![]() |
Ayıp Oluyor Ama Beyler...!!
[CENTER][IMG]http://img404.imageshack.us/img404/1610/123b747943sivasmersin.jpg[/IMG]
[B]Takımımız Gönül verdiğimiz Terk etmeyen Tek Sevgilimiz olan SİVASSPOR'UMUZUN maçlarına ortalama 4 bin taraftar geliyor,bu rakam neden bu kadar düştü geçen senelere göre anlam vermiş değilim,açıkçası kimse anlam veremiyor ? Takım çok güzel top oynuyor hedefi ilk 8 e girmekken,stadın full çekmesi lazımken,maraton tribününü bile dolduramıyorsak HARBİDEN AYIP OLUYOR BEYLER !! BU SİVASSPOR BU KADAR AZ SEYİRCİYİ HAK ETMİYOR,DOLDURALIM ŞU TRİBÜNLERİ ARTIK.. Asıl film yeni stadyumda başlayacak... Şehir merkezindeki, stadyuma gel(e)meyenleri 33 binlik stadyuma, şehir dışına, açık araziye nasıl getirteceksin, Tek düşüncem o ... İşte asıl film o zaman başlayacak... [/B] [B]N O T : Her konumda takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımız BAŞ TACIMIZDIR [/B][/CENTER] |
Cevap: AYIP OLUYOR BEYLER !!
Evet, dünki maçta maraton boştu, kale arkalarında ise sadece gar tarafında çok az seyirci vardı.Maraton için maç öncesi bilet alırken B ya da C tribünleri için bilet istediğimde oradaki görevli bilet basılmadı deyip vermiyor iki maçtan beri öncede alınıyordu.bu uygulamanın amacı ne anlamadım.bilen varsa yazar mı?taraftarın her ne olursa olsun takımına destek için stada gelmesi gerek.bu sezon 4 eylüldeki tüm lig maçlarına geldim, sonuna kadar da geleceğim aksilikler olmadığı sürece.
|
[B]Sivasspor 3. ligde dandik köy kasaba takımlarıyla oynadığı zamanlara denk geldi bizim gençliğimiz...
Hafta sonu gelsin de maça gidelim diye gün sayardık resmen... Maça gitmek, ertesi günde maçı konuşmak en büyük zevkimizdi o zaman... Şimdi takım süper ligde, sivasa fener geliyor, bjk geliyor, gs geliyor... Takım başındaki şike kılıcına rağmen dimdik ayakta ve lig sekizincisi... Stad bomboş... Ben, Ankara'da yaşıyorum her Sivas'a geldiğimde mutlaka maça gidiyorum... En son fener maçında Sivastaydım... Stada şöyle bir baktım, genç yok...Genelde benim gibi 35 yaş üstü bizim jenerasyon insanlar...70 yaşındaki babam hiç bir maçını kaçırmıyor Sivassporun... Merak ettiğim şu; nerede bu memleketin gençleri??? Facebok başında karı kız mı kovalıyorlar?, beyin uyuşturup eblehleştiren bilgisayar oyunu bağımlıları oldular yada Sivassporu bırakıp istanbul yalakalığıyla mı? uğraşıyorlar... Stadda genç insan yok ... Varsa bilen arkadaşlar söylesin biz de öğrenelim... Nerede bu memleketin genç insanları????[/B] |
düşmeye oynarken bile maraton doluyodu artık maratonuda dolduramıyoruz :(
|
hafta arası maçlarına seyirci gelmez diye düşünüyorum birde -10 derece soğukta stad daki koltuklar pislik içerisinde sigara içen saygısız seyirciler sigara dumanından zehirlenecektim adamlar 2 saatlik maçta bir paket siğara tüketiyorlar az için dedim nerede ise beni döveceklerdi staddaki fiziki şartlar düzelmediği takdirde maçlara gitmeyeceğim evde seyrederim .
|
1.Fenerin şampiyonluk maçında bize ayrılan tarafın 250 TL , rakip takıma ayrılan kısım 50 TL gibi şaşırtıcı bi durumla bırakmıştı bizleri.Bu yapılan haksızlık taraftarımız küstürdü.
