SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Tribünde Değil Evde Oturduk (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=33399)

SivasSpor.Com 26.12.2011 17:59

Tribünde Değil Evde Oturduk

[url=http://resimzade.com/Show.html?i=34037&token=26284][img]http://resimzade.com/Show.html?i=34037&token=26284[/img][/url]

Şike soruşturması ve maç trafiğinin sıkışıklığı ortalamayı düşürdü. Peki Sivasspor taraftar sıralamasında kaçıncı ?

1-17 haftada en fazla seyirciyi, maç başına 37’şer bin ortalama tutturan G.Saray ile F.Bahçe topladı. 2- Ligin ilk yarısında Beşiktaş ortalama 19 bin, Trabzonspor ise 18 bin seyirci önünde oynadı. 3- 2 bin 500 seyirci ortalamalı MP Antalyaspor, stadının yolu yüzünden klasmanın son sırasında.

ŞİKE soruşturmasının gölgesinde kalan ve sıkışık bir maç trafiğine sahne olan Spor Toto Süper Lig, futbolun olmazsa olmazlarının başında gelen seyirciyi de tribünden kaçırdı. Bunu biz değil, rakamlar söylüyor. 18 kulübün yöneticilerinden aldığımız bilgiler, tribünlere giden seyircilerin statların kapasitelerinin yarısını bile dolduramadığını gösteriyor. 18 kulübün maçlarını oynadığı 17 stadın toplam seyircisi kapasitesi 451 bin 472. Bu sezonun ilk yarısında bu statlara giden seyircilerin ortalaması ise 212.500.

Yani yarısı bile değil. Rakamlara vuracak olursak; yüzde 47’si... G.Saray ve F.Bahçe, maç başına 37 bin seyirci ile ligin zirvesinde yer alıyor. Peki, seyirciler tribünlere hangi kriterleri göz önünde bulundurarak geliyor? Sıralamayı şöyle yapabiliriz...

[B]Seyirciyi tribünlere çeken faktörler[/B]

1- Takımın popülaritesi (Yurtiçi ve yurtdışı başarıları, taraftar sayısı)
2- Yaptığı flaş transferler ve beklentilerin yüksekliği...
3- Maçlarını oynadığı stadın kapasitesi ve konforu
4- Seyirciyi tribüne çekme konusundaki beceri...
5-Statlara ulaşım kolaylığı....
Bu kriterleri daha da çoğaltabiliriz.
Ancak, ortada bir gerçek var ki, gözardı etmemekta fayda var... Ligimiz bu sezon olağanüstü bir dönemden geçiyor. 3 Temmuz’da başlayan şike soruşturması, ligin kimyasını alt üst etti. Nasıl mı?

[B]Seyirciyi tribünden kaçıran faktörle[/B]r

1- Süreçle başlayan gecikme ve beraberinde gelen statü değişikliği.
2- Şike soruşturmasından etkilenen takımların güçlerini kaybetmeleri.
3- Futbolseverler heyecanlarını yitirdiler, maçlara gitme oranı azaldı.
4- Dört büyük takımın kendi aralarında oynadıkları maçlarda deplasmana taraftar götürmeme anlaşması (Sadece Beşiktaş, F.Bahçe taraftarını kabul etti)
5- Üç puanlı sistemde (1987-88 sezonundan beri uygulanıyor) en az gol atılan ilk yarıyı (ortalama 2.30) geride bıraktık.

[B]Popülarite, sportif başarı ve konfor[/B]

G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş, popülariteleri, başarıları ve yüksek bütçeleriyle başa oynayan kulüpler. Statlarının kapasiteleri ve konforları da ligimizin üstünde. Ligin dibindeki Ankaragücü’nün 10 bin seyirci ortalamasına oynaması en dikkat çekici noktalardan biri. Anadolu takımlarından Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu ve Samsunspor ortalama 8 bin seyirciyle oynuyor ve beklentileri bir ölçüde karşılıyor.

[url=http://resimzade.com/Show.html?i=34035&token=43342][img]http://resimzade.com/Show.html?i=34035&token=43342[/img][/url]

[B]Bazı statlarda konfor da işe yaramıyor[/B]

Bir de beklentilerin altında olan kulüpler var. Türkiye’nin en konforlu ve ulaşımı kolay statlarından (Kadir Has) birine sahip olan Kayserispor’un yalnızca 7 bin 500 seyirciye oynadığını biliyor muydunuz? 76 bin 92 kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayan İstanbul BŞB, ortalama 4 bin seyirciyi tribünlere çekiyor. İkitelli’ye ulaşımın zorluğu maçlara da yansıyor.

