SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Yiğidolara Akıllı Stat (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=33667)

SivasSpor.Com 13.02.2012 13:38

Yiğidolara Akıllı Stat

[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories//2012/diger/1.yenistad1.Jpeg[/IMG]

Spor Toto Süper Lig'in başarılı ekibi Sivasspor, evindeki maçları TOKİ'nin inşa edeceği 33 bin seyirci kapasiteli ekolojik statta yapacak.

TOKİ, stat mimarisine yeni bir boyut kazandıracak projede ihale aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde yapılacak ihalenin ardından kompleks inşaatına başlanacak.

TOKİ, stadı kış aylarını yoğun kar yağışı altında sert kuzey rüzgarları ile geçiren Sivas'ın kuru ve soğuk iklimine göre tasarladı. Enerji tasarrufu sağlayacak statta aynı zamanda aktif enerji üretim sistemleri de bulunacak.

[B]Enerji tasarrufu sağlayacak[/B]
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=34503&token=37253][img]http://resimzade.com/Show.html?i=34503&token=37253[/img][/url]
Sivas stadında kuzey cephe çift duvarlı inşa edilecek. İç cephede hava ile ısı yalıtımı sağlayacak bir alan oluşacak. Kuzeydeki alan, güney cepheye doğru yaptığı sarmal hareket ile doğal hava akışlarına izin verecek. Sistem, kuzey rüzgarlarına kalkan oluştururken, güneyden gelen sıcak hava akımlarının stadyum içine alınmasını sağlayacak. Böylelikle bina ısıtma ve havalandırması için harcanan enerji miktarı önemli ölçüde azaltacak. Statta güney cephede oluşturulan ve rüzgar akımlarına izin veren yarık 'S' biçiminde oluşturularak yüzey alanı arttırıldı. Bu sayede rüzgardan daha fazla yararlanılması amaçlandı.

[B]Enerjisinin büyük bölümünü üretecek[/B]

Stadın güneş panelleri, güneş ışınlarını dik alacak şekilde güney cephede konumlandırıldı. Yaz aylarında 10 saatlik gün ısınımı ve metrekare başına 150 wattlık enerji üreten standart bir güneş paneli ile günde 798 bin vatlık enerji üretilecek. Bir evin günde 5 bin watt enerji tükettiği kabul edildiğinde, stadyumda üretilen enerji 160 evin harcadığı enerjiye karşılık gelecek. Stat kendi enerjisini ürüterek enerji maliyetlerini minimuma indirecek.

Stat akıllı HVAC iklimlendirmesi ile de donatılabilecek. HVAC sistemi, güneş panellerinden elde edilen enerji ile sıfır enerji politikası dahilinde işletilebilecek.

[url=http://resimzade.com/Show.html?i=34502&token=31550][img]http://resimzade.com/Show.html?i=34502&token=31550[/img][/url]
[B]Soğutmada da tasarruf[/B]

Yaz aylarında ise kuzey cephedeki rezerv kapaklar açılıp duvarlar arası hava transferine izin verilebilecek. Kuzey cephenin doğrudan güneş ısınımına maruz kalmaması bu cepheyi diğerlerinden soğuk tutacak,
böylelikle duvarlar arasında alçak basınç noktası oluşturulacak. Bu durum duvarlar sürekli ve stabil bir hava akışına neden olarak yazın bina soğutma eylemleri için harcanan enerjiyi en aza indirecek.

Soğuk iklim bölgesinde, doğu ve batı cepheleri, güney ve kuzey cepheye göre üç kat daha fazla ısıtınca güneş radyasyonuna maruz kalıyor. Bu nedenle Sivas stadında doğu ve batı cephelerde pencere boşlukları oluşturulacak ve ısıtıcı etkisi olan güneş ısınımlarının içeri alınmasına izin verilecek. Bu yaklaşımın bina ısıtma eylemlerini önemli ölçüde azaltması bekleniyor.

Stadın çatısında oluşturulan yağmur suyu kanalı, yağan yağmur ve kar suyunun toplanmasını sağlayacak. Toplanan su oluşturulacak rezerv alanda biriktirilerek çevre sulamasında ve rezervuarlarda kullanılabilecek. Bu sayede su tüketim miktarı önemli ölçüde azalacak.

