadigadir,bariz penaltilari göremiyen bu hakaemler bu penaltiyi nasil teretsüz tespit etti pes dogrusu.
|
[QUOTE=Morten58;749415]Maci degerlendireek birsey bulamiyorun evet dogru söylemek gerekirse ikinci yarida cok iyi mücadele ettik güzel paslar yaptik ama P'edriel,M.Nas gibi Oyuncular oldugu zaman bide Hakeminde hatasi olunca artik macin tadi kalmiyor.
[B]Macin Yildizi Grosicki. [/B] [B]Maçın en iyisi kimdi : ?[/B] Macin en iyisi bana göre Ligtv`di adamlar Almeida,Simao,Simao,Oauresma,Ouaresma diye altina yapacakdi az kala![/QUOTE] valla gardaşım dede onu de ya lig tv bey quaresma yı gösterecem diye biz golü göstermiyorlar ya yok böyle birşey.quaresmanın taraftarla diyaloğunu gösteriyor kameralar.bi bakıyoruz bjk nin kalesine bir top gidiyor.bi de ne görelim grosicki gol atmış haberimiz bile olmuyor tabi.bu kadar olmaz ya pes....:mad: |
ben herşeye rağmen iyi oynayarak yenildiğimiz için üzgün değilim.yenileceksen de böyle yenileceksin.tek kızdığım nokta mahmut boz ne diye oynatırsın hoca anlam vermek zor.adam resmen kaşındı hoca beni at diye...en sonunda penaltıyı da yaptırdı çıktı.sivasspora geldiğinden beri en iyi grafiğini yakalayan uğuru ne diye kesersin hoca???tabi kaçan pozisyonlar da insanı üzmüyor değil.
|
sivasspor yenilmesine ragmen iyi oynamis,pozisyon da bulmus mersin macinda oldugu gibi degerlendirilememis,
hakem bozuntusu kuddusi maci katletmis mahmutun ilk sarikarti da hatali her faule kart verilmezki oyle karti versene 3 buyultulmuslere ozellikle fenere , penalti pozisyonundada hatali kuddusi,karambolde adam dusuyor hemen penalti haksizlik bu, bugun nasil uyuyacak kuddusi allahindan bulsun emek hirsizi ayni pozisyonda bjk aleyhine verirmiydi acaba o panaltiyi kesinlikle vermezdi, bugunku mactan aldigi harcirah haram olsun kuddusi ye yiyemez insallah insallah haftaya feneri yeneriz FOREVER SIVASSPOR |
Pedriel Ne Ayakti Anlamadim Gitti ! Tamda Mac Dondu Diyecektim Egerki O Yuzde Yuzluk Golu Atsaydi !!
Ermanin Oyundan Cikmasi Biraz Tuhafima Gitti Bence Haketmedi Enazindan Mehmet Nas Cikmaliydi !! Rasmussen Ve Cerny Neden Oyuna Sonradan Dahil Ediliyor Kalan Dakikalarda Ne Gibi Bir Varlik Gosterdiler ? Hakeme Diyecek Birseyim Yok maci Resmen Bjk ye Hediye Etti ! Guzel Oynadik Ezilmedik Ezdirtmedik,Bu Fb Macinda Daha Net Gozukecek ! |
Hatırladıkca o Mahmut mu Mamut mu sinirlerim oynuyor.Kardeşim hanği durumda penaltı nasıl yapılır bilmen lazım.Ankara-İ.B.B maçında da görüldüğü gibi kesin gol durumunda gerekirse el ile müdahale edersin.Yapılan hareket Aptallığın danıskasıdır.