[B]25 sezonun en kısırı[/B]

Ligin ilk yarısında oynanan 153 maçta top tam 352 kez ağlarla buluştu. 2,30’luk ortalama, son 25 sezonun en düşük rakamları olarak dikkat çekiyor.

SPOR Toto Süper Lig’de son 25 sezonun en kısır ilk yarısını geride bıraktık. Geride kalan 153 maçta fileler 352 kez golle buluşurken, maç başına gol ortalaması 2,30 oldu. Bu, 1987-88 sezonundan beri uygulanan 3 puanlı sistemin en kısır ilk yarısı olarak kayıtlara geçti. En son, 2 puanlık sistemin uygulandığı 1986-87 sezonunda ilk yarıda gol ortalaması 2,15 olarak gerçekleşmişti. Öte yandan geçen sezonun ilk yarısında bu sezona göre 44 gol fazla atılmıştı.

[url=http://resimzade.com/Show.html?i=34036&token=15418][img]http://resimzade.com/Show.html?i=34036&token=15418[/img][/url]

DoomsDay58 26.12.2011 18:53

Cevap: Tribünde Değil Evde Oturduk

Samsun'un bile gerisindeyiz, yazık

infial§ 26.12.2011 19:12

mılletın stadyuma gelmemesının ana sebebi;geçen sezonun son maçında stadyumun yonetım tarafindan fenev taraftarına terk edilmesi:mad::mad:taraftar tepkılı bu tepkı tartışılır

kaplanlı 26.12.2011 19:33

bu kadar aşağılarda olmamalıyız.lige yeni çıkan takımların daha gerisindeyiz.takımı süper ligde olsun diye dua eden milyonlarca taraftar var.lütfen her zaman daha fazla destek.yiğido lakabımıza yakışır şekilde destek olalım.sivas lının başta sivas ta sonrada istanbul da ciddi kalabalığa oynaması gerekir.

58MUAMMER58 26.12.2011 19:52

:mad:seyircilerin trübünlerden çekilmesinin çok çeşitli sebebleri var öncelikle stadlarda polis ve özel güvenlikçilerin millete artistlik yapması bayrak sposı tesbih tarak kalem vs alınmaması sigara içme yasağı vs bayan seyircilerin bile erkek güvenlik ve polislerin aramaya kakması :mad:trübünlerde şiddet olma ihtimalinin her an olması arada haksız şekilde cezalandırılma ihtimali varsayınki bi olay oldu biri düştü öldü kaçtı kamerada kaydedilemedi orda polis gördüğünü tuttu içeri aldı kendini temize çıkarana kadar insanın canı çıkar :mad:ailleler çocuklarını maça göndermiyor buda gercek şike olayından sonra genel olarak futboldan soğumaların olması :mad:sivassporun ne olursa olsun hermaçta10 bin kemikleşmiş taraftarının neden azaldığına gelince 2 yıldır takımın düşme potasında yer alması taraftarı heyecanlandıracak kaliteli transferlerin yapılmaması geçen YIL son FB maçında yönetimin trübünleri fb lilere tahsis etmesi ken di sahasında trübünden çıkarılması takımın attığı gole bile sevinme izini verilmemesi dısarı çıkarılması rakibin pankartlarının içeri alınması sivassporunkilerin içeri bile sokulmaması taraftar gruplarının haklı olarak klübe küsmesi vs çoğaltabiliriz tüm nedenleri NE OLURSA OLSUN TARAFTAR HER ŞARTTA TAKIMINI İÇERDE DIŞARDA DESTEKLEYENDİR :D

izmirliyigido 26.12.2011 19:53

Ben tepki mepki olayı olduğuna inanmıyorum. Bizim insanımızın Tribün Kültürü olmamasına bağlıyorum. Biz daha o olguya erişmedik. Tribün desteğinin takıma sağlayacağı faydaları bilemiyoruz henüz. Adamlar her aşamada, her platform da takımlarına destek sağlayıp, maç esnasında hakemi bile etki altına almayı başardıkları halde bizim tribünlerde ki en büyük çığırtganlığımız "Si-vas... Sii-vass". Bu kadar. Hatta bunu bile yapmaktan aciziz.

