![]() |
Rıza Hoca'nın Sivas'ı
[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories//2012/hoca/1.atomkarinca.jpg[/IMG]
Sivas'ın göz kamaştırıcı futbolu tesadüf değil; alın terinin ürünü. Bazı insanlar vardır, gösterişten uzaktırlar. Bu, gösterişsiz olmalarından çok, tevazu sahibi olmalarıyla alakalı bir durumdur. Tevazu ise, karakter yapılarının bir parçasıdır. Belki de varoluş nedenleridir. Ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar, söze hep 'biz' diye başlarlar. Kendilerini merkez almaktan ziyade ekip ruhuna vurgu yaparlar. Bu, onların hayata bakış açılarıdır. Sivas'ın hocası Rıza Çalımbay da bunlardan biridir. Tevazuunun yanı sıra hırslıdır, çalışkandır, azimlidir, emekçidir. Ve bir o kadar da centilmendir. Futbolculuğunda kendisine takılan 'Atom Karınca' lakabı boşuna değildir. Rıza Hoca, teknik direktörlük yaşamında da kendi klasiğini devam ettiriyor. Çizgisi aynı. Yine çok çalışkan, yine çok mücadeleci, yine emekçi. Yolu kısa bir süre İstanbul'a düşse de, genellikle Anadolu'nun bozkırlarında, steplerinde, ovalarında antrenörlük yaşamını sürdürüyor. Çalıştırdığı takımların en karakteristik özelliği mücadeleci olmaları. O, kendi ruhunu takımına üfleyen bir teknik adam. Şimdi Sivasspor'u zirveye taşımakla meşgul. Dokuz haftadır kaybetmiyorlar. Ligin en diri takımı. En göz kamaştırıcı futbolu onlar oynuyor. Bir zamanlar, kapıcı çocuğu olduğu için 'İki ekmek, bir süt' pankartıyla aşağılanmak istenmişti. O ise buna aldırmamış, bilakis gurur duymuştu. Çünkü emeğin en yüce değer olduğunu biliyordu. İşte Sivasspor'daki başarısının sırrı da budur: Alın teri. Hamit TURHAN/ Fanatik |
Cevap: Rıza Hoca'nın Sivas'ı
Doğru söze ne denir. Memleketimizin çocuğu Rıza, Helal olsun aldığın para. Seni seviyoruz Rıza Hoca.
|
Allah razı olsun, gurur duyuyoruz Rıza hocamızla...
|
Ne desek azdır, helal olsun gurur duyuyoruz, her zaman başımızın tacısın hocam
|
Bize bu yolda destek veren tüm gazeteci arkadaslara takımımızı statta ve her yerde destekleyen kar yağmur çamur demeden destekleyen yigidolara sahada tekmeye kafa atan tüm futbolculara ve bu başarının esas mimari olan benim gözümde bir halk kahramanı olan uykudaki takımı uyandıran Rıza CALİMBAY a sonsuz teşekkürleri bir borç bilirim aldığınız para son kurusuna kadar helal olsun
|
helal olsun hocamıza 1 yıl gibi kısa sürede çok iyi iş başardı önce tehlikeli bölgeden çıkardı sonra da takımı üst sıralara taşıdı hocamız bizle istikrarlı şekilde kalırsa ki kalacak inşallahh 5-10 sıraya abaone oluruz :D
|
[B]Böylesine güzel bir yoruma denecek birşey bulamıyorum.
Mehmet Demirkol'un efsane kaptanımız Mehmet YILDIZ hakkında yaptığı makaleden sonra okuduğum en güzel köşe yazısı.[/B] |
rıza hoca gerçegini görebilen güzel bir yazı...
|
[B][I]Rıza hocamızın gol sonrası sevincine hiç dikkat ettinizmi,Bağzıları gibi üstünü başını parçalamıyor havalara zıplamıyor,Buda onun duruşunun ayrı bi güzelliği.
Başka bir hoca olsa bu zor süreçte bu takımı toparlamayı bırakın çoktan bırakıp kaçardı,Hocamız zor bi süreçte takımı şaha kaldırdı.Tebrikler hocam seni seviyoruz..[/I][/B] |
sivasın rıza hocası--rıza hocanın sivası
|
Bilo olsa kanan kanal gezip "yapmağa,etmeğe, oyun mantelitemizi yansıtmağa" deyip dururdu. Seviyoruz seni Rıza Hoca.
|
Onurumuzun umudusun rıza kaptan
|
başarılar rıza hocammmmmmm..........
|
[QUOTE=SivasSpor.Com;763825]
............................. Sivas'ın göz kamaştırıcı futbolu tesadüf değil; alın terinin ürünü. ............... Tevazu ise, karakter yapılarının bir parçasıdır. Belki de varoluş nedenleridir. Ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar, söze hep 'biz' diye başlarlar. ...................[/QUOTE] [B]Herşey burada gizli. Tebrikler hocam... Şampiyonluklar yaşamanızı dilerim...[/B] |
Sivasspor icin Riza Hoca bir sansdir.