2.Hafta içi olan maçlara nazaran hafta sonu oynadığımız maçlar daha dolu oluyor. 3.Hava şartları Neden olarak bunları görüyorum. Yoksa Sivas taraftarı hep takımının arkasında. Düşmeye oynadığımız haftalarda bile %85 doluluk oranı oluyordu |
çok sık maç oynandindan gelemiyorlardir
|
az seyirci olmasina ragmen stada giriste yine eziyet cektik seyirci az diye sadece bir kapi aciliyor ve yine gerici yontemle taraftara eziyet ediliyor bu zihniyet oldukca gelismemiz zor . !! once bu zihniyeti degistirin sonra seyirciyi cagirin stada !
|
seyirci sayısının dışında artık maç saatleri öğlen olmalı kış çıkana kadar.
|
[QUOTE=etzel1967;759598]Sivasspor 3. ligde dandik köy kasaba takımlarıyla oynadığı zamanlara denk geldi bizim gençliğimiz...
Hafta sonu gelsin de maça gidelim diye gün sayardık resmen... Maça gitmek, ertesi günde maçı konuşmak en büyük zevkimizdi o zaman... Şimdi takım süper ligde, sivasa fener geliyor, bjk geliyor, gs geliyor... Takım başındaki şike kılıcına rağmen dimdik ayakta ve lig sekizincisi... Stad bomboş... Ben, Ankara'da yaşıyorum her Sivas'a geldiğimde mutlaka maça gidiyorum... En son fener maçında Sivastaydım... Stada şöyle bir baktım, genç yok...Genelde benim gibi 35 yaş üstü bizim jenerasyon insanlar...70 yaşındaki babam hiç bir maçını kaçırmıyor Sivassporun... Merak ettiğim şu; nerede bu memleketin gençleri??? Facebok başında karı kız mı kovalıyorlar?, beyin uyuşturup eblehleştiren bilgisayar oyunu bağımlıları oldular yada Sivassporu bırakıp istanbul yalakalığıyla mı? uğraşıyorlar... Stadda genç insan yok ... Varsa bilen arkadaşlar söylesin biz de öğrenelim... Nerede bu memleketin genç insanları????[/QUOTE] abicim memlekette iş yok genç de yok.. haftaici macta ve bu sogukta bu kadar az taraftar normal cogu kişinin işten cıktıgı saatte oynandı bu maç.. yine de yukarda yazdıklarınızda haklısınız. benım de kucuklugum 3. ligde oynadıgımız zamanlara geldi. 3. ligde sampiyon oldugumuz sene ankaradan 5 maca gelmiştim sivasa o takımı izlemeye.. hatta arkadasımla gümushane dogan deplasmanına gümüşhaneye gitmiştik. simdi de fırsat buldukca geliyorum.. sivasta sivassporun tek macını bugune kadar kacırmamıs bir arkadasım var. o bile ilk defa bu sene tek tük maclara gidiyor. sebebini sordugumda da bu şike yuzunden futboldan soguttular. ortada bişey yokken hakkımızı yiyorlar diyor.. aynı davalar fenerbahcenın de basından geciyor ama fenerbahce taraftarı uyandı oyunun farkına vardı biz daha varamadık.. medyada muthis bir linc politikası var. sucu ıspatlanmamıs insanlara suclu damgasını coktan vurdular,yargıladılar şimdide dar agacına cıkarttılar bile.. bu yandaş medyanın oyununu goremıyoruz ve kendi icimizde bile baskanımıza takmımıza sikeci damgası vuran insanlar türedi. bunlar yüzünden takımını seven insanlar da futboldan sogudu... yarın bigün savunmalar alınacak gercekler ortaya cıkacak. başkanını takımını arkadan vuranlar satanlar ne yuzle sivasspor kazandıgında sevinecekler onu merak ediyorum işte.. |
istanbuldayım dün maça yetişmek lig tvden izlemek için acele acele işten çıktım biraz geciktim. kağıthane de iett otobüsü soldan biçti. maçı izleyemedim. özetlere baktım stad bomboş görünce kızdım yiğidolara, gitmemişler maça dedim. yazık harbiden yazık
|
[QUOTE=myway;759622]abicim memlekette iş yok genç de yok.. haftaici macta ve bu sogukta bu kadar az taraftar normal cogu kişinin işten cıktıgı saatte oynandı bu maç.. yine de yukarda yazdıklarınızda haklısınız. benım de kucuklugum 3. ligde oynadıgımız zamanlara geldi. 3. ligde sampiyon oldugumuz sene ankaradan 5 maca gelmiştim sivasa o takımı izlemeye.. hatta arkadasımla gümushane dogan deplasmanına gümüşhaneye gitmiştik. simdi de fırsat buldukca geliyorum..