Saha içinde yapılan faul ve çalınan düdük sonrası hep gol geliyor.Faul yapmayın ey futbolcular.Hele bir de faul sonrası ellerini kaldırmazlar mı ben masumum diye. |
--------------------------------------------------------------------------------
Sarı kartın var ve adamı yere serip penaltı yaptırıyor takımını 10 kişi bırakıyorsun.Bu profesyonelliğe sığmaz..Geçen haftaki rakip Mersin'di,inanılmaz pozisyonlar kaçırdık yine de 3 puanı aldık ama bu hafta aynı şey olmadı çünkü rakip belli.Ne olursa olsun maçın hakkı beraberlikti,emeklere yazık oldu.Bu takımda oynamaması gereken adamlar her hafta güle oynaya kadroya giriyor.Hocanın sabrına hayranım doğrusu.Penaltı yaptırma hastalığımıza son versek diyorum.Hocamız bi çözüm getirse iyi olur.Yoksa çok maç veririz. |
yav geçen sene biz hiç penaltı yaptırmazdık bu sne bu nerden çıktı bilmiyorum...:confused:
|
[B]sapır sapır döküldük ve dökülürken de BJK ile adeta yarıştık[/B]:mad::mad::mad::mad::mad:
|
erman ve grosckiyi çıkartann rıza hoca ,top ayağın değmeden faul yapıp mahmutu oyundn attırn kıvanç sivassporu katlettiniz
|
benim lafım ne Sivasspor uma nede rıza hocaya lafım
1) ADİ,ADALETSİZ,YALAKA(daha sayılacak çok şey var ama) lig tv denilen o kuruluşun yöneticisi yorumcusu,spikeri yani alayına Allah hepinizin belasını versin. 2)her türlü kahpelin yapıldığı bir takımın düşürülmesi için elinden gelen herşeyi yapan ''********** tff ve onun sözde hakemim diye geçinen; emek,alınteri ve bir şehrin insanlarının hayallerinin hırsızı adileredir lafım.(yusuf namoğlu kendine dikkat et ecelin sizin gibi şeref yoksunlarının küçük gördüğü bir aslan SİVASLI olmasın... saygılarımla |
İnönüde Bjk'ya 3 - 1 mağlup olduğumuz maçı değerlendirelim.
[B]Maçta göze çarpanlar[/B] : Hakemin adeletsizligi ve Pedriel'in Sakarlıgı [B]Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler[/B] :Takim bekledigimden iyi oynadi ama kalitesiz forvet oyuncularinin yine cezasını cektik... [B]Maçın en iyisi kimdi [/B]:Bana gore Ziya hem hucumda hemde savunma elinden gelene yapti... [B]Maçın en kötüsü kimdi[/B] :Tartısmasiz Pedriel [B]Maçta göze çarpanla[/B]r :Murat ve Pedriel'in 1 metreden topu dısari atmasi [B]Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler[/B] : Ben staddaydim peneltı pozisyonu goremedim yorum yapamicam..Ama bedavadan diyorlar :S [B]Rıza Hoca'nın oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz[/B] :Pedriel'i bu kadar oyunda tutmak hataydı..Mehmet Nas erken cıkmaliydi..Erman durup orta saha 5lenmeli kontra beklenmeliydi... |
bence maçı 3e bölmelıyiz ilk 30 dakika dedim tarihi fark yeriz 30dan sonra muhakkak yeneriz bjk sahasına çekildi top çeviremedi taki 78 e kadar verilen penaltı doğru eksik oynamamıza rağmen yine iyi top çevirdik fakat kontradan golü yedik eğer penaltı olmasa 3 puan bizimdi kısmet değilmiş aynı oyunu fener maçında oynarsak muhakkak galip geliriz bu şekilde mücadeleci bir takım kurduğu için rıza çalımbaya ne kadar teşekkür etsek azdır ayrıca maraton programında yapılan konuşmalar beni çok üzdü 44 yıllık bir şehri temsil eden kulüp hakkında ki konuşmalarına dikkat etmeyen fb bjk ve gs yakalası sansal büyüka ve mustafa denizli yi buradan kınıyorum
|
Maçın sadece özetlerini izleyebildim. Bu görüntüler ile burada yapılan yorumlar çelişiyor, şöyle ki :
Bu görüntülere göre BJK maçın tamamen hakimi. Maçın hakkı onların. Birçok gol kaçırmışlar. Bizim sadece 1-0 iken Mahmut ve Pedriel ile 2 pozisyonumuz var. Onun dışında normal pozisyonumuz bile yok ? Yanılıyorsam düzeltin. Bununla beraber penaltı da çok ucuz verilmiş ! Yine büyük takım kollaması söz konusu ! Doğrudur penaltıdır ama bu penaltılar ne hikmetse sadece Anadolu takımlarına çalınıyor ? Sonuç olarak normal bir skor. Fazla üzülmeyelim. |
Sasirma Serdar Tatlı (Fanatik)!