Riza Hoca icinde Sivasspor bir sansdir. Mehmet Nasi bile Golcü yaptinya ne diyeyim artik. Tebrikler Riza Hoca |
Rizahocaya helal osun sivasspor gine sahlandi nerde olsa o topragin cocugu
|
Riza hoca kisa zamanda cok yol kat etti kusura bakmasinlar ama topa vuramayanlari bile futbolcu yapti demekki bizim goremedigimiz cevheri o görüyormus secti cikardi ve meyvesinde topluyoruz
|
Düşme potasından çıkartıp şuan ki bulunduğumuz noktaya getirmek tesadüf değildir. Çabanın,emeğin, disiplinin biraz da bilginin ürünüdür. Hocamızı ve takımımızı bu başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
|
Riza hoca bir kaleci bir cevik forvert gerek ozaman bosa giden Gool posüsyonlarida goole cevire bilrsek bizimle kimse bas edemez futbolculara öz güven geldi simarmagada gerek yok sahin sakin oyuna devam:confused:
|
NE VARSA BİZDEN BIRINDE VAR HELAL SANA HOCAM YOLUN ACIK OLSUN SİVASLI OLSUN ÇAMURDAN OLSUN DERLER SİVASSPORUMUZU AYAKLAR ALTINDAN ZİRVELERE TASIDIN TEŞEKKÜR EDIYORUZ TOPRAM
|
Sivasspor'da uzun yıllar Teknik Direktörlük yapması ve bizi, istediğimiz, özlediğimiz, beklediğimiz ŞAMPİYONLUK'a ulaştırmasını istiyoruz. Gelip geçici bir teknik adam değil, 10+ yıl hizmet veren, futbolcular yetiştirip, futbolcular, başkanlar eskiten bir teknik direktör olmasını diliyoruz..
Başarılarının devamı dileklerimizle Rıza hocam... . |
seni seviyoruz RIZA HOCA sana sevgimiz ve saygımız SONSUZ hiç gitme hep kal yine söylüyorum senle KUPALAR KALDIRACAZ
|
SİVAS'I KONUŞAN VARMI ? fanatik - HAKAN ATEŞLER
Sivaspsor 22. hafta karşılaşmasında Antalyaspor'u 2-1 mağlup ederken yenilmezlik serisini de 10 maça çıkardı. Sivasspor, Antalyaspor'u da devirdi. 4. sıraya yerleşti. Rıza Çalımbay ve ekibi adeta tarih yazmaya devam ediyor. Aynı Fenerbahçe gibi onların da başkanları aylardır cezaevinde, ve yine aylardır onlara isnat edilen suçlara oynadıkları futbolla direnmeye çalışıyorlar. Onların 30 bin kombine satın alan taraftarları, 50 bin kişilik stadyumları ya da milyon dolarlar veren iş adamları yok. Soğuk bir iklimde, zor şartlar altında, belirli bir maddi imkân dahilinde sadece işlerine bakıyorlar. Belki de başarılarının sırrı da bu. Herkes 'Şike soruşturması'ndan, Aziz Yıldırım'dan, Şampiyonluğun kimde kalacağından ya da kime gideceğinden bahsediyor doğal olarak. Ama başkanı demir parmaklıklar arkasında olan Sivas'ın 4. sıraya yerleşmesi, 12. haftadaki Galatasaray mağlubiyetinden sonra maç kaybetmemelerinin medyada yer bulmaması ilginç. Bu konuya sadece dünkü yazısında yazarlarımızdan Hamit ağabey (Turhan) değindi ki o yazıyı yazarken de yazı gazetemizde yayımlandığında da Antalyaspor maçı henüz oynanmamıştı! Sivasspor'un bu direnişini, tüm olanlara rağmen hala maç kazanmasını, çökmeyişini kutlamamak büyük haksızlık. Aynı zamanda Sivas, geçen sezona da gönderme yapıyor. Bu galibiyetler ve başarılar aslında 'Ben zaten buydum, ben yanlış yapmadım' mesajının en büyük göstergesi. Dikkat! |
RABBİM tüm sivas gençliğine istanbul takımlarını değilde sivassporu tutmayı nasip eder
her plartformda sonuna kadar sivas rıza hocam seni çok seviyoruz ilk geldiğinde yazdığım bir yazı vardı düşersekte rıza hoca ile düşelim ama ? ben ilk geldiğin günde bile sana hiç inancımı hiç kaybetmemiştim sen sivaslısın sen bu memeleketi iki kuruşa satmassın sen adam gibi adamsın |
Arkadaşlar Birden Ağlayasım Geldi...Ben Bir Aralar İstifa Etmesini İsteyenlerdendim Şimdi İse Gitmemesi İçin Ölürüm...Arkadaşlar Rıza Hocanın Değerini Bilelim...Rıza Hocamız Bir Başka...Bizim Atom Karıncamız Yürü Be Kim Tutar Seni ...