Bunu bilmeyen insanlar elbette ki tribünlere gidip münhal yerlerini (!) soğutmak, üşütmek istemiyorlar.. Yani ayaklarını :D

.

asabibaba 26.12.2011 19:54

[QUOTE=DoomsDay58;758106]Samsun'un bile gerisindeyiz, yazık[/QUOTE]

onlar yeni heves normal :D:D

orhan_sivasli 26.12.2011 19:54

ACI AMA GERÇEK.....
Biz taraftar olarak takıma sahip çıkmıyoruz. Gelenlerin çoğu çekirdekçi.
siz Hiç Stadı rakip takımın başına yıkdığımız bir maç hatırlıyormusunuz.
Ben hatırlamıyorum... Beş dakika bağırsak sonra susuyoruz..
Aramızda bunun tam tersini yapan vardır ama bir gerçek varki ...
BU TABLODAN UTANMALIYIZ .....

eyuphulagu 26.12.2011 20:42

Sivas taraftarının stada gelememesinin bir çok nedeni var:1-Şike soruşturması 2-Sivasspor maçlarının bir çoğunun gece oynanması 3-Stadının konforunu yetersiz olması..4-bu yıl statta küfürlü tezahuratın artması....Başka nedenlerde sayılabilir..Ama bu 3 neden bu yıl çok fazla öne çıktı...Sivas'ta havalar soğudukça geceleri hava sıcaklığı çok fazla düşüyor..Sivas 4 Eylül Stadı sonradan tadilat yapılarak kapasitesi artırılan bir stat..Stadın sadece Maraton ve Vip tribünü kapalı,diğer yerleri açık..Statta bir çok maçlara gelip de stattaki cereyandan dolayı,havanın çok soğuk olmasından dolayı hastalanan çok sayıda taraftar olduğunu biliyorum..Kimse Sivas'la Mersin'i,Manisa ,Ordu,Samsun illerini kıyaslamasın..Geceleri Mersin ,Antalya ,Manisa v.b. gibi illerlerdeki hava sıcaklığı ile Sivas'taki hava sıcaklığı arasında dağlar kadar fark var...Mersin geceleri en az 8-10 derece ile oynarken Sivas'ta hava sıcaklığı eksi derecelere kadar düşerken maçlar oynandı..İşin ilginç yanı Federasyon sanki Sivas taraftarı stada gelmesin der gibi maçların büyük kısmını saat 20.30 lara alırken,Ordu,Mersin,Antalya gibi illerde maçlar saat 16.00 larda,18.00 lerde oynandı...Sivas ta Lig tv den dolayı bir çok maç o soğuklarda gündüz oynatılmadı..3. olarak Sivas halkının gelir durumu da belli,tarftarın durumu da...Hafta içinde oynanan maçlarda esnaf satış yaptığı için dükkanını tezgahını,işini bırakıp gelemedi;bu da taraftar sayısının düşmesine neden oldu...Tok acın halinden anlamaz derler..Gerçekten çok doğru bilhassa yurt dışındaki bazı arkadaşlar gereksiz yere tarftarı eleştirmesinler..Bir çoğunun maddi durumu gayet iyi,Sivas'ta yaşamakla ,Yurt dışında yaşamak çok farklı..İnsanlar takımı düşünsünler ekmek parasını mı?Bunları da göz önünde bulundurmak lazım...Son olarak bu yıl bir çok maçta nedendir bikşinmez tarfatrın ettiği küfürlerde bazı taraftarları tribünden soğuttu..Byan tarftar sayısında bile son maçlarda azalma yaşandı....Sivassğpor taraftarı çok vefakar ve cefakar taraftardır...Belki 90 dak.takımını destekleyemiyor ma yine takımına iyi günde kötü günde sahip çıkarak gerekeni 2. devre yapacaktır..3.ligde oyanan Tokat,Yozgat,Amasya,Çarşamba deplasmalarında enaz 5000 kişiyle takımını detekleyen yiğido inanıyorum ki 2. devre gerekeni yapacak,takımına sahip çıkacaktır...