sivasta sivassporun tek macını bugune kadar kacırmamıs bir arkadasım var. o bile ilk defa bu sene tek tük maclara gidiyor. sebebini sordugumda da bu şike yuzunden futboldan soguttular. ortada bişey yokken hakkımızı yiyorlar diyor.. aynı davalar fenerbahcenın de basından geciyor ama fenerbahce taraftarı uyandı oyunun farkına vardı biz daha varamadık.. medyada muthis bir linc politikası var. sucu ıspatlanmamıs insanlara suclu damgasını coktan vurdular,yargıladılar şimdide dar agacına cıkarttılar bile.. bu yandaş medyanın oyununu goremıyoruz ve kendi icimizde bile baskanımıza takmımıza sikeci damgası vuran insanlar türedi. bunlar yüzünden takımını seven insanlar da futboldan sogudu... yarın bigün savunmalar alınacak gercekler ortaya cıkacak. başkanını takımını arkadan vuranlar satanlar ne yuzle sivasspor kazandıgında sevinecekler onu merak ediyorum işte..[/QUOTE] haklı olabilirsin destek veya köstekde olabilirler. ama şunu hiç bir zaman unutmamalılar bu takım ne MECNUN un ne FARUK un ne AHMET in nede OFLAZ ların bu takım senin benim bizim |
[QUOTE=sVs;759624]haklı olabilirsin destek veya köstekde olabilirler. ama şunu hiç bir zaman unutmamalılar bu takım ne MECNUN un ne FARUK un ne AHMET in nede OFLAZ ların bu takım senin benim bizim onlar bir kukla[/QUOTE]
haklısın bu takım bizim. zaten o saydığın isimlerindir demiyorum takım. ortada bir suç varsa arkasında durmazsın ama ortada ıspatlanmış hicbir sey yokken yandaş medyanın gazına gelip bu klübü sahiplenmiş çok seyini Sivasspor için vermiş bir insanı klübünün başkanını SATMAZSIN. lafım onlara, yoksa Sivasspor bizim başkanı da bizim yanındayız. |
Sivassporlu olduğunu söyleyen Benim o kadar çak tanıdığım varki bunların hiç birisi haftalardır maça gelmiyor. Hatta Karabük maçından öncede berebardik "v Hava soğuk " demeye başlayınca gelmeyeceklerini anladım nitekim gelmlediler. Tabi Sivasspor'a böyle yaparlar ama Fenerbahçe'nin maçında buz yağsa tribünde olurlardı. Bu zihniyetten Sivas'ta çok var. Ben o İstanbul yalakalarına söylecek söz bulamıyorum.
Karabük maçına gelip o havada takıma destek veren 20-30 kişilik kadın taraftarlar,çoğu Sivaslı'dan daha delikanlıymış,helal olsun onlara... |
[QUOTE=58_babacan_58;759585]..............................