|
Sivas’ta eksi 14 derecede iki takım karşı karşıya geldi. Sivaslılar için normal ama Türkiye’nin en sıcak iklimlerinden birine sahip olan Antalya için dezavantajtı. Sivasspor şu anda ligin en çok gol atan takımı ve hedefi ilk 4... Antalya ise az gol atan ekiplerin başında geliyor ve dış saha karnesi iyi değil. Bu tablo ev sahibini favori gösteriyordu. Mehmet Özdilek de, ofansif gücü yüksek böyle bir rakibe karşı önlemini almıştı. İlk 45 dakika beklenin aksine kısır geçti. 6. dakika Grosicki’nin yerden sert ortasına altı pasta Eneramo dokunsa belki erken bir golle Sivas’ı öne geçirebilirdi.
Bu dakikadan sonra gerçekten Antalyaspor’un defansif başarısını izledik. Rakibinden baskı yedi ama gol pozisyonu vermedi. Ta ki, 32. dakikaya kadar. Bu dakikada Eneramo’dan pres yiyen Zitouni topu kaptırınca, sahanın başarılı ismi Mehmet Nas yerden bir vuruşla Ömer’i avladı: 1-0. Antalya’nın risk alacak olması ikinci yarıya hareket getirecekti. Öyle de oldu. 47’de Kaleci Atilla ile karşı karşıya kalan Necati, pozisyondan yararlanamadı. 49’da İbrahim’in serbest atışında, Necati topu iyi alamayınca yine golü kaçıran Antalya oldu. Yiğido, konuk takımın risk aldığı anlarda etkili olmaya başlamıştı. Erman’dan jeneriklik gol 57’de Erman kaleye uzak mesafeden çok sert ve iyi vurarak farkı ikiye çıkardı: 2-0. Bu dakikalarda rahatlayan Sivas beklemediği golü kalesinde gördü. 63’te Tita’nın kullandığı serbest atışta Sivas savunmasının arasından geçen top Atilla’nın bakışları arasında ağlara gitti: 2-1. 74’te Grosicki’nin şutu önce Ömer, sonra direkten döndü. 76’da Erman’ın serbest vuruşunda Navratil’in kafası dışarı çıktı. Maç öncesi beklenildiği gibi Sivasspor için zor bir maç oldu. Antalyaspor çok gol atan bir takım değil ama iyi savunma yapan bir ekip olarak bu deplasmanda da gücünü gösterdi. Ancak Yiğidolar seriyi sürdürüp, zirveyi takip etmeye devam etti. Kırılma anı: 90+4 Skor: 2-1... Maç bitti, bitecek... Ali Tandoğan sağdan getirdi. Kerem kalenin tam karşısından şutladı. Tam çizgi üzerinde Sivassporlu savunmacı Navratil topu kornere yolladı ve skorun eşitlenmezine izin vermedi. Maçın adamı: Atilla Sivasspor’un kalecisi Atilla Koca dün kritik kurtarışlar yaparken, 48. dakikadaki hamlesi maça damgasını vurdu. Necati ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu iyi takip eden genç file bekçisi, rakibine geçit vermedi. En güzel hareket 4 Eylül Stadı’nı dolduran taraftarlar müthiş bir gole şahit oldu. Sivasspor’un yıldız ismi Erman Kılıç 57. dakikada kaleye uzak mesafeden muhteşem vurdu. Antalya’nın tecrübeli kalecisi Ömer’in yapacak hiçbir şeyi yoktu. Tunç Kayacı/Fanatik |
Birtek Sivas değil tüm Türkiye SENINLE GURUR DUYUYOR..
|
Başarılı olsakta olmasakta Rıza hoca ile Allah ömür verirse en az 6 7 sene daha Sivasspor teknik direktörü olmasın isterim..Bize böyle bir şans daha gelmez...
|
[B][I]Rıza hocamız artık alıştı takımın o kadar gol atmasına,alkışlayıp geçiyor.Önemli olan zaten mücadeledir.Kim daha çok mücadele verirse o kazanır.