adres58 26.12.2011 21:33

[QUOTE=eyuphulagu;758127]Sivas taraftarının stada gelememesinin bir çok nedeni var:1-Şike soruşturması 2-Sivasspor maçlarının bir çoğunun gece oynanması 3-Stadının konforunu yetersiz olması..4-bu yıl statta küfürlü tezahuratın artması....Başka nedenlerde sayılabilir..Ama bu 3 neden bu yıl çok fazla öne çıktı...Sivas'ta havalar soğudukça geceleri hava sıcaklığı çok fazla düşüyor..Sivas 4 Eylül Stadı sonradan tadilat yapılarak kapasitesi artırılan bir stat..Stadın sadece Maraton ve Vip tribünü kapalı,diğer yerleri açık..Statta bir çok maçlara gelip de stattaki cereyandan dolayı,havanın çok soğuk olmasından dolayı hastalanan çok sayıda taraftar olduğunu biliyorum..Kimse Sivas'la Mersin'i,Manisa ,Ordu,Samsun illerini kıyaslamasın..Geceleri Mersin ,Antalya ,Manisa v.b. gibi illerlerdeki hava sıcaklığı ile Sivas'taki hava sıcaklığı arasında dağlar kadar fark var...Mersin geceleri en az 8-10 derece ile oynarken Sivas'ta hava sıcaklığı eksi derecelere kadar düşerken maçlar oynandı..İşin ilginç yanı Federasyon sanki Sivas taraftarı stada gelmesin der gibi maçların büyük kısmını saat 20.30 lara alırken,Ordu,Mersin,Antalya gibi illerde maçlar saat 16.00 larda,18.00 lerde oynandı...Sivas ta Lig tv den dolayı bir çok maç o soğuklarda gündüz oynatılmadı..3. olarak Sivas halkının gelir durumu da belli,tarftarın durumu da...Hafta içinde oynanan maçlarda esnaf satış yaptığı için dükkanını tezgahını,işini bırakıp gelemedi;bu da taraftar sayısının düşmesine neden oldu...Tok acın halinden anlamaz derler..Gerçekten çok doğru bilhassa yurt dışındaki bazı arkadaşlar gereksiz yere tarftarı eleştirmesinler..Bir çoğunun maddi durumu gayet iyi,Sivas'ta yaşamakla ,Yurt dışında yaşamak çok farklı..İnsanlar takımı düşünsünler ekmek parasını mı?Bunları da göz önünde bulundurmak lazım...Son olarak bu yıl bir çok maçta nedendir bikşinmez tarfatrın ettiği küfürlerde bazı taraftarları tribünden soğuttu..Byan tarftar sayısında bile son maçlarda azalma yaşandı....Sivassğpor taraftarı çok vefakar ve cefakar taraftardır...Belki 90 dak.takımını destekleyemiyor ma yine takımına iyi günde kötü günde sahip çıkarak gerekeni 2. devre yapacaktır..3.ligde oyanan Tokat,Yozgat,Amasya,Çarşamba deplasmalarında enaz 5000 kişiyle takımını detekleyen yiğido inanıyorum ki 2. devre gerekeni yapacak,takımına sahip çıkacaktır...[/QUOTE]

[QUOTE=izmirliyigido;758121]Ben tepki mepki olayı olduğuna inanmıyorum. Bizim insanımızın Tribün Kültürü olmamasına bağlıyorum. Biz daha o olguya erişmedik. Tribün desteğinin takıma sağlayacağı faydaları bilemiyoruz henüz. Adamlar her aşamada, her platform da takımlarına destek sağlayıp, maç esnasında hakemi bile etki altına almayı başardıkları halde bizim tribünlerde ki en büyük çığırtganlığımız "Si-vas... Sii-vass". Bu kadar. Hatta bunu bile yapmaktan aciziz.

Bunu bilmeyen insanlar elbette ki tribünlere gidip münhal yerlerini (!) soğutmak, üşütmek istemiyorlar.. Yani ayaklarını :D

.[/QUOTE]

Çok güzel iki ayrı bakış açısı ve güzel tespitler... Özellikle eyüphulagu kardeşimin dediği deplasmanları belkide en fazla yaşayanlardanım. Turhalda yer kalmayıp kale arkalarında seyretmemiz, Çarşamba Dikbıyıkta aranmamız, Tokatta müthiş oyunumuz (Tamerin) vs. vs..