[B]Kuddusi Müftüoğlu, oyunun geneline bakıldığında iyi bir maç yönetti.[/B]
Oyun içerisinde yaşanan kritik pozisyonlardaki yorumları doğruydu. Bunlardan ilki 58. dakikada yaşandı. [B]Sivas’ın golünde Grosicki topla buluştuğu anda vücudu önde ve pozisyon ofsayttı.[/B] Yardımcının yanlış devam kararı, Müftüoğlu’nun ona uyarak hata yapmasına neden oldu. 63. dakikada Sivas kalecisi Borjan, degaj yaptığı sırada topu ayağından çıkarırken, yaklaşık bir metre önündeki Simao, topa ayağını uzatarak müdahalede bulundu. Hakemin oyunu durdurup, serbest vuruş kararı doğruydu. Bir diğer kritik pozisyon ise 77. dakikada yaşandı. Beşiktaş’ın kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içerisinde Mahmut, Egemen’i arkadan tutup açık bir şekilde formasından çekti. [B]Beşiktaş lehine verilen penaltı kararı ile Mahmut’a gösterilen sarı kart yerindeydi[/B]. Sonuçta birkaç kritik pozisyonun yaşandığı bu müsabakada Kuddusi Müftüoğlu’nun d[B]oğru ve isabetli yorumlar[/B] yaptığını söyleyebiliriz. Serdar Tatlı Haber Kaynagı:Fanatik |
Maçın sadece özetlerini izleyebildim. Bu görüntüler ile burada yapılan yorumlar çelişiyor, şöyle ki :
Bu görüntülere göre BJK maçın tamamen hakimi. Maçın hakkı onların. Birçok gol kaçırmışlar. Bizim sadece 1-0 iken Mahmut ve Pedriel ile 2 pozisyonumuz var. Onun dışında normal pozisyonumuz bile yok ? Yanılıyorsam düzeltin. Bununla beraber penaltı da çok ucuz verilmiş ! Yine büyük takım kollaması söz konusu ! Doğrudur penaltıdır ama bu penaltılar ne hikmetse sadece Anadolu takımlarına çalınıyor ? Sonuç olarak normal bir skor. Fazla üzülmeyelim. Pedriel'in 1.lig oyuncusu olmadığını kaç defa belirttik, ne değişti ? Rıza hoca dikkate alıyormu ki bu tip eleştirileri ? 4-2-3-1 sistemi ile çıktığımız hiçbir maçta başarılı olacağımıza inanmıyorum. 4-4-2 bu takım tek çaresidir ve Rasmussen muhakkak oynatılmalıdır. |
[QUOTE=DOGU_BEY;749448][B]rıza hoca seni yine de seviyoruz, bu kötü günlerde bir sivaslı olarak zor bir göreve talip oldun belki yaptığın bu fedakarlıkları başka hocalar yapmazdı ama sen de artık lütfen göz göre göre bariz yanlışlarda ısrar etme....[/B][/QUOTE]
Olayın özeti budur. Hatalarında inadından vazgeç hocam. 3 maçta 7 puan aldığımız seride taraftar oyun şablonunun bu olması gerektiğini hatta tek tek oyunculara kadar belirtmişti. Hocanın katkısı ise bu şablonda Eneramo'yu biraz daha geriye çekerek orta sahaya dinamizm sağlamasıydı. Demek ki futbol kimsenin tekelinde değil ve taraftar da futboldan anlayabiliyor. Ayrıca dünya futbolunda binlerce hoca var ama bunlardan sadece bazılarına büyük hoca diyoruz. Bunu sağlayan da kendilerini geliştirme potansiyeline sahip olmaları, kadro seçiminde, oyun şablonunda, oyunu okumada başarılı olmaları. |
ömer üründülün yazısındaki son paragraf her şeyi anlatıyor. maçın kritiği de bu işte.