Asıl film yeni stadyumda başlayacak... Şehir merkezindeki, stadyuma gel(e)meyenleri 33 binlik stadyuma, şehir dışına, açık araziye nasıl getirteceksin, Tek düşüncem o ... İşte asıl film o zaman başlayacak... N O T : Her konumda takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımız BAŞ TACIMIZDIR [/B][/CENTER][/QUOTE] [B]Güzel............... :D Zahmet edip kaynak da yazılsa imiş daha Güzel olacaktı :) Öyle ya da böyle bu takım kimsenin malı değil, Sivasspor senindir benimdir öyle de kalacak... Tabii ne kadar destek olup, sahiplenebilirseniz[/B] |
Ben yeni stada karsiyim ki zaten yapilmayacak
Futbolla alakasi olmayan bir sehire ne diye stad yapilsin ki ayrica stat istersin nasil mi stat dolar her macda taraftar magdur olur o zaman en hizli sekilde yapilir sen daha 14000 kisilk stadin yarisini dolduramiyorsun birde stat iste adam demezmi doldurdunmu bu stadi diye Bizim taraftarin dusmesine anlam veremiyorum koskoca sivasta 1000 2000 kisiye futbol oynayan takimdanda kimse transfer ve basari beklemesin Erman golunu atti bos tribune kosuyordu allahtan uc bes kisi vardida onlarla paylasti Benim aklima artik soyle geliyor yeni bir yonetim gelir artik sivasspor memleket takimi degilde bir futbol ticareti yapan sirket olur yani taraftari dinlemeden basindaki kisilerin para kazanan ucuz futbolcu getirip diyer kluplere satmak ibb gibi gb gibi sampiyonluk falanda hedefi olmayan belkide takimi istanbula tasir Yani bu yukarida dediklerim olsa hic sasirmam gayet normal dogal EY SIVASLI AKILLI OL TAKIMINA SAHIP CiK CEBINDEN bes lira cikacak seni fakir etmez sivassporu zengin etmez |
Beyler bu takım size ne yaptı çıkıp oyunlarını oynadılar haftalarca onca baskıya rağmen lütfen artık takıma gereken ilgi verilsin ve stad eski günlerdeki gibi dolu olsun
|
[B]Biz Sivaslılar olarak hafta içi maçlara konsantre olamıyoruz gibime geliyor.[/B]
|
Haftaiçi insanlar o saatte işten yeni çıkmış oluyor,esnaf dükkanı kapamamaış oluyor..Zaten ligin ne olacağı belirsiz..İnsanlar bu belirsizlik üstüne,işten yeni çıkmış yorugunluk, soğuk vb eklenince gelmiyor..Taraftara kızmaya hakkı yok kimsenin..
Stadın son derece konforsuz yapısı da insanları soğutan etkenlerden.. |
hele biraz daha yukarılara çıkalım play offa kalalım o zaman görürüler YİĞİDOLARI
|
Cevap: Ayıp Oluyor Ama Beyler...!!
maçın hafta içi olması, iş çıkış saatine denk gelmesi belki büyük şehirler için geçerli bir mazeret olabilir...ama 300 bin kişilik bir şehir için asla mazaret değil...sivasın bir ucundan diğerine varmak taş çatlasa 15-20 dakikalık bir zamandır...
bir diğeri işsizlik, fakirlik vs...bu hele hiç mazeret değil...5 liraya satılıyor bilet arkadaşlar...5 liraya süper lig maçı seyrediyorsun...reel olarak düşünüldüğünde 3. ligdeyken bile daha pahalıydı biletler...üstelik o zamanlar işsizlik daha az değildi...o yüzden bunu da geçelim... havanın soğuk olması ise hiç mazeret değil...burası sivas, kış memleketi...eskiden bir metre karın üzerinde maç seyredilirdi stadın en iptidai halinde... ruhsuz, tepkisiz, köklerinden ve kültüründen bi haber, günlük zevkler peşinde koşuşturan, sorgulamayan, şahsiyetsiz, kimliksiz bir insan türü yetişiyor maalesef, sorun burada...elbette istisnaları tenzih ederim... |
yönetim sorumlusudur iyi reklam yapamamaktan gençleri stada çekememekten staddaki her zaman ki çıkış rezaletinden lütfen bu yazılanların okuyun taraftara sahip çıkın
|
takimimiza sahip cikmiyoruz, iyi gunde cikmadigimiz gibi kotu gunde zaten yokuz, cok fazla taraftar grubu kucuk sayirlarda bolunmus durumda ama onlar zaten geliyorlar maclara, asil sorun biraz daha yetiskinleri maca cekebilmek
|
bir tek bizim seyirci potansiyelimiz dusmedi tff nin saçma sapan kararlari hafta içi maç oynatmalarindan dolayi malesef seyirci az oluyor
|
Keşke Sivas'ta olsam da bütün maçlara gitsem desteklemeyen ve kendilerini Sivaslı zannedenlere yazıklar olsun