Biz bu kadar değiliz kesinlikle.. Bizi bu kadar yaptılar maalesef... Bırakın onlar utansın. Ayrıca millet Stada gol olunca Sivasss-Sivaasss demeye, hakemin aksi kararı ile Yuuuhhhh veya i***ne hakem demeye geliyor. Almanyada taraftar!!! şova Sivasta bu iki kelimeye geliyor. Tribün kültürü olgusu yerleşmedi bu gidişlede yerleşmeyecek. Organizasyon yok, tezahürat zenginliği yok. Bunlarda ara başlıkları...

poolat58 26.12.2011 21:58

ne olursa olsun bu kadar düşük olmamalıydı. geçen sene daha kötü olmamıza rağmen stad her maç doluya yakın oluyordu. işe bak yav belediye, antalya, gençler gibi taraftarı çok az olan takımları geçmişiz sadece. manisaspor kayserispor bile bizi geçmiş olacak iş değil...:mad:

aslanefe58 26.12.2011 23:25

ben bu habere pek inanmadım açıkçası. işimin yoğunluğundan dolayı bu sene hiçbir maça gidemedim maalesef. ama bi kaç hafta içi maçı hariç sivassporun 6000 ortalamayla oynadığını düşünmüyorum. manisanın falan gerisinde kaldığına ise hiç inanmam. göz var izan var. bunlar klasik devre arası sallama haberler bence....

sefilix 27.12.2011 00:08

tribün kültürü oluşması için genç insanların statlara çekilmesi şart. şu görünen tabloda 35 bin kişilik stat isteme hakkımızda yok gibi görünüyor. mevcut stat yürüme mesafesindeyken kimse otobüsle (ki sivasta otobüs çilebüs demek) maça gitmez. Burada yapılması gereken yönetimin ve sivasta bulunan spor kulüplerinin idarecilerinin bu işe kafa yorması. tff verilerine göre sivasta 2 si profosyonel 47 spor kulübü var. hadi 27 sini çıkartalım faal değiller yada futbol kulübü değiller diyelim. bu gençler bu çocuklar bu spor adamları gelse en az 2 bin kişi onlar yapar. acaba bu gelen ortalama 6 bin kişinin 2 bini onlar mı? eğer öyleyse durum vahim. yeni bir taraftar nesli yetiştirmek boynumuzun borcu o zaman. spor kulüpleri, okullar, mahallelerde organize olmak lazım. bunun öncülüğünü sivasspor yönetiminin yapması lazım. yoksa henüz sadece hayal edebildiğimiz 35 bin kişilik stadyumumuz yapıldığı takdirde dünyanın en büyük çekirdek yeme merkezi olarak kayıtlara geçecek. hiç kimse ekonomiyi bahane etmesin. 5 -10 lira neye vermiyorsunuz ki. süper lig maçını izlediğimiz fiyat çok ucuz. yönetimi bu konuda tebrik etmek lazım. demekki 20-30 olsa bom boş kalacak tirbünler.

şarkışla 58 27.12.2011 00:48

Taraftar görevini yapacak ki Hoca ve Yönetimi ve takımı eleştirme hakkı olsun

threestar58 27.12.2011 00:54

flas transferler yapilir ve basari gelirse seyirci sayisi daha da artar

existence 27.12.2011 07:26

Kocaman bie Sivas spor bayrağı aldım. Bir kere salladım az kalsın dayak yiyecektim oturanlar rahatsız olmuş. Gol pozisyonunda ayağa kalktım oturanlar rahatsız olmuş ne ayağa kalmışım gol mu olmuş sanki. ben heyecan yaşamayacaksam statda işim ne. Bende aldım bir lig tv evde izliyorum istediğim gibi havaya zıplıyorum, istediğim gibi bağırıyorum. Evdeki ortamım statdan daha iyi.

mishka 27.12.2011 08:46

Birçok faktör etkilidir ama esas sebep bana göre stadın fiziki altyapısı ve inanılmaz soğuk oluşu. Diğer illerle kıyaslayalım Sivas kadar soğuk başka bir şehir var mı. Bunun yanında benim rahatsız olduğum bir konu güvenlik meseleleri dolayısıyla taraftar için herşeyin zorlaştırılması. Geçen maçın başına yetiştik. 20-25 dakikada belki içeri girebildik. Arabaya park bul, polisin yasaklamadığı bir geçiş noktası bul vs.

rsimsek 27.12.2011 12:07

arkadaşlar şu bir gerçek sivasta taraftar mantğı malesef oluşmadı henüz...ortalama 6,500 kişi gelmiş inanın o 6,500 kişinin 3,000 taraftar olsun yeter..malesef gelenlerin % 95 seyirci..