Milliyet

Besyo_cu 13.02.2012 13:43

Cevap: Yiğidolara Akıllı Stat

[B]Statın fotograflarına bakmaktan ve ayrıntıları okumaktan şaşı olacağım. Harika bir stat olacak.[/B]

Rallim58 13.02.2012 13:45

[B]Stadyum yapılıp, kombinemi alıp, içeride ilk maçı izleyene kadar inanasım gelmiyor...:)

Öyle spekülatif konulara yer verildi, yorumlar yapıldı, yazıldı çizildi ki, bu yaşanılanlar, bizleri bu endişeye sevk etti...

Milli Savunma Bakanı Sayın ismet Yılmaz beyin de "25 bin mi 30 bin mi olacak...." gibi söylemi de endişelenmemize tuz biber oldu..:)

İnşaallah en kısa zamanda, temeli atılır. [/B]

Yusuf Çevik 13.02.2012 13:48

inşALLAH bir an önce gerçekleşir,çok güzel olacak gibi.:)

Taraftar gelmiyor felan ama,yeni stad yapılınca fullerler belkide bu stadı.

SenSetik 13.02.2012 13:51

ya bende haberi şimdi gördüm, nası heyecanlandım nası heyecanlandım analtamam :) bir yandanda Rallim Ağbi gibi düşünmüyor değilim yine verilen sözler havada kalırmı diye...İnşallah girip o statta keyifle ve coşkuyla maçlarımızı seyrederiz....

ünisivas 13.02.2012 13:56

hayırlısı olsun inşallah yapılır. bide yeri neresi olacak bilgisi olan war mı ???

münihliyigido58 13.02.2012 14:22

Benim bir kac hafta öncesinden sizle paylastigim projeye hic benzemiyor, ve bu beni cok sevindiriyor. Mimari acidan ilk bakista cok üstün bir proje olmasada, eski projeden cok daha kaliteli ve ekolojik olmazsi, soguk havalarla bogusan memleketimiz icin cok önemli.

Insallah projemiz bu, yada buna yakin birseydir. Cephe acisindan genel anlamda basarili bir cizime benziyor.

sivaslıadem 13.02.2012 14:33

bi kazma vurulmadan inanmam yapılacağına
eloğlu(kayseri bursa ...)bizden sonra proje cizdi insaata başladı bitirdi bile

kadir has biteli yıllar oldu
bursanın yeni stadı tüm hızıyla devam ediyor
sivasta yeller esiyor
çizenlerin düşünenlerin ellerine sağlık
ama bizde cizilen proje cok ihaleye giren yok

eyupk 13.02.2012 14:34

arkadaşlar proje bu resimdeki gibi mi?

ankastre 13.02.2012 14:38

bugün aldığımız en güzl haber. inşallah gerçekleşirde yılan hikayeisne dönen stad zulmündne kurtarırız. yukarda arkadaşalrın dedği gibi stada girip maç izlemeden bende inanamıyom ama sanki bu defa gerçek gibi.

babapiton 13.02.2012 14:44

Akılsızda razıyız bi yapılsaydı :S

captain5858 13.02.2012 14:53

evet proje belli.artık stadın nasıl birşey olacağı belli oldu.sıra geldi ihaleye en kısa zamanda ihale yapılmalı.ve bahar aylarında temel atılmalı.yani geç kalınmamalı.malum kış memleketi nekadar erken başlanırsa okadar iyi.

antik58 13.02.2012 15:05

Teknoloji ne kadar gelişmiş stat herşeyi kendi yapıyor birde boş koltuklar SİVASSPOR die bağırırsa tamamdır bu iş:)

58 SiVaSıM 58 13.02.2012 15:32

işte bu be !!!! SİVAS ARTIK ŞAMPİYONLUĞU HAK EDİYOR

stain 13.02.2012 15:34

stadımızı istiyoruz bu haberde fos çıkmaz inşalllah

Metal Gear 13.02.2012 15:37

Çok heyecanlandığımı söyleyebilirim.:)