HAKEMLER BASKI ALTINDA Maalesef hakemler Türkiye'de baskı altında. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, penaltıyı yarattı. Hadi verdi, ama her penaltıda mutlaka kart göstermek gerekiyor mu? Bu pozisyonda Mahmut ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Halbuki ikinci devrenin ortasında Sivas kalecisi degaj yaparken tabanıyla engelleyen Simao'ya kart göstermedi. Böyle bir standart olabilir mi? |
[QUOTE=sefilix;749531]ömer üründülün yazısındaki son paragraf her şeyi anlatıyor. maçın kritiği de bu işte.
HAKEMLER BASKI ALTINDA Maalesef hakemler Türkiye'de baskı altında. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, penaltıyı yarattı. Hadi verdi, ama her penaltıda mutlaka kart göstermek gerekiyor mu? Bu pozisyonda Mahmut ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Halbuki ikinci devrenin ortasında Sivas kalecisi degaj yaparken tabanıyla engelleyen Simao'ya kart göstermedi. Böyle bir standart olabilir mi?[/QUOTE] Bu kadar kötü oldukları bir sene hiç hatırlamıyorum. Sanki bir yerlere güveniyor gibi de pervasızlar. |
img593.imageshack.us/img593/192/besiktas31sivasspor13.jpg
|
[QUOTE=mishka;749532]Bu kadar kötü oldukları bir sene hiç hatırlamıyorum. Sanki bir yerlere güveniyor gibi de pervasızlar.[/QUOTE]
ilk 4 meselesinden olsa gerek |
Cevap: Sasirma Serdar Tatlı (Fanatik)!
satılmış enik o sen ve senin gibilerin yorumu ben öyle görmedim.sivasspor adam olduğundan vede sivas ist. komedi dans 3' lüsü olmadığından basın ve yalakaları sayesinde haftanın hakemi bile seçilebilirsin ama bizim gözümüzde şerefi olmayan bir mahluksun. sen ve senin gibileri kınıyorum.sizler benim gözümde emek hırsızısınız.(kuddusi müftüoğlu ve ona çanak tutan basın ve mensupları.)
|
[QUOTE=DOGU_BEY;749448][B]maç öncesi değerlendirmede yazdıklarım ve korktuklarım aynen çıktı malesef...yanılmayı o kadar isterdim ki...ancak maç öncesinde belirttiğim gibi bu maç rıza hocanın böyle büyük maçlarda hiçbir B planının olmadığını ve malesef oyunu iyi okuyamadığını ortaya koydu...