HALIL 27.12.2011 14:08

buyuk bir rezalet !!!

HababamHa 28.12.2011 16:09

kahvede oturanları unutmuşlar.:) bu bilet fiyatları başka takımda olsun tüm maçlarda stad ful çekmezse namerdim....

Metal Gear 28.12.2011 16:23

1-İnsanların güven kaybı
2-Statta küfürün çoğalması
3-İnanılmaz konforsuz bir stadın olması..Orata sıralardan biletiniz varsa oraya girip çıkmak tam işkence..İçeri giriş çıkışlar işkence..Lavabolar işkence..Otopark işkence..Daha sebep mi olsun illa..

izmiriyigidosu 28.12.2011 17:16

stadda küfür ediliyor tamam yanlış birşey ama üst üste yapılan hakem hataları insana saç baş yoldurtuyor haliyle bunlar oluyor 2. side maç biletleri çok komik rakamlar olmasına rağmen ve bu sene geçen senelere göre ve hakemlere rağmen biraz olsun başarı yakalanmış evdeki maçlara bakıyoruz stad dolmamış bile neden gelinmiyor acaba maçlara ondan sonra 35 bin kişilik stad isteniyor tamam yapılsa güzel olur ama o stadı dolduracak taraftar lazım lütfen artık şu ist takımlarını bırakında memleketimizin gururu SİVASSPORUMUZU destekleyin...

favori58 28.12.2011 18:33

[QUOTE=adres58;758130]Çok güzel iki ayrı bakış açısı ve güzel tespitler... Özellikle eyüphulagu kardeşimin dediği deplasmanları belkide en fazla yaşayanlardanım. Turhalda yer kalmayıp kale arkalarında seyretmemiz, Çarşamba Dikbıyıkta aranmamız, Tokatta müthiş oyunumuz (Tamerin) vs. vs..

Biz bu kadar değiliz kesinlikle.. Bizi bu kadar yaptılar maalesef... Bırakın onlar utansın. Ayrıca millet Stada gol olunca Sivasss-Sivaasss demeye, hakemin aksi kararı ile Yuuuhhhh veya i***ne hakem demeye geliyor. Almanyada taraftar!!! şova Sivasta bu iki kelimeye geliyor. Tribün kültürü olgusu yerleşmedi bu gidişlede yerleşmeyecek. Organizasyon yok, tezahürat zenginliği yok. Bunlarda ara başlıkları...[/QUOTE]

Bravo İzmirli yiğido hakiki ve gerçek bir tespit yapmışsın başka sze gerek yok.
Bu gerçeği bizim sivaslılar bir türlü görmüyor. Hala eften püften baheneler uyduruluyor.
Şampiyonlar ligi ön eleme maçlarında bile 15 bin kişilik stadı dolduramadık,daha ne söyleneilir ki?

favori58 28.12.2011 18:37

[QUOTE=favori58;758430]Bravo İzmirli yiğido hakiki ve gerçek bir tespit yapmışsın başka sze gerek yok.
Bu gerçeği bizim sivaslılar bir türlü görmüyor. Hala eften püften baheneler uyduruluyor.
Şampiyonlar ligi ön eleme maçlarında bile 15 bin kişilik stadı dolduramadık,daha ne söyleneilir ki?[/QUOTE]

Allah Allah ben İzmirli Yiğido'dan alıntı yapmıştım

MaXiMuM 28.12.2011 19:13

[B][I]İbb ve Gençlerbirliğinin 4.000 ortalama tutturması da ilginç .
Acaba bu sayıya deplasmandan gelen seyirciler demi dahil... Yoksa başka türlü bu rakamı tutturamazlar...[/I][/B]

svsli585858 29.12.2011 14:11

[FONT="Comic Sans MS"][B][I]yiğido gençliğin söylediği bişey var. böyle gelmiş böyle gidecek korkarım valla :) başka diyecek bişeyim yok[/I][/B][/FONT]

alemdarlar 29.12.2011 16:21

Şike davasında ön planda olan yöneticilerimiz ve futbolcumuz bulunmaktadır.Futbolcumuz(eski futbolcumuz) serbest bırakıldı.Ancak tekrar çağırılcak.Bu durum camiamızı zedeledi.Ayrıca maçların da 3 günde bir oynanması da var.Allah yardımcımız olsun.