|
[B]seyirci sayısındaki düşüşü hafta içi maç oynanmasına,soguga birde maç saatine sivas gibi yerlerde -9 larda maç mı oynanır [/B]
|
bende bi anlam veremiyorum neden dolmadigina peki hafta ici diye diyenler
hafta sonu doluyormu peki stat yada daha cok gelen varmi ? TV den ayni görünüyor ve hava soguk olsa nolcak sanki evde duruyor herkez disarda geziliyorsa kisin mac bakmayada gidilir ve birsey daha sivassporun kiymetini bilin yoksa yarin sivasspor olmayacak yani süperligde olmayacak ozmn birinci ligde 4 bin se ikincide 2 bin taraftar bile gelmez ve sivasspor camiasi yavas yavas batacak !!! takima en cok taraftar sahip cikmaliki sivassporumuz ligde kalici olsun |
biz haftasonu eskişehirde olacağız
siz nerdesiniz Sivastakiler!!!!!!! 4 eylül boş kalmasın artık |
gider kahvede otururr on milyon harcarlar duman altı olurlar 5 tl verip maçı izlemez bunlar....:mad:
|
:mad:MİLLET ligde nasıl kalırız hesabıyla kara kara düşünürken taraftarları 2 yıldır bizim gördüğümüz korkuları yaşarken stadlarını dolduruyor birçok takım 2.liglerden süper lige çıkmak için tüm imkanlarını seferber ederken 15 bin kişiye oynuyor haketmediğimiz halde adımız şike davasına karıştığı halde düşme korkusuyla istediğimiz futbolcuları alamadığımız halde türkiye liginde en iyi oynayan 3 4 takımdan biri olduğumuz halde futbolcularımız hocamız yönetimimiz eldeki imkanlarla yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştığı halde tribünlerin adeta bomboş görünmesi taraftar olarak hepimizi üzüyor elalem haksız davasını duyurmak için 5 bin kişiyle tff ye celenk bırakmaya gidiyorken biz kendi sahamızda 2 3 bine oynuyoruz takım ve futbolcular bunu haketmiyor yok hafta içi yok hafta sonu yok soğuk yok bilmemne yokstad konforsuz bahanelerine sığınmak abesle iştigaldir aslında söylenecek çok şey varda neyse ..:mad:
|
zaten taraftat sayımız azdı seyirci sayımız ise 9-10 bin civarındaydı biraz şike biraz soğuk biraz da maçın hafta içi ister istemez sayıyı etkiliyordur tabi birazda geçen yılın son maçı fener maçının etkisi var.bildiğim kadarıyla yeniçeriler faaliyetlerini durdurmuşlardı onlar birileri konuşmalı bi şekilde onlarda staddaki yerlerini almalılar. ben sivas ta yaşamıyorum ondan dolayı maçları ancak tv den seyredebiliyorum yiğido gençlik grubu yeniçeriler birleştiler beraber maratonda diye zannediyordum ama yeniçeriler yokmuş sadece 1967 gençlik varmış,yiğido gençlik tekrar eski yerine dönünce yine orası boş kalmış gibi oldu. Bence asıl sivas trübünleri yeniçerilerin tekrar faaliyetlerine döndürülerek ve yiğido gençlik, 1967 grupları birleşerek aynı yerde maratonda olduklarında tribünler renklenir, şenlenir. ortada beraber güzel görüntüler çıkarınca yeni yetişen neslde özenti duyar.Aslında bu konular ile biraz da yönetim ilgilenmeli ben daima bu siteyi takip ediyorum bi çok kişi stada girişlerde problem yaşadığını, pankartlarının davullarının içeri alınmadığını söylüyor buraları takip ettirecek tribünün nabzından haberdar ettirecek görevlilerinin olması lazım, koskoca üniversite var orada okuyan çocuklar sivasta yapacak bişeylerin olmamasından şikayetçi o ggençlere sempatik görünerek sivassporlu yapmak için bi takım girişimler yapılmalı örneğin üniversite görevlileriyle görüşürsün ortak bi faaliyet yaparsın arkadaş ben 2-3 oyuncu getireyim gençler sorular sorsun tanışsınlar hem benim oyuncularım için değişiklik olur hemde senin öğrencilerin için değişiklik olur deyip ne kadar sivasspor sempatizanı kazandırırsan o kadar iyi olur, diğer okullarada aynı şekilde her hafta bi okula oyuncu gitse o çocuklar için sevinç kaynağı olmuş olur oyuncular içinde sosyal aktivite olur.Artı yeniçeriler gibi taraftar sayısı hatrı sayılır sayıda grubun var onlar faaliyetlerini durduruyorlar sen gidip onları geri döndürmek için bir şeyler yapmıyorsun.