bugünkü yerlerde sürünen beşiktaşı böyle bir günde yakalamışssın kessene cezayı...üzülmemek elde değil demişssin hakketen de elde değil rıza hoca! 1-1'e getirmişssin oyunu sahada hayalet gibi dolaşan ve ısrarla sağ açık yaratmaya çalıştığın suarezi alıp cerny veya başka bir ortasaha koyacağına veya rasmusseni alıp çift forvete dönerek bjknin rahat çıkmasını önleyeceğine ermanı çıkardın ve 90 dakika suareze tahammül ettin! rasmussen sakat falan sanıyordum 11de olmadığını görünce ama meğer suarez 2 haftadır süper işler yapmış da kesmiş rasmusseni meğerse!!! kaçırdığımız goller, yediğimiz basit gol...bunlara hepimiz üzülüyoruz sen de üzülüyorsun ama 1 hafta sonra aynı hatayı yapmaya devam ediyorsun...çift forvet oynadığımız ve 3 haftada 7 puan topladığımız şablona geçtiğinde rıza hoca hatayı gördü ve güzel bir değişiklik yaptı demiştim ama yine eski tas eski hamam dönderdin...mersin maçında da aynısını yaptın, Allahtan mersini de kötü gününde yakalamıştık aldık 3 puanı... rıza hoca lütfen sizlerden istediğimiz basiteç çift forvetli sistem...suarezi illa oynatacaksan gene oynat ama sağ açıkta değil, santraforda, lütfen Allah rızası için!!! bir sözüm de o y..v...ş...k , ş..r.ff..z kuddusi müfüoğluna! baktı ki beşiktaş kendi bi halt yiyemiyor o uydurk penaltı ve kırmızı kartla işi bitirdi...suarez gole giderken sivok indirdi suarezi son adam kırmızı kart olması lazım ama pozisyonu g..t.yle gören kuddusi faulü bjkye veriyor...lig tvde diyor ki bu sezon aleyhine en fazla penaltı çalınan takım sivas diye...5 idi penaltı sayısı 6 oldu...başkan da yok yönetimdekiler de sağolsun çıkıp da 2 kelam edemiyor...böyle sustukça ş..rfs..zliği meslek edinenler üstümüze çok gelir tabi.. rıza hoca seni yine de seviyoruz, bu kötü günlerde bir sivaslı olarak zor bir göreve talip oldun belki yaptığın bu fedakarlıkları başka hocalar yapmazdı ama sen de artık lütfen göz göre göre bariz yanlışlarda ısrar etme....[/B][/QUOTE] TRT3 deki spor programında bünyamin GEZER yediğimiz ilk golün ofsayd olduğunu söyledi. |
Cevap: Sasirma Serdar Tatlı (Fanatik)!
[QUOTE=kangallıwert;749526][B]Kuddusi Müftüoğlu, oyunun geneline bakıldığında iyi bir maç yönetti.[/B]
Oyun içerisinde yaşanan kritik pozisyonlardaki yorumları doğruydu. Bunlardan ilki 58. dakikada yaşandı. [B]Sivas’ın golünde Grosicki topla buluştuğu anda vücudu önde ve pozisyon ofsayttı.[/B] Yardımcının yanlış devam kararı, Müftüoğlu’nun ona uyarak hata yapmasına neden oldu. 63. dakikada Sivas kalecisi Borjan, degaj yaptığı sırada topu ayağından çıkarırken, yaklaşık bir metre önündeki Simao, topa ayağını uzatarak müdahalede bulundu. Hakemin oyunu durdurup, serbest vuruş kararı doğruydu. Bir diğer kritik pozisyon ise 77. dakikada yaşandı. Beşiktaş’ın kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içerisinde Mahmut, Egemen’i arkadan tutup açık bir şekilde formasından çekti. [B]Beşiktaş lehine verilen penaltı kararı ile Mahmut’a gösterilen sarı kart yerindeydi[/B]. Sonuçta birkaç kritik pozisyonun yaşandığı bu müsabakada Kuddusi Müftüoğlu’nun d[B]oğru ve isabetli yorumlar[/B] yaptığını söyleyebiliriz. Ey Allah'ın krosu! Maçın sen nerenle izledin? SBizimde gözümüz var,bizde az çok futbol kurallarını biliyoruz. Diğer bir çok yazar ve hakem yorumcusu gibi sende bu yorumlarınla tam bir şerefsizlik örneği vermişin. Eğer şerflisyen ve azcık namusun varsa o zaman Beşiktaş'ın attığı ilk golün ofsayt olduğunu,kalecinin degajına mani olan simao'ya sarı kart gösterilmesi gerektiğini,verilen penaltının neden diğer hakemler tarafından pek uygulanmadığını,58'de topla rakip ceza alanına giren Erman'a kaldırılan bayrağın yanlmış olduğunu, 60'da Pedriel'e yapılan faulü ters kararla rakibi lehine verdiğini,35'te Egemen'in Eneramoyu arkadan faul yaparak düşürmesine ve umut vaad eden atağı kesmesine hakemin sarı kart göstermemesini neden yazmıyorsun Serdar Tatlı. |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 12:36. |