Bu arada Yenisahra da bulunan Sivasspor ofisi de sürekli kapalı.Kızsamda başkanımıza, başkanımızın arkadaşlarını ziyarete gittiğimde bunu tespit ettim.Evet Allah yardımcımız olsun.Sallantıdayız.

sivas_5201 31.12.2011 17:16

3. lig 2.grupta iken bile daha fazla seyirciyle oynuyorduk ,bir Gumushane Dogan maci hatirlarim, tribunler tiklim tiklimdi, ama simdi o gunleri taraftar acisindan mumla arar olduk, umarim 2012 yilinda stadta takimi destekleyen kisi sayisinda artis olur...

eyuphulagu 31.12.2011 19:44

[QUOTE=sivas_5201;759009]3. lig 2.grupta iken bile daha fazla seyirciyle oynuyorduk ,bir Gumushane Dogan maci hatirlarim, tribunler tiklim tiklimdi, ama simdi o gunleri taraftar acisindan mumla arar olduk, umarim 2012 yilinda stadta takimi destekleyen kisi sayisinda artis olur...[/QUOTE]

Herkes gibi bende senin yaşadığın o güzel,doyumsuz günlerin hepsini yaşadım..Yalnız gözardı ettiğin bir şey var;bahsettiğin maçların hepsini biz gündüz saatlerinde saat 13 lerde oynadık...Kışın gece yapılan maçlar da tribünleri eksi derecelerde doldurmak o kadarda kolay değil...Sivas'ta tribün kültürünün oluşmadığını söylemek o kadrt da kolay değil;çünkü daha 1-2 gün önce trt 3 de esk,i hakem Bünyamin Baba Sivas taraftarından övgü ile söz ederek Sivas'ın Türkiye nin en zor deplasmanlarından biri olduğunu;taraftarın rakibi ve hakemi baskı altına aldığından bahsetti..Bunu söyleyen Sivaslı olmayan tamamen tarfasız birisi..Bünyamin Hoca ayrıca Sivas'ın kemikleşmiş 8-10 bin civarında taraftarı olduğunu;böyle tarfatrı Anadaolu nun her tarafında her maçta bulmanın o kadar da kolay olmadığını söyledi..Hikemt Hoca da dediklerine katılıyorum hoca diyerek Sivas tarftarının rakibi baskı altıan rahatlıkla aldığını 90 dak. takımını deteklediğinden söz etti..Bunlar ben söylemiyorum..İnanmayan trt kayıtlarına girip izlesinler...Siz Sivas taraftarını beğenmiyorsunuz ama elin oğlu tam tersini düşünüyor...Kimse merak etmesin gerçek Sivasspor taraftarı her zaman olduğu gibi her maçta takımına gereken desteği sonuna kadar verecektir..

sivas_5201 31.12.2011 20:13

haklisin ama ben istatistiklerin soyledigini yorumladim, bu durumda 33 bin kisilik stadi ne yapacagiz, sampiyonlar ligi macinda bile stad dolmamisken... daha otesi yok ki..

bassguitar 02.01.2012 03:32

fener seyırcısını cagırın onlar nasılsa doldurur,

ledig 03.01.2012 19:57

Sivassporun İstanbuldaki maçlarını takip edebiliyorum, özellikle İBB maçlarına her sene gidiyorum. Arkadaşlarımızın yaptığı birçok tespiti ben de gözlemledim ve doğru buluyorum. Benim tespitlerim şunlar;
1-Tribün kültürümüz yok, stadta bağırmayı ayıp sayıyor gibiyiz.
2-Özellikle İstanbul maçlarında taraftar büyük ölçüde belli bir yaşın üzerinde. Genç taraftarı yeni yeni oluşuyor Sivassporun ve tribünde coşku gençlerle daha kolay, biraz daha beklememiz lazım.
3-Taraftarı yönlendirecek, organize edecek, bağırmaya teşvik edecek amigo eksikliği çok ciddi hissediliyor.
4-Slogan, marş ve tezahürat üretmemiz lazım. Sürekli 'Sivas Sivas' şeklinde bağırmak tuhaf oluyor gerçekten, bu noktada bir marş yarışması açılabilir.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 10:01.