Onun içinde her geçen zaman oyunumuzun üstüne koymalıyız.Bazıları Sivas kapasitesinin üstünde oynuyor diyorlar,bence oynamıyorlar.Daha da iyi olabiliriz.[/I][/B] |
Efendilik ve mütevazilik konusunda Rıza Çalımbay'la Bülent Uygun arasında ne kadar fark değil mi? (Dağlar kadar) Rıza Hoca'yı köşesine taşıyan yazara da ayrıca teşekkürler..
|
Boyle anlamli ve guzel bir yaziyi yazandan hazirlayandan sunandan ALLAH razi olsun cok duygulandim gozlerim doldu. Bir ekmek bir sut diyen ser......sizlere riza hocamizin bu denli mukemmel basarisi kapak olsun hemide HEDİK KAZANİNİN i......neler daha durun siz atom karinca ve yigitleri neler yapacak nelerrrrrr dizleriniz titreyecek 4eylule girerken iyiki varsin sivasliiiiii ALLAH ina kurban senin calimbay.
|
[QUOTE=Besyo_cu;763840][B]Böylesine güzel bir yoruma denecek birşey bulamıyorum.
Mehmet Demirkol'un efsane kaptanımız Mehmet YILDIZ hakkında yaptığı makaleden sonra okuduğum en güzel köşe yazısı.[/B][/QUOTE] Bahsini ettiğiniz köşe yazısını nereden bulabilirim? Gerçekten merak ettim... |
SEN BİZİM GURURUMUZSUN ATOM KARINCA, SENİ ÇOK SEVİYORUZ, BU TARAFTAR SENİNLE GURUR DUYUYOR.
|
Rıza Hocaya sonsuz teşekkürler.
|
[QUOTE=Salim58;763842][B][I]Rıza hocamızın gol sonrası sevincine hiç dikkat ettinizmi,Bağzıları gibi üstünü başını parçalamıyor havalara zıplamıyor,Buda onun duruşunun ayrı bi güzelliği.
Başka bir hoca olsa bu zor süreçte bu takımı toparlamayı bırakın çoktan bırakıp kaçardı,Hocamız zor bi süreçte takımı şaha kaldırdı.Tebrikler hocam seni seviyoruz..[/I][/B][/QUOTE] haklısın, ligin ilk devresinde antalya maçında antalya gol atınca mehmet özdilek öyle bir sevinmiştiki el kol hareketi yapmıştı, o gün çoook ama çok zoruma gitmişti. isterdimki dünkü maçta sivasta stadda olaydım ve mehmet özdilek'e gereken cevabu aynen verebileydim... |
[QUOTE=Salim58;763842][B][I]Rıza hocamızın gol sonrası sevincine hiç dikkat ettinizmi,Bağzıları gibi üstünü başını parçalamıyor havalara zıplamıyor,Buda onun duruşunun ayrı bi güzelliği.
Başka bir hoca olsa bu zor süreçte bu takımı toparlamayı bırakın çoktan bırakıp [B]kaçardı,Hocamız zor bi süreçte takımı şaha kaldırdı.Tebrikler hocam seni seviyoruz..[/I][/B][/QUOTE] ŞENOL GÜNEŞİN SEVİNCİNE BİR DİKKAAT EDİN RIZA HOCA İLE KARŞILAŞTIRIN DURUŞ BUDUR[/B] .;) |
Sen bitanesin hocam seni seviyoruz.
|
Seviyoruz seni Rıza Hoca
|
[QUOTE=kakikli;763914]haklısın, ligin ilk devresinde antalya maçında antalya gol atınca mehmet özdilek öyle bir sevinmiştiki el kol hareketi yapmıştı, o gün çoook ama çok zoruma gitmişti. isterdimki dünkü maçta sivasta stadda olaydım ve mehmet özdilek'e gereken cevabu aynen verebileydim...[/QUOTE]
[B](şif)O'nun Antalyadaki gol sonraki el kol tavrı kendinin kişiliğini, karakterini gösterir. Rıza hocanın ağırlığı yeter...[/B] |
Hocam.. bu saatten sonra bize artık 2. lik yakışır..
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 17:13. |