OzkanBaskan 13.02.2012 15:40

Buradaki çoğu kişi kadar bende ümitsizim temel atılsın öyle inanırım.

mühendisburak58 13.02.2012 15:44

yiğidoların beklediği müjdeli haber bu işte.birde üstü açılıp kapanır olsa daha iyi olurmuş.malum kışın çok kar yağıyor.umarım artık yakın zamanda ihaleye verilip inşaat çalışmalarına başlanır.dolmaz diyen arkadaşlara sesleniyorum bu stat şehrin dışında bile olsa diğerinden daha fazla dolar modern ve lüks olduğu için.

serkan_ozcan58 13.02.2012 15:45

her stad ihalesinde heyecanımız artıyor artık ihale yapılıp temel atılmaya gelince erteleniyor biran önce temel atılıp 2 sezon sonra yetısırse harıka olur eger enerjısını kendı ureten bır stad bize lazımdı zaten sadece şunu demek istiyorum stad yapımı inşallah başladığınıda stadımızın ismi taraftara ankete sunulsun en çok oy alan yeni stadımızın ismi olsun...

poolat58 13.02.2012 15:47

vay be eğer bu stad yapılırsa manyak birşey olur ya teşekkürler... :D

ozledımeskıyı 13.02.2012 16:00

Dünya çapında yenilikte bir stat olacak inşaalah ve biz bunu dolduracağız (!) Sivas iklimine göre tasarlanması lazım karlı zemin karlı zemin diyorlar üstü kapalı olmalı zaten çok yağış oluyor... Isı açısından da önemli katkı sağlar soğuktu gidemiyoruz bahanesi kalkar (!)

the reaver 13.02.2012 16:15

Allah'ım Çok Mutluyum inşallah stadı dolurabiliriz :D

M.Karahan 13.02.2012 16:19

Haydi hayirlisi insallah gene fos cikmaz...
Gerci yakinda Secimde yok... istahlandiriyor....

eyuphulagu 13.02.2012 16:48

Herhalde sivasspor.com ve değişik sitelerde yazdığım onlarca mesajdan sonra en çok sevinenlerden birisi ben olacağım...Stat projesi güzel olmuş yalnız bu proje benim gönlümden geçen hayallerimdeki proje değil...B. Uygun döneminde yapılan 3 proje bana biraz daha farklı ve şirin gelmişti..Bu projede kırmızı renginde olmasını gönlüm daha çok arzu ederdi...Proje son yıllarda bilhassa Rusya ve Türki Cumhuriyetlerde yapılan stat projelerine çok benziyor..En son Özbekistan da da buna benzer bir stat projesini internette görmüştüm...Benim merak ettiğim Spor bakanı açıklamlarında her ile özgü mimari yapılarda stat projeleri inşa edilecek demiş;örnek olarak da G.Antep için Bakaava dilimi şeklinde,Trabzon için balık modeli şeklinde,Malatya için Kayısı modeli şeklinde,Mersin içinde Caretta Caretta Kaplumbağası modelleriyle statlar inşa edilecek demişti..Ayrıca Bursa Stadı da şu anda Timsah modeli şeklinde inşa ediliyor..Merak ettiğim bizim Stat Modeli Neyi Hatırlatıyor?Ben bir şeye benzetemedim ama küçük kızım baba SİVAS KÖFTESİNE benziyor dedi;siz ne dersiniz Yiğidolar bizim stat prjesi eğer buysa gerçekten neye benziyor?Kangala mı bezer ya da Selçuklu modeli ne mi diye düşünürken kızım Sivas Köftesine benzetti...Belki de proje bizim düşünmediğimiz bir şeye benziyordur...Yeni Sivas Stat Projesi Sivas İçin İnşallah Hayırlı Uğurlu Olur...

eXi 13.02.2012 17:19

son derece modern bir stadyum illaki bir şeyi andırmak zorunda degil kış şartlarına göre hazırlanmış yeni bir stadyum umarım en kısa sürede temeli atılır ve yetişir.