|
[QUOTE=muhsin koçak;759647][B]Biz Sivaslılar olarak hafta içi maçlara konsantre olamıyoruz gibime geliyor.[/B][/QUOTE]
Sivasspor takım olarak çok iyi konsante oluyor hafta içinde en çok takım toplayan takım Sivasspor oldu,ama bir tek taraftarımız konsantre olamıyor galiba.. |
[QUOTE=benozgurr;759727]zaten taraftat sayımız azdı seyirci sayımız ise 9-10 bin civarındaydı biraz şike biraz soğuk biraz da maçın hafta içi ister istemez sayıyı etkiliyordur tabi birazda geçen yılın son maçı fener maçının etkisi var.bildiğim kadarıyla yeniçeriler faaliyetlerini durdurmuşlardı onlar birileri konuşmalı bi şekilde onlarda staddaki yerlerini almalılar. ben sivas ta yaşamıyorum ondan dolayı maçları ancak tv den seyredebiliyorum yiğido gençlik grubu yeniçeriler birleştiler beraber maratonda diye zannediyordum ama yeniçeriler yokmuş sadece 1967 gençlik varmış,yiğido gençlik tekrar eski yerine dönünce yine orası boş kalmış gibi oldu. Bence asıl sivas trübünleri yeniçerilerin tekrar faaliyetlerine döndürülerek ve yiğido gençlik, 1967 grupları birleşerek aynı yerde maratonda olduklarında tribünler renklenir, şenlenir. ortada beraber güzel görüntüler çıkarınca yeni yetişen neslde özenti duyar.Aslında bu konular ile biraz da yönetim ilgilenmeli ben daima bu siteyi takip ediyorum bi çok kişi stada girişlerde problem yaşadığını, pankartlarının davullarının içeri alınmadığını söylüyor buraları takip ettirecek tribünün nabzından haberdar ettirecek görevlilerinin olması lazım, koskoca üniversite var orada okuyan çocuklar sivasta yapacak bişeylerin olmamasından şikayetçi o ggençlere sempatik görünerek sivassporlu yapmak için bi takım girişimler yapılmalı örneğin üniversite görevlileriyle görüşürsün ortak bi faaliyet yaparsın arkadaş ben 2-3 oyuncu getireyim gençler sorular sorsun tanışsınlar hem benim oyuncularım için değişiklik olur hemde senin öğrencilerin için değişiklik olur deyip ne kadar sivasspor sempatizanı kazandırırsan o kadar iyi olur, diğer okullarada aynı şekilde her hafta bi okula oyuncu gitse o çocuklar için sevinç kaynağı olmuş olur oyuncular içinde sosyal aktivite olur.Artı yeniçeriler gibi taraftar sayısı hatrı sayılır sayıda grubun var onlar faaliyetlerini durduruyorlar sen gidip onları geri döndürmek için bir şeyler yapmıyorsun.[/QUOTE]
neden döndürsünler abi yeniçerileri. stada yorganı döşegini pidesini cekirdegini cayını alıp gelen abilerin komforu bozuluyor onlar gelince. gürültü(!) yapıyo gençler |
Bence Normal Sezonda Hafta Sonu oynandiginda 2 haftada 1 Mac oliyordu.