stadın yeni ismi ne olur bilemem ama projede SİVAS ARENA olarak geçiyor :F en üstteki resim de yazıyor :):)

karamik 13.02.2012 17:33

Akıllı statta bütün takımların aklını alacaz aklını :)

captain5858 13.02.2012 17:38

bencede birşeye benzemesi gerekmiyor.ben beğendim.dıştan görünüşü oldukça güzel.belirtilen özeliikleri uygulandığı zaman tam bize göre bir stad olur.ama beni düşündüren tek nokta bahadır kul un hazırladığı stad projelerinde tribün bütünlüğü sıfır umarım bizim stad böyle olmaz.dediğim gibi dıştan güzel ama içi nasıl olacak bilmiyoruz.tribün bütünlüğü,ambians,görüş açısı dikkate alınarak yapılırsa birde açılır kapanır koltuk olursa tadından yenmez.

mcevahir 13.02.2012 17:43

Proje ilk bakışta sade gibi görünsede hem özellikler itibariyle hem de olası ışıklandırmalarla çok daha farklı bir görünüme sahip olabilir.Özellikle dış cephede görünen dikey şeritler sivassporumuzun kırmızı renkleriyle ışıklandırılırsa görünümü çok güzel olacaktır.
Ayrıca en yakın zamanda bu projenin bitmesi Sivas'a çok faydalı olacaktır. Sadece stadyum için değil hem kompleks olarak hem de şimdiki stadyumun yerine yapılacak projeler Sivasın çehresini ve ufkunu daha geliştirecektir.

canimsivas58 13.02.2012 18:29

zaten stada iki üc kisi gidiyor,
bu kadar zahmete ne gerek... :/

hasanim58 13.02.2012 19:43

Yakisir sivasima sivassporuma yigidolarima yakisirrrrrrrrrr

ZiDaNe58 13.02.2012 20:07

inanmak istiyorum ama inanamıyorum:confused:

İbrahim58070 13.02.2012 20:08

Beş yıldır milleti inandırıyorlar.Çok akıllı millet olduğumuz için inanıyoruz.Şahsen temelini gözlerimle görmeden inanmam.Daha doğrusu bitmeden inanmam.

infial§ 13.02.2012 20:15

cumhurıyet'in temellerı sıvas'ta atıldı ama bır stadın temelını atamadılar,

münihli_58 13.02.2012 20:20

Gelsin yeni stad :) Bide avrupa sampiyonasini Türkiyeye verirlerse bizim Stad'dada oynanirsa düsünün Ispanya oynuyor Xavi, Iniesta, Villa Sivasta vay bee :D

MaXiMuM 13.02.2012 20:24

[B][I]İhalesi yapılacak, inşaatı tamamlanacak, Kombinemizi alıp ilk maçımızı ne zaman izlersek o zaman inanırım ancak[/I][/B] :D

salihmete 13.02.2012 20:49

:) Secimlerin yaklastigi belli oldu...Temel atilmadan hic birseye inanmam!!!

Metal Gear 13.02.2012 21:03

[QUOTE=MaXiMuM;768201][B][I]İhalesi yapılacak, inşaatı tamamlanacak, Kombinemizi alıp ilk maçımızı ne zaman izlersek o zaman inanırım ancak[/I][/B] :D[/QUOTE]

Ben hatta bireysel hata ile gol yemeden inanmam.:)

berk5858 13.02.2012 21:17

bu hükümet zor yapar sivasa... yazık... korkarım ki dış saha gibi bir stada mahkum edebilirler. ya da kayseriye gideriz iç saha maçlarına... bu stad bitmez...

58Sivaslilar 13.02.2012 21:45

Bu stada taraftar da gelir ailelerde insallah bir an önce yapilirda sicaktada soguktada SIVSSPOR seyircisinin yüzü güler yyyyigidoyada yakisir hayirli olsun

Kasim58 13.02.2012 21:50

Bu porje pilan bana jet Fadili hatirlatti.Milleti dolandiridi yerli araba üretecegim diye kagit üzerinde cizmis bir resim paralari Kapris hotele yatirdi simdi ise Kapris goolt yapiyor hala bu vatandasa paralari veren insanlarvar.Bizim stad iside nezemanki yerel ve genel secimler yaklasiyor gündeme geliyor bizden sonra sözverdikleri yerle ya bitti yada bitmek üzere yilan hikayesine döndü.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 07:01.