Simdi ise 2 Haftada 2 Maci Rahatlikla Evimizde oynioruz. Ekonomik olarak millet o yuzden gelmiyor ? 1 surede daha fazla para veriyolar, ondan kaynaklanabilir. 2. Hava Sartlari |
[B]SEYİRCİ ŞOK ETTİ!
Sivasspor’un Karabükspor’la oynadığı maçı tribünden izleyen Rajnoch “Sivasspor’la uzun süredir görüşme halindeydik, onun içinde Sivasspor’u bol bol analiz etme fırsatım oldu. Bana ilk söylenen çok iyi bir taraftara sahip olduğuydu, ama Karabük maçında tribünler boştu, çok şaşırdım” şeklinde konuştu.[/B]baska soze gerek varmi ?sivas taraftari eriyor eriyor care bulunmali !!!! |
sivassporun yaşlı taraftarları evde oturunca ortaya bu manzara çıkıyor
|
5 tl biletin ekonomisi mi olur bedavadan biraz pahalı gibi birşey bu.Bizde taraftar kültürü yok.
|
Arkadaşlar,yanlış şeyler konuşuyoruz
1- Bu işin ekonimiyle uzaktan yakından alakası yok,çünkü maç saatinde imkan olsada kahvelere ve kafelere bir baksanız. 2- mesai çıkışıylada alakası yok,maç 6'da iş çıkışı 5'te Sivas gibi bir yerde bir saattte çok işler yapılır. 3- Soğuk deniyor,ne soğuğu be! Eskinin soğununu bilen bilir. O kötü stad ilçe takımlarının maçlarında karlı-buzlu havalarda tıklım tıklım dolardı. 4-Biride geçen seneki fener maçında taraftarın küstürlüğünü yazmış. ne alakası var,sanki o maçtan önce maça çokmu taraftar geliyordu Allah akşına! |
[B]Sivasspor Süper lige çıktı çıkalı, taraftar + izleyici (seyirci) sayımız ortalama 6000 ile 7000'i geçmemiştir (Oysa 3. ligde iken stadyum dolduğu gibi tel örgü döneminde, tellerin arasından çok müsabaka izledik).
Hiçbir zaman stadyumu dolduramadık. Şampiyonlar liginde dahi stadyumu dolduramıyorsak, söyleyecek söz çoktur/yoktur. Taraftar + izleyici kitlemiz kemikleşmiş olarak (bana göre) üzüntü verici ama kabullenmek zorundayız 3000 ile 4000'i geçmez durumdadır. Taraftar dediğin; müsabakaların 90 dakika olduğunu unutmadan tezahüratları ile destekleyen demektir. Yense de yenilse de destekleyen demektir. Karda olsa, buzda olsa, yağmur-çamur demeden stadyumda takımını destekleyen demektir. 4 Eylül stadyumunda Sivasspor'un maçı varken kahve köşelerinde, evlerde TV karşısında karşılaşmayı izleyenler adı ile birlikte izleyicidir, taraftar değildir. Biz hiçbir zaman taraftar olamadık, olmadık, olmayacağız gibide görünüyor. Bizlerden olsa olsa, çok iyi eleştirmen, teknik direktör, yorumcu olur. Sivasporumuza yaşatılan haksızlıklara tepki olarak taraftarımızın tezahüratlarına da dikkat etmeleri gerekmektedir. Aksi halde, kulübümüzün alacağı 420 bin liralık ceza ile beraberinde saha kapatma cezası da bizi bekliyor. Unutmayalım.[/B] |
[B]iş hakeme rakip futbolculara sövmek oldugu zaman maşallah çok güzel sövüyoruz ama ne hikmetse iş tezahurat etme konusuna geldigi zaman sınıfta kalıyoruz... maratonda millet bi yerini yırtıyor arkadaşım sahaya yabancı madde atma diye bagırıyor adam kendi oturdugu koltugu dahil sahaya atıyor bu insanlar acaba sivaslı mı yoksa sivasspor ceza alsın diye bir yerlerden talimat almış gibi içimizde yaşayan hainmi anlamış degilim[/B]
|
WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:33. |